اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

سلام
    این مدار را بستم بعد از وصل ولتاژ قسمت قدرت مدار باعث سوختن قسمت high side خروجی ir2130 میشود
    در ضمن در ولتاژ 35 ولت تست کردم مشکلی نداشت
    لطفا راهنمایی کنید
    باتشکر

دیدگاه

دوستان نظرتون در رابطه با این شماتیک چیه؟

http://eca.ir/sharing/uploads/14104248331.rar
      هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
      بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
      میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad-movahediyan
        سلام
        این مدار را بستم بعد از وصل ولتاژ قسمت قدرت مدار باعث سوختن قسمت high side خروجی ir2130 میشود
        در ضمن در ولتاژ 35 ولت تست کردم مشکلی نداشت
        لطفا راهنمایی کنید
        باتشکر
        سلام
        اگر اسپایکهای ولتاژ بوجود امده در مدار و مسیر قدرت بیشتر از 500 ولت بشه ایسی ir2130 سریعا میسوزه.
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط n340

http://eca.ir/sharing/uploads/14104248331.rar
          سلام میشه خودتون کمی درباره این مدار توضییح بدین و تفاوت هاشو با نقشه ای که آقای طراح گداشتن بگین مخصوصا قسمت ir
          بدون امضاء

دیدگاه

در یک دید کلی، مقادیر مقاومت های موجود در گیت igbt ها و در تغذیه High side بخش درایور بصورت غیر اصولی زیاد است (1k).
            اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
            دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
            برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
            قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
            ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

یک توضیح که اصلا مقادیر رو هنوز در شیت وارد نکردیم و فقط جنبه شماتیک مداری داشته
              بنا به مقداری تجربه که در ساخت چندین نمونه انجام دادم بنا شد که یک 220 کلوز رو درست کرده و در قدم بعدی سراغ 380 برم
              این مدار از دو جنبه فرق میکند با مدار اصلی تاپبک
              1.تغذیه سویچینگ 5 و 15 اضافه شده
              2.قسمت نمونه برداری از جریان کل،جریان مصرفی هر فاز و ولتاژ خروجی
              3.اضافه شدن مدار ترمز - به جهت افزایش بار در هنگام جنراتوری موتور
              pcb کار هم کشیده شده که در اینده عکس هایی ازش قرار میدم
              فقط جنبه مشورتی و پیشنهادی که البته هنوز فکر میکنم جاهای باید ادیت بشود
              دوستانی که کار کردند VDR که برای محافظت باید در مدار اضافه بشه بین چه ولتاژ های نصب شود و همچنین چه مقادیر باشد
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                اگر موتوری را انتخاب کنیم که ولتاژ نامی آن با تغذیه برق شهر برابر باشد، چاره ای جز این نیست که تا جایی که ممکن است ولتاژ تغذیه را متناسب با فرکانس افزایش دهیم و از یک مرحله به بعد که ولتاژ امکان افزایش بیشتری ندارد، به افزایش فرکانس بسنده کنیم. در نرم افزار فوق تا فرکانس 50 هرتز ولتاژ افزایش می یابد ( به این فرکانس Base frequency گفته می شود) و از فرکانس 50 تا 100 هرتز ولتاژ در حداکثر مقدار است و تنها فرکانس افزایش می یابد. افزایش ولتاژ با فرکانس در فرکانس های بالاتر از این فرکانس تنها در صورتی میسر است که مثلا یک موتور 110 ولت را بخواهیم با تغذیه یکسو شده ناشیاز 220 ولت راه اندازی کنیم. با فرض استفاده از موتور با تغذیه نامی برق شهر و با توجه به اینکه در استفاده از ورودی 3 فاز باید ولتاژ قابل تحمل قطعات بیشتر باشد ( معمولا 600 ولت برای تکفاز و 1200 ولت برای 3 فاز)در درایورهای صنعتی برای توان های 2.2 کیلووات و کوچکتر، معمولا از ورودی تکفاز استفاده می شود و در توان های بالاتر هم از ورودی 3 فاز استفاده می شود ( به دلیل بالا رفتن جریان و توجیه پذیر شدن استفاده از ولتاژ بالاتر).
                با سلام
                با توجه به این مطلب برای اینکه در خروجی کنترل دور 380 ولت سه فاز داشته باشیم باید ولتاژ باس مدار قدرت چقدر باشه ؟
                بدون امضاء

دیدگاه

مدار (جناب اقای طراح )در پروتوس شبیه سازی کردم ولی متاسفانه خروجی pwm ندارم از adcها استفاده ای نکردم چون نمیدونم کارشون چیه
                  هدفم نوشتن برنامه در بیسکام هست کسی سورسی داره ؟
                  [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

سلام
                    مهندس من همین مدار رو روی LPC1313 بستم و برنامه رو نوشتم ولی یک مشکل اساسی داره ! اونم اینکه ولتاژ خروجی بین دو تا فاز در حالت ورودی تک فاز روی 167 ولت هست!
                    البته خروجی رو با اسیلوسکپ چک کردم و از نظر پالس PWM درست هست.
                    به نظر شما مشکل از کجا میتونه باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط n340
                      دوستانی که کار کردند VDR که برای محافظت باید در مدار اضافه بشه بین چه ولتاژ های نصب شود و همچنین چه مقادیر باشد
                      اگر منظور VDR قرار داده شده در ورودی 220v است شماره 20N431 گزینه مناسبی است.

