اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

دایی جانم در هنگام خاموش بودن مسفت ولتاژ درین 50 ولت و بالازدگی اون 80 ولت. یه مشکلی هم که فکر میکنم داره و هر کاری کردم نتونستم حذفش کنم حالتی هست که مسفت خاموش میشه و بعد از بالازدگی ولتاژ و برگشتن به وضعیت عادی به جای اینکه یه ولتاژ تقریبا صاف 50 ولتی بده یه موج سینوسی میده . تو شکل هم معلومه. این در حالتیه که خروجی 1250 ولته. و بار 100 کیلو بهش وصله
    دایی جان خیلی ماهی بخدا
    "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
    در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

همونطور که مشخص کردم یه بار پهنای پالس گیت زیاده یه جا کمه. تازه این زمانیه که با هزار تا اینور اونور کردن یه کاری کردم ترانس صدا نده و شکل موج اسکوپ ثابت بمونه وگرنه که اصلا نمیشه شکل موجها رو اینقدر واضح دید
      "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

استاد طبق همون شکل اپ امپ داخلی 3842 که بالا گذاشتم این مدار رو برای فیدبک گذاشتم توی یه App note که مال unitrod هم بود خوندم که این روش فیدبک برای فلایبک باید استفاده بشه اونی که من تا حالا میبستم برای فوروارد بوده . اینم امتحان کردم ولی بازم نشد . الان دارم با خودم فکر میکنم که نکنه چون روی بردبرد بستم اینطوری میشه .آخه وقتی سیم خروجی ثانویه رو فشار میدم بعضی وقتها صدا قطع میشه بعد که ول میکنم دوباره صدا میده یا پروب اسکوپ رو به پایه 1 یا 3 از 3842 میزنم صدا قطع میشه یا تغییر صدا میده . بعضی وقتها هم وقتی سیمهای ترانس رو فشار میدم صدا قطع میشه .شاید لایه های عایق بینشون فاصله هست ولی مطمئن هستم که سیمها رو سفت بستم.

دیدگاه

یه تغذیه سوئیچینگ 50 وات رو روی بردبورد بستی؟! oo:
          جدی که نمیگی؟
          البته نوسان در دیوتی سایکل مشکل ذاتی و ریاضیه. نمیشه بسادگی رفعش کرد. اما با مسفتهای ولتاژ پایین مثل IRFZ44 کمتر میشه چون ولتاژ اسپایک اضافی توسط شکست دیود ماسفت حذف میشه بدون اینکه ماسفت بسوزه.
          با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جونم تا حالا که همش رو بردبرد بوده :biggrin: امشب یه pcb هم میزنم.
            استاد پایه irfz44N تا 55 ولت میتونه تحمل کنه. الان با یه خازن 100 نانو و مقاومت 1 کیلو و یه دیود شاتکی برای مدار اسنابر ولتاژ اسپایک مسفت تا 80 ولت بالا میره. به نظر شما خازن رو بیشتر کنمش؟ این مسفت irfp250 یه ذره هم داغ نمیکنهآ‌ . هر چی شما بفرمایین من همون کارو میکنم .

دیدگاه

tictactoe و دایی جون سلام

راستش من فلایبک خودم رو همینجوری بسته بودم و هیچ وقت نذاشتم تا مثلا 10 دقیقه کار کنه
              اما امروز گذاشتمش زیر تست...بعد از چند دقیقه...صدای ترانس شروع شد :cry:
              دایی جون..صدایی که میده مثل برای دوستم tictactoe، صدای شل بودن نیست...یه صدای خاصیه..تقریبا مثل اینکه یه کپسول گاز رو.. شیرش رو باز کنی

خروجی درسته..اما صدا میده و البته برای من مرتبا جریانی که از منبع کشیده میشه بازی میکنه و بالا پایین میره....ماسفت هم داغ میشه
              بعد خروجی رو معکوس کردم....ولتاژ خروجیم مثل دوستمtictactoe ، افت کرد اما ترانس دیگه صدا نمیده و ماسفت به قدری داغ میشه که میشه روی هیتسینکش نیمرو درست کرد :eek:
              البته سر این قضیه IRF540 خودم رو از دست دادم و کشته راه علم شد :cry2:

شکل موج گیتم رو نگاه کردم...در لحظه ای که صدا میده....پاک به هم میریزه...
              :cry:
              امیدوارم بشه حلش کرد

ممنونم دوستان
              همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

باسلام.حضور دوستان عزیز:یکی از مشکلاتی که هنگام درایو کردن ماسفتها بوجود میاد پدیده Gate Ringing است.بدین نحو که بلافاصله
                بعداز خاموش کردن ماسفت خود بخود روشن میشود.البته این مشکل بدلیل رعایت نکردن برخی از اصول طراحی مدارات سوئیچینگه.
                بطور مثال آیسی درایور وماسفت وتغذیه اونها درنزدیکترین محل نسبت بهم قرار بگیرندویک مقاومت 4.7اهمی درمسیر گیت به آیسی
                قراربگیره.همچنین استفاده از خازنهای 100نانو چسبیده به آیسی(+و -- تغذیه) وخازن شیمیایی مرغوب ازنوع Poly pro pylen ویا
                Epos(خازن حالت جامد Low ESR)لازمه.پیچیدن مدارEMI دورهسته فریت ومحافظت اوسیلاتور دربرابرRFIهم از استرسهای بوجود
                آمده جلوگیری میکنه.و........
                موفق باشید.
                من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

Ebi جان خیلی ممنون از نکات خیلی مفیدتون.

