اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

    سلام به همه دوستان الخصوص داداش محمد عزیز


    از فردا قراره شروع کنم به جابه جا کردن کوه :nerd:

    =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

    محمد جان رو کمک ما هم حساب کن
    مواظب اعمالمان باشیم

    کسی نمیداند

    آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

    دیدگاه


      پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

      سلام به همه
      اگه یادتون باشه قول یه کنترلر دستگاه جوجه کشی داده بودم :mrgreen:
      حالا امروز به قولم عمل کردم :nice:
      اینم کنترلر کامل جوجه کشی :biggrin:
      http://andishmandan-javan.com/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D9%88%D8%AC%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-avr/#more-910
      www.andishmandan-javan.com
      گروه الکترونیک واتس اپ 09140710365 پیام بدید

      دیدگاه


        پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

        نوشته اصلی توسط محسن مهدی
        سلام به همه دوستان الخصوص داداش محمد عزیز


        از فردا قراره شروع کنم به جابه جا کردن کوه :nerd:

        =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

        محمد جان رو کمک ما هم حساب کن
        سلام داش محسن
        محسن جان بدو که یکمی از کوه رو کندم حالا به معدن اهن بر خوردم و کنده نمیشه بدو که کار داریم oo:
        شوخی کردم الان نصفه شبه و من sht20 رو با هر دو برد تبدیل سطح ولتاژ چک کردم و تموم شد sht20 هم که عالیه فقط مونده هر وقت مدار اماده شد شما هر کدوم از هر سنسور که استفاده می کنید کافیه بگین دقتشون قابل قبول هست یا نیست الان رسیدم به بحث طراحی pcb :surprised: نمی دونم چرا هر وقت می خوام pcb طراحی کنم فلج میشم دستم رو ماوس و کیبرد نمیره نمی دونم شاید به فکر اینم که اینا رو به کی بدم بزنه... تعداد بالا بخوام بمونه دستم یا خودم با اتو در بیارم که هر چه فکر می کنم با اتو در بیارم وحشت می گیرم :angry: چون خوب در نمیان مثلا خطوط خیلی به هم نزدیک میشن و روش اتو جالب در نمیاد و همش اتصال داره oo:
        از طرفی هم یکم این بردارو بزرک کنم خوب نمیشه و همین کوچیک باشه بهتره حالا ببینم چیکار می کنم دیگه
        فقط نترسید تنها دو تا برد هست یکی برد برای sht10 و یکی هم برای sht20
        برد sht20 چون ولتاژ کاریش 3.3 ولت هست نیاز به تبدیل سطح ولتاژ هست که این باعث تفاوت برد sht ها از همدیگر میشه به هر حال شما هر کدوم رو خواستین میزنین تموم شد رفت :rolleyes:



        اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط amin tal
        ممنون...
        البته قولتون یکمی جنبه اقتصادی داره... :rolleyes:
        اما بهتره بدونید که این پروژه اولا اصلا برد صنعتی حساب نمیشه.چون در یک پروژه صنعتی و کارامد هیچگاه از میکرو AVR و نیز زبان بیسیک استفاده نمیشه...
        سلام
        ممنون ولی داداش ما اینجا بسکام کار می کنیم نگو که کار ما بیهوده هست oo: پدرم در اومده از بس رو این مدار کار کردم من خودم چندین مورد برد ساخت مثلا ترکیه دیدم که از pic استفاده شده بود درسته از avr استفاده نشده بود ولی سنسور هایی که مورد استفاده قرار می گیرن اکثرا از همین سنسور های sht یا سنسور های مخصوص خود دستگاه هستند که تو بزار پیدا نمیشه
        مثلا یه نمونه دیدم برای رطوبت از hih4000 استفاده کرده بود مطمئنا برای جوجه کشی نمیان از plc استفاده کنند مگر اینکه طرف بخواد کارخانه راه اندازی کنه این مدارم تا جایی که ممکن بود سعی کردم کار امد باشه فقط یه مشکل کوچولو داره اونم اینه که برای دما از رله استفاده کردم که باید به جای رله از تریاک معمولی استفاده می کردم تا هر چه دما به بازه نزدیکتر میشه توان المنت کم شه و دما تقریبا ثابت بمونه که اگر لازم باشه اینم بعدا درست می کنم تا مدار کامل بشه
        این مدارم امکاناتش نسبت به مدل های ترکیه ای بیشتر هست حالا اگرم اشتباه می کنم چون من که ندیدم و یه بردی که سه تا سون سگمنت داشت با چرخش و تهویه مثلا قیمتش 180 تومن بود و از رطوبت هم خبری نبود و برد هایی که پیشرفته بودند و ال سی دی داشتند قیمتش به مراتب خیلی بیشتر از این بود
        نمی دونم تا حالا حساب نکردم ببینم قیمت این برد چقد در میاد ولی مطمئن باش با avr هم کار می کنه من خودم جوجه کشی هم داشتم و مشکلی تو سنسور ها وجود نداشت به جز همین بحث دما که چون دیمر قرار نداده بودم دما میرفت بالا و الارم میداد که با گذاشتن دیمر حل شد
        اما کامپایلر بسکام هم خوبه ولی به شرطی که اورجینالش رو بخری یعنی 400 تومن بدی و اورجینالش رو بخری و کامپایل کنی به هر حال کسی اینجا اومد این نوشته رو خوند لطف کنه برنامه ای که قرار داده میشه اگر کامپایلر اورجینال داشت یه بار پروگرام کنه و در راه خدا اینجا قرار بده تا دوستان از کد هگز اورجینال استفاده کنن :nerd:
        من با سی هم کار کردم حتی قبلا تا نیمه راه با سی طراحی کرده بودم ولی نمی دونم چرا بسکام با خون من در امیخته و دستم بازتره نسبت به سی مثل زبان سی هم عین همین کوه کندن می مونه :read:
        به هر حال موفق باشید دوست عزیز
        برد جوجه کشی:
        مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)


        مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

        دانلود

        توجه:
        این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
        برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

        آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

        دیدگاه


          پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

          سلام دوست عزیز
          بنده اصلا هدفم بی نتیجه شمردن کار شما نبود.بلکه برعکس کارتون رو خیلی با ارزش میدونم...شما بسیار زحمت کشیدید برای این پروژه.pcb و برنامه نویسی رو انجام دادید. چندین ماه روش کار کردید و تایپیک رو تا اینجا که صفحه 41 هست پیش بردید...پس من هرگز چنین جسارتی نمیکنم که کارتون رو بیهوده بدونم..اون مطالب رو هم ب شما نبودم(نقل قول من متاسفانه پاک شده)...
          مشکل من تفاوت بین تبلیغات و اموزش هست(تبلیغات اون دوست عزیز)...ببینید شما الان اینجا یک پرژه اموزشی قرار دادید که جنبه اموزشی داره.دوستان دیگه میان و استفاده میکنند. pcb میسازند " با مسائلی مثل کامپایل کردن میکرو و با انواع سنسور ها و ..اشنا میشن "اگه برنامه رو بخونن هم خیلی در برنامه نویسی کمکشون میکنه.و در اخر خودشون تونستند یک کنترلر بسازند.و بعد که تایپیک پیش میره و دوستان این پروژه رو عملی میکنند گاها نواقص احتمالی برطرف میشه و نتیجه مطلوبتری داره.و اگه این کار شما در ابتدا نواقصی داشته باشه کسی نمیتونه خورده بگیره...
          البته این که میفرمایید زبان بسکام یک زبان تقریبا اموزشیه و این پروژه هم اموزشی و با هم جور در میاد..البته هیچ فرقی هم در این مورد نداره..اما این که میفرمایید شرکت هایی از AVR یا pic(این میکرو رو اطلاعاتی ندارم) و زبان های سطح بالا برای یک کنترلر صنعتی استفاده میکنند این از عدم تعهد این شرکت ها از محصولاتشون هست از نظر من...
          مثلا اگه لحظه ای این سنسور ها یا میکرو های AVR که نویز پذیرند در اثر نویز هنگ کنه و شما اونجا نباشی اگه دما برای 20 دقیقه از 37 درجه کمتر بشه یا برای 15 یا 10 دقیقه از 38.2 بالاتر بره تلفات جنینی بالایی خواهید داشت...که برای استفاده صنعتی نامناسبه.از طرف مدار شما قراره در هر دوره جوجه کشی حدود 550 ساعت مداوم کار کنه ...ودر 10 بار جوجه کشی 5000 ساعت کار میکنه و طی این چند هزار ساعت نباید حتی چند دقیقه هم اشتباه در عملکردش رخ بده.پس پایداری بالایی مورد نیازه...
          این سنسوری که استفاده کردید از اون قبلی خیلی بهتر هست و قیمت بالاتری داره و باید انتظار راندمان مطلوبتری رو داشت...اما باز هم سنسور های بهتر و گرونتری هم هست و استفاده میشه که اونها هم به مراتب راندمان بالا تری رو حاصل میکنه...
          چند نمونه از این سنسور ها و ترموستات ها تو بازار موجوده که قیمت های بالاتری داره و در اکثر دستگاه های جوجه کشی چ خانگی یا کارانه ای از اینا استفاده میشه..
          http://www.eggborn.com/?page_id=146
          تازه بنده ترموستات هایی در قیمت 600 تومن هم دیدم با دقت بالاتر...
          پس نمیشه گفت استفاده از سنسور ها و یا بردهای کنترلی گرونتر در این پروژه بی فایده هست یا اینکه نسبت به قیمتش کارایی نداره....
          اونم اینه که برای دما از رله استفاده کردم که باید به جای رله از تریاک معمولی استفاده می کردم تا هر چه دما به بازه نزدیکتر میشه توان المنت کم شه و دما تقریبا ثابت بمونه که اگر لازم باشه اینم بعدا درست می کنم تا مدار کامل بشه
          فکر بسیار خوبی هست و نتیجه بهتری میده...اما بنظرم تریاک تلفات رو افزایش میده..شاید مدار دیمر دیجیتالی که تو سایت هم هست بهتر باشه..
          به هر حال تشکر بابت این زحماتتون...اون دوست عزیز که ازش ایراد گرفته شد هم منو ببخشه ولی اینجا صرفا یک سایت اموزشیه و از نظر من گفتن این مسائل واجبه...

