اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد برق ساختمان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راهنمایی در مورد برق ساختمان

سلام
    پیشنهادات:
    برای حموم هم پریز بزارید(ip44)
    فیوز اشپزخونه رو از حموم و دستشویی جدا کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
      سلام
      پیشنهادات:
      برای حموم هم پریز بزارید(ip44)
      فیوز اشپزخونه رو از حموم و دستشویی جدا کنید
      برای حموم به چه دردی میخوره ؟؟
      اره خوب این یکی درسته باید جدا باشن :applause:
      راستی یکی از دوستان که تو کار برق بود گفت بهترین راه برای روشنایی راه پله این که تو پاگرد ها سوراخ بزنم و لوله از هم کف بدم تا الی اخر و لوله به همکف بره به تابلو اشتراکی چطوره ؟؟/

در ضمن ما نفهمیدیم اخرش تو اشپزخونه و دستشویی و حمام که سرامیک یا کاشی میشه چرا نباید برای لوله و قوطی شیار زد و همینطوری به اجر سفالی چسبوند . مگه اندازه و ضخامت کاشی و سرامیک که انجام میدن چقدره ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا
        فکر کنم منظور ایشون رختکن حموم بود.

نوشته اصلی توسط سمیراا

در ضمن ما نفهمیدیم اخرش تو اشپزخونه و دستشویی و حمام که سرامیک یا کاشی میشه چرا نباید برای لوله و قوطی شیار زد و همینطوری به اجر سفالی چسبوند . مگه اندازه و ضخامت کاشی و سرامیک که انجام میدن چقدره ؟؟؟
        آشپزخونه که نباید مشکلی باشه،
        اگه بخان گیر بدن فک کنم برا اینه که همون 20 سانتی که از کف اتاق بالا میآد؛شاید بخاطر حجم بیشتر بتن،باعث تو رفتگی لوله پلیکا بشه و به سیم آسیب بزنه.
        تازه اگه بعد ها مشکلی پیش بیاد برا سیم کشی آشپزخونه،برای دسترسی به سیم رو کف باید 20 + 10 سانت و بکنن تا برسن به لوله.

حموم و دستشویی که بخاطر رطوبته دیگه،شما فرض کن یه کاشی کار بیاد بد کاشی رو بزنه،و لابه لای کاشی باز باشه، حالا چون زیاد رطوبت داره این مکان،حتما آب نفوذ میکنه تو بتن دیگه، و اگه لوله پلیکا ی برق آسیب دیده باشه،میرسه به سیم،از این لحاظ میگن شاید.
        حالا اگه این 20 سانت اضافه بتن داشته باشه ،همون فرضیه آشپزخونه روش اضافه میشه..

البته اینا فرضیه بود.

من جایی خونده بودم ،که فقط به حموم و دستشویی گیر داده بودن.نه آشپزخونه.
        به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
        (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hosseinam1370
          فکر کنم منظور ایشون رختکن حموم بود.

آشپزخونه که نباید مشکلی باشه،
          اگه بخان گیر بدن فک کنم برا اینه که همون 20 سانتی که از کف اتاق بالا میآد؛شاید بخاطر حجم بیشتر بتن،باعث تو رفتگی لوله پلیکا بشه و به سیم آسیب بزنه.
          تازه اگه بعد ها مشکلی پیش بیاد برا سیم کشی آشپزخونه،برای دسترسی به سیم رو کف باید 20 + 10 سانت و بکنن تا برسن به لوله.

حموم و دستشویی که بخاطر رطوبته دیگه،شما فرض کن یه کاشی کار بیاد بد کاشی رو بزنه،و لابه لای کاشی باز باشه، حالا چون زیاد رطوبت داره این مکان،حتما آب نفوذ میکنه تو بتن دیگه، و اگه لوله پلیکا ی برق آسیب دیده باشه،میرسه به سیم،از این لحاظ میگن شاید.
          حالا اگه این 20 سانت اضافه بتن داشته باشه ،همون فرضیه آشپزخونه روش اضافه میشه..

