اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

نوشته اصلی توسط amir894
    گرفتم 16 ولته :eek: چرا اینطوری شد !!!!!!!!! :eek: :eek: :eek:
    http://upload7.ir/imgs/2014-03/14364145991585127437.jpg
    شما به جای خازن پلی استر از MKP یا همون MKT استفاده کنید با ظرفیت 10 میکرو تو پاساژ امجد هست

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

نوشته اصلی توسط amir894
      گرفتم 16 ولته :eek: چرا اینطوری شد !!!!!!!!! :eek: :eek: :eek:
      http://upload7.ir/imgs/2014-03/14364145991585127437.jpg
      ظرفیت خازن خیلی کم است یعنی به ازای دو میکرو فاراد 16 ولت دریافت کرده ایم پس برای 45 ولت به 6 خازن موازی نیاز داریم.
      االبته شما می تونید کم کم خازن ها را به صورت موازی اضافه کنید تا به ولتاژ مورد نظر برسیم.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط پویا نجارزاده
        شما به جای خازن پلی استر از MKP یا همون MKT استفاده کنید با ظرفیت 10 میکرو تو پاساژ امجد هست
        نیازی به خازن 10 میکرو فاراد نیست با چند عدد از همین خازنهای 1 میکرو به صورت موازی میشه به ولتاژ مورد نظر رسید.

sigpic

دیدگاه

اگه بخام مقدار امپر رو مشاهده کنم چه جوریه؟؟؟ اتصال کوتاه که ندم

دیدگاه

:wow: :wow: :wow: :wow: :wow: اقا با چهار تا خازن تونستم به 28 ولت برسم :applause: :bye
            دیگه خازن ندارم باید برم بگیرم و امتحان کنم. فقط یه مشکل جدی بعد از اینکه مدار رو از برق میکشم هنوز چند ولتی تو خازن ها هست و اگه دست بزنم برق داره چطور میشه برق مونده رو تخلیه کرد
            http://upload7.ir/imgs/2014-03/82585547551065745003.jpg

دیدگاه

دو تا دیگه تو خرت و پرتا پیدا کردم شد 39 ولت ولی پیزو داغ میشه!!!با ترانس 48 ولت که بهش میزدم این قدر داغ نمی شد؟ oo:

عکس خودمونی شدن خازن ها :mrgreen:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir894
                :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: اقا با چهار تا خازن تونستم به 28 ولت برسم :applause: :bye
                دیگه خازن ندارم باید برم بگیرم و امتحان کنم. فقط یه مشکل جدی بعد از اینکه مدار رو از برق میکشم هنوز چند ولتی تو خازن ها هست و اگه دست بزنم برق داره چطور میشه برق مونده رو تخلیه کرد
                http://upload7.ir/imgs/2014-03/82585547551065745003.jpg
                سلام بالاخره موفق شدی ؟؟؟ بدون ترانس مدار کار هم کرد یا نه ؟؟؟
                باید یه مقاومت 100 کیلو با خازنها موازی کنی
                اگه بتونی خازن ام کا تی یک میکرو 250 ولت ای سی بگیری چون ظاهرش مستطیلی هست تو ابعاد کوچکتر جا میشه
                راستی پیزو داغ می کنه یا ترانزیستور ؟؟؟
                مدار چطور کار میکنه؟؟؟
                برای سنجش جریان مدار باید آمپر متر رو با خازنهات سری کنی یعنی سیم برق شهر میاد میره تو آمپر متر ای سی بعد سر دیگه سیم میره به خازن ها و بعد از خازنها میره تو پل دیود و سیم دیگر برق شهر مستقیم وصل میشه به سر دیگه پل دیود

sigpic

دیدگاه

مدار کار می کنه ولی باید تنظیمش کنم و با سلف ها ور برم تا بهتر بشه از این خازن ام کا تی یک میکرو 250 ولت ای سی چند تا باید بگیرم oo:؟
                  ترانزیستور داغ نمیکنه فقط پیزو داغ میشه :eek: البته داغ هم که نه ولی یوخده گرم میشه :eek:

خازن گرفتم میام نتیجه رو میگم :nerd: by

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان با انگیزه و خوبم .
                    من حدود یک هفته هست که دارم این بحث را دنبال میکنم و سعی در ساخت این پروژه دارم . از انگیزه هرچی بگم کم گفتم . تلاش هم که تعریف از خود نباشه هر روز جمهوریم و دارم قطعه میخرم میارم تست میکنم . گفتم انشا الله جواب که داد بیام تجربیاتم را بگم که متاسفانه نمیشه :sad:
                    اول بگم که من حدودا 12 صفحه اول این بحث را به همراه صفحات 40 به بعد خوندم . بعد به ذهنم رسید که این پیزو را که با فرکانس 1.65 کار میکنه به وسیله یک پالس و ماسفت راه اندازی کنم که تازه متوجه شدم قبل از من به ذهن آقا ناصر عزیز هم رسیده بوده :mrgreen: و ظاهرا از صفحه 39 به بعد متوجه شدن که این کار شدنی نیست و من هم بعد از تجربه متوجه شدم که مثل اینکه نمیشه . حلا کارهایی که کردم را میگم . البته این افکار زمانی به ذهنم رسید که مدار صفحه 40 را بستم و هرکاری کردم جواب نگرفتم .
                    خوب یه قطعاتی هست به اسم کریستال اسیلاتور که خیلی دقیق و خوب هستن ، تا جایی که تا n رقم :icon_razz:اعشار فرکانس خروجیشون را تضمین میکنن . خب من اول رفتم دنبال یه کریستال 1.65000 که همونطور که انتظار میره و همیشه هم انقدر خوش شانس نیستم ، همچین کریستالی وجود نداره و تازه اونجا فهمیدم که اینا استاندارد دارن و هر فرکانسی که بخوای ندارن . این کریستال ها چهارتا پایه دارن که دوتاش مال تغذیه هست (حداکثر 5) و یکی خروجی و اونیکی هم بدون استفاده است . ببخشید توضیح میدما خیلی ها میدونن و اصلا شاید تو همین تاپیک بحث شده باشه برای کسایی که نمیدونن میگم. خب من دنبال این کریستال ها که خیلی هم کمیابند گشتم تا بلاخره یه جا را پیدا کردم که انواع مختلفش را داشت و اتفاقا بیشتر کارش هم همین بود . طبقه دوم پاساژ توکل (بالاتر از پل حافظ) یه فروشگاه به اسم البرز . توی رنج کاری ما فرکانس 1 و 1.8XXX مگاهرتز پیدا میشد که هیچکدوم به درد ما نمیخورد . همونجا یه فکری به ذهنم رسید و یه کریستال 3.2768 مگاهرتز خریدم که عکسش را میزارم .

قیمت این قطعه 4 تومان بود . ممکنه بپرسید کریستال 3.2768 به چه درد میخوره ؟ خب الان میگم . من قبلا سر یه پروژه ای نیاز داشتم یه فرکانس 40 مگ را به فرکانس های کمتر تقسیم کنم و برای این کار از یه CPLD به اسم XC9572 استفاده کردم . CPLD ها و FPGA ها آی سی های برنامه پذیری هستند که زبان برنامه نویسی خاص خودشون را دارند VHDL و ... ولی یه زبان گرافیکی هم دارند که میتونید باهاش کل مدارهای درس مدار منطقی را ببندید و روی آی سی برنامه ریزی کنید . خب من یه T فلیپ فلاپ کشیدم . T را به VCC دادم و کلاکش را به کریستال 3.2768 خودمون وصل کردم . خب به همین راحتی خروجی T فلیپ فلاپ فرکانس را نصف میکنه و میشه 1.6384 که خیلی به 1.65 نزدیکه . البته میدونم به کاربردن CPLD هزینه داره و بعدا این فکر را با یه قطعه دیگه انجام میدیم . خلاصه من این مدار را پیاده کردم و دقیقا کلاک 1.63 را با اسکوپ خوندم .
                    مرحله بعد آماده سازی این کلاک برای راه اندازی ماسفت بود که نیاز به یک راه انداز سریع داشت . اول یه اوتوکوپلر سریع خریدم که مثلا سریع بود و جواب نداد . بعد با راه انداز ماسفت آشنا شدم و یک راه انداز سریع و خوب گیر اوردم به اسم TC4426 به قیمت 3 تومان که قیمتش به کاری که میکنه می ازره واقعا . البته چون من به علت جابجا وصل کردن تغذیه 5 و 40 روی برد تست کریستال و CPLD و همه ی موجودات را در یک لحظه سوزوندم :redface: دیگه موفق به تست این راه انداز با فرکانس 1.63 نشدم ولی یه فرکانس 1.33 با میکرو مگا32 درست کردم و بهش دادم و به خوبی سطح 0 تا 5 را به 0 تا 12 تبدیل کرد !! به خوبی ها !! . فقط مونده بود این پالس حاظر و آماده را به گیت یه ماسفت بدم و کار تموم . که من ماسفت IRF840 را انتخاب کردم و این پالس را دادم و متاسفانه سرعت اون اصلا خوب نیست و به هیچ عنوان از پالس تبعیت نکرده و از خودش تبعیت میکند و یه موجود عجیب در خروجی اش می افتد .
                    قبلا بگم برای نصف کردن فرکانس 3.27 میشه از یه JK فلیپ فلاپ استفاده کرد که فرکانس بالا راهم جواب میده قیمتش هم خیلی ارزونه(در حد 300 یا 400 تومن) . CD4027 یه نمونه اش هست که دو تا JK داخلش داره و ما یه دونش را میخوایم . J و K را به هم وصل کرده به تغذیه میزنیم . فرکانسی که میخواهیم نصف کنیم یه کلاک زده و از خروجی نصف شده ی آن را میگیریم . به همین راحتی .
                    خلاصه بعد از این شکست بود که صفحه 39 را خوندم و دیدم آقا ناصر هم یه همچین کاری را میخواسته بکنه و بنا به دلایلی که راستش خیلی نفهمیدم چی بود پشیمون شده . و مدار صفحه 40 را طراحی کرده که انصافا هم اگه جواب بده خیلی بهتره دیگه . فقط من دوست دارم جواب دادن قطعی باشه . مثلا بدونم فلان مدار را میبندم اگه درست ببندم قطعا جواب میده . خیلی به قطعات وابسته نباشه .

