با سلام-در بررسی هایی که انجام داده شده به این نتیجه رسیده بودم که اگر سیم را از شکل مفتول خارج کنیم و انرا به شکل نوار در اوریم و سپس انرا روی هسته به ترتیبی بپیچیم که سطح مقطع نوار موازی با سطح قرقره نباشد بلکه عمود بر سطح قرقره باشد در اینصورت بیشترین فوران از سیم عبور خواهد کرد.در حالت عادی نوار طوری پیچیده میشود که مانند یک نوار چسب لایه ها روی هم میافتند ولی در این روش ما مثل نوار چسب عمل نمیکنیم بلکه طوری میپیچیم که لایه ها کنار هم قرار بگیرد.فقط مشکلش ساخت نوار به ان شکل میباشد.زیرا خم کردن ورق روی لبه ان کار دشواری است.
با سلام
بله دوست عزیز در کنتور یه سری سیم پیچ اتصال کوتاه برای ایجاد اختلاف فاز هستش که همین شکل رو داره
آقای جبراییلی کامپکت کردن سیم پیچ ها بی شک روی عملکرد ترانس ها اثر خوبی داره. می خواستم نظر خودم رو درمورد ماجرای سه تا سیم بگم
می خوام برای تحلیل رفتار سیم ها از جمع آثار استفاده کنم و یک بار اثر سیم راستی و یک بار هم اثر سیم چپ رو بررسی کنم
و از بر آیند اثر هر دو نتایجی بگیرم که باز هم داره ابهام زایی می کنه.
تا اینجای بحث خیلی خوب پیش رفت، شاید دوستان هم در ذهن خودشون یه سری جمع بندی هایی کردن.
به این تصویر نگاه کنین:
در این تصویر جهت جریان سیم راست مشخص شده که در این سیم جریان در حال کاهش است جهت فوران این سیم نیز رسم شده
که این فوران نیز تابع جریان در حال کاهش است در نتیجه نیروی محرکه القایی بر روی سیم وسط نیز با پلاریته مشخص شده.
به این تصویرم نگاه کنید:
در این تصویر اثر سیم چپ بر روی سیم وسط بررسی شده است از آنجایی که جریان در سیم ها برابر است شرایط جریان سیم چپ و راست یکی است
و با این شرایط پلاریته ولتاژ های القایی سیم چپ و راست هر دو در یک جهت و به یک میزا ن است.
نتیجه ==>
با اینکه فوران ها در این ساختار هم دیگر را خنثی می نمایند ولی نیروی محرکه القایی در یک راستا می باشد و ولتاژ القایی تمامی سیم ها با هم
جمع می گردد!!!
- در این ساختار با توجه به اینکه مقدار فوران بر آیند در اکثر نقاط کم بوده و فوران ها در اکثر نقاط جهتی بر خلاف هم دارند ولی اثر القایی آن ها با هم جمع می گردد!!!
- اندکتانس ساختار ها تابع فوران عبوری از آن ساختار است. در این ساختار معرفی شده فوران بر آیند در اکثر نقاط بسیار کم بوده ولی ولتاژ القایی جمع بر آیند بسیار زیاد می باشد
در نتیجه اندکتانس ساختار نیز زیاد خواهد بود. این مسائل با هم تناقض دارد!!! میشه بگید چرا؟؟؟ :nerd: اضافه شده در تاریخ :
با سلام
ممنون از اینکه نظری نداشتین :cry:
همه ی این ها رو گفتم تا یه نتیجه بگیرم
علوم پایه همیشه عیب و نقص هایی دارن که باید رفع بشه!!!
اگه کسی فکر کنه که مبانی تمامی علوم دنیا بی عیب نقصه هیچ وقت نمی تونه پیشرفت چشم گیری کنه!!!
ماشین های الکتریکی که تا کنون ساخته شدن خیلی نقص دارن!!!
می شه ماشین هایی ساخت که کاملا از نمونه های حال حاضر متفاوت باشن ولی همون کارایی رو با عملکردی بهتر به ما ارائه کنن!!!
به هر حال منتظر نظرات مهندسین محترم هستم تا این بحث جمع بندی بشه
خیلی ممنون میشم نظر بدین :applause: :nerd:
هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.
با سلام خدمت دوستان عزیز به خصوص جناب جبراییلی
ممنونم از پاسخ هایی که به من دادین.
در مورد حلقه بودن سیم یا یک سیم راست روی حقله که جناب جبراییلی فرموده بودن...
