اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : 2- معرفی مشخصات المان های مدار طراحی شده

نوشته اصلی توسط ecar

فروشنده ها بهش ترانس پالس هم می گن.
    می تونی از سلف الکترونیک بخری.
    http://www.iran-eng.com/showthread.php?t=116808
    تهران خیابان جمهوی پاساژ عباسی .

ببخشید یه سوال داشتم. این ترانس پالس همون لاین فیلتره که داخل EMI Filter ها وجود داره؟ همون که دو سیم پیچ روی یک هسته تورویدی و در خلاف جهت هم پیچیده میشن؟
    یه سوال دیگه هم پرسیده بودم که کسی جوابمو نداد. EE19/16 فرقی با EE19 نداره؟ اگه موقع طراحی هسته رو EE19 انتخاب کنیم ولی در عمل EE19/16 بذاریم مشکلی پیش نمیاد؟
    یه سوال دیگه هم با اجازه میپرسم :biggrin:، قطر سیم در سیم پیچی چقدر اهمیت داره؟ مثلا به جای سیم با قطر 0.35 از سیم 0.5 استفاده کنیم مشکلی پیش میاد؟

خواهش میکنم راهنماییم کنین

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام
      کسی از دوستان دیود شاتکی با مشخصات زبر سراغ داره افت ولتاژ حدود 0.5 ، جریان 8 و بیشتر از آن ، ولتاژ کاری 100 و بیشتر. دنبال یک یکسوساز با این مشخصات با تلفات کم هستم. یه چیزی شبیه 8tq100 یا MBR10100. ممنون میشم بفرمایید از کجا میشه بخرم

دیدگاه

سلامی دوباره
        بلاخره تصمیم گرفتم بجای استفاده از UC از TNY استفاده کنم

یک سوال دیگه داشتم

توسط نرم افزار یک مدار خواستم در قسمت خروجی آی سی دیود و دیود زنر 180 ولتی برام گذاشته

وات تغذیه رو که افزایش میدم به جای دیود زنر از مقاومت و خازن بجای زنر استفاده میکنه برام

میخواستم بدونم میتونم بجای استفاده از زنر توی مدار اولی از همون مقاومت و خازن مدار دوم استفاده کنم؟؟؟پ

چون دیود زنر 180 ولتی گیر نیووردم 200 ولتی بودند هر جا گشتم همچنین 5 وات نبودند حدود 2 وات بودند به ظاهر

ممنون میشم به این سوال و سوال قبلی هم جواب بدین

منبع تغذیه حدود 15 تا 18 وات هست

با تشکر

دیگه رو زمین جا نیست... باید رفت....

دیدگاه

سلام به همگی
          با کمک مطالب این تاپیک تونستم اولین منبع تغذیه سویچینگ 5 ولت 1 آمپر رو درست کنم. جا داره از جناب "ecar" و "ahamdmn" صمیمانه تشکر کنم. خوشبختانه منبع تغذیه نسبتا خوب جواب داد. در حالت بی باری ولتاژ 4.95 بود که وقتی 0.9 آمپر ازش جریان کشیدم به حدود 4.8 رسید.
          ولی در منبع تغذیه سویچینگ با دو تا خروجی 5 و 12 به مشکل برخوردم و هر کاری کردم نتونستم جواب بگیرم که فکر کنم از مشکل از سیم پیچی ثانویه چک باشه. خروجی 5 ولت حدود 13 ولت میداد و خروجی 12 ولتم حدود 17 ولت.
          اگه ممکنه در مورد سیم پیچی ثانویه در حالتی که دو تا خروجی داریم توضیح بدین. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین

دیدگاه

دوستان سلام من تازه عضو شدم یه سوال دارم برای پیچیدن ثانویه باید سیم پیچ رو تو کل سطح قر قره پخش کرد یا باید وسط قرقره پیچوند..ممنون میشم اگر کمکم کنید..یا علی

دیدگاه

سلام
              هرچقدر سیم پیچ ثانویه تو سطح پخش بشه اندوکتانس نشتی اولیه کمتر میشه و در نتیجه تلفات کمتر و ضریب انتقال اولیه به ثانویه بیشتر میشه.
              من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

سلام
                من هرچه کردم اندوکتانس نشتیم از دو برابر مقدار مطلوب کمتر نشد که نشد که نشد. تازه اون هم با کلی دنگ و فنگ. ترتیب لایه ها رو اگر عوض کنیم بهتر نیست؟
                یا اگر ساندویپی نپیچیم چی؟ یا اگر ....

