اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

مثلا سیم 0.16mm یه 100 متر میخام
    اون سیم انجور که من محاسبه کردم 0.12 میلیمتر است . از سیم پیچ بازو هایی که یک فلز رو به داخل میکشن اسمش چیه تو مکانیکی ویدو و مکانیکی کاست فول دیجیتال استفده میکنن :rolleyes:
    اره از اوناست و من از داخل ویدئو Betamax باز کردم / همچنین منبع اصلی من برای این سایز سیم از سیم پیچ موتور ساعت های رومیزی یا دیواری است که بدون دردسره و نه چسب زدن و نه باز کردنش سخته (دقیقا مثل قرقره سیم)
    شما برو سراغ ساعت خراب

سلام. به به جناب های ولتاژ واقعا اینو خودتون ساختین؟ اگه بله که واقعا خلاقین. :agree:
    شرمنده ام نکنید :redface: با اجازه بزرگ ترا بله :mrgreen:
    این که چیزی نیست . بنده اماده ام که هر وقت نیاز داشتید طرح مد نظرتون رو بدید تا مکانیکشو براتون طراحی کنم که البته آدم باید یه کم خلاق و دست به ابزار هم باشه

دیدگاه

سلام، ممنونم که کمکم میکنی ms2000 عزیز.این عکسا رو از باز کردن اخرین ترانسی که پیچیدم و طبق معمول نشتیش زیاد بود گذاشتم. :angry:

این اولیه هست که چون خیلی کو چیکه از زیر ذربین گرفتم تا مشخصتر بشه راستش این اخریا ترانسو زیر ذربین میپیچم که اخر دقت باشه oo:

اینم که ثانویس و دیگه گفتن نداره.

راستی اون چسبایی که بالا و پایین بوبینه همون فاصله هست که هم شما و هم اقای های ولتاژ گفته بودید بزارم.
      مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
      یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
        این عکسا رو از باز کردن اخرین ترانسی که پیچیدم و طبق معمول نشتیش زیاد بود گذاشتم. :angry:

این اولیه هست که چون خیلی کو چیکه از زیر ذربین گرفتم تا مشخصتر بشه راستش این اخریا ترانسو زیر ذربین میپیچم که اخر دقت باشه oo:
        سلام. چقدر منظم و قشنگ اولیه رو پیچیدن آفرین :applause:

نوشته اصلی توسط mohele
        اینم که ثانویس و دیگه گفتن نداره.

راستی اون چسبایی که بالا و پایین بوبینه همون فاصله هست که هم شما و هم اقای های ولتاژ گفته بودید بزارم.
        من اگه به جای شما بودم ثانویه رو طوری میپیچیدم که تو کل یک دور قرقره پخش بشه. کدوم چسبها؟ من نمیبینم.
        در ضمن لازم نیست که قرقره رو زیر زره بین بپیچی اینطوری که خیلی دردسر داره و وقت گیره راحت معمولی بپیچ و نکته بعدی که خیلی خیلی مهمه من غیر از توانهای بسیار پایین در بقیه موارد قرقره رو ساندویچی میپیچم که این خیلی باعث میشه اندوکتانس نشتی بیاد پایین و اگه تعداد دور اولیه کمه که هر قسمتش یک دور میره از قرقره خوابیده استفاده کنی بهتره.
        در ضمن اینقدر به پایه ها لحیم زدی که دیگه داخل سوراخه فیبر نمیره. یکم سیم رو روش میپیچونی و یکم لحیم میزنی همین.
        راستی یک سوال هم من از شما یا جناب های ولتاژ یا سایر اساتید دارم.من کمتر سوئیچینگ آمپر بالا بستم چون به کارم نمیاد چند روز پیش لازم شد یکی ببندم مدار رو بنا به شرایط (جای کم و جعبه کوچک) بسیار بسیار فشرده ساختم طوری که همه قطعات به هم فشار میارن مدار رو زیر بار با حداکثر جریان تست کردم دمای قطعات نسبتا خوب بود به جز دیود خروجی (شاتکی خروجی) که بسیار داغ میکرد. علت چی میتونه باشه. با تشکر.
        ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
          سلام. چقدر منظم و قشنگ اولیه رو پیچیدن آفرین :applause:
          من اگه به جای شما بودم ثانویه رو طوری میپیچیدم که تو کل یک دور قرقره پخش بشه. کدوم چسبها؟ من نمیبینم.
          سلام، ممنونم که امیدوارم کردید دیگه داشتم قاطی میکردم. :wow:
          اول یه سوال:اگه ثانویه رو پخش بپیچم نشتی زیاد نمیشه؟(توحالت معمولی و ساندویچی)

