اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

با سلام و عرض تشکر
    دوست عزیز voyager2020 در مورد نظر شما بابت توان بی نهایت ترانسفورماتور باید بگم هر چه ترانس ساده تر ساخته بشه یعنی با تعداد دور پایین تر
    و هسته کوچکتر میتونه توان بیشری رو انتقال بده و اگر فضیه القا مغناطیسی رو بشه توی ترانس اصلاح کرد این موضوع امکان خواهد داشت.
    این موضوعی هست که چند گروه تحقیقاتی همون طور که قبلا گفته بودم دارن روش کار می کنن. در مورد فوران اطراف سیم ها و یا مجموع سیم ها
    که از هسته ترانس عبور می کنه این فوران مغناطیسی هیچ تاثیری در القا نداره گفتم نقش هسته فقط یک آمپلی فایر مغناطیسیه که فقط فوران
    تک تک سیم ها رو تقویت میکنه فورانی که سبب القا ولتاژ و یا ایجاد اندکتانس می شه همون فوران بر آیندی هست که از درون تک تک سیم ها عبور می کنه!
    دوست عزیز جناب جبراییلی شما فرمودین که فوران مغناطیسی در دیواره سیم ها اونقدر هم کم نیست من هم با شما موافقم هر چی از مرکز دور بشیم مقدار
    فوران زیاد میشه (البته در سه سیم) ولی وقتی تعداد سیم ها زیاد بشه اکثر سیم ها فوران هم رو تضعیف می کنن و با این حال باز هم فوران به صفر نخواهد رسید
    و این دلیلی بر عملکرد ترانسفورماتوره !!!
    در مورد این مطلب که فوران در بالا و پایین سیم ها و به قول شما در صفحات موازی با هم جمع میشن ولی این طور نیست و باز هم این ماجرای همون قرداد های دست و پا گیره
    فزیکیه
    به این تصویر نگاه کنید:

ولی سوال من اینجاس که چرا باید اینقدر فوران مغناطیسی در سیم ها بر آیندی داشه باشه بسیار کوچک ونزدیک به صفر که برای طراحی ترانس ها نیاز به تعداد دور بسیار زیاد و
    هسته های بسیار بزرگ باشه ؟؟؟

