اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام هاشم جان ( دایی فقط اصطلاح استاد ahmadmn هستش نه ما )
    اندوکتانس نامی و نشتی ترانست درسته؟ به مقدار طراحی نزدیک هست ؟
    مقاومتهای قسمت نمونه گیری رو دقیق انتخاب کردی ؟
    ضمنا چرا اصرار داری که تو توان 60 وات از TOP250 استفاده کنی که جریانش توسط یه مقومت نیاز کاهش داشته باشه؟ مدارت در حالت آداپتوره ( پوشیده ) هستش ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
      مرسی دایی جان
      امروز خواستم خوجی 31 ولتی رو متغیر کنم. از 21 تا 38 ولت تغییر کرد. خودمم انتظار کارکرد صحیح رو نداشتم.
      به این نتیجه رسیدم که ولتاژ اصلی رو فیکس بسازم و با LM2576 متغیرش کنم. مثلا 0 تا 30 ولت - 3 آمپر.
      نظرتون چیه دایی ؟
      دمت دایی
      مبدل باک واسه متغیر کردن بهتر از فلایبکه. فقط اندوکتانس سلفشو باید بر اساس کمترین ولتاژ و جریانشو بر اساس بیشترین جریان در نظر بگیری.
      البته اگه می خوای یه منبع تغذیه آزمایشگاهی واسه خودت بسازی، به نظر من منابع خطی بهترن. چون نویز کمتری دارند و ایمنی بیشتر.

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط hashemys
      سلام به همه ی دایی های گلم !
      مدار من (12 ولت 5 آمپر) رو که یادتون هست!
      تا که میره زیر بار (مثلا 2آمپر) آی سی خاموش میشه. دقیقا مثل وقتی که اتصال کوتاه بشه :cry:
      خودم فکر میکنم اپتوکوپلر زود فعال میشه؟!
      نظر شما چیه دایی های گل :cry2:
      اینم مدار. دقیقا مثل همین رو ساختم. حالا چیکار کنم؟
      سلام دایی
      اولین کار اینه که پتانسیومتر کنترل جریان رو روی بیشترین جریان تنظیم کنی.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        دمت دایی
        مبدل باک واسه متغیر کردن بهتر از فلایبکه. فقط اندوکتانس سلفشو باید بر اساس کمترین ولتاژ و جریانشو بر اساس بیشترین جریان در نظر بگیری.
        البته اگه می خوای یه منبع تغذیه آزمایشگاهی واسه خودت بسازی، به نظر من منابع خطی بهترن. چون نویز کمتری دارند و ایمنی بیشتر.
        دقیقا دایی
        الان 6 سالی هست که دارم از یک تغذیه متغیر دست ساز با LM317 + TIP3055 استفاده میکنم و آخ هم نگفته. ولی خواستم افزایش بازدهی هم داشته باشم.
        میتونم جای LM2576 از همون LM317 با تقویت جریان استفاده کنم. با این فرق که دیگه ترانس نذارم و ولتاژ ورودی رو سوییچینگ بسازم. نظرتون چیه ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
          1- اندوکتانس نامی و نشتی ترانست درسته؟ به مقدار طراحی نزدیک هست ؟
          2- مقاومتهای قسمت نمونه گیری رو دقیق انتخاب کردی ؟
          3- ضمنا چرا اصرار داری که تو توان 60 وات از TOP250 استفاده کنی که جریانش توسط یه مقومت نیاز کاهش داشته باشه؟ مدارت 4- در حالت آداپتوره ( پوشیده ) هستش ؟
          سلام عزیزجان
          1- مگه من میتونم اندوکتانس را اندازه گیری کنم؟ من که تجهیزات این کار رو ندارم!؟ oo: البته مشخصات ترانس از جمله نوع سیم و تعداد دور و نوع هسته و روش سیم پیچی دقیقا مثل نرم افزاره :agree:
          2- برای مقاومت ها پتانسیومتر گذاشتم و دقیقا مقادیر گفته شده در نرم افزاره
          3- خوب از چی استفاده کنم عزیز؟ (که تو بازار هم باشه) :sad:
          4- مدار پوشیده نیست

