اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] مدار فلزیاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار فلزیاب

سلام اقا دستگاهه دلتاپالس من درست شده ولی وقتی کویل بزرگتر میندازم ترانزیستور840 داغ میکنه و به فلز هم حساسیت نشان میده ولی همراه با صدای پالس یه بوق اضافه هم داره و بردشم کمه ممنون میشم راهنماییم کنید

دیدگاه

سلام
      آقا بهروز دلتا پالس را دوباره با این قطعات ساختم:
      تمام مقاومت ها یک درصد هستند به جز مقاومت موازی با لوپ که 2 درصد قرار دادم
      حتی برای 7 عدد مقاومت 4.7k از مقاومت های با تلرانس 0.1 درصد و نظامی 4.75k استفاه کردم
      تمام خازن های میکرو از الکترونیک - خازن های نانو از ام کا تی - دو تا خازن پیکو عدسی
      هفت هشت لوپ ساخته ام یه کویل تخت 28 سانتیمتری (محیط داخلی) 26 دور 0.5 میلیمتری هم ساختم ولی در مقایسه با یه کویل 23 سانتی معمولی(غیر تخت) ضعیف بود ظرفیتش را با اهممتر اندازه گرفتم تقریبا 300 میکرو هانری بود که با لوپ معمولی برابر بود ولی قدرتش را که با همون اهممتر اندازه گرفتم ضعیفتر از لوپ معمولی بود در واقع کویل تخت ناامیدم کرد

سوال دوم: دلتاپالس قبلی من که با استفاده از مقاومت های با تلرانس بیشتر(10 درصد) ساخته شده بود به فلزات با ارزش حساس نبود ولی با عوض کردن دو تا مقاومت و اضافه کردن یک مقاومت به پایه های فیت به اون ها هم حساسیت پیدا میکرد ولی.............این دلتا پالس جدید ساخته شده با مقاومت های یک در صد و ... بدون تغییر اون دو مقاومت به راحتی به فلزات گرانبها حساس میباشد(عین مدار kt315 را ساختم به جز دیود کنار فیت) البته مجبور شدم برای رسیدن به فرکانس مورد نیاز اون لوپ مقاومت 680 کیلوی پتانسیومتر را تغییر بدم)
      می خواستم بدونم دلیلش چی میتونه باشه؟ این هم بگم من در هر دو دستگاه به جای چهار تا ولوم از مقاومت استفاده کردم

من فعلا لوپ 40 سانتی را تست می کنم و به نظر از اونای دیگه بهتره ولی چند بار لوپ تخت یک متر در یک متر ای دی اس الی کت سیکس ساختم نتیجه ضعیفتر از لوپ 40 سانتی میزنه البته من تمام لوپ ها را در خانه تست می کنم منطورم اینه که آهن های سقف میتونه موجیش باشه
      ممنون شدم که این همه رو می خونی

دیدگاه

سلام اقا دستگاهه دلتاپالس من درست شده ولی وقتی کویل بزرگتر میندازم ترانزیستور840 داغ میکنه و به فلز هم حساسیت نشان میده ولی همراه با صدای پالس یه بوق اضافه هم داره و بردشم کمه ممنون میشم راهنماییم کنید[/quote]
        دوست عزیز لوپ بزرگتری که گذاشتید رو بر چه اساسی محاسبه کردید؟مقاومتش و اندوکتانسش چقدره؟اینا خیلی مهمه حتما همین عدم تطابق باعث عبور جریان بیش از حد از ماسفت میشه که اون رو داغ میکنه
        ظرفیتش را با اهممتر اندازه گرفتم تقریبا 300 میکرو هانری بود که با لوپ معمولی برابر بود ولی قدرتش را که با همون اهممتر اندازه گرفتم ضعیفتر از لوپ معمولی بود در واقع کویل تخت ناامیدم کرد
        دوست من این مطلب شما رو من نفهمیدم چطوری با اهم متر اندوکتانس رو اندازه گرفتید؟! چون اینکار رو با LCR متر انجام میدن ضمنا چطوری قدرت کویل رو با اهم متر اندازه گیری کردید؟ قبلا هم گفتم که ساخت کویل تخت به دقت و وسواس زیادی نیاز داره و اگر در ساخت خطایی باشه توقع نداشته باشید که بهتر از قبل کار کنه.در ضمن جاگذاری مقاومت بجای پتانسیومتر اصلا فکر جالبی نیست چون این پتانسیومترها قدرت تنظیمات مختلف رو در طبقات حساس مدار در اختیار کاربر قرار میده و شما این تنظیمات رو حذف کردید و بازم توقع دارید مدارتون خوب کار کنه؟!!

