اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
    باسلام
    جناب قاصد دل با اینکه ادبیات بیان مطالبتون رو نمی پسندم ولی به تک تک سوالاتتون جواب می دم
    من یک اشتباه کردم پای سرعت نور رو کشیدم وسط ولی خواهش می کنم این بحث رو بزاریم کنار چون از موضوع اصلی دور می شیم
    فقط قابل ذکر که نظریات مدرن فیزیک سرعت بالای نور رو اثبات کردن استناد می کنم به چند تا مقاله ای که خوندم. تخصص من فیزیک نیست!
    ولی سرعت ارتعاشی و نوسانات کوانتومی می تونن در شرایطی سرعت بالا تر از سرعت نور هم برسن به همین بسنده کنیم که الکترونی که دارای حرکت هستش مورد بررسی ما هست.
    این انتروداکشن یه مقاله چاپ 2010 هستش
    سلام
    در مورد ادبیاتم حق با شماست ........البته تا حدودی.....
    سرعت ارتعاشی و نوسانات کوانتومی که میفرمایید مربوط به ریسمانها میشه نه ذرات دارای جرم............
    مورد دیگه از انتقال با سرعت نور هم هست(دقت کنید نگفتم حرکت با سرعت نور) که مربوط میشه به انحنای فضا زمان که مورد بحثش جای دیگس..........
    حرکت الکترون که داری جرم هست هیچگاه به سرعت نور نمیرسه..................
    پس لطف کنید مسائل غیر مرتبط رو به هم ربط ندید...................

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

خوب بحث سرعت الکترون مشخص شد . ( البته ربط خیلی ناچیزی به بحث اصلی داشت)
      ولی بحث اصلی در مورد اثر گذاری مغناطیسی چی ؟
      در مورد نیروی محرکه چی ؟
      منتظر پاسختونم
      هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
      بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

در مورد تصویر ممنونم از اینکه تصویر ما رو قابل ندونستین :rolleyes:
        خوب من نمی خواستم سیمولیشن مکسول براتون بیارم چون اعتقاد داشتم همین تصویر ساده گویاس
        براتون یه تصویر از اگزمپل برنامه مکسول می یارم که شبیه سازیه مغناطیسیه باندله شاید بشه ازش چند تا نکته اثبات کرد

من شبیه سازیه سه تا سیم توی یه راستا رو انجام ندادم حسش نبود :icon_razz: ولی انجام می دم می فرستم
        اولین نکته فوران داخل سیم ها خیلی کمه!
        دومین نکته در هر نقطه از صفحه فوران یه مقدار داره ( یعنی چی میدان ها همدیگر رو جذب یا دفع می کنن)
        آیا شما توی این تصویر رویه هایی از مقدار فوران در فضا می بینید یا جذب و دفع میدان؟؟؟
        میدان ها در فضا بر آیند دارن که از جمع آثار اثر گذاری مغناطیسی هر یک از منابع تولید کننده مغناطیس ناشی می شه!
        در مورد نیروی محرکه مغناطیسی یه سوال دارم شاید منظورم از قرار داد بودن و سطحی بودن خیلی از مفاهیم فرمولیک براتون واضح بشه...
        این تصویر هم که قرار دادین کاملآ مهر تاییدی هست به عرایض بنده در مورد تقابل و تعامل میدانها ......................
        و خط بطلان میکشه به فرمایش شما که فرمودین میدان مغناطیسی همدیگر رو جذب و دفع نمی کنن................
        دو سیم سمت راست دقیقآ همون چیزی هست که بنده در انیمیشن نشون دادم ........یعنی جهت جریان در اونها یکی هست...........
        که می بینید میدانشون در حال تعامل و جذب هست.............اما سیم سمت چپ جهت جریانش معکوسه و میدانش در حال تقابل یا دفع میدان دو سیم
        سمت راست هست...........که کاملآ فشردگی خطوط میدان گویاست..................
        دومین نکته در هر نقطه از صفحه فوران یه مقدار داره ( یعنی چی میدان ها همدیگر رو جذب یا دفع می کنن)
        ظاهرآ دیر وقت هست و شما بر اثر کم خوابی دیدتون دقت کافی رو نداره کافیه به نوار سمت راست عکستون نگاه کنید درجه بندی نیروی مگنتیک یا فوران رو ببینید :biggrin:

اضافه شده در تاریخ :
        سه تا هسته کاملا مشابه داریم که روی اون ها یک دور سیم پیچیدیم و جریان برابری از اون سیم پیچ ها عبور می دیم
        سوال : نیروی محرکه هر یک از سیم پیچ ها چقدره ؟؟؟

برابره

دیدگاه

دوست عزیز در باندل جریان هر سه سیم برابره
          اون خط های مشکی که شما می بینین تحلیل چیز دیگریه تحلیل رنگی برای مغناطیسه که یک نواخته
          تحلیل مکسول بر اساس جمع آثاره یعنی سه سیم در دیفرانسیل های فضا اثر مغناطیسی می زارن مکسول جمع برداریش رو با رنگ نشون می ده
          با این حرفتون و ادبیاتتون نشون دادین که بحث بی فایدس.

