اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط حسین بنیامین پور
    به عنوان یک جمع بندی :

هسته در ترانس فقط نقش یک کاتالیزور را در شیمی ایفا می کند به این ترتیب که همانگونه که کاتالایزر با پایین آوردن آنتالپی سطح انرژی انجام یک واکنش را پایین می آورد ،هسته نیز با پایین آوردن جریان مغناطیس کننده تعداد دور های لازم برای سیم پیچی را کاهش می دهد . در غیر اینصورت برای ساخت یک ترانس بدون هسته بسته به فرکانس باید تا حد خیلی زیادی سیم پیچی کنیم و در این صورت علی رغم وجود هسته ، باز هم انتقال توان به خوبی انجام خواهد شد . زیرا مکانیسم القا در ترانس توسط هسته انجام نمی گیرد و در واقع شار مغناطیسی در اطراف هسته هست که الکترونهای آزاد موجود در ثانویه را به حرکت وا می دارد و همانگونه که گفته شد هسته فقط به عنوان یک پایین آورنده ی جریان مغناطیس شونده مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب می توان ساختار ترانس را بهبود بخشید .
    من فکر می کنم منظور جناب حیدری را به نوعی در بالا به صورت خلاصه بیان کردم . آیا درسته ؟
    جناب جبریلی هم می فرمایند توان خروجی از ترانس مستقل از متریال مغناطیسی آن بوده و ماده مغناطیسی فقط جریان مغناطیس شونده را پایین می آورد و چنانچه از سیم ابر رسانا استفاده کنیم و به علت نازک بودن سیم و بدست آوردن فضای بیشتری برای سیم پیچی،می توان سیم پیچی را در اولیه افزایش داد و آمپر دور بسیار بالاتری ایجاد کرد که در ثانویه منجر به ایجاد توان بسیار بالاتری می شود بدون اینکه جریان مغناطیس کننده افزایش زیادی پیدا کند .
    در اینجا چند سوال مطرح است که هنوز به هیچکدام پاسخی داده نشده :
    1) چگونه می توانید اثبات کنید که با افزایش آمپر دور اولیه و گرفتن توان بیش از حد از خروجی ، جریان مغناطیس کننده افزایش نمیابد و هسته اشباع نمی شود ؟
    2) اگر هسته فقط نقش کاتالایزر را به عهده دارد (پایین آورنده ی جریان مغناطیسی ) پس تعریفتان از اندوکتانس نشتی یا لیکیج چیست ؟ به عبارتی شار پراکنده چگونه ایجاد می شود ؟
    3) چرا وقتی در عمل توانی بیشتر از حد از هسته می گیریم هسته به شدت داغ می شود ؟ در حالی که سیم ها به راحتی چگالی جریان را تحمل کرده و گرم هم نمی شوند ؟ آیا تلفات فوکو هیسترزیس که عامل ایجاد این گرماست با بهینه شدن متریال یا ماده ی مغناطیسی رابطه مستقیم دارد یا با ساختار فیزیکی و هندسی و یا با هر دو ؟
    1-اشباع زمانی اتفاق می افتد که حداکثر مولکول های مغناطیسی توسط شار اولیه بکار گرفته شده .......
    و مقدارخود القایی بوبین اولیه برای محدود کردن جریان اولیه کافی نباشد........به عبارتی محاسبه تعداد دور اولیه درست نباشد..........
    اگر تعداد دور اولیه متناسب با اندکسیون هسته باشد چگالی شار مغناطیسی در بی باری و زیر بار ثابت است .............بنده عرض کردم حداکثر اندکسیون مغتاطیسی مربوط به متریال هسته است.......و نقش شار اولیه در این مورد محدود است..............
    2-این مورد که فکر نکنم دیگه مطرح باشه ................
    3-کاملآ درسته اگر در محاسبه به جهت گرفتن توان بیشتر اندکسیون مغناطیسی هسته رو تا حد ممکن بالا ببریم گرمای بیشتری خواهیم داشت...........
    بله تلفات فوکو و هیسترزیس رابطه مستقیم با متریال هسته دارند.............نقش شار اولیه همونطور که گفتم تعیین کننده هست.....با بکار گیری تمام ظرفیت هسته
    که شار اولیه در این رابطه نقش حیاتی دارد .........تلفات افزایش میابد..........