البته اینا فرضیه بود.

من جایی خونده بودم ،که فقط به حموم و دستشویی گیر داده بودن.نه آشپزخونه.
          فکر کنم منظورم را خوب نرسوندم . چرا میگن نباید روی دیوار برای قرار دادن قوطی و کلید در اشپزخانه و دستشویی شیار زد و بدون استفاده از شیار زدن باید نصب کرد . دوستان گفتن که بخاطر این که سرامیک میشه خوب پس ضخامتی که کاشی و سرامیک میشه چقدره . چون خود قوطی فکر کنم 3 سانت ضخامت داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا
            خوب پس ضخامتی که کاشی و سرامیک میشه چقدره . چون خود قوطی فکر کنم 3 سانت ضخامت داره
            دقیقا همینی که میگی هست،
            کاشی یا سرامیک زیاد بارخور نداره،
            حتما شیار بزن،قوطی رو بنداز داخلش.
            در هرصورت سرامیک زن خودش میآد با سطح کار تنظیمش میکنه،ولی اگه نباشه هزارجور بد و بیرا میگن.

تازه نمیتونی لوله هارو رو هوا بزاری که،باید داخل شیار جا بدی و سفتش کنی،وگرنه کارت معلق میمونه.

شیار بزن،بدون شیار نمیشه.

ما که همه جا زدیم.مشکلی هم پیش نیومد.
            (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

دقیقا همینی که میگی هست،
              کاشی یا سرامیک زیاد بارخور نداره،
              حتما شیار بزن،قوطی رو بنداز داخلش.
              در هرصورت سرامیک زن خودش میآد با سطح کار تنظیمش میکنه،ولی اگه نباشه هزارجور بد و بیرا میگن.

تازه نمیتونی لوله هارو رو هوا بزاری که،باید داخل شیار جا بدی و سفتش کنی،وگرنه کارت معلق میمونه.

شیار بزن،بدون شیار نمیشه.

ما که همه جا زدیم.مشکلی هم پیش نیومد.
              درسته منم موافقم باید شیار بخوره . فوقش بقول شما کاشی کار میاد خودش قوطی ها را هم سطح میکنه و درست میشه ولی اگه جا نداشته باشه بره تو انوقت بقول شما کلی چیزای خوب بارمون میکنه :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا
                اره خوب این یکی درسته باید جدا باشن :applause:
                راستی یکی از دوستان که تو کار برق بود گفت بهترین راه برای روشنایی راه پله این که تو پاگرد ها سوراخ بزنم و لوله از هم کف بدم تا الی اخر و لوله به همکف بره به تابلو اشتراکی چطوره ؟؟/

سلام شاید یکی بخواد صورتشو اصلاح کنه موهاشو خشک کنه و...
                برای این مورد شما نیاز به یه هیلتی گردن کلفت دارید که سوراخکاری انجام بدی این هم روشی هست که استفاده میشه(تو این حالت شما به لوله و سیم کمتری نیاز دارید)اگه هم بخواید رو دیوار بکشید میشه که قبلا صحبت کردیم.
                با توجه به فاصله ایی که کاشی از دیوار میگره و باید پشتش دوغاب ریخته بشه نیازی نیست که شما شیار بزنید.اگه شما دیوارهای پذیرایی خواب و... رو شیار میزنید به این دلیله که گچکار برای سفید کاریش 2الی 3 میلیمتر گچ استفاده میکنه.اگه شما برای لوله گذاری زمانیکه هنوز گچکار نیومده برید سر ساختمون اونوقت هم نیازی به کنده کاری نیست چون گچکار برای زیر کارش حدودا 5الی 6 سانت گچ میزنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
                  سلام شاید یکی بخواد صورتشو اصلاح کنه موهاشو خشک کنه و...
                  برای این مورد شما نیاز به یه هیلتی گردن کلفت دارید که سوراخکاری انجام بدی این هم روشی هست که استفاده میشه(تو این حالت شما به لوله و سیم کمتری نیاز دارید)اگه هم بخواید رو دیوار بکشید میشه که قبلا صحبت کردیم.
                  با توجه به فاصله ایی که کاشی از دیوار میگره و باید پشتش دوغاب ریخته بشه نیازی نیست که شما شیار بزنید.اگه شما دیوارهای پذیرایی خواب و... رو شیار میزنید به این دلیله که گچکار برای سفید کاریش 2الی 3 میلیمتر گچ استفاده میکنه.اگه شما برای لوله گذاری زمانیکه هنوز گچکار نیومده برید سر ساختمون اونوقت هم نیازی به کنده کاری نیست چون گچکار برای زیر کارش حدودا 5الی 6 سانت گچ میزنه.
                  بله اینم درسته . انوقت با این حساب دقیقا پریز کجا و در چه ارتفاعی و با چه درجه ip قرار میگیره ؟؟؟
                  خوب فاصله کاشی از دیوار یعنی اینقدر زیاده اندازه قوطی . البته خود سرامیک یا کاشی که فکر کنم نیم سانت هست . بنظرم خیلی ها

