اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
    صدای تقی اومد
    معلومه. مشکل از همون تقی هست که بیموقع داد زده و igbt ها ترسیدن و سکته زدن.
    ولی از شوخی گذشته، توی این مدارات قدم اول اطمینان از صحت شکل فرمانهاست. بعد از چک تک تک و دیفرانسیل اونا که باید سینوسی باشه، اطمینان از سلامت درایور و بعد قرار دادن شاخه ای سوئیچها به ترتیب داخل مدار هست.

ضمنا اول حتما مدار رو با یه ولتاژ کم، مثلا 30 الی 40 ولت روشن کنین که سر راهش هم یه فیوز یکی دو آمپر باشه. اگه مشکلی نداشت بعد فیوز رو بالاتر ببرین و بار اعمال کنین و در مرحله بعد هم ولتاژ رو بالا ببرین.
    فراموش نشه توی همه این مراحل دائما شکل موج های خروجی رو با اسکوپ مانیتور کنین.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام آقا حامد گل
      شما یه کاری کن.ولتاژت رو اول به 220 وصل نکن! یه ترانس 1 دوبل بزار که بشه 24 ولت و بده به ورودی (به جای 220) بعد یه لامپ 24 ولتی هم بزار تو خروجیت و خروجی رو با لامپ ببین.
      اینجوری خیلی خطریه!
      اسکپ داری؟اگه داری که خیلی عالی میشه.

دیدگاه

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موت

اسکپ ندارم
        سیگنال ها رو با ledچک کردم (بین پایه های بیس و امیتر هر igbt ) کم نور پور نور میشد و رفته رفته تند تند تر میشد (افزایش سرعت )
        مشکل من اینجاست
        1. با وصل برق قسمت چیپ 2130 خازن 450 ولت نیز دارای برق هم ولتاژ 2130 میشود با اتصال کوتاه کردن خازن 450 ولت جریانی در حد 0.5 امپر از بخش تغذیه 15 ولت قدرت کشیده میشه !!!
        برق مدار رو هم کاملا به 220 ولت وصل کردم
        مشکلی در انفجار نداره !!!
        فقط اصلا اجازه اسستارت نمیده !!
        بدون بار - با بار کلا وقتی میخوای روشن کنی و کلید استارت رو بزنی زمان بسیار کم (در حد 100 میلی ثانیه ) خروجی فالت فعال شده و میکرو بلا فاصله pwm هارو قطع میکنه
        ممکنه ای سی سوخته باشه ؟؟؟
        این در حالیه که وقتی قسمت 220 ولت بدون برق است مدار استارت شده و حتی پایه گیت هر igbt نسبت به امیتر دارای سیگنال است
        و باز هم سوالم را تکرار میکنم !!
        به دلیل ایرادات کوچک ممکنه چیپ 2130 سوخته باشه ؟؟؟
        یک بار داغ شد ولی نمیدونم چرا !!!
        دو تا از این چیپ دارم هر دو سیگنال میدن توی خروجی
        ولی وقتی بخش 220 ولت رو وصل کنم شات دان میکنن
        حتی با ولتاژ 30 ولت dc هم تست کردم
        بازم شات دان کرد
        روش تست igbt چیه ؟
        اگه توی یک شاخه یک igbt مورد دار باشه ( قطع - اتصال باز )فالت میده ؟؟؟
        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

خروجی فالت 2130 رو چک کن ببین فالت میده یا نه.
          بستگی داره چه ایرادی پیدا کرده باشه و چقد کوچیک بوده باشه
          اسکپ داشتی به راحتی میتونستی ببینی خروجی داری یا نه.
          IGBT وقتی میسوزه کلکتور امیترش در بعضی مواقع کلا همش به همه راه میده!
          اگه یه شاخه سوخته باشه که کلا فیوز اصلیت میپره!

دیدگاه

خروجی دارم روی گیت ها
            با ال ای دی چک کردم
            نمیدونم چرا فالت میده
            این خروجی کی فعال میشه ؟
            [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

:rolleyes:
              سلام با تشکر از همه جواب داد :applause: :wow: :wow:
              فقط بازم ترکید و پروژه فعلا کنسل شد !!
              چون توی این خرابه به اسم اردبیل
              یدونه کلا قطعه فروشی داریم اونم اسم igbt رو نشنیده تا حالا !! :angry:
              علت ترکیدن شیب شدید سرعت گرفتن موتور بود یعنی شدیدا سرعت رو بالا برده و زمان افزایش سرعت رو بسیار کوتاه کردم و صدای زارت :eek:
              از igbt ها بسیار گوش نواز بود !
              ناگفته نباشد در کل طول کار با سری کردن لامپ 500 واتی رشته ای با ورودی برق 220 ولت مانع از انفجار
              فیوز
              پل دیود
              برد
              و... شدم

دوستان igbt جریان بالا معرفی کنین
              روی این برد 10n60 بود
              چی بزارم ؟
              حدود 30 امپر یا بیشتر

دیدگاه

stgw30nc120hd هست که 30 آمپر 1200 ولته.
                راسیاتش هر چقدر هم که شیبش تند باشه نباید بترکه!