          دیدگاه


            پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

            باسلام
            خدمت همه دوستان گرامی و ارجمند بویژه امین آقا
            .
            بله همه گفته های شمادرسته
            ولی هدف این کنترلردستگاه های خانگی هست
            دستگاه هایی که نهایت 30تا40 تخم روهچ میکنن
            و سالی دو تا سه بار کار
            .
            اگر کنترلر برای مدار های صنعتی طراحی شده بود گفته های شما همگی مهم و غیر قابل چشم پوشی بودن
            جایی که هر دوره 500 تخم داره و هر ماه بدون خاموشی و گاها تا ماه ها دستگاه پشت سرهم کار میکنه و طبقات پر و خالی میشن
            .
            اما برای مدار های خانگی فکر کنم همین مدار به طور کامل جوابگوی نیاز باشه
            چون زیاد زیر بار کاری نمیره و نویز های ساده رو با سگ نگهبان خودش تا حدودی کنترل میکنه
            و هزینه مناسبی داره
            .
            من قبل از این پروژه حدود یک تا دوسال به دنبال مدار مناسب بودم و مدار های متفاوتی رو دیدیم و بررسی کردم
            ولی مدار محمد آقا تا کنون جز پیشروترین این مدار ها بوده و تجهیزات رو کامل و در حد نیاز های لازم کنترل میکنه
            خودم هم دوبار با اون جوجه کشی کردم
            .
            برای هنگ دما هم پیشنهاد دادم بین راه سیم مدار و هیتر یک ترموستات انالوگ مثل ترموستات های سماوری بذارید تا دستگاه در برابر همه نویزهای احتمالی افزایش دما بیمه بشه
            کاهش دما رو هم قبل از چند دقیقه سگ نگهبان کنترل میکنه
            .
            پروژه های pic واقعا برنامه ریزی طولانی تر و دقیق تری دارن
            و جنبه اقتصادی دارن چون واقعا به مقدار زیادی و چندین برابر این مدار ها هزینه تست و راه اندازی و برنامه نویسی دارن
            .
            بازم از توضیحات شما ممنونم
            و خوشحال میشیم اگر شما هم یک مدار با pic قرار بدین یا برنامه نویسی کنین تا دوستان در صورت نیاز با ان کار کنن و در این بحث پیشرو شوید و دوستان از علم وتجربه شما هم بهره ببرن
            .
            چون من خودم به لطف محمد اقا در طی این پروژه با قطعات زیادی اشنا شدم
            انگیزه ام برای یاد گیری برنامه نویسی به شدت بالا رفت
            قبلا زیاد اطلاعی در باره برنامه نویسی و میکرو کنترلر ها نداشتم و نمیدونستم همچین چیزی هم هست
            حالا چند کتاب و برنامه گرفتم گاهی یک یا دو دستور رو یاد میگیرم
            واقعا از محمد اقا متشکرم و ایشان را استاد خود دانسته و همیشه قدردان و دعاگوی ایشان هستم
            .
            در پناه حق موف

            دیدگاه


              پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

              نوشته اصلی توسط mohammad...
              الان رسیدم به بحث طراحی pcb :surprised: نمی دونم چرا هر وقت می خوام pcb طراحی کنم فلج میشم دستم رو ماوس و کیبرد نمیره نمی دونم شاید به فکر اینم که اینا رو به کی بدم بزنه... تعداد بالا بخوام بمونه دستم یا خودم با اتو در بیارم که هر چه فکر می کنم با اتو در بیارم وحشت می گیرم :angry: چون خوب در نمیان مثلا خطوط خیلی به هم نزدیک میشن و روش اتو جالب در نمیاد و همش اتصال داره oo:
              از طرفی هم یکم این بردارو بزرک کنم خوب نمیشه و همین کوچیک باشه بهتره حالا ببینم چیکار می کنم دیگه
              فقط نترسید تنها دو تا برد هست یکی برد برای sht10 و یکی هم برای sht20
              برد sht20 چون ولتاژ کاریش 3.3 ولت هست نیاز به تبدیل سطح ولتاژ هست که این باعث تفاوت برد sht ها از همدیگر میشه به هر حال شما هر کدوم رو خواستین میزنین تموم شد رفت
              باسلام
              و عرض تسلیت به خاطر اربعین حسینی و شهادت امام حسن ع و امام رضا ع و رسول الله ص به همه مسلمین بویژه امام عصر
              و ارزوی قبولی عزاداری همه محبین
              .
              با تشکر فراوان از لطف و تلاش شما دوست و برادر عزیز و گرامی محمد آقا
              .
              به نظر من فعلا دوستانی که قبلا این مدار را ساختن و مشکل چاپ برد دارن
              بیان با سیم و برد سوراخدار مدار رو بسازن
              اما تا جای ممکن برای سنسور و مبدل ولتاژ با پین هدر روی برد جا گذاشته و مونتاژ کنن
              ای سی هم که خودش خشاب داره
              .
              بعد ها در کنار سایر برد ها که برای کار های دیگه سفارش میدن این برد رو هم سفارش بدن تا براشون بزنن
              .
              فکر نکنم با سیم مسی خوب مشکلی برای مدار کوچک ایجاد بشه
              .
              دوستانی هم که تازه کار رو اغاز میکنن راحت میتونن به همراه برد اصلی چاپ کنن
              .
              با تشکر و سپاس ویژه از همت و لطف شما بعد از این همه تلاش خسته نباشید و همیشه سلامت و با نشاط باشید
              .
              در پناه حق موفق و سربلند و پیروز باشید
              یاعلی مدد

