اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامری بدون نیاز به کامپیوتر)

سلام دوستان مدار رو ساختم. اما نمیدونم فیوزبیت های این میکرو روی چی تنظیم باید بشه .؟؟؟؟(همین میکرو 8535 خود پروگرامر)
    در آغاز هیچ نبود، کلمه بود و آن کلمه خدا بود.
    و کلمه، بی زبانی که بخواندش، و بی اندیشه ای که بداندش، چگونه می تواند بود؟و خدا یکی بود و جز خدا هیچ نبود،
    و با نبودن، چگونه می توان بودن؟و خدا بود و، با او، عدم،و عدم گوش نداشت،حرفهایی هست برای گفتن،که اگر گوشی نبود، نمی گوییم،و حرفهایی هست برای نگفتن،حرفهایی که هرگز سر به ابتذال گفتن فرود نمی آرند.حرفهایی شگفت، زیبا و اهورایی همین هایند،و سرمایه ماورایی هرکسی به اندازه حرفهایی است که برای نگفتن دارد

دیدگاه

سلام
      اگر از برنامه ای مثل PROGISP استفاده می کنید به ترتیب زیر تنظیم کنید :
      HIGHFUSE رو 0xC1
      LOWFUSE رو 0xE4
      و اگر مثلا" از کدویژن استفاده می فرمایید از دیتاشیت میکرو قسمت System Clock and Clock Options که در دیتاشیت بنده صفحه ی 24 است استفاده نمایید که چند جدول هست .شما بایستی با توجه به اینکه از کریستال خارجی (7.3728 Mhz) استفاده می کنید باید External Crystal/Ceramic Resonator را انتخاب کنید یعنی CKSEL3..0 باید روی 1111 باشند و 1 به معنی Unprogrammed می باشد (جدول 2) ، همچنین CLKOPT هم بایستی 1 باشد چون ماکزیمم فرکانس تا 8 مگاهرتز است و SUT 1,0 هم هر دو باید 1 باشند (با توجه به اینکه هم از کریستال اسیلاتور استفاده می شود و هم منبع تغذیه بنده slowly rising power است)

نکته مهم : زمانی که شما فیوزبیتی را تیک می زنید به معنای این است که 0 را در آن می ریزید (یعنی آنرا پروگرام می کنید).
      مولای من
      نخواهمت که بگریی ولی به گریه دعا کن که وقت رفتن ایام انتظار بیاید

یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهورالحجه

دیدگاه

ممنون دوست گلم.
        یه سوال دیگه به جای 74hc165 میشه 74ls165 استفاده کرد.

اضافه شده در تاریخ :
        دوستان من این مدار رو ساختم. درایورش رو ویندوزم به ای اسم شناخت "Usb serial port"
        LED ها روشن نمیشن.در ضمن اگه لطف کنید بگید مثبت منفی ای دیود ها رو به کدوم طرف بزنم. (با اهم متر تست کردم اون طرفی که مدار برق مثبت داشت روی جای LED ها او طوری زدم. )
        به جای 74ch165 از 74ls165 استفاده کردم.
        و کلمه، بی زبانی که بخواندش، و بی اندیشه ای که بداندش، چگونه می تواند بود؟و خدا یکی بود و جز خدا هیچ نبود،
        و با نبودن، چگونه می توان بودن؟و خدا بود و، با او، عدم،و عدم گوش نداشت،حرفهایی هست برای گفتن،که اگر گوشی نبود، نمی گوییم،و حرفهایی هست برای نگفتن،حرفهایی که هرگز سر به ابتذال گفتن فرود نمی آرند.حرفهایی شگفت، زیبا و اهورایی همین هایند،و سرمایه ماورایی هرکسی به اندازه حرفهایی است که برای نگفتن دارد

دیدگاه

سلام
          درایورش که صحیح است.
          از 74ls هم بعید می دانم مشکلی باشد که استفاده نمایید. بنده هم از همین مدل استفاده کرده ام (در سرعت متفاوتند که HC از LS سرعت بالاتری دارد).
          led ها هم که بایستی یکی یا دوتا از آن سه تایی که به میکرو چسبیدند روشن شده سپس یکی روشن بماند. البته در مورد اشکال سخت افزاری بایستی خود جناب اسدی توضیح بفرمایند (ممکن است پلاریته ی ال ای دی ها را جابجا زده باشید)چون بنده هم تا این مرحله ساخته ام ولی جواب نگرفته ام یعنی هم در کدویژن و هم در AVRStudio و هم با Atmel Flip پورت usb شناسایی نمی شود در حالی که درایور کاملا" صحیح نصب شده ، فیوزبیت ها هم به صورت بالا پروگرام شده اند . حتی خود میکرو ATMEGA8535 نیز توسط کلید Reset ، ریست می شود.
          در مورد دیودها هم که در pcbواضح است که سر منفی دیودها با یک خط باریک (کاتد==منفی) مشخص گردیده است.