اضافه شده در تاریخ :
    جناب قاصد آزمایش نهایی شما برای بیان مغناطیسی که عامل القا هستش استناد می کرد به یک ارتعاش ایجاد شده در یک ماده مغناطیسی ، غیر از اینه ؟
    خوب یعنی آزمایش شما خیلی گویا بود برای شکل مغناطیسی که عامل القاس؟
    دوست عزیز بنده برای شما حس لامسه رو به ارمغان اوردم
    البته دیدید که ادامه ندادم اما همون حرکت مولکولی که باعث القاء می شود رو میتوان با چند آهنربا شبیه سازی کرد .................
    انوقت هم لمس میکنی ...........هم میبینی ........هم درک میکنی .........شما ادامه بده ولی از قدیم گفتن شنیدن کی بود مانند دیدن....... :biggrin:
    ( من فعلا دارم توضیحات رو می دم لطفا به من هم فرصت حرف زدن بدین همون طور که من هم صبر کردم تا شما مکانیزم خودتون رو بیان کنید )
    اشکالی نداره بنده جلوی شما رو یکبار گرفتم ...............اما برای توضیح مکانیزم هسته چندین بار جلوی بنده گرفته شد تشریف ببرید ببینید..........
    بفرمایید ادامه بدید...........
    جناب جبراییلی من در انتهای بحث امکان توان بی نهایت گرفتن از ترانس رو اثبات می کنم.
    فقط لطف کن قبل اثبات این موضوع بفرما آیا جذب ودفع میدانهای مغناطیسی رو برای خودتون اثبات کردین....یا نه......

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

با سلام خدمت دوسنات عزیز
      خوب با توجه به ریفرنس فیزیک چنگ و با توجه به توضیحات ساده ای که دادم
      جریان موجود در هسته به صورت جریان سطحی مدل میشه که مقدار این جریان تابع مغناطیس شدگی دو قطبی های موجود در هستس.
      حال این جریان جاری شده در هسته با تغییرات فوران گذرنده از هسته تناوب می کنه و مغناطیس متناوب ایجاد شده توسط این جریا سبب القا خواهد شده
      حالا شکل این میدان مغناطیسی به چه شکله خوب واضحه ، ببینید:
      این تصویر نشان دهنده ی یه برش طولی از هستس

جناب قاصد اینم مکانیزم شما در مقایسه با مکانیزمی که من توضیح دادم ، قبول دارین ؟

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
      بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
        با سلام خدمت دوسنات عزیز
        خوب با توجه به ریفرنس فیزیک چنگ و با توجه به توضیحات ساده ای که دادم
        جریان موجود در هسته به صورت جریان سطحی مدل میشه که مقدار این جریان تابع مغناطیس شدگی دو قطبی های موجود در هستس.
        حال این جریان جاری شده در هسته با تغییرات فوران گذرنده از هسته تناوب می کنه و مغناطیس متناوب ایجاد شده توسط این جریا سبب القا خواهد شده
        حالا شکل این میدان مغناطیسی به چه شکله خوب واضحه ، ببینید:
        این تصویر نشان دهنده ی یه برش طولی از هستس

