اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

سلام از دوستان کسی است که دستگاه ساخته مرا کمک کند
    رطوبت دما بعد از وصل کردن سنسور 99.9 نمایش می دهد
    دوستان کمک کنند

دیدگاه

با سلام لطف میکنید برا من بفرستید ممنون میشم
      جدیدترین ویرایش توسط اشکان غفارزاده; ۱۰:۲۷ ۱۳۹۶/۰۳/۲۴.

دیدگاه

سلام من ساختم خیلی هم عالی جواب داد

دیدگاه

سلام
          پروگرامر من TNM 2000 هستش
          چند تا فایل واسه فلش واسه هر کدوم از آی سی ها هستش
          کدومو چطور فلش بزنم
          این پروگرامر فقط یه فایل رو انتخاب میکنه
          (تجربه ای تو پروگرم ندارم)

دیدگاه

سلام آقا محمد

قبل از هر حرفی واقعا سپاسگزارم از اینکه این دستگاه رو با این همه توضیحات اینجا برای استفاده علاقه مندان قرار دادید. ان شاء ا... در همه مراحل دنیوی و اخروی سربلند باشید.

من هم فایل هارو از پست اول شما دانلود کردم و در پروتئوس اجرا کردم، حالا چندتا سوال برام پیش اومد و با اینکه صفحهات تاپیک رو جسته و گریخته خوندم چون صفحات خیلی زیاد شده و مطالب مفید پراکنده، جواب سوالات رو پیدا نکردم ناگزیر سوالم رو اینجا می پرسم. باز اگه تکراریه عذرخواهی میکنم.البته چون من درحد مبتدی در زمینه الکترونیک مطالعه داشتم اگه سوالاتم کمی برای شما خنده دار بود عفو کنید.

1- بعد از اجرای فایل شبیه سازی پروتئوس، در حین اجرای شبیه ساز مقدار رطوبت رو از روی سنسور تغییر دادم که روی LCD هم بخوبی قابل مشاده بود ولی وقتی همین کارو با سنسورهای دما(ds18b20) کردم عدد روی LCD در همان مقدار اولیه (T=28.4) که روی سنسور SHT21 تنظیم شده باقی ماند و تغییرات سنسورهای ds18b20 را نشان نداد. علت چیست؟ و اینکه اگر دما از روی sht21 قرائت میشه کاربرد این چهار سنسور ds18b20 در مدار چیه؟

2- شما در برنامه از چهار عدد سنسور دما استفاده کرده اید، عدد روی LCD آیا میانگین اینها را نشان می دهد؟ یا بیشترین را؟ و یا ..... آیا می توان تعداد سنسور دما را به دلخواه تغییر داد؟ مثلا در کل یک عدد استفاده کنیم یا اینکه یکی هم اضافه کنیم بشود 5 عدد. و اینکه در یک جایی خوندم این سنسور ds18b20 در محیط مرطوب درصد خطاشون میره بالا و حتی در رطوبت 60-70درصد 1 درجه خطا دارند، این درسته یا نه

3- شما در توضیحات فرمودید که از رله های 9v استفاده بشه در حالیکه در فایل شبیه سازی شده از رله های 12v استفاده کرده اید، این مورد هم در ذهن من سوال هست که 12 یا 9؟

6- درمورد سازوکار رطوبت ساز توضیحاتی رو قرار بدید. مثلا اینکه آیا المنت درون آبی باید ببندیم یا ... و یا اگه بخواهیم از پیزوالکتریک استفاده کنیم آن را چطور در مدار قرار دهیم؟

7- شما در قسمتی از توضیحات گفتید که تغذیه مدار 9v هست، چه تغییراتی لازم است تا مدار بتواند با باتری ماشین هم کار کند. این برای مواقعی که برق میره خوب میشه چون میتونیم مثلا به باتری ماشین وصل کنیم. در نظرم بود که یک باتری هم کنار دستگاه قرار بدم تا درصورت قطعی برق بصورت اتوماتیک دستگاه از این باتری استفاده کنه، چون در این زمینه اطلاعاتی ندارم آیا امکانش هست ؟ یک مدار جداگانه باید براش طراحی کرد یا میشه داخل همین مدار با کمی تغییر این امکان رو هم جا داد؟