همین جوری باید میکردم نه؟

نوشته اصلی توسط ms2000
          در ضمن لازم نیست که قرقره رو زیر زره بین بپیچی اینطوری که خیلی دردسر داره و وقت گیره راحت معمولی بپیچ و نکته بعدی که خیلی خیلی مهمه من غیر از توانهای بسیار پایین در بقیه موارد قرقره رو ساندویچی میپیچم که این خیلی باعث میشه اندوکتانس نشتی بیاد پایین و اگه تعداد دور اولیه کمه که هر قسمتش یک دور میره از قرقره خوابیده استفاده کنی بهتره.
          قضیه ذربین هم مال اینه که همه روی دقت تاکید داشتند منم دقت میکردم ولی بازم... ساندویچی هم امتحان کردم بازم نشد و به قرقره خابیده هم دسترسی ندارم :cry:

نوشته اصلی توسط ms2000
          راستی یک سوال هم من از شما یا جناب های ولتاژ یا سایر اساتید دارم.من کمتر سوئیچینگ آمپر بالا بستم چون به کارم نمیاد چند روز پیش لازم شد یکی ببندم مدار رو بنا به شرایط (جای کم و جعبه کوچک) بسیار بسیار فشرده ساختم طوری که همه قطعات به هم فشار میارن مدار رو زیر بار با حداکثر جریان تست کردم دمای قطعات نسبتا خوب بود به جز دیود خروجی (شاتکی خروجی) که بسیار داغ میکرد. علت چی میتونه باشه. با تشکر.
          البته من کوچیکتر از اونی هستم که بخام جوابتون رو بدم ولی فکر کنم طبیعیه چون جریان زیادی ازش رد میشه برای مدار من که 5امپر هست نرم افزار دقیقا سلف و دیود 5امپر داده در حالی که به تجربه ی اندک من باید چند امپر بیشتر از میزان خروجی میداد شاید با دیود جریان بالا تر خوب بشه حالا باید منتظر نظر اساتید باشیم ببینیم چه جوریاست. :nerd:
          مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
          یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
            سلام، ممنونم که امیدوارم کردید دیگه داشتم قاطی میکردم. :wow:
            سلام. خواهش میکنم.دستت راه بیوفته برات آسونتر میشه.
            نوشته اصلی توسط mohele
            اول یه سوال:اگه ثانویه رو پخش بپیچم نشتی زیاد نمیشه؟(توحالت معمولی و ساندویچی)
            نه.نشتی زیاد نمیشه.تو یک ردیف پخش بپیچ مثلا اگه قراره ثانویه رو سه دور بپیچی یک دور رو اوایل قرقره دور دوم اواسط قرقره و دور آخر اواخر قرقره بپیچ.اینطوری اثر خازنی بین سیمها هم کم میشه و بهتره.نه اینکه مثلا بیای سه دور رو اول قرقره بپیچی بقیشم خالی.

نوشته اصلی توسط mohele
            همین جوری باید میکردم نه؟
            نه دوست عزیز من گفتم که ابتدای داخل قرقره رو حدود یک میلیمتر از اول و انتهاش جا بذاری و با چسب داروخونه ای پرش کنی نه اینکه روی پایه ها و سر قرقره چسب بزنی. منظورم داخل بود جایی که سیمها پیچیده میشن.
            نوشته اصلی توسط mohele
            قضیه ذربین هم مال اینه که همه روی دقت تاکید داشتند منم دقت میکردم ولی بازم... ساندویچی هم امتحان کردم بازم نشد و به قرقره خابیده هم دسترسی ندارم :cry:
            دیگه اونقدر هم لازم نیست دقت کنی. پس اگه بخوای روزی ده ها ترانس بپیچی چکار میکنی؟ اینطوری که داغون میشی. حالا حتما که نباید ترانس خوابیده باشه. شما وقتی دیدی یک سیم که ضخامتش زیاده مثل سیمهای ثانویه وقتی دیدی انتهای قرقره شد و تعداد دوری که می خوای بپیچی تموم شد اونو روی قرقره برنگردون که به پایه که اینوره وصل کنی و بزار همون بالا باشه در آخر که همه سیمها رو پیچیدی و بعد از عایق کاری این سیم رو از روی قرقره برسون به پایه مورد نظر و بعد باز عایق کاری. این کار روی کم کردن اندوکتانس نشتی بسیار بسیار تاثیر میذاره.
            نوشته اصلی توسط mohele
            البته من کوچیکتر از اونی هستم که بخام جوابتون رو بدم ولی فکر کنم طبیعیه چون جریان زیادی ازش رد میشه برای مدار من که 5امپر هست نرم افزار دقیقا سلف و دیود 5امپر داده در حالی که به تجربه ی اندک من باید چند امپر بیشتر از میزان خروجی میداد شاید با دیود جریان بالا تر خوب بشه حالا باید منتظر نظر اساتید باشیم ببینیم چه جوریاست. :nerd:
            ممنون از جوابت منم یکم بالاتر میذارم ولی بازم داغ میکنه البته در بار کشی فول.

