پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد ب
.
[center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
خیلی حال داد
ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
سلام
من سلفو مانند شما 19 دور دور مته 8 پیچیدم با ترانزیستور tip3055 و سلف بشکه ای 3 آمپر و مقاومت 1 کیلو.
ولی آب کمی بالا میلرزه و بخار کمی تولید میشه!!!!
ترانسم هم 24 دوبل شش آمپره که وقتی از 48 استقاده میکنم بخار زیاد میشه و از 24 ولت بخار خیلی کمه!!!!
پیزو هم دیشب یکی از اون محافظ دار ها خریدم از اینا:
http://www.steminc.com/piezo/PZ_MistViewPN.asp?PZ_SM_MODEL=SMIST20F16RS112M2
معیار واقعی بودن تصمیم، آن است که دست به عمل بزنیم.
پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )
نوشته اصلی توسط مهران چمنی
سلام دوستان
میخواهیم در این تایپیک با کمک شما علاقه مندان راجب دستگاه بخارسرد یه همون دستگاه مه ساز بحث و گفتگو و تبادل نظر و اطلاعات کنیم.
- این دستگاه چیه ؟
با این دستگاه آب به قدری ریز میشه که بخار آب شباهت زیادی به مه غلیظ پیدا میکنه
آب معمولا در دمای بالا شروع به بخارشدن میکنه و بخار به سمت بالا حرکت میکنه.مثل بخار سماور یا اتوی بخار
-بخار سرد یعنی چی ؟
یعنی آب در دمای پایین شروع به بخار شدن کنه که بخار به دلیل سرد بودن به سمت بالا حرکت نمیکند و به سمت جاذبه زمین بر میگردد
-به چه دردی میخوره ؟
برای رطوبتی ساختن منازل و محل کار در فصول خشک سال و مناطقی با آب و هوای گرمسیر و خشک
برای پرورش قارج و ساخت محل شرجی برای حیوانات خانگی یا گیاهان استوایی
جهت مصارف گلخانه ها
جهت زیبایی در آب نماها یا در نهر آب باغ و باغسراها
و.....
-چطور میشه بخار سرد درست کرد ؟
توسط امواج صوتی بسیار زیادی که به یک پیزوالکتریک میدهیم میشه این کار رو انجام داد.
-پیزوالکتریک چیه ؟
پیزو الکتریک نوعی بلنگوی التراسونیک هست که پوشش بالای آن فقط ضد آب استو توانایی انجام ارتعاش با فرکانس بالایی رو داره
این ارتعاش در حدود 1.6مگاهرتز تا 1.7 مگاهرتز میتونه باشه ( 1600000بار در ثانیه سطح پیزو به لرزش در میاد )
_چطوری آب رو بخار میکنه ؟
اون میزان ارتعاش ایجاد شده توسط پیزو میتونه مولکول های آب رو از هم جدا کنه و آب به ذرات خیلی کوچکی تبدیل بشه
-در این تایپیک چه چیزی قرار هست درست بشه ؟
قرار است که در اینجا آموزش بسیار دقیق یک دستگاه مه ساز رو به نمایش بزاریم که خیلی هم سادس !!!
-دیگه چه امکاناتی داره ؟!
