اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط mohele
    سلام دوست عزیز MS2000
    اینم از عکس در مراحل پیچیدن، امیدوارم واضح باشه.
    اولیه رو باید یه 37دور و یک 36دور میپیچیدم ولی چون تا وسط بوبین تمام شد تصمیم گرفتم کاملش کنم. :surprised:

البته بعد که تموم شد پشیمون شدم که قسمت اول اولیه رو ادامه دادم ولی دیگه کار رو کرده بودم oo: قبلا هم دقیقا 37 و 36 پیچیده بودم ولی اونم جواب نداده بود.
    قبلا بهتر میشد ولی خوب دیگه :redface:
    سلام دوست عزیز. این چطور پیچیدنه؟ چرا قسمت اول اولیه 55 دور پیچیدی و قسمت دوم 19 دور :eek: اینطوری نباید بپیچی.
    من الان رفتم سه ولت 5 آمپر رو به نرم افزار دادم. گفته 25 دور سیم 0.28 که شما میتونی از 0.3 بجاش استفاده کنی در قسمت اول اولیه میپیچی.بعد سه دور سه یا چهار رشته سیم 0.45 رو موازی میکنی میپیچی و در آخر هم باز 25 دور دیگه با سیم 0.3 قسمت دوم اولیه رو میپیچی بین هر قسمت هم عایق کاری میکنی. هسته ee22 و فاصله هوایی هم فکر کنم یک طرف چسب داروخونه ای و یک طرف نواری بذاری کفایت کنه که باید اندوکتانس حدود 600 میکرو باشه و نشتی نزدیک 20 میکرو. این کار رو بکن حله.
    ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

سلام با چه ای سی داده؟ من فقط tny280 دارم و البته من 5 ولت 3 امپر دارم میسازم.
      مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
      یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

Some dance to remember, some dance to forget

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
        سلام با چه ای سی داده؟ من فقط tny280 دارم و البته من 5 ولت 3 امپر دارم میسازم.
        سلام. دقیقا همین مشخصات شما.شما همونطور که من گفتم بپیچین مشکلتون فکر کنم حل بشه.

دیدگاه

سلام.خیلی بهتر شد. :agree:الان اندوکتانس 600 هست و نشتی 418، به نسبت قبل بهتره ولی هنوز خیلی مونده تا خوب بشه.دقیقا همونی رو بستم که شما گفتید.
          مگسی را کشتم /نه به این جرم که حیوان پلیدیست، بد، است/و نه چون نسبت سودش به ضرر یک به صد است/طفل معصوم به دور سر من می چرخید/به خیالش قندم/
          یا که چون اغذیه ی مشهورش، تا به آن حد، گَندَم/ای دو صد نور به قبرش بارد/مگس خوبی بود/من به این جرم که از یاد تو بیرونم کرد/مگسی را کشتم

دیدگاه

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئی

سلام
            دوست عزیز برای دیدن عکس های اموزش پیچیدن ترانس با فویل میتونید به این پست مراجعه کنید : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=47318.msg318450#msg318450
            استاد علم فردا لطف کردند عکس ها رو دوباره اپلود کردند
            جا داره از جناب بلورچیان هم تشکر کنیم که برای تعداد زیادی از اساتید سایت اکانت اپلود سنتر ایجاد کردند
            با سپاس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
              سلام. دقیقا همین مشخصات شما.شما همونطور که من گفتم بپیچین مشکلتون فکر کنم حل بشه.
              سلام اقا مسعود ممنون که کمکم میکنید توان اسنابر رو زیاد کردم خیلی بهتر شد الان فقط گرم میشد بعد هم با این ترانس پیشنهادی شما گذاشتم بازم گرماش کمتر شد حالا به زور میشه گرماشو حس کرد دستت درد نکنه :applause:
              ولی چرا نرم افزار به من اونجوری داد؟ راستی چرا هنوز نشتی زیاده :angry:اگه تعداد دور ثانویه رو بیشتر کنم بهتر نیست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
                سلام اقا مسعود ممنون که کمکم میکنید توان اسنابر رو زیاد کردم خیلی بهتر شد الان فقط گرم میشد بعد هم با این ترانس پیشنهادی شما گذاشتم بازم گرماش کمتر شد حالا به زور میشه گرماشو حس کرد دستت درد نکنه :applause:
                ولی چرا نرم افزار به من اونجوری داد؟ راستی چرا هنوز نشتی زیاده :angry:اگه تعداد دور ثانویه رو بیشتر کنم بهتر نیست؟
                سلام مهله جان. توان اسنابر رو زیاد کردی یعنی چکار کردی؟ مگهtvs) p6ke200a) استفاده نمیکنی؟ اگه در نهایت توان (15 وات) مقداری گرم میشه طبیعیه.
                من نمیدونم چرا نرم افزار اونطوری داده احتمالا خودت یک اشتباهی کردی. من متوجه نمیشم مگه ممکنه اندوکتانس 600 میکرو نشتی 400 میکرو. تقریبا غیرممکنه احتمالا دستگاهت ایراد داره. میخوای یکی برات بپچیم عکس بزارم ببینی نشتی چقدر میشه؟

