اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط mahdi.7
    سلام
    دوستان مدار بنده کار کرد :wow:
    همونطور که مسعود جان گفتن اشکال از فیدبک بود و خودمم متوجه شده بودم چون اپتوکوپلر یا tl431 رو که برمیداشتم هیچ تغییری نمیکرد. حتی اومدم با منبع تغذیه 1.5 ولت به اپتوکوپلر دادم و مدار کار کرد. پس مطمئن اشکال از tl431 بود. بعد اومدم به پیشنهاد مسعود جان tl431 رو برداشتم و بجاش زنر گذاشتم (یه بار دیگه توی نرم افزار مدار رو بدون tl431 طرح کردم تا ببینم چه دیود زنری قرار میده. نرم افزار مقاومت موازی با دیود اپتوکوپلر رو 100 اهم گذاشت و یک زنر 3.9 ولتی قرار داد.) زنر 3.9 ولتی نداشتم 3.3 ولتی گذاشتم و مدار رو روشن کردم. مدار به خوبی کار میکنه و ولتاژم 4.9 ولت هست که خب بخاطر کم بودن مقدار زنر طبیعی هست. زیر بار هم تستش کردم تا 1.5 امپر که مدار تا این حد طرح شده افت ولتاژ زیادی نداره و تا 2.4 امپر جریان میده و بعدش محافظ عمل میکنه و قطع میکنه. یا خود tl431 خراب بود یا فوت پرینت PCB اش اشتباه بود که درستش میکنم و دوباره tl431 رو میزارم

ای سی بطور معمولی گرم میشه و دیود اسنابر هم فقط ولرم میشه! بخاطر اینه که اندوکتانس نشتی رو کمتر از نصف مقدار نرم افزار بدست اوردم چون خودم ساندویچی پیچیدم. ترانس هم داغ نمیکنه و همه چی عالیه

بسیار از دوستان مثل مسعود جان (ms2000) و ehsanajal ممنونم بابت راهنماییاشون.
    قدم بعدی منبع 12 ولت حدود 3 امپر هست که میخوام ساختشو شروع کنم و بعدشم منبع 700 واتی با توپولوژی فورواد برای امپلیفایر رو میخوام بسازم!
    تبریک میگم ایشالا سویچینگ 700 واتیه هم بدون دردسر راه بیفته.

افت ولتاژ تو 1.5 امپر چقدر بود ؟

این ساندویچی پیچیدن چجوریه ? :redface:

ممنون میشم یه توضیح مختصر بدی یا یه لینک .

دیدگاه

ممنون سینا جان
      توی 1.5 امپر تقریبا 7. ولت افت داشتم با توجه به این که مقدار حداکثر تعیین شده برای مدار هست و ما برای مدت طولانی این جریان رو نمیخوایم ازش. در اصل هدف من گرفتن 1 امپر بدون دردسر بود که 1.5 امپر طرح کردم
      ساندویچی پیچیدن یعنی سیم پیچ اولیه رو به چند قسمت تقسیم کنی و توی مراحل جداگونه بپیچی. ساده ترینش اینجوریه که فرض کن ترانس ما باید 100 دور سیم اولیه داشته باشه و 10 دور ثانویه. میایم نصف اولیه که میشه 50 دور رو میپیچیم بعد 10 دور ثانویه رو میپیچیم حالا 50 دور باقی مونده اولیه رو میپیچیم به این صورت که ابتدای سیم به انتهای 50 دور اول وصل میشه و ابتدای 50 دور اول و انتهای 50 دور اخر میشن 2 تا سر اولیمون (به زبون ساده تر 2 تاشو سری میکنیم). اینجوری ثانویه ما بین اولیه پیچیده شده و اندوکتانس نشتی به شدت میاد پایین و قسمت اسنابر تلفات کمتری داره.
      لینک خاصی سراغ ندارم به فارسی توضیحات صفحه اول تاپیک عالیه و به انگلیسی که فراوون پیدا میشه. توی خود نرم افزار قسمت توضیحات ترانس کامل و روان همه چیو گفته