              دیدگاه


                پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                باسلام
                بنده هم در تکمیل فرمایشات دوستان باید بگم که بنده خودم تا بحال دستگاه های صنعتی (ایرانی) بسیار زیادی دیدم که با همین سیستم میکروکنترلی سال هاست که بخوبی دارن کار میکنن همین پارسال بود که برای تعمیر یک دستگاه جوجه کشی 18 میلیونی رفته بودم که درکمال تعجب مشاهده کردم که سیستم کنترلی این غول 12 متری از دو برد میکروکنترلی AVR تشکیل شده بود که در کنار یک مدار قدرت عمل کنترل پارامتر هارو انجام میداد
                همونجا بود که پی بردم میکرو های avr رو خیلی دست کم گرفتم :mrgreen:
                استاد کی نژاد هم که در اموزهاشون به کرار به طراحی اصولی سخت افزار سیستم های میکروکنترلی تاکید میکنن که اگر اصول طراحی رعایت بشه سیستم از نظر عملکردی صحت و دقت کافی را خواهد داشت
                و اینکه در دستگاه های جوجه کشی تجربه ای که خودم داشتم این بوده که سرعت پاسخگویی و دقت چند صدم درجه یک سنسور انچنان مهم نیست که ما درموردش دچار وسواس بشیم همینقدر که سیستم به درستی کالیبره بشه و بتونه دما رو در یک بازه نسبتا ثابت نگه داره بهترین راندمان رو ارائه خواهد داد
                شاید باور نکنید اما بنده خودم دستگاه هایی دیدم که با همین lm35 راندمان 90 درصد رو در جوجه کشی مرغ ارائه میده
                خوشبختانه سند هم پیدا شد این یه دستگاه18 هزار عددی(دقیق یادم نیست) تخم مرغ هستش که هسته کنترلی اش AVR هست

                دیدگاه


                  پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                  نوشته اصلی توسط Ekf2000
                  باسلام
                  خدمت همه دوستان گرامی و ارجمند بویژه امین آقا
                  .
                  بله همه گفته های شمادرسته
                  ولی هدف این کنترلردستگاه های خانگی هست
                  دستگاه هایی که نهایت 30تا40 تخم روهچ میکنن
                  و سالی دو تا سه بار کار
                  .
                  اگر کنترلر برای مدار های صنعتی طراحی شده بود گفته های شما همگی مهم و غیر قابل چشم پوشی بودن
                  جایی که هر دوره 500 تخم داره و هر ماه بدون خاموشی و گاها تا ماه ها دستگاه پشت سرهم کار میکنه و طبقات پر و خالی میشن
                  .
                  اما برای مدار های خانگی فکر کنم همین مدار به طور کامل جوابگوی نیاز باشه
                  چون زیاد زیر بار کاری نمیره و نویز های ساده رو با سگ نگهبان خودش تا حدودی کنترل میکنه
                  و هزینه مناسبی داره
                  .
                  من قبل از این پروژه حدود یک تا دوسال به دنبال مدار مناسب بودم و مدار های متفاوتی رو دیدیم و بررسی کردم
                  ولی مدار محمد آقا تا کنون جز پیشروترین این مدار ها بوده و تجهیزات رو کامل و در حد نیاز های لازم کنترل میکنه
                  خودم هم دوبار با اون جوجه کشی کردم
                  .
                  برای هنگ دما هم پیشنهاد دادم بین راه سیم مدار و هیتر یک ترموستات انالوگ مثل ترموستات های سماوری بذارید تا دستگاه در برابر همه نویزهای احتمالی افزایش دما بیمه بشه
                  کاهش دما رو هم قبل از چند دقیقه سگ نگهبان کنترل میکنه
                  .
                  پروژه های pic واقعا برنامه ریزی طولانی تر و دقیق تری دارن
                  و جنبه اقتصادی دارن چون واقعا به مقدار زیادی و چندین برابر این مدار ها هزینه تست و راه اندازی و برنامه نویسی دارن
                  .
                  بازم از توضیحات شما ممنونم
                  و خوشحال میشیم اگر شما هم یک مدار با pic قرار بدین یا برنامه نویسی کنین تا دوستان در صورت نیاز با ان کار کنن و در این بحث پیشرو شوید و دوستان از علم وتجربه شما هم بهره ببرن
                  .
                  چون من خودم به لطف محمد اقا در طی این پروژه با قطعات زیادی اشنا شدم
                  انگیزه ام برای یاد گیری برنامه نویسی به شدت بالا رفت
                  قبلا زیاد اطلاعی در باره برنامه نویسی و میکرو کنترلر ها نداشتم و نمیدونستم همچین چیزی هم هست
                  حالا چند کتاب و برنامه گرفتم گاهی یک یا دو دستور رو یاد میگیرم
                  واقعا از محمد اقا متشکرم و ایشان را استاد خود دانسته و همیشه قدردان و دعاگوی ایشان هستم
                  .
                  در پناه حق موف
                  سلام
                  خواهش می کنم جناب ekf جان عزیز استاد چیه هر چی اموختی بر پایه عزم راسخ و اراده خود شما بوده و خوشحالم همینطور که علاقمند برنامه نویسی میکرو و ... شدین من در جریان ارسال های شما هستم و می بینم چه با حوصله و اشتیاق فراوان در تاپیک های الکترونیک شرکت می کنید و بعضی وقتها هم شک می کنم که رشته شما شیمی بوده یا الکترونیک چون بعضی از پاسخهاتون طوریه که من حتی نمی تونم دربارش اظهار نظر کنم چون واقعا بعضی جاها کم میارم :mrgreen:

                  در مورد میکرو ها هم که میگین نویز می گیرن اگر همونطور که امین آقا گفتن برد اصولی تر باشه برد هنگ نمی کنه و همینطور تایمر نگهبان هم فعاله و پشتیبان میکرو هست این برد تاپیک هم یه طوری ساخته شده که در مقابل نویز مقاوم باشه الا یه مورد اونم اینه که مدار اسنابر رو من قرار ندادم که ان شاء الله وقتی ورژن جدید رو قرار می دم اونم می گم که باز امنیت برد بره بالا
                  برد جوجه کشی:
                  مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)


                  مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

                  دانلود

                  توجه:
                  این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
                  برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

                  آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

                  دیدگاه


                    پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                    سلام به همه دوستان عزیز

                    بنده هم محمد جان رو استاد خودم میدونم و چیزای زیادی ازشون یاد گرفتم و چند باری هم مشکلی داشتم که به صورت خصوصی بهشون گفتم و ایشون با کمال میل پذیرفتند و هر کاری از دستشون بر میومد انجان دادن.که همین جا نهایت تشکر و قدر دانی رو ازشون دارم @};-

                    بعد از اون تشکر میکنم از همه دوستانی که تا پیش بردن این فروم تا این لحضه زحمت کشیدن و حتی از کوچک ترین نکته دریغ نکردن الخصوص ekf عزیز و جناب کریمی که تازه به خانواده چند نفری ما اومدن


                    مخلص همتون @};- @};- @};- @};- @};-
                    مواظب اعمالمان باشیم

                    کسی نمیداند

                    آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                    دیدگاه


                      پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                      انواع دستگاه های جوجه کشی

                      1- دستگاه های چند مرحله ای (Multi- Stage)

                      2- دستگاه های تک مرحله ای (Single- Stage)

                      در دستگاه های چند مرحله ای در چند مرحله تخم مرغ ها در داخل دستگاه قرار داده می شوند و پس از 18 روز، اولین سری تخم مرغ ها به هچر انتقال می یابند و فضای خالی داخل ستر مجدداً توسط تخم مرغ های جدید پر می شود.

                      سیستم های چند مرحله ای از نظر ظرفیت گرم کنندگی و خنک کنندگی ضعیف بوده و در اصل خود تخم مرغ ها سبب گرم شدن دستگاه می شوند. پس از گذشت 9 روز اول دوره انکوباسیون حرارت ناشی از تنفس جنین باعث گرم شدن دستگاه می شود، لذا در سیستم های چند مرحله ای چون تخم مرغ ها با سنینی مختلف حضور دارند حرارت آزاد شده از تخم مرغ ها سبب گرم نمودن دستگاه می شود و این مسئله باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود از اینرو هزینه پایین تری از این نظر نسبت به دستگاه های تک مرحله ای دارند. فقط چون امکان خالی نمودن دستگاه سخت تر می باشد از نظر بهداشتی نسبت به سیستم های تک مرحله ای شرایط ضعیف تری دارند.

