اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
    با سلام
    جناب قاصد خیلی ممنون از فرمایشاتتون
    چرا دیگه نمی خواین توی بحث شرکن کنین؟؟؟
    لطفا همراه بحث باشین...
    من در صد زیادی از مطالبی رو که فرمودین قبول دارم
    ولی اثبات القا به شکلی که شما فرمودین تا حد زیادی صحیح نیست !!!
    جناب قاصد از اونجایی که نظر شخصی قبولوندنش به دیگران سخته با ریفرنس علمی می خوام القای مغناطیسی رو اثبات کنم!
    ریفرنس اثبات مکانیزم الفا کتاب (field and wave electromagnetics) دیوید چنگ و چند تا مقاله که لینکش رو می دم.
    سلام
    خواهش میکنم ............ :smile:
    ماشا الله شما می تونی جای همه رو پر کنی بنده مطمئنم شما توانایی ادامه بحث رو به تنهایی دارید............
    ولی اثبات القا به شکلی که شما فرمودین تا حد زیادی صحیح نیست !!!
    منظورتون رو بهتر بیان کنید ..........به کدام شکل ؟؟
    آیا منظورتون اینکه هسته در القاء نقش نداره یا اینکه حرکت مولکولهای مغناطیسی اون القاء رو ایجاد نمی کنه؟؟؟
    جناب قاصد از اونجایی که نظر شخصی قبولوندنش به دیگران سخته با ریفرنس علمی می خوام القای مغناطیسی رو اثبات کنم!
    اتفاقآ این جور که شما میفرمایید نیست............شما میتونی یک رفرنس قرار بدی پر از فرمول .........انتگرال ......مشتق .........دیفرانسیل .....بردار.....
    تصویرهای فضایی ....و غیره بعد هم نظر شخصی خودت رو بیان کنی
    از این حرف بنده خرده نگیرید ........در انجمن های مختلف این موضوع رو بسیار دیدم ............اتفاقآ در بحث های بین خودمون هم تک و توک دیدم..............
    شما لطف کن درک خودت رو از مقاله قرار بده اونم به روشی ساده که برای همه قابل درک باشه ....................
    فکر کنم انیشتن گفته .....کسی که نتونه یک موضوع علمی رو طوری بیان کنه که مادر بزرگش بفهمه .......مطمئن باشید خودش هم نفهمیده......
    اینکه چیزی رو به بنده اثبات کنی یا نه مهم نیست طوری اثبات کن که دوستانی که میخونن بفهمن چی میگی ...........اگر میخواهید با محاسبه
    دیفرانسیل منحنی شار مغناطیسی چیزی رو اثبات کنید که متاسفانه بنده بیسواد هستم..................
    اما اگر مانند بنده میتونید مطالب رو ساده سازی کنید بسم الله..............
    در ضمن به قسمت چرخنده ژنراتور روتور گفته میشه و به قسمت ثابت استاتور............

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

سلام
      ببینید جناب حیدری عزیز به قول دوستون جناب قاصد ، دست از سر مقاله و ریفرنس و اینجور چیزا بردارید و اون نظریه یا فرضیه و یا هر چیزی که اسمشو می خواهید بگذارید رو به زبانی که حداقل من که بی سواد ترین عضو این انجمن هستم هم بفهمم ، عنوان کنید تا بتونیم باهم تبادل نظر کنیم . چون اینجور بحث کردن واقعا به هیچ نتیجه ای نمی رسه الان اینجا یه جورایی به زمین فوتبال تبدیل شده و متاسفانه ......
      لطف بفرمایید جواب سوال ها رو واضح بدید و سوال رو با سوال جواب ندید . من حاضرم قسم بخورم که الان توی این انجمن شاید 4 نفر هم پیدا نشه که اصلا موضوع بحث مارو فهمیده باشند و دلیلش هم تنها پیچیدگی موضوع نیست بلکه بیشتر به این برمی گرده که ما هنوز متوجه این نشدیم که دقیقا شما منظورتون چیه ؟ :biggrin:
      از یک طرف می فرمایید این شار سطحی روی هسته باعث ایجاد جریان القایی در ثانویه می شه و از طرف دیگه تو شکلی که قرار داده بودم در مورد مقایسه ی جریان القایی در دو حالت مختلف جوابی دادین که راستش ...... :biggrin:..... ولی جناب قاصد مقصود بنده رو درست بیان کردند و جواب رو هم به سادگی دادند.
      خواهشی ازتون دارم اینه که خودتون شفاف بحث کنید تا به اینجور درگیریهای فیزیکی :biggrin: منجر نشه و به یه نتیجه ای برسیم .

