اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

راستی میخاستم اسیلسکپ رو به 2 سر ترانس بزنم ببینم شکل موج چطوریه ولی یه جای خونده بودم نمیشه این کارو با برق شهر کرد! میشه یا نه؟ اسیلسکپم نترکه!
    نه قائدتا مشکلی نداره . انالوگ رو که تا 600 ولت وصل کردم / حالا شک داری یه مقاومت بزن جریان محدود بشه در حالی که میگم نیاز نیست و خودش مدار محدود کننده و مدار محافظ داره و وقتی رو AC هست از خازن رد میشه
    تا اونجایی که من فهمیدم هی مدار خاموش میشه! تغریبا" هر 1 ثانیه ( نمیدونم جدیدا" چرا همش مدارای سویچینگی که میبندم یا برای تعمیر میارن همشون همین مشکلو دارن!)
    اگر تعمیری بود اون خازن یادت نره / احتمال داره IC معیوب باشه ها یا معیوب شده باشه . اگر داری با یکی دیگه تست کن
    ببینم دوباره قطع و وصل میشد ؟ خروجی 8 بود دیگه بایاس چند بود ؟ اگر از پشت خازن قطع کردی یه خازن بذار بعد ولت بگیر

راستی اون 2 تا مقاومت 2.4 رو مقدارشو کم کن ببین نتیجه رو / ( لامپ سری + موازی کردن مقاومت 10 کیلو با یه کدومشون )

اگر نتیجه نداد عکس از زیر و روی مدار بذار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
      ترانسو پیچیدم خیلی با کیفیت درمومد حتی اندوکتانس نشتی کمتر از اونچیزی که گفته بود شد!
      سلام. شما با چه ضخامتی سیم پیچیدی؟ فایلتون که به واحد si تبدیل نشده.
      برای اون مشکل ولتاژ هم سرهای نقطه دار ترانس و همچینن فیدبک رو چک کنید. مثلا قطعه ای رو اشتباه نزده باشین. موفق باشین.

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط mohele
      ایول حتما بهشون توجه میکنم

یه ترانس دیگه پیچیدم که بازم نشتیش زیاد بود و جواب نداد :angry: البته دقیق ومنظم بود با هسته ی یه سایز بزرگتر حالا باید برم تو کار فویل که چند تا سوال دارم.
      1.مهمه جنس فویل مس باشه اخه قبلا گشتم مس گیرم نیومد؟ :read:
      2.اصلا چرا فویل مگه سیم چشه؟
      3.ضخامت فویل چقدر مهمه باید مثل سیم دقیق دقیق دقیق باشه؟
      ممنون میشم جواب بدی :biggrin:
      سلام. مگه شما خروجی چند آمپر داری که میخوای از فویل مس استفاده کنی؟
      1- فویلی به جز مس من امتحان نکردم.
      2- وقتی جریان خروجی زیاده اگه بخواهیم تعداد زیادی سیم با هم موازی کنیم(به جای فویل مس) هم جا زیاد میگیره و هسته رو خیلی پر میکنه و هم سخته پیچیدنش و هم چون جا زیاد میگیره اندوکتانس نشتی به شدت زیاد میشه.
      3- تو خود نرم افزار نوشته مثلا نوشته 125 میکرون. ولی یکم یکم بشتر هم شد شد.
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
        نه قائدتا مشکلی نداره . انالوگ رو که تا 600 ولت وصل کردم / حالا شک داری یه مقاومت بزن جریان محدود بشه در حالی که میگم نیاز نیست و خودش مدار محدود کننده و مدار محافظ داره و وقتی رو AC هست از خازن رد میشه اگر تعمیری بود اون خازن یادت نره / احتمال داره IC معیوب باشه ها یا معیوب شده باشه . اگر داری با یکی دیگه تست کن
        ببینم دوباره قطع و وصل میشد ؟ خروجی 8 بود دیگه بایاس چند بود ؟ اگر از پشت خازن قطع کردی یه خازن بذار بعد ولت بگیر

راستی اون 2 تا مقاومت 2.4 رو مقدارشو کم کن ببین نتیجه رو / ( لامپ سری + موازی کردن مقاومت 10 کیلو با یه کدومشون )

اگر نتیجه نداد عکس از زیر و روی مدار بذار
        اسکپو زدم مشکلی نداشت...
        بابا دست گاه رو دارم طراحی میکنم! اولین پروژمم هست با ولتاژ بالا و همچنین ای سی TOP.

بایاس باید 12 ولت باشه .
        مقاومت رو هم کم کردم ولی تغیری نکرد...

اینم عکس از ولتاژ دو سر موسفت ( پایه S , D ) :

اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام. شما با چه ضخامتی سیم پیچیدی؟ فایلتون که به واحد si تبدیل نشده.
        برای اون مشکل ولتاژ هم سرهای نقطه دار ترانس و همچینن فیدبک رو چک کنید. مثلا قطعه ای رو اشتباه نزده باشین. موفق باشین.
        من با سیم با قطر 0.550 همه ترانسو پیچیدم ( چون فقط همین سیمو دارم).

