اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)

های ولتاژ جان سرم خلوت شد گفتم برم توی ساخت یه 3 تاییش که خلا خونه رو بخار بکنه :mrgreen: . یه نرم افزار گفته بودی باهاش محاسبات انجام میدی مینونی اسمشو بگی
    ببینم چیه یه وَری باهاش برم...

راستی یه مورد دیگه شنیدم پیزو وقتی برق بهش وصل میکنی یه پالس میده و بعد دیگه جریانی ازش نمیگزده یعنی لحضه اول ( بسته به فرکانسش حالا) اتصال کوتاهه و لحظه بعد مدار باز . واقعا" عکس العملش اینطوریه؟

دیدگاه

مشکل من حل شد :wow: :wow:

نمی دونم مشکل چی بود ولی فقط یه زره اب رو به هوا پرتاب میکنه :cry2: :cry2:

دیدگاه

. یه نرم افزار گفته بودی باهاش محاسبات انجام میدی مینونی اسمشو بگی
        منو محاسبه با نرم افزار ؟! عمراَ :nerd:
        راستی یه مورد دیگه شنیدم پیزو وقتی برق بهش وصل میکنی یه پالس میده و بعد دیگه جریانی ازش نمیگزده یعنی لحضه اول ( بسته به فرکانسش حالا) اتصال کوتاهه و لحظه بعد مدار باز . واقعا" عکس العملش اینطوریه؟
        از کلمه اتصال کوتاه بگذریم ؛ بله تقریبا اینطوریه . مثل خازنی که دشارژ هست و یه لحظه جریان میکشه و...
        ولی پیزو یه لحظه جریان میکشه و بعد شروع به نوسان میکنه و ادامه داره / حتی بدون ترانزیستور . اینو ندید بگیرید :و گاها حتی بدون برق
        ما باید یه جریان کم به بیس یه ترانزیستور بدیم و پیزو وصل کنیم و فرکانس مداوم تولید بشه /
        ولی اینجا من از همون لحظه اول که پیزو نوسان میکنه برای بایاس ترانزیستور استفاده کردم . و گرنه بایاس بیس نیاز به RFC داشت و کمی پیچیده میشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
          منو محاسبه با نرم افزار ؟! عمراَ :nerd: از کلمه اتصال کوتاه بگذریم ؛ بله تقریبا اینطوریه . مثل خازنی که دشارژ هست و یه لحظه جریان میکشه و...
          ولی پیزو یه لحظه جریان میکشه و بعد شروع به نوسان میکنه و ادامه داره / حتی بدون ترانزیستور . اینو ندید بگیرید :و گاها حتی بدون برق
          ما باید یه جریان کم به بیس یه ترانزیستور بدیم و پیزو وصل کنیم و فرکانس مداوم تولید بشه /
          ولی اینجا من از همون لحظه اول که پیزو نوسان میکنه برای بایاس ترانزیستور استفاده کردم . و گرنه بایاس بیس نیاز به RFC داشت و کمی پیچیده میشد
          یعنی الان بیشتر گیج شدم

دیدگاه

من خازنم سوخت 400v نبود باید دو سه تا شو سری می کردم که ولتاژش بیشتر بشه :mrgreen: :mrgreen:

اگه شکل موج رو درست %50 درست کنیم بخار بیشتر تولید نمیشه ؟

اصلا تغربیا90% بالا هست اگه بخوایم ای سی اسلایتور بزاریم دقیقا فرکانس 1.65Mhz درست کنیم چی ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan m
              من خازنم سوخت 400v نبود باید دو سه تا شو سری می کردم که ولتاژش بیشتر بشه :mrgreen: :mrgreen:

اگه شکل موج رو درست %50 درست کنیم بخار بیشتر تولید نمیشه ؟

اصلا تغربیا90% بالا هست اگه بخوایم ای سی اسلایتور بزاریم دقیقا فرکانس 1.65Mhz درست کنیم چی ؟
              بیشترین ولتاژی که من روی اسکپ دیدم 125 بود ( فکر کنم صفحه های قبل عکس موج و مشخصاتشو گزاشتم)

ولی منم بدم نمیاد بدونم این طرحی که شما دادی کار مکینه یا نه ولی عمان از بی سواتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                بیشترین ولتاژی که من روی اسکپ دیدم 125 بود ( فکر کنم صفحه های قبل عکس موج و مشخصاتشو گزاشتم)

ولی منم بدم نمیاد بدونم این طرحی که شما دادی کار مکینه یا نه ولی عمان از بی سواتی
                خیلی بیشتر از 125 هست بالای 1000 تا هست اهم متر که وصل کرده بودم نشون نمی داد