در ضمن در مورد pcb خودم این نکته را هم اضافه کنم که بنده خطوط RXD , TXD را توسط یک جفت پین هدر مادگی لب بالایی برد آورده ام و در مسیر این دو Track به سمت میکرو هم دو تا جامپر اضافه نموده ام تا در صورت نیاز بتوان از این برد به عنوان ماژول مبدل سریال به USB نیز به صورت مجزا بهره برد.

با سپاس
          مولای من

دیدگاه

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگ

دوست عزیز از اینکه این حقیر رو راهنمایی میکنید خیلی متشکرم.
            pcb که همون بردی که جناب سدی گذاشتند ساختم.
            در مورد led هم هسچ کدومش روشن نمیشه.
            اما وقتی آی سی 74165 رو برعکس میزارم led وسط ربای یک لحضه روشن میشه و بعد خاموش میشه و پروگرامر از کامپیوتر دیسکانکت میشه.
            در مورد فیوز بیت میکرو هم اونی که شما فرمودید
            کد:
            HIGHFUSE رو 0xC1
            LOWFUSE رو 0xE4
            و
            کد:
            و اگر مثلا" از کدویژن استفاده می فرمایید از دیتاشیت میکرو قسمت System Clock and Clock Options که در دیتاشیت بنده صفحه ی 24 است استفاده نمایید که چند جدول هست .شما بایستی با توجه به اینکه از کریستال خارجی (7.3728 Mhz) استفاده می کنید باید External Crystal/Ceramic Resonator را انتخاب کنید یعنی CKSEL3..0 باید روی 1111 باشند و 1 به معنی Unprogrammed می باشد (جدول 2) ، همچنین CLKOPT هم بایستی 1 باشد چون ماکزیمم فرکانس تا 8 مگاهرتز است و SUT 1,0 هم هر دو باید 1 باشند (با توجه به اینکه هم از کریستال اسیلاتور استفاده می شود و هم منبع تغذیه بنده slowly rising power است)

نکته مهم : زمانی که شما فیوزبیتی را تیک می زنید به معنای این است که 0 را در آن می ریزید (یعنی آنرا پروگرام می کنید).
            من کاملا متوجه نشدم. اما با جایگزین گردن کد های فیوزبیت (همونی که اول گفتید) توب ای سایت http://www.engbedded.com/fusecalc دیدم که نتیجه با صحبتی که شما فرمودید یکی نیست. یعنی نوع فیوز بیت اولی با دومی فرق داره اولی میاد روی کریستال داخلی میزاره
            اما دومی که گفتید (cksel3..0 1111) کریستالش خارجیه....
            چون خودم پروگرامرم معمولی هست نمیتونه روی کریستال خارجی میکرو تنظیم کنه.
            بردم دادم بیرون پروگرام کرد اما فیوزبیتها رو تو قسمت اول که گفتید متوجه نشد.گفت نمیدونم چیه..برنامه progisp هم نداشت
            قسمت دوم هم فقط اینو فهمید که بزاره روی 1111 و باقی چیزها دست نخورده هست...
            ببخشید من یکم خنگم...
            و وقتی پروگرامر رو وصل میکنم بعد از شناخته شدن درایور وارد avr stadio که میشم و توی قسمتی که پروگرامر رو میخواد بشناسه
            این دوتا ارور رو میده:
            کد:
            Unable to connect to tool STK500 (COM7)
            کد:
            Failed to get interface clock value.

دیدگاه

سلام
              اختیار دارید
              اول اینکه آی سی فقط باید به صورت صحیح متصل گردد در غیر این صورت امکان آسیب دیدن آن هست.
              مطلبی که فرمودید صحیح است .مورد اول فیوز بیت ها (که جناب اسدی فرمودند) میکرو را برای اسیلاتور داخلی تنظیم می کند . ولی مورد دوم با توجه به دیتاشیت و همین لینکی که شما فرمودید آنرا برای کریستال خارجی برنامه ریزی می نماید.
              در مورد پروگرامر معمولی هم اینکه :
              برای بار اول که قصد دارید میکروکنترلری را برای اسیلاتور (کریستال اسیلاتور) خارجی تنظیم بفرمایید مانعی نیست و این تنظیم صورت می پذیرد ولی مطلب اینجاست که از این پس (پس از برنامه ریزی فیوزبیت برای اسیلاتور خارجی) با پروگرامرهای معمول نمی توان هیچ تغییری در آن ایجاد نمود و اینجاست که STK500 و امثال آن بکار می آیند (فرای دیگر امکانات) بدلیل اینکه خودشان کریستال خارجی دارند و برای این حالت هم تنظیم شده اند .
              نمونه همین STK500 خودمان که کریستالی با مقدار 7.3728 را داراست و میکروکنترلر آن نیز بایستی بر روی کریستال خارجی با مقدار 1 تا 8 مگاهرتز تنظیم گردد.
              مولای من