                      در دستگاه های تک مرحله ای که به دستگاه های تمام پر- تمام خالی معروفند، تخم مرغ ها در یک مرحله وارد ستر شده و پس از 18 روز خارج و وارد هچر می شوند. به همین دلیل جهت گرم نمودن دستگاه و خنک نمودن آن به ظرفیت بیشتری از سیستم های گرمایشی و خنک کننده نیاز دارند.



                      هندلینگ تخم مرغ جوجه کشی

                      1- جمع آوری تخم مرغ ها در مزرعه

                      پوشیده بودن کف لانه های تخم گذاری از پوشال و تعویض به موقع آن، افزایش دفعات جمع آوری تخم مرغ توسط کارگران، جداسازی تخم مرغ های بستری و عدم ارتباط آنها با تخم مرغ های داخل لانه ای و تمیز و رعایت مسائل بهداشتی از جمله مواردی است که کنترل هر چه بیشتر آنها توسط کارشناسان فارم، شرایط بهتری را برای تخم مرغ در جوجه کشی بوجود می آورد.

                      2- گازدهی تخم مرغ ها در فارم

                      بلافاصله پس از جمع آوری تخم مرغ ها از سالن، تخم مرغ ها با نسبت 3x، (از 20 گرم پرمنگنات + 40cc فرمالین ، به ازای هر 2/8 متر مکعب فضا) به مدت 20 دقیقه گازدهی می شوند. در طی مدت گازدهی ایجاد شرایط دمایی مناسب (24 درجه سانتیگراد) ، ضروری می باشد.

                      3- گرید تخم مرغ ها

                      تخم مرغ های نامناسب جهت جوجه کشی باید جدا و حذف شوند. این تخم مرغ ها عبارتند از تخم مرغ های کثیف (بالای 30 درصد)، تخم مرغ های ترک دار، تخم مرغ های کوچک، تخم مرغ های دوزرده و تخم مرغ های با پوسته غیرطبیعی (دفرمه).

                      در خصوص تخم مرغ های جداسازی شده از روی بستر در صورت تمیز بودن به صورت جداگانه تحت عنوان بستری و در صورت کثیف بودن (نهایتاً تا 30 درصد) توسط کاردک کود و فضولات چسبیده به آن پاکسازی شده و به عنوان تخم مرغ درجه 2 به جوجه کشی ارسال می شوند.

                      4- حمل و نقل تخم مرغ ها:

                      جهت جلوگیری از ایجاد ترک های مویی، حمل و نقل تخم مرغ ها باید با دقت بسیار زیادی انجام پذیرد. در ضمن در صورت طولانی بودن مسیر حمل تجهیز ماشین حمل به سیستم های خنک کننده و یا گرم کننده ضروری می باشد.

                      .

                      مایکوپلاسماگلی سپتیکوم به عنوان یکی از مهم ترین عوامل تهدیدکننده سلامت گله های طیور بشمار رفته و در حدود یک سوم جمعیت طیور تخمگذار عموم کشورها با این عفونت درگیر بوده، 75% این مرغان در سنین متفاوت و 15 درصد همسن بوده اند . در مورد نژاد های خانگی این معضل تا 90% گله را درگیر می نماید . بقیه ماکیان مانند بوقلمون ، کبک ، قرقاول صحرایی ، مرغ شاخدار ، بلدرچین ، اردک ، و پنگوئن نیز مستعد ابتلا بوده و در امان نمی باشند و گاهی اوقات دیده می شود که علائم بیماری را تا برخورد به شرایط خاص نظیر استرس بروز نمی دهد. بروز بیماری متعاقب درگیری با عفونت ، تابع شرایط محیطی می باشد و عامل بیماری در مقابل مواد شیمیایی مختلف نظیر ضد عفونی کننده ها و آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حساسیت زیادی نشان می دهد . شدت و علائم ظاهری بیماری در صورت همزمانی با عفونت های دیگر یا عوامل مستعد کننده متغیر است . عوامل مستعد کننده شامل کمبود مواد غذایی ، بدی شرایط تغذیه ، نحوه مدیریت فارم ها و نیز میزان آمونیاک و گرد و غبار می توانند مضر باشند . سایر عوامل بیماری زا شامل ویروس نیوکاسل و عفونت های تنفسی (برونشیت ) سویه های مورد استفاده در واکسن و یا فرم بیماری زای اشرشیا کلی و هموفیلوس گالینارم نیز مطرح می باشند .
                      در شرایط تجربی طول دوره کمون بیماری ، فاصله زمان آلودگی و بروز عفونت بین 6-21 روز می باشد . این در حالیست که در شرایط طبیعی در فارم ها به دلیل عدم کنترل جمیع شرایط امکان تشخیص دقیق دوره نهفتگی بیماری (میزان و طول مدت تهاجم عامل بیماری ) وجود ندارد.

                      اضافه شده در تاریخ :
                      http://hatchery.blogfa.com/ منبع
                      مواظب اعمالمان باشیم

                      کسی نمیداند

                      آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                      دیدگاه


                        پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                        برخی از برنامه های بهسازی در تشکیلات جوجه کشی تاکید بسیار زیادی روی مواد ضد عفونی می نماید . چنانچه کار بهسازی در سایر مقاطع جا بجا کردن تخم مرغ ضعیف باشد باید به مصرف مواد ضد عفونی بیشتر توجه نمود . مدیران واحدهای جوجه کشی لازم است که دقت کامل نسبت به موازین بهسازی در قبل از مرحله جوجه کشی جوجه کشی مبذول داشته و روی مدیریت مزارع مرغ مادر نظارت داشته باشند .در این باره چه نکات اصلی باید مورد توجه بستر وضعیت لانه های تخم گذاری قرار گیرند ؟

                        کف لانه تخم گذاری اولین سطحی است که با تخم مرغی که تازه از بدن مرغ خارج شده تماس پیدا می کند .رطوبت سطح پوسته تخم مرغی که تازه گذارده شده وسیله مناسبی برای هجوم باکتریها به تخم مرغ می باشد صرف نظر از نوع ماده ای که در لانه به کار رفته (تراشه نجاری و غیره )اساساً مواد مصرفی باید تمیز و خشک و عاری از مواد مدفوفی باشند .اگر لانه کثیف شده باشد مواد آن را عوض کنید تا اطمینان حاصل شود که تخم مرغ ها آلوده نمی شوند .

                        شرایط بستر در سالن مرغ های مادر مشخص می سازد که مواد داخل لانه ها تا چه حد خشک و تمیز می باشند .
                        ریزش آب ،فضای کم و تهویه ضعیف باعث افزایش مقدار رطوبت و مواد مدفوعی می شود که مرغ با خود به داخل لانه تختم گذاری می برد .
                        نکته دیگری که در کاهش آلودگی تخم مرغ های جوجه کشی اهمیت اساسی دارد انتخاب محل قرار دادن لانه تخم گذاری است .تخم مرغ هایی که روی بستر یا روی اسلت گذارده می شوند مقادیر زیادی آلودگی باکتری هایی داشته و نباید جزو تخم مرغ های جوجه کشی محسوب شوند. مرغ ها بعد از آن که 3یا 4 بار در جایی ختم می گذارند به همان جا برای تخم گذاری های بعدی عادت می کنند .از این رو بسیار مهم است که یک هفته قبل از شروع تخم گذاری نسبت به قرار دادن لانه های تخم گذاری در محل های مناسب اقدام گردد .
                        برای این که مرغ ها در 4-5 هفته اول به استفاده از لانه های تخم گذاری تشویق شوند روی اسلب ها راه بروند و از نشستن آنها در جاهای غیر از لانه تخم گذاری جلو گیری نمایید.
                        فضای کافی برای لانه در نظر بگیرید (4-5 مرغ در لانه های معمولی ). لانه ها را در جایی قرار دهید که به آسانی برای مرغ ها قابل دسترس باشند .

