اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کار و اشتغال در برق و الکترونیک

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

    نوشته اصلی توسط Hamed Gh
    سلام به اساتید و دوستان عزیز، خطاب به دوستانی که میگن اگه برای پول وارد این رشته شدین اشتباه کردین عرض کنم که آیا در همه جا وضعیت اینطوریه یا فقط در ایران؟ مشکل ما ناشی از اینه که برای ما آغاز راه و مسیر پیش بینی شده ولی به پایانی ختم نمیشه.در دانشگاهها رشته الکترونیک وجود داره ولی در کشور صنعت الکترونیک وجود نداره! ما در دوران تحصیل در قسمت منفی علم و عمل هستیم و در پایان تحصیل به نقطه صفر می رسیم. در صورتی که اگر از همان اول تحصیل را رها می کردیم از نقطه صفر شروع می کردیم !
    اگر ورود به این رشته برای مقاصد کسب درآمد و پول وجود نمیداشت و صرفا جهت کسب علم بود هرگز شرکتهای بزرگ تولید کننده انواع قطعات و لوازم الکترونیکی که هر روزه همه ما در حال استفاده از آن هستیم بوجود نمی آمد.
    دلیل وضعیت فعلی ما مصرفی بودن مسئولان و صاحبان سرمایه مملکت است و همیشه انتظار تولید محصولی را می کشیم تا زودتر از دیگران به آن دسترسی پیدا کنیم.

    ما الان که در تحریم هستیم به فکر تولید ملی افتادیم یعنی تا وقتی که بهمون می فروشن (حتی گرون) می خریم.

    همچنین بسیاری از درآمدها و پیشرفتهای این رشته و برخی رشته های دیگه در دنیا مربوط به کاربردهایی است که در ایران مقدور نیست. به طور مثال دوستی اشاره به طرحی جهت استفاده نوازندگان موسیقی نمودند. شما چند نوازنده می شناسید؟! اگر طرح خود را به سرمایه گذاری ارائه دهید چه جوابی می شنوید؟!

    علاقه در این رشته باید به قدری باشد که برای رسیدن به مرحله ی رضایت از درآمد،مشکلات پیش رو و مهمتر از آن گذر عمر باعث کاهش انگیزه و پشیمانی در شما نشود.

    تاثیر خدمت سربازی رو هم نمیشه نادیده بگیریم( همه که پارتی ندارن و همه که جای نزدیک نمی افتن)

    بنابراین به نظر بنده ما در ایران راه رو اشتباه انتخاب کردیم.
    ما راه رو اشتباه انتخاب نکردیم یک جورهایی ما مجبوریم چون غیر این راهی نداریم
    من زمانی خیلی به این گفته های شما فکر می کردم که چرا ما توی ایران فناوری ساخت ای سی نداریم حتی با آقای بلورچیان در این زمنیه خصوصی پیغام دادم ایشون حرف های جالبی زدند ایشون گفتند انجام این کار احتیاج به حمایت قوی دولت داره چون پول زیادی نیازه و همچنین احتیاج به یک بازار بین المللی داره و همچنین احتیاج به یک نیروی عملی قوی داره که ایشون گفتند ما توی نیروی علمی قوی مشکل نداریم ولی توی دو تای دیگه خیلی مشکل داریم
    و دقیقا یکی از دلایلی که بچه های الکترونیک بعضی هاشون واسه ارشد به سمت مخابرات سیستم و گرایش دیجیتال الکترونیک میرند همینه چون الکترونیک واسه ارشد به سمت همین ها میره . و مباحث ی که توی ارشد الکترونیک میخونیم خیلی دور از بازار جامعه ی ما هست . خیلی خیلی دور .
    مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

