اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

سلام
    دوستان هسته فریت رو عوضش کردم ؛ رو همون سلف خودش یه نو انداختم. فقط بعد اینکه عوض شد لامپه روشن نمیشد؟؟
    کلی ور رفتم آخر با جدا کردن دونیمه هسته از همدیگه روشن شد! فکر کنم هسته جدید چون کاملا رو هم نشسته بودند
    سلف رو برده بودند به اشباع ولامپ روشن نمیشد؟ درسته؟
    یه موضوع دیگه ؛ اینکه با دور کردن یه نیمه هسته (زیاد شدن فاصله هوا) نور لامپ بیشتر می شه و اون سیاهی ته لامپ کمتر
    و برعکس؛ با نزدیک کردن دونیمه هسته (کمتر شدن فاصله هوا) نور لامپ کمتر میشه واون سیاهیه ته لامپ بیشتر ؟ چرا؟
    فکر می کنم با اون تحلیلی که قبلا ارائه داده بودید مغایرت داره؟ نه؟
    در ضمن ؛حالا تو چه فاصله ای دو نیمه رو ست کنم؟ رو حداکثر ممکن فاصله هوا چون نور لامپ هم بیشتره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mus
      سلام
      دوستان هسته فریت رو عوضش کردم ؛ رو همون سلف خودش یه نو انداختم. فقط بعد اینکه عوض شد لامپه روشن نمیشد؟؟
      کلی ور رفتم آخر با جدا کردن دونیمه هسته از همدیگه روشن شد! فکر کنم هسته جدید چون کاملا رو هم نشسته بودند
      سلف رو برده بودند به اشباع ولامپ روشن نمیشد؟ درسته؟
      یه موضوع دیگه ؛ اینکه با دور کردن یه نیمه هسته (زیاد شدن فاصله هوا) نور لامپ بیشتر می شه و اون سیاهی ته لامپ کمتر
      و برعکس؛ با نزدیک کردن دونیمه هسته (کمتر شدن فاصله هوا) نور لامپ کمتر میشه واون سیاهیه ته لامپ بیشتر ؟ چرا؟
      فکر می کنم با اون تحلیلی که قبلا ارائه داده بودید مغایرت داره؟ نه؟
      در ضمن ؛حالا تو چه فاصله ای دو نیمه رو ست کنم؟ رو حداکثر ممکن فاصله هوا چون نور لامپ هم بیشتره؟
      سلام
      نه عزیز هسته اشباح نشده.
      امپدانس سلف خیلی بالا میره ومدار راه نمی افته این مدارها برای فرکانس 20 تا 30 کیلو هرتز طراحی شده
      فرکانس رزونانس رو خیلی پایین بیاریم راه نمی افته.
      حالا اگه بدون فاصله هوایی تعداد دور رو کم کنی تا امپدانس به میزان قبل از شکستن هسته برسه مدار حتمآ
      راه می افته اما احتمال اشباح هسته زیاده.
      ببینم وقتی خورشید میاد بالا میتونی سیاهی شب و ببینی.
      فکر میکنی با نور زیاد لامپت چقدر عمر میکنه :question:
      فاصله هوایی با توان دریافتی از شبکه وتوان لامپ رابطه مستقیم داره.
      از اول توصیه ما اضافه کردن یک سلف دیگه و تغییر مقادیر اون بود
      با این کار حتمآ توان تزریق شده به لامپ کمتر می شد
      فاصله هوایی رو جوری تنظیم کن تا توان دریافتی از شبکه با توان لامپ برابر بشه .
      کمی کمتر باشه بهتره.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del

فاصله هوایی رو جوری تنظیم کن تا توان دریافتی از شبکه با توان لامپ برابر بشه .
        کمی کمتر باشه بهتره.
        چه جوری؟ چطوری بفهمم توان دریافتی از شبکه چقدره ؟ یا به عبارت بهتر چه طوری رو می شه اندازه گرفت ؟