دیدگاه

سلام، دیشب دیگه چشممو رو نشتی بستم و گفتم دیگه وقت تلف کردن کافی یه :NO: رفتم رو مدار یه موتور گذاشتم ببینم چی میشه...
              موتور هی خاموش روشن میشد! oo:
              دلم میخاست ای سی بسوزه :twisted: ولی هر کار کردم نسوخت! ترانس بیچاره گریه میکرد و میگفت سسسیر سسسیر :-(( ولی اونم چیزیش نشد!
              کلا این سوئیچینگ با من مشکل داره، همش حالمو میگیره

دیدگاه

لازم شد یکی ببندم مدار رو بنا به شرایط (جای کم و جعبه کوچک) بسیار بسیار فشرده ساختم طوری که همه قطعات به هم فشار میارن مدار رو زیر بار با حداکثر جریان تست کردم دمای قطعات نسبتا خوب بود به جز دیود خروجی (شاتکی خروجی) که بسیار داغ میکرد. علت چی میتونه باشه. با تشکر.
                من هم همیشه همه چیزو فشرده و جمع و جور میسازم .
                البته علم سوئیچینگ ندارم ولی یا فرکانس پایینه یا انتخاب درستی نکردی یا گرما طبیعیه .
                ولتاژ و جریان خروجی چقدره و جریان مصرفی چقدره و از چه دیودی استفاده کردی ؟

سلام، دیشب دیگه چشممو رو نشتی بستم و گفتم دیگه وقت تلف کافی یه :NO: رفتم رو مدار یه موتور گذاشتم ببینم چی میشه...موتور هی خاموش روشن میشد! oo:
                مگه نشتی چقدره و دوباره میگی چه مشکلی بوجود میاد
                همیشه نشتی وجود داره و ایده ال و صفر نمیتونه باشه و ما باید سعی کنیم به حداقل برسونیم
                در واقع ترانس ایده ال جدا از تغییر در ولتاژ یا جریان باید تمام توان رو مثل سیم عبور بده
                نفهمیدم کجارو چسب زدی ولی تو عکس نشون دادم . باید چند میل فاصله بدید و با چسب به اندازه قطر سیمتون پر کنید تا هم سطح سیم ها بشه که ردیف بعدی مشکلی پیش نیاد برای ردیف بعدی بهتره اول یه چسب عایق کلی روی همشون بزنی و بعد دوباره فاصله و پیچیدن

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                  من هم همیشه همه چیزو فشرده و جمع و جور میسازم .
                  البته علم سوئیچینگ ندارم ولی یا فرکانس پایینه یا انتخاب درستی نکردی یا گرما طبیعیه .
                  ولتاژ و جریان خروجی چقدره و جریان مصرفی چقدره و از چه دیودی استفاده کردی ؟
                  سلام. دوست عزیز من هم اوایل نمیدونستم ولی بعدا با نوشته های استاد احمد و تجربه های خودم به این نتیجه رسیدم که اکیدا نباید سوئیچینگ توان بالا رو فشرده زد چون به شدت گرماشون رو به هم انتقال میدن.
                  من حدود 3 یا چهار آمپر میخواستم در 12 ولت بکشم و از شاتکی خروجی SB540 استفاده کردم که به شدت وقتی که به مدت زیادی این جریان رو در 12 ولت میکشم داغ میشه. :sad:
                  همونطور که جناب های ولتاژ با عکس توضیح دادن فاصله باید همونجا باشه ولی تو عکس فاصله خیلی زیاده دیگه اینقدر هم لازم نیست باشه :icon_razz: اینطوری باشه که جای پیچیدن خیلی کم میشه.
                  البته من با همشهری عزیز (با آی دی وروجک) صحبت میکردم میگفتن این ایجاد این فاصله یکی از استانداردهای ترانسه وگرنه در اندوکتانس نشتی تاثیری نداره.
                  الان مشکل شما چیه؟ اندوکتانس نشتی چقدر بیشتر از مقداریه که نرم افزار نوشته و اینکه وقتی بار رو وصل کردین ولتاژ قطع و وصل شد؟؟؟؟/