اضافه شده در تاریخ :
          نیروی محرکه به هیچ عنوان برابر نیست.
          با یه سیگنال ژنراتور یا ال سی متر تست کن ببین انکتانسشون کاملا فرق داره!
          در نتیجه نیروی محرکه سیم پیچ ها هم فرق داره!
          بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

اون خط های مشکی که شما می بینین تحلیل چیز دیگریه تحلیل رنگی برای مغناطیسه که یک نواخته
            تحلیل مکسول بر اساس جمع آثاره یعنی سه سیم در دیفرانسیل های فضا اثر مغناطیسی می زارن مکسول جمع برداریش رو با رنگ نشون می ده
            خب بهمون ثابت کنید اونم بصورت عملی ...................اگر شما و تیمتون نمیتونید خواستید بگید تا بنده تنها بصورت عملی بهتون اثبات کنم............
            در مورد ادبیاتم شما به بزرگواریتون ببخشید ..............اما کمی هم حق بدین از نوع بیان شما راضی نباشم چون مدام مباحث تئوری عجیب مطرح میکنید مثل
            همون حرکت با سرعت نور الکترون................

اضافه شده در تاریخ :
            نیروی محرکه به هیچ عنوان برابر نیست.
            با یه سیگنال ژنراتور یا ال سی متر تست کن ببین انکتانسشون کاملا فرق داره!
            در نتیجه نیروی محرکه سیم پیچ ها هم فرق داره!
            چشم فردا تست میکنم ................البته اندوکتانس بسیارنا محسوسی خواهد داشت اگر تعداد دورها رو افزایش بدم
            از نظر شما اشکال نداره؟............ اگر هسته به اندازه یک کامیون داشتم مشکلی نبود .............ولی خب ندارم :smile:
            این رو عرض کنم پیچیدن سیم بصورت مورب در اندوکتانس ثاثیر آنچنانی نداره اما باعث کاهش Q میشه و D رو افزایش میده......

اضافه شده در تاریخ :
            در مورد تصویر ممنونم از اینکه تصویر ما رو قابل ندونستین :rolleyes:
            خوب من نمی خواستم سیمولیشن مکسول براتون بیارم چون اعتقاد داشتم همین تصویر ساده گویاس
            براتون یه تصویر از اگزمپل برنامه مکسول می یارم که شبیه سازیه مغناطیسیه باندله شاید بشه ازش چند تا نکته اثبات کرد

من شبیه سازیه سه تا سیم توی یه راستا رو انجام ندادم حسش نبود :icon_razz: ولی انجام می دم می فرستم
            اولین نکته فوران داخل سیم ها خیلی کمه!
            آیا شما توی این تصویر رویه هایی از مقدار فوران در فضا می بینید یا جذب و دفع میدان؟؟؟
            میدان ها در فضا بر آیند دارن که از جمع آثار اثر گذاری مغناطیسی هر یک از منابع تولید کننده مغناطیس ناشی می شه!
            در مورد نیروی محرکه مغناطیسی یه سوال دارم شاید منظورم از قرار داد بودن و سطحی بودن خیلی از مفاهیم فرمولیک براتون واضح بشه...
            سلام به همه دوستان
            سیم های مهربونی که شما معرفی کردی مگر مربوط به خطوط انتقال نیرو نبود ............کی و کجا مقدار جریان سه سیم برابر و همجهت هست؟
            از طرفی یجا می گید ..........دومین نکته در هر نقطه از صفحه فوران یه مقدار داره ( یعنی چی میدان ها همدیگر رو جذب یا دفع می کنن)
            از طرف دیگه می گید..........تحلیل رنگی برای مغناطیسه که یک نواخته
            کجاش یکنواخته ؟...........اگر یکنواخته یک رنگ بیشتر دیده نمیشد ...........این همه رنگ اونم با جدول رنج های مختلف...........
            بگذریم.........................
            این تحلیل دقیقآ مشتقی از شبکه سه فاز ارائه میده که در تصویر با خط قرمز اون زمان رو براتون مشخص کردم ...................
            جریان دو سیم سمت راست هم جهت و برابرن............ جریان سیم سمت چپ معکوس و بیشر از دو سیم دیگس................

اضافه شده در تاریخ :
            سه تا هسته کاملا مشابه داریم که روی اون ها یک دور سیم پیچیدیم و جریان برابری از اون سیم پیچ ها عبور می دیم
            سوال : نیروی محرکه هر یک از سیم پیچ ها چقدره ؟؟؟

اینجا شما سه سیم با اختلاف اندازه نشون دادی و تحلیلت این بوده..............که اندوکتانس سیم بلندتر بیشتره..........
            اما یک اشتباه فاحش دارید ...........................به تصویر زیر دقت کنید

اگر اینطور در نظر می گرفتید حق با شما بود.............به تصویر زیر توجه کنید................