دیدگاه

نقل قول از اقای Ghasede del
        فرض برین است که هسته بصورت یک مگنت دوار می چرخد القاء اولیه این کار را میکند یعنی حوزه های مغناطیسی را دوار را می چرخاند
        و ثانویه هم کنار اولیه قرار دارد.............
        و در این تصویر هسته در حال تغییر قطب است طوری که در این لحظه حداکثر القاء را دارد.......
        خب این حداکثر چقدر است .........فرض میکنیم 200 میلی تسلا ............حال از ثانویه جریان میکشیم ........
        شار ثانویه می خواهد جلوی حرکت حوزه های مغناطیسی رو بگیرد به اندازه ای که بعضی از مولکولهای مغناطیسی از شار اولیه تبعیت نمیکند ..........
        این برایند القاء حوزه مغناطیسی اولیه را پایین میآورد که به نوبه خود خود القایی اولیه را کاهش میدهد..........و باعث افزایش جریان اولیه خواهد شد------

سلام و تشکر از توضیحات---- امیدوارم گفته های مرا به ایراد بنی اسراییلی تعبیر نکنید گفته شده که حداکثر القا 200 میلی تسلا است--سوال منظورتان از القا چیست؟زیرا تسلا واحد چگالی شار است----بعد از عبور جریان مغناطیس کننده --قطبهای مغناطیسی با فرکانس جریان اولیه منطم شده و هنگامیکه از ثانویه جریان عبور کند مقدار گشتاور مغناطیسی ان قطبها تغییر میکند و نه خود انها لذا جریان اولیه برای کم کردن مقدار گشتاور وارد عمل شده و اثر گشتاور ایجاد شده توسط ثانویه ثانویه را خنثی میکند ---بنابراین ارتباطی به مقدار ماده پیدا نمیکند.
        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

من صحبت های شما رو کامل مطالعه کردم و گفتم با کلیات صحبت شما موافقم
          با اجازتون شروع می کنم
          اما القا..... به اثتنباط من القا به این صورت رخ می دهد ....
          ساده ترین دو قطبی چگونه ساخته می شود ؟
          ساده ترین دو قطبی متشکل از یک مسیر بسته دایره ای است که در آن شارش الکترون وجود داشته باشد.

ریفرنس : صفحه ی 290 فیزیک چنگ ترجمه جبه دار مارالانی

اضافه شده در تاریخ :
          حال اگر یک مولکول fe رو به عنوان یک مولکول قطبی در نظر بگیریم این مولکول متشکل از یک هسته با بار مثبت و ثابته
          و همچنین بر آیند حرکت الکترون های مولکول آهن یک جریان در یک حلقه بسته خواهد بود.
          مثل تصویر زیر:

حال اگر یک قطعه از آهن مغناطیسی رو در نظر بگیریم که از 9 اتم ساخته شده و این آهن به لحاظ مغناطیسی اشباع شده باشه به این تصویر خواهیم رسید:

در تصویر بالا 9 دو قطبی(مولکول آهن) نشان داده شده که با اعمال میدان معناطیسی در یک جهت منظم شدن فلش ها جهت حرکت الکترون ها رو نمایش می دهند.
          سوال
          1- جریان در وسط ماده مغناطیسی چقدر است؟ صفر زیرا حرکت الکترون ها در خلاف هم می باشد.
          2- جریان در پوسته چقدر است؟ این جریان مقداردارد و قابل محاسبه است.