    دیدگاه


      پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

      نوشته اصلی توسط Hamed Gh
      در دانشگاهها رشته الکترونیک وجود داره ولی در کشور صنعت الکترونیک وجود نداره! ما در دوران تحصیل در قسمت منفی علم و عمل هستیم و در پایان تحصیل به نقطه صفر می رسیم. در صورتی که اگر از همان اول تحصیل را رها می کردیم از نقطه صفر شروع می کردیم !
      در همه رشته ها وضع همینه یعنی فارغ التحصیل خیلی بیشتر از بازار کاره و مسئولین در پاسخ به این مشکل اینطور استدلال می کنند که همانطور که دیپلم یک تحصیل فراگیر و لازم برای زندگی شده در حال حاضر مقطع لیسانس این نقشو بازی میکنه. یعنی ممکنه همین مشکل سالها قبل برای دیپلمه ها وجود داشته و بعدها بین مردم جا افتاده که دیپلم برای کار نیست.البته بعضی از اینا که فقط تا نوک دماغشونو می تونن ببینند مشکل رو گردن عدم درست تربیت متخصص (برای کارآفرینی توسط خود شخص )اعلام میکنن ولی فکرشون به اینجا نمیرسه که فارغ التحصیلهای رشته های علوم انسانی یا رشته های پزشکی و یا خیلی از رشته های مهندسی مانند عمران متالوژی معدن وغیره قراره چگونه خود اشتغالی بکنند؟

      دیدگاه


        پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

        سلام با تشکر از آقای طراح و بقیه دوستان که مطالب خوبی رو دارن بهمون آموزش میدن-من یه سوال داشتم-چند وقت پیش یه مطلبی رو از یکی که خودش توی زمینه الکترونیک وطراحی fpgaحرفی واسه گفتن داشت شنیدم ایشون میگفتن که برای پیشرفت توی این زمینه باید نگاه کنی که نیاز کشور الان چیه و سیاست های کشور الان روی چه کارهایی هست مثلا نظامی یا.....
        حال سوال من ازآقای طراح وبقیه دوستان ینه که الان نیاز کشور وصنعت به چه چیزهایی هست؟
        2)یه فارغ التحصیل کاردانی یا کارشناسی چیا بلد باشه میشه گفت سطحش خوبه یعنی از این دوران درسیش استفاده کرده؟
        3)شما به عنوان یه کارفرماحداکثر سطح موردنظر برای یه فرد معمولی در مقطع کاردانی و کارشناسی رو مطلوب میدونید و استخدامش میکنید؟

        دیدگاه


          پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

          با اجازه از آقای طراح و سایر دوستان ، در کل در همه زمینه ها در کشور نیاز وجود دارد مهم نوع نگاه به زمینه های مختلف است مثلا بیشتر توجه دولتهای گذشته در کار های عمرانی مثل سدها و نیروگاهها و ... بوده و کمتر به زمینه های دیگه مثلا الکترونیک پرداخته شده.الان مهمترین نیاز کشور تامین انرژی برق هستش. چون به نظرم تقریبا بقیه نیازها با اون پاسخ داده میشه(البته از دید مسئولان کشور) که به نظر من برق به اندازه کافی تولید میشه و مشکل تو انتقالشه که اتلافش زیاده(اگر طرحی دارید رو کنید ، شاید! کسی استقبال کنه) و همینطور نظامی و کشاورزی و . . . تو دوران انتخابات هم میشد فهمید توجه مسئولان به چه سمت و سویی هست ولی در کل تا زمانی که دولت به فکر تامین برق از روشهای مختلف هست و در زمینه های دیگر سرمایه گذاری آنچنانی نمی کند ما باید به مونتاژ همان چیزهایی که راحت از جیب در میان! اکتفا کنیم.