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
        الان یه tl431 دیگه گذاشتم و مدار کاملا درست بود. از اول اشکال از این بوده! الان 4.99 ولت توی خروجی دارم!
        فقط الان از مدار یه سوت فرکانس بالا میاد که یکم رو اعصابه وقتی هم که بار زیادی ازش میکشم بیشتر میشه. فعلا هسته ترانس رو چسب نزدم و لقه ولی وقتی با دست هم نگهش میدارم بازم صدای سوت میاد. این صدا ماله سیم پیچیه؟ مثلا سیم پیچی نا منظم و شل؟دیگه خواستم مشکل داغ کردن اسنابر رو نداشته باشم برای همین ساندویچی پیچیدم الان توی حداکثر بار دیود اسنابر فقط اندازه دمای بدن گرم میشه و عالیه
        ترانسی هم که با دست پیچیده شه معلومه کیفیت انچنانی نداره منم چند تا از ردیف های اولیه رو منظم پیچیدم دیگه نتونستم داشتم کور میشدم بقیشو بدون نظم سریع پیچیدم!اخه ترانس پیچ من از این قدیماست که میلش عوض نمیشه و قطر میلش 1 سانته. این قرقره توش نمیره که باهاش بپیچم!

الان اومدم یه منبع 12 ولت 3 امپر طرح کردم با قرقره EE28 که خودم دارمش نرم افزار این هشدار رو میده:
        Drain voltage close to BVDSS at maximum OV threshold
        برای حلش هم اینو گفته:
        Verify BVDSS during line surge, decrease VUVON_MAX or reduce VOR
        باید چیکار کنم؟ منظورش چیه؟
        سلام.به نظره من رویه 5.1 ولت یا 5.2 ولت تنظیم کن که در حداکثره بار یک یا دو دهم افت کرد بشه همون 5 ولت.
        صدا اگه کمه طبیعیه و با چسب زدنه هسته (یا شارلاک) حل میشه کلا tny صدایه هسته اش خیلی بیشتر از آی سی هایه دیگه است که کار کردم مثلا از viper یا fsd یا .... فاصله هواییه درست هم در صدا موثره
        برایه دستگاه ترانس پیچت هم میتونی اون میله اش رو کمی کوتاه وسرش سه نظام بذاری که هر هسته ای رو بتونی بهش وصل کنی و به نظرم حتی برقش هم بکن میتونی از موتور چرخ خیاطی استفاده کنی.
        برای مشکلت هم گفته میتونی که vor رو کم کنی تو منو های بالا هست و قابله تغییره
        کلا بحثه سوئیچینگ بحثه پر درده سریه و مهارت بسیار بالا و تجربه بالایی میخواد اگه میخوای ادامه بدی و کارت این باشه برو دنبالش و کم کم بهتر و بهتر میشی وگرنه اگه بخوای یکی دو تا بسازی و بعد ولش کنی .....
        ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
          ممنون سینا جان
          توی 1.5 امپر تقریبا 7. ولت افت داشتم با توجه به این که مقدار حداکثر تعیین شده برای مدار هست و ما برای مدت طولانی این جریان رو نمیخوایم ازش. در اصل هدف من گرفتن 1 امپر بدون دردسر بود که 1.5 امپر طرح کردم
          سلام.البته 0.7 ولت افت خیلی زیاده نهایت 0.1 یا 0.2 ولت به نظرم باید باشه.شما سعی کن کمی vor رو کم کنی که در این صورت یکم مقداره ثانویه بیشتر میشه یا اولیه کمتر....

