اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

نوشته اصلی توسط roboreza
    ممنون
    مسابقات خودش خوب بود اما زمان بندی ها خیلی افتضاح بود ببینید چطوری:
    اولش که مجبور بودیم سه شنبه بعد از ظهر تهران باشیم چون خوابگاه گرفته بودیم و یه شب الک بریم خوابگاه بخوابیم.
    روز بعدش یعنی چهار شنبه پذیرش تیم های بدون خوابگاه بود نمیدونم چرا پذیرش مارو با اونا یکی نکردن oo:. حالا این به کنار بعد پذیرش 2 ساعت مارو الاف کردن که یه افتتاحیه برگذار کنن از اونطرف گفته بودن صبخ باید صبح ساعت 7.30 از خوابگاه راه بیافتیم ما همینجور با کلی وسیله وسط دانشگاه نشسته بودیم تا اینا افتتاحیه رو برگذار کنن بعد . حالا برگذار شد اصلا یه حرف بدرد بخور توش نزدن همش چیزایی که 100 جا دیگه هم نوشته بودن، مسابقه کی شروع میشه و از این حرفا :-@
    افتتاحیه تموم شد دوباره کلی الاف نشستیم تا در سالن رو باز کردن
    از 37 تا تیم که یه سری نیومده بودن. بقیه رو هم قرعه کشی کردن از این قرعه کشی تیم اول تا 24 رو از ظهر تا ساعت 7:30 داشتن رکورد میگرفتن oo:
    تیم های اول رو 20 دقیقه بهشون وقت میدادن (خودم با تایمر گرفتم:!! ) کم کم که گذشت زمان رو کم کردم تا تیم های آخری رو فقط 10 دقیقه وقت دادن. به داور که گفتم گفت نه ما همه رو 10 دقیقه وقت دادیم X-(
    بقیه تیم ها هم افتاد به پنجشنبه
    از این تیم ها تیم دهم و 24 ام مال ما بود یکی رکورد 42 و یکی 52 ثانیه زد. نمیدونم چرا روبات هامون اینقدر اروم میرفت :-S فکر کنم باتری ها خراب شده بود چون تقریبا یک ساله داریم با این باتریها کار میکنیم. به هر حال سرعت از اون چیزی که توی فیلم براتون گذاشتم خیلی کمتر بود . روبات دومی سر یه لوپ ها گیر میکرد و کلا نمیشد باهاش تند بریم
    خلاصه رفتیم فینال و توی رنکینگ شدیم 5 ام و 13 ام
    روز جمعه صبح باید 8:10 روبات هارو واسه قرنتینه تحویل میدادیم. از اونطرف توی خوابگاه باید اتاق هارو تحویل میدادیم خلاصه اتوبوسی که مارو میاورد مسابقه 8 رسید دانشکاه و ما ده دقیقه وقت داشتیم تا روبات هارو تحویل بدیم. یه مشکلی که روبات ما داشت این بود که طراحیش طوری بود که بالای شیب 40 درجه گیر میکرد چون تایر ها میومد بالا و دیگه روی زمین نبود. مجبور شدیم یه تغییر مکانیکی توی روبات بدیم تا مشکل شیب حل شد اما سنسور های آخری به لبه شیب گیر میکرد برای همین گفتیم یه دیپ برای این سنسورا بذاریم که اگه وسط رکورد زدن این سنسورا شکست دیپ رو بزنیم و اون سنسور هارو کلا از توی برنامه بداریم. توی همون ده دقیقا یه شرط واسش نوشتیم و توی نوشتنش یه اشتباه بزرگ کردیم هیچکدوممون هم حواسمون نبود. کدی که نوشته بودیم با زدن کلیدی که مال فعال شدن سنسور ها آخری بود (سنسور هایی آخری ریش که باهاش پیچ های تند رو میپیچیم ) سنسورهای بالا که مال سقف بود از برنامه خارج میشد. وقت تست کردن برنامه رو هم دیگه نداشتیم همون موقع مجبور بودیم روبات رو تحویل بدیم
    رفتیم سر پیست دیدیم ای داد بیداد کلید رو که میزنیم پیچ های تند رو میپیچه اما سقف رو رد نمیکنه وقتی هم که کلید رو نمیزنیم پیچ های تند رو میپیچه اما پیچ های تند رو رد نمیکنه
    روبات هم هیچ مشکلی نداشت. هیچی روباتی که هیچ مشکل سخت افزاری نداشت و از اون سه تا تیمی که مقام آوردن خیلی سریعتر و دقیق تر میرفت ( چون دوتاشون سر تشخیص رنگ اشتباه کردن اما ما هیچ مشکلی توی تشخیص رنگ نداشتیم) سر یه برنامه زمانی بیخود و یه سهل انگاری کوچیک حذف شد :cry:
    حالا تا یه 5 6 ماه دیگه مسیریاب شرکت نمیکنم بعد دوباره بایه طراحی جدید و روش های جدید ظاهر میشم :biggrin:
    سلام

