اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

سلام مسعود جان
    مدار خوبیه که داری انجامش میدی
    تو مورد اول :
    بگو رو 12 چند آمپر لازم داری ؟ از اونجاکه از 5 ولت جریان میکشه تا 12 ولت رو بسازه، به همون اندازه باید جریان 5 ولت رو بالاتر بگیری تا وقتی از بخش 12 ولت جریان کشیده میشه، خود 5 ولت ضعیف نشه. پس بگو رو 12 چقدر جریان نیازه تا با همون 34063 برات یه مدار بذارم ( احتمالا به سوییچ خارجی نیازه )
    یا میتونی قسمت 12 ولت رو ثابت بسازی و 5 ولت رو با LM2576 از همون 12 ثابت درست کنی که تا سقف 3 آمپر هم این آی سی جا داره.

مورد دوم :
    خب دلیلش اینه که از 12 ولت فیدبکی به سوییچ نمیره. وقتی از 5 ولت جریان میکشی، اگه در حالت نرمال جریان مورد نیاز برابرده نشه، دیوتی سایکل افزایش پیدا میکنه و باعث میشه جریان بیشتر برای 5 ولت مهیا بشه. ولی خب این موضوع باعث افزایش دامنه تو خروجی 12 میشه، چون ازش هیچ فیدبکی به کنترلر نمیره.
    اگه شماتیک مدارو بذاری شاید بتونم فیدبکشو برای دوتا ولتاژ تغییر بدم که البته کار ساده ای هم نیست.

در کل رفع مشکل تو حالت اول راحت تره.

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید
      سوالی داشتم از خدمتتون
      من توی خیلی از آداپتور های سوئیچینگ دیدم که خیلی از ترانزیستور های سوئیچینگ mje 13001,13002,13003 استفاده می کنند از دوستان کسی نرم افزاری در خصوص طراحی آداپتور های سوئیچینگ با این آی سی ها نداره ؟ چجوری میشه با این ترانزیستورا سوئیچینگ طراحی کرد؟ منبعی براش هست؟
      آخه این آی سی ها هم ارزونن و هم راحت تر گیر میان سری tny سخت گیر میان و گرونند و وقتی حساب می کنی میبینی اگه آماده بخری ارزونتر در میاد
      با تشکر
      www.ElectronShop.ir

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام دوستان.من دارم برای دو تا از دوستانم در همین سایت یک منبع 220 به 12 و 5 ولت (دو خروجی) با آی سی وایپر میبندم نزدیک 15 وات.
        میخوام هم ارزان و هم با کیفیت بالا باشه.
        از اوایل هفته کار رو شروع کردم دو راه به ذهنم رسید و هر دو راه رو عملی کردم.
        .
        .
        .
        درود بر داش مسعود گل رفیق باز :biggrin:
        مطالبی که برادر علم فردا در رابطه با فیدبک و ... ارائه کردند کاملا درسته. چون 12 ولت شناور حساب میشه همیشه باید به یه طریقی مهارش کرد تا بالا نره. من قدیما یه ال ای دی با مقاومت بهش وصل میکردم تا هم صحت کار رو نشون بده و هم روشن بودن مدار رو.
        از اونجا که میدونم اون 5 ولت رو برا میکرو میخوای به شدت بهت توصیه میکنم قیدش رو بزنی. و مدار رو ساده تر کنی!
        مثلا من خودم اوایل همین کار رو میکردم(بهت یه بار قضایاشو گفتم) و تو کارام 12 و 5 رو جدا میکردم و 5 رو برا میکرو و 12 رو برا لوازم جانبی دستگاهام استفاده میکردم. منتها وقتی عملکردهای مفید سوئیچینگ!!! رو دیدم کلا بیخیالش شدم و مدار دستگاه رو اصلاح کردم! به این شکل که تغذیه خود میکرو که نهایتا بخواد ال سی دی و یا سون سگمنت و ال ای دی و ... رو راه بندازه حساب کردم و دیدم 270 میلی بیشتر نیست(خود میکرو 45 میلی). پس کل سوئیچینگ رو از رده خارج کردم و بجاش یه 12 ولت 1.5 آمپر براش ساختم و 5 ولت رو با یه رگولاتور ساده ازش جدا کردم برا میکرو. این روش هم مطمئنه و هم راحت و کم خرج. آخرین دستگاه من هم الان بالای 5 ماهه که داره با این روش 24 ساعته کار میکنه و هیچ مشکلی نداشته(1 ماه دیگه هم میرم بازدید فنی :mrgreen: )
        منتها چون دیدم ترانس برام راحت تره و دیگه مو لا درزش نمیره دوباره برگشتم به همون دوره ما قبل تاریخ و استفاده از ترانس (اونم قیمتش رفته بالا!!!! دیروز رفتم سیم بگیرم دیدم شده کیلویی 16 چوق! oo: )
        من دنبال مداری هستم الان که بتونه 12 ولت 1.5 آمپر رو بدون هیچ نقصی 24 ساعته ساپورت کنه و قیمتش زیر 1500 دربیاد.
        با سپاس از تلاش بی دریغ و وقتی که میگذاری :biggrin:

درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
        بدرود . . .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POORHASAN
          با سلام خدمت اساتید
          سوالی داشتم از خدمتتون
          من توی خیلی از آداپتور های سوئیچینگ دیدم که خیلی از ترانزیستور های سوئیچینگ mje 13001,13002,13003 استفاده می کنند از دوستان کسی نرم افزاری در خصوص طراحی آداپتور های سوئیچینگ با این آی سی ها نداره ؟ چجوری میشه با این ترانزیستورا سوئیچینگ طراحی کرد؟ منبعی براش هست؟
          آخه این آی سی ها هم ارزونن و هم راحت تر گیر میان سری tny سخت گیر میان و گرونند و وقتی حساب می کنی میبینی اگه آماده بخری ارزونتر در میاد
          با تشکر
          دوست عزیز برای طراحی این چنین تغذیه هایی نرم افزار وجود نداره! ترانزیستورهای 1300X به دلیل ولتاژ کار بالا بیشتر استفاده میشن که تو مدارات مهتابی و لامپهای کم مصرف هم وجود دارن.
          چند نمونه از این نوع مدارها تو یکی از تاپیکها ضمیمه شده بود که متاسفانه حضور ذهن ندارم که کدوم یکی بود! اما اگه بگردی پیدا میکنی و میتونی با تغییرات کمی تو مدارشون، به تغذیه دلخواهت برسی. فقط یادت باشه که اونها هم فلایبک محسوب میشن و نیاز به گپ دارن . همچنین اون تیپ مدارها بیشتر برای مصارف پایین کاربرد دارن، مثل شارژر گجت ها!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
            سلام مسعود جان
            مدار خوبیه که داری انجامش میدی
            تو مورد اول :
            بگو رو 12 چند آمپر لازم داری ؟ از اونجاکه از 5 ولت جریان میکشه تا 12 ولت رو بسازه، به همون اندازه باید جریان 5 ولت رو بالاتر بگیری تا وقتی از بخش 12 ولت جریان کشیده میشه، خود 5 ولت ضعیف نشه. پس بگو رو 12 چقدر جریان نیازه تا با همون 34063 برات یه مدار بذارم ( احتمالا به سوییچ خارجی نیازه )
            سلام توان کل منبع حدود 13 واته اگه بشه وقتی که از 5 ولت جریان نمیکشیم روی 12 ولت یک آمپر بده و وقتی که از 12 جریان نمیکشیم روی5 ولت حدود 2.5 آمپر بده. که البته الان وقتی که از 12 ولت جریان نمیکشیم روی 5 ولت بالای 2.5 آمپر رو میده.
            استاد میدونم که اگه بخواهیم 12 ولت 1 آمپر رو از 5 ولت بگیریم باید جریانی که میتونه 5 ولت بده بالای2.5 باشه ولی مساله اینه که من با mc34063 وقتی بهش 5 ولت پاور کامپیوتر رو دادم هم 12 ولت 1 آمپر نداد فکر کنم حدود 300 میلی یا کمی کمتر و بیشتر داد (البته بدون ترانزیستور خارجی).
            نوشته اصلی توسط علم فردا
            یا میتونی قسمت 12 ولت رو ثابت بسازی و 5 ولت رو با LM2576 از همون 12 ثابت درست کنی که تا سقف 3 آمپر هم این آی سی جا داره.
            بله میدونم ولی کمی هزینه منبع میره بالا هم اینکه کمی منبع بزرگ میشه (البته سفارش اس ام دیشو دادم) و اینکه چون دوستان بیشتر مد نظرشون 5 ولته و بیشتر با این ولتاژ کار دارن ممکنه اصل منبع که 12 ولته کمتر به کار بیاد و همش از قسمت 5 ولت استفاده بشه و این یعنی اینکه ما تلفات روی تبدیل داریم در صورتی که اگه 5 ولت مرجع باشه و تبدیل بشه به 12 ولت چون در خیلی مواقع از 12 استفاده نمیشه پس تلفات قسمت تبدیل کمتره.
            نوشته اصلی توسط علم فردا
            مورد دوم :
            خب دلیلش اینه که از 12 ولت فیدبکی به سوییچ نمیره. وقتی از 5 ولت جریان میکشی، اگه در حالت نرمال جریان مورد نیاز برابرده نشه، دیوتی سایکل افزایش پیدا میکنه و باعث میشه جریان بیشتر برای 5 ولت مهیا بشه. ولی خب این موضوع باعث افزایش دامنه تو خروجی 12 میشه، چون ازش هیچ فیدبکی به کنترلر نمیره.
            اگه شماتیک مدارو بذاری شاید بتونم فیدبکشو برای دوتا ولتاژ تغییر بدم که البته کار ساده ای هم نیست.
            بله دقیقا همینطوره که میگید. منم میدونم.ولی چکار کنیم که منبع هر دو ولتاژ رو کنترل کنه؟ مدار که همون مدار معمولیه فرض کنیم TNY.مساله قسمت فیدبکه من چند نوع فیدبک رو تست کردم که لینک هاشو در زیر میذارم.
            http://www.powerint.com/sites/default/files/PDFFiles/der94.pdf
            http://www.datasheetdir.com/Isolated-Flyback-Topology-Power-Supply-Evaluation-Board-Based-On-Viper12a-e+Application-Notes
            مورد دومی که با زنر هم کنترل کرده کمی بهتره ولی کلا اینطوره که وقتی از سر 5 ولت استفاده میکنیم ولتاژ دو سر 12 ولت کمی بیشتر میشه و اینکه کلا چه از سر 5 ولت استفاده بکنیم و چه نکنیم وقتی بار از 12 زیاد میکشیم افت زیادی داره در حد 1 یا 2 ولت.
            چطوری میشه فیدبکی ساخته که هر دو ولتاژ رو کنترل کنه و مثلا اگه از سر 12 ولت بار زیاد کشیده بشه دیوتی سایکل رو زیاد کنه و همون سر جریان بشتری بده و اگه از 5 ولت جریان زیاد کشیدیم برای اون هه همینطور.
            نوشته اصلی توسط علم فردا
            در کل رفع مشکل تو حالت اول راحت تره.
            میدونم :icon_razz:
            ممنونم ازتون. موفق باشین.
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