8- توان مصرفی این دستگاه پس از ساخت درکل چقدر است؟

9- آیا در نسخه جدید که از sht21 بجای hs1101 استفاده کرده اید باز نیاز به کالیبره هست؟

10- امکان این هست که بجای این دو میکروکنترلر 8 و 32 از یک atmega128 استفاده کرد؟

ببخشید که سوالاتم زیاد شد.
            منتظر پاسخ های شما هستم

سپاس فراوان.
            جدیدترین ویرایش توسط zebelxan; ۱۴:۱۳ ۱۳۹۶/۰۵/۲۳.

دیدگاه

سلام به همه دوستان عزیز و داداش محمد عزیز بابت غیبت طولانی مدتم عزر خواهی میکنم داداش محمد بابت ورژن جدید سپاس فراوان محمد جان هگز تغییر کرده تو ورژن جدید آیا تغییرات سخت افزاری هم داشتیم من دارم مجدد مدار رو مونتاژ میکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 1hoshmand نمایش پست ها
                سلام بنده یک برد با pic18f46k80 درست کردم که سنسورش هم sht11 هست و ایسی ساعتش هم pcf8583 هست دارای 5 تا خروجی جهت هیتر فن و رطوبت ساز و دستگاه اکسیژن و موتور هست کاملا صنعتی و فرمان هاش با اپتو کوپلر از مزایاش میشه گفت علاوه بر اندازه گیری دما ورطوبت تایمر دقیق تشخیص خرابی سنسور تشخیص قطع بودن سنسور و دو تا ورودی جهت نصب سنسور درب دستگاه و... داره ال سیدی استفاده شده برای دستگاه هم 4*16 هست و شما تمامی پیغام ها را میتونید روش ببنید به محض تست براتون میزارم تا ازش استفاده کنید.
                سلام من دارم مداری رو که آقا محمد گذاشتند رو میسازم اما همیشه دغدغه سنسور اکسیژن و دی اکسیدکربن رو داشتم . الان خیلی وقت میشه از تاریخ این پست شما گذشته، لطفا فایل هاتون رو قرار بدید تا ما هم استفاده کنیم

سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط zebelxan نمایش پست ها
                  سلام آقا محمد

قبل از هر حرفی واقعا سپاسگزارم از اینکه این دستگاه رو با این همه توضیحات اینجا برای استفاده علاقه مندان قرار دادید. ان شاء ا... در همه مراحل دنیوی و اخروی سربلند باشید.

من هم فایل هارو از پست اول شما دانلود کردم و در پروتئوس اجرا کردم، حالا چندتا سوال برام پیش اومد و با اینکه صفحهات تاپیک رو جسته و گریخته خوندم چون صفحات خیلی زیاد شده و مطالب مفید پراکنده، جواب سوالات رو پیدا نکردم ناگزیر سوالم رو اینجا می پرسم. باز اگه تکراریه عذرخواهی میکنم.البته چون من درحد مبتدی در زمینه الکترونیک مطالعه داشتم اگه سوالاتم کمی برای شما خنده دار بود عفو کنید.

1- بعد از اجرای فایل شبیه سازی پروتئوس، در حین اجرای شبیه ساز مقدار رطوبت رو از روی سنسور تغییر دادم که روی LCD هم بخوبی قابل مشاده بود ولی وقتی همین کارو با سنسورهای دما(ds18b20) کردم عدد روی LCD در همان مقدار اولیه (T=28.4) که روی سنسور SHT21 تنظیم شده باقی ماند و تغییرات سنسورهای ds18b20 را نشان نداد. علت چیست؟ و اینکه اگر دما از روی sht21 قرائت میشه کاربرد این چهار سنسور ds18b20 در مدار چیه؟