توی دوره ی اول مسابقات هم همین طور بود به حاشیه ها بیشتر از خوده مسابقه توجه کرده بودن.

من یک مشکلی دارم.!خروجی سنسور ها تغییر نمیکنه!! مدار درسته چون وقتی خروجی سنسور 5mm میزارم کار میکنه ولی وقتی 3mm میزارم خروجی تغییر نمیکنه.
    اول فکر کردم خروجی ها مشکل داره یک مدل دیگه گرفتم باز هم نشد.
    مقاومت ها رو هم همه مدل عوض کردم یعنی کم کردم زیاد کردم باز هم درست نشد!!!
    دیگه موندم باید چی کار کنم ؟؟؟

دیدگاه

خروجی خود سنسور رو گرفتی دیگه؟
      5 میل گه میذاری هم فرستنده رو عوض میکنی هم گیرنده؟ فرستنده کار میکنه؟
      دو سر گیرنده چند ولته؟

AYRIC

دیدگاه

سلام.
        فیلم رو دیدم ، عالی بود...
        میدونم دارم اسپم میدم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
          سلام.
          فیلم رو دیدم ، عالی بود...
          میدونم دارم اسپم میدم!
          قربانت داداش شاهرخ
          سر همین مسابقات بود که ترانس پالس رو ول کردم ایشالا دوباره میشینم سرش
          AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
            از سنسور tcs230 استفاده کردم. سنسور خیلی خوبیه

و در مورد صاف نرفتن روباتت هم اول برای اینکه حرفای هم رو بفهمیم شماره گذاری سنسورت رو بهم بگو تا بهت بگم یعنی به کدوم سنسور میگی سنسور شماره 0 به کدوم میگی 13. اگه روی همون عکسی که فرستادی بنویسی خیلی بهتره
            سلام رضا جان خسته نباشی. ایشالا دفعه بعد حتما مقام میاری البته اگه از دست من نجات پیدا کنی آخه گفته بودم مقام نیاری میکشمت. :biggrin: :icon_razz:
            آقا روی عکس شماره پین ها و همچنین کدوم طرفه بورد سنسوره رو نوشتم. بازم متشکرم که به من و بچه ها کمک میکنی.
            فایل های پیوست شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
              خروجی خود سنسور رو گرفتی دیگه؟
              5 میل گه میذاری هم فرستنده رو عوض میکنی هم گیرنده؟ فرستنده کار میکنه؟
              دو سر گیرنده چند ولته؟
              اره
              5میل که میزارم فقط گیرنده رو عوض میکنم.فرستنده روشن میشه
              4

دیدگاه

ولتاژ چی افت میکنه؟ تغذیه؟
                خروجی lm324 رو هم گرفتی؟ وقتی دستت رو جلوی سنسور تکون میدی 0 و 1 میشه؟
                سلام بر شما
                منظور زمانی که باطری داره تمام میشه و ولتاژ افت میکنه...(اون زمان وقتی دستم رو جلوی سنسور میگرم ، تا حدودی بعضی حرکات رو درست انجام میده )
                خروجی ال ام 324 رو گرفتم ، بله وقتی دستم رو جلوش میگرم ، 0 و 1 برای پایه های میکرو میفرسته، اما میکرو هیچ واکنش نشون نمیده ، و روبات به همون مسیر صاف خودش ادامه میده....
                باتشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بهزاد سلمانی
                  سلام رضا جان خسته نباشی. ایشالا دفعه بعد حتما مقام میاری البته اگه از دست من نجات پیدا کنی آخه گفته بودم مقام نیاری میکشمت. :biggrin: :icon_razz:
                  آقا روی عکس شماره پین ها و همچنین کدوم طرفه بورد سنسوره رو نوشتم. بازم متشکرم که به من و بچه ها کمک میکنی.
                  بیا بکش راحتم کن از دست این مسیریاب چون خودم که نمیتونم ولش کنم :biggrin:

اول یه برنامه بنویس که روبات فقط صاف بره تا ببینی کدوم موتور سرعتش کمتره. چون موتور های استوک یا نامرغوب سرعتشون حتی توی ولتاژ یکسان یکی نیست. مثلا شاید مجبور بشی به یه موتور 255 بدی به یکی دیگه 250 تا روباتت دقیقا صاف بره
                  این ضریب هارو که بدست آوردی حالا باید یه برنامه بنویس که با سنسورهای پین b7 و a7 مسیر مستقیم رو صاف صاف بره. میتونی اینطوری بنویسی

اگر ( if ) هردو سنسور با هم روی خط بود ==> موتور سمت راست 255 و موتور سمت چپ 255
                  اگر ( دیگه باید بنویسی else if) سنسور b7 روی خط بود ==> موتور سمت راست 230 و سمت چپ 250
                  اگر ( else if) سنسور a7 روی خط بود ==> موتور سمت راست 250 و سمت چپ 230

البته من باید اون عدد هایی که بدست آوردی رو بذاری

اینو که نوشتی بگو تا بقیه رو بگم بهت
                  AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nima_zeus
                    اره
                    5میل که میزارم فقط گیرنده رو عوض میکنم.فرستنده روشن میشه
                    4
                    یکی به من کمک کنه!!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nima_zeus
                      یکی به من کمک کنه!!!!!!
                      خب یا گیرنده ای که میذاری سوخته یا اتصالت مشکل داره چز دیگه ای وجود نداره

یه کار دیگه هم بکن. ترک خروجی سنسور رو قطع کن تا به جای دیگه ای متصل نباشه یه بار دیگه خروجی رو بگیر اگه بازم درست نشد دیگه مال گیرندته

اضافه شده در تاریخ :
                      نوشته اصلی توسط SINASET
                      سلام بر شما
                      منظور زمانی که باطری داره تمام میشه و ولتاژ افت میکنه...(اون زمان وقتی دستم رو جلوی سنسور میگرم ، تا حدودی بعضی حرکات رو درست انجام میده )
                      خروجی ال ام 324 رو گرفتم ، بله وقتی دستم رو جلوش میگرم ، 0 و 1 برای پایه های میکرو میفرسته، اما میکرو هیچ واکنش نشون نمیده ، و روبات به همون مسیر صاف خودش ادامه میده....
                      باتشکر
                      یه کاری هم بکن اگه نشد مشکل فقط از میکرو یا برنامه میتونه باشه

میکرو رو در بیار و به L298 دستی 0 و 1 بده ببین موتورها چپگرد راست گرد میشه یا نه
                      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                        یه کاری هم بکن اگه نشد مشکل فقط از میکرو یا برنامه میتونه باشه

میکرو رو در بیار و به L298 دستی 0 و 1 بده ببین موتورها چپگرد راست گرد میشه یا نه
                        سلام بر شما
                        قبلا این کار رو کردم ، مشکلی نبوده ....

کلا میکرو دستورت سنسور رو میخونه ولی اعمال نمی کنه ، فقط همون دستور اولیه که بهش داده شده رو اعمال میکنه ، اما به محض اینکه ولتاژ باطری افت میکنه ، و ولتاژ به 3 یا 4 میرسه ، و من دستم رو روی سنسور میگرم ، دستورات (اونم به صورته نه چندان صحیح ) اعمال میکنه .. ولی وقتی ولتاژ 5 هستش ، به هیچ وج دستورات سنسور رو اعمال نمی کنه ....
                        راه کاری ندارید ، که بتونید این مشکل رو حل کنیم ؟؟؟؟؟؟
                        باتشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                          بیا بکش راحتم کن از دست این مسیریاب چون خودم که نمیتونم ولش کنم :biggrin:

اول یه برنامه بنویس که روبات فقط صاف بره تا ببینی کدوم موتور سرعتش کمتره. چون موتور های استوک یا نامرغوب سرعتشون حتی توی ولتاژ یکسان یکی نیست. مثلا شاید مجبور بشی به یه موتور 255 بدی به یکی دیگه 250 تا روباتت دقیقا صاف بره
                          این ضریب هارو که بدست آوردی حالا باید یه برنامه بنویس که با سنسورهای پین b7 و a7 مسیر مستقیم رو صاف صاف بره. میتونی اینطوری بنویسی

