اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط mehrdadmmg
    سلام

همون طور که میدونید ترانزیستور 13007 یا 13005 انواع مختلفی با پیشوند و پسوند های مختلفی تو بازار هست. پایه هاشون یکی هستند؟؟
    اگه لامپ خراب را به برق زدیم و قطع کردیم و بعد بازش کردیم دیدم خازن موقع دشارژ جرقه نمیزنه یعنی مشک از دیود های یکسو سازه؟؟
    نحوه تست ترانزیستور ها روی مدار چگونه هست؟
    من چندین نمونه که داشتم همشون یکی بودن(دیتاشیتون هم یکی بود). میتونه از فیوز.سلف ورودی یا دیود وحتی خازن باشه که برق نگه نمیداره.اگه احتیاط کنی درحالی که توبرقه مولتی متر(رو dc) بزنی دو سر خازن بهتره. معمولا روی مدار درست نشون نمیده چون مقاومت و دیود وصله بهشون.

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط elect2
    سلام ترانزیستور 13009 جنسش تو بازار خوب نیست از چه شماره مشابهی استفاده کنم؟
    دو تا 13007 مشابه رو پایه هاشون رو موازی کن هر چند خیلی اصولی نیست چون دو ترانزیستور دقیقا مثل هم نیست
    لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط General Mohsen Mohammadshahi
      من چندین نمونه که داشتم همشون یکی بودن(دیتاشیتون هم یکی بود). میتونه از فیوز.سلف ورودی یا دیود وحتی خازن باشه که برق نگه نمیداره.اگه احتیاط کنی درحالی که توبرقه مولتی متر(رو AC) بزنی دو سر خازن بهتره. معمولا روی مدار درست نشون نمیده چون مقاومت و دیود وصله بهشون.

اضافه شده در تاریخ : دو تا 13007 مشابه رو پایه هاشون رو موازی کن هر چند خیلی اصولی نیست چون دو ترانزیستور دقیقا مثل هم نیست
      اگر دقیقا از یه کارخونه باشه چی؟از دوتا 13005 موازیم استفاده کنم میشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elect2
        اگر دقیقا از یه کارخونه باشه چی؟از دوتا 13005 موازیم استفاده کنم میشه؟
        باز هم دقیقا مثل هم نمیشه. نه نمیشه چون 13005 4آمپره(دوتاش 8) ولی 13009 12آمپره
        موازی کردن ترانزیستور اصولش اینجوریه که تقسیم عادلانه بشه :mrgreen: ولی مااگه بخوایم اینجا رعایت کنیم خیلی شلوغ پلوغ میشه :biggrin:
        http://www.google.com/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com%2F-OZ-hsY7IWTk%2FTtbxxYvTlUI%2FAAAAAAAAAGg%2FKKb4kKVfwQM %2Fs1600%2FHow%25252Bto%25252BConnect%25252BTransi stors%25252Bin%25252BParallel.png&imgrefurl=ht tp%3A%2F%2Fhomemadecircuitsandschematics.blogspot. com%2F2011%2F11%2Ftransistor-facts.html&h=826&w=594&tbnid=f-gJykctdoBGjM%3A&zoom=1&docid=9bNNT0blaJeXj M&ei=c1A8U7zBOIG54AThyIDABg&tbm=isch&v ed=0CFUQhBwwAA&iact=rc&dur=1432&page=1 &start=0&ndsp=16
        لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

