اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

طبق استاندارد برای هر دستگاه خاصی یه EMIآ‌ مشخص تعریف شده و منبع تغذیه اون دستگاه نباید EMI بیشتر از استاندارد داشته باشه.
    در حالت کلی هم یه EMI ماکزیمم برای منابع داریم. نرم افزار حالت کلی رو در نظر می گیره. در ضمن تنها خازنهای X و Y نیستند که در EMI نقش دارند. بلکه تک تک قطعات در اون سهیمند. خود من بخاطر این از خازنها استفاده می کنم که مدارات آنالوگ دارم و EMI باعث نویز و خطا در اونها میشه.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام لطفا در مورد گزینه های 3 و 4 و 5 توضیح بدین ممنون.
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام دایی جان
        3- خازن بایپس باید تاحدممکن به پایه های بایپس و سورس نزدیک باشه.
        4- خطوط پرنویز PCB رو از کنار پایه EN/UV رد نکنید.
        5- پایه منفی سیم پیچ بایاس رو مستقیما به پایه منفی خازن اصلی ورودی وصل کنید.

دیدگاه

سلام استاد با تشکر از جوابهاتون میخواستم بپرسم که قسمت هیت سینک PCB که برای خنک کردن آی سی و دیود و غیره استفاده میشه:
          1- نباید زیر چاپ سبز باشه؟
          2- بهتره قلع اندود بشه یا همینطور معمولی بهتره؟
          3- در فیلمهای سایت Poweint گفته شده در صورت داغ کردن آی سی هیت سینک بزرگتر بشه و از فیبر با ضخامت مس بشتر 2z استفاده بشه.و .... فیبری تو بازار ایران هست که مس اون ضخیم تر باشه؟ اسم خاصی داره؟
          4- نظرتون چیه که فیبر دو رو مس استفاده کنیم و هم طرف زیر و هم طرف بالاشو برای هیت سینک آی سی استفاده کنیم؟
          5- در جایی شما تاکید کردین که از فیبر فایبرگلاس استفاده بشه چرا ؟ مگه همین فیبرهای استخوانی چه اشکالاتی دارن و اگه استفاده کنیم چه اشکالاتی ممکنه به وجود بیاد؟
          6- ضخامت مس در فیبرهای استخوانی و فایبرگلاس فرق میکنه؟
          7- واقعا از لطفها و زحمات شما تشکر دارم موفق باشین

دیدگاه

دمت
            1- نمی دونم دایی جان. من خودم تابحال بردای تغذیه رو چاپ سبز نکردم. اما به ذهنم اینها میرسه: اگه هوا جریان داره و آی سی زیاد داغ میشه بهتره چاپ سبز نباشه. وگرنه توی جعبه بسته فرق زیادی نداره. توی مثالهای PI همه جای فیبر چاپ سبزه.
            2- من همه رو قلع اندود می کنم. وقتی مس زنگ میزنه انتقال حرارتش هم پایین میاد و همون اثر چاپ سبز رو پیدا می کنه.
            3- بجای فیبر ضخیمتر میشه از همون قلع اندود استفاده کرد. توی ایران همه نوع فیبری هست. فیبر معمولی 35 میکرون مس داره و من شنیدم دوبرابرش هم هست یعنی 70 میکرون. اگه رفیقی توی صا ایران یا صنایع نظامی داشته باشی راحتتر سورسشو پیدا می کنی.
            4- تو مثالهای PI اصلا ندیدم از 2 رو استفاده کنه. احتمالا علتی داره. برای خنک کردن روشهای ساده تری هست دایی جان. اگه بری فروشگاه روبروی جوان، انواع هیتسینک های مختلف رو می بینی که همشون جای پیچ دارند. در واقع حتما نباید هیتسینک رو به آی سی پیش کرد. می تونی اونو به خود فیبر پیچ کنی. تازه اگه ورق مسی بگیری می تونی اون از روی فیبر با چندتا سوراخ لحیم کنی. اینجوری انگار یه کاور روی آی سی گذاشتی که چندتا پایه چنگکی هم داره. بهرحال روشهای زیادی برای خنک کاری هست که از فیبر دورو بهتره.
            5- متاسفانه فیبرهای استخونی ضریب دی الکتریک بالایی دارند. یعنی باعث میشن بین تو تراک مسی کنار هم، خازن بوجود میاد.بخاطر همین توی فرکانس بالا ازشون استفاده نمیشه. در ضمن کارخونه های سطح پایین فیبر استخونی تولید می کنند و همین کیفیت اونها رو کمتر کرده.
            6- ضخامت مس ارتباطی به عایق فیبر نداره. فیبرهای فایبر گلاس رو بهش FR4 و فیبرهای استخونی رو بهش FR2آ‌ میگن. اطلاعات هردوش توی ویکی هست:
            http://en.wikipedia.org/wiki/FR-4
            http://en.wikipedia.org/wiki/FR-2
            7- سالاری دایی. کوچیکیم

