اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها
    درود
    دوستان و اساتید محترم لطفا راهنمایی کنند که نوسانات و اسپایک های داخل فیلم چی هست
    ولتاژ ورودی نوسانی نداره البته با ولتمتر تست کردم
    ولتاژ خروجی هرچقدر بالاتر میره این نوسانات بیشتر و بعضی مواقع حتی ثابت میشه
    نوسانات داخل فیلم بدون اتصال بار به خروجی هست و سپس اخر فیلم بار در حد ۴۰۰ میلی امپر متصل میشه به مدار
    و ولتاژ هم ۳۰ ولت هست

https://uupload.ir/view/inshot_20240...1239_zyad.mp4/
    با سلام مجدد،
    چیزی که برام جالب تر هست ریز موج های ذوزنقه ای هست که وجود دارن، و اون اسپایک ها هم به علت اختلال فیدبک و حلقه در پایه های ۱-۲-۳ آیسی ۴۹۴ به وجود اومده.
    اما بنظر میاد که علت هر دو پدیده مشترک باشه.
    با توجه به اینکه به اسیلوسکوپ دسترسی دارید، پیشنهاد میکنم که نوسانات خروجی و نوسانات خط GND در نقاط مختلف هم بگیرید.
    پی نوشت:
    البته دقیقا نفهمیدم منظورتون کدوم اسپایک هست.
    اگر موج حالت بی باری رو میگید که طبیعی هست.
    اگر منظورتون موج های کوچک سمت منفی هست، به علت ظرفیت خازنی بین گیت-درین و همچنین القای نوسان از GND هست( منظورم خارج شدن GND از حالت ایده آل )
    اما اگر اون اسپایک هایی که گاهی در هنگام جریان کشی دیده میشن رو میگید، در متن اصلی توضیح دادم.
    جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۸:۴۸ ۱۴۰۳/۰۵/۰۷. دلیل: اضافه کردن پی نوشت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام مجدد،
      چیزی که برام جالب تر هست ریز موج های ذوزنقه ای هست که وجود دارن، و اون اسپایک ها هم به علت اختلال فیدبک و حلقه در پایه های ۱-۲-۳ آیسی ۴۹۴ به وجود اومده.
      اما بنظر میاد که علت هر دو پدیده مشترک باشه.
      با توجه به اینکه به اسیلوسکوپ دسترسی دارید، پیشنهاد میکنم که نوسانات خروجی و نوسانات خط GND در نقاط مختلف هم بگیرید.
      پی نوشت:
      البته دقیقا نفهمیدم منظورتون کدوم اسپایک هست.
      اگر موج حالت بی باری رو میگید که طبیعی هست.
      اگر منظورتون موج های کوچک سمت منفی هست، به علت ظرفیت خازنی بین گیت-درین و همچنین القای نوسان از GND هست( منظورم خارج شدن GND از حالت ایده آل )
      اما اگر اون اسپایک هایی که گاهی در هنگام جریان کشی دیده میشن رو میگید، در متن اصلی توضیح دادم.
      سپاس
      حالت بی باری رو عرض کردم
      چون قبلا صاف بود و این نبود که مثل الان باشه
      به نظر میاد در حالت بی باری کمی هم ماسفت ها گرم میشن
      و اگر بدون بار ، ورودی به مدار بدم ، یک لحظه جریان زیادی میکشه و حتی فیوز ورودی میسوزه
      الان خازن بین ۲و۳ آیسی ۶۸ نانو هست و یک مقاومت ۱۰ کیلو هم بین سر وسط ولوم قرار داره
      در ضمن فاصله هوایی هسته در حد ضخامت یک چسب هست
      فقط من شاید درست متوجه صحبت جناب وزیری نشدم
      چطور باید حلقه فیدبک رو ازاد کنم و بسنجم که مشکل از بخش کنترل هست یا قدرت؟لطفا راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

درود
        در مورد عکس زیر سوال داشتم
        بهتره مانند تصویر،اولیه طوری پیچیده بشه که کل بوبین رو پوشش بده یا کنار هم و چسبیده به هم باشه؟که در این صورت چون دوتا ۳ دور هست کمی از بوبین خالی خواهد ماند

و سوال دیگه اینکه طرز اتصال سرهای سیم پیچ باید به همین صورت باشه و درسته؟
        یا A2,B2 باید به هم متصل و بشن سر مشترک؟
        و آیا شروع ثانویه باید از سمت A1,B1 باشه یا سمت دیگر؟

جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۲۰:۰۲ ۱۴۰۳/۰۵/۰۷.