سر های ترانس رو هم هر حالتی که بگیرد بستم ولی فقط بدتر میشد... شماتیک رو هم چند بار چک کردم درست بود.

دیدگاه

خروجی من 5ولت 3امپره نرم افزار هم اول با فویل داد ولی چون گیرم نیومد تنظیمش کردم با سیم بده.
          یه ترانس دیگه هم با فویل پیچیدم البته مسی نیست نمیدونم هم چیه (شاید رونالدو باشه :-))) که تا حالا بهترین جوابو ازش گرفتم 6.5ولت ولی وقتی جریان میکشم(700میلی امپر) باز افت ولتاژ دارم(تا0.5ولت میاد پایین) خوشبختانه اسنابر داغ نمیشه ولی tny280 هنوز گرم میشه اخه نشتی ترانس زیاده خداییش دیگه نمیدونم چیکار کنم. ~x(
          مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
          یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

کسی نیست به من کمک کنه؟ پروژه خابیده دوستان :cry:

دیدگاه

ببین من چندین و چندین بار با این مشکل مواجه شدم و رفعش کردم ولی در مقوله تعمیر بوده و الان از هر چیزی میتونه باشه
              باید ببینی این دستور افت از کجا صادر میشه / این ای سی ها زمانی که تغذیه ضعیف بهش وصل بشه دقیقا این واکنش رو داره که با تغییر مقاومت ردیف میشه . تو 2 - 3 مورد هم IC کار میکرد و ولتاژ میداد و به فیدبک هم عکس العمل نشون میداد و باعث گمراهیم شده بود که در نهایت با تعویض IC رفع شد
              گاهی گذشت زمان تنها راه پیدا کردن جوابه / گاهی با تمام ایمانی که به خودمون داریم ممکنه چشممون موضوع یا موردی رو نبینه و کس دیگه به چشمش بیاد - این احتمالا واس همون اطمینان اشتباه باشه . پس بهتره مدار در نظر دیگران هم قرار بگیره

اضافه شده در تاریخ :
              اخه نشتی ترانس زیاده خداییش دیگه نمیدونم چیکار کنم. ~x(
              خوب ترانستو درست و مرتب بپیچ
              به نظر من با فویل و... مشکل شما حل نمیشه اونم اگه زیاد نشتی داری
              تا حالا سیم ها رو در مرکز هسته هم پیچیدی ؟ / چندین میلی متر یا نیم سانت فاصله دادن از هر طرف بسته به اندازه هسته

دیدگاه

خوب ترانستو درست و مرتب بپیچ
                به نظر من با فویل و... مشکل شما حل نمیشه اونم اگه زیاد نشتی داری
                تا حالا سیم ها رو در مرکز هسته هم پیچیدی ؟ / چندین میلی متر یا نیم سانت فاصله دادن از هر طرف بسته به اندازه هسته
                ترانسو خیلی دقیق و مرتب پیچیدم تمام مطالب گفته شده رو مو به مو رعایت کردم بازم نمیشه :cry:
                همین حالا هم به پیشنهاد شما عمل کردم و اولین دور و اخرین دور هر ردیف رو به فاصله ی 0.5 تا 1میلیمتر از کناره های ترانس پیچیدم(کل فاصله ی توی بوبین 8میلیمتره) ولی بازم... :cry:اندوکتانس نشتی... :cry:خیلی زیاده :cry2:
                ای خدا :cry2:
                مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
                یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

کسی نمیتونه توضیح بده باید همین روزها دیگه پروژمو تحویل بدم

نوشته اصلی توسط download2
                  سلام دوستان
                  معملا توی مدارهای سوئچینگ اول مدار قبل از ترانس یکسو نمیکنن چرا اینجا یکسو کرده؟
                  توی این مدار قسمت اینورتر را کدام قطعه انجام میده؟
                  (به دلیل فرکانس بالا دور سیم پیچ ترانس کم می شود) کدوم فرکانس بالا 50هرتز فرکانس بالا هست؟
                  کسی میتونه مدار زیر را برام تحلیل کنه؟و وظیفه قطعاتش را بگه؟
                  http://uploadkon.ir/uploads/d7f87870f5a8a5ffa933c50478e118b6.jpg

در طرح منبع تغذیه یک SMPS با ورودی DC به (یکسو کننده) احیتاجی نداریم.می توانیم برای ورودی SMPS یک سوئیچ انتخاب حالت قرار دهیم که برای حالت DC مدار یکسو کننده در ورودی سیستم حذف شود. (در حالت 220 ولت یک یکسو کننده در طرح ورودی قرار بگیرد ) در مرحله اینورتر دوباره این مقدار dc به AC تبدیل میآ‌شود فرکانس کار این اینورتر (منظور سوئیچ کردن ها) بیش از 20 کیلوهرتز انتخاب میآ‌شود (جهت عدم شنود صدای ترانس) در مرحله بعد ترانس با تعداد دورهای پیچشی کم وجود دارد (به دلیل فرکانس بالا دور سیم پیچ ترانس کم می شود و بسته به نیاز ترانس افزاینده یا کاهنده است) (عمل سوئیچ معمولاً به کمک چند طبقه MOSFET جهت رسیدن به بهره بالا انجام میآ‌شود).
                  www.3ax.in

دیدگاه

سلام دوست عزیز. من اکثرا ترانسهام اندوکتانس نشتیشون کمتر یا برابر مقداری که نرم افزار گفته میشن. ولی خب باید دقیق و منظم و تمیز بپیچی. یک عکس از پیچیدن هسته ات بذار لطفا.