قرار هست که با استفاده از چند تا LED به اونها جلوه بسیار زیبایی بدیم
خودم که مدل سه قولوی پیزو رو میخوام بسازم و تصاویرش رو بزارم
و در آخر روش یک سیستم تشخیص کم شدن سطح آب هم بزاریم که اون مدار رو قراره در آینده نزدیک از دمونتاژ یک دستگاه مه ساز چینی کشف کنیم
این هم تصاویری از دستگاه مه ساز
و قطعات مورد نیاز برای ساخت دستگاه:
این هم قلب تپنده مدار مه ساز ( پیزو الکتریک مخصوص تبخیر آب سرد )
و چند قطعه دیگر :
این هم از موتور دستگاه ما
در این مدار از دیودهای سرعت بالا استفاده میکنم که البته نبود اونها هم تاثیر زیادی روی دستگاه نداره ولی وجودش موثره
خوب خوب خوووووووب
حالا قیمت قطعات فوق در تاریخ 1391/11/6 به شرح ذیل است:
-ترانزیستور 2SD1047 = 3500
-پیزو الکتریک مشهد = 7500 تهران 6000 البته مدل فلزی و کوچکتر اون مشهد = 10500 تهران =5500
-خازن پولیستر ولتاژ بالا = 400
-عدد سلف = 800
-دیود سرعت بالا =200
-هدسینگ هم میخواد که حدود 2500تا 5000 تومن میشه
-ترانس 45تا 50ولت هم میخواد که قیمتی ندارم
-چقدر ساخت یک پیزو طول میکشه ؟
زمان ساخت و راه اندازی یک پیزو مه ساز حدود 15تا 30 دقیقه خواهد بود که در اینجا به صورت دقیق آموزش اون رو میبینید.
دوستان عزیز و علاقه مندی که میخواهند مارو برای ساخت این مدار همراهی کنند لطفا با زدن گذینه تشکر در لیست حامی های این بحث تایپیک قرار بگیرند
پس یا علی بگیم و طرف داران جمع بشن تا کار رو به امید خدا شروع کنیم البته از نظرات و تجربیات دوست عزیز آقای arvinfxهم استفاده میکنیم
سلام. تشکر به خاطر این اطلاعات خوب و مفیدتون. فقط دو تا سوال داشتم....یکی اینکه تصویر یکی مونده به آخر که نوشتید " این هم موتور دستگاه ما" اونها چه قطعه ای هستند و کارشون چیه... دوم اینکه هدسینگ که توی لیست قطعات نوشتید چیه... این همون اونه؟
باز هم ممنون
نوشته اصلی توسط lanati
سلام.
1- تشکر به خاطر این اطلاعات خوب و مفیدتون. فقط دو تا سوال داشتم....یکی اینکه تصویر یکی مونده به آخر که نوشتید " این هم موتور دستگاه ما" اونها چه قطعه ای هستند
2-و کارشون چیه...
3- دوم اینکه هدسینگ که توی لیست قطعات نوشتید چیه... این همون اونه؟
باز هم ممنون
1-ترانزیستورن : به اسمه 2SD1047
2-واسه ایجاد فرکانس باید یه کلید سریع داشته باشیم تا قطع و وصل کنه ==>این ترانزیستور اینکارو میکنه (اگه اشتباه نکنم)
3-نه ، ترانزستور رو خنک نگه میدارن
[center]یه شب خواب دیدم اون دنیا خدا ازم پرسید:وقتی همسایه ات گرسنه بود کجابودی؟
منم گفتم: خدا جون خودت کجا بودی؟
خیلی حال داد
ولی بعدش رو یادم نیست ، فکر کنم سرب داغ رو با قیف ریختن تو حلقم
سلام بر دوستان گرامی
من مدار رو کامل بستم پنج تا پیزو هست حالا برای تغذیه مشکل دارم
من چهار تا پاور سری کردم تا تستش کردم حالا می خوام با یه منبع تغذیه مناسب روشنش کنم چیکارکنم؟
http://s6.picofile.com/file/8188173800/%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B4%DB%B0%DB%B9_% DB%B1%DB%B8%DB%B3%DB%B3%DB%B4%DB%B1.jpg
سلام به همه و مخصوصا آقای مهران چمنی و تشکر به خاطر ایجاد این تاپیک عالی.
من این مدار رو درست کردم اما به محض وصل کردنش به ترانس 48 ولتی ترانزیستورم که مدل B817 بود سوخت و دود ازش بلند شد... :cry:
هیت سینک هم داشت... :sad:
روی پیزو هم یک قطره آب بود ولی هیچی نشد
این هم لینک عکس مدارم... :cry:
http://uupload.ir/files/eq76_img_20150516_181314.jpg
البته من دوتا از خازنهام نوعش عدسیه با خازنهای آقای چمنی فرق میکنه. و یه تفاوت دیگه اینکه من اون سلف نیم میکرو رو نپیچیدم آماده خریدم...