نوشته اصلی توسط MA90
                      با توجه به این مطلب برای اینکه در خروجی کنترل دور 380 ولت سه فاز داشته باشیم باید ولتاژ باس مدار قدرت چقدر باشه ؟
                      با فرض استفاده از روش SVM بجای SPWM می توانید از ولتاژ یکسو شده ناشی از 380v استفاده کنید.

نوشته اصلی توسط A-Ice Man
                      ولی یک مشکل اساسی داره ! اونم اینکه ولتاژ خروجی بین دو تا فاز در حالت ورودی تک فاز روی 167 ولت هست!
                      در روش SPWM ولتاژ خروجی حداکثر 0.87 است که حدود 191 ولت خواهد شد. اما 167 ولت از این مقدار هم کمتر است که دلیل آن می تواند موارد مختلفی از جمله 220v نبودن برق شهر در محل تست یا مشکل در نرم افزار و یا خطای اندازه گیری و ... باشد.
                      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

ممنون از همه دوستان که مطالب بی نهایت اموزنده ای گذاشتن
                        من باید یه مبدل 3 فاز به تک فاز 380 ولت بسازم برای این کار از IR2113 و مدار تمام پل استفاده کردم مدار اگه همه شرایط خوب باشه عالی جواب داده با جریان حدوده 50 امپری ولی به محض بروز کوچکترین خطایی مثلا اختلال تو مدار شارژ اولیه خازنهای صافی بوجود بیاد یا نوسان یا جرقه ای تو مدار ورودی باشه دوتا از ترانزیستورهای پل سریع میسوزن بدون اینکه حتا یکم گرم بشن حالا میخاستم ببینم مداری برای حفاظت از ماسفت ها هست
                        کلا اگه یه تاپیک جدا گانه برا اقدامات حفاظتی برا قطعات قدرت ایجاد بشه خوبه
                        ممنون

دیدگاه

دوستان کسی به طور کامل از این مدار جواب گرفته ؟
                          تغیراتی لازم داره ؟
                          InverterV3.pdf
                          در حال طراحی pcb هستم اگه تغیراتی میخواد بگین اعمال کنم ؟
                          [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

بعد از ده روز تلاش و طراحی ساخت و خرید و...
                            شد این
                            :

فلا igbt ها رو منتاژ نکردم
                            شماره igbt ها
                            skp10n60

تونستم اینترنتی پیدا کنم و بخرم
                            سوال من از اساتید اینه که جواب میده یا نه ؟
                            دیود هم
                            byv28
                            پیدا کردم
                            سوال اخرم اینه چه نکاتی رو قبل وصل کل مدار به برق 220 ولت چک کنم
                            که احتمال ترکیدن :eek: :eek:
                            به حد اقل برسه !!!

چند بار چک کردم مدار رو مشکل خاصی نداره
                            فقظ الان وقتی فقظ قسممت قدرت رو روشن میکنم (بدون برق220 ولت ---بدون igbt ها --بدون سیگنال های pwm و میکرو کنترلر )
                            یعنی فقط بخش قدرت به تنهایی روشن میشه
                            ledفالت روشن میشه علت خاصی داره یا این مدلیه ؟؟!!

دیدگاه

چرا فالت میده :angry: :angry:
                              کاملا منتار کردم ورودی 220 ولت دادم تغذیه بخش قدرت و میکرو روشن کردم فالت بخش قدرت روشنه همیشه

دیدگاه

:cry2: :cry2: :cry2:

مشکل فالت دادن رو حل کردم (گرند بخش یک سو سازی قدرت با گرند ای سی یکی نبود و پایه itrip مقدار 5 ولت گرفته و فالت میداد !
                                ولی بازم مدار جواب نداد !!
                                3 تا لامپ خروجی مدار بستم (100 وات)
                                و یدونه لامپ توی ورودی با مدار سری کردم برای جلو گیری از ترکیدن !!(200وات )
                                موقع استارت یک لحظه بسیار کوچک ledفالت روشن شده و مدار متوقف میشد
                                زد به سرم و مقاومت نمونه برداری جریان 0.1 اهم رو اتصال کوتاه کردم
                                مدار رو استارت کردم و صدای تقی اومد و دوتا از igbt ها به دیار باقی شتافت !!
                                مشکل چی میتونه باشه !!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X