اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

درود بر شما دوستان عزیز

یک راهنمایی می خواستم مربوط به مراحل راه اندازی یک پل H بوسیله IGBT ، در اصل اطلاعات کاربردی مورد نیازم می باشد

اگر اطلاع دارید که در کدام انجمن می تونم پیداش کنم ، خوشحال میشوم که راهنمایی بفرمایید

متشکرم

شاد و تندرست باشید
    دوستدارتان
    مهدی حریری

دیدگاه

سلام دایی مسعود
      یه هفته ای که نبودی جات خیلی خالی بود. احتمالا سفر تهران خیلی خسته کننده بود. قدیما سفر قندهار سخت بود حالا تهران.
      دایی هاشم جان
      همونطور که دایی مسعود گفتند دقت مقاومتهایی که توی نرم افزار ذکر شده چندان مهم نیست. توی فرنگ رنج مقاومتها خیلی تکمیله .نرم افزار PIآ‌ هم نمی فهمه اینجا ایرانه و برهوت قطعه. دایی "علم فردا" هم پیشنهاد خوبی کردند. بنابراین وقتتو بخاطر یافتن چندتا مقاومت بی ارزش تلف نکن.
      دایی Altium Designer عزیز
      من متوجه سوالت نشدم. من چهارتا IGBT رو که بصورت Hآ‌بسته شدند، با درایورهای ساده مثل IR2113 یا IR21844 درایو می کنم. IR21844 رو که خیلی بهتره قبلا جوان داشت. بهرحال اگه واضحتر بگی در خدمتم.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Altium Designer
        درود بر شما دوستان عزیز
        یک راهنمایی می خواستم مربوط به مراحل راه اندازی یک پل H بوسیله IGBT ، در اصل اطلاعات کاربردی مورد نیازم می باشد
        اگر اطلاع دارید که در کدام انجمن می تونم پیداش کنم ، خوشحال میشوم که راهنمایی بفرمایید
        متشکرم
        جناب ahmadmn عزیز
        متشکرم از راهنمایی شما
        درایور های مدار من چهار عدد HCPL3120 هستند، و تغذیه اونها هم جدا بصورت متقارن تامین شده، مسئله ای که دارم دیر خاموش شدن IGBT ها است
        البته این را می دونم که با توجه به ساختار IGBT و همچنین تکنولوژی ساختش پارامترهاش تغییر میکنه (مخصوصا در زمان خاموش شدن) با این حال زمانی که فرمان خاموش به IGBTها میرسه یک پیک ولتاژ در جهت مخالف روی بار ظاهر میشه در حدود 700 نانو ثانیه و مشکل زمانی بیشتر میشه که بار سلفی میشه ، زمان بندی پالس اعمالی 2uSec روشن و 38uSec خاموش می باشد.
        حالا می خواستم در رابطه با موضوع بالا اطلاعات کسب کنم.
        متشکرم
        شاد و تندرست باشید
        دوستدارتان
        مهدی حریری

دیدگاه

دمت دایی جان
          HCPL3120 درایور بسیار خوبیه و همونطور که خودت هم گفتی زمان 700 نانو برای خاموش شدن IGBT زمان زیادی نیست. البته زمان دقیق توی دیتاشیت IGBT نوشته شده.
          چیزی که شما نیاز دارید اسنابره تا اسپایکهای ولتاژ رو حذف کنه.
          انواع مختلف اسنابر رو میشه استفاده کرد که در صفحه 23 فایل زیر آورده شده:
          http://www.fairchildsemi.com/an/AN/AN-9020.pdf
          من بیشتر مواقع از RC ساده استفاده می کنم و هنوز بردهام برگشت نخورده :biggrin:

دیدگاه

متشکرم از راهنمایی شما

مدار اسنابر ساده RC و دیود هرزگرد داره ، فکر میکنم مشکل جای دیگه ای باشه ، مثلا سلف های پراکنده و یا عدم تقارن فیزیکی مدار در اتصال ها!!؟؟
            به نظر شما BUP314 انتخاب خوبی می تونه باشه؟؟
            شاد و تندرست باشید
            دوستدارتان
            مهدی حریری