یعنی زمانیکه از 5 ولت استفاده نمیشه، 12 ولت نمیتونه 1 آمپر جریان بده ؟ تو میگی وقتی از 5 استفاده میکنی، 12 بیکاره یا بلعکس، درسته؟ پس افزایش ولتاژ رو خط بدون استفاده چه اهمیتی داره ؟

اگه میخوای یه مدار با 34063 بذارم که 5 رو به 12 ولت 1 آمپر تبدیل کنه. ( البته با ماسفت خارجی ) ؟

هیچ کدوم از روشهای فیدبکی که تو اون نقشه ها بود، تو مدارت عملکرد خوبی نداشت ؟ :-? شماتیک مداری که بستی رو بذار!
              هردوی مداراتی که ضمیمه کردی فیدبک دو قسمتی دارن و برای تثبیت ولتاژ در خروجی های مختلف همین نوع فیدبک کاربرد داره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط POORHASAN
                با سلام خدمت اساتید
                سوالی داشتم از خدمتتون
                با تشکر
                سلام با تشکر از دوست عزیز با آی دی علم فردا بله همینطوره البته من دیدم که بعضادر توانهای بالاتر هم ازش استفاده میشه مثلا تا نزدیک 40 وات.
                از معایت این منابع به نظر من اینه که خیلی حساسن به قطعات اطرافشون. مثلا اگه بخواهین منبع خوبی بسازین باهش در مقدار اندوکتانس اولیه و مقدار خازن هاومقاومت ها و ... خیلی بیشتر باید دقت به خرج بدین تا منابعی که با آی سی ساخته میشن. مثلا اگه به مرور زمان خازن های اولیه منبع خراب بشه افت توان خیلی بیشتره نسبت به منابع با آی سی و ...به نظر من کار با منابع با آی سی خیلی راحت تره تا اینها. در مورد مقدار نویز و استاندار بودن هم نمیدونم کدوم بهتره. ولی فکر کنم آی سی استاندارتر باشه.مثالهای زیر ر و میتونی ببینی و با گوگل ترانسلیتور ترجمه کنی:
                http://www.dzjs.net/html/dianziDIY/2008/0912/3357.html
                http://www.dzjs.net/html/dianziDIY/2006/1123/1095.html
                http://www.123jxjy.cn/dzdq/wxyl/ccc/cdq.htm
                اگه شما قطعه رو از جایی که کارشون اینه خرید کنی قیمت خوبی بدست میاری.مثلا من دیدم یکی قیمت tny280 رو چهار هزار تومان میداد که اصلا قیمتش این نیست.مثلا شما میتونی با آی سی 550 تومانی VIPER12a یا آی سی 900 تومانی VIPER22a و tny274 , 268 , 280 منابع خوبی بسازی.