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط ahmadmn
          سلام دایی
          اولین کار اینه که پتانسیومتر کنترل جریان رو روی بیشترین جریان تنظیم کنی.
          دایی جان سلام :bye
          خیلی ببخشین که این سوال های اولیه رو میکنم ها! :rolleyes:
          میشه بگین پتانسیومتر کنترل جریان کدومه ؟
          بعدش برای ایجاد شرایط بیشترین جریان، مقدار مقاومت پتانسیومتر رو کم کنم یا زیاد کنم؟
          خدایا شکرت

دیدگاه

عزیزجان باید از LCR متر استفاده کنی. یه مدل ارزونش VICTOR 88C هستش.باید اندوکتانس اولیه رو با مقدار توی نرم افزار برابر کنی ( با تنظیم فاصله هوایی هسته )
            پتانسیومتر جریان ، درواقع همون مقاومت پایه X آی سی هستش که تو کمترین مقدار( صفر اهم ) بیشترین جریان و تو مقدار ماکزیمم ، کمترین جریان رو میده.
            من پیشنهاد میکنم، این تاپیک رو از اول بخونی.چون چندتا نکته اساسی رو جا میندازی.مثل اندوکتانس نامی و نشتی و فاصله هوایی و غیره
            موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
              دقیقا دایی
              الان 6 سالی هست که دارم از یک تغذیه متغیر دست ساز با LM317 + TIP3055 استفاده میکنم و آخ هم نگفته. ولی خواستم افزایش بازدهی هم داشته باشم.
              میتونم جای LM2576 از همون LM317 با تقویت جریان استفاده کنم. با این فرق که دیگه ترانس نذارم و ولتاژ ورودی رو سوییچینگ بسازم. نظرتون چیه ؟
              عالیه دایی
              اتفاقا یکی از ایرادهای اصلی منابع خطی، سنگینی ترانسه.

اضافه شده در تاریخ :
              نوشته اصلی توسط hashemys
              دایی جان سلام :bye
              خیلی ببخشین که این سوال های اولیه رو میکنم ها! :rolleyes:
              میشه بگین پتانسیومتر کنترل جریان کدومه ؟
              بعدش برای ایجاد شرایط بیشترین جریان، مقدار مقاومت پتانسیومتر رو کم کنم یا زیاد کنم؟
              سلام دایی جان
              پتانسیومتر R5 رو اتصال کوتاه کن. یعنی پایه X رو مستقیما به زمین وصل کن.
              اینجوری آی سی می تونه بیشترین جریان رو بده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                سلام دایی جان
                پتانسیومتر R5 رو اتصال کوتاه کن. یعنی پایه X رو مستقیما به زمین وصل کن.
                اینجوری آی سی می تونه بیشترین جریان رو بده.
                سلام دایی جان
                R5 رو اتصال کوتاه کردم ولی درست نشد. حتی الان آی سی زیر بار زودتر خاموش میشه! :cry:
                دایی جان چیکار کنم؟ :cry2:
                خدایا شکرت

دیدگاه

دایی جان
                  شاید من درست بیان نکردم. اول اینکه در شماتیک نرم افزار PIexpert پتانسیومتر اشتباه ترسیم شده. یعنی پایه وسط پتانسیومتر باید به یکی از پایه های بالایی یا پایینی وصل بشه که توی شماتیک ترسیم نشده.
                  بهرحال اگه ما پایه Xآ‌ رو به زمین وصل کنیم TOP250 در ماکزیمم جریان هم خاموش نمیشه.