دیدگاه

با سلام دایی میشه درباره نحوه محاسبه rc یه توضیح بدید میخوام بدونم چه جوری باید مقدار rc را تعیین کرد که بهترین مقدار باشه ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                سلام دایی مسعود
                یه هفته ای که نبودی جات خیلی خالی بود. احتمالا سفر تهران خیلی خسته کننده بود. قدیما سفر قندهار سخت بود حالا تهران.
                سلام استاد خیلی ممنون که به یادم بودی خیلی خوشحالم کردی.سفر خیلی خوبی بود استاد خازن y یک نانو و به قیمت حدود 40 تومان هم گیر آوردم و مقدار زیادی خریدم.کلی آسی dc به dc (سوئیچینگ) و خیلی چیزهای دیگه.کمی طولانی شد نبودم چون وقتی میخواستم بیام مشهد از پله قطار سر خوردم(روز بارانی در تهران) و به شدت مجروج شدم و بیمارستان و عکس برداری و غیره. موفق باشین :icon_razz:
                ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                  سلام استاد خیلی ممنون که به یادم بودی خیلی خوشحالم کردی.سفر خیلی خوبی بود استاد خازن y یک نانو و به قیمت حدود 40 تومان هم گیر آوردم و مقدار زیادی خریدم.کلی آسی dc به dc (سوئیچینگ) و خیلی چیزهای دیگه.کمی طولانی شد نبودم چون وقتی میخواستم بیام مشهد از پله قطار سر خوردم(روز بارانی در تهران) و به شدت مجروج شدم و بیمارستان و عکس برداری و غیره. موفق باشین :icon_razz:
                  ای وای
                  دلمونو زخمی کردی دایی :cry2:
                  نتیجه عکسا چی شد؟
                  پس الکی نبود این یه هفته ای هر شب میومدم توی تاپیک حس می کردم یه چیزی شده که نیومدی! ولی با خودم می گفتم حتما بخاطر خستگی سفره.
                  امیدوارم سالمتر از همیشه در جمع دوستان باشی.

اضافه شده در تاریخ :
                  متشکرم از راهنمایی شما

مدار اسنابر ساده RC و دیود هرزگرد داره ، فکر میکنم مشکل جای دیگه ای باشه ، مثلا سلف های پراکنده و یا عدم تقارن فیزیکی مدار در اتصال ها!!؟؟
                  به نظر شما BUP314 انتخاب خوبی می تونه باشه؟؟
                  دمت دایی جان
                  سلفهای پراکنده رو میشه با قلع اندود کردن PCB و گذاشتن خازن دیکوپلینگ در بهترین نقطه حذف کرد. نکته دیگه زمان تاخیر بین فرمان دو درایور بالا و پایینه. و نکته آخر اینه که باید IGBT رو با سرعت پایین روشن و با سرعت بالا خاموش کنی. یعنی توی خروجی درایور از مقاومت و دیود مناسب استفاده کنی.
                  BUP314 خیلی قدیمی شده و بهتره برای طرحهای جدید استفاده نکنی.
                  بهترین چیزی که خودم هم استفاده می کنم پک های IGBT است که قیمتشون هم خیلی ارزون شده.
                  مثلا مارک کره ای LSآ‌ رو ایمن تابلو میفروشه.
                  http://www.eamentablo.com/files/930001227884947.PDF
                  برای H یه پک 7 ترانزیستوری می گیرم و فقط از چهارتاش استفاده می کنم. راستی یه مزیت درایورهای IR21xx اینه که اثر کوپلاژ خازنی ندارند و به نظر من از اپتودرایور ها بهترن. داخل اپتوها خازنهای پراکنده وجود داره که می تونه باعث روشن شدن نابجای IGBT بشه.
                  نکات دیگه ای هم هست که الان به ذهنم نمیاد اما اگه نقشه ماژولهای توشیبا یا فوجی یا ... رو ببینی می تونی پیداشون کنی. اگه مشتریم اجازه بده نقشه های خودمو میزارم تا دوستان استفاده کنند.

