اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط hashemys
    میشه مشکل توی جنس هسته باشه ؟ :surprised:

البته اونو از سلف خریدم !

واقعا دیگه نمیدونم مشکل کجاست ! :angry:
    احتمالش خیلی پایینه!
    من فکر میکنم که بین سیم پیچها فاصله وجود داره. که بیشترش واسه ثانویه هستش که اگه تحت فشار پیچیده نشه ایجاد نشتی میکنه.
    برای اندوکتانس نامی 288 میکرو ، مقدار 1.21 میلی هانری برای حالت بدون فاصله هوایی کمه. شما باید حدود 1.5 میلی هانری یا بیشتر اندوکتانس عادی داشته باشید. پس احتمالا بین لایه های ثانویه فواصلی هرچند ناچیز وجود داره. برای رفعش لحیم هارو نازک کن ( کم ارتفاع ) و فویل رو تحت فشار بپیچ.
    برای اطمینان از عرض بنده ، زمانیکه اندوکتانس عادی ( همونی که 1.21 میلی شده ) رو اندازه میگیری، روی سیم پیچ ها فشار بیار ( با انگشتهای اشاره و شصت ) تا بخشی از فواصل احتمالی پر بشه. و همزمان به مقدار اندازه گیری هم دقت کن. حتما افزایش پیدا میکنه. اگه اینطور شد مطمئن شو که فضای مرده بین سیم پیچ ها وجود داره و باید رفعش کنی.
    یه روش دیگه هم وجود داره؛
    میتونی دقیقا همون مقدار گپی که نرم افزار گفته رو بین هسته ها قرار بدی، اونوقت اگه بازم 288 میکرو بدست اومد، فضای مرده ای بین سیم پیچها نخواهد بود. البته این روش به وسایل اندازه گیری خیلی دقیق برای محاسبه گپ نیاز داره، مثل کولیس.پس بهتره همون کاری که بالا گفتم رو انجام بدی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
      احتمالا بین لایه های ثانویه فواصلی هرچند ناچیز وجود داره. برای رفعش لحیم هارو نازک کن ( کم ارتفاع ) و فویل رو تحت فشار بپیچ.
      برای اطمینان از عرض بنده ، زمانیکه اندوکتانس عادی ( همونی که 1.21 میلی شده ) رو اندازه میگیری، روی سیم پیچ ها فشار بیار ( با انگشتهای اشاره و شصت ) تا بخشی از فواصل احتمالی پر بشه. و همزمان به مقدار اندازه گیری هم دقت کن. حتما افزایش پیدا میکنه. اگه اینطور شد مطمئن شو که فضای مرده بین سیم پیچ ها وجود داره و باید رفعش کنی.
      درسته
      وقتی فشارش میدم افزایش پیدا میکنه
      من برای ارتباط فویل با پایه های بوبین از سیم مسی مفتولی به قطر 7. میلیمتر استفاده کردم تازه 2 تا برای هر ارتباط
      البته خود نرم افزار گفته بود 2 تا 6. میل بذار
      که همین باعث ایجاد فاصله بین لایه های فویل شده
      حالا میرم درستش میکنم خبرشو بهتون میدم
      ممنونم دوستان

اضافه شده در تاریخ :

من سیم رو برداشتم

برای اینکه تا حد امکان نازک باشه و ضخامت روی ورق ایجاد نشه ، از یک باریکه خود ورق برای اتصال استفاده کردم

اینم عکسش

و اندوکتانس نامی رو روی 278 تنظیم کردم

ولی نشتی بد تر شد

الان نشتی 100 میکرو هانری شده :eek:

اندوکتانس در حالت بدون فاصله ی هوایی شده 2800 میکرو هانری! oo:

بنظر شما مشکل جدیدی پیش اومده که اندوکتانس بدون فاصله هوایی اینقدر زیاده
      خدایا شکرت