دیدگاه

برای اون هشدار VOR رو تا 110 ولت میشه کم کرد که این کارو کردم اما همچنان اون هشدار رو میده چیکار کنم؟
            افت 7. ولت هم میدونم زیاده چون اولیه ترانس رو منظم و ردیف نپیچیدم حالا هم که دیگه توی مداره و باز کردن و تغییر دادن ترانس دردسر داره... اشکالی نداره چون من 1 امپر ازش میخوام
            الان هرچی منبع 12 ولت طرح میکنم برنامه اون هشدار رو میده نمیدونم باید چیکار کنم؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
              سلام.استاد احمد چند وقتیه نمیان.
              اول اینکه شما اصلا تویه بردبرد سوئیچینگ نبندین احتماله زیاد مشکلتون از همینه.
              دوم اینکه شما نباید فاصله هوایی رو الکی مثلا یک لایه کاغذ A4 بذارین.بلکه باید به تعداد مورده لزوم سیم که پیچیدین بعد با توجه به اندوکتانسه اولیه و مقدار فاصله هوایی به همون مقدار فاصله هوایی ایجاد کنید.(نه الکی از خودتون)
              سوم اینکه بهتره در این هسته فریت به جایه 0.16 از 0.15 استفاده کنید چون ممکنه با 0.2 مقداری جا کم بیارین.
              چهارم اینکه خروجیه دو سر رو مستقیم از ترانس نگیرین چون با گرفتن بار از سری که به فیدبک وصله ولتاژ در سره دیگه تغییر میکنه.
              سلام ممنون از توجهتون
              در مورد فاصله هوایی روش ایجاد فاصله دقیق طبق نرم افزار چیه؟
              و اینکه به نظر شما کدوم مورد از چهار موردی که گفتین میتونه منجر به افت ولتاژ در اثر اضافه شدن بار بشه؟
              چون من انواع فاصله های هوایی رو امتحان کردم تاثیری توی خروجی نداشت:
              -دو هسته رو بهم چسبوندم-بدون فاصله
              - یک لایه از اون چسب بانداژ بیمارستان ها که برای نگهداشتن سیم پیچ ازش استفاده کردم گذاشتم
              - کاغذ A4
              و اینکه اگر نتونستم جواب بگیرم از مدار آیا میتونم روی همکاری شما برای ساختن یک مدار 12 ولت دو آمپر و یک مدار دوبل دوازده نیم آمپر حساب کنم ؟ لطفا اگر مایل یه همکاری هستین با من تماس بگیرین 09121620272 جعفریان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                برای اون هشدار VOR رو تا 110 ولت میشه کم کرد که این کارو کردم اما همچنان اون هشدار رو میده چیکار کنم؟
                افت 7. ولت هم میدونم زیاده چون اولیه ترانس رو منظم و ردیف نپیچیدم حالا هم که دیگه توی مداره و باز کردن و تغییر دادن ترانس دردسر داره... اشکالی نداره چون من 1 امپر ازش میخوام
                الان هرچی منبع 12 ولت طرح میکنم برنامه اون هشدار رو میده نمیدونم باید چیکار کنم؟
                سلام.با چه آی سی و چه ترانسی استفاده میکنی تا من هم یک امتحانی بکنم با نرم افزار.
                نوشته اصلی توسط meisam.jafarian
                سلام ممنون از توجهتون
                در مورد فاصله هوایی روش ایجاد فاصله دقیق طبق نرم افزار چیه؟
                و اینکه به نظر شما کدوم مورد از چهار موردی که گفتین میتونه منجر به افت ولتاژ در اثر اضافه شدن بار بشه؟
                چون من انواع فاصله های هوایی رو امتحان کردم تاثیری توی خروجی نداشت:
                -دو هسته رو بهم چسبوندم-بدون فاصله
                - یک لایه از اون چسب بانداژ بیمارستان ها که برای نگهداشتن سیم پیچ ازش استفاده کردم گذاشتم
                - کاغذ A4
                و اینکه اگر نتونستم جواب بگیرم از مدار آیا میتونم روی همکاری شما برای ساختن یک مدار 12 ولت دو آمپر و یک مدار دوبل دوازده نیم آمپر حساب کنم ؟ لطفا اگر مایل یه همکاری هستین با من تماس بگیرین 09121620272 جعفریان
                سلام.روش ایجاد فاصله هوایی اینطوره که شما به تعدادی که نرم افزار گفته به سیمه مورده نظر میپیچی بعد که کار تموم شد (پیچیدن و عایق کاری و ...) بعد فریت ها رو روی ترانس قرار میدی و فاصله هوایی رو اونقدر کم و زیاد میکنی اندوکتانسه دو سره اولیه حدوده همونی باشه که نرم افزار گفته که در این صورت باید فاصله هوایی هم همون حدود باشه که نرم فزار نوشته.
                بعد هم اندوکتانس نشتی رو میگیرید که زیاد نباشه و ....
                در ضمن کاغذ چسب بانداژ بیمارستان یا بهش چسبه حساسیت یا چسب داروخونه یا .... برای ترانس و لایق کاریه لایه ها خوب نیست از چسب مخصوصش که عموما زرد رنگ و نازکه استفاده کنید.
                میتونه علت های بالا دلیله مشکلتون باشه و همچنین استفاده از بردبرد هم میتونه دلیله مشکلتون باشه.
                مشکلی داشتین بنویسین تا اگه من یا کسی دیگه یاد داشته جواب بده.