جناب قاصد اینم مکانیزم شما در مقایسه با مکانیزمی که من توضیح دادم ، قبول دارین ؟

سلام به همه دوستان
        خیر قبول ندارم................
        شما وقتی دارید درباره یک موضوع تحقیق میکنید باید دید وسیعی داشته باشید .........والا در محدوده ذهنیات خود گرفتار خواهید شد ..........
        و این باعث میشه درک خوبی از توضیحات نفر مقابل پیدا نکنید یا اینکه یک مقاله رو بدون تسلط کافی تفسیر کنید .................
        قبل هم گفتم بنده دیگه ادامه نمیدم چون بحث بنده با شما بسیار نخ نما شده......فکر میکنم خواننده هم حوصله اش سر رفته............
        این و با توجه به pm های دریافتی عرض کردم ...........
        شما دارید از یک جریان سطحی صحبت میکنید که اتفاقآ خیلی واضح جهت اونو روی سطح هسته نشون دادین ...............
        عزیز من .....جاری شدن جریان نیاز به الکترون آزاد داره ........مگر تا الان نشنیدی برای به حدالقل رساندن جریان فوکو هسته فریت رو از مواد اکسید
        فرو مغناطیس می سازن و تا اونجا که ممکن باشه ضریب عایقیش رو افزایش میدن.......................
        در یک هسته عایق چطور جریان داره از سطح عبور میکنه؟؟؟؟؟ oo:
        اینطور می خوای ثابت کنی هسته تا بی نهایت میتونه توان رو انتقال بده؟؟ :eek:
        بنده قبل هم عرض کردم مقاله در نت زیاده اما برداشت شخص بسیار تعیین کننده هست ..........
        بنده تا الان با دلایل و منطق صحبت کردم و توقع دارم دوستان هم قبل قرار دادن پست همه جوانب موضوع رو بررسی کنن ..............موفق باشید

دیدگاه

با سلام
          جناب قاصد اتفاقا شما باید دیدتون رو وسیع کنین
          این جریان یه جریان پیوسته بر روی سطح نیست
          مطلبی که شما در مورد اکسید و عایق بین هسته ها فرمودین یعنی خرد کردن یه هسته به قسمت های جدا از یکدیگر
          که جریان سطحی در هر کدام از اون ها به صورت جدا گانه جاری میشه

دوستان باید دقت کنید جریانی که من بحثش رو می کنم جریانی ناشی از القای ولتاژ و جاری شدن جریان نیست
          همون طور که گفتم این جریان ناشی از هم راستا شدن ذرات مغناطیسیه و تابع مغناطیس شدگی هسته هستش نه تغییرات فوران در هسته.
          خوب جناب قاصد حالا نظرتون چیه ؟؟؟
          مکانیزمی که شما گفتین و اونی که من گفتم شباهت دارن یا نه ؟؟؟
          img]http://www.xum.ir/images/2014/04/19/2Rc7l2.gif[/img]
          بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با سلام
            جناب قاصد اتفاقا شما باید دیدتون رو وسیع کنین
            این جریان یه جریان پیوسته بر روی سطح نیست
            مطلبی که شما در مورد اکسید و عایق بین هسته ها فرمودین یعنی خرد کردن یه هسته به قسمت های جدا از یکدیگر
            که جریان سطحی در هر کدام از اون ها به صورت جدا گانه جاری میشه

دوستان باید دقت کنید جریانی که من بحثش رو می کنم جریانی ناشی از القای ولتاژ و جاری شدن جریان نیست
            همون طور که گفتم این جریان ناشی از هم راستا شدن ذرات مغناطیسیه و تابع مغناطیس شدگی هسته هستش نه تغییرات فوران در هسته.
            خوب جناب قاصد حالا نظرتون چیه ؟؟؟
            مکانیزمی که شما گفتین و اونی که من گفتم شباهت دارن یا نه ؟؟؟
            img]http://www.xum.ir/images/2014/04/19/2Rc7l2.gif[/img]
            سلام
            آقای عزیز بهتره یکبار دیگه نوشته بنده رو بخونی من کی گفتم اکسید و عایق بین هسته ها.......
            بنده گفتم هسته فریت رو از مواد اکسید فرو مغناطیس می سازن.مگر تا الان هسته فریت ندیدی.......... :question:
            چیزی که شما میگی هسته آهنی هست که بصورت ورق های دیناموبلش مورد استفاده قرار میگیره و ورق ها نسبت به هم عایق هستن........
            اون تصویر هم نشون میده چطور با ورقه کردن هسته آهنی مقاومت بیشتری در برابر جریان فوکو ایجاد میکنن..........
            بنده خیلی واضح و روشن دوباره تکرار میکنم هسته های فریت عایق هستن و امکان جاری شدن جریان در آنها وجود نداره ...........
            و مکانیزم شما در عمل وجود نداره...............