دیدگاه

سلام آقای ms2000 یه سوال
                      شما با دست میپیچین ترانساتون رو؟؟ یا با دستگاه؟؟؟ اگه دستگاه هست چیه؟ میشه معرفی کنین؟ ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط trrstrima
                        سلام آقای ms2000 یه سوال
                        شما با دست میپیچین ترانساتون رو؟؟ یا با دستگاه؟؟؟ اگه دستگاه هست چیه؟ میشه معرفی کنین؟ ممنون
                        سلام. چند سال پیش که با دست میپیچیدم فاجعه بود. بعد یک جایی بود که کلی دستگاه داشت از جمله دستگاهای گران که خودشون منظم میپیچدن البته نمیدونم این دستگاهها قرقره های کوچک سوئیچینگ رو هم میپیچیدن یا نه. خلاصه یک دستگاه خریدم حدود صد تومان که یک سه نظام سرش داره و با پدال زیر پام میپیچه بعد میام این قرقره ها رو ازش یک پیچ و مهره میگذرونم و سفتشون میکنم و داخل سه ناظم میذارم( باید مواظب باشین نشکنه چون زود میشکنه ترجیا با واشر این کار رو باید کرد) بعد سیم رو به یک دستم میگرم و اون میپیچه و من طوری دستم رو میگیرم که کنار هم ومنظم بپیچه و در ضمن تعداد دورها رو هم میشماره یکی از خوبیهاش اینه که در یک جهت میپیچه پس جهت رو اشتباه نمیکنم کلا خیلی راحت تر از با دست پیچیدنه

دیدگاه

ممنوون
                          حالا من میخوام برم بخرم بگم آقا چی میخوام؟ :mrgreen:
                          مدلی اسمی چیزی؟! ببخشیداا :wow:

دیدگاه

برای کارهای کوچیک و تعداد کم و پیچیدن ترانس میتونید خودتون ابتکار به خرج بدید و یک دستگاه پیچیدن کوچک مثل بنده بسازید .
                            البته قرقره با قطر 7 سانت و طول 25 سانت هم باهاش پیچیدم :biggrin:
                            یه مزیت خوبی که داره وقتی کلید رو که نگه داشید و میپیچید ول میکنید همونجا قفل میشه و مثلا موتور برعکس نمیچرخه که سیم باز یا شل بشه و سرعتشو هم کم کردم تا کنترل راحت باشه و تعداد دور رو هم میشمره
                            البته مجبور نیستید زیاد پیچیده کنید فقط یک موتور و کیر بکس کافیه

دیدگاه

برای کارهای کوچیک و تعداد کم و پیچیدن ترانس میتونید خودتون ابتکار به خرج بدید و یک دستگاه پیچیدن کوچک مثل بنده بسازید .
                              البته قرقره با قطر 7 سانت و طول 25 سانت هم باهاش پیچیدم :biggrin:
                              یه مزیت خوبی که داره وقتی کلید رو که نگه داشید و میپیچید ول میکنید همونجا قفل میشه و مثلا موتور برعکس نمیچرخه که سیم باز یا شل بشه و سرعتشو هم کم کردم تا کنترل راحت باشه و تعداد دور رو هم میشمره
                              البته مجبور نیستید زیاد پیچیده کنید فقط یک موتور و کیر بکس کافیه

های ولتاژ جان اون سیم رو از کجا خریدی؟ من فقط یه قرقره نیم کیلویی سیم 0.280mm دارم ولی بدرد کار های ضعیف نمیخوره مثلا سیم 0.16mm یه 100 متر میخام

دیدگاه

سلام. به به جناب های ولتاژ واقعا اینو خودتون ساختین؟ اگه بله که واقعا خلاقین. :agree:
                                جناب آروین سیمها لاکی با ضخامت های مختلف تو بازار زیاده هم متری و کیلویی میفروشن که من توصیه میکنم کیلویی بخرین این سیم که تو عکس هست که خیلی هم نازک نیست من بعضا از سیمهای 0.10 و یا 0.08 استفاده میکنم که خیلی خیلی از این نازکتره( برای کارهای کم وات).
                                عکس دستگاهمو در زیر گذاشتم همونی که دورش کادر قرمز کشیدم و همیچنین لینک جایی که ازش خریدم.موفق باشین.

http://www.radelc.com/goldestar3_f.htm

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X