دیدگاه

سلام دایی جان
                    کم کم دارم عیب مدارو پیدا میکنم
                    مشخصات اندوکتانس ترانس با مقدار نرم افزار برابر نیست، برای همین به المان های قسمت اسنابر فشار میاد و دیود زنر میسوزه
                    وقتی این دیود زنر (داخل کادر قرمز) اتصال کوتاه میشه، چرا مدار از کار میفته ؟
                    خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                      سلام دایی جان
                      مشخصات اندوکتانس ترانس با مقدار نرم افزار برابر نیست، برای همین به المان های قسمت اسنابر فشار میاد و دیود زنر میسوزه
                      سلام
                      با اجازه جناب دایی
                      از تعداد دور ترانس مطمئن هستید؟
                      فاصله هوایی رو رعایت کردید؟
                      شاید بیربط باشه ولی در صورت امکان هسته رو عوض کنید.
                      نیست بر لوح دلم جز الف قامت دوست *** چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                        سلام دایی جان
                        سلام دایی جان
                        هر ولتاژی که توی ثانویه داریم، n برابرش توی اولیه هست و روی همون دیود زنر می افته. اگه دیود زنر اتصال کوتاه بشه ولتاژ اولیه صفر میشه، در نتیجه ولتاژ ثانویه صفر خواهد شد.
                        اگه تاپیکهای تغذیه رو مطالعه کنی هم با اصول اون آشنا میشی هم ساخت درست.

دیدگاه

سلام به همه دوستان
                          من 7 صفحه رو مطالعه کردم راهنمای خوبی بود ! :nerd:
                          ولی دوستان از یه چیزی غافل شدن ، منبع تغزیه غیر ایزوله و بودن ترانس هست!
                          برای که پروژه نیاز دارم منبع تغزیه داشته بشم که 12 ولت 200 میلی امپر رو بده ولی نمیخوام از ترانس استفاده کنم ، حد اکثر میخوام از یه سلف برای این منظور بهره ببرم ولی خوب نه این نرم افزار چیزی در این مورد داره نه تو این تاپیک بهش اشاره شده ، حالا میخوام بدونم کسی قبلا این کار رو کرده
                          ترجیحا با آیسی tny274 پیشاپیش سپاس گذارم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط agape
                            سلام به همه دوستان
                            من 7 صفحه رو مطالعه کردم راهنمای خوبی بود ! :nerd:
                            ولی دوستان از یه چیزی غافل شدن ، منبع تغزیه غیر ایزوله و بودن ترانس هست!
                            برای که پروژه نیاز دارم منبع تغزیه داشته بشم که 12 ولت 200 میلی امپر رو بده ولی نمیخوام از ترانس استفاده کنم ، حد اکثر میخوام از یه سلف برای این منظور بهره ببرم ولی خوب نه این نرم افزار چیزی در این مورد داره نه تو این تاپیک بهش اشاره شده ، حالا میخوام بدونم کسی قبلا این کار رو کرده
                            ترجیحا با آیسی tny274 پیشاپیش سپاس گذارم
                            سلام دایی جان
                            من متوجه منظورتون نشدم.

دیدگاه

دایی جان فکر کنم منظورشون مبدل Buck هستش. اونم از ولتاژ اصلی. درواقع دوستمون مایل به استفاده از ترانس نیستن.

agape عزیز این کار بدلیل عدم ایزوله بین ورودی و خروجی بسیار خطرناک بوده و ممکنه با یک اشتباه حدود 300VDC به بار انتقال پیدا کنه. از مدارهای Buck Converter معمولا تو ولتاژهای پایین استفاده میشه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
                                دایی جان فکر کنم منظورشون مبدل Buck هستش. اونم از ولتاژ اصلی. درواقع دوستمون مایل به استفاده از ترانس نیستن.

agape عزیز این کار بدلیل عدم ایزوله بین ورودی و خروجی بسیار خطرناک بوده و ممکنه با یک اشتباه حدود 300VDC به بار انتقال پیدا کنه. از مدارهای Buck Converter معمولا تو ولتاژهای پایین استفاده میشه.
                                بله درسته !
                                ولی خوب بنا به دلایلی که توضیح مفصلش رو توی تاپیک پایین گذاشتم نیاز دارم
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...0078#msg310078
                                متشکر از پاسختون!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X