دیدگاه

سلام-با اجازه دوستان --الکترونهای هر ماده دو نوع حرکت دارند 1- حرکت در مدار اربیتالی و2- حرکت به دور خود یا وضعی--این حرکتهای الکترون یعنی جریان الکتریکی--در بعضی از مواد تعداد الکترونها در اتم زوج و در بعضی دیگر فرد است--گشتاور مغناطیسی یعنی حاصل ضرب جریانی که در یک حلقه برقرار است ضربدر مساحت حاصل از حلقه که نشان میدهد به سیم حامل جریان در یک میدان مغناطیسی خارجی گشتاور وارد میشود-- حرکت الکترونها ایجاد گشتاور مغناطیسی میکند بنابراین دارای دو کشتاور اربیتالی و وضعی هستند-برایند این دو گشتاور مغناطیسی هنگامیکه در یک میدان خارجی قرار میگیرد به جسم تاثیر گذاشته و باعث میشود که به ان نیرو وارد شود اگر مجموع این دو صفر باشد نیرویی وارد نمیشود و ماده دیامغناطیس هست اگر این برایند زیاد نباشد ماده پارامغناطیس و اگر این برایند زیاد باشد ونیرو ی میدان خارجی به جسم وارد شود و ما ان را حس کنیم فرو مغناطیس است .
              در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

با سلام خدمت شما دوستان عزیز
                و تشکر ویژه از جناب قاصد به خاطر لطف همیشگیشون به من
                می رم سراغ بحث
                دوستان می خوام مفهوم یک ذره فرومغناطیس رو بازگو کنم و بعد به سوال آقای قاصد پاسخ بدم.
                ذره فرو مغناطیس: ذرات فرو مغناطیس از پیوند دو قطبی های هم راستا تشکیل شده اند . ( حوزه های مغناطیسی)
                دو قطبی مغناطیسی : مولکول هایی هستند که بر آیند حرکت الکترون ها در این مولکول سبب تشکیل میدان مغناطیسی در یک راستا گردد.
                توجه داشته باشین عامل ایجاد یک ماده فرو مغناطیس در پایه چگونگی بر آیند حرکت الکترون های اون مادس.
                عامل تولید مغناطیس : حرکت الکترون هاست.

خوب حالا پاسخ جناب قاصد
                جناب قاصد یک نکته رو در ابتدا به خاطر بسپارید تا در ادامه مطلب رو دقیق تر بگم!!!
                تمامی قوانین مغناطیسی بر جریان های الکتریکی حاکم هست ولی قانون اهم به تمامی جریان های الکتریکی حاکم نیست!!!
                جناب قاصد با این مطلبی که شما بیان کردین من ابتدا باید انواع جریان های الکتریکی رو مطرح کنم تا منظور من رو متوجه شید.
                جریان های الکتریکی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شن:
                1- جریان هدایتی----- conduction current
                2-جریان الکترولیتی----- electrolytic current
                3- جریان انتقالی------ convection current
                که هر کدام ناشی از :
                1- حرکت الکترون در مواد رسانا یا نیمه رسانا
                2-حرکت یون ها در سیال
                3-حرکت الکترون در محیطی خارج از مواد مثلا حرکت در خلا یا حرکت در گاز های رقیق
                قابل توجه !!!
                قانون اهم فقط در مورد جریان هدایتی صدق می کند
                ما نمی توانیم قانون اهم رو برای جریان الکترولیتی و یا انتقالی بنویسیم!!!!
                شما از مواد اکسیدی در هسته فریت صحبت کردین یعنی قانون اهم رو وارد بحث کردین!!!
                دوست عزیز رفتار مواد مغناطیسی ناشی از نحوه حرکت الکترون اون هاس ولی این حرکت الکترون در طبقه بندی جریان انتقالی هستش
                یعنی قانون اهم شاملش نمیشه ولی قوانین مغناطیسی بین تمامی جریان ها یکی هست یعنی این جریان شامل قوانین مغناطیسی می شود!!!
                من با چند تا تصویر سعی کردم بیان کنم که جریان پوستی هسته یه جریان هدایتی و پیوسته نیست پس به قانون اهم ربطی ندارد!
                این جریان یعنی تمامی ذرات که در پوسته هسته قرار گرفتن حرکت الکترونی اون ها به یک سمت هستش و این همسویی سبب یک مغناطیس هم سو میشه
                میزان این جریان پوستی تابع این موضوع هست که چقدر ذره مغناطیسی همسو شدن که میزان این همسویی ذرات مغناطیسی رو مغناطیس
                شدگی
                میگن!!!
                جناب قاصد من با مکانیزم شما در رابطه با فوران اطراف هسته موافقم ولی توضیحات شما کلی بود ولی استناد من به پایه رفتار ذرات بود دیدین که شکل مغناطیسی
                اطراف هسته هم یکی بود!!!
                حالا با این توضیحات با من موافق شدین؟؟؟
                اگه جواب بله هست ادامه بدم
                ممنون از تمامی دوستان که با بحث همراهن