دیدگاه

سلام دوست من از راهنمایید ممنونم ولی چرا کویل 20 سانتیمتری با سیم نمره0.35 و30 دور رو درست کردم ترانزیستور داغ نمیکنه ولی همراه پالس یک صدای بوق اضافه داره و هساسیت هم نشان میده ولی از کویل بزرگتر که استفاده میکنم هم سیپیچ داغ میکنه هم ترانزیستور میشه لطف کنید بگید کدوم کویل بهتر از همش هست تا من بسازم ممنونم

دیدگاه

سلام
            بهروزجان دستگاهی که من با اون ظرفیت کویل رو دیدم اینه (البته ظرفیت را هنگام کار نشان میده در صورت متصل نبودن کویل به مدار و خاموش بودن مدار درست نشان نمیده و خیلی کم نشان میده) و اون یکی واحد رو من از خودم نام قدرت میزارم

http://uploadkon.ir/uploads/b219187202baa1984b9ca45b9cb54541.jpg

در مورد جایگزینی ولوم با مقاومت اینو بگم که مقاومت چند تا ولوم 20 کیلویی را با چرخاندن در حداکثر و حداقل اندازه گرفتم دیدم این ولوم ها مقاومتشون یکسان نیستند و ولوم های 20 کیلوی دیگر هم با اینها یکسان نیستند و من هم با توجه به همون اندازه مقاومت رو گزاشتم یعنی ولوم عمق (Gain) که 20 کیلو بود و باید در حداکثر بگذاریم تا نهایت عمق رو داشته باشیم و یکی از ولومهای 20 کیلو در حداکثر 2 اهم بود و یکی دیگه 1.5 اهم و یکی دیگه غیره .
            این نیم اهم فکر کنم تاثیر زیادی در برد مدار داشته باشه چون اگه ولوم عمق را خیلی کم به طرف حداقل بچرخانیم برد دستگاه خیلی زیاد کم میشه به همین دلیل من به جای اون ولوم مقاومت 1 اهم یا 1.5 اهم گزاشتم اون ولوم های سنس و سیگنال رو همینطوری با مقاومت عوض نکردم بلکه با تست زیاد دستگاه این نتیجه رو گرفتم که این مقاومت ها را بزارم در واقع ولوم های ثابت .
            آقا بهروز در سایت Mega tekno که ترکیه ای هست یه عکسی دیدم که به جای این دو ولوم سیگنال و سنس تریمر مولتی ترن گزاشته (از همونهایی که یک پیچ دارند تا تنطیم بشن) و با توجه به این عکس میشه گفت که اونها هم این دو تا تریمر را یک بار تنطیم میکنند و دستگاه را در جعبه میزارند و دیگه با این ولوم ها کاری ندارند و ولوم های غیره در بیرون جعبه قرار میگیره تا ابنبر اونبر کنند

http://megatekno.com/images/delta11kucuuk.jpg

و من فعلا نمیگم که دستگاه بد کار می کنه حتی با کویل 40 سانتی به نظرم خوب کار میکنه یک سینی استیل 46 در 33 سانتی را در هوا از 175 سانتی میزنه با کویل ای دی سی ال 50 سانتی هم همین طور میزنه و با کویل 40 سانتی یک گردنبند 7 در 8 سانتی بدون زنجیرش رو با تلاش زیاد در 62 سانتیمتر سنس میکنه ولی در نیم متر به راحتی میزنه . به نطر شما این ابعاد برای دلتاپایس خوبه - بده - یا متوسطه - چطوره؟

دیدگاه

با سلام اقا ثواب داره یکی به ما هم کمک کنه به خدا دعاش میکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط zixelll
                سلام اقا دستگاهه دلتاپالس من درست شده ولی وقتی کویل بزرگتر میندازم ترانزیستور840 داغ میکنه
                من مدارت رو ندیدم ولی بین ترانزیستور و کویل یک دیود بزار ( علاوه بر دیود کموتاسیون یا هرزگرد )تا جلوی جریان برگشتی رو بگیره
                تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

