اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل گشتاور خروجی موتور دی سی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل گشتاور خروجی موتور دی سی

نوشته اصلی توسط jalal gilani
    جناب کشت پور در pwm پهنای پالسها ثابت نیست که بتوان از این نوع تایمر استفاده کرد ممکن است Duty Cycle از 5 درصد تا 95 درصد تغییر کند پس مقدار مشخصی برای تایمر نمی توان تعیین کرد.

جناب مرتضایی
    برای انجام محدود کردن جریان موتور راه دیگری نیز وجود دارد شما باید درایو را باز کنید قسمت سوییچ های قدرت را شناسایی کنید ( ماسفت یا IGBT یا Bjt) و فقط قسمت تغذیه سویچ های قدرت را در مدار درایو قطع کنید حالا اگر به ورودی درایو ولتاژ 24 ولت اعمال کنید مدارات کنترل به درستی عمل خواهند کرد حالا می توانید تغذیه با جریان محدود شده را فقط به قسمت سویچهای قدرت متصل کنید با این روش جریان موتور به صورت کاملا کنترل شده محدود می شود بدون اینکه در عملکرد سایر قسمت های درایو خللی ایجاد کند
    البته انجام اینکار باید با دقت و حوصله زیاد انجام شود تا به درایو آسیب وارد نشود.

در مورد DAC دیگر از مدارات رگولاتور متعارف مثل 317 نمیتوان استفاده کرد
    شما باید توسط ADC میکرو کنترلر مقدار کشش را اندازه بگیرید و با کانال دیگر ADC مقدار Setpoint را مثلا از یک پتانسیومتر بخوانید

حالا بر مبنای اختلاف بین این دو . مقدار آنالوگی را توسط DAC به یک آمپلیفایر قدرت که تغذیه درایو را تامین می کند . اعمال کنید .
    با تشکر از توضیحاتتون و با پوزش از چند روز تاخیر
    در مورد تقویت کننده قدرت منظور شما همون ماسفت هستش ؟ یعنی جریان خروجی با ولتاژ ورودی تغییر میکنه و در کل نوعی رگولاتور جریان هستش ؟؟
    از چه رگولاتری میشه استفاده کرد که تغییرات ولتاژ به جریان اون خطی هم باشه؟

لطفا بیشتر توضیح بدین یا در صورت امکان شماتیک یا مداری رو معرفی کنید

جناب کشت پور با تشکر از روش پیشنهادی شما
    اما فکر نمیکنید اگر ما درایور مستقل طراحی کنیم و در مقابل بجای طرح مدار کنترل سرعت که مد نظر ما نیست بلکه فقط مقدار گشتاور رو کنترل کنیم کار ما ساده تر باشه ؟

یعنی درایور موجود ما برای کنترل سرعت طراحی شده و برای کنترل سرعت در ازای تغییر بار یا گشتاور اعمالی مقدار جریان رو کنترل و در نهایت سرعت رو ثابت نگه میداره اما در مورد استفاده ما اصلا سرعت مهم نیست و فقط مقدار گشتاور مهم هستش و کافیست با ایجاد دو موج سینوسی دلخواه ( اگه اشتباه نکرده باشم ) با اختلاف فاز 120 درجه مقدار عرض دامنه را با pwm دلخواه خودمون موتور رو به گردش وادار کنیم و در ضمن چون مقدار سرعت برای ما مهم نیست نیازی به ورودیهای سنسورهای هال هم نیست
    و فکر میکنم مدار نسبتا ساده ای باشه

تا نظر اساتید چی باشه

دیدگاه

یه مقاله برای راه اندازی موتور BLCD دانلود کردم اتفاقا نیازی به موج سینوسی نیست و ترتیبی از پالسهای دی سی باعث گشتن اون میشه شاید به همین دلیل نام براشلس دی سی رو بهش دادن

ابته منظورم اینه که سینوسی کامل باشه

ولی در کل به سه فاز نیاز داره
      بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

سلام جناب مرتضایی
        منظور از آمپلیفایر قدرت دقیقا همون چیزیه که در منابع تغذیه خطی استفاده می شود که معمولا با OP-AMP و ترانزیستورهای BJT قدرت ساخته میشن مدارات زیادی براشون تو اینترنت موجود هست.اگه چیزی پیدا کردم حتما ارسال می کنم فعلا که وضعیت اینترنت واقعا فاجعه است

دیدگاه

نقشه جالبی بود

بله در کل به سه فاز نیاز داره که در یک لحظه دو فاز اون در جریان هستن یعنی دو فاز و یکی بدون فاز یا NC

ظاهرا روش راه اندازی اون به اینورترهای سه فاز خیلی شبیهه

حالا برای درایو کردن اون نیاز به قسمت فرمان داره که میتونه یک میکرو باشه و قسمت پاور که ماسفت یا igbt بخش اصلی اونرو تشکیل میدن

برای اینکه فقط موتور من قدرت رو تولید کنه نیاز به فیدبک از سنسورها ی هال نیست فقط با ایجاد موج سینوسی موجب گردش روتور میشه و مقدار نیروی اون هم به پهنای پالسهای ما بستگی خواهد داشت یا همون دامنه موج سینوسی و در نتیجه مقدار جریان

یک مثال بسیار خوب و کامل برای lpc-1768 هست که سرعت رو میتونه کنترل کنه به روش pid و در ضمن برای کنترل گشتاور هم میشه یک پارامتر بهش اضافه کرد تا پهنای پالس رو محدود کنه به مقدار مورد نیاز و نذاره بیشتر بشه

فقط در بخش سخت افزار به طراحی نیاز داره و یا یک مدار اماده خوب

باید دید کدام روش ساده تر هست طراحی و ساخت درایور و یا فقط محدود کردن جریان اون با روشی که جناب گیلانی فرمودند.

دیدگاه

یقینا با روش جناب گیلانی سریعتر نتیجه خواهید گرفت چون در هر صورت شما باید کمی دست به کار عملی بزنید
            حالا این یستگی به نوع اینورتور داره اگه درو موتور نسبت به جریان وفرکانس داعما کنترل بشه نمیتونین نتیجه بگیرین یعنی هرگونه ور رفتن با درایو وقت تلف کردنه اگه تمامی موارد رو هم بتونین دور بزنین در مورد سیگنال سنسورهای هال نمیشه کاری کرد حداقل به این راحتیا

دیدگاه

سلام جناب مرتضایی
              این مثال که برای LPC1768 فرمودید ممکن لینکش رو لطف کنید چون من که تو مثال هام ندارمش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jalal gilani
                سلام جناب مرتضایی
                این مثال که برای LPC1768 فرمودید ممکن لینکش رو لطف کنید چون من که تو مثال هام ندارمش
                بله حتما

http://parsaspace.com/files/3938764884/?c=1126

خدمت شما

دیدگاه

ممنمون جناب مرتضایی

دیدگاه

سلام اقا من تست کردم اگر شما یک سیگنال 20 کیلو هرتز رو تر کیب کنید با خروجی موتور با تغییر دیوتی اون موتور بدون هیچ صدای غیر عادی به چرخیدن ادامه میده برای مقادیر کم قدرت کم میشه و برای مقادیر زیاد از حرکت میاسته

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X