با سلام
میدونیم که ساخت ترانس پالس و یا بصورت کلی عایق کاری ولتاژ بالا در فضای کوچک و محدود با رزینها یا شارلاکهای موجود در بازار سخته خصوصا انواع مواد تقلبی یا زیرزمینی
بسیاری از دوستان هم با صرف زحمات و هزینه بالا از پروژه شون نا امید میشن عده ای هم که به عایق مناسب دسترسی دارن تعدادشون بسیار کمه
طبق وعده ای که داده بودم
پاسخ : شوکر بسیار قوی و بسیار ساده با آرک سه سانتی
سلام به دوستان عزیزم
وقت بخیرامیدوارم حالتون خوب باشه
طبق قولی که دادم قسمت اول آموزش رو تقدیم به شما دوستان میکنم
شماتیک نوسان ساز و ترانس اول هستش
محاسبات ترانس رو برای ایده آل ترین مدار ممکن انجام دادم
فردا عکسهای ترانس اول رو قرار میدم
جدیدترین ویرایش توسط nikola_tesla; ۰۰:۰۷ ۱۳۹۶/۰۲/۲۳.
بهترین ماسفتی که در دسترس همه باشه و قیمت مناسب داشته باشه ماسفت 3205 هست که بعد از آزمایشهای مختلف جواب خوبی داد
البته ماسفتZ44 هم جواب خوبی داد و میتونید استفاده کنید
خازنهای شماره 1 و 2 رو با ولتاژ 100 ولت کمتر استفاده نکنید و سعی کنید جنس مرغوبی باشن
سعی کنید سطع مقطع هسته ترانستون خیلی کم نباشه چون باعث کم شدن قدرت ترانس میشه
مغازه عرفان الکترونیک واقع در زیر زمین پاساژ امجد انواع ترانس رو داره که میتونید از اونجا تهیه کنید
البته میتونید از بردهای اوراقی هم ترانس مناسب کار رو پیدا کنید
برای عایق کاری ترانس از ترکیب شارلاک به علاوه تینر 20000 و مقداری رزین (فکر کنم نوع پلی استر باشه) استفاده کردم که برای عایق کردن ترانس اول خوب جواب داده
البته قبلا از شارلاک تنها هم استفاده کردم که جواب داد
فردا با عکسهای ترانس و مدار قسمت اول آموزش تکمیل میکنم...
دوستان عزیز یه خبر خوب دارم
انشاالله بعد از اتمام اموزش این مدار میخوام آموزش شوکری که خودم طراحی کردم رو بزارم
شوکری که قدرتش خیلی بیشتره و صرفا هدفم از ساختش کسب تجربه هست
منتظر خبرهای خوب باشید...
با سلام
چند سوال دارم:
قطر سیمهای اولیه و ثانویه
جهت پیچش اولیه و ثانویه نسبت به هم
و آیا این همون مداریه که لامپ 200 وات رو باهاش روشن کردین؟
سلام
وقت بخیر
برای سیم اولیه از سیم 0.8 تا 1 میل میتونید استفاده کنید که پیشنهاد میکنم از سیم 1 میل استفاده کنید
و برای سیم پیچ ثانویه از سیم 0.12 استفاده کردم که میتونید از سیم 0.1 هم استفاده کنید
نسبت پیچش سیم پیچ اولیه و ثانویه نسبت به هم مهم نیست چون ترانس داره با یه موج نسبتا سینوسی کار میکنه
ولی جهت پیچش سیم پیچ اولیه نسبت به خود اولیه مهمه(میدونم مبهمه اما اینو فردا با عکس کامل توضیح میدم)
بله این همون مدار هست
جدیدترین ویرایش توسط nikola_tesla; ۰۱:۴۲ ۱۳۹۶/۰۲/۲۳.
