اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد برق ساختمان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی در مورد برق ساختمان

دوست گرامی خیلی داره سختش میکنی ها ! رو کاغذ بکش و شروع کن . یا علی ! کارفرما که پدرتون هست و نقشه نمی خواد از شما . اداره برق هم نقشه نمی خواد . حتی اون زمان من یادمه که هنوز سیم کشی توی بعضی واحد ها تموم نشده بود می اومدن کنتور ها رو نصب می کردن . :mrgreen:
    - به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط مرد نامرئی
      دوست گرامی خیلی داره سختش میکنی ها ! رو کاغذ بکش و شروع کن . یا علی ! کارفرما که پدرتون هست و نقشه نمی خواد از شما . اداره برق هم نقشه نمی خواد . حتی اون زمان من یادمه که هنوز سیم کشی توی بعضی واحد ها تموم نشده بود می اومدن کنتور ها رو نصب می کردن . :mrgreen:
      خوب برای این که هم کار تمیز بشه و هم این که اصولی باشه و یه کم هم کلاس واسه پدرمون بزاریم . :redface:
      خواستم تو اتو انجام بشه .

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
      شما تو چه شهری هستی ؟
      من تو شهر اصفهان نفر میشناسم ولی جا های دیگه متاسفانه کسی رو نمیشناسم.
      منم اصفهانم . کسی سراغ داری پیام بده البته تو ProfiCAD انجامش دادم . ولی میخوام تو اتو هم باشه . :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا

و دیگه برای تابلو برق چه کار کنم منظورم همون تابلو اصلی هست که داخلش کنتر ها و فیوز های اصلی قرار میگیره . خودم بسازم مشکلی نیست ؟؟؟
        تابلو برق رو باید از اداره برق منطقه خودتون سوال کنید که چه مدل کنتور براتون می خوان نصب کنن خودشون میگن که مثلا گرد باشه ، مربعی باشه و غیره و تعداد ش هم میشه یه سه فاز و به تعداد واحد ها تک فاز که این رو هم بپرسید مطمئن باشید بعدش از تابلو سازی ها بخرید . در تهران خیابان لاله زار . اصفهان نمی دونم .

دیدگاه

سلام
          تابلو برق رو خودتون نمیتونید بسازید و همانطور که گفتم باید از الکتریکیها بخرید اگه تهران تشریف داشتید تو خ لاله زار مغازه هایی هست که تابلو برق های مورد تایید اداره برق رو هم دارن و هم طبق سفارش شما میسازن.تو اصفهان هم بگردد به امید خدا پیدا میکنید.

دیدگاه

دوستان دیوار ها را با اجر سفالی استفاده کردن . اجر 10
            سوالم اینه که میشه از داخل خود اجر ها بوسیله لوله خورطومی استفاده کنم و مسیر پریز و کلیده ا را قرار بدم و بقیه کار را از کف بوسیله لوله PVC انجام بدم . مثلا ارتباط بین پریزه ها را بصورت افقی داخل دیوار اجری لوله خرطومی استفاده کنم . انوقت اصولی هست یا نه حتما باید از کف بیاد به خود پریز اول و برای پریز دوم باز از کف بیاد روی دیوار و نمیشه بصورت افقی باهم در ارتباط باشن .؟؟؟ :rolleyes:

و سوال دیگه برای انتن ماهواره باید برای هر کدوم از واحد ها یه لوله بره به سقف یعنی سقف طبقه اخر ؟؟؟؟ :nerd: :nerd:

دیدگاه

سلام
              اصولی این هست که شما تمام لوله های برق ورودی داخل واحد رو از کف ببرید(مگر مسیرهای کوتاه). فقط جاهایی مثل اشپزخانه-حمام و دستشویی رو میشه به هر دو صورت برد.
              برای ماهواره و شبکه های داخلی هم هر کدوم یه لوله میره سمت پشت بام.میتونید از کنار کانال کولر بفرستید بره بالا.از ماهواره داخل واحد انشعاب نگیرید یعنی اگه می خوایید دو یا سه جا ماهواره داشته باشید از هرکدوم یه لوله بفرستید بالا چون انشعاب گرفتن از ماهواره باعث افت سیگنال میشه.اگه خواستید بعدا میتونید از انتن مرکزیتون برای دوربین مدار بسته هم ستفاده کنید.