دیدگاه

چه خبره اینجا!؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                سلام دایی جان
                با MC34063 می تونی این منبع رو بسازی. البته یه ماسفت باید به این آی سی اضافه بشه.
                توی انجمن تاپیکهای زیادی درباره این آی سی هست که می تونی بحث رو در همونها دنبال کنی.
                سلام دایی جان،آقا خیلی ممنون که راهنماییمون می کنی
                چندتا سوال داشتم (مداری که می خواستم مدار 50 ولت 0.8 آمپر با ورودی 27 DC که نرم افزار PI یک مدار رو برام طراحی کرده)
                1- حسن آی سی MC34063 نسبت به DPA426PN چیه؟
                2- آیا DPA426PN تو بازار هست؟
                3- آیا MC34063 خروجی 51 ولت هم میده؟!!! ( توی یکی از پست ها دیده بودم کفته بودید تا 40 ولت خروجی داره)
                4- اگه MC34063 برای مداری که می خوام مناسبه امکانش هست مدارشم برام بذارید.
                یه دنیا ممنون میشم

دیدگاه

سلام دایی جان
                  1- DPA426PN خیلی بهتر از MC34063 است دایی جان. هم بازده بالاتری داره، هم می تونه ایزوله باشه و...
                  فقط قیمت MC34063 خیلی کمتره.
                  2- خیر. این تنها علتی بود که من MC34063 رو پیشنهاد کردم. اگه بخوای یه دونه برد بسازی بهتره از همین MC34063 استفاده کنی. اما اگه می خوای تولید انبوه کنی بهتره DPA426PN یا ای سی های جدید دیگه ای وارد کنی.
                  3- آی سی MC34063 بالای 40 ولت کار نمی کنه. اما اگه یه ترانزیستور بهش اضافه کنی می تونی تا هر ولتاژی که ترانزیستور تحمل می کنه کار کنی.
                  4- بفرما دایی جان:

دیدگاه

سلام
                    کل تاپیک تغذیه است و یه داییش! خیلی چاکریم :biggrin:

دایی تو ورژن جدید نرم افزار مداری که با ورژن قبلی طرح شده رو با همون مشخصات ، طوری دیگه طرح میشه!؟ ( مثلا مقاومت کنترل جریان TOP250 تو اولی 7.5k بود ولی تو ورژن جدید 9.09k طرح میشه. در حالیکه هیچ یک از پارامترها با مدار قبلی فرق نکرده! ) چرا ؟

در مورد مدارات LED Driver ؛ آیا با تیک دار کردن این گزینه تو پنجره انتخاب ولتاژ و جریان ، تفاوت خاصی تو مدار بوجود میاد ؟ مثلا کنترل جریان بار صورت میگیره ؟ ( من که فرقی تو فیدبک و خروجی مدار حس نکردم ! )

دیدگاه

کوچیکیم دایی جان
                      نرم افزار PIexpert که بدون اشکال نیست.
                      اما همه اینها از ایرادات نیست. مثلا توی نسخه های اولیه از هسته های جنس متفاوت استفاده می کرد و بعد که نسخه جدیدتر اومد من فکر کردم نسخه قبلی مشکل داشت و الان رفع شد. در حالیکه default جنس هسته تغییر کرده بود و دیتابیس هسته ها مربوط به یک کمپانی جدید بود.
                      تمام محاسبات نرم افزار بر اساس دیتابیس قطعات بازاره و هر دفعه بروز میشه.
                      پس ممکنه ریزه کاری های خاصی باشه که از چشم ما پنهانه و ما فکر می کنیم برنامه نویسان شرکت PI ریپ می زنن. :biggrin:
                      برای درایور LEDآ‌ تنها کاری که نرم افزار می کنه اینه که توی مد CC/CV طراحی می کنه و توان خروجی رو بیشتر در نظر می گیره.
                      این باعث میشه اگه LEDآ‌ شما جریان بیشتری کشید، تغذیه خاموش نشه. همین و بس.
                      درواقع به شما میگه که نرم افزار واسه شما آدابتور طراحی می کنه نه مدار درایو LED