سلام به دوستان عزیزم
وقت بخیر
عکسهای ترانس اول رو گرفتم
نکات مهم رو برای ساخت ترانس عرض میکنم
دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم
فیلم عملکرد مدار با ترانس جدیدی که ساختم رو هم گذاشتم
ترانس بسیار عالی کار میکنه
اگه سوالی هست در خدمتم
نکاتی که به نظرم مهم هستن رو عرض میکنم :
از عایق مناسب برای عایق بندی سیم پیچ ثانویه استفاده کنید مثلا شارلاک مناسبه
خودم از شارلاک رقیق شده با تینر به همراه مقداری رزین پلی استر(اگه اشتباه نکنم نوع رزین رو) استفاده کردم
مدت 48 ساعت به شارلاک زمان دادم که کامل خشک بشه(منظورم شارلاکی هست که حین پیچیدن سیم پیچ ثانویه استفاده کردم بعد از پیچیدن هر 100 دور یه مرحله شارلاک میزدم تا اینکه سیم پیچی تموم شد و آخر کار یه لایه ضخیم شارلاک روی سیم پیچ ثانویه زدم)
بین سیم پیچ اولیه و ثانویه رو با چند لایه(مثلا 10 لایه) چسب نواری یا هر چسب مناسبی عایق کنید(از چسب اسکاچ و چسب کاغذی که داروخانه ها دارن استفاده کردم و هر دو جواب دادن)
بعد از اون سیم پیچ ثانویه رو بپیچید و دوباره روی سیم پیچ ثانویه حدود 10 دور چسب بزنید(سعی کنید از ترانسی استفاده کنید که برای کارتون کوچیک نباشه چون خود عایق مقداری جا نیاز داره و عایق کاری صحیح خیلی خیلی مهمه)
بعد از اون هسته رو داخل قرقره قرار بدید و با چسب ثابتش کنید
روی این نکته تاکید میکنم که جهت پیچش سیم پیچ اولیه نسبت به سیم پیچ ثانویه در ترانس اصلا مهم نیست چون ترانس با یه جریان سینوسی کار میکنه
ترانس به راحتی میتونه یه لامپ 100 وات رو در خروجی خودش روشن کنه...
سوالی بود در خدمتم
مرحله بعدی آموزش رو به زودی شروع میکنم
بسیار عالی
با سلام و تشکر بخاطر زحمات و همین طور سر وقت بودن وعده ها
چند سوال دارم خدمتتون
1 - درباره نوع و جنس فریت چیزی نگفتید چون فریتها با استانداردهای مختلف تولید میشن
2 - فریتی که من بهش دسترسی دارم فریت داخل پاور کامپیوتره که 5 میل از مال شما بزرگترهER3532 (سطح مقطعش 11 میل گرد هست) آیا مناسبه؟
3 - خازنی که در فیلم جلوی ماسفتها بود ظاهرا یه دونه بزرگ بود ولی در شماتیک دو تا 56 نانو گذاشتین
بسیار عالی
با سلام و تشکر بخاطر زحمات و همین طور سر وقت بودن وعده ها
چند سوال دارم خدمتتون
1 - درباره نوع و جنس فریت چیزی نگفتید چون فریتها با استانداردهای مختلف تولید میشن
2 - فریتی که من بهش دسترسی دارم فریت داخل پاور کامپیوتره که 5 میل از مال شما بزرگترهER3532 (سطح مقطعش 11 میل گرد هست) آیا مناسبه؟
3 - خازنی که در فیلم جلوی ماسفتها بود ظاهرا یه دونه بزرگ بود ولی در شماتیک دو تا 56 نانو گذاشتین
ممنونم از لطفتون
قابل شما رو نداره
خودم که هسته فریت رو از فروشنده گرفتم ازش پرسیدم که پارت نامبر این هسته فریت چیه؟ که گفت نمیدونم(فروشگاه عرفان الکترونیک)
با توجه به اینکه فرکانس کار این مدار بالا نیست از هر نوع هسته ای میتونید استفاده کنید(از داخل پاور میتونید پیدا کنید)
خازن رو هم برای ایجاد شکل سینوسی گذاشتم که به نوسان بهتر کمک میکنه و باعث میشه از تلفات هسته کاسته بشه
بله خازن یکی هست و جواب میده اما دوتا باشه بهتره
سوالی بود در خدمتم
می خواستم بپرسم نحوه ساخت ترانس پالس رو اموزش می دین؟
اگه بزارین خیلی خیلی ممنون میشم
سلام
وقت بخیر
بله قطعا ساخت ترانس رو هم آموزش میدم
مگه میشه آموزش رو نصفه نیمه گذاشت؟
به هر حال دوستان شروع به ساخت نوسان ساز و ترانس اول کنیدکه اگه سوالی پیش اومد جوابگو باشم و بعدش مراحل بعدی آموزش رو هم بذارم
موفق باشید
دیدگاه