اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

خیلی ممنون
    ببخشید زیاد سوال پرسیدم
    راستی داشتم تو پروفایل دایی جان میگشم یه چیز فهمیدم شاید واستون جالب باشه
    دایی جان تا حالا فقط 3 بار موضوع ایجاد کرده و اخریشم سال 2009 بوده
    اینهمه مدت فقط واسه کمک به اعضای انجمن اینهمه وقت و وانرژیش رو میگذاشته ...... :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :angry:

دیدگاه

سلام دوستان
      با راهنمایی شما من یه منبع تغذیه با خروجی 16 ولت 4 آمپر ساختم . البته در تست خروجی 15 ولت و 3.5 آمپر گرفتم که برام قابل قبول بود . به جز این افت و یه مقدار صدای ترانس مشکل خاص دیگه ای ندارم . و با وجود این توان ، آی سی سویچینگ حتی بدون هیتسینگ کاملا سرده حتی ولرم هم نشده ! حالا فقط یه نکته مونده . چطوری می تونم این خروجی را متغیر کنم؟ البته منظورم تغییرات زیاد نیست فقط در حدی که بتونم ازش برای باتری شارژر هوشمند استفاده کنم یعنی رنج ولتاژ 12 ولت تا 14.8 ولت.
      به نظرم رسید با تغییر مقاومت R10 که در نقشه مشخص کردم می شه جریان روی اپتوکوپلر را تغییر داد و ولتاژ خروجی را تغییر داد به همین خاطر به جای مقاومت، مولتی ترن بستم اما هرچی که مقدار را تغییر می دم ولتاژ خروجی تغییر نمی کنه و پایین نمیاد . حالا از شما سوال دارم چطوری می شه با تغییر ولتاژ یا جریان فیدبک ولتاژ خروجی را کم و زیاد کرد؟ نمی دونم شایدم باید R11 راتغییر می دادم !

http://ali2915.persiangig.com/other/..._PIDesign4.uds

دیدگاه

به نظرم میتونی توی نرم افزار ولتاژ خروجی رو کمی پایین تر وارد کنی ببینی کدوم مقاومت مقدارش تغییر میکنه و...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali2914
          سلام دوستان
          با راهنمایی شما من یه منبع تغذیه با خروجی 16 ولت 4 آمپر ساختم . البته در تست خروجی 15 ولت و 3.5 آمپر گرفتم که برام قابل قبول بود . به جز این افت و یه مقدار صدای ترانس مشکل خاص دیگه ای ندارم . و با وجود این توان ، آی سی سویچینگ حتی بدون هیتسینگ کاملا سرده حتی ولرم هم نشده ! حالا فقط یه نکته مونده . چطوری می تونم این خروجی را متغیر کنم؟ البته منظورم تغییرات زیاد نیست فقط در حدی که بتونم ازش برای باتری شارژر هوشمند استفاده کنم یعنی رنج ولتاژ 12 ولت تا 14.8 ولت.
          به نظرم رسید با تغییر مقاومت R10 که در نقشه مشخص کردم می شه جریان روی اپتوکوپلر را تغییر داد و ولتاژ خروجی را تغییر داد به همین خاطر به جای مقاومت، مولتی ترن بستم اما هرچی که مقدار را تغییر می دم ولتاژ خروجی تغییر نمی کنه و پایین نمیاد . حالا از شما سوال دارم چطوری می شه با تغییر ولتاژ یا جریان فیدبک ولتاژ خروجی را کم و زیاد کرد؟ نمی دونم شایدم باید R11 راتغییر می دادم !

http://ali2915.persiangig.com/other/..._PIDesign4.uds
          سلام
          عزیز جان بجای تغییر در R10 ، یه پتانسیومتر 10K جای R13 بذار. البته اگه یه مقاومت 1K هم با پتانسیومتر سری کنی بهتره.

دیدگاه

من میخاستم یه منبع با 1.5 کیلو واتی با خروجی 1000 ولت درست کنم . نرم افزار رو نصب کردم اما خروجی نرم افزار ماکزیمم 100 ولت بود . یعنی من از این طریق نمی تونم به جواب برسم ؟
            بخشنده بودن بیشتر از آنکه توانایی مالی بخواهد ، قلبی بزرگ میخواهد..

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Killer
              من میخاستم یه منبع با 1.5 کیلو واتی با خروجی 1000 ولت درست کنم . نرم افزار رو نصب کردم اما خروجی نرم افزار ماکزیمم 100 ولت بود . یعنی من از این طریق نمی تونم به جواب برسم ؟
              تا اونجایی که من میدونم این نرو افزار برای کار های خونگی و تجاریه برای کار های صنعتی باید دست به دامن استاتید شد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mr.Killer
                من میخواستم یه منبع با 1.5 کیلو واتی با خروجی 1000 ولت درست کنم . نرم افزار رو نصب کردم اما خروجی نرم افزار ماکزیمم 100 ولت بود . یعنی من از این طریق نمی تونم به جواب برسم ؟
                برای تکمیل فرمایش دوستمون arvinfx عرض میکنم که ، این نرم افزار و آیسی های مورد استفاده اون ، با توپولوژی فلایبک ، کار میکنند و توپولوژی فلایبک هرگز جوابگوی توان 1.5 کیلو واتی نیست.

برای این توان ، باید از توپولوژی فول بریدج استفاده کنید که از چهار عدد سوئیچ و درایور مخصوص خودشون استفاده میشود. توی همین سایتمون منابعی با این توان ساخته شده و عکس هم از دستگاه تکمیل شده ، گذاشته بودند.
                به هرحال ، برای کارهایی با این توان بالا ، حتما باید قبلا تجربه ساخت منابع سوئیچینگ را داشت.