اگر سیم راست باشد در حضور یک میدان متغییر عمود بر طول سیم ولتاژی در ان القا نخواهد شد.ولی اگر به شکل حلقه دراید ولتاژ در ان القا میشود
می خواستم به این تصویر نگاه کنید :
این تصویر لینکش توی قسمت الکترونیک صنعتی داده شده
تصویر یه کوره القایی رزنانسیه به ثانویه ترانس سوییچینگ نگاه کنین فقط یه سیم راسته که از وسط حلقه عبور کرده و کوره هم با همین نیم دور داره کار می کنه!!!
پس همینکه یه سیم راست بشینه روی هسته ولتاژ درش القا می شه!
ممنون می شم نظراتتون رو بیشتر بشنوم :applause: :nerd:
بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.
با سلام-از انجاییکه در بحث القا مغناطیسی شکلهای کشیده شده در کتابها بیشتر به سطح تاکید دارد خواننده را دچار اشتباه میکند ولی اگر خیلی بیشتر دقت شود مخصوصا در فرمولهای کاملتر القای مغناطیسی مانند ماکسول فارادی در انجا متوجه میشویم که واقعا قطع خطوط فوران توسط سیم است که باعث القا میشود.(حرکت سیم در یک میدان) http://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_force
در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp
با سلام و عرض تشکر
همون طور که آقای جبراییلی هم فرمودن این عبور فوران از خود سیم هستش که سبب القا و ایجاد اندکتانس میشه.
و فوران عبوری از هسته و فاکتور دور فاکتور های صحیح ولی واسطه های محاسباتی هستن...
اگه بشه فوران عبوری از سیم ها رو افزایش داد ، نه فوران عبوری از هسته و ... می شه ساختار ترانس رو بهینه کرد.
باز هم ممنون از تمامی عزیزانی که توی این بحث من رو همراهی کردن :nerd:
باز هم منتظر نظراتتون هستم... :nerd:
با سلام خدمت تمامی دوستان عزیزم
ماجرا های سیم های مهربون به من خیلی چیز های کاربردی در علم برق ( مغناطیس و القاء ) یاد داد.
امیدوارم اطلاعاتی هم در اختیار شما گذاشته باشه.
اینکه نباید تمام قوانین فیزیکی رو چشم بسته بپذیریم!!! و هر چه ریز دقیق تر به مفاهیم علمی نگاه کنیم متوجه خواهیم شد
علم بشر سرشار از نقصه !!!
راستش دلم نمی آد این بحث بسیار کاربردی و مفهومی زیر کلی سوال ساده به ته فروم ماشین های الکتریکی بره!!!
به نظر من این موضوع می تونه تبدیل به یه موضوع مهم بشه ( اگه ممکن باشه )
به هر حال من برای ادامه ی این بحث می خوام یکی از اختراعات خودم رو در زمینه ترانسفورماتور در اینجا مطرح کنم
این اختراع یه مدار خیلی سادس در اصل یه دو قطبی هستش که تابع تمامی قوانین پایه ترانسفورماتوری هستش ولی
ترانس نیست !!!
یه دو قطبی رزنانسی که نسبت تبدیل ولتاژ و جریان های ورودی و خروجی اون کاملا مثل ترانسه
ولی با کلی مزیت ساختاری خاص !!!
این ترانس از یک کویل و یک خازن لایه ای چند سر ساخته شده!!!
ببینید :
این یه دوقطبی که نزدیک به تشدید کامله و جریان ورودی اون در هنگامی که خروجی به هیچ چیز وصل نیست نزدیکه صفره و وقتی خروجی اونر وصل می کنیم با نسبت تبدیل خازنی جریان ورودی متناسب رو میکشه.
با این طرح خواستم بگم همیشه همه چیز اون طوری نیست که هست :nerd: و هیچ چیز مطلق نیست
و این بزرگترین اشتباه که ما علوم حاضر رو مطلق می دونیم !!!
با سلام-با تشکر از اطلاعاتی که در اختیار دیگران قرار میدهید.خیلی خوشحال خواهیم شد.با نظر شما موافقم به قول سهراب سپهری چشمها را باید شست جور دیگر باید دید.
