اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه خواندان ولتاژ از ct

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه خواندان ولتاژ از ct

والا من هم دارم دیونه می شم نمی دونم ایرادش کجاست من باز هم می گم فایل پر.تئوس رو اینجا گزاشتم
    http://rezaeian.persiangig.com/CT.rar خواهشا می شه بگید این چه ایرادی داره من مثل شماتیک دائی احمد بستم فقط نمی دونم چرا داره این جوری جواب می ده ؟؟؟؟؟ من دقیقا مثل اون چیزی که استاد کوهستانی کشیده بود کشیدم :angry:
    معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

پروتئوس رو با spice مقایسه نکنید!!!
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دائی یعنی عملا درست کنیم جواب میده ؟؟؟؟؟

دیدگاه

حالا این spice رو از کجا دانلود کنیم خانی دائی ؟؟؟ :cry2:

دیدگاه

دایی جان
            یعنی واقعا شما مدار به این سادگی رو شبیه سازی می کنید؟!!! oo:
            اگه اینطوره واویلاست
            بهتره بی خیال الکترونیک بشید و برید سراغ کار دیگه ای. شاید تو اون کار از فکرتون یه کوچولو استفاده کنید.
            ...
            شبیه سازی برای اطمینان از مدارات پیچیده است نه برای مدار به این سادگی که اگه نگاهش بکنید تحلیل شده.

دیدگاه

سلام

من یه دائی جون احمد دیگه ای دارم معلم عربی بود توی دوره راهنمائی اون هم منو بد میزد مثل شما

1) من رشتم کامپیوتره این پروژه زو یه استاد عشق الکترونیک به من داده
              2) من به این کار خیلی علاقه مند شدم می تونستم بدم بیرون برام طراحی کنن ولی ارزش برا علم قائلم نمی خوام از کنارش به این راحتی بپزرم
              3) من به این موضوع به عنوان کار نگاه نمی کنم یه ولش کنم برم سراغ یه کار دیگه این عشق منه
              4) چه انتظاری داری از من که بعد از 5 سال درس خوندن یه بار هم اسم opamp رو نشنیدم حالا میگید خیلی راحته
              5) آره والا شبیه سازی می کنیم به هر حال من اینو میبندم ببینم چی میشه
              دوست دارم

دیدگاه

گل دایی جان
                رک و روراست به استادت بگو یه پروژه بهت بده که عشقت باشه.
                اگه هم علاقه داری الکترونیک یاد بگیری بسم الله

فکر می کنی opamp چیه؟ یه غول بی شاخ و دم؟!
                ابدا
                اگه بدونی یاد گیری opamp بیشتر از 10 دقیقه زمان نمی بره به خودت می خندی!

دیدگاه

من خیلی وقته کامپیوتر رو گزاشتم کتار
                  دیگه می خوام الکترونیک کار کنم در کنار کامپیوتر
                  خدائی نمی خوام از خودم تعریف کنم ولی توی ایران حرفه ای حای نرم افزار منو میشناسن
                  من دو باز از دست رئیس جمهور (خاتمی ) جایزه گرفتم حتی دو تا از پروژه های که من انجام دادم توی کتاب افتخارات دولت خاتمی چاپ شد
                  من اصولی این کار رو یاد گرفتم و به خاطر اینه که همیشه کارهائی که انجام دادام در سطوح بالا بوده
                  نمی خوام تعریف کنم ولی تنها کسی بودم که بخاطر شکستن قفل برنامه های ایرانی دادگاه رفتم
                  اینا رو گفتم که بدونی من نمی خوام فقط یه پروژه انجام بدم
                  می خوام یاد بگیرم به خوبی نرم افزار که هیچ کاری برام نشد نداره من خالق خیلی از سیستم هائی هستم که شما هر روز دارید استفاده میکنید
                  تازه فهمیدم که تلفیق علم نرم افزار با الکترونیک یه دنیای عظیمه
                  این همه هزینهای که من کردم بابت این پروژه ساید اگه یک چهارم این رو داده بوده به یکی 10 بار انجام داده بود
                  آره من میخوام یاد بگیرم ولی دو تا مشکل
                  اول اینکه شرم حضور باعث میشه زیاد گیر ندم به شما
                  دوم چی کار کنم حالا

دیدگاه

:applause:
                    کوچیکیم دایی و من هم بهت افتخار می کنم
                    هم برای حرفه ای بودنت در نرم افزار.
                    هم برای اینکه دوست داری بجاب دودر کردن یاد بگیری.
                    البته یادت باشه داییت هم نرم افزار هایی نوشته که آلمانی ها و آمریکایی ها دارن الان ازش استفاده می کنن ... بماند

اولین قدم اینه که وقتی مداری رو دیدی بتونی کامل تحلیل کنی. هیچ ناشناخته ای نباید برات بمونه. الکترونیک هم به اندازه ی نرم افزار ساده است. وقتی کدهای یه نفر دیگه رو میدن بهت اول تحلیل می کنی خط به خط تا ببینی طرف چی نوشته. حتی اگه یه خط برنامه رو جا بزاری نمی تونی کاری روش انجام بدی یا ازش استفاده کنی.