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
          بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
            نقل قول از اقای Ghasede del

سلام و تشکر از توضیحات---- امیدوارم گفته های مرا به ایراد بنی اسراییلی تعبیر نکنید گفته شده که حداکثر القا 200 میلی تسلا است--سوال منظورتان از القا چیست؟زیرا تسلا واحد چگالی شار است----بعد از عبور جریان مغناطیس کننده --قطبهای مغناطیسی با فرکانس جریان اولیه منطم شده و هنگامیکه از ثانویه جریان عبور کند مقدار گشتاور مغناطیسی ان قطبها تغییر میکند و نه خود انها لذا جریان اولیه برای کم کردن مقدار گشتاور وارد عمل شده و اثر گشتاور ایجاد شده توسط ثانویه ثانویه را خنثی میکند ---بنابراین ارتباطی به مقدار ماده پیدا نمیکند.
            سلام
            خیر ........اما حتمآ ........داستان خنثی شدن شار اولیه و ثانویه یادتان هست...........اینجا هم بنده خواستم خلاصه نویسی کنم.........
            پس آنجا که گفتم حداکثر القاء 200 میلی تسلا هست ...............منظورم اینه که حداکثر چگالی شار القاء کننده 200 میلی تسلا هست..........
            لذا جریان اولیه برای کم کردن مقدار گشتاور وارد عمل شده و اثر گشتاور ایجاد شده توسط ثانویه ثانویه را خنثی میکند
            اول اینکه اینجا اشتباه نوشتید..........جریان اولیه برای افزایش گشتاور وارد عمل میشود چون گشتاور توسط ثانویه خنثی شده است.......
            پس می بینید در نوشتن احتمال اینگونه اشتباهات وجود دارد ..... :biggrin:
            ثانیآ خدایش اگر بنده اینگونه می نوشتم دوستان با اولین مطالعه متوجه موضوع میشدن ؟؟...............بنده ساده نویسی کردم تا موضوع روشن بشه......
            چطور به مقدار ماده ربط ندارد؟؟
            شار اولیه که مستقیم در القاء دخالت ندارد ...............القاء را چگالی شار هسته به عهده دارد مقدار چگالی که مشخص هست ...........
            میمونه سطح اثر این چگالی ..............این چگالی میتونه باعث القاء به 100 گرم سیم بشه یا به 10 کیلو گرم سیم ..............
            که به حجم هسته مربوط میشه.................درسته یک هسته کوچک و بزرگ یک اندکسیون دارن اما اونی که بزرگتره در سطح بیشتری
            این چگالی رو ارائه میده ................اگر جنس هسته ارتقاء پیدا کنه که مجموع چگالی هسته بزرگ با کوچک برابر باشه بله توان یکسانی
            در فرکانس ثابت خواهند داشت...................

اضافه شده در تاریخ :
            من صحبت های شما رو کامل مطالعه کردم و گفتم با کلیات صحبت شما موافقم
            با اجازتون شروع می کنم
            اما القا..... به اثتنباط من القا به این صورت رخ می دهد ....
            ساده ترین دو قطبی چگونه ساخته می شود ؟
            ساده ترین دو قطبی متشکل از یک مسیر بسته دایره ای است که در آن شارش الکترون وجود داشته باشد.

ریفرنس : صفحه ی 290 فیزیک چنگ ترجمه جبه دار مارالانی
            سلام
            جناب حیدری پس در مورد اثر هسته اختلاف نظری نداریم .............
            شما در مورد چگونگی این القاء تحقیق میکنید که قابل تقدیر است...............

دیدگاه

تمامی مواد مغناطیسی که در مسید فوران مغناطیسی قرار ی گیرند دارای سه مشخصه مهم می باشند.
              بردار مغناطیس شدگی : این بدار نشان دهنده ی این است که ماده ی مغناطیسی با عبود میدان مغناطیسی چقدر با میدان همسو می گردد و میزان مغناطیس شدگی در جهت میدان خارجی را نشان می دهد.
              چگالی جریان داخلی : این کمیت نشان می دهد که ماده ی مغناطیسی، مغناطیس شده چه مقدار جریان داخلی دارد که این امر ناشی از عدم همسو شدن ذرات مغناطیسی است. که این کمیت به لحاظ ریاضیاتی کرل مغناطیس شدگی است.
              چگالی جریان پوستی : این کمیت نشان می دهد که ماده ی مغناطیسی، مغناطیس شده چه مقدار جریان سطحی دارد که این امر ناشی از همسو شدن ذرات مغناطیسی است. که این کمیت به لحاظ ریاضیاتی ضرب برداری مغناطیس شدگی در گرادیان سطح است.
              این سه کمیت به لحاظ فیزیکی پیچیدن ولی فهم عمیقی از مغناطیس رو به هر شخص می دن.
              یه بار هم موضوع رو به زبان ساده می گم:
              هر ماده ی مغناطیسی که ازش میدان مغناطیسی عبور نکنه دارای جریان داخلی هست حال با عبور میدان مغناطیسی رفته رفته جریان داخلی به صفر میل میکنه و جریان ناشی از حرکت الکترون ها از سطح ماده می گذره که میزان این جریان رو با مغناطیس شدگی هر ماده محاسبه می کنن.
              ریفرنس : صفحه ی 294 فیزیک چنگ ترجمه جبه دار مارالانی
              بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

