اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام
    خازن y یا مایلار یا اون خازنی که بین اولیه و ثانویه ترانس قرار میگیره توی بازار چی بهش میگن
    راهی هست که خذف بشه یا خازن معمولی به جاش گذاشت؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanbagheri
      سلام
      خازن y یا مایلار یا اون خازنی که بین اولیه و ثانویه ترانس قرار میگیره توی بازار چی بهش میگن
      راهی هست که خذف بشه یا خازن معمولی به جاش گذاشت؟
      سلام خازن مایلار با خازن y ظاهرا فرق میکنه چون یکبار که من خازن مایلار گفته بودم خازن y نفرستاده بودن.
      همون خازن y شما بگو که ولتاژ 250 ac باشه.
      بهتره حذف نشه در نویز و اینها میگن تاثیر داره.
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان
        پروژه ی پایان ترم من منبع تغذیه سوییچینگه
        ک بتونه ولتاژ متغیر 0 تا 30 ولت رو بده و تا 5 آمپر هم بشه ازش جریان کشید .
        این برنامه ی piexpert رو یکی از استادام بهم معرفی کرد .
        منم ورژن 9 این برنامه رو نصب کردم .
        دوتا مشکل دارم .
        یکی این ک نمیشه تعیین کرد ک منبع تغذیه متغیر میخوام .
        و مشکل بعدی این ک ، وقتی برنامه رو اجرا میکنم و اطلاعات منبع تغذیه مورد نظر رو ب برنامه میدم .
        ارور میده ک توان خروجی نباید از 40 وات بیشتر باشه .
        در اینصورت با 5 آمپر جریان ، نهایت میشه 8 ولت از خروجی گرفت .
        ممنون میشم اگه راهنمایی کنین .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rezzaa
          با عرض سلام و خسته نباشید خدمت دوستان
          پروژه ی پایان ترم من منبع تغذیه سوییچینگه
          ک بتونه ولتاژ متغیر 0 تا 30 ولت رو بده و تا 5 آمپر هم بشه ازش جریان کشید .
          این برنامه ی piexpert رو یکی از استادام بهم معرفی کرد .
          منم ورژن 9 این برنامه رو نصب کردم .
          دوتا مشکل دارم .
          یکی این ک نمیشه تعیین کرد ک منبع تغذیه متغیر میخوام .
          و مشکل بعدی این ک ، وقتی برنامه رو اجرا میکنم و اطلاعات منبع تغذیه مورد نظر رو ب برنامه میدم .
          ارور میده ک توان خروجی نباید از 40 وات بیشتر باشه .
          در اینصورت با 5 آمپر جریان ، نهایت میشه 8 ولت از خروجی گرفت .
          ممنون میشم اگه راهنمایی کنین .
          سلام
          توپولوژی منبع سوییپینگ متغییر کاملا فرق میکنه.با مدارات فلای بک و فوروارد تاحدی میشه ولتاژ خروجی رو تغییر داد.
          تو کتاب هندبوک مک گراوهیل توپولوژی اش توضیح داده شده.
          من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
            سلام
            توپولوژی منبع سوییپینگ متغییر کاملا فرق میکنه.با مدارات فلای بک و فوروارد تاحدی میشه ولتاژ خروجی رو تغییر داد.
            تو کتاب هندبوک مک گراوهیل توپولوژی اش توضیح داده شده.
            سلام.اگه استادتون PI رو معرفی کرده مگه اینکه شما بیای مثلا یک 30 ولت 5 آمپر بسازی بعد با رگولاتور سوئیچینگ متغییرش کنی و ...

دیدگاه

با سلام خدمت همه دوستان
              و تشکر از همه بخاطر اطلاعاتی مفید و کاربردی که در این تایپیک قرار داده اید.
              من یه منبع تغذیه 25 ولت 300 mA نیاز داشتم که برای طراحی با نرم افزار PI مقدار جریان خروجی را 500 mA در نظر گرفتم .
              که شماتیک مدار را در زیر گذاشتم.