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط علم فردا
                یعنی زمانیکه از 5 ولت استفاده نمیشه، 12 ولت نمیتونه 1 آمپر جریان بده ؟ تو میگی وقتی از 5 استفاده میکنی، 12 بیکاره یا بلعکس، درسته؟ پس افزایش ولتاژ رو خط بدون استفاده چه اهمیتی داره ؟
                سلام با تشکر.
                خب وقتی از 5 استفاده میشه یا نمیشه اگه از 12 یک آمپر بکشیم حدود 1 یا 2 ولت افت ولتاژ داره ولی وقتی که از 5 بار میکشیم بستگی به مقدار بار کشیدن از 5 ولت ولتاژ دو سر 12 ولت افزایش پیدا میکنه ولی بازم زیر بار همون 1 یا 2 ولت افت داره الان مشکل من همون افزایش و کاهش 12 ولته نسبت به بار کشیده شده از 5 ولت.
                نوشته اصلی توسط علم فردا
                اگه میخوای یه مدار با 34063 بذارم که 5 رو به 12 ولت 1 آمپر تبدیل کنه. ( البته با ماسفت خارجی ) ؟
                ممنونم ولی اگه منظورتون اون مدارهایی است که تویه تاپیک mc34063 هست اونها باز درایور میخواد و کلی هزینه و فضا و غیره.
                نوشته اصلی توسط علم فردا
                هیچ کدوم از روشهای فیدبکی که تو اون نقشه ها بود، تو مدارت عملکرد خوبی نداشت ؟ :-? شماتیک مداری که بستی رو بذار!
                هردوی مداراتی که ضمیمه کردی فیدبک دو قسمتی دارن و برای تثبیت ولتاژ در خروجی های مختلف همین نوع فیدبک کاربرد داره.

که فیدبکشو از مدار زیر گیر آوردم
                http://www.powerint.com/sites/default/files/PDFFiles/der94.pdf
                در ضمن وقتی فیدبک رو طبق مدار زیر میبندم (البته کمی تغییر در مقدار زنر و مقاومتی که باهش سری شده) ولتاژ دو سر 12 ولت تقریبا نمیذاره از حدود 13 یا 14 بالاتر بره(بسته به مقدار زنر و مقاومتی که باهش سری شده)
                http://www.datasheetdir.com/Isolated-Flyback-Topology-Power-Supply-Evaluation-Board-Based-On-Viper12a-e+Application-Notes

اضافه شده در تاریخ :
                نوشته اصلی توسط وحید نصیری
                درود بر داش مسعود گل رفیق باز :biggrin:
                مطالبی که برادر علم فردا در رابطه با فیدبک و ... ارائه کردند کاملا درسته. چون 12 ولت شناور حساب میشه همیشه باید به یه طریقی مهارش کرد تا بالا نره. من قدیما یه ال ای دی با مقاومت بهش وصل میکردم تا هم صحت کار رو نشون بده و هم روشن بودن مدار رو.