حال اگر یک مولکول fe رو به عنوان یک مولکول قطبی در نظر بگیریم این مولکول متشکل از یک هسته با بار مثبت و ثابته
                و همچنین بر آیند حرکت الکترون های مولکول آهن یک جریان در یک حلقه بسته خواهد بود.
                مثل تصویر زیر:

حال اگر یک قطعه از آهن مغناطیسی رو در نظر بگیریم که از 9 اتم ساخته شده و این آهن به لحاظ مغناطیسی اشباع شده باشه به این تصویر خواهیم رسید:

در تصویر بالا 9 دو قطبی(مولکول آهن) نشان داده شده که با اعمال میدان معناطیسی در یک جهت منظم شدن فلش ها جهت حرکت الکترون ها رو نمایش می دهند.
                سوال
                1- جریان در وسط ماده مغناطیسی چقدر است؟ صفر زیرا حرکت الکترون ها در خلاف هم می باشد.
                2- جریان در پوسته چقدر است؟ این جریان مقداردارد و قابل محاسبه است.
                داستان پیچیده تر از این تصویر هست جناب حیدری اتم دو بعدی نیست ...........اتم کروی هست و حرکت الکترون ها به این سادگی نیست ..............
                ببینید شما دارید ترجمه ای از یک رفرنس ارائه میدید .............بنده عرض کردم درک یک نوشته کار آسونی نیست..........

دیدگاه

جریان داخلی هسته: Jm
                  جریان سطحی هسته : Jms
                  مغناطیس شدگی : M

اضافه شده در تاریخ :
                  جناب قاصد منم می دونم واقعیت پیچیده تر از این حرف هاس
                  ولی منم مثل شما دارم موضوع رو ساده شده بیان می کنم....
                  چیز هایی که من می گم هم سادس تا همه بفهمن و هم قابل اثبات از طریق روابط فیزیکی...

دیدگاه

هر ماده ی مغناطیسی که ازش میدان مغناطیسی عبور نکنه دارای جریان داخلی هست حال با عبور میدان مغناطیسی رفته رفته جریان داخلی به صفر میل میکنه و جریان ناشی از حرکت الکترون ها از سطح ماده می گذره که میزان این جریان رو با مغناطیس شدگی هر ماده محاسبه می کنن.
                    این جریان رو چطور میشه سنس کرد؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                    جناب قاصد منم می دونم واقعیت پیچیده تر از این حرف هاس
                    ولی منم مثل شما دارم موضوع رو ساده شده بیان می کنم....
                    چیز هایی که من می گم هم سادس تا همه بفهمن و هم قابل اثبات از طریق روابط فیزیکی...
                    برای بنده که ساده نیست :biggrin:
                    احتمالآ برای بقیه ساده باشه ...........امیدوارم
                    گفتم که دیگه نیازی به حضور بنده نیست .............شما خودت ادامه بده موفق باشی................