سلام به همگی
          دوستان واقعآ راهنماییاتون کار ساز بوده مخصوصآ اون فایل پی دی افی که به صورت خلاصه تهیه کردید :applause:
          الان 3 روزی میشه که هر لامپی رو میخوام تعمیر کنم رد خور نداره
          اونایی رو هم که فلیمان یک طرفشون سوخته رو هم میشه روشن کرد با همون مقاومتی که دوستان گفتن
          فقط ی سوال دارم اکثر خازنهای سرامیکی تو بازار پیدا نمیشن برای اینکه مشابه ش رو پیدا کنیم ظرفیت مهمه یا ولتاژ
          مثلآ یکی از خازنها 392 و 1200v الان ولتاژ باید همون باشه و ظرفیت بالا پایین بشه ؟ یا بلعکس؟
          و اگه ولتاژ یا ظرفیت رو بخوایم مشابهش رو بگیریم بالاتر بشه یا پایین تر ؟ و چقدر عدد بالا یا پایین باشه ایرادی نداره؟
          فکر کنم از ی سوال بیشتر شد
          دست گلتون هم درد نکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ALI0364
            سلام به همگی
            دوستان واقعآ راهنماییاتون کار ساز بوده مخصوصآ اون فایل پی دی افی که به صورت خلاصه تهیه کردید :applause:
            الان 3 روزی میشه که هر لامپی رو میخوام تعمیر کنم رد خور نداره
            اونایی رو هم که فلیمان یک طرفشون سوخته رو هم میشه روشن کرد با همون مقاومتی که دوستان گفتن
            فقط ی سوال دارم اکثر خازنهای سرامیکی تو بازار پیدا نمیشن برای اینکه مشابه ش رو پیدا کنیم ظرفیت مهمه یا ولتاژ
            مثلآ یکی از خازنها 392 و 1200v الان ولتاژ باید همون باشه و ظرفیت بالا پایین بشه ؟ یا بلعکس؟
            و اگه ولتاژ یا ظرفیت رو بخوایم مشابهش رو بگیریم بالاتر بشه یا پایین تر ؟ و چقدر عدد بالا یا پایین باشه ایرادی نداره؟
            فکر کنم از ی سوال بیشتر شد
            دست گلتون هم درد نکنه
            سلام
            در مورد خازن استارتر
            اول سعی کن مشابه خودتش بزاری اما اگه ولتازش بیشتر بود اشکالی نداره.
            اما درمورد ظرفیت سعی کن خودشو پیدا کنی اگه نشد نزدیک ترین ظرفیت رو به بالا رو براش استفاده کن.مثلا2.9نانو نبود 3نانو بزار.
            اما بازم میگم اگه ظرفیت خودش باشه بهتره.اما ولتاژش بیشتر بود مشکلی نیست فقط کمتر نباشه
            [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

سلام به همه اساتید گرام
              من هم خودمو با این لامپ ها در گیر کردم و تعمیرشون میکنم
              اما بعضی ها خیلی اعصاب خورد کنن و از تعمیرشون دست میکشم
              چون تمام قطعات رو تست میکنم و هر چیزی رو که حتی مشکوک میشم رو گاهی تعویض میکنم اما باز هم روشن نمیشه
              اینم بگم یه حباب ( یا به قول شما دوستان فیلامان ) سالم واسه تست دارم که نزنم مال مردم رو بسوزونم یا بخاد مشکلی واسش پیش بیاد حالا بگذریم
              موردم اینه که فکر کنین میام تمام قطعات برد رو جز سیم پیچ هلقوی و اون ترانسش ، عوض میکنم بازم ناز میکنن ، یا با نور زرد رنگ خیلی ضعیف روشن میشن یا اصلا روشن نمیشن
              کسی با عکس میتونه درست پیچیدن این دوتا رو آموزش بده چون تو بازار فکر کنم نیست ، تو شهر ما که نیست
              الکمک
              فدای همتون
              از صفحه اول خوندم تا الان
              جا هایی توضیح دادین اما نتونستم بفهمم که چجوری میگین
              و علت کم جون روشن شدن رو بیشتر تو چی میبینین
              :nerd:
              استاد نما نور دیگه سر نزدن نیستن؟
              kohsarimog@gmail.com
              بهترین وسیله دفع دشمن ، ازدیاد دوستان است.
              [img width=133 height=100]http://up98.ir/uploads/145520093187291.jpg[/img]

دیدگاه

لامپ 70 وات هست نورش پرک کم میزد یک دفعه زیاد شد یک صدای ویزی هم ازش میومد منم با سرعت پریدم و خاموش کردم و بعد هم بازش کردم.
                دیدم خازن و شکل و شمایل سوخته ای توش نیست!