پیچیدن مدارEMI دورهسته فریت ومحافظت اوسیلاتور دربرابرRFIهم از استرسهای بوجود
                  آمده جلوگیری میکنه.و........
                  ممکنه یه مقدار بیشتر در این موارد توضیح بدین؟

خیلی ممنون.

دیدگاه

استاد ممکنه بگین که بخش فیدبک رو بالاخره چه جوری ببندم ؟ مثل همون شکل اپ امپ که مخصوص فلای بک بود یا اینکه یه مدار RC موازی با مقاومت 1.5 مگا اهمی؟ به نظر شما کدومش بهتره؟ بخش فیدبک رو تغییر دادم مثل همون شکل اپ امپی کردم ولی تغییری خاصی نکرد.

دیدگاه

اون مدار فیدبک که کشیدی بدرد نمی خوره دایی جان. در عمل هیچوقت فیدبک پ امپ با مقاومت بسته نمیشه چون باعث خطای DCآ‌ خواهد شد.
                      مداری که برات کشیدم درست کار می کنه به شرطی که PCBآ‌ بکشی و اصول کشیدن PCBآ‌ روهم بلد باشی. نکاتی که EBI جان فرمودند هم باعث بهبود میشه. البته بعضی هاشو خودت رعایت کردی

دیدگاه

دوستان سلام

دایی جان ببخشید..ممکنه ایراد از ترانس باشه؟؟
                        شکل موج گیت و درین خیلی به هم میریزه....حالا درین به کنار اما به نظر شما چه اتفاقی میافته که گیت این شکلی میشه؟ :eek:
                        من ترانسم رو مثل شما پیچیدم...اما بعد از چند دقیقه شروع به جیغ زدن میکنه و ماسفت هم خیلی داغ میشه...
                        برای امتحان اسکوپ رو گذاشتم روی گیت و مدارو به ورودی زدم...همه چیز مرتب بود..اما به محض اینکه صدای ترانس شروع میشه گیت و درین هم به هم میریزه
                        :cry2:
                        جالب اینکه خروجی ترانس ثابت میمونه و خوبه
                        اما خب نمیشه اینجوری ولش کرد.
                        فلایبک اصلا قیافش نشون نمیداد این همه مشکل ساز بشه

ممنونم
                        توی این دنیای پست مادی باید برم ماسفت بخرم...چون ماسفتام به دیار باقی شتافتند :cry:
                        همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

باسلام.مدارEMIتشکیل شده از یک حلقه بسته فویل مسی که دور هسته فریت (کل هسته)پیچیده میشود.مدار RFIشیلد نمودن آیسی اوسیلاتور
                          بکمک طراحی درست مداروبکار بردن خازنهای مرغوب جهت تغذیه آیسی است.دربعضی مدارات دوعدد تسبیح فریتی داخل پایه های گیت وسورس
                          انداخته میشودکه فیلتر مناسبی برای اغتشاشات بوجود امده در گیت است.بهترین راه برای طراحی وساخت منابع تغذیه فرکانسی مطالعه دقیق
                          چندین App note و Design note وهمچنین کتاب آقای مارتی براون میباشد.
                          موفق باشید.
                          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

بهترین راه برای طراحی وساخت منابع تغذیه فرکانسی مطالعه دقیق
                            چندین App note و Design note وهمچنین کتاب آقای مارتی براون میباشد.
                            آقای Ebi عزیز ممکنه لینک اون App Note و Design note ها رو اینجا هم بزارین؟ کتاب مارتی براون رو خوندم. کتاب خیلی خوبی هستش.

ممنون

دیدگاه

دایی جان مثل اینکه من شکل رو کامل نکشیدم. منظور من مدار زیر بود. شکل زیر فقط مربوط به بخش فیدبک میشه.

استاد من قبل از اینکه pcb رو بدم برای چاپ ، شکلشو میزارم تو سایت . یه لطفی بکنین اشکالاشو بهم بگین. که اقلا خیالم از بابت pcb اون دیگه راحت باشه.

ممنون

دیدگاه

منم همینو گفتم دایی جان
                                فیدبکش بدرد نمی خوره . خطا داره و معمولا ناپایداره
                                اغتشاشات توی گیت بخاطر خازن درین- گیت ماسفت است که با عث اثر میلر میشه. بخاطر همینه که تاکید می کنم الکی ماسفت گنده تر از نیاز انتخاب نکنید چون ماسفت های بزرگتر خازنهای بزرگتری دارند

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X