اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگ

نوشته اصلی توسط sadeghmojtabaei
    با سلام خدمت اساتید گرامی.

آیا avr های جدید مثل atmega2561 را می توان با این پروگرمر ها پروگرام کرد؟
    آیا با پروگرمر jtag ice گفته شده می توان این کار را کرد؟
    در avr studio 4 و یا حتی Atmel studio اصلا چنین میکروکنترلری در قسمت پروگرام کردن وجود ندارد با وجود اینکه در هنگام انتخاب میکرو برای ایجاد پروژه این میکروکنترلر وجود دارد(البته فقط در atmel studio).
    در نرم فزار Progisp این میکروکنترلر وجود داشت و با پروگرامر Usbasp پروگرام شد ولی برنامه روی آن کار نداده و وقتی verify flash را نیز می زنم با اررور مواجه می شوم.
    و یک سوال دیگر اینکه اگر مثلا همین میکروکنترلر را اشتباها روی حالت external Clock قرار دهیم چگونه باید این منبع کلاک را برای آن ایجاد کرد؟
    آیا فرکانس باید توسط میکرو کنترلر دیگری روی پایه ی Xtal1 اعمال شود؟
    چگونه می توان فیوز بیت های این میکروکنترلر را بازیابی کرد؟
    آیا با پروگرامر های پارالل stk 200/300 قدیمی می توان این کار را انجام داد.
    با سلام ماشالله چقدر ایا !!!!!!
    سطر به سطر جوابهاشونو میدم

خیر نمیشه هیچ کدوم از پروگرامرهای معرفی شده ایم میکروهارو ساپورت نمیکنن
    خیر نمیشه چون ورژن 5 یا 6 که این میکروهای جدید رو ساپورت میکنن JTAG ICE رو ساپورت نمیکنن
    چرا هست به شرطی که پروگرامر مناسب رو انتخاب کرده باشید
    این میکرو اگر اشتباه نکرده باشم باید از طریق PDI پروگرام بشه که Usbasp این امکان رو نداره
    این کلاک رو میتونه هر نوع اسیلاتوری تولید کنه چه میکرو باشه یا یه 555 فرقی نمیکنه
    برای بازیابی فیوزبیتها باید از پروگرامر پارالل استفاده کنید که اگر اشتباه نکرده باشم این میکروهای جدید این امکان رو هم ندارن
    در ضمن منظور از پارالل stk 200/300 یا درگاهی که به کامپیوتر وصل میشه نیست بلکه روش پروگرامینگ اون هست
    پروگرامر stk 200/300 یه پروگرامر SPI ساده هست تنها پروگرامر پارالل اتمل stk500 هست که اگر در مد HV Prog به میکرو وصل بشه باید 3 پرت یعنی حدود 20 پین رو به میکرو اتصال بدید تا میکرو رو بتونید پروگرام کنید

قبلا مفصلا در مورد پروگرامر پارالل بحث شده
    بهترن راهی که بشه فهمید یه میکرو با کدوم پروگرامرها پروگرام میشه در اتمل استادیو پنجره دیوایس سلکشن هست
    و ارزنترین پروگرامری که بشه اکثر میکرو های اتمل رو پروگرام کرد حتی جدیدترین میکروهاشو AVRISP MKII هست

به همین سادگی :nice:
    تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
    به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامری بدون نیاز به کامپیوتر)

سلام.واقعا خیلی ممنون.
      به هیچ وجه این احتمال را نمی دادم که نتوان با پروگرامر های قبلی این میکروکنترلر را پروگرام کرد.در انتهای دیتاشیت هیچ تفاوتی برای پروگرام کردن نسبت به mega128 یا mega64 نمی بینم.حتی در اپلیکیشن نوت AVR097 که در رابطه با مهاجرت از mega128 بهmega2561 است هیچ نکته ای در رابطه با تفاوت در پروگرام کردن نیامده است پس چرا پروگرامر هایی مانند usbasp نمی توانند این میکروکنترلر را پروگرام کنند؟