دیدگاه

سلام.با چه آی سی و چه ترانسی استفاده میکنی تا من هم یک امتحانی بکنم با نرم افزار.
                  وقتی ازش 12 ولت 3 امپر میخوام (فقط با ترانس EE28 چون ترانس دیگه ای ندارم) با TOP243 مدار رو میکشه و این هشدار رو میده با جریان بالاتر و پایین ترش هم امتحان کردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                    وقتی ازش 12 ولت 3 امپر میخوام (فقط با ترانس EE28 چون ترانس دیگه ای ندارم) با TOP243 مدار رو میکشه و این هشدار رو میده با جریان بالاتر و پایین ترش هم امتحان کردم
                    سلام.البته من با top243 کار نکردم ولی فکر نکنم مشکلی باشه که در مدار به مشکل بخوری ولی همونجا رویه آیکونش که کلیک کنی یک صفحه باز میشه و توضیح میده که مشکل دقیقا چیه و باید چکار کرد.

دیدگاه

کسی تو اصفهان جایی رو میشناسی ای سی های top و tiny داشته باشند؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ohayo1368
                        سلام.فکر نکنم تو شهرستانها باشه مشهد هم نیست.من که از تهران میخرم یا خودم وارد میکنم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                          سلام.البته من با top243 کار نکردم ولی فکر نکنم مشکلی باشه که در مدار به مشکل بخوری ولی همونجا رویه آیکونش که کلیک کنی یک صفحه باز میشه و توضیح میده که مشکل دقیقا چیه و باید چکار کرد.
                          243 زیاد فرقی با 250 نداره ضعیف تره فقط .
                          روی ایکونش که کلیک کنم همون decrease VUVON_MAX or reduce VOR رو میگه اما تغییرش که میدم باز این هشدار نمیره. شما خودتون امتحان کردین با برنامه؟ این هشدار رو میده؟
                          چند جا دارن مثل الکترونیک نیکو که توی اخر پاساژه (اسم پاساژش رو یادم نیست) و چند تا مغازه دیگه که من ازشون خرید کردم (تا حالا TNY274 و TNY280 و TOP250 و TOP243 خریدم) توی پاساژ پوریای ولی از محمد الکترونیک هم بپرسین باید داشته باشه

دیدگاه

به نام خدا
                            دوستان ایا این امکان وجود دارد که بعد از طراحی مدار
                            فایل pcb را بتوان از خود نرم افزار خروجی گرفت
                            و یا باید خودمان ذست به عمل شویم
                            الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                              243 زیاد فرقی با 250 نداره ضعیف تره فقط .
                              روی ایکونش که کلیک کنم همون decrease VUVON_MAX or reduce VOR رو میگه اما تغییرش که میدم باز این هشدار نمیره. شما خودتون امتحان کردین با برنامه؟ این هشدار رو میده؟
                              سلام.برای من هم همین هشدار رو میده.
                              نوشته اصلی توسط arya team
                              به نام خدا
                              دوستان ایا این امکان وجود دارد که بعد از طراحی مدار
                              فایل pcb را بتوان از خود نرم افزار خروجی گرفت
                              و یا باید خودمان ذست به عمل شویم
                              باید خودمان دست به عمل شویم.

دیدگاه

:eek:
                                سلام
                                آقا جدیدا به یه مشکلی خوردم!
                                یه هسته ی ee16-14 رو به دقت میبندم ... همه چیز رعایت میشه , حتی اندوکتانس هم دقیقا همونی در میاد که باید!
                                اما حتی توی انتقال 7 وات توان بعد از نیم ساعت , وحشتناک داغ میشه!!!! :eek:
                                ینی مشکل چی میتونه باشه؟
                                هسته رو از سلف الکترونیک (توکل فکر کنم ) خریدم ...
                                مقاومت کارنت سنس هم 1.5 هست ,فلای بک , با ای سی های BP که مهندس سمرقندی کارمیکنن ... جریان چیه؟؟
                                من کجای کارم گیج زدم؟؟؟
                                اسنابر هم با خازن مقاومت و یه یو اف تا حدود 30 ولت کاهش دادم , یعنی ممکنه به خاطر این باشه؟؟؟ حتمن باید p6k استفاده کنم؟؟؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X