                        جمع آوری و انتخاب :

                        با خارج کردن هر چه سریع تر تخم مرغ ها از سالن مادر از نفوذ با کتری ها و رشد اولیه جنین در تخم مرغ های جوجه کشی جلو گیری نمایید . روزی 4 مرتبه تخم مرغ ها را جمع کنید . بعد از جمع آوری فقط تخم مرغ هایی را که عاری از کثافت ،ذرات مدفوع و خون هستند انتخاب کرده و آنهایی را که ترک یا سوراخ دارند را کنار بگذارید بسیاری از تولید کنندگان سعی می کنند تا تخم مرغ های کثیف را با استفاده ار ترکیبات پاک کننده یا با سنباده زدن تمیز نمایند .از این کار خود داری کنید زیرا باعث پاک کردن کوتیکول که اولین سد دفاعی پوسته در برابر باکتری ها است می گردد همچنین در اثر سائیدن ممکن است کثافات به درون خلل و فرج پوسته تخم مرغ رانده شود .
                        تخم مرغ های غیر عادی را نباید جزو تخم مرغ های جوجه کشی قرار داد چون اینها نسبت به آلودگی حساس تر بوده و با وجود آن که از لحاظ باروری مشکلی ندارند ولی در مقایسه با تخم مرغ های عادی ،قدرت باروری آن ها کمتر می باشد .تخم مرغ هایی که قالب آنها دارای عیب و نقص جزئی هستند قابلیت جوجه در آوری آن ها تقریبا 14 درصد کمتر است در صورتی که قدرت جوجه در آوری تخم مرغ هایی که قالب آن ها گرد –جوش دار –چروکیده –نا صاف و غیره است 35-89 درصد پائین تر از تخم مرغ های عادی می باشد .

                        به سازی تخم مرغ های جوجه کشی :

                        استفاده از پاک کننده های شیمیایی بر روی سطح تخم مرغ در اکثر شرایط برای بهتر شدن قابلیت جوجه در آوری ضرورتی ندارد .با این وصف برخی تو لید کنندگان برای به حداقل رساندن آلودگی های با کتری های متوسل به این پاک کننده ها می شوند .برای حصول بهترین نتیجه ،مواد ضد عفونی را به میزانهای توصیه شده رقیق کرده به صورت کف یا اسپری بلا فاصله بعد از این که تخم گذارده شد استفاده نمائید .محلول ضد عفونی باید گرمتر از تخم مرغ باشد .مطمئن شوید که محلول ضد عفونی تمام سطوح تخم مرغ را فرا گیرد و کلیه ذرات گرد و خاک –شوره –پرها وذرات چوبی را که به آن چسبیده از آن جدا نماید .
                        با استفاده از پاک کننده در محلی عاری از گرد و خاک از دوباره آلوده شدن تخم مرغ جلو گیری نمائید .
                        ماشین های شستشوی تخم مرغ موقعی موثر عمل می کنند که آب آن ها هر دو ساعت یک بار عوض شود یا آب تازه در آن جاری باشد .از استفاده از روش های قدیمی غوطه ور سازی تخم مرغ ها در یک سطل آب صابون دار پرهیز نمائید .خطراتی وجود دارند که عبارتند از درجه حرارت نا مناسب محلول شستشو و عوض نکردن به موقع محلول .
                        هدف اصلی یک تولید کننده تخم مرغ های جوجه کشی، باید تولید تخم مرغ های تمیز در لانه های تخم گذاری و کاهش هر چه بیشتر تخم های گذارده شده روی بستر یا اسلت و عدم استفاده از تخم مرغ های کثیف باشد .

                        جا به جا کردن و نگهداری تخم مرغ های جوجه کشی :

                        تا وقتی که تخم مرغ های جوجه کشی در شرایط محیطی سالن قرار داشته باشند به سرعت کیفیت خود را از دست می دهند. هرچه سریعتر این تخم مرغ ها را به اتاقی که از لحاظ محیطی تحت کنترل باشد منتقل نمایند، کیفیت و قدرت جوجه درآوری در آنها بهتر می شود در حالیکه گرفتن تخم مرغ های جوجه کشی در سالن مرغ های مادر، با وجود مدیریت مناسب، باز هم در معرض خطر آلوده شدن می باشد.
                        گزارش شده است که میکروب سالمونلا می تواند از خلل و فرج پوسته در کمتر یک ساعت بعد از آنکه تخم گذارده می شود بداخل آن نفوذ کند.
                        نطفه موجود در آنها ممکن است شروع به فعالیت نموده و درنتیجه میزان تلفات زودرس جنین بسیار افزایش پیدا کند .اطاق های نگهداری تخم مرغ در مزارع مرغ مادر و در موسسات جوجه کشی باید در حد 12 یا 20 درجه سانتیگراد نسبت به درجات پائین تر این محدوده حرارتی قرار گیرد مناسبتر است زیرا تخم مرغ ها وقتی از یک اتاق سرد تر برداشته می شوند روی پوسته آنها عرق کرده و مرطوب می شود .کیفیت تخم مرغی که بدین ترتیب عرق کرده در معرض خطر بزرگی قرار دارد ،زیرا تراکم قطره چه بسا روی سطح پوسته باعث تهسیل عبور میکروار گانیسم ها از سوراخ های پوسته به درون تخم مرغ می گردد .
                        در عملیاتی که تخم مرغ های جوجه کشی را در داخل جعبه ها می چینند احتیاطات مخصوصی باید در حفظ کیفیت تخم مرغ رعایت گردد . بهترین کار این است که تخم مرغ های جوجه کشی را یک شب قبل از قرار دادن در داخل جعبه ها در انبار نگهداری کنند .
                        اطاق های نگهداری تخم مرغ در مزارع مرغ مادر باید تمیز و بهداشتی بوده و مجهز به یک تهویه مناسب ،مرطوب ساز و گرم کن باشند. ترموستات ها در اطاق های تخم مرغ اکثرا دقیق کار نمی کنند و باید آنها را مورد بازدید قرار داد.دستگاه های مرطوب ساز را مرتبا تمیز کرده و برای جلو گیری از آلودگی ،مقداری مواد ضد عفونی به آب اضافه کنید .

                        جدا سازی و حفاظت :

                        مزارع مادر و جوجه کشی هر دو باید از سایر مرغداری ها و دامداری ها دور باشند تا از ورود اجرام بیماری زا جلو گیری شود .به همین دلیل باید از ورود بازدید کنندگان به مرغداری و جوجه کشی جلو گیری نمود .
                        افرادی که در قسمت مرغ مادر کار می کنند برای هر مرتبه بازدید از مرغداری باید از چکمه های لاستیکی و رو پوشهای ضد عفونی شده استفاده کنند .چکمه های لاستیک بهتر از پلاستیکی است زیرا ضد عفونی کردن آنها آسان تر انجام می شود .چکمه های پلاستیکی شکننده بوده و حتی بعد از چند قدم راه رفتن روی نقاط بتونی یا روی ریگ یا روی اسلت ها ممکن است سوراخ پیدا کند .
                        بهترین برنامه های بهسازی در جوجه کشی شامل ایجاد امکانات برای دوش گرفتن ،تعوض لباس ها و کفش ها برای کلیه کار کنان و بازدید کنندگان می باشد.

                        طرح و خط تولید :

                        طرح تشکیلات جوجه کشی، خط و مسیر کار –افراد و هوا از همان راهی باید باشد که تخم مرغ ها طی می کنند .تا جایی که ممکن است از درهای یک طرفه باید استفاده کرد تا از بر گشت آلودگی از نقاط کثیف به نقاط تمیز جلو گیری شود .
                        بسیاری از جوجه کشی ها وجود دارند که نمونه های بدی از طرح خط تولید به شمار می روند .ما یکی از آنها را می شناسیم که تخم مرغ ها برای رسیدن به اطاق نگهداری تخم مرغ از میان سالن درجه بندی جوجه می گذرد .در این موسسه تخم مرغ ها را برای خواباندن در دستگاه ،دوباره از اطاق جوجه ها عبور می دهند و سپس تخم مرغ ها را برای انتقال به سالن جوجه کشی از محل شستشوی سینی ها می گذرانند .در سالن جوجه کشی نیز گاهی تمیز کاری دستگاه هچر و حمل جوجه ها در یک زمان صورت می گیرد .
                        این مشکلات به نگرانی های مربوط به ضد عفونی و بهسازی اضافه می شود ولی با طرح ریزی صحیح تر و دقیقی می توان از این وضعیت رهایی پیدا کرد .رطوبت و تهویه در جوجه کشی باید در طرح ریزی کلی موسسه مورد ملاحظه قرار گرفته باشد .ایده ال این است که هر اطاق برای خود سیستم تهویه مستقل داشته باشد .اطاق های تمیز مخصوصا اطاق مربوط به تهیه واکسن به یک سیستم تهویه با فشار مثبت احتیاج دارند ،در صورتی که اطاق های آلوده مانند بخش سینی شویی و سالن هایی که هچرها در آن قرار دارند باید مجهز به سیستم تهویه بافشار منفی باشند .
                        سیستم های تهویه حتی الا مکان باید هوای تازه و تمیز را به داخل جوجه کشی پخش نماید. مدیر بخش جوجه کشی که مفهوم هوای تازه و تمیز را به عنوان یک عامل ضد آلودگی در نظر می گیرد کمتر با مشکلات بهداشتی درگیر می شود مخصوصاً در زمستان که بسیاری از جوجه کشی ها برای صرفه جویی در انرژی از تهویه کمتری می خواهند استفاده کنند. تبادل و تعویض سریع هوای راکد و آلوده با هوای تازه هرچه زودتر یا بیشتر آلودگی را حذف کرده و به عنوان یک عامل ضد عفونت عمل می کند .