دیدگاه

سپاس
          حالت بی باری رو عرض کردم
          چون قبلا صاف بود و این نبود که مثل الان باشه
          به نظر میاد در حالت بی باری کمی هم ماسفت ها گرم میشن
          و اگر بدون بار ، ورودی به مدار بدم ، یک لحظه جریان زیادی میکشه و حتی فیوز ورودی میسوزه
          الان خازن بین ۲و۳ آیسی ۶۸ نانو هست و یک مقاومت ۱۰ کیلو هم بین سر وسط ولوم قرار داره
          در ضمن فاصله هوایی هسته در حد ضخامت یک چسب هست
          فقط من شاید درست متوجه صحبت جناب وزیری نشدم
          چطور باید حلقه فیدبک رو ازاد کنم و بسنجم که مشکل از بخش کنترل هست یا قدرت؟لطفا راهنمایی بفرمایید
          خب همین که میگید در حالت بی باری هم ماسفت ها گرم میشن خودش غیر منطقی هست.
          منظور جناب وزیری هم این هست که پایه ۱ آیسی TL494 رو از دیگر قطعات جدا کنید و مستقیما به GND وصل کنید، در اینضورت نباید مشکلی مثل داغی نا همسان ماسفت و داغی ترانس و... داشته باشید.
          ///
          شکل وصل کردن که در تصویر گذاشتید هم صحیح هست.
          برای استحکام و استقرار بهتر ، اغلب سیم پیچی به شکل چسبیده و بدون فاصله انجام میشه، و فضای خالی با نوار چسب باریک پر میشه تا ناهمواری پیش نیاد.

دیدگاه

خب همین که میگید در حالت بی باری هم ماسفت ها گرم میشن خودش غیر منطقی هست.
            منظور جناب وزیری هم این هست که پایه ۱ آیسی TL494 رو از دیگر قطعات جدا کنید و مستقیما به GND وصل کنید، در اینضورت نباید مشکلی مثل داغی نا همسان ماسفت و داغی ترانس و... داشته باشید.
            ///
            شکل وصل کردن که در تصویر گذاشتید هم صحیح هست.
            برای استحکام و استقرار بهتر ، اغلب سیم پیچی به شکل چسبیده و بدون فاصله انجام میشه، و فضای خالی با نوار چسب باریک پر میشه تا ناهمواری پیش نیاد.
            سپاسگزارم
            مشکل داغ کردن ماسفت ها در بی باری از یکی از اتصالات بود ظاهرا،رفع شد
            و در مورد آزاد کردن فیدبک هم،دقیقا همین کاررو انجام دادم ولی ولتاژ خیلی بالا میره و دیگه فرصتی برای چک کردن ماسفت و ... نیست
            ///
            الان همه چیز ظاهرا نرماله
            فقط چندتا مسئله
            اول اینکه در جریان های زیر یک آمپر ، ترانس سر و صدا میکنه
            دوم افت ولتاژ
            مثلا ۴۵ ولت با بار ۱.۷ آمپر ، میشه ۳۷ ولت و به همین منوال
            سوم حرارت استاندارد ماسفت چقدر هست
            مثلا با ۳۷ ولت ۱.۷ آمپر نیاز به هیت سینک هست؟
            همین ۳۷ ولت و ۲.۵ آمپر بار،حرارت ماسفت طوری هست که تقریبا دست رو میسوزونه
            امکانش هست مال ضخامت کم سیم های ترانس باشه؟(سیم ۰.۸ برای همه سیم پیچ ها)
            البته قسمت قدرت مدار الان روی فیبر و با اتصالات قوی هست