دیدگاه

ممنون هر چی دارم میرم جلو تر هی سوال پیش میاد . میگم بیاد خودتون انجام بدین راحت شین :mrgreen:

چند تا سوال دیگه
                1- اگه بخواییم ایفون تصویری نصب کنیم انوقت در محل نصب باید یه پریز برق باشه و فقط یه لوله از دیوار بیرون زده باشه برای کابلهای ایفون یا نه باید این لوله هم به قوطی وصل بشه ؟؟؟ اخه قوطی چی ؟؟ :sad:

2- محل نصب تابلو تقسیم روی دیوار راه پله زیر سقف از 40 سانتی هست برای ارتباط این جعبه تقسیم با جعبه فیوز های هر واحد باید لوله را در کف بخوابونم و از راه رو عبور کنه تا برسه به زیر جعبه تقسیم اینجوریه ؟؟؟؟

3- خود جعبه تقسیم فلزیه درب دار هست یا پلاستیکی فقط ؟؟؟؟
                یه چیز دیگه که ندیده بودم . قراره سیستم اتش نشانی هم نصب بشه و هوزریل هم داره که فکر کنم باید تو پاگرد هر راه پله نصب بشه ایا برای اینا چیزی برای برق داره غیر از موتور خونه و تابلو برقش مثلا پریزی کلیدی . امر جنسی

4- ایا برای ارتباط بین لوله ها میتونم دیوار را هم سواخ کنم . مثلا از دیوار دستشویی مستقیم سوارخ بشه بره به داخل حمام و از اونجا بره به جعبه فیوز ؟؟؟

5- اینا را جواب بدین تا بقیشو رو کنم :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط سمیراا
                ممنون هر چی دارم میرم جلو تر هی سوال پیش میاد . میگم بیاد خودتون انجام بدین راحت شین :mrgreen:

چند تا سوال دیگه
                1- اگه بخواییم ایفون تصویری نصب کنیم انوقت در محل نصب باید یه پریز برق باشه و فقط یه لوله از دیوار بیرون زده باشه برای کابلهای ایفون یا نه باید این لوله هم به قوطی وصل بشه ؟؟؟ اخه قوطی چی ؟؟ :sad:

2- محل نصب تابلو تقسیم روی دیوار راه پله زیر سقف از 40 سانتی هست برای ارتباط این جعبه تقسیم با جعبه فیوز های هر واحد باید لوله را در کف بخوابونم و از راه رو عبور کنه تا برسه به زیر جعبه تقسیم اینجوریه ؟؟؟؟

یه چیز دیگه که ندیده بودم . قراره سیستم اتش نشانی هم نصب بشه و هوزریل هم داره که فکر کنم باید تو پاگرد هر راه پله نصب بشه ایا برای اینا چیزی برای برق داره غیر از موتور خونه و تابلو برقش مثلا پریزی کلیدی . امر جنسی

4- ایا برای ارتباط بین لوله ها میتونم دیوار را هم سواخ کنم . مثلا از دیوار دستشویی مستقیم سوارخ بشه بره به داخل حمام و از اونجا بره به جعبه فیوز ؟؟؟

6- ایا برای ارتباط بین قوطی های کلید و پریز میتونم از لوله خرطومی را به زانوی خم 90 درجه که به لوله ها در کف میرن استفاده کنم . ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا

چند تا سوال دیگه

0 - آره والا :mrgreen:
                  1- برای برق آیفن تصویری می تونید یه پریز کنارش بزارید می تونید هم فقط سیم برق رو تا پشتش بیارید البته من خودم این جوری وصل نکردم قبلا . سیم های رابط آیفن هم که به قوطی های دیگه کاری ندارند جدا می رن به تابلو های تقسیم اصلی حالا یا بوسیله واسط های راه پله یا مستقیم که باید نهایتا به جعبه آیفن کنار درب هم راه داشته باشن و اگر آیفن آداپتور هم داره باید یه جایی هم برای آداپتورش مثلا کنار تقسیم راه پله یا تابلو اصلی در نظر بگیرید . و فکری برای قفل باز کن درب اصلی هم داشته باشید از قلم نیافته .
                  2- بله درسته . ولی مثلا اگر یکی از واحد ها تابلو فیوزش نزدیک بود با خرطومی هم می تونید از جاهای مطمئنی که بعدا سوراخی چیزی نمی خوره ببرید .
                  3- جعبه تقسیم برق معمولا فلزی درب دار هست . برای تقسیمات آنتن و تلفن من دیدم از پلاستیکی ها هم استفاده میشه . مثلا پلاستیکی 20*20 یا بزرگتر
                  3.5 - راستش من این سیستم رو نصب نکردم . ولی دیدم که کلید هایی توی راه پله یا راهرو ها داره . جعبه تقسیمی کنار کنترل کننده اصلی و آژیرهای هشدار دهنده جاهای مختلف و سنسور هایی هم توی هر واحد روی سقف آشپزخانه و بعضی از اتاق ها .
                  4 - لوله ها رو از هر جایی می تونید ببرید . ولی به قیر گونی ها آسیب نزنید . لوله رو ترجیحا از جاهایی رد کنید که بعدا در مراحل ساخت بعدی براش اتفاقی نیوفته و حتای در موقع استفاده از ساختمون هم احتمال سوراخ کردن اون ناحیه کمتر باشه . (مثلا توی یکی از پروژه هام یادمه که کابل شبکه درست از زیر کاسه توالت رد شده بود :mrgreen: )
                  5- بقیه اش رو هم بفرمائید . بازم در خدمتیم فوقش اینکه بعدش شماره حساب میدیم برای مشاوره . :mrgreen:

دیدگاه

سلام
                    1.برای دادن برق به مانیتور(داخل واحد) شما دو تا راه دارید:قطع دو شاخه مانیتور و اتصال اون به نزدیکترین قوطی برق(پریز یا کلید)-گذاشتن پریز جدا.تو مورد اول باید سعی کنید که مانیتور نزدیک به یک منبع برق باشه(مثلا کلید و پریز های پذیرایی یا راه رو).حسن این روش اینه که کارتون تمیز تر میشه چون یه قوطی و یه سیم رو از دید بقیه حذف کردید.مورد دوم معمولا جایی هست که شما به منبع برق دسترسی نداری یا فاصله زیاده که البته باز هم میشه با کشیدن یه لوله به قوطی ایفون(مانیتور)این مشکل رو حل کرد.میتونید برای مانیتور یه فیوز 4 یا 6 امپر کلاس B قرار بدید که موقع تعمیر یا عیب یابی ایفون نیاز نباشه برق پذیرایی یا راه رو قطع بشه.سعی کنید فاصله مانیتور تا قوطی برقهای زیرش بین 30 تا 40 سانت باشه.قوطی ایفون داخل واحد یدونس که هم کابل ایفون 4 زوج از پارکینگ یا راه پله طبقه اول میاد توش و هم دو رشته سیم ا.5 برای برق مانیتور.
                    برق پنل دم در از ترانس اون تامین میشه(AC DC).خود ترانس هم نیاز به یک فاز و نول داره که از برق مشاعات میگیرید.بحث ایفون موارد زیادی داره که هر وقت به نصبش رسیدید ما هم به شما میرسیم.
                    2.فاصله تابلو تقسیم از کف تمام شده باید بین 150 تا 180 باشه.معمولا تابلو تقسیم زمانی تو راه پله نصب میشه که تعداد واحدها تو یه طبقه زیاد باشه.وگرنه برق ورودی واحد رو مستقیم ببرید تا تابلو برق اصلی.چون خود این اتصالات اضافی به مرور زمان مشکل زا میشه(اتصالی-اتلاف انرژی-افت ولتاژ و...).
                    3.هم فلزی هست هم پلاستیکی ولی بهتره برای فضای خارج از واحد از فلزی استفاده بشه.
                    موردی که شما اشاره کردید مربوط میشه به سیستم اطفاء حریق که کار تکنسین برق نیست.تکنسین برق در صورت در خواست کار اعلام حریق رو انجام میده.البته شرکت هایی هم هستن که بطور تخصصی کار اعلا حریق رو انجام میدن. تو بعضی از مناطق یا شهرها در صورت نصب سیستم اطفاء یا اعلام حریق باید تایدیه سازمان اتش نشانی رو داشته باشن تا پایان کار صادر بشه(در این صورت از همون شرکتها باید درخواست کنید چون هرقدر کار شما تمیز و اصولی هم باشه یه گیر الکی میدن که به ریسکش نمیرزه) .اگه سوالی داشتید در خدمتیم.
                    4.این مورد هم توسط دوستمون مرد نامرئی توضیح داده شد.فقط این رو بگم که قبل از عایق کاری شما لوله هاتون رو رد کنید(همیشه راحترین و نزدیکترین راه رو انتخاب کنید ولی نه به قیمت...).