ای سی اسلایتور هم قبلا که مدار اقای ولتاژ زیاد کار نمی کرد گفتم بزار یه جوری فرکانس 1.65 بسازم فقط یه دونه ای سی اسلایتور خوب پیدا کردم که اونم دیجیتال با پروتکل I2C کار میکرد که اینم نشود

شاید بشه با میکرو ساخت اگه شما یه میکروی بیکار داری یه برنامه
                DO
                set portx.y
                reset portx.y
                LOOP
                بنویس بعد یکم با فرکانس میکرو اینا ور رو ببین به 1.65 مگاهرتز میتویم بسازیم یا نه ؟

دیدگاه

یعنی الان بیشتر گیج شدم
                  چرا پس ؟! بد توضیح دادم ؟ / ببین اگه یه باتری به پیزو وصل کنی نوسان میکنه ، البته از نوسانش نمیتونی استفاده کنی / شما باید پیزو رو با یک ولتاژی (تقریبا بالا )بایاس کنی منتها این ولتاژ باید از چوک RFC به پیزو برسه تا در لاین تغذیه از بین نره و سیم پیچ مانع از عبور اون فرکانس بشه و از خود پیزو فرکانس بدست اومده رو بگیری و استفاده یا تقویت کنی با هر کاری که مد نظره ...
                  بذار یه شماتیک بکشم تا بهتر متوجه بشی

دیدگاه

آقایون دنبال این که که کاری ها نرید هم از نظر تئوری رد می شه هم از نظر عملی من بستم جواب نداد. منظورم ساختن یک اسیلاتور مستقل هست. ذات کریستال های طبیعی (پیزو)به این شکله که باتحریک شدن شروع به نوسان میکنند یعنی با دریافت یک تغذیه ی dc.این کریستال هایی هم که داخل مدارات استفاده می کنید(برای میکرو) به همین شکل کار می کنند.البته اونهایی که فرکانس بالا هستند. فرکانس پایین ها سلف و خازن هست نه یه کریستال پیزو.چون تمام پیزو ها فرکانس رزونانسشون درحد مگا هرتز وبالاتره.ولی نوسانی که برای بخور سرد میخواهیم یه نوسان به صورت سیگنال الکتریکی ضعیف نیست بلکه باید یه نوسان قدرت باشه.که این کارهم با اعمال ولتاژ بالا میسره. تنها راه اعمال ولتاژ بالا هم تحریک سلف هست. :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                      چرا پس ؟! بد توضیح دادم ؟ / ببین اگه یه باتری به پیزو وصل کنی نوسان میکنه ، البته از نوسانش نمیتونی استفاده کنی / شما باید پیزو رو با یک ولتاژی (تقریبا بالا )بایاس کنی منتها این ولتاژ باید از چوک RFC به پیزو برسه تا در لاین تغذیه از بین نره و سیم پیچ مانع از عبور اون فرکانس بشه و از خود پیزو فرکانس بدست اومده رو بگیری و استفاده یا تقویت کنی با هر کاری که مد نظره ...
                      بذار یه شماتیک بکشم تا بهتر متوجه بشی
                      یعنی نباید بهش کلاک بدیم ؟ باید از کلاکش استفاده کنیم ؟

نوشته اصلی توسط Mojtaba-S
                      آقایون دنبال این که که کاری ها نرید هم از نظر تئوری رد می شه هم از نظر عملی من بستم جواب نداد.
                      با چی بستی ؟

دیدگاه

یعنی نباید بهش کلاک بدیم ؟ باید از کلاکش استفاده کنیم ؟
                        چرا بی ربط نظر میدی / من در مورد کلاک حرف زدم ؟! شما میتونی جدا نوسان بساز بده بهش .خیلی بهتر کار میکنه خودم هم امتحان کردم
                        شما باید پیزو رو با یک ولتاژی (تقریبا بالا )بایاس کنی منتها این ولتاژ باید از چوک RFC به پیزو برسه تا در لاین تغذیه از بین نره و سیم پیچ مانع از عبور اون فرکانس بشه و از خود پیزو فرکانس بدست اومده رو بگیری و استفاده یا تقویت کنی با هر کاری که مد نظره ..
                        البته نه اینکه برای یه کریستال کوچیک هم ولتاژ بالا لازمه نه / فقط اینجا که دامنه و جریان بیشتری تو خود نوسانساز میخوایم ولتاژ بالا دادیم وگرنه میتونیم اینجوری نوسانسازی کنیم و در طبقه های بعدی تقویت و مثلا در یک فرستنده استفاده کنیم

