اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
    آقا من یه لامپ مهتابی آکواریوم دارم که یه شب دیدم یهو صدای انفجار از توش در اومد و ترکید...
    نه خودش بلکه اون آداپتور سرش(یا همون منبع تغذیهآ‌ش)
    بازم کردم و دیدم توش سیاه شده ولی چیزی توش ظاهرا آسیب ندیده بود...
    حالا دقیق نمیآ‌دونم چی بوده و چی شده شاید اتصالی بوده یا هر چیز دیگهآ‌ای...(البته pcb قسمت ورودیآ‌ش کلا نابود شده بود و پل دیودش ارتباطاتش قطع شده بود که با بقیهآ‌ی پایهآ‌ی دیودهایی که لحیم کردم، اتصالآ‌ها رو دوباره طبق pcb برقرار کردم)
    به هر حال دو تا از دیودهای پل دیودی سرش سوخته بود(اتصال کوتاه بود) اونا رو عوض کردم (1N4007)
    الان که ورودی رو از پل دیودی میآ‌گیرم ۲۲۰ ولت و خروجی پل دیود حدود ۳۰۰ و خوردهآ‌ای هست...
    اما خروجی کل منبع تغذیه صفره و مهتابی روشن نمیآ‌شه نمیآ‌دونم بقیه مشکل از کجاست؟
    میآ‌شه دوستان راهنمایی بفرمایند؟؟؟
    البته یکی دیگه از همین دیودهای 1N4007 وقتی با تست دیود مولتی متر میآ‌زنم حدود 40 میلی ولت افت ولتاژ دو سرش رو نشون میآ‌ده در صورتی که اون یکی سالمآ‌ها رو که تست میآ‌کنم میآ‌بینم چیزی حدود ۴۰۰- ۵۰۰ نشون میآ‌ده مولتی متر براشون...
    ممکنه مشکل از اون باشه یا مشکل از ترانزیستورهاشه؟؟؟
    چطور میآ‌تونم از سالم بودن ترانزیستورها اطمینان پیدا کنم(تستشون کنم؟)
    ممنون میآ‌شم راهنمایی بفرمایید این لامپ رو حدو ۴۰ تومان پولش رو دادیم نمیآ‌تونم از خیرش بگذرم....
    ببینم اگه سرعت اینترنت اجازه بده عکساشم میآ‌ذارم
    دادا منبعت سوییچینگه؟که به احتمال زیاد هست.بهتره بری تو قسمت منابع تغذیه سوییچینگ بپرسی اما بهت بگم که وقتی اون دیود های ورودی سوختن یعنی یه جایی از مدار سوخته واتصال کوتاه شده که زده دیود ورودیت بسوزه!
    بهرحال کل قطعات مدارت رو باید تست کنی!
    [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

مدارش دقیقا مشابه همین مدارات لامپ کم مصرف هستش...
      دو تا ترانزیستور 13003 و خازن و چوک و دیود و مقاومت + یه ترانس اون آخر مدار
      مثلا ترانزیستورها رو یا خازنآ‌ها رو چطوری تست کنم؟؟صفحه اول همین پست رو خوندم و چندین صفحهآ‌ی بعدش رو ولی ننونشه که خازن و ترانزیستور رو چطور باید تست کنم؟مولتی مترم تست خازن نداره...
      ظاهر خازنآ‌ها کاملا سالم به نظر میآ‌رسه و بادکرده یا تغییر شکل ندادن
      ترانزیستورها رو هم که میآ‌خوام تست کنم یکیآ‌شون بین دوتا از پایهآ‌ها، دو به دو از یه طرف روی حالت تست دیود راه نمیآ‌ده و از اون یکی طرف حدود ۵۰۰ و خوردهآ‌ای نشون میآ‌ده ولی اون یکی فقط روی دو تا از پایهآ‌هاش ایآ‌جوری و بین دوتا پایهآ‌ی دیگه هیچآ‌کدوم از هیچ طرفی عددی رو نشون نمیآ‌ده...
      ممکنه سوخته باشه؟
      بالاخره خوشبختانه موفق شدم عکسآ‌ها رو پلود کنم با این اینترنت نفتی...
      خیر سرش ADSLه ولی هیچ فرقی با دایالآ‌پ نداره...