دیدگاه

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگ

سلام.واقعا خیلی ممنون.
        به هیچ وجه این احتمال را نمی دادم که نتوان با پروگرامر های قبلی این میکروکنترلر را پروگرام کرد.در انتهای دیتاشیت هیچ تفاوتی برای پروگرام کردن نسبت به mega128 یا mega64 نمی بینم.حتی در اپلیکیشن نوت AVR097 که در رابطه با مهاجرت از mega128 بهmega2561 است هیچ نکته ای در رابطه با تفاوت در پروگرام کردن نیامده است پس چرا پروگرامر هایی مانند usbasp نمی توانند این میکروکنترلر را پروگرام کنند؟
        با سلام

برادر با تحقیقی که کردم باید STK500 ساپورتش کنه البته فقط در اتمل استادیو 6

در این لینک لیست همه میکروهایی که STK500 ساپورتشون میکنه اومده و میکروی مد نظر شما در لیست هست
        ولی اینکه چرا این پروگرامر درپیت usbasp نتونسته پروگرامش کنه نمیدونم در کل امکانشو داره و باید بتونه

دیدگاه

با سلام و تشکر به خاطر پاسخ شما.

من پروگرامر jtag را از روی pcb ای که شما قرار دادی ساختم ولی وقتی پروگرامر را وصل می کنم پی از مدتی خود به خود قطع می شود.چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟

دیدگاه

سلام
            من پروگرامر jtagice رو ساختم. AVR studio میشناسه پروگرامرو اما نمیتونم با میکرو ارتباط برقرار کنم که دیباگش کنم.
            کسی تا به حال به این مشکل برنخورده ؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟؟ :angry: :angry: :angry:

دیدگاه

با سلام و تشکر به خاطر پاسخ شما.

من پروگرامر jtag را از روی pcb ای که شما قرار دادی ساختم ولی وقتی پروگرامر را وصل می کنم پی از مدتی خود به خود قطع می شود.چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟
              نوشته اصلی توسط navid.h
              سلام
              من پروگرامر jtagice رو ساختم. AVR studio میشناسه پروگرامرو اما نمیتونم با میکرو ارتباط برقرار کنم که دیباگش کنم.
              کسی تا به حال به این مشکل برنخورده ؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید؟؟؟ :angry: :angry: :angry:
              شک نکنید که مشکلی هست
              لطفا به دقت قطعات مونتاژ شده و یا پروگرام میکروی خود پروگرامر رو دوباره چک کنید

دیدگاه

درست شد. یه سوال ... من وقتی تو avr studio یه برنامه مینویسم بعد start debugging رو میزنم برنامه رو روی حافظه فلش میریزه ؟؟ یعنی من با این کار پروگرامش کردم ؟؟ پس چرا وقتی می خوام با خود برنامه فیوز بیتهارو ست کنم نمیشه ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
                  با سلام

لطفا در مورد این موضوع دیگه بحث نشه بنده عکس هر دو نوع یعنی میکرو MEGA8535 برای STK500 یا AVRISP (فیوزبیت هر دو مشابه هست) و میکروی MEGA16 برای ICE JTAG رو همینجا براتون میزارم

امیدوارم دیگه مشکلی نباشه

فیوزبیتهای میکرو MEGA8535 برای STK500 یا AVRISP

فیوزبیتهای میکرو MEGA16 برای JTAG ICE

سلام.بخشید که خیلی سوال می کنم.اما این چه پروگرامر jtagی هست که فیوز بیت jtagen غیر فعاله؟
                  و سوال دیگر اینکه من یک پروگرامر jtag ساختم.وقتی atmega16 روی پروگرامر نیست پروگرامر به خوبی شناسایی می شود و قطع نمی شود.ولی وقتی میکروکنترلر را روی پروگرامر می زنم پس از مدتی اتصال قطع می شود.به نظر شما مشکل از کجا می تواند باشد؟

دیدگاه

سلام.بخشید که خیلی سوال می کنم.اما این چه پروگرامر jtagی هست که فیوز بیت jtagen غیر فعاله؟
                    و سوال دیگر اینکه من یک پروگرامر jtag ساختم.وقتی atmega16 روی پروگرامر نیست پروگرامر به خوبی شناسایی می شود و قطع نمی شود.ولی وقتی میکروکنترلر را روی پروگرامر می زنم پس از مدتی اتصال قطع می شود.به نظر شما مشکل از کجا می تواند باشد؟
                    من که ساختم همچین مسائلی نداشت. شما اگر یک عکس از مدارت یا شماتیکی که کار کردی بذاری بهتر میشه فهمید.
                    من روی هم برد بورد هم فیبر آماده و هم PCB ساختم همش رو هم جواب گرفتم

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید محترم
                      من دنبال نقشه ساده ترین پروگرامر USB که تو کدویژن ساپورت میشه هستم. دوستان لطف کنن راهنمایی کنن.