دیدگاه

با تشکر از توضیحات ولی من فکر نمیکنم منظور اقای قاضد قانون اهم بوده باشد و احتمالا منظورشان این است که در شکلی که شما نشان داده اید این طور برداشت میشود که جریان در تمام نقاط هسته جاری است در حالیکه همانطور که گفتند هسته ها را طوری میسازند که این جریانها وجود نداشته باشند ویا حداقل مقدار ان بسیار ناچیز باشد..

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                    سلام-با اجازه دوستان --الکترونهای هر ماده دو نوع حرکت دارند 1- حرکت در مدار اربیتالی و2- حرکت به دور خود یا وضعی--این حرکتهای الکترون یعنی جریان الکتریکی--در بعضی از مواد تعداد الکترونها در اتم زوج و در بعضی دیگر فرد است--گشتاور مغناطیسی یعنی حاصل ضرب جریانی که در یک حلقه برقرار است ضربدر مساحت حاصل از حلقه که نشان میدهد به سیم حامل جریان در یک میدان مغناطیسی خارجی گشتاور وارد میشود-- حرکت الکترونها ایجاد گشتاور مغناطیسی میکند بنابراین دارای دو کشتاور اربیتالی و وضعی هستند-برایند این دو گشتاور مغناطیسی هنگامیکه در یک میدان خارجی قرار میگیرد به جسم تاثیر گذاشته و باعث میشود که به ان نیرو وارد شود اگر مجموع این دو صفر باشد نیرویی وارد نمیشود و ماده دیامغناطیس هست اگر این برایند زیاد نباشد ماده پارامغناطیس و اگر این برایند زیاد باشد ونیرو ی میدان خارجی به جسم وارد شود و ما ان را حس کنیم فرو مغناطیس است .
                    سلام
                    این حرکت های الکترون یعنی جریان الکتریکی oo:
                    همکار عزیز این حرکت های الکترون که در مواد عایق هم وجود داره اونوقت کجا جریان الکتریکی بر قراره؟؟؟؟
                    جریان الکتریکی یعنی حرکت الکترون از یک اتم به اتم کناریش در مواد رسانا......................

دیدگاه

با سلام--جناب قاصد خیلی نکته بین هستند و باید خیلی مراقب نوشته هایمان باشیم فکر میکنم حق با شماست ولی مگر حرکت الکترون را جریان نمینامیم؟در هر حال میخواستم این حرکت الکترون را به ایجاد گشتاور مغناطیسی ربط دهم و هدف صرفا این است که حرکت الکترون باعث ایجاد گشتاور مغناطیسی میشود ایا دوستان موافقند؟

دیدگاه

با سلام خدمت شما دوستان عزیز
                        و تشکر ویژه از جناب قاصد به خاطر لطف همیشگیشون به من
                        می رم سراغ بحث
                        دوستان می خوام مفهوم یک ذره فرومغناطیس رو بازگو کنم و بعد به سوال آقای قاصد پاسخ بدم.
                        ذره فرو مغناطیس: ذرات فرو مغناطیس از پیوند دو قطبی های هم راستا تشکیل شده اند . ( حوزه های مغناطیسی)
                        دو قطبی مغناطیسی : مولکول هایی هستند که بر آیند حرکت الکترون ها در این مولکول سبب تشکیل میدان مغناطیسی در یک راستا گردد.
                        توجه داشته باشین عامل ایجاد یک ماده فرو مغناطیس در پایه چگونگی بر آیند حرکت الکترون های اون مادس.

