اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مراحل ساخت پروگرامر AVR واقعا عالی (4 - پروگرامری بدون نیاز به کامپیوتر)

سلام.من JTAGICE رو ساختم اما متاسفانه کار نمیکنه :angry: بخش usb به سریالش درسته. ویندوز هم به عنوان com5 شناخته اما تو avr studio که jtagice رو انتخاب میکنم و کانکت رو میزنم فقط led وسطی چشمک میزنه و بعد پیغام میده که نمی تونه وصل بشه. :sad: به نظرتون چیکار کنم؟ برنامه رو همون فایل هگز رو پروگرم کردم. فیوز بیتا باید چطوری باشن؟ نکته خاصی داره جواب گرفتن از این پروگرامر؟

دیدگاه

سلام خدمت استاد عزیز POLESTAR
      چنتا سوال داشتم اگه لطف کنی جواب بدی ممنون میشم. :cry2:
      من میخام این پروگرامرو(stk500) بسازم که برام این چیپارو پروگرام کنه
      atmega64
      atmega8
      atmega16
      همشون در حالت ISP با همون پایه های MISO,MOSI,SCK,RESET,VCC,GND
      این پروگرامر مشکلی که نداره با این چیپها؟
      در ضمن میخام مستقیم با کدویژن در ارتباط باشه چون برنامه هر دفه باید تغییر کنه!

دیدگاه

سلام
        شما برای پروگرام کردن تراشه های میکرو به 6 پایه نیاز دارید:
        GND
        VCC
        RESET
        SCK
        MISO
        MOSI
        که در این پروگرامر هم به صورت یک باکس 2*5 در گوشه ی سمت راست و بالا این پایه ها را در دسترس دارید .
        البته در میکروکنترلرهایی که با روش PDI پروگرام می شوند 4 تا پایه ی بالا که مثل همین حالت ولی به ترتیب به جای MISO از پایه ی PDO و به جای MOSI از پایه ی PDI استفاده می گردد ( مثل ATMEGA 128 و ATMEGA64) یعنی به این ترتیب :
        GND
        VCC
        RESET
        SCK
        PDO
        PDI
        این پروگرامر با این میکروها مشکلی ندارد اما بنده ساختم و نتیجه هم نگرفتم.
        در ضمن عکسی که در بالا جناب اسدی قرار داده اند با این عنوان که نکته هایی که فراموش کردند ، پایه های 29 و 31 که با جامپر وصل کردند را زمانی که بنده هم وصل کردم دیگر درایور تجهیز شناسایی نشد اما زمانیکه مجددا" جامپر را قطع نمودم مشکل بر طرف شد.
        برای استفاده از کریستال خارجی هم فقط کافی است فیوز بیت CLOCK OPTION را (CLKOPT) تیک بزنید.
        اگر ساختید و جواب گرفتید لطفا" ما را هم در جریان بگذارید.
        مولای من
        نخواهمت که بگریی ولی به گریه دعا کن که وقت رفتن ایام انتظار بیاید

یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهورالحجه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد صادق ساعی
          سلام
          شما برای پروگرام کردن تراشه های میکرو به 6 پایه نیاز دارید:
          GND
          VCC
          RESET
          SCK
          MISO
          MOSI
          که در این پروگرامر هم به صورت یک باکس 2*5 در گوشه ی سمت راست و بالا این پایه ها را در دسترس دارید .
          البته در میکروکنترلرهایی که با روش PDI پروگرام می شوند 4 تا پایه ی بالا که مثل همین حالت ولی به ترتیب به جای MISO از پایه ی PDO و به جای MOSI از پایه ی PDI استفاده می گردد ( مثل ATMEGA 128 و ATMEGA64) یعنی به این ترتیب :
          GND
          VCC
          RESET
          SCK
          PDO
          PDI
          این پروگرامر با این میکروها مشکلی ندارد اما بنده ساختم و نتیجه هم نگرفتم.
          در ضمن عکسی که در بالا جناب اسدی قرار داده اند با این عنوان که نکته هایی که فراموش کردند ، پایه های 29 و 31 که با جامپر وصل کردند را زمانی که بنده هم وصل کردم دیگر درایور تجهیز شناسایی نشد اما زمانیکه مجددا" جامپر را قطع نمودم مشکل بر طرف شد.
          برای استفاده از کریستال خارجی هم فقط کافی است فیوز بیت CLOCK OPTION را (CLKOPT) تیک بزنید.
          اگر ساختید و جواب گرفتید لطفا" ما را هم در جریان بگذارید.
          با سلام و تشکر از جواب خوبتون