دیدگاه

سلام اگر دوستان لینک ویا مطلبی دارید لطفا به اشتراک بگذارید.

http://www1.mmu.edu.my/~wslim/lectur...s/Chapter4.pdf
                      http://www.nu.edu.sa/userfiles/kayou...20Circuits.pdf

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                        سلام اگر دوستان لینک ویا مطلبی دارید لطفا به اشتراک بگذارید.

http://www1.mmu.edu.my/~wslim/lectur...s/Chapter4.pdf
                        http://www.nu.edu.sa/userfiles/kayou...20Circuits.pdf
                        سلام
                        باعث تعجبه :eek:
                        وقتی همچین رفرنسی در دسترس شما هست که میتونست از بحث های ساده جلو گیری کنه ............
                        چرا بنده باید برای اثبات جذب و دفع میدانهای مغناطیسی یا اینکه شار مغناطیسی همدیگر رو خنثی نمی کنن بلکه اثر هم رو خنثی میکنن...........
                        این همه به زحمت بیافتم............
                        یک نوشته نمی تونه بدون آموزش و شرح استاد مجرب مورد استفاده قرار بگیره ..........اگر اینطور بود که استاد لازم نبود .............
                        رفرنس ها در اختیار دانشجو قرار میدادن میگفتن تشریف ببرید کامل بخونید بیایید لیسانس رو بدیم خدمتتون ...........
                        شما وقتی رفرنس قرار میدی ابتدا لازمه اثبات کرده باشی درک کاملی از موضوع دارید.........و استاد این رشته هستید ............
                        در غیر اینصورت میتونید رفرنس رو هر جور دوست دارید ............تفسیر کنید .................
                        شما نبودی از روی رفرنس به این نتیجه رسیدی که فوران ثانویه ............فوران اولیه رو خنثی میکنه ..............
                        در صورتی که این غیر ممکن است .............آنها اثر هم را خنثی میکنن........به هیچ عنوان ناپدید نمی شوند..................
                        تاثیر هسته در القاء را قبول نداشتید.............حال خودتان میگویید شار ثانویه در برابر گشتاور ایجاد شده توسط شار اولیه مخالفت میکند...........
                        چطور به این نتیجه رسیدید با رفرنس .........یا با توضیحات بنده..........
                        رفرنس بنده کتاب های هنرستان فنی نظام قدیم هست که به بهترین و کاملترین صورت مسئله رو روشن بیان کرده ...........
                        بنده قبل از اینکه دنبال رفرنس در مقالات انگلیسی بگردم که دست و پا شکسته مطلب را بفهمم ..........
                        دنبال منابع فارسی میگردم ............سعی میکنم دنبال بهترین استاد باشم ...................................
                        اگر رفرنس همه چیز بود دیگر نیازی به تشریح رفرنس های اتمل توسط استاد کی نژاد نبود ............همونو دوستان میخوندن .............
                        چرا اینهمه فیلم های ایشون .............مورد توجه قرار گرفته ..........ما هم همکار علمی هستیم .......جناب کی نژاد هم همکار علمی هست.......

دیدگاه

سلام-حرف شما کاملا درست است.که برداشت از رفرنس ممکن است مختلف باشد--ممکن از این جهت که شایذ چند نفر برداشت یکسان داشته باشند و چند نفر هم برداشتی غیر از انها ولذا دونفر برداشتشان یکی نباشد.---ممکن است من شاگرد تنبلی باشم ویا اشکال از زبان انگلیسی من باشد و یا سواد علمی من اشکال داشته باشد ولی تا انجاییکه این منابع را مطالعه کردم ارتباطی بین توان ترانس و حجم ماده پیدا نکردم.فکر کردم شاید دوستان بتوانند در این منابع ارتباط ان را پیدا کرده و ما را هم بهره مند سازند.البته بهتر است ابتدا این لینک را هم مطالعه نمایید http://mysite.du.edu/~jcalvert/tech/transfor.htm

دیدگاه

به عنوان یک جمع بندی :