با سلام اقا ثواب داره یکی به ما هم کمک کنه به خدا دعاش میکنم
                  دوست من وظیفه ما جواب دادن هست و نیازی به دعا نیست گرچه به اون مهتاجیم.قبلا هم از شما پرسیدم که مشخصات کویل بزرگتر شما چیه ولی شما پاسخی ندادید.سیم بکار رفته چه شماره ای هست؟چند دوره؟اهم و اندوکتانسش؟از اونجاییکه مدار شما با کویل استاندارد خوب کار کرده حتما در کویل جدیدتان ایرادی هست.اکثر مدارات بخصوص نوع pi و vlf نسبت به اهم و اندوکتانس کویل خیلی حساسند.من فکر میکنم شما خودالقایی کویل رو تغییر دادید و این بمنزله یک اتصال کوتاه برای مداره پس جریان زیاد از کویل رد میشه و ماسفت میسوزه.حتما باLCR متر اهم و خودالقایی کویل جدید رو اندازه بگیرید.
                  بهروزجان دستگاهی که من با اون ظرفیت کویل رو دیدم اینه
                  دوست من این صفحه باز نمیشه.یکی از مهمترین اشکالات که مد نظر هم گرفته نمیشه عدم توجه به نوع ولوم مورد استفاده در مداره.این ولومها دو نوع لگاریتمی و خطی دارند که پسوند B نشاندهنده لگاریتمی بودن آن هست و متاسفانه بیشتر ولومهای توی بازار هم از این نوعه.
                  ولوم عمق (Gain) که 20 کیلو بود و باید در حداکثر بگذاریم تا نهایت عمق رو داشته باشیم
                  این هم یک تصور اشتباهه.اگر برای گین ولوم قرار داده شده به این خاطره که بهره مدار باید با توجه به سایر تنظیمات و محیط مورد کاوش تنظیم بشه وگرنه همیشه مدارات با بالاترین گین ارائه میشدند و نیازی به ولوم نبود.اگر شما در جایی که باید گین رو بخاطر عدم پایداری مدار و یا نویز و پارازیت کاهش بدید اینکار رو نکنید مسلما مدارتون ناپایدار شده و به هیچ وجه نمیتونید اون رو تنظیم کنید.چون گین شما حداکثره.
                  آقا بهروز در سایت Mega tekno که ترکیه ای هست یه عکسی دیدم که به جای این دو ولوم سیگنال و سنس تریمر مولتی ترن گزاشته (از همونهایی که یک پیچ دارند تا تنطیم بشن) و با توجه به این عکس میشه گفت که اونها هم این دو تا تریمر را یک بار تنطیم میکنند و دستگاه را در جعبه میزارند و دیگه با این ولوم ها کاری ندارند و ولوم های غیره در بیرون جعبه قرار میگیره تا ابنبر اونبر کنند
                  دوست من اون ولومهای مولتی ترن به این خاطر تعبیه شده اند که تنظیم دقیقتر امکان پذیر باشه چون تعداد دور بیشتر ولوم مساوی است با تنظیمات دقیقتر اما بخاطر اینکه همه نوع ولوم مولتی ترن در دسترس نیست و لاجرم از این نوع استفاده کرده اند و این دقیقا برعکس گفته شما رو میرسونه یعنی باید به تنظیمات این قسمت بیشتر اهمیت داد وگرنه اونها هم بجای این ولومها مقاومت ثابت میگذاشتند.
                  ابعادی هم که فرمودید بنظر من خوبه ولی میشه بیشترش کرد.به تنظیمات بیشتر بپردازید

دیدگاه

سلام سال نو مبارک کویل دستگاه من دو دور سیم adslهست و سایز لوپ 40 سانتیمتر چهار گوش دیشب من یکی از ایسیهای tl062 در d7 رو عوض کردم کار کرد ولی بعد از یک ساعت که خاموش بود دستگاه از کار افتاد یعنی ولومtrs hold هم کار نمیکنه

دیدگاه

سال نو شما هم مبارک.خوب این موضوع بر میگرده به همون خودالقایی لازم برای عملکرد بهینه این نوع دستگاه ها.شما از دو دور سیم استفاده کردید که ما اصلا کاری به نمره و اهمش نداریم.مدرات pi برای سنس فلز از خاصیت پسزن سلف که همون کویله استفاده میکنند اما کویل شما بخاطر تعداد دور کم به هیچ وجه خاصیت خودالقایی که مهمترین فاکتور یک کویل هست رو یا نداره یا خیلی کم داره و از دید دستگاه بخاطر اهم کم و نبود خودالقایی این کویل نیست بلکه یک اتصال کوتاه است و پیامدهاش هم همونیه که میبینید.

دیدگاه

سلام حالا باید چکار کنم

دیدگاه

شما باید کویلتون رو محاسبه شده بزرگ کنید یعنی تغییری در اهم و اندوکتانس کویل ایجاد نشه برای اینکار توی همین فروم یه ماشین حساب معرفی شده که بصورت آنلاین محاسبات قطر و طول سیم و اهم و اندوکتانس رو بر اساس ابعاد انجام میده.فقط باید بگردید اون تاپیک رو پیدا کنید

دیدگاه

کدام کویل بهتره که من بسازم طرز ساختشو به من بگی

دیدگاه

در مورد اینکه برای این دستگاه کدوم کویل بهتره حقیقتش نمیدونم چون نساختم.ولی همونطور که توی پستهای قبلی هم گفتم برای اینکه عمق کاوش رو افزایش بدید از یک کویل تخت مارپیچی استفاده کنید چون در این کویلها تراکم فلوی مغناطیسی در یک جهت هست و پراکنده نیست.شما باید از اول این فروم رو بخونید تا هم اون فرمول رو پیدا کنید هم روش ساختن کویل تخت رو و بعد اقدام به ساخت کنید.

دیدگاه

سلام اقا فقط باید بگم اون کسی که میگه دلتاپالس بدرد نمیخوره یا نتونسته درست درستش کنه یا دروغ میگه به نظر من عالی ترین دستگاه هست من یک سکه 50 تومنی رو توی 35 سانت زدم همین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X