حالا هم اون مداری که گذاشتم رو تحلیل کن. اگه نمی دونی opampآ‌ چیه بگو تا یه استاد 10 دقیقه ای برات بگه یا از یه کتاب بخون

دیدگاه

:applause: دائی من اینو ساختم
                      کار میکنه وقتی که هیچ ولتاژی نیست 2.5 ولت رو میده ولی دائی دوباره غیر خطی شده .
                      این یک سو و تفویت کننده شما مقدارهائی که میده چند برابر میکنه ؟ به توان می رسونه ؟
                      من نتونستم رابطه ای پیدا کنم

دیدگاه

بایدم غیر خطی بشه چون اگه دقت می کردی من مدار رو برای جریان نهایی 1 آمپر طراحی کردم نه 6.6 آمپر!

اگه می خوای جریان 6 آمپر بعنوان جریان نهایی باشه باید مقاومت R129 را یک ششم کنی. یعنی بجای 1 کیلواهم 150 اهم بزار.

دیدگاه

دائی من باید 60 آمپر رو اندازه بگیریم پس باید مقدار اون مقاومت رو تقسیم بر 60 کنم ؟

دیدگاه

مدار بهینه شده برای 60 آمپر:

البته ولتاژ اینبار از 1 تا 4 ولت تغییر می کنه.
                            اگه بجای TL084 یه پ امپ Rail to Rail که گرون و کمیابه بزاری، می تونی از ولتاژ 0 تا 5 ولت داشته باشی.

دیدگاه

مرسی واقعا ازتون ممنونم یعنی نمی دونم باید چه طوری تشکر کنم دائی یه مرجع فارسی بهم میگی می خوام اول این opamp ها رو کامل بفهمم بعد که تونستم خودم این مدار شما رو طراحی کنم یعنی تحلیلیش کنم و بفهممش ادامه بدیم

دیدگاه

منبع فارسی ندیدم. اما اگه ذهن فعالی داری با توضیحات زیر متوجه می شی.

پ امپ چیست؟
                                OP-AMP یا تقویت کننده ی عملیاتی یک عنصر 3 پایه است با شکل زیر:

همانطور که در شکل می بینیم OP-AMP دو ورودی و یک خروجی دارد. ولتاژ خروجی هم تقویت شده ی تفاضل دو ولتاژ ورودیست.

پیشفرض هایی که بی چون و چرا باید بپذیریم وگرنه OP-AMP را یاد نمی گیریم:
                                1- مقدار Aآ‌ بی نهایت است.
                                2- جریان ورودی پایه های مثبت و منفی صفر است.
                                تمام
                                oo:
                                حتما باور نمی کنی و میگی: چی چی رو تمام! من که چیزی نفهمیدم! اینا چه ربطی به تحلیل OP-AMP داره؟
                                جالب همینجاست که اصلا شوخی در کار نیست و OP-AMP با همین چند خط تمام می شود. تمام مدارات OP-AMP را با همین چند خط بالا تحلیل می کنیم.
                                به شرطی که ریاضیات و مدار هم بدانیم وگرنه هیچ عنصر دیگه ای غیر از OP-AMP را هم نمی توانیم تحلیل کنیم.
                                یک مثال :

این مدار به وفور در دستگاههای الکترونیکی استفاده میشه و جالبه که در نقشه ی خودت هم دوبار ازش استفاده شد.
                                حالا چطور با توصیف بالا+ریاضیات+قوانین مدار می توانیم مدار بالا را تحلیل کنیم؟

1-دانش مداری : در مداراتی که فیدبک منفی دارند ولتاژ خروجی کراندار است. عدد کراندار یعنی غیر از بی نهایت. پس ولتاژ خروجی در مدار بالا که فیدبک منفی دارد بی نهایت ولت نیست و یک مقدار معین ولت است. و ما می خواهیم این مقدار را تعیین کنیم.

2- دانش ریاضی: مطافق توصیف اولیه ی OP-AMP ولتاژ خروجی از رابطه ی زیر پیروی می کند:
                                ∞ Vo=(V1-V2) x
                                Vo که یک عدد کراندار است. بینهایت ضربدر چند میشه عدد؟
                                ریاضیات دبیرستان قسمت حد را به خاطر می آوریم. بینهایت تنها وقتی که در صفر ضرب بشود نتیجه یک عدد کراندار خواهد شد! اگه هم به خاطر نیاوردید خودتان حدس بزنید!
                                پس V1-V2 برابر صفر است. یعنی V1=V2
                                مطابق مدار بالا V1آ‌ یعنی ولتاژ پایه مثبت، صفر ولت است. بنابراین V2 یعنی ولتاژ پایه منفی OP-AMP هم صفر ولت است.

3- دانش مداری: برای گره ای که در پایه منفی OP-AMP است یک KCL می نویسیم. البته مطابق همان چند خط به نظر الکی بالا می دانیم که جریان ورودی منفی OP-AMP صفر آمپر است.
                                بنابراین KCL به صورت زیر می شود:
                                0= Vi/R1+Vo/R2

نتیجه:
                                Vo=-(R2/R1) xVi

ولتاژ خروجی این مدار ساده برابر شد با منفی ولتاژ ورودی ضربدر یک عدد ثابت که این عدد ثابت دست ماست.
                                بنابراین ما تونستیم با دو مقاومت و یک OP-AMP تقویت کننده ای بسازیم که بهره ی اون به مقدار مقاومت های R1آ‌ و R2 بستگی داره!

اگه R2 را 10 کیلواهم و R1 را یک کیلواهم بگذاریم بهره ی 10- خواهیم داشت.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X