دیدگاه

سلام خدمت دوستان به خصوص آقای اسدی

من اومدم با پروگرامر STK500 میکرو ATMEGA8 رو پروگرم کنم و یه بار که با کدویژن پروگرم کردم و فیوزبیت SPIEN رو خود بخود غیر فعال کرد و اینو از اونجا فهمیدم که دیگه نمیشد پروگرمش کنم توی حالت ISP و ارور "STK500 error entering programming mode" می داد.بعدش اومدم توی AVR Studio و اونجا تو بخش فیوزبیت ها SPIEN تیک نداشت و یه علامت سوال کنار مربعش بود.بعدش اومدم یه ATMEGA8 دیگه برداشتم وصل کردم به پروگرامر و SPIEN تیک داشت(یا این که خودم تیک زدم یادم نیست) ولی اون علامت سواله هنوز کنارش بود و با AVR Studio پروگرم کردم.بعدش خواستم دوباره برنامه بریزم روی میکرو دیدم که SPIEN تیک نداره و نمیشد دیگه توش برنامه بریزم.این مشکل از کجاست؟

یه سوال دیگه هم که از آقای اسدی دارم اینه که توی پروگرامری که از شما خریدم توی پورت پاراللش ، پایه های 4 و 5 با لحیم به هم اتصال پیدا کردن.اشتباهی رخ داده یا نه باید همین طوری باشه؟

خیلی ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط E.N
                          سلام خدمت دوستان به خصوص آقای اسدی

من اومدم با پروگرامر STK500 میکرو ATMEGA8 رو پروگرم کنم و یه بار که با کدویژن پروگرم کردم و فیوزبیت SPIEN رو خود بخود غیر فعال کرد و اینو از اونجا فهمیدم که دیگه نمیشد پروگرمش کنم توی حالت ISP و ارور "STK500 error entering programming mode" می داد.بعدش اومدم توی AVR Studio و اونجا تو بخش فیوزبیت ها SPIEN تیک نداشت و یه علامت سوال کنار مربعش بود.بعدش اومدم یه ATMEGA8 دیگه برداشتم وصل کردم به پروگرامر و SPIEN تیک داشت(یا این که خودم تیک زدم یادم نیست) ولی اون علامت سواله هنوز کنارش بود و با AVR Studio پروگرم کردم.بعدش خواستم دوباره برنامه بریزم روی میکرو دیدم که SPIEN تیک نداره و نمیشد دیگه توش برنامه بریزم.این مشکل از کجاست؟

یه سوال دیگه هم که از آقای اسدی دارم اینه که توی پروگرامری که از شما خریدم توی پورت پاراللش ، پایه های 4 و 5 با لحیم به هم اتصال پیدا کردن.اشتباهی رخ داده یا نه باید همین طوری باشه؟

خیلی ممنون
                          با سلام

اینکه میفرمایید علامت سوال داره معنیش اینه که شما نمیتونی اون رو تغییر بدی
                          این حالت فقط در AVR Studio ورژن 4 وجود داشت یعنی شما وقتی قرار بود مثلا با isp پروگرام کنی دیگه فیوزهایی که با تغییرشون امکان پروگرام با ISP از بین میرفت حفاظت میشد
                          ولی اینکه خودبه خود از بین بره و بشه برشداری ممنم نیست
                          یعنی وقتی که SPIEN رو بخوای دیسیبل بکنه قبل از پروگرام کردن وارنینگ میده که ایا اطمینان دارید ؟؟؟؟
                          در صورتی که خودبه خود این اتفاق میفته پس حتما مشکل داره
                          در مورد سوال دومتون هم نباید اینطور باشه و اگر اینطور هست باید از هم جدا کنید .