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط زوار
                  با سلام دایی میشه درباره نحوه محاسبه rc یه توضیح بدید میخوام بدونم چه جوری باید مقدار rc را تعیین کرد که بهترین مقدار باشه ممنون
                  سلام دایی جان
                  اساسی ترین پارامتر برای محاسبه اسنابر Li یا سلف های پراکنده است که اندازه گیریش بسیار مشکله. اگه بتونیم اثر سلفی PCBآ‌ رو با دیکوپلینگ مناسب به حداقل برسونیم می تونیم از مقادیری که در کاتالوگ IGBT داده شده برای تخمین Li استفاده کنیم.
                  بهرحال ما این سلف Liآ‌که با IGBT ما سری شده در موقع روشن بودن IGBT تا جریان نهایی طراحی ما شارژ میشه و در زمان خاموش شدن IGBT ما رو به دردسر میندازه. یعنی باید یه نحوی جریان این سلف رو تخلیه کنیم وگرنه با خاموش شدن IGBT جریان این سلف ناگهان صفر میشه و باعث ایجاد ولتاژ Li di/dt بسیار بزرگی می شه که پس از کوتاه زمانی IGBTآ‌ مارو به مرخصی ابدی میفرسته.
                  در بسیاری از مواقع بخاطر ندونستن Li مجبور میشیم از یه مقاومت 100 اهم و یه خازن 1 نانو شروع کنیم و با تغییر ایندو توی اسکوپ بهترین شکل موج رو برای ولتاژ IGBT بدست بیاریم. یعنی به کمترین آورشوت برسیم.
                  اما اگه مقدار Li رو بدونیم می تونیم از رابطه های ساده RLC برای محاسبه Rآ‌ و C استفاده کنیم.
                  مثلا از راهی که در PDFآ‌زیر توضیح داده:
                  http://www.cde.com/catalogs/igbtAPPguide.pdf

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    دمت دایی جان
                    سلفهای پراکنده رو میشه با قلع اندود کردن PCB و گذاشتن خازن دیکوپلینگ در بهترین نقطه حذف کرد. نکته دیگه زمان تاخیر بین فرمان دو درایور بالا و پایینه. و نکته آخر اینه که باید IGBT رو با سرعت پایین روشن و با سرعت بالا خاموش کنی. یعنی توی خروجی درایور از مقاومت و دیود مناسب استفاده کنی . . . . .
                    سپاس فراوان
                    همونطور که فرمودید از دیود در درایو کردن گیت استفاده کرده بودم، بنابر این باید روی طرح مدارچاپی و درایو کردن IGBT ها کار کنم
                    در مورد پیشنهاد شما از استفاده pack IGBT ممنونم ، میتونید راهنمای کنید که از کجا می تونم این محصول را تهیه کنم (در تهران) ، باید بگم که تا حالا زیاد پیگیر خرید IGBT نبودم برای همین اطلاعاتم در این زمینه کم، البته یک لینک دارم که از هنگ کنگ و US برای چندتا شرکت خرید قطعات می کنم و خوب برای خودم هم خرید می کنم