سلام وحید جان خب این روش شما هم وقتی که باید 12 ولت دقیق باشه که درست نیست فرض کنید که یک باری که ولتاژ براش مهمه رو به خروجی 12 ولت وصل کنیم و بعد که از 5 ولت بار میکشیم اون بشه مثلا 13 ولت که خوب نیست.
                از اونجا که میدونم اون 5 ولت رو برا میکرو میخوای به شدت بهت توصیه میکنم قیدش رو بزنی. و مدار رو ساده تر کنی!
                مثلا من خودم اوایل همین کار رو میکردم(بهت یه بار قضایاشو گفتم) و تو کارام 12 و 5 رو جدا میکردم و 5 رو برا میکرو و 12 رو برا لوازم جانبی دستگاهام استفاده میکردم. منتها وقتی عملکردهای مفید سوئیچینگ!!! رو دیدم کلا بیخیالش شدم و مدار دستگاه رو اصلاح کردم! به این شکل که تغذیه خود میکرو که نهایتا بخواد ال سی دی و یا سون سگمنت و ال ای دی و ... رو راه بندازه حساب کردم و دیدم 270 میلی بیشتر نیست(خود میکرو 45 میلی). پس کل سوئیچینگ رو از رده خارج کردم و بجاش یه 12 ولت 1.5 آمپر براش ساختم و 5 ولت رو با یه رگولاتور ساده ازش جدا کردم برا میکرو. این روش هم مطمئنه و هم راحت و کم خرج. آخرین دستگاه من هم الان بالای 5 ماهه که داره با این روش 24 ساعته کار میکنه و هیچ مشکلی نداشته(1 ماه دیگه هم میرم بازدید فنی :mrgreen: )
                خب منم میخواستم همین کار رو بکنم و مثلا 12 ولت 2 آمپر بعد با یک 2575 اس ام دی تبدیل بشه به 5 ولت ولی هم دیدم چون دوستان از 5 ولت بیشتر کار میشکن همیشه روی مبدل 12 به 5 تلفات هست و هم اینکه دوست عزیز mmh1 گفتن که روی 5 ولت توان بیشتری میخوان.
                منتها وقتی عملکردهای مفید سوئیچینگ!!! رو دیدم کلا بیخیالش شدم
                منتها چون دیدم ترانس برام راحت تره و دیگه مو لا درزش نمیره دوباره برگشتم به همون دوره ما قبل تاریخ و استفاده از ترانس (اونم قیمتش رفته بالا!!!! دیروز رفتم سیم بگیرم دیدم شده کیلویی 16 چوق! oo: )
                منظورتون از عملکرد مفید سوئیچینگ چیه؟ جدی گفتین یا...
                من دنبال مداری هستم الان که بتونه 12 ولت 1.5 آمپر رو بدون هیچ نقصی 24 ساعته ساپورت کنه و قیمتش زیر 1500 دربیاد.
                با سپاس از تلاش بی دریغ و وقتی که میگذاری :biggrin:
                این که راحته حتی با قیمتهای جدید خواستی برات بسازم خلاصه در خدمتم.
                موفق باشی.

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

من از جوا نtny268 قیمت گرفتم 1500!!!!!! oo: جعبه هایی هم که برا کارم میگرفتم 1500 شده 2000!!! :cry:
                  خدا آخر و عاقبت این گرونی ها رو بخیر کنه و انشاا... باعث و بانی تمام بدبختی های ملت رسوا بشه! :biggrin:

شما باید مهمترین عنصر مدارتو در ابتدا مشخص کنی و بعد براش مدار رو بسازی. مثلا در مدار من مهمترین میشه میکرو و بقه وسایل تا 10 درصد تلرانس ولتاژی رو میتونن تحمل کنن. تا حالا ندیدم که با کشیدن ولتاژ از منبع مقدار ولتاژ بالابره!؟؟ oo:
                  اون قضایای عملکرد مفید هم بر میگرده به کار من! گفته بودم که سطح سیگنالم چقدره! منبع سوئیچینگ بیشتر از اونی که برام مفید باشه مضر بود . وگرنه در کل انتخاب خوبیه.
                  والا این قیمت های جدید بدجوری پدر من رو داره در میاره. حالا من موندم چطور میگی میشه با زیر 1500 یه منبع توپ که همیشه آنلاین باشه ساخت؟ oo: .
                  همین الان داشتم رو یه 10 ولت 2 آمپر کار میکردم که متاسفانه زیاد بهش فشار آوردم و منفجر شد =))
                  جالب بود! تا 1800 میلی خوب کار میکرد و بعد از اون خود بخود برا حفاظت TNY رو خاموش میکرد. تو کف خلوص ولتاژش بودم حسابی! 10.05 !!!! تقصیر خودم شد که ترکید. وگرنه الان دست مشتری بود. منتها شد برام یه تجربه که فیدبک رو سر خود قطع نکنم!!!!!!! =))
                  درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بی‏عرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می‏ نامند! "گاندی"

به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
                  بدرود . . .

دیدگاه

اگه بدون استفاده از 5 ولت ، روی 12 ولت افت ولتاژ ایجاد میشه ( با 1 آمپر جریان ) احتمالا خروجی 12 رو خوب طراحی نکردی. یعنی سیم ثانویه 12 نازکه یا تعداد دورش کمه یا خوب DC نمیشه یا دیودش خوب روشن - خاموش نمیشه و ...
                    مداری که گذاشتی کلیه! مقدار قطعات رو هم درج کن. به همراه تعداد دور سیم پیچ ها.