دیدگاه

:-?
        اندوکتانس واقعی باید چند برابر حالت گپ دار باشه.
        قسمت دوم اولیه و ثانویه رو باز کن و مقدار اندوکتانس اولیه ( نصف اولیه ) رو بدون فاصله هوایی اندازه گیری کن ببین چقدره؟ بعد بایاسو اتصال کوتاه کن ببین انوقت نشتی چقدره ؟
        من حدس میزنم یه چیزی مارو گذاشته سر کار، مثل LC مترت یا اتصالات.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
          من حدس میزنم یه چیزی مارو گذاشته سر کار، مثل LC مترت یا اتصالات.
          :question:
          دو تا سلف داشتم . با سلف متر اندازشو گرفتم . درست نشون می ده
          مقادیر سلف ها 3.3 میکرو و 6 میلی هنری بود
          میشه نتیجه گیری کنیم که سلف متر سالمه ؟

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط علم فردا
          :-?
          اندوکتانس واقعی باید چند برابر حالت گپ دار باشه.
          قسمت دوم اولیه و ثانویه رو باز کن و مقدار اندوکتانس اولیه ( نصف اولیه ) رو بدون فاصله هوایی اندازه گیری کن ببین چقدره؟ بعد بایاسو اتصال کوتاه کن ببین انوقت نشتی چقدره ؟
          اندوکتانس اولیه ( نصف اولیه ) بدون فاصله هوایی = 720 میکرو
          بایاس اتصال کوتاه (بدون فاصله هوایی) . نشتی = 24 میکرو X_X
          وقتی نشتی بدون گپ 24 هست من چه جوری میتونم اونو با گپ به 4 کاهش بدم ؟؟؟ !!! ~x(
          چون وقتی گپ ایجاد بشه نشتی زیاد میشه :-t
          خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
            اندوکتانس اولیه ( نصف اولیه ) بدون فاصله هوایی = 720 میکرو
            بایاس اتصال کوتاه (بدون فاصله هوایی) . نشتی = 24 میکرو X_X
            وقتی نشتی بدون گپ 24 هست من چه جوری میتونم اونو با گپ به 4 کاهش بدم ؟؟؟ !!! ~x(
            چون وقتی گپ ایجاد بشه نشتی زیاد میشه :-t
            یه جای کار میلنگه هاشم جان!
            حرفی که میزنی درسته ولی برای اطمینان بیشتر با یه دستگاه اندازه گیری دیگه نشتی رو بسنج!
            نباید انقد نشتی وجود داشته باشه! من که دیگه نمیدونم چی بگم :-?

دیدگاه

سلام دوست عزیز شاید چیزهایی که الان میخوام بگم به نظرتون خنده دار بیاد ولی اگه من به جای شما بودم همونطور که استاد گفتن با اندوکتانس متر دیگه ای هم چکش میکردم یا مثلا اون پراب های سوسماری رو موقتا برمیداشتم و با پراب های عادی و جنس خوب تست میکردم و اگه به نتیجه نمیرسیدم مثلا میومدم هسته رو عوض میکردم روی یک هسته نزدیک هسته خودتون با تعداد سیم پیچهایی که طبق اون هسته نرم افزار میده روی اون آزمایش میکردم یا اصلا میومد به جای پراب مستقیم سیم ها رو داخل جای پراب میذاشتم و چیزهایی تو این مایه کارها تا ببینم مشکل از چیه.میدونم که با امید به خدا اگه کمی سعی کنید موفق میشید

اضافه شده در تاریخ :
              یک چیز دیگه من دیدم مثلا شرکت ST آمده اول نیمه اول اولیه رو پیچیده بعد ثانویه بعد بایاس و در انتها نیمه دوم اولیه رو پیچیده خواستی اینطور پیچیدن رو هم تست کن ببین بهتره یا نه
              ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

هسته رو عوض کردم
                اندوکتانس نامی و نشتی دقیقا همون مقادیر قبل شد
                خدایا شکرت

