اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی موتور براشلس (BLDC)

نوشته اصلی توسط POLESTAR
    با سلام

امکان قرار دادن سورس رو ندارم چون جنبه تجاری داره
    اما در موردش هر اطلاعاتی بخواهید دریغ نخواهم کرد

این شماتیکش هست که بنده از درایور ماسفت IR2132 استفاده کردم که میشه برای کم کردن هزینه به راحتی با 3 یا در شرایت ایده التر 6 تا ترانزیستور معمولی هم جایگزین کرد

به زودی یه کلیپ تصویری از کارکردش در سایت قرار خواهم داد

به همین سادگی :nice:
    سلام
    من هم مشتاق شدم این مدار را بسازم و باش موتور براش لس را راه اندازی کنم
    در این رابطه چند ابهام برام پیش آمده که در زیر میپرسم

ممکن هست در مورد این درایور ماسفت IR2132 و راه اندازی اون کمی توضیح بدهید , ورودی های IR2132 را کمی توضیح بدهید (AH,BH,CH - AL,BL,CL) و مهمتر CM و SAMM
    همچنین برای سنس کردن موقعیت شما MITTE (پایه 10 میکرو) را با چی مقایسه کرده اید ؟
    نوع و شماره ماسفت هایی را که استفاده کرده اید چیست
    با تشکر

دیدگاه

با سلام به همه دوستان و اساتید :biggrin:
      من از ابتدا بحث های مربوط به راه اندازی موتور براشلس رو دنبال میکردم.میخام موتور رو توی پروتیوس ببندم و شبیه سازی کنم اگه امکانش هست دوستان کمک کنن شبیه سازی کنیمش.مرسی

دیدگاه

اراستی mega88 رو که باهاش درایور درست کردیم چجوری پروگرام میکنن آخه SMD هستش؟

دیدگاه

اینم یک سری عکس از فایل پروتیوس شبیه سازی شده اجنبیان :mrgreen:

دیدگاه

سلام دوستان
            من درایور و راه انداختم :wow:
            میخوام بهش ppm رو اضافه کنم
            میخوام دامنه یه پالس رو اندازه بگیرم چند تا برنامه دیدم ولی عمل نکرد مثلا برنامه زیر را نوشتم درست عمل نمیکنه

$regfile = "m8def.dat"
            $crystal = 12000000
            Config Lcdpin = Pin , Db4 = Portc.2 , Db5 = Portc.3 , Db6 = Portc.4 , Db7 = Portc.5 , E = Portc.1 , Rs = Portc.0
            Config Lcd = 16 * 2
            Config Timer0 = Timer , Prescale = 8
            Stop Timer0

Config Pind.3 = Input
            Set Portd.3
            Pin_ir Alias Pind.3

Config Int1 = Falling
            On Int1 Isr_int1

Dim Data_ir As Word
            Dim Cnt_ir As Byte
            Dim Flag_ir_start As Bit
            Dim Flag_ir_ok As Bit

Enable Interrupts
            Enable Int1

Do

Loop

'isr for infrared sensor
            Isr_int1:

Timer0 = 0
            Start Timer0
            Bitwait Pin_ir , Set
            Stop Timer0
            Locate 1 , 1
            Lcd Timer0 ; " HZ"

Return

دیدگاه

با سلام خدمت جناب نوربخش
              اگر امکان داره نحوه کامپایل برنامه رو توضیح بدین و با چه کامپایلری انجام میشه ؟ من از ATMEGA 48 28 pin استفاده کردم میخوام پایه رو تغییر بدم oo:
              WL >>>> PD4
              V_BAT >>>> PC3
              در مورد سورس ها و و نحوه راه اندازی با I2C هم راهنمایی بفرمایید .
              با تشکر
              SADRAS

دیدگاه

با سلام دوباره
                اگر دوستان اطلاعاتی دارن راهنمایی کنند :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
                SADRAS

دیدگاه

نوشته اصلی توسط کیهان اسدی
                  سلام,
                  راستش قصد دارم از دوستان کمک بگیرم تا بتونیم با هم این موتور رو راه اندازی کنیم.
                  قبل از هر چیز برای دوستانی که این نوع موتور اشنایی ندارد طرز کار موتور رو توضیح میدم.
                  این نوع موتور در واقع نوعی موتور بدون جاروبک هست که در اون سیم پیچ ثابت و اهنربا متحرک هست. این نوع موتور در دو نوع سنسور دار (Sensor Based) و بدون سنسور (Sensor Less) وجود دارد. هدف از وجود سنسور در این نوع موتور ها تشخیص موقعیت روتور هست که توسط ان ما میتوانیم بهترین زمان برای تحریک هر سیم پیچ را مشخص و از موتور حداکثر کارایی رو دریافت کنیم. در نوع بدون سنسور ما میتوانیم از تاثیری که میدان مغناطیسی اهنربا بر سیم پیچ ها میگذارد و تحت عنوان Back-EMF شناخته میشود استفاده کنیم و موقعیت روتور را تشخیص دهیم. این نوع موتور در دو نوع ستاره ای و مثلثی یا همون دلتا سیم پیچی میشود که طرز راه اندازی هر کدام فرق دارد اما هر دو میتوانند سنسور دار یا بدون سنسور باشند.
                  در حال حاضر از دوستان کمک میخوام تا من رو در راه اندازی نوع مثلثی این موتور راهنمایی کنند. در انجمن بسیار جستوجو کردم اما چیزی پیدا نکردم. در وب هم همینطور اما تنها چیزی که به نظرم مفید اوند لینک زیر بود.