دیدگاه

سپاسگزارم
              مشکل داغ کردن ماسفت ها در بی باری از یکی از اتصالات بود ظاهرا،رفع شد
              و در مورد آزاد کردن فیدبک هم،دقیقا همین کاررو انجام دادم ولی ولتاژ خیلی بالا میره و دیگه فرصتی برای چک کردن ماسفت و ... نیست
              ///
              الان همه چیز ظاهرا نرماله
              فقط چندتا مسئله
              اول اینکه در جریان های زیر یک آمپر ، ترانس سر و صدا میکنه
              دوم افت ولتاژ
              مثلا ۴۵ ولت با بار ۱.۷ آمپر ، میشه ۳۷ ولت و به همین منوال
              سوم حرارت استاندارد ماسفت چقدر هست
              مثلا با ۳۷ ولت ۱.۷ آمپر نیاز به هیت سینک هست؟
              همین ۳۷ ولت و ۲.۵ آمپر بار،حرارت ماسفت طوری هست که تقریبا دست رو میسوزونه
              امکانش هست مال ضخامت کم سیم های ترانس باشه؟(سیم ۰.۸ برای همه سیم پیچ ها)
              البته قسمت قدرت مدار الان روی فیبر و با اتصالات قوی هست
              خب ظاهرا اتصالات ضعیف مدارتون کم نیست.
              بالا رفتن ولتاژ در حد ۹۰ ولت هم با آزاد کردن فیدبک غیر عادی نیست،مهم این هست که قطعات خروجی تحمل کافی رو داشته باشن.
              /
              ​​​​​​صدایی که میگید آیا شبیه سوت هست یا جیر جیر ؟
              سعی کنید با دستتون هسته رو محکم نگه دارید و تغییر صدا رو بشنوید.
              با تجربه ای که خودم از مدار دارم، تا حد ۶۰ وات نباید ماسفت گرم بشه و بالای ۸۰ وات ماسفت شروع به گرم شدن میکنه ، البته اگر اشتباه نکنم از ماسفت 80N75 استفاده کردم.
              اگر افت ولتاژ از ضخامت سیم لاکی باشه، علامتش داغی سیمپیچ ترانس هست.

دیدگاه

خب ظاهرا اتصالات ضعیف مدارتون کم نیست.
                بالا رفتن ولتاژ در حد ۹۰ ولت هم با آزاد کردن فیدبک غیر عادی نیست،مهم این هست که قطعات خروجی تحمل کافی رو داشته باشن.
                /
                ​​​​​​صدایی که میگید آیا شبیه سوت هست یا جیر جیر ؟
                سعی کنید با دستتون هسته رو محکم نگه دارید و تغییر صدا رو بشنوید.
                با تجربه ای که خودم از مدار دارم، تا حد ۶۰ وات نباید ماسفت گرم بشه و بالای ۸۰ وات ماسفت شروع به گرم شدن میکنه ، البته اگر اشتباه نکنم از ماسفت 80N75 استفاده کردم.
                اگر افت ولتاژ از ضخامت سیم لاکی باشه، علامتش داغی سیمپیچ ترانس هست.

سپاس
                نه خدایی مهندس جان
                ینی طوری اتصالات رو محکم کردم که کل فیبر هم اگه بسوزه،بازم اتصالات سرجاشه
                ترانس رو با دستم گرفتم ولی تغییری نداشت صدا
                صداش چیزی بین جیر جیر و خِر خِر هست و در موقعی که ترانس صدا میکنه ، موج گیت ها هم بهم ریختس
                ماسفتی که استفاده کردم P80N70 هست
                ولتاژ خروجی در حالت بی باری حدود ۰.۵ ولت نوسان داره
                و ۴۹ ولت خروجی وقتی بار ۱.۸ بهش میدم میشه ۴۴ ولت

و جالب اینجا که در ولتاژ های پایین و همان مقدار جریان کشی،ماسفت ها ببشتر داغ میکنن
                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۰۹:۳۶ ۱۴۰۳/۰۵/۰۸.