دیدگاه

اگه تعداد دور ثانویه رو بیشتر کنم بهتر نیست؟
                  بهتر که نمیشه همینجوری تعداد دورش رو تغییر بدی چون ولتاژت هم زیاد میشه . باید از همون اول فرض میگرفتی که تو محاسبات مقدار فرکانس هم متناسب کم باشه . (که البته نمیدونم با این نرم افزار میشه یا نمیشه )
                  بعدش هم 1 یا 2 دور نشده که بخوای با این کار از نشتی کم کنی ، شما با همون 4 دور هم نباید اینهمه نشتی داشته باشی پس مشکل پایه ای باید حل بشه .
                  ولی اینکارو برای تست انجام بدی خیلی چیزا به احتمال زیاد روشن بشه
                  اگر یه هسته دیگه داری بردار یه تعداد دور به عنوان اولیه و همون تعداد برای ثانویه بپیچ
                  مثلا 2 تا 30 دور بپیچ / از یه نوع سیم هم استفاده کن و بعد مراحل گرفتن اندوکتانس سیم پیچ و مقدار نشتی رو انجام بده و ببین نتیجه چی میشه . که بهتره اینجا نتیجه رو بگی تا شاید دلیل مشکل ترانس پیچیدنتون روشن بشه
                  به مدارت وصل نکنی یه وقت :biggrin: نیاز نیست خیلی مرتب بپیچی . عایق هم نیاز نیست . 5 دقیقه ای بپیچ

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                    سلام مهله جان. توان اسنابر رو زیاد کردی یعنی چکار کردی؟ مگهtvs) p6ke200a) استفاده نمیکنی؟ اگه در نهایت توان (15 وات) مقداری گرم میشه طبیعیه.
                    من نمیدونم چرا نرم افزار اونطوری داده احتمالا خودت یک اشتباهی کردی. من متوجه نمیشم مگه ممکنه اندوکتانس 600 میکرو نشتی 400 میکرو. تقریبا غیرممکنه احتمالا دستگاهت ایراد داره. میخوای یکی برات بپچیم عکس بزارم ببینی نشتی چقدر میشه؟
                    دمت اقا مسعود. p6ke200a رو حذف کردم و بجاش از اسنابر با مقاومت و خازن با توان بیشتر استفاده کردم که حالا روی 15 وات گرماش طبیعیه.
                    اگه زحمتی نیست ممنون میشم بپیچی :applause: اگه ممکنه در مورد پیچیدن ثانویه هایی که چند رشته سیم موازی هستند هم توضیح بدید که مثلا همه ی رشته ها رو لحیم میکنی به یه پایه بعد همه رو با هم میپیچی یا یکی روکامل میپیچی بعد میری سر دومی و اونو میپیچی...

اضافه شده در تاریخ :
                    نوشته اصلی توسط HI VOLTAGE
                    بهتر که نمیشه همینجوری تعداد دورش رو تغییر بدی چون ولتاژت هم زیاد میشه . باید از همون اول فرض میگرفتی که تو محاسبات مقدار فرکانس هم متناسب کم باشه . (که البته نمیدونم با این نرم افزار میشه یا نمیشه )
                    بعدش هم 1 یا 2 دور نشده که بخوای با این کار از نشتی کم کنی ، شما با همون 4 دور هم نباید اینهمه نشتی داشته باشی پس مشکل پایه ای باید حل بشه .
                    ولی اینکارو برای تست انجام بدی خیلی چیزا به احتمال زیاد روشن بشه
                    اگر یه هسته دیگه داری بردار یه تعداد دور به عنوان اولیه و همون تعداد برای ثانویه بپیچ
                    مثلا 2 تا 30 دور بپیچ / از یه نوع سیم هم استفاده کن و بعد مراحل گرفتن اندوکتانس سیم پیچ و مقدار نشتی رو انجام بده و ببین نتیجه چی میشه . که بهتره اینجا نتیجه رو بگی تا شاید دلیل مشکل ترانس پیچیدنتون روشن بشه
                    به مدارت وصل نکنی یه وقت :biggrin: نیاز نیست خیلی مرتب بپیچی . عایق هم نیاز نیست . 5 دقیقه ای بپیچ
                    همین جور که نه الان 3 دوره بعد با نرم افزار میکنمش 5 دور مثلا.
                    روی هسته ی EI28 قبلا تست کردم بازم نشتی زیاده به عنوان نمونه الان یکی دارم که اندوکتانسش 11.87mH هست و نشتیش 1.87mH شده. oo:
                    نه درست نوشتم میلی هانری هست نه میکرو. :surprised:

اضافه شده در تاریخ :
                    سلام های ولتاژ جان ببخشید من تازه گرفتم چی میگی :redface: :rolleyes:
                    همین حالا یه ترانس با اولیه و ثانویه 32 دور پیچیدم و یه گپ شانسی براش گذاشتم. اندوکتانس هر دو حدود 300 میکرو هست و نشتی 160 میکرو میشه :eek:
                    دیگه مطمئن شدم ال سی مترم خرابه :cry2: ولی من چند تا سلف 10 میکرو داشتم که درست نشون میداد :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
                      دمت اقا مسعود. p6ke200a رو حذف کردم و بجاش از اسنابر با مقاومت و خازن با توان بیشتر استفاده کردم که حالا روی 15 وات گرماش طبیعیه.
                      اگه زحمتی نیست ممنون میشم بپیچی :applause: اگه ممکنه در مورد پیچیدن ثانویه هایی که چند رشته سیم موازی هستند هم توضیح بدید که مثلا همه ی رشته ها رو لحیم میکنی به یه پایه بعد همه رو با هم میپیچی یا یکی روکامل میپیچی بعد میری سر دومی و اونو میپیچی...
                      سلام. آقا مهله خوبی؟ p6ke200a برای این مدار شما زیادم هست 15 وات که خیلی کمه من بالای 20 وات رو هم با همین TVS میبندم و 24 ساعت کار و در تمام مدت در حداکثر توان خیلی خوب کار میکنه. دو تا پشنهاد به ذهنم رسید برات.
                      پیشنهاد اول: آقا لطفا برو با یک اندوکتانس سنج دیگه امتحان کن و هی نگو این احتمالا خرابه یا خراب نیست برو با یکی دیگه که میدونی درسته امتحان کن که مطمئن بشی. این victor 88c هم بدک نیست.
                      پشنهاد دوم: من یکی ترانس همینی که خواستی رو برات میپیچم با اندوکتانس پایین تر از نرم افزار و برات پست میکنم اول با اندوکتانس سنج خودت تستش کن ببین اعدادی که من گفتم همون یا نزدیک به همونیه که دستگاه شما میده؟ و بعد هم بازش کن نگاه کن چطوری پیچیده شده. اگه فکر میکنی با عکس هم مشکلت حل میشه عکسهاشم بزارم برات همینجا.
                      در مورد ثانویه که چند رشته سیم رو میپیچیم روش من اینه که میگم حالا چقدر درسته یا نه نمیدونم. من اول محیط قرقره رو حساب میکنم و ضربدر تعداد دوری که باید بپیچم میکنم مثلا اگه محیط قرقره 4 سانت باشه و قراره 5 دور بپیچم میشه 20 سانت و یکم هم بیشتر میگیرم برای دور پایه ها و ... مثلا 22 سانت سیم قیچی میکنم و اگه قراره سه تا رشته موازی هم باشن پس سه رشته 22 سانتی برش میزنم و یک سر اینها رو یکم لخت میکنم و همون تکه لخت شده رو دور هم میپیچم و به پایه مورد نظر میپیچم و سه رشته سیم رو در حالتی که کنار هم قرار دارن (چسبیده به هم) دور قرقره به تعداد دور مورد نیاز (مثلا 5 دور ) میپیچونم طوری که تمام فضای قرقره رو بگیره.یعنی اگه 5 دور رو پیچیدم دیدم نصف قرقره پر شد بازش میکنم و بین هر دور یکم فاصله میدم تا کل قرقره رو پر کنه.موفق باشی.