ولی اون خط قرمز فقط کافی نیست احتمالا مشکل خود شما هم همین باشه
          برای اینکه در میکرو از کریستال خارجی استفاده بشه باید CKSEL3..0 رو باید بین 1111 تا 1010 تنظیم بشه طبق توضیحات خود دیتاشیت اتمل در بخش Clock Sources میکرو های AVR که جدولشو در زیر میبینید

اما در مورد فیوز بیت CKOPT باید بگم این فیوزبیت کریستال خارجی رو فعال نمیکنه بهش ربط داره ولی بعد از فعال شدم توسط فیوز بیتهای CKSEL3..0 به درد میخوره کارش هم اینه که یه جورایی کار اون دوتا خازن بیرونی که با زمین و هرکدوم از پایه های کریستال وصل میکنیم رو میکنه و کلاک رو بهینه میکنه در کل یه جور امپلی فایر اسیلاتور رو فعال میکنه اگر در توضیحات خو اتمل هم توجه کنید نوشته برای محیط های پر نویز خوبه که پروگرام بشه در زیر متن اصلی و عکسشو هم میتونید ببینید

The CKOPT Fuse selects between two different Oscillator amplifier modes. When CKOPT is programmed, the Oscillator output will oscillate a full rail-torail swing on the output. This mode is suitable when operating in a very noisy environment or when the output from XTAL2 drives a second clock buffer. This mode has a wide frequency range. When CKOPT is unprogrammed, the Oscillator has a smaller output swing. This reduces power consumption considerably. This mode has a limited frequency range and it cannot be used to drive other clock buffers.

به همین سادگی :nice:
          تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
          به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

سلام آقای اسدی.
            آقا این میکروی mega8535 رو من تو تبریز نتونستم پیداش کنم.
            ازکجا گیرش بیارم؟
            آختارما، بیر اووج توپراغام ایندی
            وطن توپراغینا قاریشمیشام من
            ائله یاشاییرام، گوره نلر دییر:
            غملی طالعیمله باریشمیشام من

دیدگاه

سلام
              ممنون آقای اسدی ولی تیک نزدن CKSEL ها هم به منزله ی این هست که همه را یک انتخاب کرده ایم 1111
              مولای من
              نخواهمت که بگریی ولی به گریه دعا کن که وقت رفتن ایام انتظار بیاید

یا رب الحسین بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهورالحجه

دیدگاه

سلام آقای مهندس اسدی.
                آقا این پلاریته ی LED ها تو مدار مشخص نیست لطف می کنین پلاریته هاشونو بزارین. oo:
                آختارما، بیر اووج توپراغام ایندی
                وطن توپراغینا قاریشمیشام من
                ائله یاشاییرام، گوره نلر دییر:
                غملی طالعیمله باریشمیشام من

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد صادق ساعی
                  سلام
                  ممنون آقای اسدی ولی تیک نزدن CKSEL ها هم به منزله ی این هست که همه را یک انتخاب کرده ایم 1111
                  با سلام
                  اقای ساعی عزیز اکثر میکرو کنترلر های AVR به صورت پیش فرض روی کلاک RC داخلی 1 مگاهرتز تنظیم شده اند که میشه 0001 که باید شما اونرو به 1111 تغییر بدین توی دیتاشیت هم به کرار بهش اشاره شده