                        تمیز کاری :

                        تلاش وجدانی برای تمیز کاری از ضد عفونی کردن مهم تر است . همه مواد ضد عفونی در تمیز کاری مقدماتی موثر هستند . ذرات و مواد آلی موجود دردستگاه جوجه کشی باعث خنثی کردن مواد ضد عفونی می شوند . بنابرین ،بهترین کار در تمیز کاری در تمیز کردن این است که نسبت به مصرف مواد ضد عفونی توجه کامل مبذول گردد .

                        ضد عفونی :

                        چندین نوع ماده ضد عفونی و بهداشتی برای مصرف در صنعت مرغداری وجود دارد .
                        هر یک از آنها در محیط مناسبی باید مورد استفاده قرار گیرد تا بیشترین تاثیر را داشته باشد ph ،سازگاری با سایر عوامل شیمیایی مورد مصرف ،مقدار مواد الی موجود ،درجه حرارت و رطوبت باید همگی مورد توجه قرار گیرید .بعضی از این مواد برای بعضی تجهیزات جوجه کشی خورندگی دارند .حتی وقتی محیط برای تاثیر شیمیایی یک ماده ضد عفونی یا بهداشتی مناسب باشد شما ممکن است به علت سمیتی که برای انسان و جوجه ها دارد قادر به استفاده از آن نباشد .
                        کم تاثیری مواد ضد عفونی که در مصرف غلط این مواد به وجود می آید در موسسات تجارتی جوجه کشی عمومیت داشته و ممکن است بسیار هم گران تمام شود .از این رو بر چسب روی قوطی ها را به دقت مطالعه کرده و از دستورالعمل های مربوطه پیروی نمائید .
                        اگر برای رقیق کردن باید یک انس مواد ضد عفونی را در یک گالن آب مخلوط کنیم ولی شما 2 انس آن را دریک گالن رقیق می کنید هزینه ضد عفونی برای شما دو برابر می شود .اگر یک فراورده به اندازه توصیه شده نمی تواند تاثیر کافی داشته باشد لازم است که در باره مصرف آن تجدید نظر به عمل آید.
                        مواد بهداشتی باعث تقلیل جمعیت میکروبی گردیده از تکثیر آنها جلوگیری کنند. مواد ضد عفونی میکروب ها را می کشند .در بسیاری از موارد ،یک ماده بهداشتی همان رقیق شده ی یک ماده ضد عفونی است به طور کلی فرمول یک فراورده ،قدرت تاثیر آن را مشخص ساخته و معلوم می کند که از آن به عنوان یک ماده ضد عفونی باید استفاده کرد یا یک ماده بهداشتی .
                        در موسسات جوجه کشی ،یک کارمند آموزش دیده باید از جزئیات مربوط به مصرف مطمئن یک ماده شیمیایی در جوجه کشی اطلاع داشته باشد .مدیر برای هر یک از کارمندان به خطرات ناشی از هر یک از فراورده ها راهنمایی نماید .با این وصف تعداد افرادی که برای مخلوط کردن و کار کردن با این مواد شیمیایی در نظر گرفته می شود باید محدود باشد .برای این افراد باید ماسک کامل روی صورت و دستکش تهیه شود .
                        مواد ضد عفونی و مواد بهداشتی را با بر چسب های قابل رویت در یک محل مرکزی با تهویه کامل نگهداری نمائید .
                        ضد عفونی در کف سالن و اطاق ها را در نظر بگیرید بطوری که کلیه افراد بتوانند آن ها را ببینند.جهت اختلاط و پخش مواد ضد عفونی از دستگاه اتوماتیک که پیمانه ها و سیستم های مرکزی برای مه پاشی دارد استفاده نمائید . یک نسخه از برنامه و دستورالعمل بهسازی خود را در بایگانی نگهداری کنید .استفاده صحیح از مواد شیمیایی در جوجه کشی باعث اطمینان و تاثیر بهتر برنامه بهسازی خواهد شد .

                        دفع ضایعات :

                        کلیه ضایعات جوجه کشی –تخم مرغ های باز نشده –تخم مرغ های باز شده ولی جوجه ها خارج نشده –پوسته تخم مرغ ها و جوجه های مرده یا ضعیف و رنجور و غیره باید به طور سریع و موثر از بین برود زیرا این مواد می توانند باعث تکثیر و انتشار جمعیت های میکروبی شوند .
                        ضایعات جامد را می توان در کوره سوزاند یا با عمل آوری های لازم به پودر تبدیل کرد و یا بالاخره در گودال های بهداشتی دفن نمود .در هر حال ،ضایعات جامد را باید تا هنگام خارج کردن از موسسه جوجه کشی در یک محفظه یا گاری قبل از بیرون رفتن از موسسه چیزی به بیرون ریزش یا نشست نکرده باشد زیرا اثرات نا مطلوب محیطی برای شهرداری بوجود می آید علاوه بر بو ،منظره جوجه های مرده بر روی جاده ها نا خوشایند می باشد .
                        محل جمع آوری ضایعات جامد باید از محل ورودی کارکنان و باز دید کنندگان –مناطق پارگینگ –محل تحویل تخم مرغ ها و محل بارگیری محوطه های جوجه دور باشد .
                        برای دفع ضایعات آبکی ،بهترین سیستم این است که می توان آنها را مستقیما به خط فاضلاب شهرداری وارد نمود .جوجه کشی های روستائی برای خود باید سیستم دفع ضایعات تهیه نمایند .یک تانک سپتیک بزرگ برای جوجه کشی های کوچک کارایی خواهد داشت .ضایعات آبکی برای جوجه کشی های بزرگ در مناطق روستائی مشکلات سختری را به وجود می آورند .در مناطقی که به اندازه کافی زمین موجود است و آب و هوای مناسبی دارد ساختن یک استخر برای نگهداری و انتقال ضایعات آبکی راه موثری خواهد بود .

                        کنترل کیفیت :