2- شما در برنامه از چهار عدد سنسور دما استفاده کرده اید، عدد روی LCD آیا میانگین اینها را نشان می دهد؟ یا بیشترین را؟ و یا ..... آیا می توان تعداد سنسور دما را به دلخواه تغییر داد؟ مثلا در کل یک عدد استفاده کنیم یا اینکه یکی هم اضافه کنیم بشود 5 عدد. و اینکه در یک جایی خوندم این سنسور ds18b20 در محیط مرطوب درصد خطاشون میره بالا و حتی در رطوبت 60-70درصد 1 درجه خطا دارند، این درسته یا نه

3- شما در توضیحات فرمودید که از رله های 9v استفاده بشه در حالیکه در فایل شبیه سازی شده از رله های 12v استفاده کرده اید، این مورد هم در ذهن من سوال هست که 12 یا 9؟

6- درمورد سازوکار رطوبت ساز توضیحاتی رو قرار بدید. مثلا اینکه آیا المنت درون آبی باید ببندیم یا ... و یا اگه بخواهیم از پیزوالکتریک استفاده کنیم آن را چطور در مدار قرار دهیم؟

7- شما در قسمتی از توضیحات گفتید که تغذیه مدار 9v هست، چه تغییراتی لازم است تا مدار بتواند با باتری ماشین هم کار کند. این برای مواقعی که برق میره خوب میشه چون میتونیم مثلا به باتری ماشین وصل کنیم. در نظرم بود که یک باتری هم کنار دستگاه قرار بدم تا درصورت قطعی برق بصورت اتوماتیک دستگاه از این باتری استفاده کنه، چون در این زمینه اطلاعاتی ندارم آیا امکانش هست ؟ یک مدار جداگانه باید براش طراحی کرد یا میشه داخل همین مدار با کمی تغییر این امکان رو هم جا داد؟

8- توان مصرفی این دستگاه پس از ساخت درکل چقدر است؟

9- آیا در نسخه جدید که از sht21 بجای hs1101 استفاده کرده اید باز نیاز به کالیبره هست؟

10- امکان این هست که بجای این دو میکروکنترلر 8 و 32 از یک atmega128 استفاده کرد؟

ببخشید که سوالاتم زیاد شد.
                  منتظر پاسخ های شما هستم

سپاس فراوان.
                  سلام علیکم
                  و سلام به تمامی کاربران عزیز eca
                  جواب سوال اول
                  هیچ وقت به یک شبیه ساز بیشتر از پنجاه درد اطمینان نکنید لذا اگر مقدار دما رو درست نشون نمیده این مشکل نرم افزاری هست و خودم هم همین مشکلو تو پروتیوس داشتم و اینکه این چهار تا سنسور برای اینه که در جاهای مختلف کنار شانه ها قرار بدید تا از یکسان بودن دما اطمینان حاصل کنید که در غیر این صورت سیسم فن های گردش هوا یا هیترزیس ا کارشو به درستی انجام نمیده و باید تنظیم کنید
                  جواب سوال دوم: نخیر این چهار تا سنسور از یکدیگر مجزا هستند و هر کدام دمای محل قرار گیری خودش رو نشون میده ... اینکه بخای سنسور رو کم کنی مشکلی نداره اصلا همشو بردار ولی بیشتر از چهار تا امکانش نیست بله درصد خطا داره برای همین هست که از سنسور های سری sht استفاده کردیم و شما هم سعی کنید از سنسور sht استفاده کنید

جواب سوال سوم: نه فایل شبیه سازی رو بی خیال از رله های 9 ولتی استفاده بفرمایید چون ترانس تغذیه مدار 9 ولتی می باشد