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
                    اگه شما برای لوله گذاری زمانیکه هنوز گچکار نیومده برید سر ساختمون اونوقت هم نیازی به کنده کاری نیست چون گچکار برای زیر کارش حدودا 5الی 6 سانت گچ میزنه.
                    :surprised: این قدرها هم نیستا ! 5 - 6 سانت گچ ! نه گچ کار با انصاف تا جایی که دیوار جا میده نگاه به بلندترین نقطه دیوار می کنه و ضخامت گچ رو تعیین می کنه .

ولی توی آشپزخونه همون طور که دوستمون MDF123 گفتند شما براحتی می تونید لوله رو بدون شیار روی آجر یا سفال قرار بدید البته من توصیه می کنم زیر قوطی ها رو خالی کنید چون دیگه خیلی می زنه بیرون .

نوشته اصلی توسط سمیراا
                    درسته منم موافقم باید شیار بخوره . فوقش بقول شما کاشی کار میاد خودش قوطی ها را هم سطح میکنه و درست میشه ولی اگه جا نداشته باشه بره تو انوقت بقول شما کلی چیزای خوب بارمون میکنه :mrgreen:
                    بعید می دونم کاشی کار خودش این کار رو بکنه تا جایی که من دیدم متاسفانه این جماعت بفکر کار خودشون هستند کاشی رو می زنن و می رن . حتی جایی شده که من لوله داشتم فکر کنم برای چراغ دیواری بود ، رفتم دیدم کاشی کار روش رو کاشی کرده رفته . :mrgreen:
                    خودتون موقع انجام این کار باید قبلش با کاشی کار هماهنگ کنید اگر قبول کرد که حله .

راستی یه سوال دارم . بزارید علم ما هم یکم بروز بشه . :mrgreen:

نوشته اصلی توسط سمیراا
                    بله اینم درسته . انوقت با این حساب دقیقا پریز کجا و در چه ارتفاعی و با چه درجه ip قرار میگیره ؟؟؟
                    این درجه ip که نوشتید یعنی چی ؟ من تا حالا نشنیده بودم ؟ :redface:

- به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

دیدگاه

سلام
                      از اخر به اول
                      جدول تعاریف درجه حفاظت (IP)
                      آی پی یا Ingress Protection درجه حفاظت تجهیزات در مقابل ورود گردو خاک و آب و رطوبت را بیان می کند که مطابق جداول زیر عدد اول درجه حفاظت در مقابل ورود ذرات جامد و عدد دوم درجه حفاظت در مقابل نفوذ آب و رطوبت را بیان می کند.
                      مثال : IP65
                      6 به معنی حفاظت کامل بدون نفوذ گردو غبار
                      5 به معنی عدم نفوذ در برابر پاشش آب از همه طرف (360 درجه) بدون فشار.
                      بسیاری از تجهیزات الکترونیکی باید در طول مدت استفاده در مواجه شدن با آلایندهآ‌ها، رطوبت و ضربه از خود مقاومت نشان دهند. کلاس IP مشخصآ‌کنندهآ‌ی این موضوع است که تا چه حد میآ‌توان بدون در نظر گرفتن امنیت به مقاومت دستگاه اطمینان کرد.
                      در جدول زیر میآ‌توانید شاخصهآ‌های اختصاصی کلاسآ‌های مختلف IP را با هم مقایسه کنید:
                      عدد اول
                      درجه حفاظت
                      0
                      هیچگونه حفاظتی در برابر قسمتآ‌های برقدار و یا متحرک داخل محفظه و همچنین هیچگونه حفاظتی در برابر ورود اجسام خارجی به داخل جسم وجود ندارد.
                      1
                      در برابر تماسآ‌های اتفاقی یا غیر عمدی با قسمتآ‌های برق آ‌دار یا متحرک دستگاه حفاظت شده ولی عمداً و با اراده میآ‌توان به قسمتهای برقآ‌دار و یا متحرک دستگاه دست زد و به طور خلاصه دستگاه در برابر ورود اشیاء با قطر بزرگتر از 50 میلیمتر حفاظت شده است.
                      2
                      قسمتآ‌های برقآ‌دار و یا محرک داخل دستگاه در برابر انگشت محافظت شده و یا به عبارت دیگر دستگاه در برابر ورود اشیاء خارجی با قطر بزرگتر از 12 میلیمتر حفاظت شده است.
                      3
                      قسمتآ‌های برق دار و یا متحرک داخل دستگاه در برابر ورود ابزار ، سیم و هرچیز دیگر با قطر بیش از 5/2 میلیمتر حفاظت شده و به طور کلی اشیاء با قطر بیش از 5/2 میلیمتر نمی توانند وارد دستگاه شوند.
                      4
                      قسمتآ‌های برقآ‌دار و یا متحرک داخل دستگاه در برابر ورود اجسام خارجی بیش از یک میلیمتر محافظت شده است.
                      5
                      حفاظت کامل در برابر تماس با قسمتآ‌های برق دار یا متحرک دستگاه، منفذهای ورود گرد و غبار به داخل دستگاه به طور کامل مسدود نشده ولی گرد و غباری که وارد دستگاه میآ‌شود باعث اختلال در سیستم داخلی و عملکرد دستگاه نمی گردد.
                      6
                      قسمتآ‌های برقآ‌دار و یا متحرک داخل دستگاه به طور کامل در برابر تماسآ‌های خارجی حفاظت شده و مطلقاً منفذی جهت ورود گرد و غبار به داخل دستگاه وجود ندارد.
                      عدد دوم
                      درجه حفاظت
                      0
                      دستگاه هیچ گونه حفاظتی در برابر آب ندارد.
                      1
                      دستگاه در برابر قطرات متراکم شده که به طور قائم از بالا بر روی قاب آن می چکد محافظت شده است.
                      2
                      دستگاه در برابر باران که به طور قائم یا با زاویه 60 درجه نسبت به خط قائم به بدنه آن ببارد حفاظت شده است.
                      3
                      دستگاه در برابر باران که به طور قائم یا با زاویه 60 درجه نسبت به خط قائم به بدنه آن ببارد حفاظت شده است.
                      4
                      دستگاه در برابر پاشش آب در هر جهت به بدنه آن حفاظت شده است.
                      5
                      دستگاه در برابر پاشش آب با فشار از هر جهت به بدنه آن در شرایط معین حفاظت شده و خطر جدی برای دستگاه ندارد.
                      6
                      دستگاه در برابر موقعیت خاص عرشه کشتیها حفاظت شده و در این شرایط آب وارد دستگاه نمی شود.
                      7
                      دستگاه در برابر غوطه ور شدن در آب حفاظت شده، وقتی جسم در داخل مایع غوطه ور است در فشار معین مایع و زمان معین آب وارد دستگاه نمی شود.
                      8
                      دستگاه در برابر غوطه ور شدن در آب در زمان نامحدود حفاظت شده، وقتی دستگاه در عمق معین از آب قرار میگیرد برای زمان نامحدود آب وارد دستگاه نمی شود.
                      ارتفاع از کف تموم شده 120- ip 44
                      من تو ساختمونهایی که تا حالا کار کردم نه جای لوله رو کندم نه جای قوطی رو.نه با سنگ کار مشکل داشتم نه با کاشیکار.
                      حالا یه سانت بالا پایین با هم کنار میایم.ولی در کل اینقدر هست که شما نیاز به کنده کاری نداشته باشید.روی لوله ھای برق باید در دیوارھا حداقل 1.5سانت زیر سطح تمام شده قرار گیرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123
                        من تو ساختمونهایی که تا حالا کار کردم نه جای لوله رو کندم نه جای قوطی رو.نه با سنگ کار مشکل داشتم نه با کاشیکار.
                        احتمالا پس کلاس و فرهنگ کار اونا هم بالاتر اومده . :mrgreen: و ممنونم از توضیحات و جدول ip . روشن شدم .
                        - به دنبال فرصت عمری تباه کردم ! فرصت جوانی ام بود من اشتباه کردم .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mdf123