                        هدف موسسه جوجه کشی عبارت است از تولید بیشترین تعداد ممکن جوجه های سالم از تخم مرغ های نطفه داری که به جوجه کشی وارد می شود .این عمل فقط با حفظ بالاترین کیفیت ممکن تخم مرغ های جوجه کشی و شرایط محیطی که تخم مرغ ها از آ ن عبور می کنند امکان پذیر می کردد .برای آن که اطمینان حاصل شود بالاترین استانداردهای کیفی رعایت شده باید دستور العمل های کنترل کیفیت در مزرعه مرغ مادر ودر موسسه جوجه کشی به کار برده شود .
                        در مزرعه مرغ مادر ،اندازه گیری وزن مخصوص پوسته تخم مرغ های جوجه کشی در هر ماه یک بار به جلو گیری از مشکلات آلودگی کمک می نماید .کیفیت پوسته تخم مرغ های جوجه کشی از عوامل مهمی است که زمینه آلودگی را مشخص می سازد .پوسته های نازک و متخلخل باسهولت بیشتری در معرض نفوذ میکروب ها قرار می گیرند تا پوسته های خوب وقوی.
                        متاستفانه سن گله مرغ مادر عامل اصلی مشخص کننده کیفیت پوسته است ،همان طوریکه سن مرغ مادر بالاتر می رود کیفیت پوسته خراب تر می شود .سایر عوامل مشخص کننده شامل تغذیه –استرس و بیماری است که می توانند اصلاح شوند تا کیفیت پوسته بهبود پیدا کند .
                        وزن مخصوص را با غوطه ور ساختن تخم مرغ ها در محلول های نمکی با غلظت های متفاوت می توان اندازه گیری کرد .
                        برای تشخیص ارزش کیفی پوسته ،بهترین حالت واسطه ای بین دقت عمل و زمان کافی ،این است که سه نوع محلول نمکی با وزن مخصوص های 1.075-1.080و 1.085تهیه و مورد استفاده قرار گیرد .
                        از روی نوع محلول نمکی که تخم مرغ ها در آن شناور می شوند می توان کیفیت پوسته را تخمین زد و وزن مخصوص 1.080 یا بالاتر مشخص کننده کیفیت متناسب پوسته است . حداقل 100عدد تخم مرغ از هر گله برای این کار برداشت نمائید و مطمئن شوید که درجه حرارت محلول های نمکی 90 درجه سانتی گراد باشد .ارسال تخم مرغ های مورد آزمایش به قسمت جوجه کشی هیچ گونه خطری در بر ندارد .
                        برای این که وضعیت تخم مرغ ها از لحاظ تمییزی و خواص انتخابی مشخص شود هفته ای 1 یا 2 سینی تخم مرغ از هر گله مرغ مادر را مورد بازرسی قرار داده و بعد از شمارش کردن آن ها را از انتهای باریک در ماشین بگذارید بعد از 7-12 روز آن ها را در برابر یک منبع نورانی قرار داده نطفه داری و وجود ترک ها و تلفات زود رس را در آن ها تشخیص دهید .
                        از نتیجه آزمایش روی تعداد باقی مانده تخم مرغ های هچ نشده می توان درباره میزان تولید مثل در گله مادر و قابلیت جوجه کشی از تخم مرغ های آن اطلاعاتی به دست آورد .
                        برای هر دوره آزمایش 7-12روزه و 21روزه حداقل 4سینی تخم مرغ از هر گله مادر باید نمونه برداری شود .
                        درطی دوره جوجه کشی ،موازین کنترل کیفی باید به مورد اجرا گذارده شود :

                        - جریان هوا در قسمت های ستر و هچر اندازه گیری شود .

                        - توجه به درجه حرارت و میزان رطوبت اهمیت زیادی دارد .

                        - تعداد تخم مرغ هایی را که در اثر بدی حمل و نقل ترک برداشته اند تعیین نمایید .

                        آزمایش های میکرو بیولژیکی :

                        جوجه کشی به اجرای دائمی برنامه برای تعیین جمعیت میکروبی نیاز دارد .در روزهایی که دستگاه هایی جوجه کشی کار نمی کنند و بعد از عملیات پاک سازی باید به طور مرتب از کلیه قسمت های جوجه کشی و دستگاه ها اعم از هر سطح و هر فضا و هر هوائی که باشد نمونه برداری صورت گیرد .بعضی از جاهای مهمتری که باید مورد آزمایش قرار گیرد عبارتند از :جایگاه شستشوی سینی ها –محل های ورودی و خروجی هوا –فیلترها –کوکر های تبخیری –سترها –هچرها –جوجه های مرده در داخل هچر –هوای اطاق هایی که جوجه ها تخم مرغ ها نگهداری می شوند – تسمه نقاله های مخصوص جابجایی جوجه ها – اب دستگاه جوجه کشی و دستگاه های مربوط به واکسیناسیون مانند مخلوط کن واکسن و رقیق کننده آن .

                        برای تعیین آلودگیهای باکتریایی و قارچی نمونه های ارزش یابی شده ای نداشته باشید . یک سطح ، موقعی بطور رضایت بخش تمیز است که با کشیدن سوآب از یک قسمت به مساحت 2 اینچ مربع یا یک ظرف سرباز ،تعداد کلی شمارش میکروبی کمتر از پرگنه (کنونی ) و تعداد شمارش قارچی کمتر از پنج باشد .ضمن بازرسی چشمی که به عنوان یک تکنیک آزمایشی صورت می گیرد ،شمارش های بین 10تا 30 پرگنه به عنوان آلودگی متوسط و بالاتر از 30 پرگنه به عنوان آلودگی سنگین تلقی می گردد .برای این که قدرت تاثیر مواد ضد عفونی به حداکثر برسد ،مدیر واحد جوجه کشی باید همه سطوح و دستگاه ها را بازرسی کند تا از عاری بودن آنها از اجرام آلی مطمئن شود.

                        ارتباط :

                        بر قراری یک رابطه اطلاعاتی مناسب از اهمیت اساسی بر خوردار است .مدیر واحد مرغ مادر باید هر اتفاقی را که در گله ها پیش می آید به مدیر واحد جوجه کشی اطلاع دهد .به عنوان مثال گزارش دهد که تخم مرغ ها تصادفا خیس شده اند یا تعداد زیادی از تخم مرغ ها روی بستر گذارده شده اند یا این که موقتاً تخم مرغ ها در اطاقی که هوای سرد داشته نگهداری شده و دچار عرق زدگی شده اند و خلاصه از این قبیل اطلاعات .
                        مدیر واحد جوجه کشی می تواند این اطلاعات را برای تنظیم زمان خواباندن تخم مرغ ها یا تصحیح روشهای بهسازی به کار برد تا تعداد تولید جوجه های سالم به حداکثر برسد . اگر مدیر واحد جوجه کشی از مشکلاتی که در واحد مرغ مادر اتفاق می افتد با اطلاع نباشد ممکن است که تعداد فراوانی از تخم مرغ ها در جوجه کشی دچار اختلال گردیده و ضایع شوند .
                        همین طور هم مدیر واحد جوجه کشی باید اطلاعاتی که ممکن است به افزایش تاثیر کلی عملیات کمک نماید از قبیل تعداد غیر عادی تخم مرغ های ترک دار – بدقواره و یا کثیف را به مسیر گله مادر کزارش نماید .همین نوع ارتباط نیز باید بین مدیر واحد جوجه کشی و پرسنل بخش پرورش جوجه برقرار باشد ،به عنوان مثال ،فردی که در بخش جوجه های گوشتی کار می کند با پیشنهاد این که اگر مدیر واحد جوجه کشی ،تحویل جوجه ها را تا چند ساعتی به تاخیر بیندازد تا سالن پرورش جوجه ها آماده شود می تواند مقدار قابل ملاحضه ای از پول شرکت را صرفه جویی نماید .مسئول این بخش باید در صد تلفات جوجه ها را در اولین و دومین هفته به مدیر واحد جوجه کشی گزارش دهد .
                        با اطلاعات مربوط به در صد تلفات می توان میزان موفقیت عملیات مربوط به گله مادر و بخش جوجه کشی را ارزش یابی نمود .مدیر واحد جوجه کشی باید ویژگی های جوجه ی تحویلی از جمله سن گله ی مرغ مادر که جوجه ها از آن گله حاصل شده اند ،مدت زمانی که جوجه ها به طور غیر عادی در اطاق نگهداری معطل شده اند و سایر عواملی را که می توانند بر شرایط عمومی جوجه ها تاثیر گذارند را به پرسنل وبخش پرورش اطلاع دهد .

                        جوجه های سالم :

                        مدیر واحد جوجه کشی در برابر کار هرگز تمام نشدنی مقابله با آلودگی قرار دارد .
                        چندین ساعت از هر روز ،صرف تمیز کاری و ضد عفونی محیط جوجه کشی می شود .هر روز صبح بعد از یک پاکسازی همه جانبه دوباره با بیرون آوردن جوجه های هچ شده از دستگاه همه جا کثیف و آلوده می گردد و هیچ تضمینی جهت پاک نگهداری تخم مرغ های وارده برای جوجه کشی وجود ندارد .
                        مدیریت صحیح در هر یک از 12 بخش مورد بحث در این مقاله ،باعث تولید جوجه های سالم خواهد شد .