جواب سوال چهارم: والا برای بالا بردن رطوبت اون چیزی که در مرحله اول لازمه اینه که باید تا حد امکان ارتفاع اتاقک کمتر بشه در مرحله دوم هم استفاده از رطوبت ساز های پیزو هست و نحوه ی وصل پیزو هم اینجوریه که ترانس پیزو دائم باید به برق وصل باشه و شما سیم پیزو رو به رله وصل می کنید و رله به عنوان یک کلید عمل کرده و عمل کنترل را انجام می دهد نکته دیگه اینکه به هیچ وجه ترانس رو به رله وصل نکنید که وقتی رله وصل شد ترانس به برق متصل بشه و پیزو رو تغذیه کنه این کار باعث ایجاد نویز برای مدار میشه لذا در وصل کردن قطعات خاصیت سلفی دار دقت کنید

خوب برای استفاده از ماشین باتری رله ها رو 12 ولتی بزارین و تغذیه مدار یعنی ترانس رو هم 12 ولت در نظر بگیرید
                  توان مصرفی دستگاه زیاد نیست ولی این بستگی به شدت کار وسایل جانبی مخصوصا هیتر یا المنت دارد

جواب سوال نهم: خیر سنسور سری sht دیجیتال بوده و نیازی به کالیبره نیست با این حال باز اگر اسرار بر تنظیم یا کالیبره سنسور توسط یه رطوبت سنج دقیق دیگه داشتید می تونید این کارو انجام بدید

جواب سوال دهم : میکرو مگا 8 به عنوان درایور سنسور sht عمل می کند لذا برداشتن این سنسور امکان پذیر نیست حتی برای دستگاه های دیگر من از همین مدل سنسور با درایورش استفاده می کنم و مشکلی به وجود نخواهد آمد
                  و در آخر بله اگر برنامه نویس باشه می تونید از مگا 128 استفاده کنید و امکانات بیشتری ایجاد کنید
                  با تشکر

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط محسن مهدی نمایش پست ها
                  سلام به همه دوستان عزیز و داداش محمد عزیز بابت غیبت طولانی مدتم عزر خواهی میکنم داداش محمد بابت ورژن جدید سپاس فراوان محمد جان هگز تغییر کرده تو ورژن جدید آیا تغییرات سخت افزاری هم داشتیم من دارم مجدد مدار رو مونتاژ میکنم
                  سلام محسن مهدی عزیز
                  نه سخت افزار تغییر نکرده فقط یه سنسور با درایورش اضاف شده رفیق

دیدگاه

باسلام و تشکر از زحمات فراوان دوستان و باز کننده تاپیک. من چند تا نظر در مورد کلیات دارم که عرض می کنم. 1- دیدم که نوشته بودین watchdog غیر فعال بشه شایدم درست نخوندم تاپیکو ولی اگه اینطور باشه کار خطرناکیه و سازنده میکرو این امکانو گذاشته که یوقت که بهر دلیلی میکرو قاط زد ریست بشه و عمل اشتباهی انجام نشه. 2-استفاده از اپتو کوپلر جهت جداسازی بخش قدرت و کنترل میتونه مفید باشه و از ایجاد نویز جلوگیری کنه که من با نگاهی که به عکس صفحه اول کردم ندیدم استفاده شده باشه.3- در زمان قطع برق اگه در 5 روز ابتدایی جوجه کشی قرار داشته باشیم نیاز به حفظ دما یک پارامتر کریتیکال هست و همچنین در سه روز آخر نیاز به حفظ رطوبت بالا. لذا یه سیستم ساده پشتیبانی کننده UPS رو میشه تو مدار جاداد.4-بدلیل تولید گرما داخل تخم در نیمه دوم جوجه کشی بهتره دما کم کم کاهش پیدا کنه بخصوص برای تخمهای بزرگتر مثل بوقلمون و غاز. 5-باید توجه داشته باشین اگه در سه روز آخر رطوبت زیاد (بالای 90) به سنسورتون برسه (sht یا سنسور رطوبت خازنی یا مقاومتی یا ...) حتی برای مدت کوتاهی این اتفاق بیفته سنسور قاط میزنه و در مورد sht ها دما رو بالا میبره و تخمها رو میپذه و در مورد سنسورهای رطوبت این اتفاق میفته که رطوبت کمتری سنس میکنه و رطوبت ساز دائما کار میکنه و رطوبت محیط رو 100 ثابت میشه.6- همین دیگه :-)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sbz956 نمایش پست ها
                      خوب برای استفاده از ماشین باتری رله ها رو 12 ولتی بزارین و تغذیه مدار یعنی ترانس رو هم 12 ولت در نظر بگیرید
                      سلام دوباره