حالا چی شده؟

اون ترانسشه یا نه خازن؟ البته چیزی هنوز نترکید
                شمر ۱۴۰۰سال پیش مُرد؛شمر زمانت بشناس.
                [img width=400 height=100]http:///uploads/140623781981451.png[/img]
                [glow=green,2,100]یاحسین تشنه لب[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عمو LED
                  لامپ 70 وات هست نورش پرک کم میزد یک دفعه زیاد شد یک صدای ویزی هم ازش میومد منم با سرعت پریدم و خاموش کردم و بعد هم بازش کردم.
                  دیدم خازن و شکل و شمایل سوخته ای توش نیست!

حالا چی شده؟

اون ترانسشه یا نه خازن؟ البته چیزی هنوز نترکید
                  سلام
                  مثل یک لامپ کاملا خاموش شده شروع کن به تست قطعات
                  [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

دیدگاه

1-اون pdf لینکشو میدید.
                    2-فیلمان یک سمت سوخته باشه چیکنم؟ (مقاومت برچه اساس بزارم. چندتا با وات های مختلف دارم)
                    نوشته اصلی توسط ah rad
                    سلام
                    مثل یک لامپ کاملا خاموش شده شروع کن به تست قطعات
                    سیم پیچ و ترانزیستور وخازن هاشو(مخصوصاخازن پلیستریش) چطور چک کنم؟
                    شمر ۱۴۰۰سال پیش مُرد؛شمر زمانت بشناس.
                    [img width=400 height=100]http:///uploads/140623781981451.png[/img]
                    [glow=green,2,100]یاحسین تشنه لب[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عمو LED
                      1-اون pdf لینکشو میدید.
                      2-فیلمان یک سمت سوخته باشه چیکنم؟ (مقاومت برچه اساس بزارم. چندتا با وات های مختلف دارم)سیم پیچ و ترانزیستور وخازن هاشو(مخصوصاخازن پلیستریش) چطور چک کنم؟
                      برو اینجاhttp://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=18967.msg533770#msg533770
                      تو اولین پست یه پی دی افه دان کن ولذتشو ببر :biggrin:

دیدگاه

سلام
                        رو مولتی متر برای ترانزیستور hfe هست ایا میشه رو همین تست سلامت ترانزیستورو تشخیص داد؟چطور؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط power110
                          سلام
                          رو مولتی متر برای ترانزیستور hfe هست ایا میشه رو همین تست سلامت ترانزیستورو تشخیص داد؟چطور؟
                          سلام
                          بله.ترانزیستور رو درمیاری و با توجه به NPN/PNPبودنش .کافیه ترانزیستور وارد سوکت بکنی یه عددی نشون میده مثلا70-100-200یا هرچیز دیگه یعنی ترانزیستور سالمه

دیدگاه

:wow: اولین لامپ کم مصرف رو با خوندن مطالب شما دوستان درست کردم. یه ترانزیستور و یه خازن 3.3میکرو فارادی زدم :nice:
                            برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

سلام
                              روش تست ic چطوره؟و ایا امکان داره زمانی از اون تو مدار لامپهای کم مصرف استفاده بشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ellateman
                                :wow: اولین لامپ کم مصرف رو با خوندن مطالب شما دوستان درست کردم. یه ترانزیستور و یه خازن 3.3میکرو فارادی زدم :nice:
                                تبریک وخدا قوت
                                نوشته اصلی توسط power110
                                سلام
                                روش تست ic چطوره؟و ایا امکان داره زمانی از اون تو مدار لامپهای کم مصرف استفاده بشه؟
                                سلام
                                شما تاحالا دیدی؟
                                کلا ای سی ها تست خاصی ندارن وبا توجه به نوع ای سی میشه خودم ادم براش یه تست طراحی کنه.
                                من تاحالا ندیدم فقط (اگه اشتباه نکنم یکی از بچه های همینجا گفت) توی وات بالا که با ماسفت طراحی میکنن.بعضیاشون ای سی دارن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X