اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

به نام خدا
    ای سی lnk626
    برای چی دیود های یکسوساز ورودی دوتاشون فرکانسی هستند d1 d2
    و دوتا دیگه معمولی؟

دیدگاه

با سلام به همه دوستان
      من تو ترانس پیچی مشکل دارم یعنی تا حالا ترانس نپیچیدم , اصلا داده های نرم افزار رو نمی تونم بفهمم
      این داده نرم افزاره

با توجه به عکس بالا چند دور اولیه و چند دور ثانویه باید بپیچم ؟
      0.16*1 میلیمتر و همچنین0.40*3 میلیمتر یعنی چی؟
      اعداد 1 و 2, 5, 6 هسته چی هستن ؟؟ هسته ای که دارم این اعداد وجود ندارن؟
      3تا ثانویه که تو شکل به صورت موازی هم کشیده منظرش چیه؟
      سر های نقطه دار رو چجوری باید بپیچم ؟؟
      به خدا کل تاپیک رو نمی شه خوند تا وسطا خوندم حوصلم سر رفت :angry:

دیدگاه

کسی نبود :sad:

دیدگاه

به نام خدا
          فرق هسته efd با هسته ee چیست
          چه مزیتی دارن هسته های efd توان بیشتری دارند ؟؟؟
          توضیح بدید ممنون میشوم
          الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط astmzzwq
            من تو ترانس پیچی مشکل دارم یعنی تا حالا ترانس نپیچیدم , اصلا داده های نرم افزار رو نمی تونم بفهمم

0.16*1 میلیمتر و همچنین0.40*3 میلیمتر یعنی چی؟
            اعداد 1 و 2, 5, 6 هسته چی هستن ؟؟ هسته ای که دارم این اعداد وجود ندارن؟
            3تا ثانویه که تو شکل به صورت موازی هم کشیده منظرش چیه؟
            سر های نقطه دار رو چجوری باید بپیچم ؟؟
            0.16 یعنی سیم لاکی با قطر 0.16 میلی متر و 0.4 هم یعنی سیم لاکی با قطر 0.4 میلی متر. حالا 1*0.16 یعنی که شما یک رشته سیم لاکی با قطر 0.16 میلی متر رو تهیه می کنید و می پیچید اما 3*0.4 یعنی که شما باید 3 رشته سیم با قطر 0.4 میلی متر رو بگذارید در کنار هم و همه ی این 3 رشته سیم رو با هم به دور هسته بپیچید. متوجه شدید؟

اعداد 1 و 2 و 5 و 6 رو کاری نداشته باشید. مهم نیستن و اصلاً قرار نیست که این اعداد رو روی هسته ای که خریدید ببینید. در واقع اصلاً به هم مربوط نیستند.

3 تا سیمی که توی ثانویه به صورت موازی کشیده همون 3*0.4 هست که یعنی 3 تا سیم 0.4 در کنار هم باید باشند و با هم موازی هستند.(سرهای ابتدا و انتهای این 3 رشته سیم باید به هم وصل بشه تا موازی بشن)

در مورد سرهای نقطه دار و طرز پیچیدن ترانس توی لینک پایین قبلاً توضیحاتی داده شده. توی این لینک پایین، تعداد دور اولیه ی ترانس برابر با 64 دور و ثانویه برابر با 6 دور هست:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...6450#msg706450

اگر متوجه نشدید دوباره بپرسید

دیدگاه

E.Nجان بسیار بسیار ممنونم :wow:
              در مورد شکل ترانس کامل متوجه شدم
              در مورد سرهای نقطه دار نیز این طور متوجه شدم که , اولیه و ثانویه رو در یه جهت بپیچم و نقطه شروع پیچش میشه سرهای نقطه دار .
              و موقع اتصال به برد طبق شماتیک نرم افزار عمل کنم , درسته؟؟ یا روش خاصی داره ؟؟

در مورد ایجاد فضای گپ با چسب کاغذی که تو صفحه اول همین تاپیک گفته شده , من دقیقا متوجه نشدم !
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9438#msg249438
              آیا برای ترانس من نیاز داره ؟؟؟؟