و مشخصات ترانس هم در زیر آورده ام

مداری که درست کردم درست کار میکنه هم ولتاژ 25 ولت رو میده و هم جریان حداکثر را اما مشکل اینجاست که هر ترانسی که می پیچم نشتیش خیلی زیاد میشه در حدود 300 میکرو RLC meter : victor 6243+ و ترانس + دیودهای اسنابر و آی سی به نظرم بیش از حد گرم میشه البته تو همین تایپیک خواندم که اندوکتانس نشتی زیاد باعث داغ شدنشان می شه .
              من تعداد 20 عدد ترانس پیچیدم که عین بیستاشم اندوکتانی نشتی برابر با 300 میکرو هانری میشه البته ساندویچی هم پیچیدم اما بازهم نشد یه تعداد عکس هم از نمونه ترانسی که پیچیدم را براتون میگذارم
              که عکس زیر لایه اول اولیه و لایه دوم است

این هم عکس ثانویه

دیگه نمیدانم ترانس را چطوری بپیچم که اندوکتانس نشتیش درست بشه لطفا من را راهنمایی کنید.
              آیا نکته خاصی برای پیچیدن ترانس هست ؟

با تشکر
              مهدی محرابی
              انسانهای بی هدف مجبورند تا آخر عمر برای انسانهای هدفمند کار کنند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                دمت گرم دایی وحید
                مقدار گپ توی جدول مقادیر بنام LG نوشته شده. بدون گپ فلایبک بی معنیه.
                در قسمت سبز رنگه گفته هسته باید گپی داشته باشه که ضریب اندوکتانس هسته 150 نانوهانری بر N^2 بشه.
                اما توی بازار ما هسته با گپ که نمیفروشن پس خودمون باید واسش با نوارچسب کاغذی گپ بزاریم.
                همون چسب کاغذی هم برای چسبوندن دو تکه هسته به هم کافیه.
                دوستان عزیز سلام
                منظور از گپ یعنی باید محل اتصال دوهسته E رو کاغذ بذاریم بعد محکمشون کنیم یا من اشتباه فکر میکنم؟
                من یه ترانس رو بدون اینکه چیزی بین هسته ها قرار بدم درست کردم و خوب جواب داد پس منظور دوستان از گپ کجاست؟
                www.ElectronShop.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mehrabi.M
                  با سلام خدمت همه دوستان
                  من یه منبع تغذیه 25 ولت 300 mA نیاز داشتم که برای طراحی با نرم افزار PI مقدار جریان خروجی را 500 mA در نظر گرفتم .

و مشخصات ترانس هم در زیر آورده ام

مداری که درست کردم درست کار میکنه هم ولتاژ 25 ولت رو میده و هم جریان حداکثر را اما مشکل اینجاست که هر ترانسی که می پیچم نشتیش خیلی زیاد میشه در حدود 300 میکرو RLC meter : victor 6243+ و ترانس + دیودهای اسنابر و آی سی به نظرم بیش از حد گرم میشه البته تو همین تایپیک خواندم که اندوکتانس نشتی زیاد باعث داغ شدنشان می شه .
                  من تعداد 20 عدد ترانس پیچیدم که عین بیستاشم اندوکتانی نشتی برابر با 300 میکرو هانری میشه البته ساندویچی هم پیچیدم اما بازهم نشد یه تعداد عکس هم از نمونه ترانسی که پیچیدم را براتون میگذارم
                  که عکس زیر لایه اول اولیه و لایه دوم است

این هم عکس ثانویه

دیگه نمیدانم ترانس را چطوری بپیچم که اندوکتانس نشتیش درست بشه لطفا من را راهنمایی کنید.
                  آیا نکته خاصی برای پیچیدن ترانس هست ؟

با تشکر
                  مهدی محرابی
                  سلام
                  اگر مقدار گپ بیشتر از حدباشه اندوکتانس نشتی بیشتر میشه.
                  اگر مقدار گپ درست باشه با کوچکتر انتخاب کردن سایز هسته میتوان مقدار نشتی رو کاهش داد.اگر ین امکان نباشه ساده ترین راه استفاده از دو سیم به هم تابیده برای ثانویه هست.(جهت افزایش حجم سیم پیچ ثانویه)
                  من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SinaElectronic
                    دوستان عزیز سلام
                    منظور از گپ یعنی باید محل اتصال دوهسته E رو کاغذ بذاریم بعد محکمشون کنیم یا من اشتباه فکر میکنم؟
                    من یه ترانس رو بدون اینکه چیزی بین هسته ها قرار بدم درست کردم و خوب جواب داد پس منظور دوستان از گپ کجاست؟
                    سلام
                    بله درسته.
                    شاید ترانس شما گپ دار بوده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
                      سلام
                      بله درسته.
                      شاید ترانس شما گپ دار بوده.
                      هسته ای که من استفاده کردم گپ دار بوده ؟ فکر نمی کنم دو هسته E رو فقط قسمتهایی که روی هم قرار میگرفتن رو چسب قطره ای زدم و محکم کردم هیچ فاصله ای هم بین دوهسته قرار ندادم ولی از ولتاژی که من طراحی کرده بودم 0.4 ولت بیشتر بود جریان دهیشم بد نبود
                      اصلا اساس وجود این فاصله هوایی چیه کسی از دوستان میتونه ساده به من توضیح بده
                      با تشکر
                      www.ElectronShop.ir