          - اگر در دوران تحصیل به سر می برید توصیه بنده اینه که هیچ وقت به مطالبی که در دانشگاه می آموزید اکتفا نکنید(اشتباه بسیار بزرگی است) سعی کنید از منابع خارج دانشگاه بیشتر بهره ببرید مثلا همین سایت. می توانید مطالب مفید و ارزشمندی بدست آورید و حتما به توصیه هایی که در پست های اولیه توسط آقای طراح ارائه شده عمل کنید( داشتن آزمایشگاه الکترونیک با امکانات لازم در حد توان) و در صورت امکان از ابزارها و امکانات دانشگاه و حتما کار عملی انجام دهید و سوالهای پیش آمده را بپرسید تا ابهامات بر طرف شود. پروژه های متعددی در حد دانشجویی در اینترنت به وفور یافت می شود.

          - اگر به مطالب بند قبل عمل کنید در پایان تحصیل حتما از سطح علمی و عملی خوبی برخوردار خواهید بود و ضمن اینکه از دوران تحصیل به خوبی استفاده برده اید سطح شما نیز از سطح یک فرد معمولی بالاتر بوده و مطمئن باشید کارفرمایان چشم انتظارتان خواهند بود و نگران استخدام شدن یا نشدن نخواهید بود.

          - خودتان را بگذارید جای یک کارفرما و دو نفر از دوستانتان جهت استخدام به شما مراجعه می کنند. کدام را استخدام می کنید؟ معیارتان برای استخدام کردن یکی از آنها چه می تواند باشد؟ سعی کنید مثل او شوید.



          از یه جا به بعد کتابی نوشته شد! :nerd:
          گاهی افرادی به موفقیت های بزرگ می رسند، تنها به این دلیل ساده که نمی دانند کاری که به آن دست زده اند بسیار دشوار، بلکه غیر ممکن است.

          دیدگاه


            پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

            در کل ارتباط دانشگاههای کشور با صنعت کشور قطع شده ،و فقط چندتا دانشگاه معتبر کشور یجورایی با صنعت ارتباط دارن.
            الان صنعت الکترونیک ایران وصل شده به دانشگاه های خارج از ایران!!!!!!!!!!!(البته کشورهای پیشرفته)
            اگه میگید نه،چرا ما تو زمینه الکترونیک نتونستیم هیچ صادراتی داشته باشیم؟؟؟چرا نمیتونیم تبلت بسازیم؟؟چه برسه به صادرات.
            حالا چیزای شبیه به این.چرا باید دوستم یکی از گوشی های ایرانی بگیره که یه ماه نشده سوکت شارژرش بشکنه؟چرا منو این گوشی ها شبیه گوشی های چینیه؟بعد هم میگن چرا حمایت نمیکنید از محصولات ایرانی :mrgreen: :mrgreen:
            تو این زمینه خیلی ضعیفیم،خیلی.
            در ایران فعلا رشد پزشکی و طرح های پزشکی دارن خوب جواب میگیرن .و ما هم براشون آرزوی موفقیت میکنیم.
            دولت اینقدر با سیاست و نمیدونم آمریکا و خرابی اقتصاد و اینا درگیره که دیگه وقته اومدن به این سمت رو نداره.
            به سمت نور خورشید حرکت کن،تو میتونی تابش خورشید رو حس کنی ،حتی اگه کور باشی.
            (پیش به سوی هدف)

            دیدگاه


              پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

              رشته الکترونیک، مکانیک، و ... اینا رشته های وارداتی هستند یعنی اینجا بوجود نیومدن مثل محصولاتشون که وارد می شن و چون وارد کردن محصولات راحت تر و ارزونتر از طراحی و تولید هست پس کسی نمیاد روی تولید سرمایه گذاری کنه و ما می تونیم چیزی رو تولید کنیم دانش و مهارت و ابزارهای لازم رو در اختیار داشته باشیم و همینطور بازاری برای فروش محصولمون. خب ما که نه دانش و نه مهارت و نه ابزار ، نه سرمایه و نه بازار برای تولید گوشی ، تبلت، لپ تاپ و ... رو نداریم چرا الکی زور بزنیم .