دیدگاه

igbt اتصال کوتاه شد
                  در سرعت پایین ساعت ها کار کرد
                  وقتی با ولوم یک دفعه سرعتشو بردم بالا 3 تا از igbt ها اتصال کوتاه شد و لامپ 500 واتی که با ورودی 220 ولت سری کردم روشن شد !!(یعنی یکی از شاخه های igbt هر دو سوخت )
                  igbt 10 امپری برای متور 2.5 کیلو وات کم نیست ؟!!!!
                  اگه به هر دلیل مشکلی توی مدار بود به نظرتون اصلا متور شروع به چرخش میکرد ؟ اونم بار ها و بار ها شروع به چرخش کرد جهتشو بعد از توقف تغیر دادم
                  تنها علتی که به نطرم میرسه که باعث سوختن ماسفت شد جریان لحظه ای بسیار زیاد هست

دیدگاه

شکل موجت شیب داره ها... مگه اینکه شتابش رو صفر کرده باشی

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

نوشته اصلی توسط A-Ice Man
                      شکل موجت شیب داره ها... مگه اینکه شتابش رو صفر کرده باشی
                      شیب شتاب ؟
                      یعنی میگی هر شاخه قبل از ایککه یک قسمتش خاموش بشه قسمت بعدیش روشن میشه ؟؟!

دیدگاه

شیب شتاب ؟
                        یعنی میگی هر شاخه قبل از ایککه یک قسمتش خاموش بشه قسمت بعدیش روشن میشه ؟؟!
                        نه داداش !
                        منظورم اینه که شما اگه فرکانست 10 هرتز باشه یکدفعه ولوم رو ببری روی 50 هرتز با یک شیب آروم فرکانست زیاد میشه. غیر از اینکه شما این شیب رو صفر گزاشته باشی(فکر کنم یکی از ولوم ها مربوط به همین هست)

دیدگاه

اره راس میگی دست کاری کردم :cry2:
                          نمیدونم بخرم یا نه باید اینترنتی خرید کنم
                          ممکنه مدار مشکل داشته باشه ولی در سرعت های پایین کار کنه؟؟
                          شتاب افزایش سرعت رو بیشترین مقدار (0ثانیه) گذاشتم
                          و یک بار که ولوم رو زیاد کردم (boost هم تا ته زیاد کرده بودم !!)
                          ترکید البته کل طول طراحی 3 تا لامپ 100 وات و یک لامپ 200 واتی با کل ورودی برق سری بود و جز سوختن 3 تا igbt هیچ اتفاق دیگه ای نیفتاد (فقط لامپا روشن شدن )

دیدگاه

igbt 10 امپری برای متور 2.5 کیلو وات کم نیست ؟!!!!
                            IGBT با حداکثر جریان 10 آمپر برای موتور 2.5KW بسیار کم است و آسیب دیدن آن کاملا محتمل است. برای این موتور با فرض تغذیه ورودی تک فاز از IGBT با جریان حداقل 30 تا 50 آمپر استفاده کنید (بسته با نوع قطعه و مرغوبیت آن).
                            اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                            دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                            برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                            وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                            قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                            اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                            ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                              اگر بین پایه ITRIP و Vss ولتاژ 0.5 ولت قرار بگیرد شرایط fault به وقوع می پیوندد که موجب صفر شدن خروجی fault می شود. CAO هم خروجی یک تقویت کننده عملیاتی است که ورودی Non inverting آن به Vs0 متصل است و از طریق تشکیل یک مدار فیدبک منفی بین خروجی و پایه -CA و همین پایه تا زمین می توان جریان کلی گذرنده از سه بازوی پل قدرت را که بصورت ولتاژِی روی مقاومت سری شده با جریان قرار می گیرد، مانیتور کرد.
                              با شرایط گفته شده مدار با جریان 15 امپر در ورودی به حالت فالت میرود ؟(0.1 اهم شنت و تقسیم 680 اهم و 1 کیلو -طبق شماتیک-)
                              نمیتوان با opamp ولتاژ شنت را چندین برابر کرد و تلغات توان بسیار بالای این مقاومت را کمتر کرد ؟

دیدگاه

در نقشه از تقسیم مقاومت 1k و 560 اهم استفاده شده که تقریبا معادل جریان 14 آمپر است. این جریان در شرایط عادی از مقاومت عبور نمی کند و مربوط به شرایط اتصال کوتاه است. بنابراین تلفات مقاومت بسیار کمتر از محاسبات برای این جریان لحظه ای است. در مورد مقاومت شنت هم به این نکته توجه کنید که در جریان های بالاتر به علت بزرگ شدن Ldi/dt شما نمی توانید از یک مقاومت معمولی (به خصوص مقاومت های سیمی که سلف معادل آنها زیاد است) استفاده کنید و با افزایش توان باید از مقاومت های شنت مخصوص که متاسفانه در بازار چندان موجود نیستند، استفاده کنید. در غیر اینصورت ولتاژهای ناخواسته بزرگی در مقاومت به دلیل سوئیچ جریان و ناشی از خاصیت سلفی ایجاد می شود که بی دلیل شرایط خطا را ایجاد می کند.
                                اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                                دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                                برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                                وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                                قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                                اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                                ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X