اینکه گفتم نادیده بگیر حتی بدون برق / اول با یک اسیلاتور مستقل به یک پیزو فرکانس پایین که با یک ترانزیستور برای تقویت بایاس شده بود نوسان میدادم وپیزو صوت میزد و بعد از یه مدتی اسیلاتور و برق رو قطع میکردم پیزو همچنان داشت صوت میزد گذاشتم مدتها موند و صداش قطع نشد و زمانی که به سیم پیچ موازی باهاش دست میزدی یه لحظه برق میگرفت و قطع میشد oo:
                        جالب بود نه :icon_razz:
                        خواستید امتحان کنید : ترانزیستور امیتر مشتکر و پیزو صوتی با یک سیم پیچ موازی در کلکتور تا مثبت و به بیس نوسان بدید و جالب اینکه بیس رو بعدش میتونید قطع کنید حتی بدون مقاومت تا مثبت و بدون بایاس رها باشه / بارها و بارها تست کردم و نتیجه یکی بود
                        و فقط نیاز بود تا یک دقیقه با اسیلاتور اولش تحریک بشه

دیدگاه

مشکل اینه که این نوسان رو نمی دونم چطوری بسازم :biggrin:

البته نه اینکه برای یه کریستال کوچیک هم ولتاژ بالا لازمه نه / فقط اینجا که دامنه و جریان بیشتری تو خود نوسانساز میخوایم ولتاژ بالا دادیم وگرنه میتونیم اینجوری نوسانسازی کنیم و در طبقه های بعدی تقویت و مثلا در یک فرستنده استفاده کنیم
                          یه جا دیده بودم با بافر فرکانس کریستال رو جدا کرده بود چیزی هم نداشت فقط بافر با کریستال oo: oo:

خواستید امتحان کنید : ترانزیستور امیتر مشتکر و پیزو صوتی با یک سیم پیچ موازی در کلکتور تا مثبت و به بیس نوسان بدید و جالب اینکه بیس رو بعدش میتونید قطع کنید حتی بدون مقاومت تا مثبت و بدون بایاس رها باشه / بارها و بارها تست کردم و نتیجه یکی بود
                          و فقط نیاز بود تا یک دقیقه با اسیلاتور اولش تحریک بشه
                          شماتیک بزارید بهتره ها :mrgreen:

دوباره وسایل رو گرفتم اما بازم کار نمی کرد وقتی ولتاژ رو اندازه میگرفتم هون لحظه یه زره بخا می شد بعد یکم سطح اب بالا می امد وقتی هم +50 رو وصل میکردم توی اب بازم یکم بخار میکرد بیزو رو هم باز کردم توش یه قطره اب هم نبود :cry2:

دیدگاه

شماتیک بزارید بهتره ها :mrgreen:
                            این دیگه شماتیک نمیخواد / تا حالا رله به کلکتور ترانزیستور منفی وصل نکردید ،خوب حالا یه سیم پیچ و پیزو (فرکانس پایین) بجای رله بذارید
                            و به بیس یکی دو دقیقه فرکانسی برابر با فرکانس پیزو بدید و بعد قطع کنید همین
                            نیست قبلا نشستم برای شما شماتیک کشیدم استفاده کردید :redface:
                            دوباره وسایل رو گرفتم اما بازم کار نمی کرد وقتی ولتاژ رو اندازه میگرفتم هون لحظه یه زره بخا می شد بعد یکم سطح اب بالا می امد وقتی هم +50 رو وصل میکردم توی اب بازم یکم بخار میکرد بیزو رو هم باز کردم توش یه قطره اب هم نبود
                            پس دوباره برو تو تاپیکش دقیق تر بخون

و ضمنا همونطور که دوستان هم گفتن عکس بذار

دیدگاه

سلام اقای ولتاژ زیاد . ببینم من درست گرفتم : اگر یه اسیلاتور داشته باشیم که خروجی اش 1.7 MHzباشه بادامنه 60 الی 100 ولت سپس این خروجی رو به پیزو وصل کنیم کار حله و پیزو شروع به نوسان می کنه ؟ و بخار تولید می کنه؟

دیدگاه

منظور اقای ولتاژ زیاد این هست:
                                البته دوتا مشکل وجود داره که کار رو سخت می کنه.1- اگه بخواهی مدارت با 12 کار بکنه باید مبدل DC/DCبذاری که اونهم به خودی خود هفت هشت تا قطعه می خواد. 2- یه اسلاتور بسازی که بتونه توی این فرکانس با سرعت خوبی این سوئیچ رو روشن وخاموش کنه!
                                اگه میشد یه فلای بک 1.7MHzبسازیم خیلی خوب بود .مشکل ولتاژ و فرکانس باهم حل می شد .خیلی راحت خروجی ترانسش رو مستقیم وصل می کردیم به پیزو. ترانزیستور ولتاژ بالا هم نمی خواست . ولی حیف که توی این فرکانس با تراس مشکل پیدا می کنیم منظورم فریت هسته ی ترانس هست. البته افراد مختلف به این ترانس چوک و ... هم میگندولی طبق کاری که می کنه من بهش میگم ترانس.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X