خب حالا بریم سراغ مدار آقا ناصر عزیز . من مدار شما را سه بار روی سه تا برد سوراخ دار بستم . اول از یه ترانس دوبل 32 استفاده کردم که خب خیلی کم بود . بعد یدونه 16 را با یه 24 که قبلا داشتم سری کردم . با این تغذیه خیلی تست گرفتم . با مقاومت 18 کیلو و سلف 18 دور متاسفانه هیچ جوابی دریافت نشد . با کاهش مقاومت مثلا مدازی کردن 5 کیلو یا 2.2 کیلو با 18 آب به لرزش افتاد و گاها قطراتی نیز به هوا پرتاپ میشد . ولی همونطور که همه تجربه کردن در این حالت ترانزیستور هم به شدت داغ میشد . من حتی یه ابتکار بانمک هم برای کم و زیاد کردن دور سلف انجام دادم . حدود 25 دور سیم پیچیدم و چند موضع اون را با تیغ خراشوندم و بعد با یه سیم به این مواضع وصل کردم تا بتونم به سرعت دور سلف را تغییر داده و تنیجه را ببینم . که متوجه شدم دور سلف ظاهرا در فرکانس تاثیری نداره و خود پیزو و اون خازن 6.8 نانو موثره . درست میگم ؟؟؟؟
                    عکس سلف متغییر :biggrin:

خلاصه هرچی با سلف و مقاومت ور رفتم فقط لرزش ایجاد میکرد . در فاز دوم که همین دیشب بود تصمیم گرفتم ورودی را بازم افزایش بدم برای همین 32 را با 24 سری کردم و شد 56 ولت . زدم به مدار ، حس میکنم رفتارش به نرمال نزدیک تر شد . البته چون خازن ورودی 50 ولت بود مجبور شدم دوتا را باهم سری کنم و الان در واقع خازن ورودی 1100 میکرو 100 ولت هست . خازن 6.8 قبلی را هم که با اهممتر تست کردم و دیدم خیلی دقیق نیست عوض کردم و از این زرد ها که دقیق تره خریدم گذاشتم ترانزوستور هم همونیه که آقا ناصر خودش باهاش جواب گرفته .
                    عکس برد

از نمای نزدیکتر

البته اولش تمیز تر بود الان از بس همه قطعات را باز و بسته کردم کثیف شده . دیشب یه لحظه با موازی کردن مقاومت 5 کیلو با 18 آب روی پیزو به فوران اومد سطحش که کم شد بخار کرد . ولی ترانزیستور به شدت داغ شد . بعد من سعی کردم با کم و زیاد کردم فاصله ی سیم پیچ این فوران را با مقاومت بیشتری ایجاد کنم که نشد . در حال حاضر مقاومت های خیلی کم اصلا جواب نمیدن که به نظرم بهتره و مقاومت های در حد 18 20 15 و .... با کم شدن آب روی سطح پیزو بخار میکنن ولی اگه آب زیاد باشه حتی لرزش محسوسی هم ندارد . در ضمن من دیودی که در مدار آقای چمنی بود هم بین پایه کلکتور و امیتر قرار دادم و به نظرم پاسخ بهتر شده ! .