خوب حالا پاسخ جناب قاصد
                        جناب قاصد یک نکته رو در ابتدا به خاطر بسپارید تا در ادامه مطلب رو دقیق تر بگم!!!
                        تمامی قوانین مغناطیسی بر جریان های الکتریکی حاکم هست ولی قانون اهم به تمامی جریان های الکتریکی حاکم نیست!!!
                        جناب قاصد با این مطلبی که شما بیان کردین من ابتدا باید انواع جریان های الکتریکی رو مطرح کنم تا منظور من رو متوجه شید.
                        جریان های الکتریکی به طور کلی به سه دسته تقسیم می شن:
                        که هر کدام ناشی از :
                        2-حرکت یون ها در سیال
                        قابل توجه !!!
                        ما نمی توانیم قانون اهم رو برای جریان الکترولیتی و یا انتقالی بنویسیم!!!!
                        شما از مواد اکسیدی در هسته فریت صحبت کردین یعنی قانون اهم رو وارد بحث کردین!!!
                        دوست عزیز رفتار مواد مغناطیسی ناشی از نحوه حرکت الکترون اون هاس ولی این حرکت الکترون در طبقه بندی جریان انتقالی هستش
                        یعنی قانون اهم شاملش نمیشه ولی قوانین مغناطیسی بین تمامی جریان ها یکی هست یعنی این جریان شامل قوانین مغناطیسی می شود!!!
                        من با چند تا تصویر سعی کردم بیان کنم که جریان پوستی هسته یه جریان هدایتی و پیوسته نیست پس به قانون اهم ربطی ندارد!
                        این جریان یعنی تمامی ذرات که در پوسته هسته قرار گرفتن حرکت الکترونی اون ها به یک سمت هستش و این همسویی سبب یک مغناطیس هم سو میشه
                        میزان این جریان پوستی تابع این موضوع هست که چقدر ذره مغناطیسی همسو شدن که میزان این همسویی ذرات مغناطیسی رو مغناطیس
                        شدگی
                        میگن!!!
                        جناب قاصد من با مکانیزم شما در رابطه با فوران اطراف هسته موافقم ولی توضیحات شما کلی بود ولی استناد من به پایه رفتار ذرات بود دیدین که شکل مغناطیسی
                        اطراف هسته هم یکی بود!!!
                        حالا با این توضیحات با من موافق شدین؟؟؟
                        اگه جواب بله هست ادامه بدم
                        ممنون از تمامی دوستان که با بحث همراهن

با سلام مجدد
                        بنده جواب رو دقیقآ از روی فرمایشات جنابعالی میدم...............
                        حرکت الکترون که در نهایت باعث ایجاد حوزه های مغناطیسی میشه در اربیتال خودش محدود میشه.............
                        در هسته... الکترون جاری فقط مربوط میشه به جریان فوکو که در هسته های فریت وجود نداره ...........
                        شما از سه نوع حرکت الکترون نام بردید
                        که هر کدام ناشی از :
                        2-حرکت یون ها در سیال
                        قابل توجه !!!

کدام نوع در هسته اتفاق می افته ................حرکت الکترون از اتم به اتم دیگه یا در خلآ یا در الکترلیت ...............یعنی الکتریسیته جاری
                        هر گونه محدودیت در مسیر الکتریسیته جاری یا با اهم یا با ضریب هدایت سنجیده میشه.....................
                        تا الان نشنیدی که مقاومت داخلی باطری باعث افت ولتاژ در مدار میشه و اتفاقآ با قوانین اهم بررسی میشه .........مگر باطری اسیدی با انتقال یون
                        کار نمیکنه....................در مورد حرکت الکترون در خلآ باز قانون اهم صدق میکنه ..............
                        اگر داخل تلویزیون های لامپی رو دیده باشی میبینی در قسمت هریزنتال از لامپهای PL 500 استفاده شده چرا ؟؟؟
                        چون مقاومت داخلی اونها کمتر هست ................یکی از چیزهایی که در افزایش مقاومت الکتریکی نقش داره چگالی تعداد الکترون جاری هست ..............
                        در لامپ های خلآ برای اینکه این چگالی رو کاهش دهند سطح کاتد و آند رو افزایش میدن........................
                        پس میبینی قانون اهم هر جا که جریان جاری باشه صدق میکنه .................حتی در سیم ابر رسانا .............هیچ گاه نمیتوان 1000 آمپر رو از یک سیم
                        ابر رسانا به قطر مو عبور داد چون ضریب هدایت 1000 آمپر رو نداره به عبارتی مقاومت اهمی ایجاد شده بر اثر چگالی جریا ن این اجازه رو نمیده..........
                        این مقاومت اهمی اسمش عوض میشه بهش میگن ضریب هدایت.........یا ادمیتانس............
                        ضریب هدایت هسته فریت بسیار بسیار کمه لطف کن بگو جریان جاری چطور داره در هسته فریت حرکت میکنه؟؟؟...........
                        و نوع حرکتش کدوم مورد از موارد ی هست که شما گفتی؟؟
                        [color=red]1- جریان هدایتی----- conduction current