دیدگاه

دوستان همونآ‌طور که مشاهده میآ‌کنید قسمتی از مدار pcb کلا از بین رفته که با اضافی پایهآ‌های دیودهای جدید پل زدم بینشون.
        خواهش میآ‌کنم کمکم کنید درستش کنم.
        ممنون

دیدگاه

اره مثل لامپ کم مصرفه البته من توش دیاک نمیبینم وفکر کنم ازاون بی کیفیتاس که با خازن الکترولیت دکار میکنه(خازن کوچیکه)
          به هرحال
          ترانزیستورارو درار وبیرون مدار تست کن(سرچ کن طریقه تست ترانزیستور بی جی تی)
          خازن 400ولتی یا 450 ولتی رو درار.اگه ظرفیتش زرگ باشه این روشی که میگم جوای میده
          مولتی متر روبزار روی تست بوق بعد بزن به دوسر خازن دریک لحظه کوتاه صدای بوق میشنوی حالا پلاریته وعوض کن دوباره وصل کن یه صدای بوق میشنوی اینن یعنی سالمه
          عیب این روش :برای خازنای کوچیک جواب نمیده!
          خازن استارتر هم باید 1000یا1200ولت یا بیشتر باشه هم عوض کن.
          واز همه مهمتر
          مقاومت ها رو یه سرشون رو درار وتست بگیر .باید همون چیزی که روشون نوشته باشن!مخصوصا اهم پایین هارو!
          انشاالله درست میشه
          [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

دیدگاه

فقط دو تا سوال
            این دیاک که میآ‌گید شبیه چی هست؟من توی لامپهای کم مصرف هم همین قطعات رو دیدم تقریبا چیز جدید دیگهآ‌ای توش ندیدم...

و یه چیز دیگه اینکه اگه بخوام ترانزیستورا رو از مدار بیرون بیارم ، قاعدتا مجبورم از هویه استفاده کنم...
            منم نه که ماشاالله خیلی حرفهآ‌ایم، میآ‌گم در اثر حرارت هویه ترانزیتورا نمیآ‌سوزن ؟

خدا از دهنت بشنونه...
            یعنی میآ‌شه منم برای اولین بار تو عمرم یه چیزی رو تعمیر کنم؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
              فقط دو تا سوال
              این دیاک که میآ‌گید شبیه چی هست؟من توی لامپهای کم مصرف هم همین قطعات رو دیدم تقریبا چیز جدید دیگهآ‌ای توش ندیدم...

و یه چیز دیگه اینکه اگه بخوام ترانزیستورا رو از مدار بیرون بیارم ، قاعدتا مجبورم از هویه استفاده کنم...
              منم نه که ماشاالله خیلی حرفهآ‌ایم، میآ‌گم در اثر حرارت هویه ترانزیتورا نمیآ‌سوزن ؟

خدا از دهنت بشنونه...
              یعنی میآ‌شه منم برای اولین بار تو عمرم یه چیزی رو تعمیر کنم؟؟
              دقیقا شبیه دیود هستش.مشکی البته بعضی هاشونم ابی هستن.یک عنصر دوپایه.

بله باید ازهویه استفاده کنید.اگه قلع کش وهویه تا40 وات داشته باشی .نمیسوزن!مطمن باش. مگه دو ساعت هویه رو بزاری رو پایش :mrgreen:
              اره میتونی چرا که نه!

دیدگاه

وااااای
                من هویهآ‌م از این قدیمی
                چوبیآ‌هاست...
                سرشو که خواستم عوض کنم تو بازار نبود آخرش یه دونه سرهویهآ‌ی ۲۰۰ وات گرفتم زدم بهش.....
                نه زیاد که نمیآ‌زنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
                  وااااای
                  من هویهآ‌م از این قدیمی
                  چوبیآ‌هاست...
                  سرشو که خواستم عوض کنم تو بازار نبود آخرش یه دونه سرهویهآ‌ی ۲۰۰ وات گرفتم زدم بهش.....
                  نه زیاد که نمیآ‌زنم
                  هویه منم ازاین چوبیاس.سر هویه که دیگه مارک واینا نداره.همشون به هم میخورن.حالا چرا 200وات :eek: :eek:یدونه 40وات میزدی.
                  به هرحال اگه باهاش راحتی.خیالی نی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
                    وااااای
                    من هویهآ‌م از این قدیمی
                    چوبیآ‌هاست...
                    نه زیاد که نمیآ‌زنم
                    دوسته من لامپ اکواریومت چند واته ؟
                    برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                    راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

والا اینآ‌قدر که زمخته که سری که بهش بخوره پیدا نکردم کوچیکترآ‌ از اون(البته دقیق یادم نیست که ۲۰۰ بود یا ۱۰۰)ولی خوب اون یکی سرهویهآ‌های توی بازار خیلی ظریف و باریکن که به این هویهآ‌ی کلهآ‌گندهآ‌ی من نمیآ‌خوردن ....
                      میآ‌گم حداقل نباشه مال ۲۰-۳۰ سال پیشه...