حالا که یک دوست خوب پیدا کردم، می خواستم دو سئوال دیگه از شما بپرسم:
                    1) دنبال یک هسته فریت شبیه به چیزی که در آدرس زیر قرارداده شده هستم؟
                    http://s2.picofile.com/file/7180441505/ferritecore.zip.html
                    2) آیا جایی را میشناسید که سیم Litz بتونم تهیه کنم؟
                    شاد و تندرست باشید
                    دوستدارتان
                    مهدی حریری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                      خدا بد نده آقا مسعود.
                      خوب شدی انشاالله ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        ای وای
                        دلمونو زخمی کردی دایی :cry2:
                        نتیجه عکسا چی شد؟
                        پس الکی نبود این یه هفته ای هر شب میومدم توی تاپیک حس می کردم یه چیزی شده که نیومدی! ولی با خودم می گفتم حتما بخاطر خستگی سفره.
                        امیدوارم سالمتر از همیشه در جمع دوستان باشی.
                        سلام با تشکر از شما (استاد احمد) و علم فردا و دوستان دیگه.واقعا خوشحالم که دوستانی مثل شما ها دارم. عکس گرفتم خوشبختانه استخوان مشکلی پیدا نکرده بود. ولی برام عجیب بود که قطار چهارتخته و کوپه ای یک دکتر نداشت و مهماندارها با کلی زحمت خونریزی رو بند آوردن و پانسمان کردن. :icon_razz:
                        ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                          سلام دایی جان
                          1- DPA426PN خیلی بهتر از MC34063 است دایی جان. هم بازده بالاتری داره، هم می تونه ایزوله باشه و...
                          فقط قیمت MC34063 خیلی کمتره.
                          2- خیر. این تنها علتی بود که من MC34063 رو پیشنهاد کردم. اگه بخوای یه دونه برد بسازی بهتره از همین MC34063 استفاده کنی. اما اگه می خوای تولید انبوه کنی بهتره DPA426PN یا ای سی های جدید دیگه ای وارد کنی.
                          3- آی سی MC34063 بالای 40 ولت کار نمی کنه. اما اگه یه ترانزیستور بهش اضافه کنی می تونی تا هر ولتاژی که ترانزیستور تحمل می کنه کار کنی.
                          4- بفرما دایی جان:
                          سلام دایی جان، خسته نباشید
                          من مدار بالا رو توی پروتیوس کشیدم ولی جواب خروجی اون که می خوام نیست. می خواستم قبل از اینکه pcbش رو بکشم از جوابش مطمئن بشم. اینم فایلش
                          http://www.4shared.com/file/e1iLhvme/power.html
                          اگه امکان داره کمکم کنید ممنون میشم. :smile:
                          راستی دایی جان ایمیلتو چک نمی کنی؟ :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            سلام دایی جان
                            اساسی ترین پارامتر برای محاسبه اسنابر Li یا سلف های پراکنده است که اندازه گیریش بسیار مشکله. اگه بتونیم اثر سلفی PCBآ‌ رو با دیکوپلینگ مناسب به حداقل برسونیم می تونیم از مقادیری که در کاتالوگ IGBT داده شده برای تخمین Li استفاده کنیم.
                            بهرحال ما این سلف Liآ‌که با IGBT ما سری شده در موقع روشن بودن IGBT تا جریان نهایی طراحی ما شارژ میشه و در زمان خاموش شدن IGBT ما رو به دردسر میندازه. یعنی باید یه نحوی جریان این سلف رو تخلیه کنیم وگرنه با خاموش شدن IGBT جریان این سلف ناگهان صفر میشه و باعث ایجاد ولتاژ Li di/dt بسیار بزرگی می شه که پس از کوتاه زمانی IGBTآ‌ مارو به مرخصی ابدی میفرسته.
                            در بسیاری از مواقع بخاطر ندونستن Li مجبور میشیم از یه مقاومت 100 اهم و یه خازن 1 نانو شروع کنیم و با تغییر ایندو توی اسکوپ بهترین شکل موج رو برای ولتاژ IGBT بدست بیاریم. یعنی به کمترین آورشوت برسیم.
                            اما اگه مقدار Li رو بدونیم می تونیم از رابطه های ساده RLC برای محاسبه Rآ‌ و C استفاده کنیم.
                            مثلا از راهی که در PDFآ‌زیر توضیح داده:
                            http://www.cde.com/catalogs/igbtAPPguide.pdf
                            با سلام استاد از راهنمایی شما خیلی ممنونم درایو و حفاظت igbt خیلی نکته داره اگر شما موافقید یک تاپیک در بخش الکترونیک صنعتی به همین نام ایجاد کنیم تا از تجربیات شما و بقیه اساتید در این زمینه استفاده کنیم و بحث این تاپیک هم منحرف نشه منتظر پاسخ شما هستم ممنون از راهنماییهای شما

دیدگاه

سپاس فراوان
                              همونطور که فرمودید از دیود در درایو کردن گیت استفاده کرده بودم، بنابر این باید روی طرح مدارچاپی و درایو کردن IGBT ها کار کنم
                              در مورد پیشنهاد شما از استفاده pack IGBT ممنونم ، میتونید راهنمای کنید که از کجا می تونم این محصول را تهیه کنم (در تهران) ، باید بگم که تا حالا زیاد پیگیر خرید IGBT نبودم برای همین اطلاعاتم در این زمینه کم، البته یک لینک دارم که از هنگ کنگ و US برای چندتا شرکت خرید قطعات می کنم و خوب برای خودم هم خرید می کنم