              خب ما چی رو تولید می کنیم ، به نظر شما محصولی از ایران وجود داره که تو جهان شناخته شده باشه و هم بازارشو داشته باشیم و هم ابزارشو و هم دانش و هم سرمایه شو. فرش فرش ایرانی تو جهان شناخته شده هست و بازار هم داره (حالا نمیدونم چقدر درسته)

              خب حالا که همه چی داره تو جهان پیشرفت می کنه و برای تولید هر چیزی از رشته های مهندسی استفاده شده ما هم باید این کارو انجام بدیم باید ببینیم تو چه کارهایی رشته مون کاربرد داره مثلا به نظر شما الکترونیک تو کشاورزی چقدر کاربرد داره. تو یه مستندی از کارخونه برنجکوبی تو خارج نشون میداد که دونه های برنج از جلوی یه سنسور با سرعت عبور می کردن و وقتی دوونه ای شکسته یا تیره بود و یا هر شکلی بود که با اندازه و رنگ استاندارد نمی خوند زیر دستگاه قسمت دمنده هوا با سرعت زیاد وجود داشت که اون دوونه رو از بقیه جدا میکرد !! به نظر شما همچین چیزی امکان داره؟

              باید از دانش و تجربه ای که داریم استفاده کنیم، کارهایی می شه انجام داد که اصلا فکرشم نمی کنیم چقدر مفید باشه
              باید تنبلی رو کنار بذاریم و مطالعه کنیم و اگه واقعا اینقد به تولید و طراحی و اینجور چیزا تو کشور خودمون حساس هستیم باید خودمون یه کاری انجام بدیم و اگه لازم باشه از همین الان زبان انگلیسی مونو تقویت کنیم تا بتونیم کتابها و سایت ها و دیتاشیت هارو مطالعه کنیم و کار کنیم
              :applause: :nice:

              یعنی واقعا شعارهایی که بالا نوشتم عملی میشه؟ کسی واقعا اون کارهارو انجام می ده؟ جواب: بله.
              بعضیا همین الان دارن انجام میدن ولی تعدادشون خیلی کمه و اکثریت بقیه به این درو اون در می زنن تا با اون دانش ناقصشون یه جا استخدام بشن تا از عذاب وجدان و فشارهای خانواده راحت بشن و البته دیرتر از گروه اول شاغل می شن!!!
              گاهی افرادی به موفقیت های بزرگ می رسند، تنها به این دلیل ساده که نمی دانند کاری که به آن دست زده اند بسیار دشوار، بلکه غیر ممکن است.

              دیدگاه


                پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                درود بر همه دوستان

                شاید بسیاری از ایرانی ها ندادند که ما جزو 4 کشور دنیا هستیم که همه مواد اولیه برای تولید را در کشور داریم . این یعنی هر چه بخواهیم
                بسازیم مواد اولیه و اصلی موجود هست و نیازی به واردات نیست بلکه صادر هم باید بشود .
                همین چند سال اخیر به ما نشان داد با یک تحریم تا مرز نابودی پیش خواهیم رفت و این با توجه به داستان بالا بسیار دردناک است.
                حالا چرا وابسته و بیچاره هستیم خب این چندین دلیل عمده و زیر ساختی هست که ریشه در فرهنگ دارد.

                1- سستی و کاهلی
                2- گزشتن از کیفیت بالا به خاطر دشواری هایی که یک کار درست دارد
                3- ارزش نهادن بر زود ثروتمند شدن
                4 - مطالعه کم و نا کافی
                5- عجله برای رسیدن به هدف
                6- نا امیدی و نداشتن اعتماد به نفس
                7- خارجی ها بخصوص غربی ها را خدا دانستن
                8- حس میهن پرستی و همنوع دوستی پایین
                و...

                این ها توهین نیست بلکه تلنگریست برای آنان که اینگونه هستند و متاسفانه بیشینه هم با اینانست.