دیدگاه

میخواستم بگم که بره با یه سلف سنج دیگه تست کنه احساس کردم مشکل نداره ولی: برو تست کن تا خیالت راحت بشه .پر بودن باتریش هم مهمه . منم میخواستم واست تست کنم ولی اصلا وقت نمیکنم

ms2000 جان شما که زیاد سیم پیچی میکنی میتونی واس لخت کردن سر سیم ها از اسید مخصوصش استفاده کنی (شاید خودتون میدونستید .فقط گفتم که راحت سرشو میکنید توش در میارید )

دیدگاه

میخواستم بگم که بره با یه سلف سنج دیگه تست کنه احساس کردم مشکل نداره ولی: برو تست کن تا خیالت راحت بشه .پر بودن باتریش هم مهمه . منم میخواستم واست تست کنم ولی اصلا وقت نمیکنم

ms2000 جان شما که زیاد سیم پیچی میکنی میتونی واس لخت کردن سر سیم ها از اسید مخصوصش استفاده کنی (شاید خودتون میدونستید .فقط گفتم که راحت سرشو میکنید توش در میارید )
                          سلام های ولتاژ جان. ممنون واسه راهنماییت.خود این سر لخت کردن هم جریانی داره بذار برات خلاصه بگم. من خیلی سیم لخت میکنم و تو ضخامت های بالاتر یکم سخته.تو ضخامت های پایین مثال تا .0.15 راحت با یک فندک گاز که خریدم سرشو لخت میکنم ولی مثلا 0.2 و بالاتر وقتی با فندک گازی سر سیمها رو میسوزنم بعد باز باید با یک تیغ بتراشمش تا خوب لخت بشه و یکی دیگه اینکه باید وقتی که سیمهای ضخیم رو سرشو میسوزونم دستکش دستم کنم وگرنه گرما رو سریع منتقل میکنه ودستم میسوزه. خلاصه که رفتم یک شرکت گفت دستگاهی داره که سر سیمهای لاکی رو از فلان شماره تا فلان شماره لخت میکنه که چند وقت پیش نزدیک یک میلیون تومان بود. حالا چند شده نمیدونم. :agree: گرون بود و منم فعلا بیخیال خریش شدم.شاید بعدا بخرم.
                          در مورد اسید دوست عزیز من با همین اسید مدار چاپی هم مشکل دارم و مادرم نمیذاره تو خونه با اسید کار کنم وای به حال اون اسید که شما میگی سرش لاک رو بکنم توش و دربیارم لخت میشه پس باید قوی باشه.

دیدگاه

بعد باز باید با یک تیغ بتراشمش تا خوب لخت بشه
                            دستکش دستم کنم وگرنه گرما رو سریع منتقل میکنه ودستم میسوزه.
                            حدس زدم داستان درست میکنه واس همین گفتم
                            نه چیز وحشتناکی نیست اصلا شاید اسید نباشه / فقط خود لاک رو حل میکنه مثل حلال مخصوص اینکار میمونه . نمیشه بگیم اسید
                            حالا ما ها چون هر چی که خفن به نظر میرسه میبینیم میگیم اسید . یا یه چیز عجیب میبینیم میگیم لیزری :biggrin:
                            شلوار لیزری -فندک لیزری یا اتمی - و...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                              سلام. آقا مهله خوبی؟ p6ke200a برای این مدار شما زیادم هست 15 وات که خیلی کمه من بالای 20 وات رو هم با همین TVS میبندم و 24 ساعت کار و در تمام مدت در حداکثر توان خیلی خوب کار میکنه. دو تا پشنهاد به ذهنم رسید برات.
                              پیشنهاد اول: آقا لطفا برو با یک اندوکتانس سنج دیگه امتحان کن و هی نگو این احتمالا خرابه یا خراب نیست برو با یکی دیگه که میدونی درسته امتحان کن که مطمئن بشی. این victor 88c هم بدک نیست.
                              پشنهاد دوم: من یکی ترانس همینی که خواستی رو برات میپیچم با اندوکتانس پایین تر از نرم افزار و برات پست میکنم اول با اندوکتانس سنج خودت تستش کن ببین اعدادی که من گفتم همون یا نزدیک به همونیه که دستگاه شما میده؟ و بعد هم بازش کن نگاه کن چطوری پیچیده شده. اگه فکر میکنی با عکس هم مشکلت حل میشه عکسهاشم بزارم برات همینجا.
                              سلام مسعود جان دستت درد نکنه برات زحمت میشه.
                              در مورد پیشنهاد اولت باید حسابی بگردم چون تو شهر ما بعید میدونم گیر بیاد.
                              و از پیشنهاد دومت ممنونم دلم نمیخواد باعث زحمتت بشم همین که میای اینجا و جواب منو بقیه بچه ها رو میدی ایول داره بیشتر از این خجالتم نده :redface:
                              در مورد زنر هم چون داغ میکرد مجبور شدم. تو یکی از پستا انگار دایی گفته بود اگه نشتی زیاد باشه میتونید، توان اسنابر رو زیاد کنیم.