دیدگاه

سپاس
                  نه خدایی مهندس جان
                  ینی طوری اتصالات رو محکم کردم که کل فیبر هم اگه بسوزه،بازم اتصالات سرجاشه
                  ترانس رو با دستم گرفتم ولی تغییری نداشت صدا
                  صداش چیزی بین جیر جیر و خِر خِر هست و در موقعی که ترانس صدا میکنه ، موج گیت ها هم بهم ریختس
                  ماسفتی که استفاده کردم P80N70 هست
                  ولتاژ خروجی در حالت بی باری حدود ۰.۵ ولت نوسان داره
                  و ۴۹ ولت خروجی وقتی بار ۱.۸ بهش میدم میشه ۴۴ ولت

و جالب اینجا که در ولتاژ های پایین و همان مقدار جریان کشی،ماسفت ها ببشتر داغ میکنن
                  تا جایی که اطلاع دارم هسته فریت شما از جایی شکسته و مجددا چسبوندید.
                  در صورت امکان تغذیه بخش کنترل ( آیسی ۴۹۴ و قطعات مربوطه ) رو با یک آداپتور ۱۲ ولت به شکل جداگانه تامین کنید ، GND ها همچنان مشترک باشن.
                  اگر اختلالی از لحاظ نویز و ولتاژ شناور داشته باشید در این مرحله تغییراتی مشاهده خواهید کرد .

دیدگاه

تا جایی که اطلاع دارم هسته فریت شما از جایی شکسته و مجددا چسبوندید.
                    در صورت امکان تغذیه بخش کنترل ( آیسی ۴۹۴ و قطعات مربوطه ) رو با یک آداپتور ۱۲ ولت به شکل جداگانه تامین کنید ، GND ها همچنان مشترک باشن.
                    اگر اختلالی از لحاظ نویز و ولتاژ شناور داشته باشید در این مرحله تغییراتی مشاهده خواهید کرد .
                    سپاس
                    هسته شکسته رو کنار گذاشتم چون گپ بزرگی در وسط داشت
                    هسته مورد استفاده رو فروشنده به نام EC 39*40 زده که سالم هست
                    و میخام الان دوباره سیم پیچی کنم هسته رو
                    چون در جریان های بالای ۲ آمپر ،کمی داغ میشه
                    فقط اگه بخام ۳یا۴ رشته سیم نمره ۱ بپیچم احتمالا جا نخواهد شد و باید بفکر هسته دیگری باشم

دیدگاه

سپاس
                      هسته شکسته رو کنار گذاشتم چون گپ بزرگی در وسط داشت
                      هسته مورد استفاده رو فروشنده به نام EC 39*40 زده که سالم هست
                      و میخام الان دوباره سیم پیچی کنم هسته رو
                      چون در جریان های بالای ۲ آمپر ،کمی داغ میشه
                      فقط اگه بخام ۳یا۴ رشته سیم نمره ۱ بپیچم احتمالا جا نخواهد شد و باید بفکر هسته دیگری باشم

https://s8.uupload.ir/files/screensh...hrome_nfwc.png
                      خب لازم نیست سر خودتون رو درد بیارید!
                      وقتی میخوایید هسته فریت سفارش بدید، هسته ETD بخرید خیلی بهتره، بخاطر سطح مقطع دایره ای سیم پیچی راحت تری هم داره.
                      البته اگر توان خروجی مد نظرتون واقعا ۵۰۰ وات باشه در نظر داشته باشید که هسته سایز ۴۰ به بالا لازم دارید و اولیه هم باید تحمل میانگین ۵۰ آمپر هم داشته باشه.
                      برای انتخاب هسته مناسب بر اساس توان میتونید از کاتالوگ شرکت هایی مثل ferrox cube و magnetics هم استفاده کنید.
                      ​​​​

دیدگاه

خب لازم نیست سر خودتون رو درد بیارید!
                        وقتی میخوایید هسته فریت سفارش بدید، هسته ETD بخرید خیلی بهتره، بخاطر سطح مقطع دایره ای سیم پیچی راحت تری هم داره.
                        البته اگر توان خروجی مد نظرتون واقعا ۵۰۰ وات باشه در نظر داشته باشید که هسته سایز ۴۰ به بالا لازم دارید و اولیه هم باید تحمل میانگین ۵۰ آمپر هم داشته باشه.
                        برای انتخاب هسته مناسب بر اساس توان میتونید از کاتالوگ شرکت هایی مثل ferrox cube و magnetics هم استفاده کنید.
                        ​​​​
                        سپاس
                        ۵۰ آمپر اولیه چند رشته سیم شماره چند میخاد؟
                        اینطور که جناب وزیری گفتن هر یک نمره سیم ۴ آمپر رد می‌کنه که خیلی سیم می‌خواد
                        احتمالا هسته شماره ۵۵ به بالا باید بگیرم
                        جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۳:۰۱ ۱۴۰۳/۰۵/۰۸.