                از آن رو باز بسیار کسانی داریم که نه
                تنها موارد بالا شامل ایشان نمیشود بلکه دانشمندانی بسیار با ارزش هستند . ولی افسوس که یک دانشمند هم بدون کمک دیگران نمیتواند
                کاری از پیش ببرد و به ناچار از ایران خارج میشود .
                به خدا که که غربی ها دوستان ما نیستند بلکه از هر دشمنی خطرناک تر هستند این توهم دایی جان ناپلونی نیست و بار ها به چشم دیدیم
                اینها در هراسند که مبادا ما به دوران گزشته برگردیم و جلوی نا مردمی ها و زورگویی های اینان بایستیم.

                تاریخ آموزگار بزرگیست کافیست تنها از دوران کوروش بزرگ بخوانید و بدون تعصب، تنها نتیجه گیری کنید خیلی ساده همه داستان را میشه
                ریشه یابی کرد .

                من به جرات میگم با شرایطی که امروز داریم تا کمتر از 10 سال میتوانیم آغاز به خود کفایی کنیم و هیچ نیازی هم به دانش و تولیدات غربی نخواهیم
                داشت و این شدنیست .
                باید باور کنیم که کار نشد ندارد. در هر سطحی از اجتماع که باشیم باید اینگونه گمان کنیم .
                و باید بر این اندیشه باشیم که کاری که میکنیم تنها برای خود نیست بلکه برای ایران است و همه هم میهنان. ما در برابر خیلی چیز ها باید پاسخگو باشیم

                ببخشید به درازا کشید ولی امروز نیاز به باز اندیشی و گفتمان بسیار هست
                خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

                دیدگاه


                  پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                  افسوس که افراد بسیار کمی...حداقل تو اطراف خودم...طرز فکری شبیه به شما دارند... :sad: همش دنبال وابستگی و واردات و در رفتن از زیر کار و تفریح و درامد بالا بدون زحمت و....

                  من خودم طرز فکرم بسیار شبیه به شماست... :job:

                  نابرده رنج...گنج میسر نمیشود...

                  دیدگاه


                    پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                    نوشته اصلی توسط محمد.ح
                    افسوس که افراد بسیار کمی...حداقل تو اطراف خودم...طرز فکری شبیه به شما دارند... :sad: همش دنبال وابستگی و واردات و در رفتن از زیر کار و تفریح و درامد بالا بدون زحمت و....

                    من خودم طرز فکرم بسیار شبیه به شماست... :job:

                    نابرده رنج...گنج میسر نمیشود...
                    سپاس محمد عزیزم همیشه ارادتمند شما بودم و هستم و خوشحال که همانند هم فکر میکنیم

                    راستش این تالار برای پیدا کردن کار و پیشه هست ولی بهتر هست این بحث ها هم باشد تا این دشواری ها هم کم کم از برخی
                    رخت بر بندد...
                    خوشبختی از آن کسانیست که خواهان خوشبختی دیگران باشند .زرتشت

                    دیدگاه


                      پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                      نوشته اصلی توسط سام-سیروس
                      درود بر همه دوستان

                      شاید بسیاری از ایرانی ها ندادند که ما جزو 4 کشور دنیا هستیم که همه مواد اولیه برای تولید را در کشور داریم . این یعنی هر چه بخواهیم
                      بسازیم مواد اولیه و اصلی موجود هست و نیازی به واردات نیست بلکه صادر هم باید بشود .
                      همین چند سال اخیر به ما نشان داد با یک تحریم تا مرز نابودی پیش خواهیم رفت و این با توجه به داستان بالا بسیار دردناک است.
                      حالا چرا وابسته و بیچاره هستیم خب این چندین دلیل عمده و زیر ساختی هست که ریشه در فرهنگ دارد.