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان گرامی
                منبع تغذیه تک خروجی (24v 1.1) با استفاده از tny280p و هسته eel22 ساخته ام . همه مشخصات نمونه ساخته شده درست می باشد از جمله ولتاژ جریان خروجی و اندوکتانس نشتی و ... تنها همان مشکل همیشگی ، صدای آزار دهنده ترانس می باشد .تغییر محاسبات و پیچیدن چندباره ترانس ( برای خارج کردن نویز از فرکانس شنیداری ) و شارلاک هیچکدام اثر چندانی نداشت.
                آیا دوستان راهکاری برای این مشکل دارند؟
                با سپاس
                http://www.4shared.com/office/nZsuZIpwce/24V11A.html

دیدگاه

نوشته اصلی توسط astmzzwq
                  موقع اتصال به برد طبق شماتیک نرم افزار عمل کنم , درسته؟؟ یا روش خاصی داره ؟؟

در مورد ایجاد فضای گپ با چسب کاغذی که تو صفحه اول همین تاپیک گفته شده , من دقیقا متوجه نشدم !

آیا برای ترانس من نیاز داره ؟؟؟؟
                  خواهش میکنم.

سرهای نقطه دار رو درست متوجه شدید اما متوجه این سوالتون نشدم که پرسیدید"موقع اتصال به برد طبق شماتیک نرم افزار عمل کنم , درسته؟؟"

در مورد ایجاد گپ باید بگم شما اول میاید هسته رو سیم پیچی می کنید. حالا باید بیاید مقدار اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیرید و مقدار اندوکتانس رو مطابق با نرم افزار تنظیم کنید. حالا شما چطوری میتونید مقدار اندوکتانس رو تغییر بدید؟ با تغییر دادن فاصله ی هوایی که بهش گپ میگن. با تغییر دور سیم پیچ هم میشه مقدار اندوکتانس رو تغییر داد اما شما مجبورید که تعداد دور سیم پیچی رو همون قدر بپیچید که نرم افزار گفته پس فقط میتونید گپ رو تغییر بدید. مقدار اندوکتانس اولیه باید به همون اندازه ای باشه که نرم افزار برای شما تعیین کرده. به همین منظور من یه طراحی انجام دادم و یه عکسی از نرم افزار pi expert گرفتم تا شما ببینید:

http://s3.picofile.com/file/82111019...r_piexpert.gif

عکس بالا همون بخش از نرم افزار رو نشون میده که شکل سیم پیچی ترانس توی اون صفحه رسم شده و کمی پایین تر از شکل سیم پیچی ها جدول هایی قرار داره که یکی از اون ها همون جدول بالا هست که من لینکش رو قرار دادم در بالا. اگر دقت کنید مشاهده می کنید که گفته مقدار اندوکتانس اولیه برابر با 1395 میکرو هانری باید باشه. حداکثر تلرانس اندوکتانس اولیه هم باید 12 درصد باشه و این یعنی که اندوکتانس اولیه ی شما باید بین 1227 میکرو هانری و 1562 میکرو هانری باشه. حالا توی همون جدول گفته شده که اندوکتانس نشتی اولیه باید حداکثر 41.9 میکرو هانری باشه.دقت داشته باشید که اندوکتانس نشتی هر چقدر کمتر باشه بهتره.

برای اندازه گیری اندوکتانس باید از LC متر استفاده کنید. نحوه اندازه گیری اندوکتانس اولیه و نشتی اولیه در لینک پایین وجود داره:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9060#msg289060

بله . ترانس شما هم به فاصله هوایی نیاز داره. حالا شما باید ببینید که نرم افزار برای ترانس شما چه اندوکتانس هایی رو پیشنهاد کرده و طبق همون فاصله هوایی رو تنظیم کنید. برای ایجاد فاصله هوایی میتونید از چسب کاغذی یا چسب ترانس یا چسب برق استفاده کنید.