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با سلام به دوست عزیز اقای امیر حیدری که اینقدر مو شکافانه به تجزیه و تحلیل مسائل میپردازند و تشکر از بقیه دوستان-اhttp://www.alternativephysics.org/book/LCmagnetism.htmین اثر به نام proximity effect نامیده میشود همچنین این میدان بین سیم ها نیست که ایجاد ولتاژ القا یی میکندبلکه میدان اطراف انهاست.ابتدا برای اینکه بدانیم برداشتمان از مغناطیس تا چه حد بهم نزدیک است در مورد مفاهیم ان بحث میکنیم زیرا اگر برداشتمان با هم اختلاف داشته باشد و من اشتباه متوجه شده باشم بحثمان بیفایده خواهد بودو باید بانرا اصلاح کنم.1-یک حلقه را در نظر بگیرید که در یک میدان مغناطیسی سینوسی با دامنه ثابت و فرکانس ثابت قرار دارد سوال-ولتاژ چگونه در ان القا میشود؟و دامنه ولتاژ ایجاد شده به چه عواملی بستگی دارد.ابتدا این موضوع را تشریح میکنم و شما بگویید ابا با ان موافق هستید یا خیر؟اصفحه ای که از دایره ایجاد شده توسط حلقه میگذرد را در نظر بگیرید.اگر این صفحه موازی با خطوط میدان باشد ولتاژی القا نمیشود-اگر زاویه صفحه عمود بر خطوط میدان باشد ولتاژ القا شده بیشترین مقدار را دارد -هر چه قدر قطر دایره کوچکتر و یا بزرگتر شود ولتاژ القا شده تنیز به ترتیب کمتر و بیشتر میشود-اگر ماده ای با پرمابیلیتی بیشتر از هوا در حلقه قرار گیرد دامنه ولتاژ القا شده نیز بیشتر میباشداگر شکل حلقه از دایره به مربعی با همان سطح تبدیل شود ولتاژ القا شده تغییری نمیکند-با قرار دادن یک هسته در حلقه و افزلیش دامنه میدان ولتاژ القا شده بیشر میشود ولی بعد از یک حدی دامنه ولتاژ القایی تغییری نمیکندبا قرار دادن هسته و افزلیش فرکانس دامنه ولتاژ القایی نسبت به فرکانس کمتر , زیاد میشود ولی فرکانس بیشتر از یک حدی دامنه ولتاژ کمتر میشود -.ایا با اینها موافقید؟2-حال میدان را حذف کرده و در حلقه جریان سینوسی با دامنه ثابت و فرکانس ثابت برقرار میکنیم سوال-میدان ایجاد شده در ااطراف حلقه به چه عواملی بستگی دارد؟باز هم انرا تشریح میکنم و شما بگویید ایا موافق هستید یا خیر؟با افزلیش و یا کاهش قطر سیم (و نه حلقه)میدان حاصل تغییری نمیکند-با افزایش قطر حلقه میدان نزدیک به سطح سیم تغییری نمیکند ولی فلو که همان چگالی میدان در سطح صفحه گذرنده از حلقه باشد کمتر میشود-با کاهش قطر حلقه چگالی میدان در صفحه گذرنده از حلقه زیاد میشود.با تغییر شکل حلقه از دایره به مربع با همان سطح چگالی میدان در سطح صفحه تغییری تمیکند. اگر یک هسته با پرمابیلیتی بیشر از هوا وارد حلقه نماییم چگالی میدان بیشر خواهد شد.ایا با این موار هم موافقید؟3-حال همان حلقه را در نظر بگیرید که یک حلقه دیگرمانند ان داریم که میتوانیم انرا حرکت دهیم و در حلقه اول جریان سینوسی با دامنه ثابت و فرکانس ثابت برقرار میکنیم سوال-میخواهیم بدانیم دامنه ولتاژ القا شده در حلقه دوم به چه عواملی بستگی دارد؟اینرا شما جواب بدهید.مسائل فرکانس-دامنه جریان --پرمابیلیتی-قطر سیم ها-قطر حلقه ها-محل قرار گرفتن و زاویه انها نسبت بهم-را در نظر گرفته و تشریح نمایید.همچنین به این سوال پاسخ دهید که فرض کنید یک سیم پیچ داریم مقدار اندوکتانس ان بدون هسته دارای مقدار ثابتی است.ماده ای با پرمابیلیتی بیشر از هوا در نظر بگیرید که از ان دو هسته یکی به شکل لوله تو خالی و یکی به شکل لوله تو پر و هر دو هم اندازه و قطرشان برابر و مساوی قطر سیم پیچ میباشد حال اگر مقدار اندوکتانس را برای سه حالت یکی بدون هسته-یکی با لوله توپر و یکی با لوله توخالی اندازه بگیریم کدام یک بیشتر و کدام یک کمترین مقدار را دارد.در مورد سوال اخر نظر من این است که لوله توخالی کمترین و لوله توپر بیشترین اندوکتانس را دارد و با هسته هوا ما بین این دو مقدار را دارد.
      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