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد صادق ساعی
                سلام
                اختیار دارید
                اول اینکه آی سی فقط باید به صورت صحیح متصل گردد در غیر این صورت امکان آسیب دیدن آن هست.
                مطلبی که فرمودید صحیح است .مورد اول فیوز بیت ها (که جناب اسدی فرمودند) میکرو را برای اسیلاتور داخلی تنظیم می کند . ولی مورد دوم با توجه به دیتاشیت و همین لینکی که شما فرمودید آنرا برای کریستال خارجی برنامه ریزی می نماید.
                در مورد پروگرامر معمولی هم اینکه :
                برای بار اول که قصد دارید میکروکنترلری را برای اسیلاتور (کریستال اسیلاتور) خارجی تنظیم بفرمایید مانعی نیست و این تنظیم صورت می پذیرد ولی مطلب اینجاست که از این پس (پس از برنامه ریزی فیوزبیت برای اسیلاتور خارجی) با پروگرامرهای معمول نمی توان هیچ تغییری در آن ایجاد نمود و اینجاست که STK500 و امثال آن بکار می آیند (فرای دیگر امکانات) بدلیل اینکه خودشان کریستال خارجی دارند و برای این حالت هم تنظیم شده اند .
                نمونه همین STK500 خودمان که کریستالی با مقدار 7.3728 را داراست و میکروکنترلر آن نیز بایستی بر روی کریستال خارجی با مقدار 1 تا 8 مگاهرتز تنظیم گردد.
                شرمنده. باز هم کامل متوجه نشدم.
                یعنی الان باید این میکرو روی کریستال خارجی باشد یا داخلی.(به خدا میکرو بلد نیستم :cry2
                اگه خارجی هست دقیقا به چه صورت
                و اگر داخلی هست به چه صورت

دیدگاه

سلام
                  مسلما" بایستی به صورت کریستال خارجی برنامه ریزی شود.
                  بنده به این صورت که در پست 188 توضیح دادم پروگزام کرده ام :
                  نوشته اصلی توسط محمد صادق ساعی

مولای من

دیدگاه

من طی فرمایشات شما به این صورت تنظیم کردم (البته توی این سایت)
                    اگه اشگالی توش هست بگید.

البته توی این تنظیمات 4 نوع 1111 هست.

دیدگاه

سلام
                      با توجه به دیتاشیت مقادیر صحیح است
                      ولی توصیه می کنم منتظر بمانید تا جناب اسدی هم توضیحی بدهند.

اضافه شده در تاریخ :
                      سلام
                      برای اینکه از کریستال خارجی استفاده نمایید با هر مقداری بزرگتر از 1 مگاهرتز کافی است فقط فیوز بیت CLKOPT را تیک بزنید .و تمام.
                      در ضمن گفته ی قبلی اینجانب مبتنی بر اینکه بار اولی که می خواهیم روی کریستال خارجی تنظیم کنیم نیاز به کریستال نیست و با پروگرامر معمولی اینکار صورت می پذیرد را نیز تکذیب می نمایم.
                      مولای من

دیدگاه

دوستان یک توضیح راجع به Jtag ICE بدم که به مشکل من دچار نشید !!!

این Jtag ICE با AVR Studio 5 یا 5.1 کار نمی کنه . آخرین ورژنی که روی سایت اتمل پیدا کردم و کار کرد Avr Studio 4.19 است .

تنها نکته ای که کلی سر کار گذاشت این بود که اگه تو مد دیباگینگ باشید ، باید ابتدا Stop debugging را بزنید . بعد پروگرام کنید .

با تشکر از آقای "احمد نعمتی" که در صفحه 12 همین تاپیک به اشتباه !! به بنده گفتند که با ورژن 5.1 کار می کنه !!!

دیدگاه

سلام. من این تایپیکو تازه دیدم.
                          یه سوالی داشتم.
                          این پروگمر پارالل می تونه ATTINY13 رو هم فیوز بیتهاشو برگردونه یا نه. اگه میشه اتصال پایه هاشو می خواستم.
                          آختارما، بیر اووج توپراغام ایندی
                          وطن توپراغینا قاریشمیشام من
                          ائله یاشاییرام، گوره نلر دییر:
                          غملی طالعیمله باریشمیشام من