نوشته اصلی توسط مهدی صفرجوکار
                  مشکل همیشگی ، صدای آزار دهنده ترانس می باشد .تغییر محاسبات و پیچیدن چندباره ترانس ( برای خارج کردن نویز از فرکانس شنیداری ) و شارلاک هیچکدام اثر چندانی نداشت.
                  آیا دوستان راهکاری برای این مشکل دارند؟
                  سلام

بعضی از اعضای سایت می گفتن که با یک قطره چسب قطره ای که بین هسته و قرقره می ریختن مشکل صدا حل میشده. شما هم امتحان کنید.

دیدگاه

E.N عزیز بسیار ممنون لطف کردین :smile:
                    بیشتر دقدقه من این ترانس بود که کامل متوجه شدم
                    LC متر نداشتم و با چسب برق یه گپ الکی گذاشتم :mrgreen:و سلف (قسمت خروجی) رو هم محاسبه ای پیچیدم
                    مدارم 5 ولت 1.5 آمپر طراحی شده ولی اندازه گرفتم خروجی 4.8 ولت و جریان 0.5 آمپر بود :wow:. فکر کنم ترانس و سلفم اشکال داشته باشن :mrgreen:
                    حتما یه LC متر تهیه می کنم و نتیجه رو می گم
                    بسیار سپاسگذارم

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان من یک منبع تغذیه فلای بک درست کردم که خروجی صحیح کار می کنه .
                      در حالت بی باری ولتاژ Aux د رحدود 12 ولته زمانی که از خروجی 2 آمپر جریان می کشیم ولتاژ AUX به 30 ولت افزایش پیدا می کنه و وقتی که جریان بیشتر میشه آی سی پروتکت می کنه .
                      چیکار می تونم بکنم برای با لا نرفتن ولتاژ AUx ?
                      با تشکر

دیدگاه

به نام خدا
                        یه سوالی مدتی است که ذهنم رو مشغول کرده
                        سوال این هست که چرا در ترانس منابع تغذیه سوئچینگ
                        منظورم قرقره ای که روی ان میخواهد سیم پیچی شود تقریبا 2 میل از بالا 2 میل از پایین
                        خالی میزارند بعد سیم پیچی میکنند
                        سپس این قسمت خالی را توسط چسب نواری پر میکنند علت چیست
                        ممنون
                        الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

سلام به همه
                          دوستان کسی میتونه نقش سیم پیچی بایاس رو توضیح بده؟ یا اگه فایلی چیزی هست که نقش این سیم پیچی روتوضیح بده ممنون میشم اینجا بذاره؟
                          نقش مهمی داره؟ بودن یا نبودنش چقدر مهمه؟

دیدگاه

سلام
                            در سری tny همان طور که در دیتاشیت سریIII صفحه 10 و ... توضیح داده جهت حفاظت خروجی در مقابل افزایش بیش از حد ولتاژ خروجی و.. میتوان استفاده کرد . تنها مزیت حذف آن کم نمودن تلفات ناشی از قطعات مورد استفاده در بایاس ( معادل 100 میلی وات ) می باشد .
                            جهت حفاظت ، بهتر است که قسمت بایاس بکار برده شود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arya team
                              به نام خدا
                              یه سوالی مدتی است که ذهنم رو مشغول کرده
                              سوال این هست که چرا در ترانس منابع تغذیه سوئچینگ
                              منظورم قرقره ای که روی ان میخواهد سیم پیچی شود تقریبا 2 میل از بالا 2 میل از پایین
                              خالی میزارند بعد سیم پیچی میکنند
                              سپس این قسمت خالی را توسط چسب نواری پر میکنند علت چیست
                              ممنون
                              سلام
                              Le یا طول موثر هسته.
                              البته اگر سرتاسر هم بپیچید مشکلی ایجاد نمیشه.
                              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                                سلام
                                Le یا طول موثر هسته.
                                البته اگر سرتاسر هم بپیچید مشکلی ایجاد نمیشه.
                                به نام خدا
                                استاد میشه یکم بیشتر توضیح بدید
                                چون من اکثر ترانس های با کیفیت رو بررسی کردم این فاصله رو قرار میدن
                                علت چیه
                                اگر قرار ندی چی میشه
                                الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X