دیدگاه

چه جوری؟ چطوری بفهمم توان دریافتی از شبکه چقدره ؟ یا به عبارت بهتر چه طوری رو می شه اندازه گرفت ؟
          سلام
          وارد مبحث توان ها اگه بشیم سه نوع توان داریم.1- اکتیو 2- راکتیو 3- ظاهری.
          اینا رو گفتم که بری دنبالش مطالعه کنی.
          توانی که از شبکه دریافت میشه یعنی جریانه ورودی مدارت ضربدر ولتاژ 220 ولت این میشه توان ورودی .
          البته از توان اکتیو لامپت بیشتره .حالا اگر بخوایم برای شما خیلی ساده اش کنیم توان روی لامپت رو بخون .
          که معمولآ 6 یا 9 واته .جریانو اندازه بگیر ضرب کن در ولتاژ میشه توان ورودی .
          البته این توان ظاهریه و با تقریب میشه گفت توانه لامپته .حالا فاصله هوایی رو طوری تنظیم کن تا توان دریافتی با توان لامپت برابر بشه.
          P=u*I .

دیدگاه

سلام
            وارد مبحث توان ها اگه بشیم سه نوع توان داریم.1- اکتیو 2- راکتیو 3- ظاهری.
            اینا رو گفتم که بری دنبالش مطالعه کنی.
            لطف می کنید یه لینکی ؛ آدرسی...چیزی بدید؟؟

توانی که از شبکه دریافت میشه یعنی جریانه ورودی مدارت ضربدر ولتاژ 220 ولت این میشه توان ورودی .
            البته از توان اکتیو لامپت بیشتره .حالا اگر بخوایم برای شما خیلی ساده اش کنیم توان روی لامپت رو بخون .
            که معمولآ 6 یا 9 واته .جریانو اندازه بگیر ضرب کن در ولتاژ میشه توان ورودی .
            اگه ممکنه یه مثال عددی هم بزارید ؟ برا ی فهم بهتر!! در ضمن منظورتون از اندازه گیری جریان ؛ جریان کشیده شده از خط AC دیگه؟؟

البته این توان ظاهریه و با تقریب میشه گفت توانه لامپته .حالا فاصله هوایی رو طوری تنظیم کن تا توان دریافتی با توان لامپت برابر بشه.
            P=u*I .
            روی لامپ نوشته 11 وات با ا حتساب اینکه اگه منظورتون رو درست فهمیده باشم و جریان AC مد نظر باشه داریم : w=v*I پس
            جریان مجازی که میشه از شبکه گرفت میشه 50 میلی آمپر برای لامپ 11 وات ؛ که با توجه به اینکه ما می بایست کمتر از این جریان استفاده کنیم فکر کنم حولو حوش 40 میلی آمپر بایست رنج درستی باشه؟ درسته؟؟؟

دیدگاه

سلام
              می تونی به کتاب های هنرستانه فنی مراجعه کنی.
              مسیرت درسته ادامه بده.
              البته این مقادیر با کمی تقریب به واقعیت نزدیکه

دیدگاه

سلام دوستای عزیز
                من هم بالاخره توانستم لامپ کم مصرف رو تعمیر کنم. واز شما عزیزان برای مطالبتان تشکر میکنم
                مخصوصا آقا محسن
                یک سوال هم دارم و اون اینکه گفته بودید برای تست فلامان از برق 12 استفاده کنیم و نور زردرنگی تولید میشه
                آیا اگر یک طرف آن نور دهد کافیست یا هر دوطرف لامپ باید نور بده.
                ممنون از همه
                مخلص شما
                کاش ما انسانها میدانستیم: این قافله عمر عجب میگذرد!

دیدگاه

سلام برای تست ولتاژ ندید :eek:

باید مقاومتش رو اندازه بگیرید. باید
                  4 یا 5 اهم باشه!

دیدگاه

از همه شما دوستان متشکرم. بلاخره درست شد. آمپرش رو هم رو 36 میلی آمپر تنظیم کردم.
                    واقعا ممنون ازهمه بالاخص دوست عزیز Ghasede del.