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shalala77
                            سلام. من این تایپیکو تازه دیدم.
                            یه سوالی داشتم.
                            این پروگمر پارالل می تونه ATTINY13 رو هم فیوز بیتهاشو برگردونه یا نه. اگه میشه اتصال پایه هاشو می خواستم.
                            با سلام
                            بله میتونه و نه تنها ATTINY13 بلکه همه AVR هارو میتونه البته بجز XMEGA ها
                            ببینید بنده همه اینهارو قبلا هم توضیح دادم ولی دوباره میگم
                            روی این پروگرامر 2 تا باکس هست که یکی فقط SPI هست (اون کوچیکه 10 پین) که در صورت استفاده از اون باید پروگرامر در مد ISP Mode باشه و نیازی به به تغذیه 12 ولت نیست
                            " یه توضیح دیگه که بیشتر دوستان این دوتا کلمه رو با هم اشتباه میگیرند اون هم ISP و SPI هست ببینید دوستان ISP مخفف کلمه In System Programming هست یعنی دارابودن یک پروگرامر داخلی ولی SPI مخفف Serial Peripheral Interface هست که یک پروتوکل ارتباطی هست در واقع این پروگرامر ISP ما با پروتوکل SPI کار میکنه "
                            و دومی High-voltage هست (اون بزرگه 20 پین) که در صورت استفاده از اون باید پروگرامر در مد PP/HVSP Mode باشه و تغذیه 12 ولت هم حتما به پروگرامر وصل شده باشه که به دو صورت یکی برای میکروهای بزرک Parallel High-voltage Programming و برای میکرو های کوچک (8 پینها) Serial High-voltage Programming استفاده میشه همه اینهارو میتونید با خوندن STK500 User Guide
                            http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1925.pdf
                            صفحات 18 تا 25 کاملا متوجه بشید

روی پروگرامر اصلی STK500 دوتا جامچر مهم هست که برای پروگرام کردن برخی از میکرو ها باید تغییر کنه که ما روی این پروگرامر نداریم ولی به جاش نصبت به اون جامپر های جای چند تا از پینهای این کانکتور 20 پین برای اتصال به میکرو به نصبت اون جامپرها تغییر میکنه یکی از اون جامپر ها BSEL2 و اون یکی PJUMP هست که باز در STK500 User Guide در مورد اسن جامپرها توضیحات کافی داده شده است Figure_3_18 صفحه 23 که عکشو هم همینجا میزارم

و این هم عکس اون دوتا جامپر روی خود STK500 اصلی

ولی چطور این پروگرامرمونو به میکرو وصل کنیم
                            برای Parallel High-voltage Programming میتونید طبق عکس زیر 20 تا پین پروگرامر رو به میکروتون وصل کنید مثلا میکروی mega8 یا mega16

بنده در عکس زیر پینهای mega8 و mega16 رو توضیح دادم

و برای Serial High-voltage Programming میتونید طبق عکس زیر 5 تا پین پروگرامر رو به میکروتون وصل کنید مثلا میکروی tiny13 یا tiny45

در ضمن بنده در طراحی فیبر این پروگرامر قسمت USB به سریالش که همون IC معروف FT232 هست دوتا نکته یادم رفته که باعث بروز مشکلاتی در کانکت شدن صحیح به USB و شناسایی کامپیوتر میشه که لطفا دوستان طبق این عکس تصحیح میکنند البته قبلا از همه دوستان برای به وجود اومدن این اشتباه عذرخواهی میکنم

امیدوارم این توضیحات کافی باشه و دیگه برای دوستان موردی نا مفهوم نمونده باشه
                            در ضمن تعدادی از دوستان خواسته بودند که بنده عکسی از اتاق کارم رو توی سایت قرار بدم گویا براشون جالبه بدونن بنده چه تجهیزاتی دارم لذا بنده هم این عکس رو در این پست قرار دادم امیدوارم مشکلی نداشته باشه

به همین سادگی :nice:
                            تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
                            به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

سلام. ممنون از توضیحات کاملتون. فقط یه چیزی که هست. اینکه tiny13 که پایه ی XTAL خارجی نداره.
                              من فکر کنم باید به پایه ی CKLI ی tiny13 وصل بشه.(به جای XTAL1 که تو قسمت طرز اتصال به صورت سریال آورده). این طور نیست؟
                              آختارما، بیر اووج توپراغام ایندی
                              وطن توپراغینا قاریشمیشام من
                              ائله یاشاییرام، گوره نلر دییر:
                              غملی طالعیمله باریشمیشام من

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shalala77
                                سلام. ممنون از توضیحات کاملتون. فقط یه چیزی که هست. اینکه tiny13 که پایه ی XTAL خارجی نداره.
                                من فکر کنم باید به پایه ی CKLI ی tiny13 وصل بشه.(به جای XTAL1 که تو قسمت طرز اتصال به صورت سریال آورده). این طور نیست؟
                                باسلام
                                بله همینطوره که میفرمایید

به همین سادگی :nice:
                                تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
                                به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X