http://www.mikrokopter.de/ucwiki/en/BrushlessCtrl

ممنون میشم اگر من رو در این مورد راهنمایی کنید.
                  سلام دوست عزیز من این موتورا رو کار کردم جوابم گرفتم سوالی داشتی بپرس تا پاسخ بدم نگران نباش خیلی آسونه
                  جهان پیر است و بی بنیاد ازاین فرهاد کش فریاد
                  که کرد افسون و نیرنگش ملول از جان شیرینم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
                    با سلام
                    نه برادر PWM نمیخواد
                    البته در صورتی که حرفهای کار کرده باشید و بخواید ولتاژ رو هم علاوه بر فرکانس کنترل کنید نیاز میشه و در این خصوص نیازی نیست

به همین سادگی :nice:
                    میشه بیشتر توضیح بدید چه طور دور موتور رو بدون pwm کنترل می کنید ؟
                    فکر می کنم اگه فقط با فرکانس دورو کم کنیم تلفات موتور زیاد میشه.
                    میشه بگید پایه samm کارش چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ramin1st
                      با سلام خدمت جناب نوربخش
                      اگر امکان داره نحوه کامپایل برنامه رو توضیح بدین و با چه کامپایلری انجام میشه ؟ من از ATMEGA 48 28 pin استفاده کردم میخوام پایه رو تغییر بدم oo:
                      WL >>>> PD4
                      V_BAT >>>> PC3
                      با تشکر
                      از اساتید کسی نیست جواب بده ؟؟؟؟؟
                      SADRAS

دیدگاه

با سلام،

اگر امکان داره نحوه کامپایل برنامه رو توضیح بدین و با چه کامپایلری انجام میشه ؟
                        کامپایلر مورد استفاده WinAVR هستش ....

من از ATMEGA 48 28 pin استفاده کردم میخوام پایه رو تغییر بدم oo:
                        WL >>>> PD4
                        V_BAT >>>> PC3
                        جهت اعمال تغییرات سخت افزاری مورد نظر، به هدر فایل BLMCconfig.h مراجعه کنید ....

سوال و مشکل رو دقیقا مطرح کنید تا پاسخ ارائه بشه
                        اینطوری کلی سوال مطرح کردن نیاز به پاسخ گویی مفصل داره که فرصتش نیست ....
                        مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

با سلام و تشکر فراوان از جناب نوربخش
                          برای اشتفاده از I2c کنترولر یا کنترلر ها چه ادرسی دارند ؟ چند بایت باید فرستاده بشه ؟ وبه چه صورت (ack ,Nack ) ? و چرا از PWM مثل کنترولر های رایج بازار استفاده نشده است؟ oo:
                          با تشکر فراوان ...
                          SADRAS

دیدگاه

با سلام،

برای استفاده از I2c کنترولر یا کنترلر ها چه ادرسی دارند ؟
                            آدرس درایور موتور در ابتدای هدر فایل BLMCconfig.h با عبارت MOTOR_addr تعریف میشه و مقدارش میتونه از 2 تا 254 باشه ( رجوع شود به رجیستر مربوطه [ TWAR ] در دیتا شیت میکرو ) ....

چند بایت باید فرستاده بشه ؟ وبه چه صورت (ack ,Nack ) ?
                            این اطلاعات قبلا هم در همین تاپیک داده شده، به کتابخونه TWIs مراجعه کنید.
                            در اینجا 4 بایت ارسال ( مقدار روتاری و کلیدها ) و 4 بایت هم دریافت ( ولتاژ باطری و دما ) میشود.

و چرا از PWM مثل کنترولر های رایج بازار استفاده نشده است؟ oo:
                            چونکه نیازی بهش نداشتیم! :biggrin:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

با سلام دوباره
                              علت استفاده از mega48/88/168 چیه ؟ من به این میکرو دسترسی ندارم امکان داره از mega8 استفاده کنم ؟
                              با تشکر از پاسخ شما
                              SADRAS

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ramin1st
                                با سلام دوباره
                                علت استفاده از mega48/88/168 چیه ؟ من به این میکرو دسترسی ندارم امکان داره از mega8 استفاده کنم ؟
                                با تشکر از پاسخ شما
                                با سلام،

مشکلی نیست، میتونید از مگا 8 هم استفاده کنید ....
                                در مگا هشت امکان خوندن دمای میکرو وجود نداره و نمیشه تمامی پین ها رو در حالت اینتراپت داشت، مورد اول بصورت پشنال در این برنامه استفاده شده و میشه در هدر فایل BLMCconfig.h غیرفعالش کرد ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

لطفا صبر کنید...