من میتونم تغذیه مدار رو 5 ولت در نظر بگیرم و رله ها رو هم 5 ولت بزارم؟
                      در اینصورت تکلیف 7805 چی میشه؟ با تغذیه 5 ولت فکر میکنم راحت ترین کار حذف 7805 و اتصال محل پایه ورودیش به پایه خروجیش هست...با اینکار مشکلی پیش نمیاد؟
                      اگر 7805 حذف بشه قطعه دیگه ای که نیاز نیست حذف بشه؟

ببخشید فکر کردم هنوز پاسخ ندادین پست رو اینجا ویرایش کردم.
                      جدیدترین ویرایش توسط zebelxan; ۱۰:۳۵ ۱۳۹۶/۰۶/۰۲.

دیدگاه

سلام
                        تغذیه 5 ولت هم می تونید بدین ولی باید پایه ورودی رو با پایه خروجیش اتصال کوتاه کرد
                        اما اگر تغذیه 9 ولت باشه به هیچ عنوان نباید رگولاتور رو حذف کرد در غیر این صورت میکرو و سنسور و ال سیدی اسیب خواهند دید ولتاژ تغذیه قطعات اصلی 5 ولت هست که نباید بیشتر از این مقدار به مدار داد

دیدگاه

دوستان این مدار واقعا عالی هست
                          جا دارد که از دوست عزیر جناب آقا محمد تشکر ویژه بکنیم.

با توجه به اینکه میکرو mega32 این مدار همه حافظش پر شده امکان اضافه کردن کنترل های بیشتر دیگه وجود نداره، من یه کوچولو تغییرات دادم برای استفاده از ATMega1284P اما چون در زمینه برنامه نویسی میکروها آنچنان دستی ندارم با مشکل خطای عدم ارتباط با سنسورها مواجه شدم

لطفا اگه دوستان امکانش رو دارند این مدار رو برای ATMega1284P تغییر بدند

سپاس.