دیدگاه

خوب بسار عالی بود از هر دو دوست گرامی .
                      ولی یه سوالم هنوز بی جواب موند منظورم من از سوال اول (( فقط یه لوله از دیوار بیرون زده باشه برای کابلهای ایفون یا نه باید این لوله هم به قوطی وصل بشه ؟؟؟ اخه قوطی چی ؟؟ ))
                      این بود که برای این که کابلهایی که از دم درب تا ایفون میاد . وقتی لوله براش نصب میکنم این لوله نیاز به قوطی نداره . یا خود ایفون قوطی مخصوص داره . مثلا اگه ایفون روی دیوار نصب نصب میشه ایا لوله روی دیوار به قوطی وصل میشه یا نه همین طور بدون قوطی باید باشه و لوله از دیوار میزنه بیرون ؟؟؟؟ :nerd: :nerd: :nerd:

دیدگاه

سلام
                        برای ایفون شما دو تا قوطی نیاز دارید یدونه دم در یرای پنل که هنگام خریدن ایفون توش هست یکی هم داخل هر واحد که از همون قوطی برق های معمولی استفاده میکنید. لوله ایفون(pvc) رو تا پشت دیوار واحد میارید و برای اتصال pvc به قوطی ایفون(مانیتور) که داخل واحد هست از خرطومی استفاده میکنید.اگه باز سوالی هست بفرمایید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
                          سلام
                          برای ایفون شما دو تا قوطی نیاز دارید یدونه دم در یرای پنل که هنگام خریدن ایفون توش هست یکی هم داخل هر واحد که از همون قوطی برق های معمولی استفاده میکنید. لوله ایفون(pvc) رو تا پشت دیوار واحد میارید و برای اتصال pvc به قوطی ایفون(مانیتور) که داخل واحد هست از خرطومی استفاده میکنید.اگه باز سوالی هست بفرمایید.
                          البته دم درب برای پنل را میدونم ...
                          چرا از قوطی معمولی؟؟ . نمیشه همینطوری بدون قوطی لوله از دیوار بیرون بزنه و نیازی دیگه به قوطی نباشه :nerd:

دیدگاه

سلام
                            خیر نمیشه.چون موقع سیم بندی سیمها باید فضایی باشه تا اونا رو داخلش قرار بدید.مثل سیم بندی کلید و پریز که شما سیم ها رو داخل قوطی قرار میدی(زمان سیم بندی شما باید حداقل 15 سانت سیم اضافی بزارید تا اگه برای اون کلید و پریز مشکلی به وجود اومد بتونید دوباره سیم بندی کنید).

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
                              سلام
                              خیر نمیشه.چون موقع سیم بندی سیمها باید فضایی باشه تا اونا رو داخلش قرار بدید.مثل سیم بندی کلید و پریز که شما سیم ها رو داخل قوطی قرار میدی(زمان سیم بندی شما باید حداقل 15 سانت سیم اضافی بزارید تا اگه برای اون کلید و پریز مشکلی به وجود اومد بتونید دوباره سیم بندی کنید).
                              فکر کنم نتونستم منظورم را برسونم . منظور من از قوطی . قوطی پریز یا کلید نبود . خود گوشی ایفون مگه برق نیاز نداره اگه داره خوب یه دونه پریز کنارش میزاریم حالا . خود کابل ایفون که مثل سیم های تلفن هست و تحت یه کابل مثل کابل CAT5 هست اونو میگم ایا برای اون نیازی به قوطی هست یا یا نه فقط کافیه لوله از دیوار بدم بیرون تا این کابل ازش رد شه . :nerd: :nerd:

دیدگاه

سلام
                                بله قوطی میخواد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X