دیدگاه

همیشه نشتی وجود داره و ایده ال و صفر نمیتونه باشه و ما باید سعی کنیم به حداقل برسونیم
                    در واقع ترانس ایده ال جدا از تغییر در ولتاژ یا جریان باید تمام توان رو مثل سیم عبور بده
                    نفهمیدم کجارو چسب زدی ولی تو عکس نشون دادم . باید چند میل فاصله بدید و با چسب به اندازه قطر سیمتون پر کنید تا هم سطح سیم ها بشه که ردیف بعدی مشکلی پیش نیاد برای ردیف بعدی بهتره اول یه چسب عایق کلی روی همشون بزنی و بعد دوباره فاصله و پیچیدن
                    سلام جناب های ولتاژ از تصاویر واضحی که گذاشتید ممنونم در مورد چسب ها من تقریبا همین کارو کردم فقط قبل از سیم پیچی، اول و اخر بوبین روچسب زدم( در اصل اول فاصله رو درست کردم) بعدسیم ها رو از کنار چسبا پیچیدم که همون میشه که شما میگید.
                    نشتی ترانسو نرم افزار 17.37 میده ولی من 543 میکرو دارم. oo:
                    مشکلم اینه که هرچی بچه ها گفتن مو به مو رعایت کردم ولی بازم نشتی زیاده، دارم شاخ در میارم. :(

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط ms2000
                    همونطور که جناب های ولتاژ با عکس توضیح دادن فاصله باید همونجا باشه ولی تو عکس فاصله خیلی زیاده دیگه اینقدر هم لازم نیست باشه :icon_razz: اینطوری باشه که جای پیچیدن خیلی کم میشه.
                    البته من با همشهری عزیز (با آی دی وروجک) صحبت میکردم میگفتن این ایجاد این فاصله یکی از استانداردهای ترانسه وگرنه در اندوکتانس نشتی تاثیری نداره.
                    الان مشکل شما چیه؟ اندوکتانس نشتی چقدر بیشتر از مقداریه که نرم افزار نوشته و اینکه وقتی بار رو وصل کردین ولتاژ قطع و وصل شد؟؟؟؟/
                    سلام.من هم موافقم و از هر طرف تقریبا به اندازه ی یک رشته سیم جا گذاشتم.
                    ااااا اینو نمیدونستم ولی خوب استاندارد باشه بهتره :agree: درمورد مقدار نشتی و مشکلم هم که گفتم ولی در مورد تستم بیشتر توضیح میدم:
                    خوجی من به جای 5 ولت 9 ولت هست! وقتی یه بار 100میلی امپر میذارم تو خروجی ولتاژ میشه 8.9 ولت و همه چیزخوبه ولی وقتی یه بار 3 امپر (یه موتور) میزارم اولش خوبه اما یکم بعدش شروع به روشن خاموش شدن میکنه وقتی ولتاژو میگیرم میاد رو حدود 1 ولت بعد ای سی روشن میشه تا ولتاژو ببره بالا ولی نکته اینجاست که وقتی ولتاژ میره بالای 1.6 ولت ای سی خاموش میشه و این اتفاق تکرار میشه و باعث میشه موتور روشن خاموش بشه.

دیدگاه

من فکر میکنم شما داری توی اندازه گیری نشتی ترانست اشتباه میکنی . سلف سنج رو بذار روی پایه های سیم پیچ اولیه و اون دو سیم پیچ دیگه رو با یه تیکه سیم به کمک هویه اتصال کوتاه کن یه وقت از این گیره سوسماری ها استفاده نکنی که به اشتباه می ندازدت. اگه شماتیک مدار رو بذاری خیلی بهتره . اگه ولتاژ ورودیت بیشتر از اون چیزیه که محاسبه کردی مشخصه که مربوط به قسمت فیدبکت هست. من بهت توصیه میکنم فعلا از بار سلفی استفاده نکن و از بارهای مقاومتی استفاده کنی تا جواب کامل بگیری بعد بار سلفی بذار .
                      اما عرض ارادت خدمت آقا مسعود . در مورد فاصله انداختن سیم پیچ ترانسها دوباره رفتم منبعشو چک کردم . اپلیکیشن نوت شماره 17 همین کمپانی پاور اینتگریشن در مورد ترانس توضیحات خوبی داده . توی یکی از صفحه هاش در مورد همین حاشیه توضیح داده که به خاطر ایزولاسیون کامل این کارو میکنه و اومده توی یه قسمت دیگه گفته که اگه از یکسری سیم های مخصوص که ایزولاسیون خوبی دارند استفاده کنید دیگه لازم نیست حاشیه بذارید و عکس هم براش کشیده . در مورد داغ کردن دیود خروجی هم باید بگم که حرارت بالای دیود خروجی طبیعیه چون فرکانس کاریت بالاست (132khz)و توپولوِژی هم فلای بکه . به همین خاطر فشار خیلی زیادی روی سوئیچ ها میاد . اگه فرکانست 66Khz بود (top) حرارت اون دیود خیلی کمتر میشد . دو پیشنهاد دارم برات با توجه به اینکه گفتی جای هیت سنگ نداری:
                      اول اینکه mbr1040 بذار و طراحیتو طوری انجام بده که این دیود پشت برد باشه و تاجش به برد لحیم بشه تا حدودی خود برد حرارت رو دفع کنه و پیشنهاد دوم هم اینکه توی خروجی دو تا SB540 بذار طوری که از هم فاصله دار باشن