                      1- سستی و کاهلی
                      2- گزشتن از کیفیت بالا به خاطر دشواری هایی که یک کار درست دارد
                      3- ارزش نهادن بر زود ثروتمند شدن
                      4 - مطالعه کم و نا کافی
                      5- عجله برای رسیدن به هدف
                      6- نا امیدی و نداشتن اعتماد به نفس
                      7- خارجی ها بخصوص غربی ها را خدا دانستن
                      8- حس میهن پرستی و همنوع دوستی پایین
                      و...

                      این ها توهین نیست بلکه تلنگریست برای آنان که اینگونه هستند و متاسفانه بیشینه هم با اینانست.

                      از آن رو باز بسیار کسانی داریم که نه
                      تنها موارد بالا شامل ایشان نمیشود بلکه دانشمندانی بسیار با ارزش هستند . ولی افسوس که یک دانشمند هم بدون کمک دیگران نمیتواند
                      کاری از پیش ببرد و به ناچار از ایران خارج میشود .
                      به خدا که که غربی ها دوستان ما نیستند بلکه از هر دشمنی خطرناک تر هستند این توهم دایی جان ناپلونی نیست و بار ها به چشم دیدیم
                      اینها در هراسند که مبادا ما به دوران گزشته برگردیم و جلوی نا مردمی ها و زورگویی های اینان بایستیم.

                      تاریخ آموزگار بزرگیست کافیست تنها از دوران کوروش بزرگ بخوانید و بدون تعصب، تنها نتیجه گیری کنید خیلی ساده همه داستان را میشه
                      ریشه یابی کرد .

                      من به جرات میگم با شرایطی که امروز داریم تا کمتر از 10 سال میتوانیم آغاز به خود کفایی کنیم و هیچ نیازی هم به دانش و تولیدات غربی نخواهیم
                      داشت و این شدنیست .
                      باید باور کنیم که کار نشد ندارد. در هر سطحی از اجتماع که باشیم باید اینگونه گمان کنیم .
                      و باید بر این اندیشه باشیم که کاری که میکنیم تنها برای خود نیست بلکه برای ایران است و همه هم میهنان. ما در برابر خیلی چیز ها باید پاسخگو باشیم

                      ببخشید به درازا کشید ولی امروز نیاز به باز اندیشی و گفتمان بسیار هست

                      کلی از حرفات لذت بردم :nice:
                      این روزا همه می خوان عدای غربی هارو دربیارن
                      فکر می کنن با این عدا ها خیلی روشن فکر هستند
                      یا مثلا همه آرزوی رفتن به خارج رو دارن
                      فکر می کنن اونجا برن با آغوشی باز پذیرای اونان
                      یا هر جوونی که از سر تنبلی بیکاره تا بهش می گی برو کار کن میگه فکر کردی اینجا آمریکاس؟کو کار؟؟
                      هر کی یه مدرک میگیره از یه جایه فکستنی میگره انتظار داره کت بسته بیان پول تو یقش بریزن!!!!
                      اما خداییش اینا بد جوری مردم مارو هیپنوتیزم کردن
                      از طریق همین ماهواره و فیلم وسریال و......
                      اما مطمئنم یه روزی همه این کاسه کوزه های غربی ها نابود خواهد شد :agree:

                      دیدگاه


                        پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                        با سلام به همه دوستان
                        میخوام از جناب طراح سوالی بپرسم که خیلی وقته دنبال جوابش هستم
                        من سال آخر برق هستم ولی به قول شما تا الان فقط در حد تئوری بودم و به طور جدی کار عملی انجام ندادم
                        ،ولی الان خیلی برام مهم شده!!!!مدتی قبل چند مقاله درمورد gps خوندم و کمی به موضوع علاقه مند شدم،ولی میخوام دنبال یه موضوعی برم که توی بازار کار هم به دردم بخوره،نمیدونم همین موضوع رو ادامه بدم خوبه یا برم دنبال موضوعاتی مثل پردازش سیگنال.خواهش میکنم شما بمن بگید چکار بکنم که بهتر باشه؟
                        البته باید بگم به الکترونیک و مخابرات بیشتر از قدرت و کنترل علاقه دارم.