دیدگاه

سلام .
                      من با ترانس مشکل دارم .امروز 4 تا ترانس پیچیدم .
                      هرکار می کنم نشتی بالا دارم. اندوکتانس بدون فاصله هوای تا 10 برابر اندوکتانس اولیه طراحی هم بالا می ره و با فاصله هوایی به خوبی تا جایی که می خوام می ره اما نشتی با فاصله هوایی حداقل 7-8 برابر مقدار مجازه.بدون فاصله تا 2 برابر. من هر روشی به ذهنم رسید انجام دادم اما نشد . ساندویچی هم پیچیدم یه مقدار بهتر شد اما بازم خیلی نشتی زیاده . عکس هم کامل گرفتم اما کابل دوربینم پیشم نیست. تقریبا همون مشکلی که دوستمون اینجا نوشتن را دارم :
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9801#msg319801
                      اینم فایل طراحیم که نسبتا ساده هست :
                      http://ali2915.persiangig.com/other/..._PIDesign2.uds

جالبه که منم از همون LC متر استفاده می کنم . واقعا نمی دونم دیگه چکار کنم. یه مسلمون پیدا می شه یه ترانس واسه من بپیچه؟؟! پولشو می دم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali2914
                        جالبه که منم از همون LC متر استفاده می کنم . واقعا نمی دونم دیگه چکار کنم. یه مسلمون پیدا می شه یه ترانس واسه من بپیچه؟؟! پولشو می دم !
                        احتمالا اون LC meter تو اندازه گیری مقادیر پایین دقت نداره. برای امتحان چندتا سلف در محدوده زیر 10 میکرو هانری رو اندازه بگیر و مقایسه کن.
                        اگه با ترانس پیچیدن مشکل داری ، چرا از منابع آماده استفاده نمیکنی؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علم فردا
                          اگه بدون استفاده از 5 ولت ، روی 12 ولت افت ولتاژ ایجاد میشه ( با 1 آمپر جریان ) احتمالا خروجی 12 رو خوب طراحی نکردی. یعنی سیم ثانویه 12 نازکه یا تعداد دورش کمه یا خوب DC نمیشه یا دیودش خوب روشن - خاموش نمیشه و ...
                          مداری که گذاشتی کلیه! مقدار قطعات رو هم درج کن. به همراه تعداد دور سیم پیچ ها.
                          سلام با تشکر.اومدم فیدبک رو روی 12 گذاشتم با همون مدار ایندفعه 12 ولت تا حدود 1.5 آمپر میده ولی 5 ولت وقتی ازش بار میکشیم افت داره یعنی برعکس حالت قبلی شد.اولیه رو دو تا 100 دور پیچیدم سیم 0.15 و بایاس 45 دور 0.15 و ثانویه اولی 15 دور و ثانویه دوم 12 دور هر دو قسمت دو رشته سیم موازی هم یکی 0.45 و یکی0.30. دیود شاتکی مربوط به 5ولت SB540 و مربوط به 12 ولت SB2100.به نظر من وقتی فیدبک روی هر هست دیوتی سایکل در اون خط جبران میکنه ولی اون خط دیگه رو نه. در ضمن وقتی که فیدبک رو روی 12 ولت گذاشتم از 12 که جریان میکشیدم 5 ولت میرفت کمی بالا و تا 6 و خورده ای هم میرفت.من نمیدونم این منبع های تغذیه که 5 ولت و 12 ولت از یک ترانس سوئیچینگ میاد (مثل منبع تغذیه DVD یا LCD )و بدون مبدل هم هست.چطوری هر دو تا ولتاژ دقیقه و با بار گذاشتن روی یک خط دیگری تغییر نمیکنه مثلا هین پاور کامپیوتر هم هیمنطوره.موفق باشین.

اضافه شده در تاریخ :
                          نوشته اصلی توسط ali2914
                          سلام .
                          من با ترانس مشکل دارم .امروز 4 تا ترانس پیچیدم .
                          هرکار می کنم نشتی بالا دارم. اندوکتانس بدون فاصله هوای تا 10 برابر اندوکتانس اولیه طراحی هم بالا می ره و با فاصله هوایی به خوبی تا جایی که می خوام می ره اما نشتی با فاصله هوایی حداقل 7-8 برابر مقدار مجازه.بدون فاصله تا 2 برابر. من هر روشی به ذهنم رسید انجام دادم اما نشد . ساندویچی هم پیچیدم یه مقدار بهتر شد اما بازم خیلی نشتی زیاده . عکس هم کامل گرفتم اما کابل دوربینم پیشم نیست. تقریبا همون مشکلی که دوستمون اینجا نوشتن را دارم :
                          http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...9801#msg319801
                          اینم فایل طراحیم که نسبتا ساده هست :
                          http://ali2915.persiangig.com/other/..._PIDesign2.uds