دیدگاه

سلام
                  یه پیشنهاد برای دوستان دارم . ظاهرا بزرگترین مشکل منابع سویچینگ ترانسش هست . از دوستان کسی هست که تجربه و امکانات کافی برای ساخت ترانس داشته باشه که بچه ها بهش سفارش بدن و مطابق مشخصات پیشنهادی نرم افزار ترانس را بپیچه و خوب البته حق العمل و هزینه هاش را بگیره؟ برای تست هم کافیه سازنده با LC متر تست کنه و عکس تستش را برای سفارش دهنده ایمیل کنه . البته باید کسی باشه که هم دستگاه سیم پیچی داشته باشه هم ست کامل سیم لاکی و هم ست کامل هسته . به نظر من پیشنهاد خوبیه و درآمد مناسب هم داره . نظرتون چیه؟ کسی پیش قدم می شه؟

دیدگاه

باسلام
                    سوال من از اساتید این هست که برای اینکه ولتاژ خروجی رو تو این مدارات زیاد کنیم راه چیه.آخه من با زنر و چند دور بیشتر کردن ثانیه ترانس این کار را کردم اما به محض روشن شدن منبع و رسیدن ولتاژ به حد دلخواه (که زیاد شده) ولتاژ خروجی صفر مشود.حالا می خواستم ببینم ولتاژ خروجی اگه از یه حدی بیشتر بشه با روشن شدن اپتوکوپلر ولتاژ خروجی کنترل میشه دیگه؟
                    حالا راهی نداره با عوض کردن مقاومت موازی با اپتو و یا قطعه دیگر کاری کرد که با ولتاژ بیشتری اپتو راه بیفته و سوئیچینگ خاموش شه؟

دیدگاه

سلام به همه دوستان
                      دارم سعی می کنم یه منبع تغذیه سویچینگ بسازم . در طراحی ولتاژ 16 ولت و جریان 4 آمپر را در نظر گرفتم . از آیسی های سویچینگ TOP247 را پیدا کردم و مدار را بر اساس اون نرم افزار برای طراحی کرد . اما چند تا سوال . ببخشید اگه سوالام ابتدایی هست . چون تازه می خوام وارد بحث سویچینگ بشم.
                      فایل طراحی شده را اینجا می زارم .
                      http://www.mediafire.com/?1kcfjsxxa84ct23
                      1- در قسمت design result مشخصات ترانس را نوشته اما برام جای سوال داره .

http://www.mediafire.com/download.php?ttcchtc60rqa3m3
                      سیم پیچ اولیه چرا 2 قسمت داره؟ اول چند دور سیم دور هسته پیچیده و بعد به پایه 2 وصل شده و بعد دوباره سیم پیچی را ادامه داده بدون اینکه پایه 2 را به جایی وصل کنه. علتش چیه؟!
                      2- زمانی که جریان خروجی را در نرم افزار 5 امپر تعیین می کنم برای سیم پیچ ثانویه به جای سیم Foil معرفی می کنه ! منظورش چیه؟ باید از ورقه عایق شده به جای سیم استفاده کرد؟ کسی می تونه توضیح بده؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.a.h
                        باسلام
                        سوال من از اساتید این هست که برای اینکه ولتاژ خروجی رو تو این مدارات زیاد کنیم راه چیه.آخه من با زنر و چند دور بیشتر کردن ثانیه ترانس این کار را کردم اما به محض روشن شدن منبع و رسیدن ولتاژ به حد دلخواه (که زیاد شده) ولتاژ خروجی صفر مشود.حالا می خواستم ببینم ولتاژ خروجی اگه از یه حدی بیشتر بشه با روشن شدن اپتوکوپلر ولتاژ خروجی کنترل میشه دیگه؟
                        حالا راهی نداره با عوض کردن مقاومت موازی با اپتو و یا قطعه دیگر کاری کرد که با ولتاژ بیشتری اپتو راه بیفته و سوئیچینگ خاموش شه؟
                        سلام دوست عزیز گرچه من تو این کار استاد نیستم ولی تا جایی که میدونم اگه میخواهید در این منابع در حد خیلی کم ولتاژ خروجی رو کم و زیاد کنید میشه با تغییر مقاومت سری با زنر در فیدبک این کار رو انجام بدین یا با تغییرات کم در زنر. ولی اگه میخواهین تغییرات زیاد باشه دیگه مقدار پیچیدن اولیه و بایاس و ثانویه ترانس و همچنین ضخامت سیمها و نوع هسته و فاصله هوایی و اندوکتانسها و حتی اسنابر و یا خازنهای ورودی و خروجی و حتی بعضا خود آی سی و .... تغییر میکنه. مثلا اینطور نیست که شما یک منبع 12 ولت 1 آمپر بسازید بعد با تغییر زنر بکنیدش 24 ولت 1 آمپر ولی شاید بشه اونو به 13 ولت 1 آمپر تغییر داد که در این صورت ممکنه کمی در راندمان تغییر حاصل بشه یا مثلا فشار بیشتری روی بعضی قطعات بیاد.موفق باشین