حالا دلیل اینکه ترانزیستورم سوخت چیه؟ و چیکارش کنم؟ :sad: ممنون میشم یکی پاسخ بده... :sad: :cry2:
نوشته اصلی توسط alidehghan288
مشکل از سلفیه که بجای پیچوندنش خریدی!!!
اونو حتما باید دستی بپیچی
ممنون که گفتید...فردا میرم سیمشو تهیه میکنم حتما... :smile:
فقط این دوتا ترانزیستور B817 با d1047 فرقی ندارن؟
بعد اینکه ترانسم به جای 45 ولت 48 ولته مشکلی نداره؟
بازم ممنون
سلام این تاپیک خیلی شلوغ شده ولی کل مطالب توش هست من یه خلاصه دوباره میگم:
این مدار با ولتاژ 45 ولت نوسان 1.6 مگاهرتز با دامنه 150 ولت سینوسی ایجاد می کنه
این مدار من هست :
عناصر مدار : خازن های پلی استر باشن بهتره خازن 2200 میکرو ورودی الکترولیت 63 ولت باشه ترانس باید 32 ولت باشه و بتونه راحت 1 آمپر جریان واقعی بده و سلف ال دو 18 دور سیم دور یک مداد نازک هست قطرش حدود 0.7 هست.
برای هر پیزو باید یه مدار ساخت ولی میشه قسمت ترانس رو یکی گرفت و باید ترانس با جریان بیشتر تهیه کرد و یادتن باشه ترانس 32 ولت 1 آمپر واقعی حدود 25 هزار تومن قیمتشه پس بقیه ترانس ها با قیمت کم ممکنه توان واقعی رو ذکر نکرده باشن پس ترانس خوب بخرید . تغعذیه سوئیچینگ هم زیاد مناسب مدار نیست چون خیلی بهش فشار میاد و عجیب داغ می کنه.
نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
سلام این تاپیک خیلی شلوغ شده ولی کل مطالب توش هست من یه خلاصه دوباره میگم:
این مدار با ولتاژ 45 ولت نوسان 1.6 مگاهرتز با دامنه 150 ولت سینوسی ایجاد می کنه
این مدار من هست :
عناصر مدار : خازن های پلی استر باشن بهتره خازن 2200 میکرو ورودی الکترولیت 63 ولت باشه ترانس باید 32 ولت باشه و بتونه راحت 1 آمپر جریان واقعی بده و سلف ال دو 18 دور سیم دور یک مداد نازک هست قطرش حدود 0.7 هست.
برای هر پیزو باید یه مدار ساخت ولی میشه قسمت ترانس رو یکی گرفت و باید ترانس با جریان بیشتر تهیه کرد و یادتن باشه ترانس 32 ولت 1 آمپر واقعی حدود 25 هزار تومن قیمتشه پس بقیه ترانس ها با قیمت کم ممکنه توان واقعی رو ذکر نکرده باشن پس ترانس خوب بخرید . تغعذیه سوئیچینگ هم زیاد مناسب مدار نیست چون خیلی بهش فشار میاد و عجیب داغ می کنه.
تشکر فراوان از جناب منتظری که میدونم سرشون شلوغه ولی محبت کردن و توضیحات کامل ارائه کردن :applause:
دوستان من مدار رو روی بردبورد بستم خیلی خوب جواب داد؛ با یه ترانس دوبل 32
ولی وقتی PCB زدم نتیجه اصلا جالب نبود
مشکل ممکنه از چی باشه؟
:byeسلام دوستان برای ساخت pcb در پروتیوس این لینک را دانلود کنید که آقای مهران چمنی گذاشتن و داخل این مسیر C:\Program Files\Labcenter Electronics\Proteus 7 Professional\LIBRARY در سیستم pc تون کپی کنید تا قطعات به کتابخانه اضافه شود. :nerd: :nerd: :nice: :nice: :nice: :nice: :wow: :wow: :wow:
http://www.uplooder.net/cgi-bin/dl.cgi?key=0dbe13021517ca9434216801f97280ab
دیدگاه