حالا که یک دوست خوب پیدا کردم، می خواستم دو سئوال دیگه از شما بپرسم:
                              1) دنبال یک هسته فریت شبیه به چیزی که در آدرس زیر قرارداده شده هستم؟
                              http://s2.picofile.com/file/7180441505/ferritecore.zip.html
                              2) آیا جایی را میشناسید که سیم Litz بتونم تهیه کنم؟
                              دمت دایی جان
                              استفاده از این پکها خیلی کارو ساده می کنه. مارک LS رو که ارزونترینه از شرکت ایمن تابلو می تونی بخری که توی لاله زار هم نماینده فروش داره: http://www.eamentablo.com
                              اگه امکان خرید خارجی هم داری که دیگه مشکلی نداری و توی هرکدوم از سایتها بری فراوونه. حتی چهارتایی هم دارند که مخصوص H است اما معمولا قیمت 7 تایی بخاطر تیراژ بالا کمتره.
                              فروشگاه لیون و جوان و پایا و بهروز در جمهوری هم چند مدل دارند. مخصوصا لیون که مدلهای جدیدتر آورده: http://www.lionelectronic.ir
                              1- هسته های فریتی که عکسشو گذاشتی توی بازار ندیدم اما این هسته ها رو می تونی با نوع UU مشابه سازی کنی. هسته های UU یا CC رو سلف الکترونیک انتهای پاساژ عباسیان میفروشه.
                              2- سیم لیتز رو فقط خود ترانس پیچها واسه خودشون وارد می کنند و من توی بازار پامنار ندیدم. فقط یه مدلش بود که برای کارهای مخابراتی بود. بهترین راه اینه که خودت چندین رشته سیم رو باهم موازی کنی. ولی اگه دوست داری بخری برو فروشگاه سلف بگو ترانس پیچ بهت معرفی کنه. این ترانس پیچ توی همون خیابون جمهوری هست و وقتی رفتی پیشش می تونی ازش سیم لیتز با سایز دلخواه بخری. حتی می تونی بگی ترانستو برات بپیچه. هسته های خاص هم داره.

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط meraj61
                              سلام دایی جان، خسته نباشید
                              من مدار بالا رو توی پروتیوس کشیدم ولی جواب خروجی اون که می خوام نیست. می خواستم قبل از اینکه pcbش رو بکشم از جوابش مطمئن بشم. اینم فایلش
                              http://www.4shared.com/file/e1iLhvme/power.html
                              اگه امکان داره کمکم کنید ممنون میشم. :smile:
                              راستی دایی جان ایمیلتو چک نمی کنی؟ :rolleyes:
                              من پروتویوس بلد نیستم دایی. فقط با اسپایس کار می کنم.
                              این مدار بسار سادست و براحتی کار می کنه. من این مدار رو حتی بدون ترانزیستور BC556 برای تبدیل 12 به 19 ساختم و توی ماشین از لپتاپ استفاده می کنم. ترانزیستور BC556 باعث درایو بهتر ماسفت و حرارت کمتر اون میشه و اگه محیط باز دارید می تونید حذفش کنید.

اضافه شده در تاریخ :
                              نوشته اصلی توسط زوار
                              با سلام استاد از راهنمایی شما خیلی ممنونم درایو و حفاظت igbt خیلی نکته داره اگر شما موافقید یک تاپیک در بخش الکترونیک صنعتی به همین نام ایجاد کنیم تا از تجربیات شما و بقیه اساتید در این زمینه استفاده کنیم و بحث این تاپیک هم منحرف نشه منتظر پاسخ شما هستم ممنون از راهنماییهای شما
                              دمت دایی
                              فکر بسیار خوبیه اما عملی کردنش ساده نیست. یه مشکلی که بیشتر دوستان دارن زمانه.
                              این باعث میشه بسادگی نشه به فعالیتهای آموزشی پرداخت.
                              نظر من اینه که بهتره فعالیت های آموزشی رو به دانشگاهها بسپاریم و از محیط انجمن برای کارهای عملی تر استفاده کنی.
                              بجای اینکه همش مطالعه کنیم می تونیم مدار خاصی رو انتخاب کنیم و بسازیم و برای رفع مشکلاتش توی انجمن بحث کنیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                                دمت دایی
                                فکر بسیار خوبیه اما عملی کردنش ساده نیست. یه مشکلی که بیشتر دوستان دارن زمانه.
                                این باعث میشه بسادگی نشه به فعالیتهای آموزشی پرداخت.
                                نظر من اینه که بهتره فعالیت های آموزشی رو به دانشگاهها بسپاریم و از محیط انجمن برای کارهای عملی تر استفاده کنی.
                                بجای اینکه همش مطالعه کنیم می تونیم مدار خاصی رو انتخاب کنیم و بسازیم و برای رفع مشکلاتش توی انجمن بحث کنیم.
                                بله خیلی خوبه اگر توی انجمن الکترونیک صنعتی نگاه کنید تاپیکی برای کنترل دور موتور هست که فعلا بخش نرم افزارش داره تکمیل میشه که مهندس کینژاد دارن زحمتشا میکشن اگر موافقید برای قسمت قدرت که با igbt هست یه تاپیک جدا در همونجا راه بندازیم که یه مدار بسازیم و به صورت عملی بحث بشه ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X