                        12 components of good hatchery sanhtathon
                        By :joseph mouldhn.jeanna Wilson
                        Misset-world poulry dec 90/jun91



                        دکتر کریم نیکپور تهرانی

                        شرکت سیمرغ ۱۴ تیر ۱۳۸۹

                        امید وارم مفید باشه http://hatchery.blogfa.com/

                        مواظب اعمالمان باشیم

                        کسی نمیداند

                        آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                        دیدگاه


                          پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                          ماشین یا دستگاه جوجه کشی به وسیله ای اطلاق میشود که قابلیت ایجاد شرایطی مشابه با آنچه یک پرنده ی مادر بطور غریزی برای تبدیل تخم ها به جوجه فراهم میکند را داشته باشد ، شرایطی که هر تخم نطفه داری در آن قرار بگیرد در زمان مشخصی بسته به نوع پرنده به جوجه تبدیل خواهد شد و این شرایط عبارتند از :

                          ۱- دمای کافی و یکنواخت

                          ۲- رطوبت کافی و یکنواخت

                          ۳- چرخاندن تخم ها برای جلوگیری از چسبیدن به پوسته

                          ۴- تهویه ی مناسب

                          پس هر دستگاه یا ماشین جوجه کشی برای تبدیل تخم به جوجه بایستی شرایط فوق را دارا باشد .

                          ::: تامین و تنظیم دما در ماشین جوجه کشی :::

                          حرارت مورد نیازدر ماشین جوجه کشی از قدیم به روشهای مختلف تامین شده است ، از سوزاندن فضولات حیوانات در ماشینهای جوجه کشی مصریان باستان و مردم چین باستان گرفته تا پارافین و نفت و الکل و آب گرم و نیروی الکتریسیته که امروزه نیروی الکتریسیته تقریبا در اکثر دستگاههای جوجه کشی بعنوان منبع تامین حرارت مورد استفاده قرار میگیرد .

                          تنظیم دما نیز با ابزار و روشهای مختلفی انجام می شده است , دریچه های تعبیه شده در بدنه ماشینهای جوجه کشی قدیمی ابتدایی ترین روش تنظیم دما بوده هر چند روشهای متداولی بسته به نوع دستگاه مرسوم بوده و هست مثل ترموستات الکتریکی ، کپسول اتری ،کلید جیوه ای ، دماسنج جیوه ای تماسی ، کلیدهای حرارتی الکتریک ( ترموستاتهای مکانیکی ) و . . .

                          اما امروزه با پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی ترموستاتهای الکترونیکی با مدارهای ییچیده و سنسورهای فوق حساس با کنترل دقیق دما تا ۲ دهم درجه ، کنترل دما در ماشینها ی جوجه کشی را بسیار قابل اطمینان کرده هرچند بکار بردن این ترموستاتها تا حدی هزینه های ساخت دستگاه های جوجه کشی را بالا برده اما تا حد قابل توجهی میزان ریسک را کاهش داده و به نوعی کاربا دستگاههای مجهز به این ترموستات ها برای کاربران ساده تر شده است .

                          ::: تامین و تنظیم رطوبت در ماشین جوجه کشی :::

                          رطوبت یکی از عوامل تعیین کننده ی درصد موفقیت در جوجه کشی می باشد ، تنها منبع تامین رطوبت آب است و تولید رطوبت از آب به روشهای مختلفی امکانپذیر است ، در ابتدایی ترین نوع قرار دادن یک ظرف آب در ماشین جوجه کشی باعث ایجاد رطوبت میشود حال اگر بتوان سطح آب را بصورت معینی تنظیم کرد و میزان آن را با یک رطوبت سنج ساده اندازه گیری کرد به نحو مطلوب تری میتوان بر رطوبت مورد نیاز فرآیند جوجه کشی نظارت داشت.

                          پاشش آب در محیط بوسیله ی پمپ مخصوص و یا به کارگیری از مدارات الکترونیکی جهت تولید بخار سرد یا همان مه سازها یا رطوبت سازهای آلتراسونیک میتواند روش موثری در تامین رطوبت مورد نیاز باشد .

                          ::: چرخش :::

                          یکی دیگر از لازمه های جوجه کشی موفق چرخاندن تخمها در زمانهای مشخص میباشد ، بصورت طبیعی مشاهده شده است مرغ مادر به جهت جلوگیری از چسبیدن زرده به پوسته و کیسه هوای درون تخم بطور متوسط هر ۳۵ دقیقه اقدام به چرخش تخمها میکند ، در مقیاس صنعتی اینکار را هر ۱ ساعت یکبار برای تخم مرغ و هر ۲ تا ۴ ساعت یکبار برای تخم بلدرچین بوسیله ی موتورهای الکتریکی یا فشار جکهای بادی انجام میدهند و نحوه مرسوم چرخش تخمها بدین ترتیب است که با توجه به قرار گرفتن سر کوچک تخمها بسمت پایین در شانه ی مخصوص دستگاه جوجه کشی این شانه را ۴۵ درجه نسبت به افق تغییر زاویه داده و پس از گذشت مدت زمان مشخص این تغییر زاویه ۴۵ درجه ای نسبت به افق را از طرف مقابل اعمال میکنند باید توجه داشت هر گونه چرخش باید به آرامی و بدون تکانهای شدید انجام پذیرد زیرا تکان شدید باعث صدمه به جنین شده و از میزان موفقیت در جوجه کشی میکاهد . هر چند چرخش بصورت دستی نیز انجام میگیرد اما به دلایل مختلف از جمله مسائل بهداشتی و نوسانات دما و رطوبت به علت باز شدن درب دستگاه توصیه نمیشود .

                          نویسنده : واحد تحقیقات و آموزش رویان گستر
                          مواظب اعمالمان باشیم

                          کسی نمیداند

                          آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                          دیدگاه


                            پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                            امید وارم اینام مفید باشه این طور که به نظر میرسه ما خیلی رو مسئله دما و ..... حساسیم
                            مواظب اعمالمان باشیم

                            کسی نمیداند

                            آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                            دیدگاه


                              پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                              نوشته اصلی توسط محسن مهدی
                              امید وارم اینام مفید باشه این طور که به نظر میرسه ما خیلی رو مسئله دما و ..... حساسیم
                              سلام
                              محسن جان می گم اینایی که ارسال کردی همشو خوندی #:S اگر واقعا خونده باشی بگو تا من هم کامل بخونم

                              یکم خلاصه وار مطالب رو بفرست تا کاربر بشینه بخونه :surprised:
                              برد جوجه کشی:
                              مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)


                              مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

                              دانلود

                              توجه:
                              این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
                              برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

                              آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

                              دیدگاه


                                پاسخ : اونایی که دنبال دستگاه جوجه کشی می گردن بیان تو

                                نوشته اصلی توسط mohammad...
                                سلام
                                محسن جان می گم اینایی که ارسال کردی همشو خوندی #:S اگر واقعا خونده باشی بگو تا من هم کامل بخونم

                                یکم خلاصه وار مطالب رو بفرست تا کاربر بشینه بخونه :surprised:
                                سلام داداش محمد اره خوب خوندم از جایی کپی کردم شرمنده دیگه نشد از این خلاصه تر بشه
                                محمد جان بنظر من شاید کسایی که میگن راندمان جوجه در اوری کمه بعلت اینه که یه سری نکات رو رعایت نمیکنن

                                مثلا ضد عفونی تخم مرغ ها و خیلی نکات دیگه که خیلی ساده بنظر میرسن اما کسی دقت نمیکنه به اونا من قبلا یه دستگاه جوجه کشی درست کردم ترموستات و رطوبت سنج کارخونه ای داشت از یه تایمر و یه الارم یه ترانس 24 استفاده کردم و یه موتور گیریبکس که از تو ماشین کپی در اوردم 32/31تا تخم 13 تا در اورد بعدا متوجه شدم که نطفه نداشتن و بعلت شوکی که موتور واردکرده در نیومدن راک من شبیه دوتانردبون روی هم بود که اخریا در اوردن و اولیا نه
                                تخم ها هم کبک بود.
                                مواظب اعمالمان باشیم

                                کسی نمیداند

                                آخرین خداحافظی اش چه وقتیه ؟

                                دیدگاه

                                لطفا صبر کنید...