اضافه شده در تاریخ :
                        با سلام--جناب قاصد خیلی نکته بین هستند و باید خیلی مراقب نوشته هایمان باشیم فکر میکنم حق با شماست ولی مگر حرکت الکترون را جریان نمینامیم؟در هر حال میخواستم این حرکت الکترون را به ایجاد گشتاور مغناطیسی ربط دهم و هدف صرفا این است که حرکت الکترون باعث ایجاد گشتاور مغناطیسی میشود ایا دوستان موافقند؟
                        هم کار عزیز هیچگاه حرکت الکترون در اربیتال خودش و حرکت وضعی جریان الکتریکی نامیده نمیشه................
                        طبق نظریه دانشمندان حرکت وضعی الکترون باعث ایجاد خطوط فلو در اطرافش میشه .............
                        حرکت الکترون های آزاد در مواد رسانا در یک جهت باعث میشه میدانهای تک تک الکترونها در یک راستا قرار بگیرند
                        و برایند انها در اطراف رسانا قابل ردیابیست...................

دیدگاه

حرکت الکترون های آزاد در مواد رسانا در یک جهت باعث میشه میدانهای تک تک الکترونها در یک راستا قرار بگیرند
                          و برایند انها در اطراف رسانا قابل ردیابیست...................
                          طبق تعریف جریان الکتریکی برابر است با حرکت بار الکتریکی در واحد زمان----حرکت اربیتالی یک الکترون در مدار خودش با سرعت مشخصی انجام میشود که باعث ایجاد جریان خیلی ضعیفی میشود که قابل محاسبه است.

دیدگاه

طبق تعریف جریان الکتریکی برابر است با حرکت بار الکتریکی در واحد زمان----حرکت اربیتالی یک الکترون در مدار خودش با سرعت مشخصی انجام میشود که باعث ایجاد جریان خیلی ضعیفی میشود که قابل محاسبه است.
                            بنده با اجازه یه کوچولو کاملش میکنم..............
                            جریان الکتریکی برابر است با حرکت بار الکتریکی در واحد زمان-از یک مقطع رسانا
                            تعریف یک آمپر هم که واحد جریان جاری هست میشه.............
                            عبور یک کلن الکترون در مدت یک ثانیه از مقطع رسانا
                            جناب جبرییلی حرکت الکترون در اربیتال خودش در همه مواد چه رسانا چه عایق وجود داره ....................
                            در مواد رسانا الکترون آخرین اربیتال میتونه اتم خودش رو ترک کنه و وارد اتم کناریش بشه که تازه اینم جریان الکتریکی نیست
                            چون مدام اتفاق می افته و رندوم هست..........................
                            تنها زمانی که توسط منبعی الکترونی وارد رسانا بشه و تعادل بار در رسانا بهم بخوره الکترونی باید از رسانا از قطب
                            دیگر منبع خارج بشه اینو میگن جریان الکتریسیته جاری........................
                            بر عکس شده همه از سطح پایین بحث میکنن میرن بالا ما از سطح بالا بحث میکنیم میاییم پایین کم کم از مفاهیم پایه هم سقوط میکنیم رو زمین.......... :biggrin:

دیدگاه

فکر میکنم بهتر است از لفظ الکتریکی صرفنظر کنیم تا اشتباه برداشت نشود پس اینطور میگوییم که حرکت الکترون باعث ایجاد جریان میشود (حالا اسمشو بزاریم جریان الکترونی :redface:به هر حال بار الکتریکی از الکترون تشکیل شده و در حضور میدان مغناطیسی به ان نیرو وارد میشود و حرکت الکترون هم ایجاد میدان مغناطیسی میکند) ------در مورد مطلب نوشته شده در صفحه دوم این مرجع.در مورد جریان نظرتان چیست ؟ http://www1.mmu.edu.my/~wslim/lectur...s/Chapter4.pdf

دیدگاه

فکر میکنم بهتر است از لفظ الکتریکی صرفنظر کنیم تا اشتباه برداشت نشود پس اینطور میگوییم که حرکت الکترون باعث ایجاد جریان میشود (حالا اسمشو بزاریم جریان الکترونی :redface:به هر حال بار الکتریکی از الکترون تشکیل شده و در حضور میدان مغناطیسی به ان نیرو وارد میشود و حرکت الکترون هم ایجاد میدان مغناطیسی میکند) ------در مورد مطلب نوشته شده در صفحه دوم این مرجع.در مورد جریان نظرتان چیست ؟ http://www1.mmu.edu.my/~wslim/lectur...s/Chapter4.pdf
                                سلام
                                حرکت الکترون باعث ایجاد جریان میشود oo:
                                ببخشید مگر الکترون ثابت هم داریم؟؟که اونی که حرکت میکند باعث ایجاد جریان میشود............
                                اجازه بدین یک تعریف دیگه از جریان الکتریکی یا جریان الکترونی ارائه بدم ............شاید متوجه داستان بشید...........
                                حرکت الکترون آزاد در مدار الکتریکی مشخص جریان جاری الکتریکی نامیده میشود............
                                و هر گاه بخواهیم مقدار این جریان رو بسنجیم در واحد زمان رو اضافه میکنیم.................
                                به تمام کلمات توجه کنید ..........الکترون آزاد ..........مدار الکتریکی مشخص...........
                                الکترون آزاد یعنی الکترون اربیتال آخر که میتواند اتم رو ترک کنه که باعث میشه اتم به یون مثبت تبدیل بشه............
                                مدار الکتریکی مشخص یعنی حرکت الکترون آزاد رندوم نیست بلکه تحت نیرویی الکتریکی یا مغناطیسی یا نورانی یا پیزو الکتریکی....یا حرارتی در یک مدار مشخص
                                جاری شده و از یک اتم به اتم دیگر در حرکت است....................................
                                حرکت الکترون در مدار اربیتالی خودش جریان الکترونی جاری محسوب نمیشه...................
                                اینکه حرکت انتقالی الکترون در اربیتال خودش با حرکت وضعی که داره باعث ایجاد میدان مغناطیسی میشه بحث جدیدی نیست..........
                                با کنارهم قرار گرفتن اتمها مولکول های مغناطیسی بوجود میان و جهت این مولکول ها هست باعث فوران فلو در سطح هسته میشن............
                                حال اگر شما میخواهید حرکت الکترون در اربیتال خودش را جریان جاری در سطح هسته بنامید ............سخت در اشتباهید..........
                                اون جریانی که جناب حیدری نمایش داد که در هسته در حال طی کردن هست میلیونها برابر مسیر اربیتالی الکترون هست...........
                                اون مرجعی هم که قرار دادین میزان میدان مغناطیسی اطراف الکترون رو با توجه به حرکت انتقالی و وضعی و مساحت مسیر طی شده محاسبه میکنه
                                صحبت جریان در مسیر اربیتالی نیست بلکه جاری شدن الکترون آزاد و اثر میدان آن مورد توجه هست..............

اضافه شده در تاریخ :
                                بنده تعجب میکنم چرا هیچ کس وارد بحث نمیشه یعنی دوستان تحصیل کرده هیچ نظری ندارن............... :nerd:
                                جریان جاری الکترونی به حرکت الکترون در اربیتال خودش اطلاق میشه :question:
                                جناب شاهرخ خان ..........جناب B2 ...........جناب بنیامین پور.............جناب ویجر 2020 تشریف بیارین.........

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X