دیدگاه

سلام
                  اگر هسته رو بزرگتر از حد مورد نیاز انتخاب کرده باشید اندوکتانس نشتی هم بیشتر میشه.
                  اگر ازهسته گپ داراستفاده کنید بهتر از هسته های بدون گپه گه گپ دارش کنید.
                  اگر سیم پیچ ثانویه رو روی تمام طول سیم پیچ پخش کنید اندوکتانس نشتی کمتر میشه.
                  اگر تا حد ممکن تعداد دور اولیه رو کمتر بپیچید تا گپ کمتری قرار بدید باز هم اندوکتانس نشتی کمتر میشه.(تاحدی که هسته به اشباع نرود).
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

از کجا میشه اندازه هسته رو فهمید؟ مثلا از کجا بدونیم EE16 یا نه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
                      سلام به همگی
                      با کمک مطالب این تاپیک تونستم اولین منبع تغذیه سویچینگ 5 ولت 1 آمپر رو درست کنم. جا داره از جناب "ecar" و "ahamdmn" صمیمانه تشکر کنم. خوشبختانه منبع تغذیه نسبتا خوب جواب داد. در حالت بی باری ولتاژ 4.95 بود که وقتی 0.9 آمپر ازش جریان کشیدم به حدود 4.8 رسید.
                      ولی در منبع تغذیه سویچینگ با دو تا خروجی 5 و 12 به مشکل برخوردم و هر کاری کردم نتونستم جواب بگیرم که فکر کنم از مشکل از سیم پیچی ثانویه چک باشه. خروجی 5 ولت حدود 13 ولت میداد و خروجی 12 ولتم حدود 17 ولت.
                      اگه ممکنه در مورد سیم پیچی ثانویه در حالتی که دو تا خروجی داریم توضیح بدین. ممنون میشم اگه راهنماییم کنین
                      سلام.شما برای دو تا خروجی از ثانویه دو سر نگیر.چون یک خروجی که فیدبک روشه ثابته ولی اون یکی با بار کشیدن از این سر مقدارش تغییر میکنه و شناوره.
                      شما یک خروجی بگیر و با تبدیل های متداول در بازار (سوئیچینگ باشه بهتره) ولتاژ دوم رو بدست بیار.
                      نوشته اصلی توسط firstlast
                      سلام
                      من هرچه کردم اندوکتانس نشتیم از دو برابر مقدار مطلوب کمتر نشد که نشد که نشد. تازه اون هم با کلی دنگ و فنگ. ترتیب لایه ها رو اگر عوض کنیم بهتر نیست؟
                      یا اگر ساندویپی نپیچیم چی؟ یا اگر ....
                      اگه در توان های بالا ساندویچی نپیچی که اندوکتانس نشتی خیلی زیاد میشه.
                      نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                      سلام
                      اگر هسته رو بزرگتر از حد مورد نیاز انتخاب کرده باشید اندوکتانس نشتی هم بیشتر میشه.
                      اگر ازهسته گپ داراستفاده کنید بهتر از هسته های بدون گپه گه گپ دارش کنید.
                      اگر سیم پیچ ثانویه رو روی تمام طول سیم پیچ پخش کنید اندوکتانس نشتی کمتر میشه.
                      اگر تا حد ممکن تعداد دور اولیه رو کمتر بپیچید تا گپ کمتری قرار بدید باز هم اندوکتانس نشتی کمتر میشه.(تاحدی که هسته به اشباع نرود).
                      سلام
                      موارد یک و دو تا جایی که من میدونم برعکسش درسته.
                      مورد سه رو نمیدونم
                      ولی مورد چهار اگه کمتر از مقدار نیاز بپیچیم بله درسته که نشتی هم کمتر میشه ولی توان کامل در در خروجی نمیده و آی سی هم داغ میکنه و ....
                      باید به اندازه متعادل و درست پیچید.
                      نوشته اصلی توسط kiash
                      از کجا میشه اندازه هسته رو فهمید؟ مثلا از کجا بدونیم EE16 یا نه ؟
                      با استفاده از خط کش.
                      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