دیدگاه

سلام به همه ی دوستان
                  کسانی که از دستگاه سلف متر CAT II استفاده می کنند مطلع باشند که این دستگاه مقادیر پایین و نشتی را درست اندازه گیری نمی کند
                  (همونی که تو پست 528 عکسش رو زده بودم)
                  ترانسی که این دستگاه نشتی 190 میکرو براش اعلام کرد، توسط یک دستگاه خوب اندازه گیری کردم که 25 میکرو مقدار نشتی اش بود.
                  بنابر این از این دستگاه بر حذر باشید !

اضافه شده در تاریخ :
                  سلام به همه ی اساتید گلم !
                  مدار من (12 ولت 5 آمپر) رو که یادتون هست!
                  بالاخره درست شد و به خوبی یک لامپ هالوژن رو روشن کرد
                  البته ولتاژش مقداری (در حد 2 -3 ولت) افت پیدا می کنه

کار من دو تا ایراد داشت :
                  1- سلف مترم خراب بود و مقادیر نشتی رو اشتباه نشون می داد که این باعث شده بود کلا گمراه بشم
                  2- بجای اون سلف خروجی 3 میکرو اشتباها سلف 6 میلی هانری گذاشته بودم
                  البته در نرم افزار هم که مقدارش رو روی 6 میلی میذاشتم خطا نمیداد
                  ولی عملا باعث فید بک های عجیب و خطرناکی در مدار میشد و باعث سوختن زنر قسمت اسنابر میشد

و اما سوال ؟
                  حالا چه جوری میشه کاری کرد که اون افت ولتاژ ایجاد نشه و ولتاژ منبع در بار 5 آمپر همون 12 ولت بمونه ؟
                  خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                    سلام به همه ی اساتید گلم !
                    مدار من (12 ولت 5 آمپر) رو که یادتون هست!
                    بالاخره درست شد و به خوبی یک لامپ هالوژن رو روشن کرد
                    البته ولتاژش مقداری (در حد 2 -3 ولت) افت پیدا می کنه

کار من دو تا ایراد داشت :
                    1- سلف مترم خراب بود و مقادیر نشتی رو اشتباه نشون می داد که این باعث شده بود کلا گمراه بشم
                    2- بجای اون سلف خروجی 3 میکرو اشتباها سلف 6 میلی هانری گذاشته بودم
                    البته در نرم افزار هم که مقدارش رو روی 6 میلی میذاشتم خطا نمیداد
                    ولی عملا باعث فید بک های عجیب و خطرناکی در مدار میشد و باعث سوختن زنر قسمت اسنابر میشد

و اما سوال ؟
                    حالا چه جوری میشه کاری کرد که اون افت ولتاژ ایجاد نشه و ولتاژ منبع در بار 5 آمپر همون 12 ولت بمونه ؟
                    سلام
                    تبریک میگم هاشم جان که موفق شدی
                    برای رفع افت ولتاژی که گفتی میشه :
                    1- دیود خروجی رو شاتکی انتخاب کنی ( البته تاثیر زیادی رو افت ولتاژ نداره ولی حرارت کمتری تولید میشه )
                    2- مقاومت سری شده با دیود اپتوکوپلر رو یه کوچولو کاهش بدی
                    3- دور فریت ترانس رو با فویل مسی ( محکم ) حلقه کن و اونو با یه سیم به زمین خروجی وصلش کن ( این کار خیلی موثره ) . تو عکس زیر مشخصه :

دیدگاه

سلام به همگی
                      برای خروجی ترانس سویچینگ
                      میشه بجای دیود MBR 1060 که 10 آمپره از 2 تا دیود SB560 که 5 آمپره بطور موازی استفاده کرد ؟
                      آیا جریان بین 2 تا دیود تقسیم میشه ؟
                      خدایا شکرت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hashemys
                        سلام به همگی
                        برای خروجی ترانس سویچینگ
                        میشه بجای دیود MBR 1060 که 10 آمپره از 2 تا دیود SB560 که 5 آمپره بطور موازی استفاده کرد ؟
                        آیا جریان بین 2 تا دیود تقسیم میشه ؟
                        احتمالا جا واسه دیود هیت سینک خور نداری!
                        میشه این کارو کرد، ولی معمولا یکیشون بیشتر داغ میشه و اکثرا هم بعد از یه مدت میسوزه، بعدش کل جریان از اون یکی میگذره و اونم میسوزه!
                        شایدم جفتشون به یه اندازه داغ بشن! بستگی به این داره که دقیقا مثل هم باشن یا نه! با مولتی متر ( تست دیود ) ببین هردوشون تو بایاس مستقیم به یه اندازه راه میدن!

پیشنهاد من اینه که از یه دیود آمپر بالا استفاده کنی! خیالت راحت تره

دیدگاه

پیشنهاد من اینه که از یه دیود آمپر بالا استفاده کنی! خیالت راحت تره
                          [/quote]

دیود پیشنهادی نرم افزار MBR 1060 هست که 10 آمپره
                          اما من تو بازار پیدا نکردم
                          شما چی پیشنهاد میدین ؟ که به قول شما هیتسینک هم بخوره ؟ قیمتش هم مناسب باشه :biggrin:
                          خدایا شکرت

دیدگاه

از خانواده MBR هرچی پیدا کردی خوبه!
                            MBR1560
                            MBR20100
                            یا امسال اینا!

دیدگاه

سلام
                              منظور از این نقط های پر رنگ که توی سیم پیچ هست چیه ؟

دیدگاه

به تعداد اون نقطه ها باید سیم موازی کنید با هم و دور ترانس بپیچید(برای جریاندهی بیشتر ...)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X