حالا یه سانت بالا پایین با هم کنار میایم.ولی در کل اینقدر هست که شما نیاز به کنده کاری نداشته باشید.روی لوله ھای برق باید در دیوارھا حداقل 1.5سانت زیر سطح تمام شده قرار گیرد.
                          ولی من هرجا کار کردم هم شیار زدم ،هم کندم،کاری هم با هیشکی نداشتم :mrgreen:.

با این حال شما چطوری اون لوله پلیکا ها رو ثابت یجا نگه میداری؟
                          همه میاوفته که.آخه یجور باید ثابت این لوله هایی که توش سیم هستو محکم کرد تو جاش دیگه.

ممنون
                          (پیش به سوی هدف)

دیدگاه

دوستان من اگه بخوام منتظر باشم که ایا شیار بزنم یا نه . کار عقب میمونه دیروز هم تو اشپزخونه و هم دستشویی و حمام شیار زدم ولی کم در حدی که لوله ها بتونن ثابت محکم بشن و برای قوطی هم شیار زدم چون اگه برای قوطی شیار نزنی انوقت حتما باید برای لوله هم شیار نزنی چون لوله pvc هست و کج نمیشه مثل خرطومی :nerd: تقریبا کار 80 درصد جلو رفته فقط رایزها و تقسیمات را انجام ندادم . و فکر کنم برای هر طبقه یه دونه باکس طبقاتی میزارم بهتره مثلا 30*20 و لوله هاش را از طریق دیوار راه پله میدم بالا .
                            راستی یه سوال در حین کار پیش امد . فاصله لوله های برق از گاز باید چقدر باید باشه چون خود لوله های گاز هم از کف میرن ؟؟؟

دیدگاه

ولی من هرجا کار کردم هم شیار زدم ،هم کندم،کاری هم با هیشکی نداشتم :mrgreen:.

با این حال شما چطوری اون لوله پلیکا ها رو ثابت یجا نگه میداری؟
                              همه میاوفته که.آخه یجور باید ثابت این لوله هایی که توش سیم هستو محکم کرد تو جاش دیگه.

ممنون
                              سلام
                              اگه اجر سفالی باشه از داخلش اگه بلوک سیمانی و اجر فشاری باشه از رو و با بستن سیم مفتول رو دیوار محکم میشه.همونطور که میدونید اکثر لوله هایی که رو دیوار کار میشه(نه کف)خرطومی هست و خیلی راحت با یه بست کوچیک(سیم مفتول)رو دیوار محکم میشه(هر چند که من سعی میکنم اینجا هم از pvc استفاده کنم مگه جاییکه راهی نداشته باشه یا مالک بخواد)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سمیراا
                                راستی یه سوال در حین کار پیش امد . فاصله لوله های برق از گاز باید چقدر باید باشه چون خود لوله های گاز هم از کف میرن ؟؟؟
                                بین 15 الی 20 سانت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X