دیدگاه

مخلصیم دایی جان
                        خب دایی برای اینکه جریان LED ها ثابت بمونه چیکار کنم ؟ مدار سنس جریان اضافه کنم ؟ مقاومت سری ؟
                        مثلا برای 4 تا LED 5W که ماکزیمم ولتاژ سریشون میشه 28V ، و جریانشونم 0.7A ، مدار رو با Tny280 طرح کردم که قوی تر هم باشه. چه مداری اضافه کنم که جریان در هر صورت از 0.7 آمپر بیشتر نشه!؟ حالا ممکنه ولتاژ 4 تاشون از 28 ولت کمتر باشه !

دیدگاه

با مدار زیر می تونی هر تعداد LED رو با جریان ثابت روشن کنی. مقدار مقاومت R تعیین کننده جریان نهایی و مقدار زنر تعیین کننده ولتاژ نهاییه. مثلا برای 0.7 آمپر باید مقاومت 1 اهم 1 وات بزاری. ولتاژ زنر هم باید 1 ولت کمتر از ولتاژ نهایی مورد نیاز باشه. منظور از ولتاژ نهایی ولتاژ بدون بار در خروجیه. وگرنه وقتی LED ها وصل باشن ولتاژ خروجی رو تعیین می کنند.

دیدگاه

دستت درد نکنه دایی
                            ولی خیلی وقتا ترانزیستور دقیقا با ولتاژ بیس - امیتر 0.7 ولت درایو نمیشه ( یعنی ممکنه با 0.6 هم راه بیافته ! ) :sad:
                            این موضوع باعث میشه ماکزیمم جریان خروجی 100 میلی آمپر کم بشه !
                            درست میگم دایی ؟
                            اگه اینطوره ، راه دقیقتری لازمه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ElmeFarda
                              دستت درد نکنه دایی
                              ولی خیلی وقتا ترانزیستور دقیقا با ولتاژ بیس - امیتر 0.7 ولت درایو نمیشه ( یعنی ممکنه با 0.6 هم راه بیافته ! ) :sad:
                              این موضوع باعث میشه ماکزیمم جریان خروجی 100 میلی آمپر کم بشه !
                              درست میگم دایی ؟
                              اگه اینطوره ، راه دقیقتری لازمه .
                              سلام دوست عزیز به به به دارین میاین تو خط من :icon_razz:
                              هم مدار استاد احمد و هم مداری که در پست 3 تاپیک زیر هست(از مثالهای سایت www.powerint.com میباشد) برای فیدبک جریان خوبن
                              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48232.0
                              من با این دو فیدبک جریان خیلی مدار ساختم خود شما باید مقاومت سنس رو کم و زیاد کنی تا به حد دلخواهت برسی. در مدار استاد احمد فشار کمتری روی مقاومت سنس هست و مقاومتی کم توانتری رو طلب میکنه نسبت به مدار دوم.
                              خوشبختانه بچه های اینجا اکثرا با سواد هستن نمیدونم من کی به شما ها برسم
                              یک سوال هم داشتم من یک منبع تغذیه حدود 93 ولت و 0.3 آمپر بستم با همین فیدبک جریان ولی مشکل من اینه که وقتی که یک سلف بشگه ای در انتهای + میذارم و بعد اون هم یک خازن میذارم بارم (ال ای دی) شروع میکنه به چشمک زدن و هسته فریت مدار هم به صدا درمیاد فکر کنم به اشباع میره.چه کار کنم که این حالت نشه و از سلف هم استفاده کنم؟ با تشکر

دیدگاه

سلام آقا مسعود گل
                                مدار قبلی من هم برای LED استفاده میشد. با این تفاوت که درایور خطی ( با LM317 ) گذاشته بودم براشون ! :icon_razz:
                                مسعود جان به نظر من علاقه از سواد هم مهمتره که تو واقعا علامندی و پشتکار خوبی داری :agree: تبریک میگم داداش :applause:
                                بابت مدار فیدبک جریان ممنون
                                اون فیلتر LC که گفتی تو طرح مدار بوده ؟ یا خودت اضافه کردی ؟ آخه من فکر نمیکنم باری مثل LED نیاز به ولتاژی با ریپل پایین داشته باشه !
                                میشه مقدار سلف و خازن خروجیتو بگی ؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X