والا دوست خوبم نمیآ‌دونم به خدا...
                      کارتنش رو دور انداختیم روشم چیزی ننوشته چند واته ولی فکر کنم اگه استباه نکرده باشم حدود ۲۰ یا ۳۰ وات بودش...
                      ولی به هر حال مطمئن نیستم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
                        والا اینآ‌قدر که زمخته که سری که بهش بخوره پیدا نکردم کوچیکترآ‌ از اون(البته دقیق یادم نیست که ۲۰۰ بود یا ۱۰۰)ولی خوب اون یکی سرهویهآ‌های توی بازار خیلی ظریف و باریکن که به این هویهآ‌ی کلهآ‌گندهآ‌ی من نمیآ‌خوردن ....
                        میآ‌گم حداقل نباشه مال ۲۰-۳۰ سال پیشه...

والا دوست خوبم نمیآ‌دونم به خدا...
                        کارتنش رو دور انداختیم روشم چیزی ننوشته چند واته ولی فکر کنم اگه استباه نکرده باشم حدود ۲۰ یا ۳۰ وات بودش...
                        ولی به هر حال مطمئن نیستم...
                        اگه راه نیافتاد یه لامپ کم مصرف 20 وات بگیر کارت حل میشه
                        ولی جوری که من به عکسات نگاه کردم مثل اینه که داخل مدارت اتصال کوتاه شده چون فیبرارو کنده
                        این رو من خودم دیدم :mrgreen: یعنی اشتباه رو مرتکب شدم

دیدگاه

یعنی شما میآ‌گی اگه درست نشد یه دونه لامپ کم مصرف ۲۰ وات بگیرم و خروجیش رو به ورودی این لامپ آکواریوم بدم؟
                          درست متوجه شدم؟

دیدگاه

اره ولی درس شدنش کاری نداره ، یکم حوصله میخواد
                            دیودا رو چک کن (یه پایشون بیرون باشه ) مقاومتا رو حتما چک کن . وترانزیستوراش
                            از واته لامپ مطمئن شو بعد برو بخر

دیدگاه

آقا درست نشد...
                              مگه اون کاری که احسان جان گفت انجام بدم...
                              این مزخرف فیبرش اینآ‌قدر بی کیفیته که کلا تا هویه رو میآ‌بری نزدیکش مدار چاپیآ‌ش ذوب می شه...
                              اعصابمو خراب کرد...
                              آخرشم درست نشد... همهآ‌ی قطعاتش سالمه...
                              حتی پل دیودش درست کار می کنه و ۲۲۰ ولت ایآ‌سی رو میآ‌کنه ۳۱۰ دیآ‌سی بعد میآ‌ده سره ترانزیستورا و خازنا... خازنا کاملا شارژ میآ‌شن ولی ولتاژ خروجی صفره...
                              نمیآ‌دونم چه مرگشه...
                              شاید مسیرهای روی برد خراب شدن که خروجی صفر میآ‌شه...
                              ترانزیستورا و دیودها رو چک کردم .. خازنآ‌ها هم که همهآ‌شون ظاهرشون سالمه...
                              دیگه کلا نا امید شدم...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سیدآ‌علی
                                آقا درست نشد...
                                مگه اون کاری که احسان جان گفت انجام بدم...
                                این مزخرف فیبرش اینآ‌قدر بی کیفیته که کلا تا هویه رو میآ‌بری نزدیکش مدار چاپیآ‌ش ذوب می شه...
                                اعصابمو خراب کرد...
                                آخرشم درست نشد... همهآ‌ی قطعاتش سالمه...
                                حتی پل دیودش درست کار می کنه و ۲۲۰ ولت ایآ‌سی رو میآ‌کنه ۳۱۰ دیآ‌سی بعد میآ‌ده سره ترانزیستورا و خازنا... خازنا کاملا شارژ میآ‌شن ولی ولتاژ خروجی صفره...
                                نمیآ‌دونم چه مرگشه...
                                شاید مسیرهای روی برد خراب شدن که خروجی صفر میآ‌شه...
                                ترانزیستورا و دیودها رو چک کردم .. خازنآ‌ها هم که همهآ‌شون ظاهرشون سالمه...
                                دیگه کلا نا امید شدم...
                                اگه همش درس بود حتما و حتما مقاومتارو تست کن
                                ترانزیستوراشم چک کردی ؟
                                از برق بکش ، خازن رو تخلیه کن ،شاید ( بعیده ) مسیری رویه بردت کنده شده باشه که با مولتی متر وتست بیزر چک کن همرو

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X