اضافه شده در تاریخ :
                              سلام های ولتاژ عزیز با باتری نو همون طوره، دم شما هم گرم اصلا همه بچه های این تاپیک گل هستند اصلا برو بچه های ECA گل اند.خصوصا شما و خودم.

اضافه شده در تاریخ :
                              سلام
                              حالا فعلا نشتی رو بیخیال شدم دارم رو دمای قطعات کار میکنم ولی دیود خروجی رو هر کار کردم بازم خیلی داغ میشه و گرماشو به بقیه قطعات انتقال میده مدار من 5ولت 3امپر هست کارهای زیر رو هم انجام دادم ولی باز نشد خوشحال میشم شما هم چند تا پیشنهاد بدید.
                              -استفاده از دیود شاتکی-فاصله دادن دیود از برد-استفاده از دیود با جریان 5امپر-موازی کردن دو دیود 5امپر، ولی هنوز جواب نگرفتم خواهش میکنم کمکم کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohele
                                سلام
                                حالا فعلا نشتی رو بیخیال شدم دارم رو دمای قطعات کار میکنم ولی دیود خروجی رو هر کار کردم بازم خیلی داغ میشه و گرماشو به بقیه قطعات انتقال میده مدار من 5ولت 3امپر هست کارهای زیر رو هم انجام دادم ولی باز نشد خوشحال میشم شما هم چند تا پیشنهاد بدید.
                                -استفاده از دیود شاتکی-فاصله دادن دیود از برد-استفاده از دیود با جریان 5امپر-موازی کردن دو دیود 5امپر، ولی هنوز جواب نگرفتم خواهش میکنم کمکم کنید.
                                سلام مهله جان. من احتمال میدم که شما یکی از سوئیچینگ بند های بزرگ در آینده بشی خوشم میاد که پشت کار داری.
                                در مورد اینکه نوشتی نشتی رو بیخیال شدی این اشتباهه نشتی خیلی خیلی مهمه کلی از مشکلات سوئیچینگ از همین نشتیه زیاده.
                                در مورد دیود خروجی تو جریان های بالا خودمم باهش یکم مشکل دارم. اگه پست های منو خونده باشی این مشکل رو نوشتم. یک تکه فیلم دارم مال همین سایت powerint هست و در مورد داغ شدن بیش از حد هر قطعه توضیحات داده. قسمت توضیح دیود خروجی اولش نوشته معمولا یکی از گرم ترین قطعه روی برده برای راه حلهای رفعش اول نوشته چک کنید که مشخصات دیود با اونی که نرم افزار خونده میخونه؟ دوم گفته از دیود آلترا فست یا شاتکی استفاده کنید و گفته که از دو تا دیود موازی هم استفاده کنید و از دیودی که جریان بیشتری رو تحمل میکنه استفاده کنید و گفته که هیت سینکشو بزرگ تر کنید (از اون مدلهایی استفاده کنید که شبیه رگولاتوره دوپایه است) و بین دیود و هیت سینکش خمیر سیلیکون بزنید و خوب قسمت فلزیش به هیت سینگ بچسبه و اینکه قسمت هیت سینک پی سی بیه روی برد رو بزرگ کنید یا مسش ضخیم باشه(فیبرهای با مس ضخیم استفاده بشه).
                                اینها چیزهایی بود که کم و بیش در اون تکه فیلم در باره حرارت زیاد دیود خروجی گفته بود.
                                و اما من هم چند وقت پیش مجبور شدم تعدادی منبع تغذیه 12 ولت حدود 3 یا 4 آمپر بسازم که وقتی که تمام توان رو از منبع میکیشدم دیود خروجی به شدت داغ میکرد که من از mbr10100 که دیود شاتکی است و ده آمپر و صد ولته استفاده کردم تازه براش هیت سینک هم گذاشتم که مشکلم حل شد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X