سلام اگه هسته اش گیر اومد سعی میکنم برات فردا بپیچم ببینم چطور درمیاد اگه خوب دراومد عکسهاشم میذارم ولی شما قبلش با یک اندوکتانس سنج دیگه مثلا همین victor 88c یک امتحانی بکن اگه دیدی بازم مشکل پیش اومد بگو.
                          فایل رو نگاه کردم ترانس سختی نیست. فقط همین که گفته سه رشته سیم فلان مواز باشه باید دقت کنی کنار هم و منظم چیده بشه و به قول معروف قلمه نزنه.
                          موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
                          [/b][/color]
                          سلام وحید جان برات بستم مدار رو قیمتش قطعاتش زیر 1500 و راحت 12 ولت بالای 1 آمپر داد
                          موفق باشی.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

نوشته اصلی توسط ms2000
                            سلام وحید جان برات بستم مدار رو قیمتش قطعاتش زیر 1500 و راحت 12 ولت بالای 1 آمپر داد
                            موفق باشی.
                            oo:
                            $-)
                            درود . . .
                            کو په ؟ :mrgreen:
                            کارت درسته داش مسعود :biggrin: انشا ا... بیایم مشهد (چتر بازی و اینا) جبران کنیم :biggrin:
                            با سپاس

اضافه شده در تاریخ :
                            برادرا به یه مشکل عجیب برخوردم که خیلی جالبه! oo:
                            من دیروز یه 10 ولت 2 آمپر با TNY268 بستم که به شدت عالی جواب میداد(ولتاژ خروجیش 10.05 بود و تا 1800 میلی هم راحت جواب میداد)
                            بر اثر یه اتفاق اون مدار منفجر شد(گیر دادم که ببینم در چه شرایطی منفجر میشه ) و امروز یکی دیگه بستم. قبل از انتقال جنازه قبلی به سطل آشغال ترانسش رو برداشتم و به مدار جدید اهدا کردم و دقیقا توپ داره کار میکنه(ولتاژ شده 10.08 ) منتها تنها چیزی که عجیبه اینه که جریان بالای 1 آمپر به هیچ وجه نمیره و سریع خاموش میشه(البته تا مرز انفجار میره منتها چون یه بار باهاش سری کردم چیزیش نمیشه و اون جور این رو میکشه).
                            کسی هست تاحالا براش این اتفاق افتاده باشه و یا بدونه برا چی جریان افت کرده؟
                            احتمالش هست اپتو کوپلر جدید مشکل داشته باشه؟ :-?
                            با سپاس

اضافه شده در تاریخ :
                            از اینکه با پاسخهاتون غرقم کردید ممنونم! :biggrin:
                            مشکل حل شد و بدون نقص مدار داره کار میکنه.

با سپاس

بدرود . . .