دیدگاه

مشکلم اینه که هرچی بچه ها گفتن مو به مو رعایت کردم ولی بازم نشتی زیاده، دارم شاخ در میارم
                        پیشنهاد میکنم از گرفتن اندوکتانس نشتی عکس بگیری / عکسی مشخص از سلف سنج و سلکتورش و ترانس همه با هم
                        بنظرم مشکل از ترانس نیست . به اندازه کافی مرتب پیچیدین . فاصله ای که مشکوک بود هم که گفتید درست گذاشتید پس ترانس نباید مورد داشته باشه حالا اگر عکس بذاری مشخص میشه / شاید از فیدبک مدارتون باشه

دیدگاه

سلام.این عکسا با گیره سوسماری هست و برای اتصال کوتاه کردن از جامپر استفاده شده ولی با پراب مرغوب و لحیم کردن سیم برا ثانویه هم نتایج همینه(البته باسوسماری 1 میکرو خطا دارم).
                          اندوکتانس نامی باید 579 میکرو باشه و نشتی 17.37 (رنج هم روی 2 میلی هست)

درمورد بار مقاومتی باید امتحان کنم و نتیجه رو بگم.از همه ی دوستان ممنونم.

دیدگاه

خوب ترانس رو میذاشتی زمین دیگه :biggrin:
                            ببینم اندوکتانس 578 میکرو هانری است و بعد از اتصال ثانویه فقط به 549 میکرو هانزی کاهش پیدا میکنه !؟ oo:
                            اگر اینجوره با ثانویه هم تست کن یعنی ثانویه رو بگیر و اولیه رو اتصال بده
                            ظاهرا یه اشتباه اساسی مرتکب شدی

حتما یک بار پروب های سلف سنج رو به هم اتصال بده ببین صفر نشون میده (فقط خود سلف سنج )

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

دوستان ظاهرا عکس های صفحه اول تاپیک پاک شده که میتونید صفحه اول رو به همراه عکس هاش از لینک زیر دانلود کنید:
                              http://www.mediafire.com/?bflpg07docejn17
                              و ظاهرا سایت tdk برای ایران محدود شده و نمیشه کاتالوگ هسته ها رو دانلود کرد که میتونید این فایل رو از لینک زیر دانلود کنید:
                              http://www.mediafire.com/?1fjrcpc0a3800hs
                              فایل زیر هم یه کاتالوگ کامل تر هست که انواع مختلف هسته رو داره:
                              http://www.mediafire.com/?fwwgcigo978c7xq
                              با سپاس

دیدگاه

خوب ترانس رو میذاشتی زمین دیگه :biggrin:
                                ببینم اندوکتانس 578 میکرو هانری است و بعد از اتصال ثانویه فقط به 549 میکرو هانزی کاهش پیدا میکنه !؟ oo:
                                اگر اینجوره با ثانویه هم تست کن یعنی ثانویه رو بگیر و اولیه رو اتصال بده
                                ظاهرا یه اشتباه اساسی مرتکب شدی

حتما یک بار پروب های سلف سنج رو به هم اتصال بده ببین صفر نشون میده (فقط خود سلف سنج )
                                سلام.راست میگی، نمی دونم چرا گذاشتم بالا ان شاء الله برای دفعات بعد میذارم زمین :nice:
                                خودمم تعجب میکنم خصوصا اینکه انقدر دقت میکنم ولی باز... :surprised: :sad:
                                ثانویه رو حالت معمولی بین 0 و 1 هست و وقتی اولیه رو اتصال کوتاه میکنم دقیقا صفر میشه حالا اشکال کجاست نمی دونم اصلا به همه چیز مشکوکم ال سی متر، هسته، چسبا و حتی به نظم و دقت خودم. :angry:
                                خطای دستگاه هم با سوسماری 1 میکرو هست ولی با پراب دقیقا 0 میشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X