اضافه شده در تاریخ :
                        نوشته اصلی توسط ali2914
                        سلام به همه دوستان
                        دارم سعی می کنم یه منبع تغذیه سویچینگ بسازم . در طراحی ولتاژ 16 ولت و جریان 4 آمپر را در نظر گرفتم . از آیسی های سویچینگ TOP247 را پیدا کردم و مدار را بر اساس اون نرم افزار برای طراحی کرد . اما چند تا سوال . ببخشید اگه سوالام ابتدایی هست . چون تازه می خوام وارد بحث سویچینگ بشم.
                        فایل طراحی شده را اینجا می زارم .
                        http://www.mediafire.com/?1kcfjsxxa84ct23
                        1- در قسمت design result مشخصات ترانس را نوشته اما برام جای سوال داره .

http://www.mediafire.com/download.php?ttcchtc60rqa3m3
                        سیم پیچ اولیه چرا 2 قسمت داره؟ اول چند دور سیم دور هسته پیچیده و بعد به پایه 2 وصل شده و بعد دوباره سیم پیچی را ادامه داده بدون اینکه پایه 2 را به جایی وصل کنه. علتش چیه؟!
                        2- زمانی که جریان خروجی را در نرم افزار 5 امپر تعیین می کنم برای سیم پیچ ثانویه به جای سیم Foil معرفی می کنه ! منظورش چیه؟ باید از ورقه عایق شده به جای سیم استفاده کرد؟ کسی می تونه توضیح بده؟
                        سلام دوست عزیز اول اینکه اگه چند صفحه قبل و تاپیکهای دیگه در این رابطه رو میخونید این سوالها رو نمیپرسیدین در هر صورت من در خدمتم.
                        اول اینکه شما در نرم افزار PI تیک قسمت SI units رو بزنید در غیر اینصورت مجبورین awg رو به میلیمتر تبدیل کنید و براتون وقت گیره.
                        مساله بعدی اینکه شما سعی کنید نرم افزار براتون هسته ای رو انتخاب کنه که تو بازار راحت بتونید پیدا کنید مثلا شما با کمی بالا و پایین آوردن جریان یا ولتاژ خروجی میتونید اینکار رو بکنید الان نرم افزار برای شما هسته EEL25 رو انتخاب کرده آیا طرف شما گیر میاد؟ولی اگه بجای جریان 4 آمپر خروجی رو به 4.3 آمپر تغییر بدین هسته EE28 رو براتون انتخاب میکنه که در بازار راحت تر پیدا میشه.
                        برای این روش پیچیدن هسته که شما بهش اشاره کردین که بعضی ها بهش روش ساندویچی میگن اولیه رو به دو قسمت تقریبا مساوی تقسیم میکنن ابتدا قسمت اول اولیه رو میپیچند(با توجه به سر ابتدا و سر انتهای سیم پیچ که در مدار مشخص شده) بعد بایاس و بعد ثانویه (بعضا هم بعد از قسمت اول اولیه ابتدا ثانویه و بعد بایاس) رو میپیچند و بعد ادامه اولیه رو از سر انتهای قسمت اول اولیه میپیچند یعنی شما سر ابتدای قسمت دوم اولیه رو به انتهای قسمت اول اولیه وصل میکنی و شروع به پیچیدن ادامه اولیه میکنی و اون سر که در اینجا مثلا پایه 2 ترانس معرفی شده به جایی وصل نیست و فقط برای اینه که دو قسمت اولیه به هم وصل بشن.یکی از خوبیهای این روش اینه که اندوکتانس نشتی ترانس بسیار کم میشه. برای فویل هم وقتی جریان از حدی بیشتر بشه بهتره از فویل برای ثانویه استفاده بشه که ورقه های مسی هستن و طریقه پیچیدنشو دوست عزیز با آی دی علم فردا در یکی یا دو صفحه قبل با تصویر توضیح دادن.
                        در آخر مقدار دقیق فاصله هوایی و اندوکتانس اولیه و نشتی چیزیه که خیلی خیلی مهمه و باید شما دقیق اندازه بگیری.و جهت پیچش سیمها رو هم همه رو در یک جهت در نظر بگیر.
                        توصیه میکنم حتما تمام تاپیکهایی که در این مورده بخونید.موفق باشین

