اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام دایی های گلم
    سلف و خازن فیلتر نباید در حلقه فیدبک باشند دایی مسعود.
    منم برام جالبه که چرا می خوای واسه LED فیلتر LC بزاری درحالیکه توی نورش تاثیری نداره؟!
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElmeFarda
      اون فیلتر LC که گفتی تو طرح مدار بوده ؟ یا خودت اضافه کردی ؟ آخه من فکر نمیکنم باری مثل LED نیاز به ولتاژی با ریپل پایین داشته باشه !
      میشه مقدار سلف و خازن خروجیتو بگی ؟
      ممنون دوست عزیز.نرم افزار برام مدار با فیدبک ولتاژ داد که من انو فیدبکشو به فیدبک جریان تغییر دادم در فیدبک ولتاژ که نرم افزار بهم داد مقدار سلف 33 میکرو و مقدار خازن 100 میکرو بود و مقدار خازن فیلتر منم صد میکروفاراد و سلف هم چند مدل گذاشتم از ده میکرو به بالا.
      استاد احمد در شکل زیر فیلتر خروجی تو حلقه فیدبکه؟ اگه بله پس چرا اینکار رو کرده؟

در جواب اینکه گفتین چرا میخوای فیلتر LC بذاری خودم هم نمیدونم چرا. گفتم کار کم نقص تر بشه از بس میگین که سوئیچینگ نویز میده :icon_razz:
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

دمت دایی جان
        خروجی منبع سوئیچینگ که نویزی ایجاد نمی کنه؟! بزرگترین منبع EMIآ‌ در منابع سوئیچینگ ترانس و سوئیچ هستند و بیشترین EMI از طریق سیم برق شهر منتقل میشه.
        فکر می کنم این مدار شرکت PI خیلی گمراهت کرد دایی جان. البته بیشتر کمپانی ها اینطورین تا مجبور بشی از دانش فنی اونها هم استفاده کنی.
        این مدار در اصل درایور LED نبود بلکه یه منبع CC/CV بود. بخاطر همین هم توی خروجی فیلتر گذاشته. تازه سلف هم نگذاشته. بلکه یه فریت بید ناقابل گذاشته.
        تازه در حالت CV همین فریت بید هم در حلقه فیدبک نیست تا باعث ناپایداری نشه.
        پس ابدا نگران نباش و هرچی فیلتر گذاشتی در بیار.
        راستی اگه توی مداری که من کشیدم مقاومت سنس جریان اذیتت کرد بگو تا کوچیکترش کنم.

دیدگاه

به نظر من هرجا که ریپل خروجی برات اهمیت نداره ( مثل همین LED ) از فیلتر LC استفاده نکن، توفیری نمیکنه و فقط چندتا قطعه اضافی به برد اضافه کردی!
          در مورد نویز هم که دایی جان گفتند! هرچی نویزه تو بخش HV ( های ولتاژ ) مدار رخ میده. مثلا مدار 155w من وقتی روشن میشد ، رو تصویر تلویزیون نویز میافتاد ( انگار یکی داره دریل کاری میکنه ! :biggrin: )

دیدگاه

سلام.باز من با کلی سوال اومدم :applause: با تشکر از زحمات همه.
            اول اینکه یک سری خازن پیدا کردم که روشن نوشته x1 - 440 و WYO 1nM و 250 - y2 که عکسم در زیر گذاشتم میخواستم بپرسم این خازن Y است؟ اگه نه این چه نوع خازنه؟ و اون y2 یعنی چی؟

سوال بعدیم در مورد فیلتریه که در ورودی منبع میذارن. در نرم افزار PI عموما سه نوع فیلتر پیشنهاد شده که در زیر هر سه شکلشو گذاشتم اول میخواستم بپرسم این سه نوع با هم چه فرقی دارن؟و در دومین عکس و سومین عکس که شکل و اندازه فیلتر یکیسانه چرا جای قرار گیریش فرق میکنه؟ و در اولین عکس اون دو تا که مثل سلف میمونن و یک میلی هانری هستن چی هستن؟ دو تا سلف مقاومتی یا بشکه ای بخرم به جاشون بذارم درسته؟ یا از اون چوکها میخواد که در عکس چهارم گذاشتم؟؟؟؟؟؟

ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

دمت دایی جان
              این خازن Y با ظرفیت 1 نانو است. می تونی بعنوان خازن X (حفاظت ورودی) هم بکار ببری.
              Y1و Y2 و X1 و X2 انواع اسم هایی هستند که برای این خازن ها بکار برده میشه و هر کدوم نشانه درجه حفاظت خاصیه.
              مثلا Y2 و X2 برای مصارف خانگی هستند. X1 و Y1 برای مصارف صنعتی و سنگین هستند و گرونتر و جون سخت ترند.
              وقتی روی یه خازن می نویسه X1/Y2آ‌ یعنی هم می تونه در مصارف خونگی بعنوان خازن Y (اتصال زمین) استفاده بشه و هم می تونه توی مصارف خانگی یا صنعتی بعنوان خازن X بکار بره.
              در عکس اول فیلتر ساده ای سلف و خازنی گذاشته که برای توانهای پایین بکار میره. دو تا سلف بشکه ای سایز کوچیک می تونی براش بزاری اما سلف های مقاومتی رو پیشنهاد نمی کنم.
              در دو عکس آخر فیلتر استاندارد EMI بکار برده شده که در توانهای بالا رایجه. در این نوع فیلتر، ترانس EMI اجازه نمیده ما جریان فرکانس بالا از برق شهر کشیده بشه. بخاطر همین بسیار موثرتر از فیلتر عکس اوله.
              جای ترانس چندان مهم نیست که بعد دیود باشه یا قبلش. به نظر من در عکس آخر یه خازن بزرگ 33 میکرو برای داریم که در لحظه وصل برق جریان زیادی ازش می گذره. ترانس EMI یه مقاومت داخلی و سلف (فرکانس پایین) هم داره که در اینجا برای کاهش جریان شارژ استفاده شده.

دیدگاه

سلام به همه ی اساتید گل
                من 12 ولت 5 آمپر طراحی کردم
                حالا نرم افزار میگه برای ثانویه ی ترانس، فویل مسی copper foil بذار
                فویل مسی از کجا بیارم؟!!!
                میشه بجاش از سیم استفاده کرد؟
                اگه میشه مثلا گفته فویل 125 میکرون
                Copper Foil: 125 µm thick, 3.6 mm wide, covered with 1 layer of lapped tape. Terminations to foil: 2 x 0.6 mm magnet wire with sleeving
                بجاش چه سیمی بذارم ؟
                خدایا شکرت

دیدگاه

فویل یا ورق مسی رو می تونی از پامنار یا لاله زار بخری و خودت با قیچی به اندازه دلخواه در بیاری.
                  می تونی از هر سیمی که دوس داری جاش استفاده کنی. بهترین راه این که از همون سیمی که برای اولیه استفاده کردی، چندین رشته رو باهم موازی کنی و بپیچی. اگه برات مقدور نبود، از ضخیمترین سیمی که می تونی استفاده کن.

دیدگاه

سلام بر اساتید مهربون
                    2 تا سوال اولیه :
                    1- اگه بجای هسته ی EE از هسته ی EI استفاده کنیم مشکلی پیش میاد ؟ :sad:
                    2- هسته ی EE از کجا بگیرم (کدوم فروشگاه) ؟! توی امجد و عباسیان گشتم فقط EI بود و من EI گرفتم! :eek:
                    راستی ترانس پالس رو هم اگه بگین از کدوم فروشگاه بگیرم ممنون میشم :icon_razz:
                    خدایا شکرت

دیدگاه

سلام عزیزجان
                      همه اینارو میتونی از فروشگاه سلف الکترونیک از همکف عباسیان بگیری
                      تو توکل هم هست ( قبل از پل حافظ )