با سلام و عرض تشکر از جناب جبراییلی
        آقای جبراییلی پیشنهاد خیلی خوبی دادین ولی قبل از اینکه جواب سوالاتتون رو بدم
        شما این لینک رو 100% دیدین
        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=84789.0
        همه چیز در مورد ترانسفورماتور قدرت
        من قرداد های اولیه و قوانین القا رو می دونم آخه کار تحقیقاتیه من ترانسه
        ولی برای اینکه بتونم کارمو پیش ببرم همیشه باید از ساختار ها و قوانین پایه و دست و پا گیر ایراد بگیرم
        یه مطلب از شما می پرسم لطفا جواب بدین تا به حال شده قطعه الکتریکی رو ببنید که ترانس نباشه، اصلا یه مبدل الکترمغناطیسی نباشه
        ولی کاملا مثل ترانس کار کنه؟ یا تا به حال شده ترانسی رو ببنید که هیچ شباهتی به ترانس های رایج نداشته باشه و از اونها هم بهتر کار
        کنه؟ من ادعای خاصی ندارم، تو زمینه برق هم خیلی مبتدی هستم ولی همیشه دوست داشتم داشته های ناچیزم رو به اشتراک بزارم
        ( مثل همه ی دوستان eca)در این بین خودم هم از سخنان اساتید محترمی مثل شما بهره بگیرم.
        به هر حال می خواستم بگم که خیلی خوشبختم که دوست عزیزی مثل شما هم بحث شدم
        و اما جواب سوالاتتون:
        من همیشه در تحلیل تمامی مسائل فیزیکی از جمع آثار استفاده می کنم و اعتقاد دارم یکی از بهترین قوانین محاسباتی فیزیک جمع آثاره
        شما می فرمایید در بین سیم ها میدان ها از هم کم می شن و در اطراف سیم ها جمع می شن، قبول دارم! ولی به نظر من این کلی نگاه کردنه
        اگه منظور شما اینه که سیم هایی که در اطراف سیم های دیگر هستن فوران بیشتری از اون ها عبور میکنه، قبول ندارم، شما یه نقطه در بین سیم ها معرفی کنین تا فورانش رو بررسی کنیم! فوران مغناطیس در اگثر نقاط در بین سیم ها مقدار کوچک و نزدیک به صفری داره، من بحثی در مورد فوران اطراف سیم ها یا هسته ندارم!
        هر جایی که هادی هست رو می تونیم فورانش رو تحلیل کنیم!!!
        نظرم رو در مورد نقش هسته چند باری گفتم! فوران هسته برای القا کاری نمی کنه ، هسته فقط یه آمپلی فایر مغناطیسیه که به دلیل ضریب نفوذ مغناطیسی(پرمابیلیتی) بالا سبب تقویت میدان در تک تک سیم ها میشه!
        در مورد اثر پوستی گفتین موافقم ولی بحث اون رو می تونیم بزاریم برای بعد
        جواب سوال یک: با اکثریت حرفاتون موافقم ولی مشکلاتی هم داره 1- بحث ما در مورد موازی بودن یا عمود بودن صفحه بر میدان، این بحث مولدیه که در اون میدان مغناطیسی استاتیکه و سیم پیچ داینامیکه در این بحثی که داریم یعنی بحث ترانس سیم پیچا استاتیکه و میدان مغناطیس داینامیکه اونم نه داینامیکه زاویه ای بلکه داینامیکه مقداری یعنی مقدار فوران در یک نقطه از فضا با معادله سینوسی تغییر می کنه ولی میدان همواره بر سیم ها عموده! شما وقتی بحث از حلقه میشه از سطح صحبت می کنین ( سطح مربعی و یا دایره ای ) من از سطح صحبت نمی کنم چون یه واسط فیزیکی دست و پا گیره! من از محیط صحبت می کنم که معرف طول سیمه و فاکتور طول نه مربع میشناسه و نه اشکال دیگه، پس تا اینجا حرفتون مورد قبول فقط یه سری قرار داد دست پا گیرم بزاریم کنار. به معقوله اشباع در هسته به صورت غیر مستقیم اشاره کردین(موافقم) در مورد توانایی هسته و پهنای باند فرکانسی عملکرد سیستم ها اشاره کردین( موافقم)!
        2-میدان تابه جریان عبور از هادی هست پس هیچ ارتباطی با قطر سیم ندارد(موافقم) باز هم می گم من فاکتور سطح موافق نیستم! با افزایش محیط حلقه چگالی فوران گذرنده از سطح به صورت average کم می شود (موافقم) و فوران اطراف سیم ها همواره ثابته و به محیط ربطی نداره (موافقم) قرار دادن هسته سبب کاهش رلکتانس مسیر عبور فوران میشه و فوران افزایش می یابد (موافقم)
        3-در مورد سوال سه رابطه ای ساده شده ترانس رو می نویسم که به در مورد ترانس های کنونی صحیحه و جواب سوال شماس ولی من کلا این رابطه رو قبول ندارم و باید تغییر کنه!!!
        v=4.44BAuN^2 این رابطه جواب سوال شماس القا ولتاژ در ترانس تابع چگالی فوران هسته ،سطح هسته یا سیم پیچ، ضریب نفوذی هسته و دوره سیم پیچ
        سوال اگه ترانسی ساخته بشه که تابع این رابطه غیر کار آمد باشه چی ؟ این رابطه برای ساخت ترانس خیلی ضعیفه!!!
        قانون کلی القا هم که قانون فارادی هستش در ترانسفورماتور ها کاملا گویاس:

درا ین رابطه ها تمامی فاکتور هایی که ذکر کردین می گنجه و نسبتش با القای ولتاژ مشخصه

ولی بر می گردیم به نقطه ی اول!
        اگه بگیم بحث در مورد یک سیم پیچه که رو هسته پیچیده شده
        تمامی رفتار های یک سیم پیچ مشخصه ولی بنا به دلایلی که گفتم
        اینکه فوران در سیم ها همدیگر رو خنثی می کنن و مقدار فوران بر آیند در سیم ها خیلی کمه
        و اینکه صرفا فوران هسته هیچ تاثیری در القا نداره و نقش هسته به صورت غیر مستقیمه در ترانسفورماتور
        همچنان بحث باقیه... :nerd:
        جناب جبراییلی و دوستان عزیز دیگر خیلی از مشارکتتون توی این بحث ممنونم و منتظره نظراتتونم

بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با سلام- در رابطه با فرمول ترانس این فقط یک حالت خاص است که ورودی سینوسی باشد و شکل ترانس هم معمولی باشد و حالت کلی نیست. و نمیتوان از ان در همه جا استفاده کرد., و حق با شماست در مورد سوال مربوط به مبدل چیزی که مثل ترانس عمل کند و الکترونیکی باشد نفکر کنم gyratorچنین کاری انجام میدهد-ولی ترانسی دیده ام که راندمانش بیشتر از 1 میباشد و در ان از اهنربا استفاده شده-میتوانم نسبت دور ترانس را بدون دست زدن به سیم چیپ ها تغییر دهم-اکثر مولد های ولتاژ با اهنربای الکتریکی کار میکنند ولی من مولدی دیده ام که بدون استفاده از الکتریسیته و حتی بدون استفاده از روتور های مرسوم برق تولید میکند و اساس ان عبور یک سیال مغناطیسی مایع از اطراف هسته میباشد.بگذریم فکر میکنم بهتر است در موردی که اشاره کردم بیشتر بحث کنیم یعنی نحوه ایجاد القا در سیم پیچ ها.بحث من این نیست که هسته باید باشد تا ولتاژ القا شود بحث من راجع به رابطه فوران و سیم پیچ و القا میباشد.پس در یک مورد اختلاف نظر داریم و ان نحوه ایجاد القا میباشد که من فکر میکنم که بر اثر عبور شار از سطحی است که حلقه میسازد و صرفنظر از وجود و یا عدم وجود هسته و شما هم (ایا درست برداشت کردم؟)میگویید که به طول مسیر عبور جریان بستگی دارد؟ایا درست میگویم؟

دیدگاه

با سلام
            در مورد رابطه کلی ترانس منظورم همون رابطه ترانس های سینوسی بودش!
            و روابط بعدی هم که نوشتم روابط تمامی ترانس و رابطه پایه ای که هر ترانس و سیستم الکترومغناطیسی رو میشه باهاش تحلیل کرد.
            در مورد القا من می گم که فوران عبوری از هر سیمه که قضیه القا و اندکتانس در سیم پیچ ها رو مطرح می کنه نه فوران عبوری از اطراف
            سیم ها یا فوران عبوری از صفحه و یا فوران عبوری از هسته، و در تحلیل فوران عبوری از سیم ها من میگم که بر آیند اون ها خیلی کمه
            ممنون از اینکه صورت مسئله رو مشخص کردین :nerd:

دیدگاه

ولی به نظر من فوران عبوری از سیم باعث القا نمیشود بلکه فوران عبوری از سطح ایجاد شده توسط حلقه سیم است که باعث ایجاد القا میشود ولی بازهم برای روشن شدن بحث و رفع هر گونه ابهام در موضوع مورد بحث باز میگردیم به دو حلقه مسی تک دور اینبار بدون هسته.حال سوال؟فرض کنید که یک جریان سینوسی به یکی از حلقه ها با دامنه و فرکانس ثابت داده ایم.سوال:1-اگر حلقه دوم را در کنار حلقه اول قرار دهیم به صورتی که هم مرکز بوده و سطحشان با هم موازی باشد نسبت ولتاژ های دو سر حلقه دوم و اول چقدر خواهد بود؟من فکر میکنم یک باشد2-حلقه دوم را طوری به به سمت راست حرکت میدهیم که نصف حلقه ها همدیگر را بپوشانددر اینصورت نسبت ولتاژ حلقه دوم به حلقه اول چقدر خواهد بود-من فکر میکنم نصف3-حلقه دوم را باز هم حرکت میدهیم تا دو دایره بهم مماس شده و باز هم اندکی حرکت میدهیم تا جدا شوند در اینصورت نسبت ولتاژ ها چقدر خواهد بود؟من فکر میکنم خیلی کم و نزدیک صفر.اینبار حلقه دوم را درون حلقه اول طوری قرار میدهیم که دو دایره هم مرکز شده و لی سطحشان عمود بر هم باشنداینبار نسبت ولتاژ ها چگونه خواهد بود؟به نظرم باز هم حدود صفر.ایا موافقید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
                با سلام
                در مورد رابطه کلی ترانس منظورم همون رابطه ترانس های سینوسی بودش!
                و روابط بعدی هم که نوشتم روابط تمامی ترانس و رابطه پایه ای که هر ترانس و سیستم الکترومغناطیسی رو میشه باهاش تحلیل کرد.
                در مورد القا من می گم که فوران عبوری از هر سیمه که قضیه القا و اندکتانس در سیم پیچ ها رو مطرح می کنه نه فوران عبوری از اطراف
                سیم ها یا فوران عبوری از صفحه و یا فوران عبوری از هسته، و در تحلیل فوران عبوری از سیم ها من میگم که بر آیند اون ها خیلی کمه
                ممنون از اینکه صورت مسئله رو مشخص کردین :nerd:
                سلام
                شما قانون بیو-ساوار رو به طور کامل قبول دارید ؟
                می شه تعریف تون رو از اندوکتانس و رابطه ی اون با شار عبوری از سیم پیچ ،شفاف توضیح بدید ؟
                ممنون .

دیدگاه

با سلام
                  خوبه ، چون این بحث داره به جا های خوبی می رسه ! :applause:
                  آقای جبراییلی حرفتون رو قبول دارم حالا همون دو تا حلقه ی بدون هسته ای رو که فرمودین از دو طرفش بگیرین و
                  باز کنین به حرف من می رسین که ولتاژ القایی تابع طولی از سیم ها هست که در کنار همن همچنین تابه بر آیند
                  شار پیوندی گذرنده از سیم ها در مورد زمانی که حلقه ها کامل روی همه فاکتور سطح رو باز هم می گم بزارین کنار
                  القا کامله چون طول دو سیم کاملا طی مسیر کنار همن و هر چه این سیم ها سطح کمتری از هم رو پوشش می دن
                  دلیل کم شدن القا اینه که شار پیوندی طولشون کم میشه، پس باز هم می گم ولتاژ القایی تابع شار پیوندی عبوری از
                  سیم هاست که تابع طولی از سیم هاس که همراه همن!!! و فاکتور سطح یه فاکتور واسطه
                  به هر حال می گذریم. مهم اینه که این دو سیم شار پیوندی دارن و این باعث القاس!!!
                  حالا ما این دو تا سیم رو وقتی سه تا میشه بر سر بر آیند فوران همون بلا هایی می آد که بحثش شد!!!
                  دو باره می گم من بحثم اینه : سیم پیچی کردن در سلف ها سبب میشه که فوران بر آیند در بسیاری از سیم ها صفر و نزدیک به
                  صفر بشه پس چرا ما برای ساخت ترانس و امثال این ماشین از سیم پیچ استفاده می کنیم؟؟؟
                  در مورد سوال دوستمون : قانون بیوساوار برای محاسبه چگالی فوران در اطراف سیم های حامل جریانه و من هم بهش استناد کردم
                  پس معموله که مورد قبوله و بحثی درش نیست!
                  در مورد اندکتانس : اندکتانس یه فاکتور فیزیکی که بسته به شرایط فیزیکی طراحی سیم پیچ ها و در کل سیم های حامل جریانه!
                  و رابطه خطی این کمیت معرف ساده ای برای تعریف اندکتانسه
                  ==> نسبت عکس فوران ایجاد شده در ساختار به جریان عبوری از آن رو اندکتانس می گیم به زبان ساده یعنی
                  هر چقدر از یک ساختار با جریان های کمتر فوران بیشتری ایجاد بشه اون ساختار اندکتانس بیشتری داره و بالعکس
                  خیلی ممنون می شم دوباره نظراتتون رو بشنوم
                  :applause:

دیدگاه

.شما میگویید طول سیم در القا مهم است و نه سطحی که از حلقه شدن ان ایجاد میشود پس احتمالا این قانون هم درست نیست؟
                    در همان مثال حلقه اگر ما حلقه را از وسط 90درجه دو لا کنیم طول حلقه تغییری نمیکند ولی سطحی که میدان را میبیند نصف میشود بنابراین طبق نظر شما ولتاژ القا شده نباید تغییری کند در حالی که چنین نبوده و واتاژ نصف میشود.این را چطور توضیح میدهید؟

دیدگاه

با سلام
                      ممنون از پاسختون
                      این رابطه، رابطه محاسبه فوران یکنواخت در سطحه و ترجمه این رابطه اینه : فوران گذرنده از سطح برابر با ممجموع چگالی فوران در دیفرانسیل ها سطح مورد نظر
                      این یه رابطه بدیعی هستش و چیز خاصی رو در زمینه بحث ما مطرح نمی کنه در این تصویر اگه میدان یکنواخت باشه و حلقه متحرک اصلا وارد نیست به بحث ما چون
                      قبلا هم توضیح داده بودم در بحث ما سیم پیچ استاتیکه و میدان داینامیکه مقداری هستش و نه داینامیک مکانی!!!
                      زیاد شدن سطح سبب زیاد شدن ولتاژ القایی میشه این رو قبول دارم چون زیاد شدن سطح سبب زیاد شدن طول سیم ها میشه!
                      ولی این تصویری که شما کشیدین گویا نیست آیا این حلقه از ترانسه که فوران داره از داخلش عبور می کنه این فورات رو چی ساخته؟ یعنی سورسی که این فوران رو ساخته چیه؟ سیم های دیگر که کنار این حلقه هستن ؟
                      در مورد اینکه این حقه رو طوری قرار بدیم که فوران از سطح داخلی اون عبور نکنه این می تونه باعث القا بشه ولی مونده تغییرات فوران به چه شکلی باشه!!!
                      تغییرات فوران به چه صورته؟؟؟

دیدگاه

ببینید در ترانس ما این سطح رو داریم و فوران هم با زمان تغییر میکنه فرض کنید سینوسی.حالا به سورس اون کاری نداریم.فقط میدونیم در فضایی که حلقه و سیم در ان قرار دارن فوران به ضورت سینوسی تغییر میکنه. و جهت ان عمود بر سیم و سطح میباشد.حالا طبق گبته شما ما اگر یک سیم راست و نه حلقه را در این میدان قرار دهیم باید ولتاژی به دو سر ان القا شود و مقدار ان با وقتی که سیم را به شکل حلقه در اورده ایم نباید فرقی بکند ولی در عمل چنین نیست سیم راست ولتاژ 0 و و قتی که حلقه است مخالف صفر ما ولتاژ خواهیم داشت بحث ما هم فعلا مربوط به یک سیم هست.چون میخواهیم ابتدا تکلیف سطح و محیط را روش کنیم.