دیدگاه

سلام به همه
                          چطور میشه با نرم افزار pi Expert یه منبع تغذیه طراحی کرد که نیازی به ترانس نداشته باشه که با اینکار فکر کنم خطاها و تلرانسی که بابت وجود ترانس پیش میاد دیگه نداریم و مدارمون هم کوچیکتر میشه و تنها عیبش هم ایزوله نبودن خروجی و ورودیه البته تو خود سایت اصلی هم شماتیک و توضیحاتی داده ولی با خود نرم افزار نشد .
                          این هم آدرس :
                          http://www.powerint.com/en/products/.../linkswitch-tn
                          اینم ببینین :
                          http://www.powerint.com/sites/defaul...02_304-306.pdf
                          این یکیم همینطور :
                          http://www.powerint.com/sites/defaul...-docs/an37.pdf
                          اینم با viper که من عاشقشم :
                          http://vahab.persiangig.com/document/viper%2012a.pdf
                          دستانی که کمک می کنند پاکتر از دستهایی هستند که رو به آسمان دعا می کنند. ( کوروش کبیر )

دیدگاه

نوشته اصلی توسط manson
                            سلام به همه
                            چطور میشه با نرم افزار pi Expert یه منبع تغذیه طراحی کرد که نیازی به ترانس نداشته باشه که با اینکار فکر کنم ...
                            سلام تا جایی که من میدونم این منابع مشکلاتی رو دارن از جمله اینکه مثلا در همین viper12a که خود آی سی میتونه تا 13 وات خروجی بده بدون ترانس و تا نزدیک 1.5 وات بیشتر جریان نمیده.تاپیک زیر رو حتما بخونید که اساتید درباره اش صحبت کردن:
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=29195.105