شما سیم رو دور هسته تابوندین ...............این همه از جمع آثار و برایندبردارها قلم فرسایی میکنید اما در عمل خبری نیست..............
            بنده امروز بصورت عملی تست کردم و اندوکتانس برابر بود ...............دوستانی که LCR متر دقیق دارن تست کنن برای اینکه در مسیر باز مغناطیسی
            اندوکتانس بسیار ناچیز هست میسیر رو ببندین تا مقدار اندوکتانس افزایش پیدا کنه و قابل قرائت باشه...........
            در تست بنده با اینکه طول مورب سیم از سیم کاملآ عمود بسیار بیشتر شد (سه برابر) اندوکتانس ثابت بود............
            توجه داشته باشین بردارهایی که بنده کشیدم فقط برای درک مطلب هست اندازه دقیق مد نظر نبوده................
            البته یک مسئله رو هم بهتر دیدم اضافه کنم ..............کلآ طرح این سئوال از ابتدا اشتباه هست ..............
            ابعاد هسته بصورت دو بعدی نشان داده شده که اینگونه سئوال طرح کردن درست نیست .............

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط Ghasede del
            اینجا شما سه سیم با اختلاف اندازه نشون دادی و تحلیلت این بوده..............که اندوکتانس سیم بلندتر بیشتره..........
            اما یک اشتباه فاحش دارید ...........................به تصویر زیر دقت کنید

اگر اینطور در نظر می گرفتید حق با شما بود.............به تصویر زیر توجه کنید................

شما سیم رو دور هسته تابوندین ...............این همه از جمع آثار و برایندبردارها قلم فرسایی میکنید اما در عمل خبری نیست..............
            بنده امروز بصورت عملی تست کردم و اندوکتانس برابر بود ...............دوستانی که LCR متر دقیق دارن تست کنن برای اینکه در مسیر باز مغناطیسی
            اندوکتانس بسیار ناچیز هست میسیر رو ببندین تا مقدار اندوکتانس افزایش پیدا کنه و قابل قرائت باشه...........
            در تست بنده با اینکه طول مورب سیم از سیم کاملآ عمود بسیار بیشتر شد (سه برابر) اندوکتانس ثابت بود............
            توجه داشته باشین بردارهایی که بنده کشیدم فقط برای درک مطلب هست اندازه دقیق مد نظر نبوده.................
            البته یک مسئله رو هم بهتر دیدم اضافه کنم ..............کلآ طرح این سئوال از ابتدا اشتباه هست ..............
            ابعاد هسته بصورت دو بعدی نشان داده شده که اینگونه سئوال طرح کردن درست نیست .............
            این تست رو میتونم با هسته ای با ابعاد دیگه انجام بدم......و..... چون سئوال ایراد اساسی داره ........ نتیجه ای متفاوت رو هم به نمایش بزارم..........

دیدگاه

با سلام و تبریک سال نو به همه ی دوستان عزیز
              امیدورارم سالی سر شار از موفقیت داشته باشید
              یه مدتیه به اینتر نت دسترسی ندارم
              بر می گردیم به بحث:
              1-جناب قاصد دل ممنون می شم یه سرچ توی گوگل با موضوع "باندل" بزنید بعد پاسخ بدین
              چون شما مفهوم باندل رو نمی دونین و می آین از شبکه برق سه فاز اختلاف فاز و ... صحبت می کنین
              در ضمن باز هم می گم جریان در سه سیم باندل هم فاز و برابر هستش و توی تصویری که من گذاشتم
              خط های سیاه یه تحلیل دیگس مد نظر من فقط آنالیز رنگی اطراف سیم ها هست که در هر نقطه حاصل جمع برداری فوران سه سیمه.
              2- جناب قاصد دل در مورد تحلیل برداری شما از نحوه ی نشستن سیم بر روی هسته، خوب بود چون دارین نزدیک میشین به حرف من که مفاهیمی مثل آمپر دور یه مفهوم سطحی هست و خود تعریف دور یه تعریف سطحی هست و بسیار قابل نقده که تعریف ما از دور چیه؟؟؟
              در مورد تحلیل برداری شما باید بگم که شما با بردار هاتون فقط جهت نظم گیری حوزه های مغناطیسی اطراف سیم رو نشون دادین که کاملا درسته ولی باید دقت داشته باشین که توی هسته های open core تحلیل های گسسته جواب بسیار دقیق تری در اختیار ما قرار می دن و این دقیقا همون دلیله که اندکتانس هر سه تصویر با دور های برابر متفاوت هستش!!! اگه دستگاه اندازه گیریتون جواب نداده دور ها رو با همون نحوه پیچش افزایش بدین!!!
              متوجه می شین که اندکتانس رو نمیشه به راحتی به آمپر دور مرتبط کرد.
              3- منظورم از تحلیل گسسته برای آنالیز اندکتانس یه سلف اینه که ابتدا فوران گذرنده از مقطع سیم رو محاسبه کنیم و اون رو به طول سیم بسط بدیم و با جمع دیفرانس اندکتانس های ایجاد شده در طول دیفرانسیلی سیم به اندکتانس کل برسیم!!! مثل کاری که توی شبکه های قدرت انجام میشه که تمامی کمیت ها بر حسب متر مطرح میشن!
              4- اندکتانس و آمپر دور در روابط سطحی مطرح شده نسبت مستقیم دارن، درسته؟
              ولی اگه آنالیزتون توی موارد خاص و غیر روتین باشه اصلا این طور نیست نمونش همون سه تا شکل که می تونین اندکتانسشون رو با دور یکسان اندازه بگیرین ==> من اندازه گرفتم و مقدارش تفاوت فاهش داره
              5- تصاویر جدیدی مطرح می کنم که مفهوم دور رو در آمپر دور به چالش می کشن :
              در مورد این تصاویر تعداد دور همه ی اون ها برابر و رلوکتانس هسته ی اون ها هم با هم برابره!!!
              خوب سوال اینه آیا اندکتانس این سه ساختار با هم برابره؟؟؟