دیدگاه

برادرا به یه مشکل عجیب برخوردم که خیلی جالبه! oo:
                              من دیروز یه 10 ولت 2 آمپر با TNY268 بستم که به شدت عالی جواب میداد(ولتاژ خروجیش 10.05 بود و تا 1800 میلی هم راحت جواب میداد)
                              بر اثر یه اتفاق اون مدار منفجر شد(گیر دادم که ببینم در چه شرایطی منفجر میشه ) و امروز یکی دیگه بستم. قبل از انتقال جنازه قبلی به سطل آشغال ترانسش رو برداشتم و به مدار جدید اهدا کردم و دقیقا توپ داره کار میکنه(ولتاژ شده 10.08 ) منتها تنها چیزی که عجیبه اینه که جریان بالای 1 آمپر به هیچ وجه نمیره و سریع خاموش میشه(البته تا مرز انفجار میره منتها چون یه بار باهاش سری کردم چیزیش نمیشه و اون جور این رو میکشه).
                              کسی هست تاحالا براش این اتفاق افتاده باشه و یا بدونه برا چی جریان افت کرده؟
                              احتمالش هست اپتو کوپلر جدید مشکل داشته باشه؟ :-?
                              با سپاس
                              سلام وحید جان 10 ولت 1.8 آمپر به tny268 کمی کمه عموما باید بالای 2 آمپر بده.چه اتفاقی آی سی رو منفجر میکنه؟ اسنابر نبستی؟
                              در ضمن حتما بایاس هم ببند. اگه منبع اولی کار بالای یک آمپر میداده و دومی با همون ترانس نمیده به نظر من اشکال یک چک کن ببین که بایاس در مدار جدید وصله؟ و قطعاتش رو چک کن. خود بایاس در کمتر گرم شدن آی سی خیلی تاثیر داره. همچنین خازنهای ورودی و حتما دیود خروجی رو چک کن. سعی کن از شاتکی در دیود خروجی استفاده کنی.ببین دیود دو مدار فرق میکرده؟ خازن های خروجی رو هم چک کن مقدارش کم نباشه. به پی سی بی هم نگاه کن که خوب طراحی و درست شده باشه.فیلتر ورودی و خروجی رو هم چک کن که ببین به توانایی اون جریان رو دارن یا نه.
                              مساله بعدی اینکه هیچوقت نذار در حداکثر بار دمای آی سی به حدی برسه که خودش خاموش بشه اینطوری مثلا تو فضاهای بسته یا جاهای گرم تر که زودتر خاموش میکنه. عموما اگه منبع خوب درست شده باشه به نزدیک اون حرارت هم نمیرسه. من خودم در مدارهام اگه حرارت آی سی یک و نیم برابر هم بشه بازم آی سی خاموش نمیکنه. در ضمن یک چیزی که خیلی خیلی خیلی مهمه در گرم شدن آی سی اندوکتانس نشتی ترانسه که هم اسنابر و هم آی سی رو خیلی داغ میکنه. و اینکه یادت باشه اگه یک قطعه داغ کنه گرماشو هم به بقیه کم کم میده.راستی هیت سینگ آی سی رو هم لحاظ کن.موفق باشی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                                سلام وحید جان 10 ولت 1.8 آمپر به tny268 کمی کمه عموما باید بالای 2 آمپر بده.چه اتفاقی آی سی رو منفجر میکنه؟ اسنابر نبستی؟
                                در ضمن حتما بایاس هم ببند. اگه منبع اولی کار بالای یک آمپر میداده و دومی با همون ترانس نمیده به نظر من اشکال یک چک کن ببین که بایاس در مدار جدید وصله؟ و قطعاتش رو چک کن. خود بایاس در کمتر گرم شدن آی سی خیلی تاثیر داره. همچنین خازنهای ورودی و حتما دیود خروجی رو چک کن. سعی کن از شاتکی در دیود خروجی استفاده کنی.ببین دیود دو مدار فرق میکرده؟ خازن های خروجی رو هم چک کن مقدارش کم نباشه. به پی سی بی هم نگاه کن که خوب طراحی و درست شده باشه.فیلتر ورودی و خروجی رو هم چک کن که ببین به توانایی اون جریان رو دارن یا نه.
                                مساله بعدی اینکه هیچوقت نذار در حداکثر بار دمای آی سی به حدی برسه که خودش خاموش بشه اینطوری مثلا تو فضاهای بسته یا جاهای گرم تر که زودتر خاموش میکنه. عموما اگه منبع خوب درست شده باشه به نزدیک اون حرارت هم نمیرسه. من خودم در مدارهام اگه حرارت آی سی یک و نیم برابر هم بشه بازم آی سی خاموش نمیکنه. در ضمن یک چیزی که خیلی خیلی خیلی مهمه در گرم شدن آی سی اندوکتانس نشتی ترانسه که هم اسنابر و هم آی سی رو خیلی داغ میکنه. و اینکه یادت باشه اگه یک قطعه داغ کنه گرماشو هم به بقیه کم کم میده.راستی هیت سینگ آی سی رو هم لحاظ کن.موفق باشی.
                                oo:

از اینکه با پاسخهاتون غرقم کردید ممنونم! :biggrin:
                                مشکل حل شد و بدون نقص مدار داره کار میکنه.

با سپاس
                                :biggrin:
                                داش مسعود دمت گرم ها! ولی بابا اونقدرا بیسواد نیستیم دیگه
                                همه موارد بالا در طراحی لحاظ شده. دیشب هم ازش تا 2.7 آمپر جریان گرفتم(مدت 10 ثانیه و ولتاژ به 9.89 رسید). خود مدار مشکلی نداشت. ولتاژ اعمالی بهش زیر 190بود!
                                برا تست هم زیر بار 18 اهم(550 میلی آمپر) به مدت 1 ساعت کار کرد و مشکلی نداشت. گرماش هم در حدی هست که زورکی حس میشه :biggrin:
                                حالا برو بگو وحید بی سواده :biggrin:

بدرود . . .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X