دیدگاه

باسلام
                              خدمت اساتید
                              قطر سیم در ترانسها چقدر مهم.حال با توجه به محدودیت تحمل جریان اگر برای یه ترانس از سیمهای کلفت تری استفاده کنیم مشکلی بوجود میاد.یعنی روی اندوکتانس خیلی تاثیر داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hossein.a.h
                                باسلام
                                خدمت اساتید
                                قطر سیم در ترانسها چقدر مهم.حال با توجه به محدودیت تحمل جریان اگر برای یه ترانس از سیمهای کلفت تری استفاده کنیم مشکلی بوجود میاد.یعنی روی اندوکتانس خیلی تاثیر داره؟
                                سلام دوست عزیز البته اطلاعات من زیاد نیست ولی تا جایی که من میدونم:
                                قطر سیم در ترانس مهمه و باید تحمل جریان عبوری رو داشته باشه ولی من خودم وقتی میخوام ترانس بپیچم هیچوقت سیم ها رو مخصوصا سیم ثانویه رو از اون قطری که گفته ضخیمتر نمیپیچم چرا که هم ممکنه باعث بشه که ترانس جا کم بیاره و هم فکر کنم باعث میشه اندوکتانس نشتی مقداری بالاتر بره و هم کمی سخت تره پیچیدنش و همچنین اتصال به پایه ها.برای همین من مثلا اگه گفته شده سیم ثانویه رو از سیم 0.45 استفاده کنید نمیام از قطور تر استفاده کنم.حالا خوب کاری میکنم یا بد کاری میکنم رو اساتید باید نظر بدن :icon_razz:.موفق باشی دوست من.

اضافه شده در تاریخ :
                                سلام دوستان.من دارم برای دو تا از دوستانم در همین سایت یک منبع 220 به 12 و 5 ولت (دو خروجی) با آی سی وایپر میبندم نزدیک 15 وات.
                                میخوام هم ارزان و هم با کیفیت بالا باشه.
                                از اوایل هفته کار رو شروع کردم دو راه به ذهنم رسید و هر دو راه رو عملی کردم.
                                راه اول: با توجه به این دوستم ازم خواسته بود که 5 ولت جریان بیشتری بده یک سوئیچینگ بستم با خروجی 5 ولت حدود 2.5 آمپر و بعد با آی سی MC34063 اونو به 12 ولت تبدیل کردم.که مدار خوب از کار در اومد و 5 ولت همون حدود بالای 2 آمپر میده و فقط حدود 0.1 ولت در حالت بالای 2 آمپر افت ولتاژ داره.
                                ولی سر 12 ولت با توجه به اینکه از آی سی MC34063 استفاده کردم جریانی حدود 300 یا 400 میلی آمپر بیشتر نمیده. و در جریانهای بیشتر کمی افت ولتاژ دارم.برای رفع این مشکل چکار کنم میخوام حداقل 1 آمپر رو داشته باشه.
                                راه دوم: این بود که دو تا خروجی از ترانس سوئیچینگ بگیرم یک 5 ولت و یک 12 ولت اینکار رو انجام دادم و فیدبک رو روی 5 ولت گذاشتم. 5 ولت با آمپر بالا کامل بهم داد همه چیز به نظر خوب میرسید که حتی وقتی که از 5 ولت حدود 2.5 آمپر میگرفتم حدود 0.1 ولت افت داشت.
                                ولی متاسفانه سر 12 ولت اذیت میکنه در حالتی که سر 12 ولت بار نداشته باشه ولتاژش کمی متغییره. مثلا از 12 تا نزدیکهای 16 میره وقتی یک مقاومت حدود 10 کیلو با خروجی 12 ولت موازی میکنم تقریبا حدود 12 و خورده ای ولت ثابت میشه
                                ولی مشکل دیگه ای هم هست که وقتی از خروجی 5 ولت بار میکشم این ولتاژ افزایش پیدا میکنه و هر چی از خروجی 5 ولت بار بیشتری میکشم ولتاژ دو سر 12 ولت بالاتر میره. چکار کنم؟
                                من دیدم بعضی از منبع های تغذیه مثلا DVD-PLAYER یا هارد دیسک اکسترنال و یا ... که دو سر خروجی 12 ولت و 5 ولت دارن و ظاهرا خوب جواب میده اونها از چه روشی استفاده کردن که اینقدر خروجی 12 ولت شناور نیست؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X