l

دیدگاه

برای چندمین بار رسیدن سال جدید رو به تمام کاربران ECA تبریک عرض میکنم
                با سلام
                1-جناب قاصد دل ممنون می شم یه سرچ توی گوگل با موضوع "باندل" بزنید بعد پاسخ بدین
                چون شما مفهوم باندل رو نمی دونین و می آین از شبکه برق سه فاز اختلاف فاز و ... صحبت می کنین
                در ضمن باز هم می گم جریان در سه سیم باندل هم فاز و برابر هستش و توی تصویری که من گذاشتم
                بنده هم فکر میکنم شما مفهوم باندل رو تازه درک کردین..........وگرنه تو پست اول از سه سیم مهربون صحبت نمی کردین
                باید میگفتین 9 سیم مهربون که سه تا سه تا باندل شدن.................
                خط های سیاه یه تحلیل دیگس مد نظر من فقط آنالیز رنگی اطراف سیم ها هست که در هر نقطه حاصل جمع برداری فوران سه سیمه.
                http://www.uploadax.com/images/69846394430911791969.gif
                هی میگید تحلیل یه چیز دیگست ...............این یه چیز رو برای ما توضیح بدین ؟
                اما ظاهرآ تحلیل رنگی با اون تحلیل منطبق هست اینطور نیست؟
                در مورد تحلیل برداری شما باید بگم که شما با بردار هاتون فقط جهت نظم گیری حوزه های مغناطیسی اطراف سیم رو نشون دادین که کاملا درسته ولی باید دقت داشته باشین که توی هسته های open core تحلیل های گسسته جواب بسیار دقیق تری در اختیار ما قرار می دن و این دقیقا همون دلیله که اندکتانس هر سه تصویر با دور های برابر متفاوت هستش!!! اگه دستگاه اندازه گیریتون جواب نداده دور ها رو با همون نحوه پیچش افزایش بدین!!!
                متوجه می شین که اندکتانس رو نمیشه به راحتی به آمپر دور مرتبط کرد.
                3- منظورم از تحلیل گسسته برای آنالیز اندکتانس یه سلف اینه که ابتدا فوران گذرنده از مقطع سیم رو محاسبه کنیم و اون رو به طول سیم بسط بدیم و با جمع دیفرانس اندکتانس های ایجاد شده در طول دیفرانسیلی سیم به اندکتانس کل برسیم!!! مثل کاری که توی شبکه های قدرت انجام میشه که تمامی کمیت ها بر حسب متر مطرح میشن!
                بهتر بود در مورد اون تصاویر دیگه نظری نمیدادین چون ثابت کردم اصل سئوال اشتباه هست و همونجا گفتم میتونم نتایج مختلفی رو ایجاد کنم...........
                در مورد اینکه اجازه دادین اگه دستگاه اندازه گیریتون جواب نداده دور ها رو با همون نحوه پیچش افزایش بدین!!!
                دور ها رو افزایش بدم ممنونم من اون سئوال رو کردم تا ثابت کنم شما درک درستی از روابط مغناطیس ندارین.............
                کافیه همون هسته دو بعدی شما رو دوستان امتحان کنن تا ببینن اندوکتانس برابره........................
                بله اگر سیم پیچی کنید معلومه اندوکتانس اختلاف خواهد داشت چون داستان به کل تغییر میکنه جهت بردارها هم جهت خواهد بود و اون سیم پیچی که قطر بیشتر داشته باشه
                اندوکتانسش بیشتره....................
                اون کاری که در شبکه قدرت انجام میشه با کاری که در سلف انجام میشه نسبت ندین مگر شما نمی گید برایند میدانها صفر میشه.................
                4- اندکتانس و آمپر دور در روابط سطحی مطرح شده نسبت مستقیم دارن، درسته؟
                ولی اگه آنالیزتون توی موارد خاص و غیر روتین باشه اصلا این طور نیست نمونش همون سه تا شکل که می تونین اندکتانسشون رو با دور یکسان اندازه بگیرین ==> من اندازه گرفتم و مقدارش تفاوت فاهش داره
                5- تصاویر جدیدی مطرح می کنم که مفهوم دور رو در آمپر دور به چالش می کشن :
                در مورد این تصاویر تعداد دور همه ی اون ها برابر و رلوکتانس هسته ی اون ها هم با هم برابره!!!
                خوب سوال اینه آیا اندکتانس این سه ساختار با هم برابره؟؟؟
                روابط سطحی :biggrin: نیروی محرکه القایی یا آمپر دور یکی از فاکتورهای این روابط سطحی هست .........
                شما اگر اشراف خوبی در مغناطیس داشتین همچین سئوالی مطرح نمی کردین مانند سئوال قبلی..............که بنیادش ایراد داره.........