خیلی ممنون دوست عزیز. منظورت مثلا استفاده از رگولاتورهایی مانند LM2575 هست؟
                        فقط یه سوال دیگه هم داشتم. منظور از ترانس پالس که عکسش تو اول این تاپیک اومده، همون فیلتری که در EMI فیلترها استفاده میشه؟ آخه در داخل EMI فیلترها دو تا سیم بصورت برعکس دور یک هسته تورویدی پیچیده میشه. میخوام بدونم میشه به جاش از این ترانس پالس استفاده کرد؟

دیدگاه

سلام
                          1) من ساندویچی رو این جوری پیچیدم (اولیه/ثانویه/اولیه/بایاس) که اندوکتانس نشتیم بهتر از حالتی شده (اولیه/بایاس/ثانویه/اولیه) پیچیدم. اما نه خیلی.
                          2) اندوکانس نشتی که ربطی به توان ندارد. (در جواب شخصی که گفته بود : اگر در توان های بالا ساندیچی نپیچیم اندوکتانس نشتی زیاد میشه).
                          3) در ضمن حالا اگر اندوکتانس نشتی به مقدار پیشنهادی نرم افزار هم نرسید، خوب نرسه. به کسی بر نمیخوره. نهایتا باید در المانهای تلف کننده تغییراتی ایجاد کرد. من جایی دیدم (دوستان چینی رو میگم) که ترانسو رو اونقدر ساده و سریع میپیچن که تو این مدت زمانی که ما ترانس رو دستی میپیچیم میشه 12 تا 15 عدد ترانس پیچید (اونها هم دستی میپیچیدن نه با دستگاه).

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mhm_004
                            خیلی ممنون دوست عزیز. منظورت مثلا استفاده از رگولاتورهایی مانند LM2575 هست؟
                            فقط یه سوال دیگه هم داشتم. منظور از ترانس پالس که عکسش تو اول این تاپیک اومده، همون فیلتری که در EMI فیلترها استفاده میشه؟ آخه در داخل EMI فیلترها دو تا سیم بصورت برعکس دور یک هسته تورویدی پیچیده میشه. میخوام بدونم میشه به جاش از این ترانس پالس استفاده کرد؟
                            سلام.بله مثلا mc34063 و همین lm2575 برای جریانه بالاتر.بله فکر کنم همونه.
                            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

با سلام مجدد بر همه
                              من به دوتا مشکل تو منبع تغذیه سویچینگ برخورد کردم:
                              1- اول ریپل و نویز و یا بهتره بگم اسپایک هایی هست که منبع تغذیه داره. یعنی ولتاژ 5 ولتی که دارم اسپایک ها و ریپل هایی در حدود 0.5 ولت داره و این اسپایک ها خیلی تو مدارم تاثیر میذاره. البته باید بگم وقتی باری به منبع تغذیه وصل نیست این ریپل ها خیلی کمه ولی وقتی بار وصل میشه خیلی زیاد میشه. چیکار کنم کمتر بشه؟
                              2- من منبع تغذیه رو بصورت جداگانه روی یک برد درست کردم و این برد باید روبروی یک برد دیگه نصب بشه. وقتی روبروی برد نصب میکنم(با فاصله نزدیک) عملکرد برد روبروییش کمی مختل میشه ولی وقتی کنارش قرار میدم و با سیم وصل میکنم دیگه تاثیری نداره. به نطرتون چیکار میتونم بکنم که تاثیر این امواج الکترومغناطیسی کم بشه؟

ممنون میشم اگه راهنمایی کنین. خواهش میکنم کسانی که در این زمینه تجربه دارن کمک کنن

دیدگاه

سلام به همه اساتید
                                من یک مدار با TOP246Y بستم با مشخصات زیر
                                ورودی 170-265VAC
                                خروجی 9V 3A
                                اندکتانس ترانس هم نزدیک به پیشنهاد نرم افزار (البته نشتی را اندازه نگرفتم)
                                مشخصات ترانس هم
                                EI28/20 با فاصله هوایی طبق نرم افزار 0.5 میل
                                pri = 84*0.28(که چون سیم 28 نبود از 30 استفاده کردم)
                                آ‌Bias 2*0.28 9T(که به جای 28 باز 30 استفاده شده)
                                خروجی هم 3*0.45*9T
                                البته برای دیود خروجی SR10100 گذاشتم
                                تست هم با بار مقاومتی و جریان 2 به مدت دو ساعت بود که در جعبه بود
                                مشکلم گرم شدن ای سی و ترانس هست
                                اگه میشه راهنمایی کنید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X