شرمنده اگر اینطور که میفرماید باشه بیدقتی از بنده بوده باید بهتر تست میکردم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
                            ولی اینکه خودبه خود از بین بره و بشه برشداری ممنم نیست
                            یعنی وقتی که SPIEN رو بخوای دیسیبل بکنه قبل از پروگرام کردن وارنینگ میده که ایا اطمینان دارید ؟؟؟؟
                            در صورتی که خودبه خود این اتفاق میفته پس حتما مشکل داره
                            نظری ندارین راجع به این که چطور این دیسیبل شدن فیوزبیت رو از بین ببرم.مشکل از کجاست؟طول کابلی فلتی که استفاده می کنم حدود 80 سانته.آیا اون میتونه چنین اشکالی رو به وجود بیاره؟
                            نکته ای که هست اینه که به کامپایلری که استفاده می کنم ربطی نداره چون هم تو کدویژن و هم AVR Studio این اتفاق می افته.تازه فکر کنم کدویژن اصلاً به SPIEN دسترسی نداشته باشه.پس این تغییر فیوزبیت به خاطر نویز هست؟ببخشید که این طور میگم احتمال داره فقط این پروگرامری که دست من هست باعث این اتفاق بشه؟خیلی ممنون

دیدگاه

سلام
                              آیا امکان سازگار کردن پروگرمر avr jtag آقای اسدی ویا دوتای دیگه با اتمل استودیو 6.1 وجود داره ؟

دیدگاه

سلام خدمت آقای اسدی

من چند تا مشکل دارم با تنظیم فیوزبیت ها تو حالت پارالل.بی زحمت راهنمایی کنین
                                اتصالات آیسی هم درسته و بررسی کردم که مسیر ها قطع نباشن و . . .

اول این که برای این که فیوزبیت ها رو تغییر بدم حتماً باید اول کلاک رو روی RC داخلی تنظیم کنم و بعدش تازه میشه فیوزبیت ها رو تغییر داد.

مشکل دیگه اینه که وقتی فیوزبیت رو میزارم روی RC داخی و بعدش read رو میزنم میگه کلاک روی 8 مگ خارجی هست و این در صورتی هستش که اگه همین الآن کابل ISP رو وصل کنم و فیوزبیت های میکرو رو تو حالت ISP بخونم میگه روی RC داخلی هست و تا زمانی که کلاک رو از RC داخلی تغییر ندم به راحتی میشه توی حالت ISP فیوزبیت ها رو تغییر داد.

مشکل دیگه اینه که اگه توی حالت پارالل فیوزبیت رو بخوام از RC داخلی به کریستال خارجی تغییر بدم Failed میشه و حتما باید این کار رو در حالت ISP انجام بدم.این در صورتی هست که شما توی فایل ویدیویی که گذاشتین این کارو به راحتی توی حالت پارالل انجام میدادین.

مشکل دیگه اینه که توی حالت پارالل اگه میکرو رو پروگرم کنم این ارورو میده :ولی اگه توی ISP پروگرم کنم ارور نمیده
                                http://s5.picofile.com/file/8109834626/error3.jpg

در کل این طوری بگم که توی حالت پارالل ، فیوزبیت ها رو فقط میتونم به داخلی تغییر بدم و اگر این کارو بکنم تازه میتونم سایر فیوزبیت ها رو تنظیم کنم و هم چنین اگه read رو بزنم بازم میگه کلاک رو خارجی هست.تغییر کلاک به کریستال خارجی هم فقط در حالت ISP امکان پذیره.میکرویی هم که استفاده می کنم MEGA8 هست.

یه چیز دیگه اینه که با این که کلاک رو RC داخلی تنظیم شده ولی کدویژن Error entering programming mode میده در صورتی که دفعه اول که از میکرو استفاده کردم این طوری نبود.

ارور های موقع تغییر فیوزبیت توی حالت پارالل.ولتاژ 12 ولت هم به پروگرمر وصله
                                http://s5.picofile.com/file/8109831800/error.jpg

http://s5.picofile.com/file/8109831876/error2.jpg

ببخشید سوالام زیاد بود ولی گفتم از خودتون بپرسم.خیلی ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X