http://www.xum.ir/images/2014/04/01/1KEtoM.png
                اول اینکه ایراد بنده به زیر سئوال بردن ترانس که یک مسیر بسته مغناطیسی هست بر میگرده..............
                اما شما مدام سعی در فرار به جلو داری اونم با طرح کردن سئوال هایی که ربطی به بحث نداره...................
                و شکل هایی قرار میدی که ربطی به بهم ندارن چه برسه به بحث..................
                اولآ همونطور که گفتم آمپر دور یا نیروی محرکه القائی یکی از فاکتورهای محاسبات هست در تصویر سمت راست یک فاکتور
                تغییر کرده اونم سطح مقطع هسته هست...............
                در تصویر سمت چپ با باز پیچیدن سیم پیچ پراکندگی زیادی ایجاد شده ..............
                درسته آمپر دور ثابت هست اما فاکتور های دیگه تغییر کرده.............
                ...
                پس میبینی این سئوال کلآ اشتباه هست............
                برگردیم سر داستان ترانس یک هسته انتخاب کن اما تعداد دور رو تغییر بده هر یک دور مقداری به اندوکتانس اضافه میکنه
                خیلی ساده اندوکتانس کل از جمع جبری اندوکتانس تک تک دورها حاصل میشه و این یعنی میدان هیچ سیمی ضد سیم دیگه
                نیست.................
                بد نیست شما هم تو نت گشتی بزنی شاید تصاویر جالبی ببینی.........مثل این

اضافه شده در تاریخ :
                سلام
                به جهت اینکه اصل بحث بر میگرده به اینکه جناب حیدری دفع و جذب میدانهای مغناطیسی رو قبول ندارن...................
                از همون اولین تصویر ی که قرار دادن تا زیر سئوال بردن ترانس به همین قضیه بر میگرده............
                از طرف دیگه از قدیم گفتن کار به عمل برآید نه به حرف................
                بنده امروز آزمایشی انجام دادم تا دوستان جذب و دفع میدانهای مغناطیسی رو به چشم ببینن و در عمل هم بتونن
                شرایط تست رو محیا کنن....................خرج این آزمایش مقداری سیم یک کارت ویزیتو کمی براده آهن هست........
                جریان در هر دو تست برابر هست همچنین فاصله بین سیمها ثابته فقط جهت جریانها تغییر میکنه که شاهد دفع و جذب میدانها هستید......
                در این تصویر دو دسته سیم میبینید که جهت جریانشون مخالف هم هست .......به تقابل میدانها توجه کنید.........

در این تصویر همون دو دسته سیم رو میبینید که جهت جریانشون موافق هست .........به تعامل میدانها توجه کنید......

دیدگاه

جناب قاصد دل؛ استاد بزرگوارم؛ خیلی خیلی خیلی ممنونم به خاطر این آزمایش. تأسف میخورم به خاطر این همه واحدهای درسی مزخرف و به درد نخور و تکراری که پاس کردیم،ولی دریغ از یه آزمایشگاه برای نشون دادن قوانین پایه ای میدان های الکتریکی و مغناطیسی. و فقط حفظ کردیم و حفظ کردیم و حفظ کردیم... :NO: :angry:

دیدگاه

با سلام-و تبریک سال نو به دوستان -جهت یاد اوری ماهیت میدان مغناطیسی یعنی اینکه میدان از چه چیزی تشکیل شده تا کنون ناشناخته مانده است.ولی اثر ان که به صورت نیرو میباشد را میتوانیم به شکلی که اقای قاصد نشان داده اند ببینیم.و این اثر میدان در محیط اطراف ان میباشد.و تمام مطالبی که در مورد میدان مغناطیسی گفته شده همه مدلهایی میباشند جهت توصیف ان و نه ماهیت ان.بحث سه سیم در رابطه با سیم های حامل جریان در سیستم سه فاز نمیباشند.بحث در مورد این است که ایا در یک ترانسفورماتور این شار گذرنده از سیمم است که ایجاد القا میکند و یا شار گذرنده از سطح مقطع هسته سیم پیچ.حال ممکن است هسته هوا باشد یا هر ماده دیگری.که اقای حیدری با دلایل زیادی نشان دادند که فوران عبور کننده از سیم باعث ایجاد القا میشود و نه سطح مقطع هست.
                    در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                      جناب قاصد دل؛ استاد بزرگوارم؛ خیلی خیلی خیلی ممنونم به خاطر این آزمایش. تأسف میخورم به خاطر این همه واحدهای درسی مزخرف و به درد نخور و تکراری که پاس کردیم،ولی دریغ از یه آزمایشگاه برای نشون دادن قوانین پایه ای میدان های الکتریکی و مغناطیسی. و فقط حفظ کردیم و حفظ کردیم و حفظ کردیم... :NO: :angry:
                      خواهش می کنم ..............بنده خیلی وقت هست که اعتقاد دارم سیستم آموزشی در کشور ما بسیار عقب مونده هست..........
                      در مورد این آزمایش باید عرض کنم اگر پودر آهن ریزتر استفاده بشه و با فشار هوا بصورت یکنواخت و نرم در اطراف سیم قرار بگیره
                      تصویر ظاهر شده جزئیات رو بهتر نشون خواهد داد اینجا چون با دست پودر آهن پاشیده شده سطح خوب هموار نبود .........
                      اما با اینحال خوشحالم که حق مطلب رو ادا کرد..............

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام
                      با سلام-و تبریک سال نو به دوستان -جهت یاد اوری ماهیت میدان مغناطیسی یعنی اینکه میدان از چه چیزی تشکیل شده تا کنون ناشناخته مانده است.ولی اثر ان که به صورت نیرو میباشد را میتوانیم به شکلی که اقای قاصد نشان داده اند ببینیم.و این اثر میدان در محیط اطراف ان میباشد.و تمام مطالبی که در مورد میدان مغناطیسی گفته شده همه مدلهایی میباشند جهت توصیف ان و نه ماهیت ان.
                      بله با ماهیت میدان کاری نداریم نظریه هایی که وجود داره بر پایه اثر میدان بیان شده که در بحث بهش اشاره شد(گردش وضعی الکترون )..............
                      بحث سه سیم در رابطه با سیم های حامل جریان در سیستم سه فاز نمیباشند.
                      اتفاقآ میباشد در پستهای قبلی عرض کردم وقتی صحبت از سه سیم مهربون به میون امد باید اشاره میشد که این سه سیم مهربون
                      مربوط به یک فاز از سه فاز میباشد یا از 9 سیم مهربون نام برده بشه که سه تا سه تا باندل شدن............

اینجا هم دو سیم باندل هستن ..........

و این تصویر ربطی به باندل نداره مگر اینکه دو سیم سمت راست رو نسبت به هم باندل فرض کنیم
                      http://upload7.ir/imgs/2014-04/23958099479623769952.gif
                      بحث در مورد این است که ایا در یک ترانسفورماتور این شار گذرنده از سیمم است که ایجاد القا میکند و یا شار گذرنده از سطح مقطع هسته سیم پیچ.حال ممکن است هسته هوا باشد یا هر ماده دیگری.که اقای حیدری با دلایل زیادی نشان دادند که فوران عبور کننده از سیم باعث ایجاد القا میشود و نه سطح مقطع هست.
                      که اینطور پس ایشون با دلایل بسیار زیادی نشون دادن :eek:
                      نکنه منظورتون همون دلایلی هست که بر پایه ای اشتباه استوار هست.............ایشون هنوز قوانین پایه میدانهای مغناطیسی رو درک نکرده بعد چطور
                      این مورد رو به شما اثبات کردن؟؟
                      به این تصویر ایشون توجه کنید.............

در اینجا شما میدان سیم رو میبینید که کمتر از نیمی از مسیر رو در هسته فرو مغناطیس طی میکنه و بقیه مسیر رو در هوا.................
                      در صورتی که این تصویر در عمل اتفاق نمی افته..................
                      شار مغناطیسی همیشه مسیر ی رو که رلوکتانس کمتری داره رو ترجیح میده.................
                      پس اون مسیری که ایشون در هوا متصور شده طی نخواهد شد بلکه با فشرده شدن خطوط میدان کمترین مسیر از هوا خواهد گذشت.................
                      خب معلومه با این تصورات......... آخر کار ایشون چی چیزهایی رو اثبات خواهد کرد ..............................
                      جناب جبرئیلی شما فنی هستی اما گاهی اوقات حرفهای عجیبی میزنید...................... oo:
                      بقیه داستان ترانس باشه برای بعد ...........اگر عمری بود...........