دیدگاه

دوستان یه سوال: آیا مداری هست که بشه همین لامپ 11 وات رو با باطری ماشین راهش بندازه؟
                      در واقع یه بالاست با ولتاژ 12 ولت ماشین؟ چیزی سراغ دارین؟

دیدگاه

مساحت هسته 0.49 سانتی متر مربع برای لامپ 20 وات استفاده میشه.
                        برای لامپ خودت ازهسته ای شبیه همون هسته مدار لامپ رومیزی استفاده کن. فاصله هوایی همون مقدار 0.2 میلی متر .
                        سیم پیچ اولیه باید تعداد دورش بیشتر باشه مثلأ دو تا 20 دور .سیم پیچ فیدبک 2 تا 4 دور .
                        با سعی و خطا در سیم پیچی ترانس مقدارش رو بدست بیار .
                        خروجی این برد سینوسی بوده و برای لامپ فلئورسنت بسیار مناسب البته مدار های دیگه هم هست. بهترینش رو برات گذاشتم.

دیدگاه

مساحت هسته 0.49 سانتی متر مربع برای لامپ 20 وات استفاده میشه.
                          منظورتون همون مساحت قسمت میانی داخل هسته است؟

برای لامپ خودت ازهسته ای شبیه همون هسته مدار لامپ رومیزی استفاده کن. فاصله هوایی همون مقدار 0.2 میلی متر .
                          سیم پیچ اولیه باید تعداد دورش بیشتر باشه مثلأ دو تا 20 دور .سیم پیچ فیدبک 2 تا 4 دور .
                          سیم پیچ فیدبک بایستی روی ثانویه 300 دور پیچیده بشه یا بین اولیه وثانویه؟

با سعی و خطا در سیم پیچی ترانس مقدارش رو بدست بیار .
                          خروجی این برد سینوسی بوده و برای لامپ فلئورسنت بسیار مناسب البته مدار های دیگه هم هست. بهترینش رو برات گذاشتم.
                          یه سوال ؛ الزاما سیم پیچ بایستی منظم پیچیده بشه یا اگر نامنظم هم پیچیده بشه (صرفنظر ازافزایش حجم ) روی کارکرد
                          سیم پیچ تاثیری می ذاره؟ یه توضیحی می دید که فرق این دو حالت چیه؟

دیدگاه

منظورتون همون مساحت قسمت میانی داخل هسته است؟
                            بله.

سیم پیچ فیدبک بایستی روی ثانویه 300 دور پیچیده بشه یا بین اولیه وثانویه؟
                            روی اولیه پیچیده میشه.

یه سوال ؛ الزاما سیم پیچ بایستی منظم پیچیده بشه یا اگر نامنظم هم پیچیده بشه (صرفنظر ازافزایش حجم ) روی کارکرد
                            سیم پیچ تاثیری می ذاره؟ یه توضیحی می دید که فرق این دو حالت چیه؟
                            اولیه رو سعی کن منظم بپیچی. ثانویه رو نیاز نیست خیلی منظم بپیچیی.چون این مدار زیاد حساس نیست .
                            ولی کلأ سیم پیچی نامنظم باعث ایجاد خازن پراکندگی در ترانس میشه.و به علت اینکه سیم ها به طور مورب نسبت به خطوط میدان قرار می گیرند
                            طول سیم استفاده شده بیشتر میشه.و بخاطر ایجاد فضاهای خالی بین سیم ها حجم کل سیم پیچ زیاد میشه .
                            برای اولیه و فیدبک از سیم 0/20 استفاده کن. و برای ثانویه از سیم 0/10 استفاده کن.

دیدگاه

دوست عزیز تو اون نقشه به جای ترانزیستورهای D313 می شه از 13005 استفاده کرد یا نه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mus
                                دوست عزیز تو اون نقشه به جای ترانزیستورهای D313 می شه از 13005 استفاده کرد یا نه؟
                                13005 برای ولتاژهای بالا طراحی شده و مقاومت حالت اشباع آن زیاده .و گرمای زیادی تلف میکنه.
                                میتونی از D880 - D882 - TIP41 و هر ترانزیستور منفی 3 آمپر 40 ولت استفاده کنی .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X