اگر ( if ) هردو سنسور با هم روی خط بود ==> موتور سمت راست 255 و موتور سمت چپ 255
                          اگر ( دیگه باید بنویسی else if) سنسور b7 روی خط بود ==> موتور سمت راست 230 و سمت چپ 250
                          اگر ( else if) سنسور a7 روی خط بود ==> موتور سمت راست 250 و سمت چپ 230

البته من باید اون عدد هایی که بدست آوردی رو بذاری

اینو که نوشتی بگو تا بقیه رو بگم بهت
                          رضا جان منم مثل خودت نمیتونم مسیریاب ول کنم.

اینایی رو که گفتی انجام ندادم. اگه به برنامه ای که نوشته بودم دقت کرده باشی دو تا ضریب R و L گذاشتم که مقدار اونا با توجه به سرعت موتور ها متفاوته تا وقتی دوتاشون رو 100 دادم صاف بره. قسمت دوم رو هم انجام دادم و واسه هر سنسور ضریب کمتری نسبت به سنسور مرکزی دادم.

اشکال کار اینجاست که وقتی سرعت موتور ها حداکثر میزارم (موتور هام ZGA28 700rpm هستش) پیچ ها رو وقتی رد میکنه میپیچه و چون روی خط دیگه نیست فقط دور خودش میچرخه. وقتی هم که نصف میکنم سرعت رو اولش روی مسیر صاف درست میره ولی وقتی به پیچ میرسه و ردش میکنه شروع میکنه به زیگ زاگ رفتن. البته توی پیچ هم تا حدودی زیگ زاگ داره.

اولش هم پیچ های 90 درجه رو نمیرفت. بعدش به فیلم رباتت با سرعت آهسته نگاه کردم دیدم که بعضی وقت ها یکی از موتور هات رو تو 90 درجه عقب کرد میکنه. این کار رو هم واسه سنسور های گوشه انجام دادم و تا حدودی 90 درجه ها رو میره و بعضی وقت ها ردش میکنه. ولی همچنان وقتی روی خط صاف قرار میگیره بعد 90 درجه یا پیچ معمولی نوسان میکنه.

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط SINASET
                          سلام بر شما

کلا میکرو دستورت سنسور رو میخونه ولی اعمال نمی کنه ، فقط همون دستور اولیه که بهش داده شده رو اعمال میکنه ، اما به محض اینکه ولتاژ باطری افت میکنه ، و ولتاژ به 3 یا 4 میرسه ، و من دستم رو روی سنسور میگرم ، دستورات (اونم به صورته نه چندان صحیح ) اعمال میکنه .. ولی وقتی ولتاژ 5 هستش ، به هیچ وج دستورات سنسور رو اعمال نمی کنه ....
                          باتشکر.
                          داداش گلم اول از همه یه برنامه ساده بنویس که اول دو تا موتور همزمان یه ثانیه کار کنه بعدش موتور سمت راست و چپ رو هر کدوم رو به صورت جداگانه یه ثانیه روشن بشن. اینا رو اگه درست انجام داد تو میکروت و درایور مشکلی نیست.
                          بعدش یه برنامه ساده واسه سه تا سنسور وسطی بنویس. دقت کن فقط سه تا گفتم. اگه دیدی توی این سه تا دیدی مشکلی نیست پس به احتمال زیاد مشکل از برنامت بوده. ولی اگه دیدی عمل نمیکنه مشکل میتونه از سنسور هات و همچنین مقدار مقاومت میتونه باشه.
                          چون گفته بودی وقتی ولتاژ وقتی کم میشه بعضی وقتا درست عمل میکنه به نظر من مشکل از مقدار مقاومت پتانسیومتر هستش. واسه حلش هم مقدار پتانسیومتری که به LM324 وصل کردی اون قدر جابجا کن که مطمین بشی که همه سنسور هات صفر یک میدن.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
                            سلام بر شما

باتشکر.
                            احتمالا از نویز هستش
                            یه شماتیک از منبع تغذیت بذار
                            و مشکل رو با بچه های avr هم در میون بذار

اضافه شده در تاریخ :
                            نوشته اصلی توسط بهزاد سلمانی
                            رضا جان منم مثل خودت نمیتونم مسیریاب ول کنم.