دیدگاه

سلام-بحث ما بحث ترانس بود و بیشتر به صورت تلفنی و انجام چند ازمایش ساده.برای اینکه به نتیجه برسیم سوالی میپرسم.نظر شما چیست؟ایا شار عبوری از سطح مقطع هسته (سطح مقطع سیم پیچ و یا همان سطحی که در فرمولها ی محاسبه تعداد دور در کسر فرمول ظاهر میشود)که سیم بدور ان پیچیده شده در ایجاد ولتاژ القایی نقش دارد و یا شار عبور کننده از خود سیم؟
                        در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حسین بنیامین پور
                          سوال من این بود که مسیر جریان در یک مدار ساده ی الکتریکی زمانی که مقاومت کوچکتر وارد مدار می شه به سمت مقاومت کوچکتر منحرف می شه به طریق مشابه همین مورد برای یک مسیر مغناطیسی و رلوکتانس کمتر صادقه شاید شکل ها بهتر بتونه منظورمو برسونه .
                          همونطوری که مسیر جریان در یک مدار ساده ی الکتریکی به صورت زیر تغییر می کنه و قسمت اعظم اون توسط مقاومت کوچکتر جذب می شه ،به همون شکل هم مسیر میدان مغناطیسی توسط رلوکتانس بسیار کمتر Core نسبت به هوا ،جذب می شه و به داخل متریال مغناطیسی کشیده می شه اصلا میو برای همین تعریف می شه . باز هم می گم با این جمله که " هسته مثل یک آمپلی فایر مغناطیسی عمل می کنه " مخالفم چون میدان مغناطیسی یک کمیت پایسته است و نمی تونه بدون جذب انرژی زیاد بشه ، از نظر من هسته تمرکز خطوط میدان رو در داخل خودش زیاد می کنه و درنتیجه فوران قوی تر می شه و دلیلش هم تمرکز خطوط میدانه و نه به این جهت که میدان قوی تر شده ،

و

فوران سیم پیچ اولیه همونطوری که توسط هسته جذب می شه و در مسیر مغناطیسی هسته جهت می گیره ،وقتی وارد مسیر بسته ی سیم پیچ ثانویه می شه توسط این سیم پیچ جذب می شه و تبدیل به جریان القایی می شه .
                          سلام
                          جناب حیدری تو صفحه ی 4 در پستهای 51 و 53 و 55 مطلب بالا رو گفتم ولی جواب مناسبی دریافت نکردم ...
                          http://upload7.ir/

دیدگاه

باز هم می گم با این جمله که " هسته مثل یک آمپلی فایر مغناطیسی عمل می کنه " مخالفم چون میدان مغناطیسی یک کمیت پایسته است و نمی تونه بدون جذب انرژی زیاد بشه ، از نظر من هسته تمرکز خطوط میدان رو در داخل خودش زیاد می کنه و درنتیجه فوران قوی تر می شه و دلیلش هم تمرکز خطوط میدانه و نه به این جهت که میدان قوی تر شده ،
                            سلام
                            در مورد رلاکتانس مغناطیسی شما درست ایراد گرفته بودید..............
                            اما این جمله که هسته فوران مغناطیسی رو تقویت میکنه کاملآ درسته ............
                            وقتی فلوی مغناطیسی رو در یک مدار مغناطیسی افزایش بدیم مولکول های مغناطیسی که نامنظم هستن نظم پیدا میکنن که میدانهای اونها با میدان
                            ایجاد شده جمع میشه البته این حالت بصورت ثانویه تکرار نمیشه و مقدار منظم شدن مولکولهای مغناطیسی با فلوی ایجاد شده رابطه مستقیم داره........
                            چیزی شبیه کاتالیزور در شیمی..............

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                              سلام
                              در مورد رلاکتانس مغناطیسی شما درست ایراد گرفته بودید..............
                              اما این جمله که هسته فوران مغناطیسی رو تقویت میکنه کاملآ درسته ............
                              وقتی فلوی مغناطیسی رو در یک مدار مغناطیسی افزایش بدیم مولکول های مغناطیسی که نامنظم هستن نظم پیدا میکنن که میدانهای اونها با میدان
                              ایجاد شده جمع میشه البته این حالت بصورت ثانویه تکرار نمیشه و مقدار منظم شدن مولکولهای مغناطیسی با فلوی ایجاد شده رابطه مستقیم داره........
                              چیزی شبیه کاتالیزور در شیمی..............
                              سلام
                              بله درسته . عبارت "آمپلی فایر مغناطیسی" که دوستمون بکار بردند باعث برداشت اشتباه از طرف من شد و منظورشون رو طور دیگه ای متوجه شده بودم که متاسفانه فرصتی هم برای اصلاح پیش نیومد. وگرنه مواردی که گفتید اساس مغناطیس بوده و قویا مورد تایید است .
                              فقط این عبارت رو متوجه نشدم : "البته این حالت بصورت ثانویه تکرار نمیشه"