هسته در ترانس فقط نقش یک کاتالیزور را در شیمی ایفا می کند به این ترتیب که همانگونه که کاتالایزر با پایین آوردن آنتالپی سطح انرژی انجام یک واکنش را پایین می آورد ،هسته نیز با پایین آوردن جریان مغناطیس کننده تعداد دور های لازم برای سیم پیچی را کاهش می دهد . در غیر اینصورت برای ساخت یک ترانس بدون هسته بسته به فرکانس باید تا حد خیلی زیادی سیم پیچی کنیم و در این صورت علی رغم وجود هسته ، باز هم انتقال توان به خوبی انجام خواهد شد . زیرا مکانیسم القا در ترانس توسط هسته انجام نمی گیرد و در واقع شار مغناطیسی در اطراف هسته هست که الکترونهای آزاد موجود در ثانویه را به حرکت وا می دارد و همانگونه که گفته شد هسته فقط به عنوان یک پایین آورنده ی جریان مغناطیس شونده مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب می توان ساختار ترانس را بهبود بخشید .
                            من فکر می کنم منظور جناب حیدری را به نوعی در بالا به صورت خلاصه بیان کردم . آیا درسته ؟
                            جناب جبریلی هم می فرمایند توان خروجی از ترانس مستقل از متریال مغناطیسی آن بوده و ماده مغناطیسی فقط جریان مغناطیس شونده را پایین می آورد و چنانچه از سیم ابر رسانا استفاده کنیم و به علت نازک بودن سیم و بدست آوردن فضای بیشتری برای سیم پیچی،می توان سیم پیچی را در اولیه افزایش داد و آمپر دور بسیار بالاتری ایجاد کرد که در ثانویه منجر به ایجاد توان بسیار بالاتری می شود بدون اینکه جریان مغناطیس کننده افزایش زیادی پیدا کند .
                            در اینجا چند سوال مطرح است که هنوز به هیچکدام پاسخی داده نشده :
                            1) چگونه می توانید اثبات کنید که با افزایش آمپر دور اولیه و گرفتن توان بیش از حد از خروجی ، جریان مغناطیس کننده افزایش نمیابد و هسته اشباع نمی شود ؟
                            2) اگر هسته فقط نقش کاتالایزر را به عهده دارد (پایین آورنده ی جریان مغناطیسی ) پس تعریفتان از اندوکتانس نشتی یا لیکیج چیست ؟ به عبارتی شار پراکنده چگونه ایجاد می شود ؟
                            3) چرا وقتی در عمل توانی بیشتر از حد از هسته می گیریم هسته به شدت داغ می شود ؟ در حالی که سیم ها به راحتی چگالی جریان را تحمل کرده و گرم هم نمی شوند ؟ آیا تلفات فوکو هیسترزیس که عامل ایجاد این گرماست با بهینه شدن متریال یا ماده ی مغناطیسی رابطه مستقیم دارد یا با ساختار فیزیکی و هندسی و یا با هر دو ؟

