اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام
    اگه این هسته رو میخوای من واست میگیرم میفرستم. اتفاقا فریت ژاپنی هم سراغ دارم.
    آخه من که فرزکاری بلد نیستم.فرز انگشتی هم ندیدم تو عمرم :redface:. ولی از این بزرگاش که تو تراشکاری هست رو دیدم! :rolleyes:
    یه چیزه دیگه، من هنوز به طرح اصلی نرسیدم ( طرحی که نهایی بشه و دیگه هیچ مشکلی نداشته باشه ) و با تغییرات VOR اندوکتانسها تغییر میکنه.
    چون بیشتر مشکلات سر ترانس و اسنابرشه. تو نمونه های بازار از فن استفاده شده چون تقریبا دارم رو مرز توان ماکزیمم فلای بک کار میکنم ( 150W ) و دارم کم کم به این نتیجه میرسم که حذف این مقدار گرما بدون فن ممکن نیست.هرچند این یکی مدار فقط اینطور شده. 3 تا ساختم که بدون فن هم کار میکنه و حرارت ترانس فقط از طریق هوای معمولی محیط دفع میشه.
    این پیشنهادت خیلی خوبه آقا مسعود. درنهایت حتما اینطوری فاصله هوایی ایجاد میکنم که خیالم راحت شه.
    ممنونم

دیدگاه

استاد دایی لطفا راهنمایی بفرمایین
      با توجه به قطعات موجود در بازار بهترین و ارزانترین منبع تغذیه 12ولتی که 3 آمپر بتونه بده کدوم سری از آیسی ها هست؟
      من خودم سری top رو انتخاب کردم با top257pn مدار رو طراحی کردم ولی مثل اینکه هیچ جا ندارنش.
      لطفا راهنماییم کنین.
      http://imenbazar.com

دیدگاه

بهترین فاصله هوایی هواست.
        اگه نداری از همین چسب های عایق زرد می تونی استفاده کنی. اگه نداری از چسب کاغذی.
        برای محکم کردن هسته هم از چسب های عایق زرد یا حتی شارلاک می تونی استفاده کنی.

اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط بابا برقی
        با توجه به قطعات موجود در بازار بهترین و ارزانترین منبع تغذیه 12ولتی که 3 آمپر بتونه بده کدوم سری از آیسی ها هست؟
        من خودم سری top رو انتخاب کردم با top257pn مدار رو طراحی کردم ولی مثل اینکه هیچ جا ندارنش.
        لطفا راهنماییم کنین.
        سلام دایی جان
        سری TOP24x تا TOP250Y توی بازار هست.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
          بهترین فاصله هوایی هواست.
          اگه نداری از همین چسب های عایق زرد می تونی استفاده کنی. اگه نداری از چسب کاغذی.
          برای محکم کردن هسته هم از چسب های عایق زرد یا حتی شارلاک می تونی استفاده کنی.
          آخه دایی نوار چسبها حین حرارتی که ترانس تولید میکنه از شکلو قیافه در میان و ضخامتشون کمتر میشه! :sad:
          از بابت سفت بودن فریت روی قرقره خیالم راحته ولی این فاصله هواییه که بهم میریزه.از شارلاک هم نمیتونم استفاده کنم ، چون ممکنه لازم بشه ترانسو باز کنم دوباره.
          پس شما فویل فلزی رو پیشنهاد نمیکنین؟

اضافه شده در تاریخ :
          لطفا راهنماییم کنین.
          سلام
          با اجازه دایی جان
          اینم مدار 12 ولت 3 آمپر ، با آی سی موجود در بازار :

اینم فایل کاملش :

http://www.4shared.com/file/4s3Q3qH_..._TOP246YN.html

اینم یه فروشگاه برای خرید آی سی :

http://www.payaelectronicscomplex.co...P1=&keyP2=

موفق باشید.

دیدگاه

از راهنماییتون ممنونم

دیدگاه

با سلام

از تمام کسانی که این منبع تغذیه رو ساختن می تونم بپرسم که دو سر خروجی ترانس مدار در عمل چه فرکانسی رو نشان می دهد.
              هیچ چیز واقعا خراب نیست! حتی ساعتی که از کار افتاده دوبار در روز´زمان را درست نشان می دهد و امید سرابی است که اگر ناپدید شود همه از تشنگی خواهیم سوخت.

دیدگاه

آقا مسعود ، دایی جان عیب مدارو یافتم
                قربون حواس جمع خودم برم که از الان مثل 70 ساله ها شدم! :rolleyes:
                مشکل اینجا بود که مدارو برای جریان 4.2 آمپر تغییر داده بودم ( قبلا برای 5 آمپر طرح شده بود ) اما هنوز از بار 5 آمپری استفاده میکردم ( روم به دیوار ) :icon_razz: . بیچاره یک ربع کار میکرد بعد خاموش میشد.
                اون مدار اول هم که خوب کار میکرد ، بارش 3.8 آمپر بود که آخ نمیگفت.
                ببخشید که با سوالم گمراهی ایجاد کردم!