در ضمن من مدار آقای چمنی را هم بستم که از سمت راست سومی هست :rolleyes: اونم جواب نداد . فقط در لحظه وصل تغذیه یه لحظه میلرزونه و بعد هیچی .

فیلم بخار کردن پیزو مدار آقا ناصر را هم میزارم که انگار زور میزنه یه قطره را بخار کنه از آن بیشتر باشه که هیچ ، فقظ میلرزونه .
                    http://www.aparat.com/v/tpDsv

حالا بگید چی کار کنم. اگه یه ماسفت سریع سراغ دارید که میشه طرح کریستال را باهاش عملی کرد بگید . اگرم که اصلا عملی نیست بگید با این مدار چیکار کنم . من میخواهم سه تا از اینا را برای ایجاد بخار نسبتا زیاد برای یه پروژه توی یه ظرف بذارم . اگه قرار باشه هر مدار انقدر بازی در بیاره که کلافه کننده است . الان بیش از یه هفتس درگیرم . ممنون میشم کمک کنید .

دیدگاه

سلام جناب atakh
                      فرکانس درایور های ماسفت معمولی زیر یک مگا هست و اگه بخوایم بالای این فرکانس کار کنیم باید از درایور های خیلی سریع استفاده کنیم که من اینکار رو کردم اما باز هم فایده نداشت چون تونستم به فرکانس یک مگ برسم فقط
                      در ضمن اینکه برای مدار از اسیلاتور های دیگه استفاده کنیم چون فرکانس بالاست باز هم جواب به جواب خوبی نمی رسیم.
                      این مدار به نام پیرس اسیلاتور هست که پیزو هم نقش خروجی و هم نقش نوسان ساز رو بازی می کنه و راندمان بسیار بالایی داره
                      شما با تغییر مقدار مقاومت و سلف ال دو می تونید به بخار مورد نظر برسید
                      طرح کریستال هم جالب نیست چون شما از دو تا کریستال داری استفاده می کنی چون خود پیزو هم کریستال است
                      طرز کار مدار به این صورت هست که هنگامی که ترانزیستور روشن می شود یک جریان ناگهانی در سلف بوجود می آورد که سبب می شود تا هارمونیک های زیادی بوجود آید و قطعات نوسان ساز از جمله پیزو و خازن ها هارمونیک مورد نظر را جدا می کنند و مدار به نوسان می افتد و اگر دوسر پیزو را با اسکوپ مشاهده کنید ولتاژ آن نزدیک به 150 ولت پیک است که در اثر ضربه ولتاژ سلف بوجود می آید و همان گونه که میدانید هر شکل موج غیر سینوسی ترکیبی از موجهای سینوسی است و شکل موجهایی مثل ضربه پالس ترکیبی از بی نهایت شکل موج است
                      پس ساختن این مدار ساده با راندمان بالا خیلی بهتر از استفاده از کریستال و ماسفت درایور و ... است چون در فرکانس بالا عمل سوئیچینگ راندمان بسیار کمی خواهد داشت و توان تلفاتی در یک سوئیچ همواره تابعی از فرکانس کاری است که اگر در این فرکانس محاسبه شود با در نظر گرفتن ولتاژ 150 ولت در خروجی توان تلفاتی آن مدار از مدار پیرس بسیار بسیار بیشتر خواهد شد.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir894
                        مدار کار می کنه ولی باید تنظیمش کنم و با سلف ها ور برم تا بهتر بشه از این خازن ام کا تی یک میکرو 250 ولت ای سی چند تا باید بگیرم oo:؟
                        ترانزیستور داغ نمیکنه فقط پیزو داغ میشه :eek: البته داغ هم که نه ولی یوخده گرم میشه :eek:

خازن گرفتم میام نتیجه رو میگم :nerd: by
                        داغ کردن پیزو اصلا مهم نیست قصه شو نخور
                        خازن ام کاتی با ظرفیت 1 میکرو راحت گیر میاد قیمتش هم 500 هست در طبقه زیر امجد فکر کنم پیکو قیمت مناسب میده
                        خوشحالم که واقعا این طرح هم جواب داد و موفق شدی من خودم قطعات رو داشتم اما وقت نکردم تست کنم و البته دیگه شما به نتیجه مناسب رسیدی )))))))) و من باید از نتایج شما استفاده کنم

sigpic

دیدگاه

ناصر جون ممنون ولی سوالم این بود که چند تا بگیرم :nerd: یعنی مثل این خازن پلی استر ها باید ۵ یا ۶ تا بگیرم ببندم? oo: یا یکی کافیه ما که دو زاریمون نیوفتاد atakh و ناصر چی بهم گفتن oo: ولی مدار من با ترانس ۴۸ ولت خیلی بخار میکنه :mrgreen: اول میخاستم چند تا پیزو با هم بزارم تو ظرف و استفاده کنم ولی همین یدونه داره ما رو تو بخار محو میکنه :mrgreen: خیلی خوش بحام شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amir894
                            ناصر جون ممنون ولی سوالم این بود که چند تا بگیرم :nerd: یعنی مثل این خازن پلی استر ها باید 5 یا 6 تا بگیرم ببندم? oo: یا یکی کافیه ما که دو زاریمون نیوفتاد atakh و ناصر چی بهم گفتن oo: ولی مدار من با ترانس 48 ولت خیلی بخار میکنه :mrgreen: اول میخاستم چند تا پیزو با هم بزارم تو ظرف و استفاده کنم ولی همین یدونه داره ما رو تو بخار محو میکنه :mrgreen: خیلی خوش بحام شده
                            حق با آقا ناصر هست . خیلی خوبه که شما خوب جواب گرفتی و اینقدر هم فعال میای و کمک میکنی . منم میفهمم که به جواب نزدیکم ولی نمیدونم چرا انقدر زور میزنه . الان بستمش روی برد برد البته بدون جامپر و خیلی تو دل هم که اثر فرکانس بالا خرابش نکنه . و دارم با مقادیر مقاومت و سلف بازی میکنم . انشالله جواب بده .

دیدگاه

amir894 خدا خیرت بده . شما اصلا به آدم انگیزه میدی . رفتم نشستم دوباره از صفحه 40 به بعد را خوندم رسیدم به مدار شما . دیدم دقیقا اتفاقای شما داره واسه من میافته . بعد رسیدم به اون عکسی که از مدارت که جواب داده بود گذاشته بودی http://upload7.ir/imgs/2014-02/90668521196801243978.jpg دور سلفت را شمردم و یک سلف 100 میکرو حلقه ای داشتم که سایز سیمش 0.6 بود ، بازش کردم و با سیم اون، 9 دور ، دور یه چوب بستنی (از این چوب گردها :nerd پیچیدم . دقیقا مثل سلف خودت با همین فاصله ی بین سیم ها . بعد الان با مقاومت 1.2 کیلو دو وات به خوبی آب روی سطح را بخار میکنه :applause:و جالبه که ترانزیستور هم داغ نمیشه (زیاد داغ نمیشه ) در صورتی که قبلا با مقاومت زیر 5 کیلو خیلی خیلی داغ میشد . حتی یه ترانزیستور هم سوخت . الان پیزو را به چسب آکواریوم زدم زیر یه ظرف تا توی سطح آب زیاد تستش کنم . عکس و اطلاعات تکمیلی از ولتاژ ورودی و مقدار نهایی مقاومت ها را فردا قرار میدم .
                              از amir894 و آقا ناصر و آقای چمنی که این پست را راه انداختند تشکر میکنم . احساساتی شدم :cry2:

دیدگاه

خازن mkt

خواهش میکنم :job: :agree: ما هرچی یاد گرفتیم از بچه های انجمن بوده :mrgreen: امروز رفتم امجد و دنبال خازن گشتم ولی نبود حتی یه مغازه تو طبقه منفی یم بود که روی مغازه نوشته بود "دنیای خازن" ولی اونجا هم نداشت :sad: طبقه دوم جلو مغازه سعید یه مغازه بود که گفت 250 ولتش رو داره منم گفتم بی خیال می گردم اگه پیدا نکردم میام میگیرم اما انقدر سرگرم شدم و خرت و پرت خریدم یادم رفت :mrgreen: شنبه میرم میگیرم.....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...