دیدگاه

نقل قول از اقای بنیامین پور
                              در اینجا چند سوال مطرح است که هنوز به هیچکدام پاسخی داده نشده :
                              1) چگونه می توانید اثبات کنید که با افزایش آمپر دور اولیه و گرفتن توان بیش از حد از خروجی ، جریان مغناطیس کننده افزایش نمیابد و هسته اشباع نمی شود ؟
                              2) اگر هسته فقط نقش کاتالایزر را به عهده دارد (پایین آورنده ی جریان مغناطیسی ) پس تعریفتان از اندوکتانس نشتی یا لیکیج چیست ؟ به عبارتی شار پراکنده چگونه ایجاد می شود ؟
                              3) چرا وقتی در عمل توانی بیشتر از حد از هسته می گیریم هسته به شدت داغ می شود ؟ در حالی که سیم ها به راحتی چگالی جریان را تحمل کرده و گرم هم نمی شوند ؟ آیا تلفات فوکو هیسترزیس که عامل ایجاد این گرماست با بهینه شدن متریال یا ماده ی مغناطیسی رابطه مستقیم دارد یا با ساختار فیزیکی و هندسی و یا با هر دو ؟
                              ابتدا نقل قولی را که از اینجانب میگویید را اصلاح میکنم گرفتن توان بیش از حد از یک هسته به شرط گرفتن گرمای ایجاد شده در هسته به شرطی که ترانس با سیم ابر رسانا ساخته شده باشد و با این شرایط هسته اشباع نخواهد شد.
                              سعی میکنم جواب هر سه سوال را بدهم در مورد اول یعنی اشباع شدن هسته با افزایش جریان خروجی ---در هیچ منبعی چنین چیزی ندیدم و در همه منابعی که مطالعه کردم گفته شده بود که جریان مغناطیس شوندگی ترانس با تغییر بار تقریبا ثابت میماندو صحبتی از اشباع شدن هسته نشده بود.در مورد دوم صحبت ما بر سر داغ شدن ترانس نیست و فرض بر ان بود که بتوانیم گرمای ایجاد شده در ترانس را به طریقی از ان دور کنیم و صحبت فقط برسر ابعاد ترانس به دلیل فصای مورد نیاز سیم پیچی بود--ولی در اینکه ترانس دارای تلفات هیسترزیس و تلفات فوکو و مسی میباشد شکی نیست ارتباط دیگر حجم ترانس به تلفات هیسترزیس و فوکوی ان است به این شکل که با بالا رفتن تلفات فوکو هسته به شدت داغ شده و پرمابیلیتی ان کاهش میابد و ان نیز به نوبه خود باعث اشباع ترانس میشود و بازهم تاکید میکنم فرض ما این بود که این تلفات را میتوانیم کنترل کنیم و هسته داغ نمیشود و با این فرض و با استفاده از سیم ابر رسانا ایا میتوان از هسته کوچک توان زیادی گرفت؟در مورد اندوکتانس نشتی به فورانی که مسیر ان از راه هوا طی میشود و از راه هسته که مسیر مشترک دو سیم پیچ است طی نمیشود فوران نشتی گفته میشود که باعث بوجود امدن اندوکتانس نشتی میشود.مورد سوم هم شما چه از هسته توان بگیرید و چه توان نگیرید تلفات هیسترزیس و تلفات فوکو را دارد ودتلفات ان تقریبا ثابت است و در حالت بار داری و بی باری مقدار تقریبا ثابتی دارد که در نمودارهای جنس هسته داده شده است و مقدار ان با بیشتر شدن ابعاد هسته نیز بیشتر میشود یعنی یک هسته کوچک تلفات کمتری نسبت به یک هسته بزرگ دارد.و باز هم اگر در دیتا شیت هسته ها دقت کنید خواهید دید که واحد ان را بر حسب وات بر متر مکعب داده که نشان از همین دارد که با بزرگ شدن هسته تلفات نیز بیشتر میشود...تلفات هیسترزیس و فوکو به جنس ماده بستگی دارد و ساختار فیزیکی و هندسی هم در فرکانس خود را نشان میدهد یعنی برای فرکانس پایین هسته را ورقه ورقه میسازند و یا در فرکانس بالا از مواد فریت که خاصیت تورق ندارند استفاده میشود و یا اگر مجبور به استفاده از جنس فلزی باشند ورقه های انرا بسیار نازک میکنند--شکل هندسی نیز در جلوگیری از ایجاد تشعشع مغناطیسی و اثر بر محیط اطراف بسیار موثر است.و با بالا رفت توان تلفات فوکو افزایش میابد.

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان
                                جناب قاصد از من اثبات می خواهید ( من فعلا دارم توضیحات رو می دم لطفا به من هم فرصت حرف زدن بدین همون طور که من هم صبر کردم تا شما مکانیزم خودتون رو بیان کنید )
                                جناب جبراییلی من در انتهای بحث امکان توان بی نهایت گرفتن از ترانس رو اثبات می کنم.
                                یک سوال
                                عامل ایجاد مغناطیس چی هستش؟ جریان الکتریکی؟
                                خوب من دارم جریان های ایجاد شده در هسته رو آنالیز می کنم تا به بحث القا در ثانویه برسیم.
                                جناب قاصد آزمایش نهایی شما برای بیان مغناطیسی که عامل القا هستش استناد می کرد به یک ارتعاش ایجاد شده در یک ماده مغناطیسی ، غیر از اینه ؟
                                خوب یعنی آزمایش شما خیلی گویا بود برای شکل مغناطیسی که عامل القاس؟
                                بگذریم...
                                دوستان دو جریانی که در مواد مغناطیسی در اثر عبوران فوران مغناطیسی در آن ایجاد میشه خود سبب ایجاد فوران مغناطیسی میشه که این فوران عامل القا هستش!!!
                                حالا شکل این فوران به چه صورت؟؟؟
                                خیلی سادس
                                بر آیند فوران یک جریان خواهد بود به اندازه ی Jms که مقدار اون به لحاظ زمانی تابع جریان اولیه هستش
                                تصویر زیر برشی از هسته هستش

حالا یک سوال
                                شکل فوران مغناطیسی این جریان به چه صورته و آیا می تونه عامل القا باشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X