دیدگاه

سلام دوستان
                        من برای درس الکترونیک صنعتی باید یک منبع تغذیه 30 وات طراحی کنم (10 ولت و 3 آمپر)
                        نرم افزار tny 279 رو پیشنهاد داده اما هرچه تو مشهد گذشتم پیدا نکردم
                        آیا دوستان جایی را سراغ دارند که تو مشهد داشته باشه؟
                        میشه به جای آن tny280 رو جایگزین کرد؟
                        بهتره آی سی سوئیچینگ smd باشه یا نه؟

دیدگاه

سلام دوستان
                          من برای درس الکترونیک صنعتی باید یک منبع تغذیه 30 وات طراحی کنم (10 ولت و 3 آمپر)
                          تو فروشگاه انجمن هست میتونی سفارش بدی http://eshop.eca.ir/202-%D8%A2%DB%8C...8C%D9%86%DA%AF

دیدگاه

سلام دوستان
                            من یه منبع تغذیه 75 ولت 70 امپر نیاز دارم اگه کسی بتونه برام بسازه یا اماده اش باشه خریدارم
                            خیلی فوری و ضروری نیاز دارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mashhad2000
                              سلام دوستان
                              سلام.من مشهد هستم و دارم اگه خواستی هماهنگ کن بیا بگیر.
                              نوشته اصلی توسط SinaElectronic
                              هسته ای که من استفاده کردم گپ دار بوده ؟ فکر نمی کنم دو هسته E رو فقط قسمتهایی که روی هم قرار میگرفتن رو چسب قطره ای زدم و محکم کردم هیچ فاصله ای هم بین دوهسته قرار ندادم ولی از ولتاژی که من طراحی کرده بودم 0.4 ولت بیشتر بود جریان دهیشم بد نبود
                              اصلا اساس وجود این فاصله هوایی چیه کسی از دوستان میتونه ساده به من توضیح بده
                              با تشکر
                              سلام.بله دیگه همون چسب قطره ای که زدی گپ ایجاد کرده من وقتی چسبه قطره ای میزنم مقداری که میزنم رو طبق تجربه میدونم چقدر گپ ایجاد میکنه.مثلا اگه زیاد بزنی زیاد ایجاد میکنه و کم بزنی کم.من همیشه موقع چسب زدن مقداره اونم در گپ لحاظ میکنم.
                              نوشته اصلی توسط Mehrabi.M
                              با سلام خدمت همه دوستان
                              .........
                              .........
                              .........
                              سلام.شما اندوکتانس اولیه ات چقدر بوده که نشتیش شده 300 میکرو؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
                                سلام تو این پست میخوام شرح تقریبا مفصلی از ساخت یه منبع تغذیه 150 واتی رو که خودم ساختم، توسط نرم افزار قرار بدم.
                                البته روش طراحی با نرم افزار رو دوستان میدونن و من قصد توضیح مراحل ساخت ترانس رو با تعدادی عکس دارم:
                                مشخصات مدار:
                                ولتاژ ورودی : 230VAC
                                خروجی : 31V - 4.5A
                                اندوکتانس نامی اولیه : 227uH
                                اندوکتانس نشتی اولیه : 3.3uH
                                خطای اندوکتانس : %10
                                تعداد دور اولیه ، ثانویه و بایاس مدنظر نیست و صرفا نحوه پیچیدن و آماده کردن ترانس مورد بحث می باشد.
                                ثانویه مدار هم فویل مسی است. قابل توجه دوستانی که با این قسمت دچار مشکل میشوند.

عکسهای پانزدهم ، شانزدهم و هفدهم:
                                نمایی از برد مدار که با فیبر فایبرگلاس طراحی شده :

سلام
                                نویز فیلتر (EMI Filter) که استفاده کردین مشخصاتش چیه؟مدلش چیه؟
                                ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X