                        دیدگاه


                          پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                          اما خداییش اینا بد جوری مردم مارو هیپنوتیزم کردن
                          از طریق همین ماهواره و فیلم وسریال و......
                          اما مطمئنم یه روزی همه این کاسه کوزه های غربی ها نابود خواهد شد
                          چه ربطی به غرب داره ببخشید ما همه تنبلیم و پشتکار نداریم
                          شما هم شدید مثل دولت مردا هوا آلوده می شه میگن کار آمریکا و غرب یه چیزی گرون می شه می گن کار آمریکا و غرب .
                          بریم یکمی از خودمون شروع کنی تا بخواهیم با این حرفا فقط خودمونو گول بزنیم

                          دیدگاه


                            پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                            این رو هم باید بگم که هر موضوعی رو انتخاب کنم،مشکلی از لحاظ وسایل اندازه گیری مورد نیاز نخواهم داشت،خواهش میکنم جواب بدین چون خیلی برام مهمه.متشکرم :sad:

                            دیدگاه


                              پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                              یکی از تجربیاتی که در مورد فعالیت های تولیدی می توانم در اختیار دوستان قرار دهم، اهمیت توجه به مسئله خدمات پس از فروش است. ایجاد سازوکار پاسخگویی مناسب به مشتری در قبال یک محصول تولید شده، اهمیت بسزایی در مطرح شدن به عنوان یک تولید کننده خوشنام دارد و تضمینی برای ادامه دار بودن فعالیت های تولیدی است. در این رابطه در محاسبه هزینه های تولید، به غیر از سهم مواد اولیه و دستمزد و ... باید یک سهم واقعی هم برای هزینه های بعدی ناشی از خدمات پس از فروش در نظر گرفته شود. برای بسیاری از مصرف کنندگان داخلی، وجود پشتیبانی و خدمات پس از فروش حتی از اصل کیفیت محصول هم مهم تر است و در حال حاضر که برخی از محصولات خارجی به دلیل مشکلات ناشی از ارتباطات خارجی و تحریم غیره با مسئله عدم ارائه پشتیبانی از محصول مواجه شده اند، فرصت و مزیت نسبی خوبی برای تولیدکنندگان داخلی به دلیل همین امکان ارائه پشتیبانی و خدمات ایجاد شده است. به عنوان مثال در یک مورد با محصولی مواجه شدم که قیمت برند آمریکایی آن با کیفیت بسیار بالا از قیمت محصول تولید داخل کمتر بود و بعد از بررسی متوجه شدم که علیرغم کیفیت بالاتر، به دلیل عدم وجود پشتیبانی بعدی، رقبتی در بازار برای تهیه محصول آمریکایی وجود نداشت و مصرف کنندگان بیشتر به دنبال تهیه محصولی بودند که در صورت ایجاد اشکال و خرابی، مجبور به دور انداختن آن نباشند. از این جهت راقب بودند که نیاز خود را علیرغم کیفیت کمتر از تولیدات داخلی که دارای پشتیبانی هستند، تامین کنند. یا در مورد دیگری شاهد بودم که محصولی از اروپا به تعداد چندین عدد و قیمت هر عدد حدود 140 هزار یورو خریداری شده بود و طرف خارجی از این محصول پشتیبانی می کرد. اما برای هربار اعزام نیرو از آن کشور باید علاوه بر معطلی زیاد، مصرف کننده داخلی یک هتل 5 ستاره به علاوه بلیط و هزینه اقامت و غیره را تامین می کرد تا کارشناس اروپایی برای تعمیر دستگاه به محل اعزام شود. در حالی که همین محصول که نوعی لیزر جوش بود در داخل هم قابل تامین بود و مصرف کننده داخلی به دلیل همین موارد به شدت ترجیح می داد که حتی با وجود کیفیت کمتر، از تولید داخل استفاده کند.
                              اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                              دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                              برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                              وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                              قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                              اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                              ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