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                                سلام-بحث ما بحث ترانس بود و بیشتر به صورت تلفنی و انجام چند ازمایش ساده.برای اینکه به نتیجه برسیم سوالی میپرسم.نظر شما چیست؟ایا شار عبوری از سطح مقطع هسته (سطح مقطع سیم پیچ و یا همان سطحی که در فرمولها ی محاسبه تعداد دور در کسر فرمول ظاهر میشود)که سیم بدور ان پیچیده شده در ایجاد ولتاژ القایی نقش دارد و یا شار عبور کننده از خود سیم؟
                                سلام-اینکه هر گاه خطوط میدان مغناطیسی توسط سیم هادی قطع بشه در دو سر سیم اختلاف پتانسیل خواهیم داشت و اگر مدار الکتریکی
                                بسته بشه جریان خواهیم داشت رو همه قبول دارن............................
                                اما اعتقاد بنده این هست که در ترانس عبور شار از هسته هست که باعث القاء جریان میشه............
                                به این تصویر توجه کنید..............

اینجا یک مدار مغناطیسی میبینید اگر جریان در بوبین برقرار بشه یک فلوی مغناطیسی در مدار مغناطیسی خواهیم داشت توجه کنید مقدار جریان بوبین
                                نباید تا مرز اشباع هسته بالا بره.............
                                خب حالا که فلوی مغناطیسی در مدار مغناطیسی برقراره هسته رو رو یک کاغذ سفید قرار بدین و در روی اون پودر آهن بپاشید...................
                                خواهید دید که پودر آهن فقط مقداری جذب سیمهای بوبین میشه.............در هیچ کجا پراکندگی قابل توجه وجود نداره و فلوی مغناطیسی از مسیر خودش
                                خارج نمیشه تا در هوای اطراف هسته حرکت کنه................

حالا یک سیم پیچ به قسمت دیگه اضافه شده که اتفاقآ با هسته فاصله بیشتری داره.............
                                از میدان ضعیف اطراف بوبین اولیه هم فاصله زیادی داره .......یک جریان متغییر به بوبین اولیه میدیم.......و بدون اینکه فلوی مغناطیسی پیرامون فضای هسته
                                جریان داشته باشه جریان بسیار قابل توجه در ثانویه خواهیم داشت.............
                                در این حال میدانی در اطراف سیم پیچ ثانویه خواهیم داشت .............که به قانون لنز بر میگرده و ربطی به القاء اولیه نداره...............
                                ...
                                جناب جبرئیلی شما برای سنس گذر از صفر جریان القاگر در کوره القایی بجهت منطبق کردن شروع پالس در رزونانس موازی از هسته ترویید
                                استفاده کردین ..........اونجا سیم القاگر ازمیان هسته عبود میکنه و سیم پیچی رو ی هسته برای سنس سیگنال مورد استفاده قرار میگیره
                                اگر همون هسته رو در میان براده های آهن قرار بدین و به سیم پیچی اون ولتاژ وصل کنید فلوی مقناطیسی در وسط هسته نخواهید دید
                                اما اگر یک سیم از وسط عبور بدین و جریان رو متغییر کنید القاء رو خواهید دید بدون اینکه فلو مغناطیسی در وسط هسته وجود داشته باشه......
                                نبود فلو کاملآ طبیعی هست چون مسیری رو انتخاب میکنه که کمترین رلوکتانس رو داشته باشه..........حالا این سئوال مطرح میشه که جریان چطور بدون
                                قطع شدن خطوط میدان توسط سیم القاء میشه؟؟
                                ...

اضافه شده در تاریخ :
                                نوشته اصلی توسط حسین بنیامین پور
                                سلام
                                بله درسته . عبارت "آمپلی فایر مغناطیسی" که دوستمون بکار بردند باعث برداشت اشتباه از طرف من شد و منظورشون رو طور دیگه ای متوجه شده بودم که متاسفانه فرصتی هم برای اصلاح پیش نیومد. وگرنه مواردی که گفتید اساس مغناطیس بوده و قویا مورد تایید است .
                                فقط این عبارت رو متوجه نشدم : "البته این حالت بصورت ثانویه تکرار نمیشه"
                                سلام و شب بخیر
                                منظورم این هست که نباید اینطور برداشت بشه با همجهت شدن تعدادی از مولکولهای مغناطیسی و افزایش چگالی فلوی مغناطیسی
                                این امر بصورت سلسله وار ادامه پیدا میکنه تا همه مولکول ها هم جهت بشن بدون اینکه جریان در بوبین افزایش پیدا کنه.........
                                بلکه فلوی ایجاد شده توسط جریان الکتریکی و فلوی اضافه شده بر اثر هم جهت شدن مولکولها رو دو امر جدا ازهم باید فرض کرد ...............
                                تا با واقعیت همخوانی پیدا کنه.....................

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X