در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp
سلام
داستان سه سیم مهربون و ترانس .................سئوالی در ذهن بنده ایجاد کرد
یک سیم داریم که تو خالی هست که سیم دیگری از میان آن عبور کرده مانند سیم کواکسیال آنتن
حال اگر جریان از سیم لوله ای عبور کنه آیا جریان به سیم مغزی القا میشه؟ اضافه شده در تاریخ :
نوشته اصلی توسط امیر حیدری
با سلام خدمت مهندسین محترم
می خواستم داستان سه تا سیم مهربون رو براتون تعریف کنم. سه تا سیم بودن که سال های سال
به خوبی و خوشی کنار هم زندگی می کردن، این سه تا سیم مهربون وظیفه ی انتقال جریان یه شبکه
برق رو به عهده داشتن، این سیم ها همیشه کنار هم بودن و فاصله ی مساوی از هم داشتن و جریان
مساوی و یکسانی از آون ها عبور می کرد تا اینکه یه روز یه سوال برای سیم وسطی پیش می آد.
سوالش چی بود اینکه فوران هایی که دوستای کناریش از اون عبور می دادن همیشه برابر و در جهت عکس بوده
این سیم مهربون یاد حرف فارادی افتاد که وقتی آهنگ تغییرات فوران در یک رسانا صفر باشه در نتیجه
هیچ ولتاژی توی اون القا نمیشه، پس چرا سالهای ساله که همه بهش می گفتن که سیم هایی که مثل دوستای
واقع ای کنار همن همیشه رو هم ولتاژ القا می کنن که به این ولتاژ نیروی ضد محرکه الکتریکی میگن و این خود باعث
تعریف اندکتانس ساختار های الکتریکی میشه. سیم خیلی غمگین بود و پی جوابی برای سوالش
بچه ها کسی هست به این سیم های مهربون یه کمکی کنه تا ابهام فسلفی و ساختاریشون حل بشه؟؟؟ :read:
سلام
کسی که به سئوال بنده پاسخ نداد .............................
شاید بنده بتونم سئوال سیم وسط رو جواب بدم..................
تصویر فاقد یک اصل مهم هست اونم تعامل و تقابل میدانهاست...............
از یک تصویر اشتباه برداشت اشتباه صورت گرفته تا جایی که کارکرد ترانس زیر سئوال رفته..........
سلام عرض شد استاد بزرگوار جناب قاصد دل.
از اینکه دارم جسارت میکنم و جواب میدم عذر خواهی میکنم.ما که انگشت کوچیکه ی شما و استاد جبراییلی و خیلی اساتید دیگه نمیشیم. :redface:
تا جایی که سوادم قد میده! میدان داخلی یه لوله ی هادی تو خالی صفر هست.پس اصولا نباید ولتاژی هم روی سیم داخل اون لوله القا بشه.
از اینکه دارم جسارت میکنم و جواب میدم عذر خواهی میکنم.ما که انگشت کوچیکه ی شما و استاد جبراییلی و خیلی اساتید دیگه نمیشیم. :redface:
تا جایی که سوادم قد میده! میدان داخلی یه لوله ی هادی تو خالی صفر هست.پس اصولا نباید ولتاژی هم روی سیم داخل اون لوله القا بشه.
سلام
شکست نفسی میکنید ............
ممنونم از پاسختون ............
سلام
میتونم بپرسم چرا؟ شما میتونید لوله ی توخالی رو یه سولنوئید بلند در نظر بگیرید -ایا میدان در مرکز این سلف به طول L که همان طول لوله ی تو خالی میشه ماکزیمم هست یا صفر؟
محاسبات دقیقش خیلی یادم نمونده؛اما اگه شما همین لوله رو ، کابل کواکسیال در نظر بگیرین؛ اون موقع صادق میشه؟
به نظرم لوله ی تو خالی با سولنوئید بلند یه تفاوت اساسی دارن و اونهم تفاوت در مسیر حرکت جریان هست.یه سولنوئید و یه لوله رو فرض بکنین.90درجه تو مسیر عبور جریان اختلاف دارن(امیدوارم تونسته باشم منطورم رو برسونم)
سلام
همونطور که خطوط میدان در اطراف یک لوله حاوی جریان وجود داره داخل لوله هم میدان وجود داره............
در مورد اون سه سیم مهربون هم یک انیمیشن ساده میتونه وضعیت خطوط میدان رو نشون بده البته این
همون لحظه رو نشون میده که جناب حیدری به تصویر کشیدن این مورد رو براحتی میتونید با عبور سیم حامل جریان از میان صفحه
مقوا و پاشیدن مقداری پودر آهن تحقیق کنید ............
القا بر سیم وسط برابر با جمع دو میدان صورت میگیره............نمیشه بدون تعامل و تقابل میدانها اثر اونها رو بررسی کرد.........
دیدگاه