دیدگاه

دوستان یه سوال در مورد بوبین دارم
                  نرم افزار به من گفته EE25
                  رفتم سلف الکترونیک بخرم میگه 8 پین میخوای یا 10 پین؟ در ضمن میگه 25/19 میخوای یا 25/25؟
                  من کدوم رو بگیرم؟

دیدگاه

دوستان یه سوال در مورد بوبین دارم
                    نرم افزار به من گفته EE25
                    رفتم سلف الکترونیک بخرم میگه 8 پین میخوای یا 10 پین؟ در ضمن میگه 25/19 میخوای یا 25/25؟
                    من کدوم رو بگیرم؟
                    سلام همون 25/19 (البته من 25/20 هم دیدم که اونم خوبه). 25/25 میشه EF25 خود سلف که اینو میدونه.
                    8 یا 10 پین زیاد مهم نیست در نهایت پایه هایی که لازم نیست رو باید قطع کنی.موفق باشی.
                    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام بر اساتید گلم!
                      مدار 12ولت 5 آمپر رو بستم. :applause: اما به یه مشکل برخوردم :cry2:
                      این قسمت مدار (کادر قرمز) چیکار میکنه؟ :question:

اون مقاومت های 2 وات به شدت داغ میشه در حدی که میسوزه!!! چرا!!!
                      البته من بجای 2 تا مقاومت 2 وات، 16 تا مقاومت 1/4 وات گذاشتم. ممکنه بخاطر این باشه ؟ :redface:
                      اصلا کار اون قسمت مدار چیه ؟
                      خدایا شکرت

دیدگاه

سلام دایی جان
                        این قسمت اسنابره مداره.
                        جریان اندوکتانس نشتی ترانس در این قسمت تخلیه میشه تا به آی سی آسیب نرسه.
                        داغ شدنش هم طبیعیه. یا باید مقاومت های پرواتتر بزاری یا در پیچیدن ترانس دقت بیشتری به خرج بدی.
                        مشکلی هم نداره که از چند مقاومت کم وات استفاده کنی. فقط باید مقاومتها رو طوری قرار بدی که بتونن حرارت رو دفع کنن.
                        البته مقاومت 1/4 وات خیلی کوچولوست و حتی از نظر عایقی هم در این ولتاژ بالا(نزدیک 700 ولت) مشکل داره.
                        بنابراین بهتر از مقاومت 0.5 وات به بالا استفاده کنی.

دیدگاه

دایی جان اصل موضوع رو گفتند.
                          شما باید طوری سری-موازی انجام بدید که معادل 16.5K - 4W بشه.برای اطمینان توان بیشتری قرار بده. ولی اگه ترانسو دقیق بپیچی، همون 4 وات هم زیاده. من برای موازی شده ی 3 تا 30K -2W از یک 10K-3W استفاده کردم ( درحالیکه باید 6W می بود ) و مقاومت زیر بار رنگ عوض میکرد ( بینوا ) ولی نسوخت و 24 ساعت تست شد.
                          اندوکتانس نامی و نشتی ترانست باید خیلی به مقدار طرح نزدیک باشه.
                          موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
                          دایی جان یه سوال تکراری
                          متغیر کردن سوییچینگ از طریق تغییر ولتاژ نمونه برداری کار درستی؟ اصولی هست یا نه؟ مثلا برای 0 تا 30V ، 3 آمپر !
                          با تشکر

دیدگاه

سلام دایی های گلم
                            ابتدا تا یادم نرفته به دایی هاشم بگم که بره طبقه دوم پاساژ عباسی فروشگاه میلاد و مقاومت نوع Metal Oxide بگیره تا راحت بشه.
                            همونطور که می دونیم عناصر منابع تغذیه سوئیچینگ دقیقا بر اساس پارامترهای خروجی محاسبه میشه.
                            حتی وقتی جریان خروجی تغییر می کنه منبع از نقطه کار طراحی خارج میشه. مخصوصا فلایبک که در بار کم اصلا خوب کار نمی کنه و بازده کمی داره.
                            حالا فرض کن بخواهیم ولتاژ رو تغییر بدیم. تغییر می کنه اما اصولی نیست. می تونی خودت استفاده کنی اما بهتره دست مشتری ندی. :biggrin:
                            بهرحال من تجربه عملی متغیر کردنم فقط چند مورد بود. یعنی مجبور شدم(کنترل دور موتور) و هنوز برگشت نخورده.
                            اگه تجربه عملی و محاسباتی خودتو بگی هم که من و دایی های دیگه سپاسگزارت میشیم.

دیدگاه

مرسی دایی جان
                              امروز خواستم خوجی 31 ولتی رو متغیر کنم. از 21 تا 38 ولت تغییر کرد. خودمم انتظار کارکرد صحیح رو نداشتم.
                              به این نتیجه رسیدم که ولتاژ اصلی رو فیکس بسازم و با LM2576 متغیرش کنم. مثلا 0 تا 30 ولت - 3 آمپر.
                              نظرتون چیه دایی ؟

دیدگاه

سلام به همه ی دایی های گلم !
                                مدار من (12 ولت 5 آمپر) رو که یادتون هست!
                                تا که میره زیر بار (مثلا 2آمپر) آی سی خاموش میشه. دقیقا مثل وقتی که اتصال کوتاه بشه :cry:
                                خودم فکر میکنم اپتوکوپلر زود فعال میشه؟!
                                نظر شما چیه دایی های گل :cry2:
                                اینم مدار. دقیقا مثل همین رو ساختم. حالا چیکار کنم؟
                                خدایا شکرت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X