اضافه شده در تاریخ :
                  نوشته اصلی توسط shalala77
                  سلام آقای مهندس اسدی.
                  آقا این پلاریته ی LED ها تو مدار مشخص نیست لطف می کنین پلاریته هاشونو بزارین. oo:
                  دوست من میتونید از روی PCB و دنبال کردن ترکهای VCC یا GND خودتون پیدا کنید یک پین LED ها به VCC یا GND متصل هست

نوشته اصلی توسط shalala77
                  سلام آقای اسدی.
                  آقا این میکروی mega8535 رو من تو تبریز نتونستم پیداش کنم.
                  ازکجا گیرش بیارم؟
                  میتونید ار خود بنده تهیه کنید با پیغام خصوصی اطلاع دهید تا ادرس رو بهتون بدم بیاید و از خود من بگیرید فکر کنم یه چند تایی داشته باشم

در ضمن این پروگرامر هارو که اینجا معرفی کردم رو میتونید از خود پاساژ 40 ستون تهیه کنید.

دیدگاه

سلام دوست عزیز :bye :bye :bye :bye
                    اقای اسدی من خودم پروگرامر (AVR ISP PROGRAMMER)دارم .ولی یه مشکلی که داره باید به پورت پارالل وصلش کنی.دیدم شما چندتا پروگرام معرفی کردید .من میخام یکی از اینها که برتری داشته باشه رو بسازم .
                    میخام تغذیه پروگرامر از کامپیوتر باشه .و USB هم باشه .چون میخام برا لب تاب هم استفاده کنم .
                    با این تفاسیر منتظر پیشنهاد شماهستم
                    یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علیدلی
                      سلام دوست عزیز :bye :bye :bye :bye
                      اقای اسدی من خودم پروگرامر (AVR ISP PROGRAMMER)دارم .ولی یه مشکلی که داره باید به پورت پارالل وصلش کنی.دیدم شما چندتا پروگرام معرفی کردید .من میخام یکی از اینها که برتری داشته باشه رو بسازم .
                      میخام تغذیه پروگرامر از کامپیوتر باشه .و USB هم باشه .چون میخام برا لب تاب هم استفاده کنم .
                      با این تفاسیر منتظر پیشنهاد شماهستم
                      با سلام
                      هر سه پروگرامر با USB کار میکنن و نیاز به تغذیه ندارن بجز STK500 که اون هم فقط توی مد های ولتاژ نیاز داره که اونهم زیاد استفاده نمیشه
                      اما در مورد پیشنهاد کدوم یکی با ید بگم هر سه به کل با هم فرق میکنن
                      مشکل JTAG اینه که باهاش نمیشه همه میکرو هارو پروگرام کرد یعنی فقط اونهایی که JTAG دارن رو میتونی پروگرام کنی مثل mega16 mega32 mega128 و .....
                      در ضمن از پینهای JTAG نمیتونی برای کارهای دیگه استفاده کنی اما دیباگر داره و میتونی خط به خط دستوراتتو روی سخت افزار اجرا کنی
                      مشکل AVRISP هم اینه که پارالل نداره و اگه فیوز SPI غیر فعال بشه دیگه نمیتونی باهاش میکروتو بشناسی و ......
                      مشکل STK500 هم گرونی و بزرگ بودن و تعداد پینهای زیادشه یعنی برای استفاده در مد های ولتاژ باید 20 تا پین رو به میکرو وصل کنی
                      همه اینهارو توی پستهای اول توضیح دادم کاش یه مطالعه میکردی بعد...........