دیدگاه

درود
                          ظاهرا هسته های ETD و ER یک گپ وسط دارند
                          مثل تصویر زیر
                          مشکلی ایجاد نمیکنه؟
                          و سوال دیگه اینکه سطح مقطع موثر ینی مقدار جایی که ظرفیت سیم پیچ داره؟

دیدگاه

سپاس
                            ۵۰ آمپر اولیه چند رشته سیم شماره چند میخاد؟
                            اینطور که جناب وزیری گفتن هر یک نمره سیم ۴ آمپر رد می‌کنه که خیلی سیم می‌خواد
                            احتمالا هسته شماره ۵۵ به بالا باید بگیرم
                            ۵۰ آمپر جریان سیم مسی با مقطع حدود ۲۰ میلی متر مربع لازم داره ( اگر بخواییم از داغ شدنش جلوگیری کنیم )
                            البته مسلما نباید‌ ( و نمیشه ) تک رشته پیچید و باید با بافتن چند سیم لاکی نازکتر به این سطح مقطع رسید.
                            //
                            گپ باید تا حد امکان کوچک باشه.
                            عبارت « سطح مقطع موثر » هم نگفتید در کجا و برای چه چیزی درج شده و نمیشه نظر داد.

دیدگاه

۵۰ آمپر جریان سیم مسی با مقطع حدود ۲۰ میلی متر مربع لازم داره ( اگر بخواییم از داغ شدنش جلوگیری کنیم )
                              البته مسلما نباید‌ ( و نمیشه ) تک رشته پیچید و باید با بافتن چند سیم لاکی نازکتر به این سطح مقطع رسید.
                              //
                              گپ باید تا حد امکان کوچک باشه.
                              عبارت « سطح مقطع موثر » هم نگفتید در کجا و برای چه چیزی درج شده و نمیشه نظر داد.
                              سپاس
                              « سطح مقطع موثر » هسته،یکی از پارامترهای درج شده در مشخصات اون هست که معمولا فروشنده ها ثبت کردند و جناب وزیری هم اشاره داشتن بهش

پس بنده اگر برای اولیه ۴ رشته ۰.۵ بپیچم بهم ، اوکی هست؟
                              آیا ثانویه ضخامت کمتر لازم داره؟

دیدگاه

سپاس
                                « سطح مقطع موثر » هسته،یکی از پارامترهای درج شده در مشخصات اون هست که معمولا فروشنده ها ثبت کردند و جناب وزیری هم اشاره داشتن بهش

پس بنده اگر برای اولیه ۴ رشته ۰.۵ بپیچم بهم ، اوکی هست؟
                                آیا ثانویه ضخامت کمتر لازم داره؟
                                خب پس منظورتون در هسته هست.
                                پارامتری که گفتید به شکل Ae مشخص میشه که مخفف Effective Area هست.
                                و اینکه دقت کنید گفتم که ۲۰ میلی متر مربع، یعنی قطر کل باید حدود ۴.۵ میلی متر بشه.
                                و این برای اولیه هست.
                                دقت کنید که قطر سیم انتخابی بر اساس جریان عبوری هست، نه توان.
                                خروجی مد نظر ۱۰ آمپر در ۵۰ ولت هست که میشه ۵۰۰ وات.
                                و سیم لاکی ثانویه هم باید بر اساس ۱۰ آمپر انتخاب بشه.
                                اما در اولیه میانگین ۱۲ ولت داریم و در نتیجه برای توان ۵۰۰ وات ، با حساب بازدهی ۸۰ درصد و حد احتیاط، میانگین حدود ۵۰ آمپر از اولیه عبور میکنه.
                                و قطر سیم اولیه هم بر اساس ۵۰ آمپر باید انتخاب بشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X