پاسخ : سوال در مورد پیزو /ساختن بخور سرد (Atomizer)
HI VOLTAGE جان ؛ حالا برای این مدار چه بتایی خوبه؟!
والا دقیق محاسبه نکردم ولی اگر اشتباه نکنم قبلا بتا رو عدد 100 گرفتم و ترانزیستوری با بتای 200 بی شک از این نظر درست بود.ولی عوامل مهم تری هم داره / قبول کن اگه 4 ساعت بگردم پیدا کنم کسی توجه نمیکنه و چند تا پاسخ میزنن و صفحه عوض میشه و کسی نمیخونه
حداقل توان ترانزستور = 40W
جریان کلکتور = 5A
ولتاژ کاری = 60<مناسب>400 / ولتاژ باید بیشتر از 60 ولت باشد و بیشتر 400 ولت نباشد
فرکانس = 4 مگاهرتز
در مورد ترانزیستور 13004 تا13007 هم چون میذونستم در اینده دوستان واس دم دست بودن (تو پاور کامپیوتر یا لامپ کم مصرف) ازش استفاده خواهند کرد ،همون اول اینو گفتم :
راستی ترانزیستور های لامپ یه بار مصرف(کم) ،با مشخصاتی که گفتم میخونه ،اما باز در این مدار کار نمیکنه فکر میکنم به خاطر جریان زیادیست که واس روشن شدن بیسش میخواد .
کسی دیده تا حالا از این ترانزیستور در ولتاژ پایین استفاده کنن / با 12 ولت یه رله به کلکتور وصل کنی (امیتر مشترک) تقریبا اکثر ترانزیستورای منفی یه مقاومت 10 کیلو واس بیس بذاری رله عمل میکنه درسته ؟
تست نکرده شک ندارم این ترانزیستورا این کارو هم نمیتونن در ولتاژ پایین انجام بدن / اصلا واس ولتاژ بالا ساخته شدن
در ولتاژ پایین روشن کردنش خیلی سخته . حالا بیس جریان و ولتاژ زیادی میخواد یا هرچی دقیق نمیدونم . حالا بیایم نوسانسازی اونم تو این رنج ولتاژ ازش بخوایم خوب عمرا کار نمیکنه
چرا خودم معرفی نمیکنم ؟؟ متاسفانه در حال حاضر امکان تستشو ندارم / واسم کار نداره چند تا دیتاشیت نگاه کنم و چند تا ترانزیستور معرفی کنم . ولی راضی نیستم چیزی که تست نکردم معرفی کنم .
من از دیتاشیت اینارو پیدا کردم که شرط مناسب دارن ولی تست نکردم 2SD2639 / 2636 / 2616 / 2611 / 2557 / 2328
ترانزیستورهای قدرت معمولا بتای خیلی کمی دارن و مطمئناً بتای اکثرشون زیر 100 هستش مخصوصاً توی این جریانی که شما گفتید (5A)
ترانزیستورهای قدرت سری 1300X بتاشون زور بزنن 10 تا 15 هست و این نسبت به ترانزیستورهای قدرت مشابه با ولتاژ پایین تر خیلی کمه .
من تصور میکنم بتای ترانزیستور برای مدار شما باید یه مقدار بالا باشه مثلاً این 2SD313 مدل F حداقل بتاش 160 و حداکثر 320 هستش...
ترانزیستورهای اینجوری کمن و البته اگه شمارش رو هم پیدا بکنی ، شاید توی بازار ایران نباشه مثلاً 2SB1151 ؛ بتای حداکثرش 400 هست تازه به فرکانسی که شما میخوای نیست ولی بازم گیر نمیاد! (8 آمپر - 60 ولته)
البته یه نکتهآای ؛ شما مگه نگفتی مدارت 320 میلی آمپر میکشه ، پس چرا دنبال ترانزیستور 5 آمپر هستی؟
نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
وا... شما جواب نگرفتی چون حرف گوش کن نیستی / من که مدتها میذاشتم کار میکرد ترانزیستورم کلا 2 سانت هیت سینگ داشت و هیچ اتفاقی نمیفتاد / در جواب نهایی مدار من بین 250 تا 320 میلی امپر جریان میکشید و با راندمان بالا و بدون هیچ نقصی کار میکرد که قبلا هم گفته بودم /
ترانزیستورهای اینجوری کمن و البته اگه شمارش رو هم پیدا بکنی ، شاید توی بازار ایران نباشه مثلاً 2SB1151 ؛ بتای حداکثرش 400 هست تازه به فرکانسی که شما میخوای نیست ولی بازم گیر نمیاد! (8 آمپر - 60 ولته)
کم که نیست ولی اونایی که ضریب تقویت بالایی دارن اکثرا ولتاژ کارشون پایینه . و باید تو این مدار ولتاژ ترانزیستور چند صد ولت باشه
چون بعد از نوسان ولتاژ افزایش پیدا میکنه .