در کل همون STK500 فکر کنم بهتره

دوستان شرمنده من سرم شلوغه دیر به دیر وقت میکنم به انجمن سر بزنم هر وقت هم که میام اکثرا سوالهای تکراری رو جواب میدم لذا خواهش دارم که قبل از مطرح کردن هر سوالی ابتدا پست های قبل رو مطالعه کنید و یا در انجمن یه جستجو کنید اگر جوابی پیدا نکردید بپرسید

دیدگاه

سلام مهندس اسدی.
                        من stk500 شما رو ساختم. موقع وصل به کامپیوتر led قرمز روشن میشه بعد یه لحظه خاموش شده و led سبز روشن می مونه. تو کامپیوتر هم این پیغامو میده(usb device not recognized). من فکر کنم مشکل از ft232 هست. نظر شما چییه. در ضمن آیا میشه ft232 رو تست کرد که سالمه یا نه. تشکر از زحماتتون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ildirim
                          سلام مهندس اسدی.
                          من stk500 شما رو ساختم. موقع وصل به کامپیوتر led قرمز روشن میشه بعد یه لحظه خاموش شده و led سبز روشن می مونه. تو کامپیوتر هم این پیغامو میده(usb device not recognized). من فکر کنم مشکل از ft232 هست. نظر شما چییه. در ضمن آیا میشه ft232 رو تست کرد که سالمه یا نه. تشکر از زحماتتون.
                          _(((دوستان شرمنده من سرم شلوغه دیر به دیر وقت میکنم به انجمن سر بزنم))))
                          متاسفانه باید یه مدت کوچیکی چشم انتظار باشی :cry2: :cry2: :cry2:
                          یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام
                            این کد هگز میشه در مورد این پرگرمر بکار برد
                            http://www.der-hammer.info/hvprog/index.htm

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POLESTAR
                              سلام دوستان
                              میخواستم برای دوستان یک پروگرامری رو معرفی و مراحل ساختشو بگم تا دیگه مشکلی نداشته باشین
                              این پروگرامر رو من خودم طراحی کردم
                              کاملا با AVR Studio Atmel سازگاره در سه مدل JTAG ICE و AVR ISP و STK500 هست
                              با پرت USB کار میکنه و نیازی به تغذه نداره و سرعتش هم تا 1.8MHz قابل افزایشه
                              از چیپ مخصوص USB FT232 استفاده شده
                              دقیقا مشخصات پروگرامر مشابه ATMEL رو داره
                              یه پرت برای استفاده از پروگرامر به عنوان USB به سریال داره
                              ومیتونید به دو صورت USB یا سریال مونتاژ کنید (چند تا قطعه منتاژ بشه میشه USB یا نه اونارو منتاژ نکنید چندتای دیگه رو منتاژ کنید میشه سریال و با پرت کام کامپیوتر کار میکنه)
                              JTAG ICE مشابهش تو اینترنت هست بنابر این من AVR ISP رو میزارم
                              این پروگرامر رو من تولید میکنم و به قیمت 250,000 ریال میفروشم تا حالا هم یه 500 تایی به فروش رسوندم واقعا هیچ مشکلی نداره و کاملا تست شده. (یه پروگرامر تجاری هست تا اسباب بازی)
                              شما برای ساخت این پروگرامر به دو فایل نیاز دارین یکی PCB هست (البته متالیزه هست)
                              و دومی فایل هگز میکروشه (میکروش MEGA8535 یا 90S8535 هست)
                              لیست قطعات هم رو PCB هست
                              این هم لینک دانلود فایلش
                              http://www.4shared.com/file/WfWqptQS/AVR_ISP.html

/================================================== =[/color]
                              سلام ممنون از این همه لطفتون.ببخشین مهندس منم میخوام درست کنم ولی نمیدنم از کجا شروع کنم میشه بگین اول کاری چیکار کنم ممنون میشم ساده بگین.خیلیییییییی ممنون
                              a happy person is one who wants happiness for other

دیدگاه

با سلام من Stk 500 هم Usb و هم پورت سریالش رو مونتاژ کردم و تونستم با هردو میکرو های 8 و 32 رو بازیابی کنم ولی تو هردو یه مشکلی هست زمانی که هربار فیوز بیت ها رو می خونم هر بار یه چیزی نشون میده مشکل از کجاست اگه میشه راهنمایی کنید البته اینو هم بگم که یه 8 و یه 32 دیگه دارم که هنوز بازیابی نشدند فیوز بیتها پروگرم میشن ولی زمانی که دوباره می خونم یه چیز دیگه نشون می ده با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X