                              دیدگاه


                                پاسخ : کار و اشتغال در برق و الکترونیک

                                نوشته اصلی توسط طراح
                                یکی از تجربیاتی که در مورد فعالیت های تولیدی می توانم در اختیار دوستان قرار دهم، اهمیت توجه به مسئله خدمات پس از فروش است. ایجاد سازوکار پاسخگویی مناسب به مشتری در قبال یک محصول تولید شده، اهمیت بسزایی در مطرح شدن به عنوان یک تولید کننده خوشنام دارد و تضمینی برای ادامه دار بودن فعالیت های تولیدی است. در این رابطه در محاسبه هزینه های تولید، به غیر از سهم مواد اولیه و دستمزد و ... باید یک سهم واقعی هم برای هزینه های بعدی ناشی از خدمات پس از فروش در نظر گرفته شود. برای بسیاری از مصرف کنندگان داخلی، وجود پشتیبانی و خدمات پس از فروش حتی از اصل کیفیت محصول هم مهم تر است و در حال حاضر که برخی از محصولات خارجی به دلیل مشکلات ناشی از ارتباطات خارجی و تحریم غیره با مسئله عدم ارائه پشتیبانی از محصول مواجه شده اند، فرصت و مزیت نسبی خوبی برای تولیدکنندگان داخلی به دلیل همین امکان ارائه پشتیبانی و خدمات ایجاد شده است. به عنوان مثال در یک مورد با محصولی مواجه شدم که قیمت برند آمریکایی آن با کیفیت بسیار بالا از قیمت محصول تولید داخل کمتر بود و بعد از بررسی متوجه شدم که علیرغم کیفیت بالاتر، به دلیل عدم وجود پشتیبانی بعدی، رقبتی در بازار برای تهیه محصول آمریکایی وجود نداشت و مصرف کنندگان بیشتر به دنبال تهیه محصولی بودند که در صورت ایجاد اشکال و خرابی، مجبور به دور انداختن آن نباشند. از این جهت راقب بودند که نیاز خود را علیرغم کیفیت کمتر از تولیدات داخلی که دارای پشتیبانی هستند، تامین کنند. یا در مورد دیگری شاهد بودم که محصولی از اروپا به تعداد چندین عدد و قیمت هر عدد حدود 140 هزار یورو خریداری شده بود و طرف خارجی از این محصول پشتیبانی می کرد. اما برای هربار اعزام نیرو از آن کشور باید علاوه بر معطلی زیاد، مصرف کننده داخلی یک هتل 5 ستاره به علاوه بلیط و هزینه اقامت و غیره را تامین می کرد تا کارشناس اروپایی برای تعمیر دستگاه به محل اعزام شود. در حالی که همین محصول که نوعی لیزر جوش بود در داخل هم قابل تامین بود و مصرف کننده داخلی به دلیل همین موارد به شدت ترجیح می داد که حتی با وجود کیفیت کمتر، از تولید داخل استفاده کند.
                                بله، نکته مهمی رو اشاره کردید. جالب اینجاست که عمده اختلاف قیمت محصولات چینی با کشورهای غربی به دلیل همین فاکتور پشتیبانیه. چینی ها محصولاتشون رو داکیومنت نمی کنن و خدمات درستی هم به مشتری نمیدن، بنابراین در شرایط کیفیت یکسان، قیمت محصولشون بین 10 تا حتی 100% پایینتر خواهد بود! حالا در این شرایط که ما تحریم هستیم این اختلاف هزینه رو می پردازیم و پشتیبانی هم دریافت نمی کنیم!!
                                There is nothing so practical as a good theory. — Kurt Lewin, 1951

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...
                                X