واسه نوع هسته هم میتونی تو نرم افزار تعیین کنی تا مدار بر اساس هسته دلخواه طرح بشه. یعنی بعد از طراحی ، نوع هسته رو عوض کنی و دوباره Optimization کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                        سلام بر اساتید مهربون
                        2 تا سوال اولیه :
                        1- اگه بجای هسته ی EE از هسته ی EI استفاده کنیم مشکلی پیش میاد ؟ :sad:
                        2- هسته ی EE از کجا بگیرم (کدوم فروشگاه) ؟! توی امجد و عباسیان گشتم فقط EI بود و من EI گرفتم! :eek:
                        راستی ترانس پالس رو هم اگه بگین از کدوم فروشگاه بگیرم ممنون میشم :icon_razz:
                        سلام دایی جان
                        1- توی فلایبک بهتره از هسته EI استفاده نکنی چون وقتی گپ میزاری تقارن هسته بهم می خوره و نشتی شار بالا میره.
                        2- توی عباسیان همکف ته پاساژ سمت راست فروشگاه سلف الکترونیک هست و تقربا رنج کامل هسته های EE رو داره. اگه یه هسته خاص رو نداشت، بهش بگو یه سایز بزرگترشو بده. بعد توی نرم افزار دکمه اپتیمایز رو بزن و هسته ای که خریدی رو وارد کن.
                        3- ما توی فلایبک ترانس پالس نداریم! احتمالا منظورت ترانس EMIآ‌ هست که همون فروشگاه سلف داره.

دیدگاه

دایی جان یه سوالی برام پیش اومده!
                          مدار 155 واتی که با TOP250 میبندم هنوز 100% اکی نشده!!! :sad: بابای منو درآورد این :angry:
                          همش دیود قسمت کلمپ ترانس میسوزه ( FR257 ) که من از FR307 استفاده میکنم.
                          تنظیمات ترانسم تقریبا مثل خود طرحه. فقط جای 3 تا مقاومت 30 کیلو موازی تو کلمپ از یدونه 10 کیلو 3 وات اسفاده میکنم .فرق دیگه ای نداره!
                          دایی جان کمکم کنید این مدار میره دست مشتری بعداز چند روز زنگ میزنه که خراب شده. فقط هم دیود کلمپ میسوزه! :cry2:
                          مدار و PCB اون رو قرار میدم :

http://www.4shared.com/file/P-cJvKV4/31-5-128.html

http://www.4shared.com/file/WRen23vW/SMPS5.html

به نظرتون اشکال کار کجاست؟
                          با تشکر.

دیدگاه

دمت دایی جان
                            چرا اینقدر طول کشید؟
                            امیدوارم این مقاوت 3 وات از نوع کربنی باشه نه سیمی. البته من مقاومت سیمی با اهم بالا ندیدم. بهرحال مقاومت سیمی بدرد فرکانس بالا نمی خوره چون اثر سلفی داره.
                            چون عکس دقیق قطعات مدارو ندیدم نمی تونم دربارشون نظری بدم اما یه پیشنهاد دارم. توی نرم افزار انواع مختلفی از اطلاعات داریم. شماتیک، PCB، جدول طراحی ، ترانس و یه چیز جالب به نام BOM که کمک می کنه قطعات درست رو برای مدار انتخاب کنیم.
                            اگه بتونی یه نگاهی به BOM بندازی و با قطعات خودت مقایسه کنی عالی میشه.

دیدگاه

سلام دایی
                              من می خوام ترانس هایی که تو پاور کامپیوتر هست رو باز کنم و تعداد دورشو کم و زیاد کنم و ازش استفاده کنم
                              ولی نمی تونم هستشو جدا کنم
                              چطوری این کارو انجام ب م؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟/
                              پیامبری که از بلندی بترسد ،هرگز به معراج نمی رسد....

دیدگاه

سلام دایی جان
                                یعنی بخاطر شارلاک محکم چسبیده؟
                                اگه اینطوره می تونی با کاتر یا اره مویی شارلاک رو ببریش.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X