اینایی رو که گفتی انجام ندادم. اگه به برنامه ای که نوشته بودم دقت کرده باشی دو تا ضریب R و L گذاشتم که مقدار اونا با توجه به سرعت موتور ها متفاوته تا وقتی دوتاشون رو 100 دادم صاف بره. قسمت دوم رو هم انجام دادم و واسه هر سنسور ضریب کمتری نسبت به سنسور مرکزی دادم.

اشکال کار اینجاست که وقتی سرعت موتور ها حداکثر میزارم (موتور هام ZGA28 700rpm هستش) پیچ ها رو وقتی رد میکنه میپیچه و چون روی خط دیگه نیست فقط دور خودش میچرخه. وقتی هم که نصف میکنم سرعت رو اولش روی مسیر صاف درست میره ولی وقتی به پیچ میرسه و ردش میکنه شروع میکنه به زیگ زاگ رفتن. البته توی پیچ هم تا حدودی زیگ زاگ داره.

اولش هم پیچ های 90 درجه رو نمیرفت. بعدش به فیلم رباتت با سرعت آهسته نگاه کردم دیدم که بعضی وقت ها یکی از موتور هات رو تو 90 درجه عقب کرد میکنه. این کار رو هم واسه سنسور های گوشه انجام دادم و تا حدودی 90 درجه ها رو میره و بعضی وقت ها ردش میکنه. ولی همچنان وقتی روی خط صاف قرار میگیره بعد 90 درجه یا پیچ معمولی نوسان میکنه.
                            اگه مرحله به مرحله به سنسورا عدد بدی مشکل زیگ زاگی رفتن تا حدودی حل میشه یعنی یکی یکی سنسورارو توی برنامه اضافه کنی . مقدار تغییرات سرعت موتور هارو روی همون سنسور های وسط زیاد کن تا روبات خودش رو سریعتر رو خط جمع کنه (مثلا اگه میدی 255 . 240 حالا بده 255 . 230) بقیه موارد هم مربوط میشه به موتور و یه الگوریتم که در مرحله آخر باید اونو بنویسی تا روباتت دیگه از روی خط تکون نخوره
                            که اون رو بعدا بهت میگم فعلا باید بهترین چیزی که میتونی رو ایجاد کنی
                            دور موتورت بالاست یکمش بخاطر اینه. حالا برای اینکه نخوای فعلا موتورت رو عوض کنی میتونی قطر تایر رو کم کنی مثلا اگه قطر تایرت 5 هست یه تایر با قطر 3 براش بتراش ( باید بتراشی چون توی بازار تایر خوب گیر نمیاد). میتونی از تفلون برای درست کردن تایر استفاده کنی و بدی به یه تراش کار تا اون چیزی که میخوای رو برات در بیاره
                            آرایش سنسورت بده بخاطر همین نمیتونی پیچ 90 رو رد کنی پیچ های بیشتر از 90 رو هم که احتمالا اصلا نمیتونه رد کنه. اون دوتا سنسور که اون بالا گذاشتی ( c1 و a1 ) بی فایده هستند اونارو باید برداری و به جاش مثل عکس زیر یذاری اونجایی که خط قرمز کشیدم
                            http://s3.picofile.com/file/7954607311/Sensor.png

دوتا دیگه هم باید اضافه کنی اونارو باید نزدیک تایر بذاری که بدرد پیچ های 45 درجه و اهم میخوره

فعلا تا جایی که میشه تغییرات رو روی همین روبات اعمال کن و روبات دیگه ای نساز تا تجربت واسه روبات بعدی بره بالا

AYRIC

دیدگاه

سلام بر شما
                              باتشکر از هر دو دوست عزیز .

این شمایی تغذیه

---
                              پتانسیو رو تنظیم کردم ، ولی خوب مشکل برطرف نشده .
                              در برنامه نویسی ، اونم از نوع سی بسیار ضعیف هستم .

ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
                              باتشکر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SINASET
                                سلام بر شما
                                باتشکر از هر دو دوست عزیز .

این شمایی تغذیه

---
                                پتانسیو رو تنظیم کردم ، ولی خوب مشکل برطرف نشده .
                                در برنامه نویسی ، اونم از نوع سی بسیار ضعیف هستم .

ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
                                باتشکر.
                                این که شماتیک درایور موتور هستش!!
                                AVR رو هم دوستمون rasadeyan میتونه کمکت کنه
                                AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X