دیدگاه

سلام دوستان من پنج شیش ساله تو کار ساخت دستگاه جوجه کشی هستم و خواستم از تجربیاتم بگم که همگی استفاده کنن.
                            تصویر زیر یه نموداره که اختلاف دمای پوسته تخم مرغ با هوای داخل دستگاه رو نشون میده دلیلشم تولید گرمای بیولوژیکی داخل تخم هست.
                            نمیدونم تصویر آپلود شده یا نه منکه عکس العملی ندیدم. بهر حال تو گوگل سرچ کنید ET MT incubation j تو عکسای گوگل سرچ کنید نمودارش میاد.
                            خب این نمودار چی میگه؟ میگه اگه مثلا در روز پانزدهم جوجه کشی هستیم و سرعت جریان هوا تو دستگاه خیلی زیاد نیست یه اختلاف دمای قابل توجه بین پوسته تخم و هوای دستگاه وجود داره چون بدلیل فعالیتهای بیولوژیکی جنین مقداری تولید گرما درون تخم وجود داره که باعث میشه دمای تخمها از دمای هوای دستگاه بیشتر بشه! وظیفه ما اینه که طوری دما رو کاهش بدیم که دمای پوسته رو مقدار مشخصی ثابت باشه (معمولا 37.8) البته کاهش زیادی دما هم باعث میشه جنین رشدش متوقف بشه بعدشم تولید گرماش متوقف بشه و مشکل حل بشه! نه دیگه جنین میمیره (مسدوم آمادست) 9)
                            من دیدم معمولا همه منجمله خود من اون اوایل بزرگترین دغدغه طراحی مدارمون انتخاب سنسور با دقت بالاست و میگیم آقا sht (که البته عملکردش برا ستر خوبه) ها سرعتشون اینقدر میلی ثانیه از DS18B20 بیشتره و خصوصا دقتشون دهم درجه هست. خب حالا اگه ما برا تخمها درجه حرارت مناسب اعمال نکنیم فقط معنیش اینه که تخمها رو (بعضیاشون رو) با دقت بیشتری نابود کردیم! و مهمتر از دقت یک دهم اینه که جنینه تو روز هیفدم میگه آقاجان من دمام رفته رو 38.5 حالا تو اومدی با sht نگران این هستی که 37.8 واقعا 37.8 هست؟1 خب باید تا اون روز هیفدم دما رو حدود 0.7 تا یک درجه کم کرده باشین و شاید این مهمتر از این باشه که دقت سنسورتون یکدهمه یا دو دهم.
                            این تولید گرما داخل تخمها برا تخمهای با اندازه بزرگتر بیشتره.
                            مثلا یه بنده خدایی اومده بود دهانه لوله آزمایشگاهی رو با دقت چند هزارم میلیمتر اندازه گرفته بود که مثلا صدتا ازش سفارش بدن ولی استادش که یه نگاه انداخت متوجه شد طرف یک سانتیمتر اشتباه کرده! (اینقدر تو جزئیات غرق شدن که کلیات رو فراموش کردن)
                            یه چیز دیگه هم توجه کنید تخمهاییکه ترک یا میکرو ترک داشته باشن یا با آب سرد شسته بشن(انقباض محتویات تخم و کشیدن میکروبها به داخل) ممکنه وسط جوجه کشی منفجر بشن و همه تخمها رو آلوده و خراب کنن. دیگه اینکه تو نیمه اول جوجه کشی زیاد نیازی به تهویه نیست. جهت یکنواختی دما همه سوراخ سنبه ها رو ببندین و توجه داشته باشین سطح آب داخل دستگاه (اگه ظرف آب تو دستگاه قرار داره) کمتر باشه بهتره و باعث زیاد شدن رطوبت تو نیمه اول نمیشه. با آرزوی جوجه کشی موفق

دیدگاه

دوستان چند سوال :
                              1 . سیم بنفش در سیم کشی کجا باید نصب شود ؟؟؟

2 . بجای المنت میشه از لامپ 60 وات رشته ای استفاده کرد ؟؟؟
                              3 . موتور در دستگاه با وجود رطوبت خراب نمیشود ؟؟؟
                              4 . سنسور های 18b20 هر 4 عدد باید بصورت موازی با هم نصب شوند ؟؟؟

دیدگاه

سلام دوست گرامی پاسخ سوال دوم شما :
                                در استفاده از لامپ باید توجه داشته باشید سه نوع انتقال حرارت داریم (تابش-رسانش-جابجایی).اگر نور لامپ بصورت مستقیم به تخمها برسد بدلیل تفاوت رنگ و اندازه تخمها با سنسور معمولا دمای تخمها بیشتر از آنچه می شود که سنسور حس می کند که باعث زودتر درآمدن جوجه ها و کاهش راندمان کلی می شود و جوجه هاییکه در وقت مقرر 21 روز بدنیا نیان کیفیتشون کمتره (سرعت رشد - مقاومت در برابر بیماری - ...)
                                برای استفاده از لامپ حتما جلوی آن یک مقوا یا ورق فلزی بذارین که سایه بندازه رو تخمها. اینجوری نتایج نسبتا خوبی هم میشه گرفت چون لامپ مثلا 100 وات یا 40 وات برا دستگاه کوچیک یه خوبی که داره نیاز به دیمر نداره (ظرفیت گرماییش کمه) و سریع خنک میشه
                                (دلیل استفاده از دیمر اینه که با توان کمی حرارت اعمال بشه و بعد از قطع رله دمای بالای المنت باعث افزایش بیشتر دما نشه)
                                برای شروع فکر میکنم یه لامپ 40 وات حبابی بهترین گزینه باشه یا صد وات با دیمر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X