در کل بله حق با شماست و اینکه سخت پیدا میشه اونم تو ایران / البته BU407 ترانزیستوریه که میگن در نوع بازاری استفاده کردن ولی خودم تست نکردم و یه جورایی قبول ندارمش :biggrin:
البته یه نکتهآای ؛ شما مگه نگفتی مدارت 320 میلی آمپر میکشه ، پس چرا دنبال ترانزیستور 5 آمپر هستی؟
بله گفتم مدار من اینقدر جریان میکشه ،ولی نگفتم مدار بقیه هم میتونه اینجوری کار کنه :rolleyes: زمانی 3xx میلی جریان میکشید بخار متعادل تری تولید میکرد و با حداکثر قدرت کار نمیکرد
ولی ترانزیستور رو از این جهت جریان بالا در نظر گرفتم چون دقت تو این مدار بالاست و هر کسی نمیتونه مدارو ایده ال بسازه (xxxx) و مسلما جریان بیشتری میکشه و از طرفی هرقدر ترانزیستور تحمل جریان بیشتر رو داشته باشه ،کمتر داغ میکنه و دوستان کمتر غر میزنن :biggrin:
هرقدر ترانزیستور تحمل جریان بیشتر رو داشته باشه ،کمتر داغ میکنه
این حرفتون درست نیست ، گرم شدن ترانزیستورها به توان تلفاتی روی اونها بستگی داره ، توی یه ترانزیستور مثل BD140 ؛ اگه یک وات ، تلف قدرت داشته باشیم و بریم به جاش یه ترانزیستور گردن کلفت بذاریم ، روی اون هم باز یک وات تلف قدرت رو خواهیم داشت و درستش اینه که به جای تعویض ترانزیستور ، هیت سینگ مناسب روی اون نصب کنیم!
یه خازن 1000 میکرو فاراد بذار /
1000uF دارم اما 50v نسیت
همون 4700uF مال امپیلی رو گذاشتم
سیم پیچ 80uH رو دوباره عوض کردم (خروجی اولش 104v AC بود سیم پیچ اول رو عوض کردم شد 105v AC )
بعد با خازن ها ور رفتم دیگه خروجی نداشتم هر کاری کردم خروجی نداد وقتی سیم برق ترانس رو قطع و وصل می کنم خروجی میده حتی با 800v هم میرسه البته لحظه ای وقتی مکه ترانس توی برقه دیگه خروجی نداره یه چیز دیگه سیم منفی ترانس رو هم قطع کردم بازن همین طوری خروجی میداد oo: oo:
حالا دوباره هرچقدر با خازن ها ور میرم درست نمیشه که نمیشه :angry:
البته دوستان عرض کنم که بتای بیش از اندازه هم کارو خراب میکنه چون من ترکیب دارلینگتون بستم جواب نداد.حالا شاید مشکل از این بوده که ترکیب دارلینگتون با دوترانزیستورخارجی بوده.
نوشته اصلی توسط erfan m
1000uF دارم اما 50v نسیت
همون 4700uF مال امپیلی رو گذاشتم
سیم پیچ 80uH رو دوباره عوض کردم (خروجی اولش 104v AC بود سیم پیچ اول رو عوض کردم شد 105v AC )
بعد با خازن ها ور رفتم دیگه خروجی نداشتم هر کاری کردم خروجی نداد وقتی سیم برق ترانس رو قطع و وصل می کنم خروجی میده حتی با 800v هم میرسه البته لحظه ای وقتی مکه ترانس توی برقه دیگه خروجی نداره یه چیز دیگه سیم منفی ترانس رو هم قطع کردم بازن همین طوری خروجی میداد oo: oo:
حالا دوباره هرچقدر با خازن ها ور میرم درست نمیشه که نمیشه :angry:
به بتا مربوط نمیشه / دو ترانزیستور به صورت دارلینگتون مانع نوسانسازی در این مدار میشه .دیاگرام اسیلاتور با دارلینگتون فرق میکنه / شما اگر دنبال مداری که برای تولید انبوه و تجاری سازی هستید بگید تا راه دیگه ای واس این کار معرفی کنم
دوستان خدایی لطفا از گفتن مطالب بیهوده و نقل قول کامل بپرهیزید تا تاپیک برای دوستانی که میخوان استفاده کنن خسته کننده و بی معنی نباشه . دو تا نکته مهم تو این صفحه باشه هم سریع عقب میفته
این نه فقط حرف من که نصیحتی از چند تا از اعضای خوب سایت و بی شک حرفشون برایم با ارزش
بچه ها پس کجایید نه به اون وقت که چند ساعته صفحه عوض می کنید نه به حالا که دو روزه هیچ خبری از هیچ کدومتون نیست. آقای ولتاژ زیاد شمااون حرفی که زدی تا چقدر صحت داره؟ مداری که میخواهی معرفی کنی چی هست ؟ اگر جدی جدیه که هیچ واگرنه که من برم به ادامه ی کارم برسم .دارم یه مبدل 12 به 48 پیاده می کنم که بذارم کنار مدارشما .فعلا منتظر جواب شما هستم :biggrin:
اول اینکه با ولتاژ خروجی کار نداشته باش و پیزو رو وصل و همیشه در اب قرار بده .نهایت میتونی یه لامپ نئون با پیزو موازی کنی تا ببینی چه خبره
دوم با توجه به شناختی که ازت دارم شک ندارم هیچ کدوم از قطعه هارو درست نذاشتی هیچ حتما بعضیاشم به میل و تصمیم خودت مهم ندونستی و نذاشتی / 1 بار میگم اینکارو کن : شما برو تاپیک رو از اولش تا اخرش بخون و قطعات رو دقیقا همونجور که گفتم دقیق بذار .
این که مهم نیست اون که اضافیه هم نداریم .یه خازن رو اگر بخوای چند صد پیکو تغییر بدی هم کار نمیکنه (دقیق دقیق)
موفق باشی
دیدگاه