دیدگاه

آقای جبراییلی به نظر من این بحث خیلی داره پیچ می خوره :smile:
                          ما دو تا سیم داشتیم کنار هم حالا حلقه یا هر شکل دیگه عبور جریان از سیم اول سبب القا ولتاژ در سیم دوم میشه
                          این رو قبول دارین یا نه ؟ شما یعنی دارین میگین فقط حلقه و به جز حلقه در هیچ چیز القا ولتاژ نمی شه؟؟؟ این حرف عجیبه
                          اصلا شما تصور کنید در یک محیطی که هیچ ماده ای موجود نیست می خواهید رفتار یک الکترون در مواجه با میدان مغناطیسی رو تحلیل کنید!
                          عبور فواران مغناطیسی از هر هادی که سر شار از الکترون آزاده سبب القا ولتاژ می شه . شما به راحتی می گید یه سیم راست صفر ولت درش القا میشه
                          این فقط وقتی ممکنه که تغییرات شار عبوری از اون هادی صفر باشه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                            ببینید در ترانس ما این سطح رو داریم و فوران هم با زمان تغییر میکنه فرض کنید سینوسی.حالا به سورس اون کاری نداریم.فقط میدونیم در فضایی که حلقه و سیم در ان قرار دارن فوران به ضورت سینوسی تغییر میکنه. و جهت ان عمود بر سیم و سطح میباشد.حالا طبق گبته شما ما اگر یک سیم راست و نه حلقه را در این میدان قرار دهیم باید ولتاژی به دو سر ان القا شود و مقدار ان با وقتی که سیم را به شکل حلقه در اورده ایم نباید فرقی بکند ولی در عمل چنین نیست سیم راست ولتاژ 0 و و قتی که حلقه است مخالف صفر ما ولتاژ خواهیم داشت بحث ما هم فعلا مربوط به یک سیم هست.چون میخواهیم ابتدا تکلیف سطح و محیط را روش کنیم.
                            ولتاژ دو سر سیم راست نمی تونه صفر باشه چون عمود بر یک میدان مغناطیسی داینامیک دامنه ای ، قرار گرفته .
                            چون بارهای الکتریکی q درون سیم راست در حالت سکون هستند ولی میدان مغناطیسی داینامیک است،و می دانیم اگر بار الکتریکی ساکن باشد و تحت تاثیر میدان مغناطیسی متغیر با زمان قرار گیرد ،به آن نیروی مغناطیسی F وارد می شود که طبق قانون دست راست جهت آن مشخص می شود . این نیرو منجر به جاری شدن بار الکتریکی q در طول سیم راست خواهد شد . حال اگر در خارج از فضای سیم داخل میدان ،شرایط بسته شدن مسیر به گونه ای برقرار شود که همواره فقط و فقط سیم راست داخل میدان مغناطیسی پویا قرار گرفته باشد و بسته شدن مسیر جریان آن ،ایجاد حلقه در داخل میدان مغناطیسی نکند ، باز هم ولتاژی در دو سر سیم راست خواهیم داشت که ناشی از حرکت بارهای q تحت تاثیر میدان است . بنابراین به بارهای الکتریکی q تحت تاثیر میدان مغناطیسی پویای B که با سرعت V که برابر سرعت سوق الکترونهای آزاد داخل سیم است و مقدار آن طبق Hall Effectl به دست می آید طبق qVBSina نیروی مغناطیسی F وارد می شود که سبب ایجاد سرعت سوق ،جاری شدن q در طول سیم و ایجاد جریان n.e در واحد زمان می شود .

دیدگاه

ممنون از توضیحات آقای بنیامین پور
                              خوب دوباره سوالات تکراری رو می پرسم:
                              چرا در ترانسفورماتور از سیم پیچی که متشکل از سیم های کنار همه استفاده می شه
                              طوری که بر آیند فوران عبوری از هر سیم در این سیم پیچ مقدار کم و نزدیک به صفر هست؟
                              د.وم اینکه این فوران عبوری سیمه که باعث القا میشه نه فوران که در اطراف سیم هاس و یا فورانی
                              که از هسته و یا سطح عبور می کنه. نظر شما چیه ؟

دیدگاه

من هی میخوام خودمو از این بحث جدا کنم اخرش هم نمیتونم! :biggrin:
                                ایا قبول دارید که اگر این مسئله درست میبود و سیم ها اثر همدیگه رو خنثی نمیکردن انرژی منتقل شده از طریق سیم ها به همدیگه به بینهایت میل میکرد و قانون پایستگی ماده و انرژی نقض میشد؟
                                یعنی اصولا به نظر میاد سیم ها باید حالت فعلی درست باشه
                                حالا فرض میکنیم که سیم ها روی هم دیگه میدان رو صفر میکنن! ولی جاهای دیگه که میدان وجود داره! و صفر نیست
                                دلیل پیچه کردن سیم ها متمرکز کردن مجموع میدان های سیم ها در یک محیط بسته است یعنی افزایش دادن فلو یا چگالی شار !
                                یعنی شما در یک سطح مجموعی از شار دارید که اگر این شار مجموع رو از روی یه سیم دیگه بگذره در اون ولتاژ القا میکنه ولی میدان اون سیم به تنهایی به سیم مجاورش خیلی کمتر از میدانی هست که بهش در کل وارد شده !
                                پس در این صورت مشکل کجاست؟! oo:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X