اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط faraday
    سلام با تشکر به خاطر این تاپیک بسیار خوب
    من قصد دارم یک منبع 30V/5A بسازم، در طراحی با نرم افزار PIExpert 8، شش مدار پیشنهاد شده که در آنها از 4 ترانس زیر استفاده شده است:

EE40 , EER35 , EER40, ETD 39/20/13

کدام یک از این ترانس ها در ایران موجود هستند؟
    در صفحه اول این تاپبک گفته شده که سلف ها رو میشه از سلف الکترونیک تهیه کرد ولی من آدرس فروشگاه اینترنتی پیدا نکردم
    سلام دوست من

سفل الکترونیک یه فروشگاه توی تهرانه
    الان شمارشو برات پیغام شخصی میکنم تا زنگ بزنی بپرسی ببینی کدوم هسته رو دارن

اضافه شده در تاریخ :
    نوشته اصلی توسط mr.emperatur
    سلام بر مهندسین گرامی
    آقا من دوتا سوال داشتم
    1- می خواستم بدونم که این مدار واقعا جواب میده یا نه؟
    2- نحوه ی سیم پیچی ترانسو می خواستم ،مخصوصا سیم پیچ ثانویه چجوریه و تعداد دورش چقدره؟
    اگه لطف کنید مثله اولیه که عکس بذارید خیلی ممنون می شم.
    باتشکر : :smile:
    سلام دوست عزیز
    والا منم دارم درست میکنم . تنها جای سختش همین ترانس هست . که اونم یاد میگیری بعد از چند بار پیچیدن
    دوستان انگار کاملش کردن جواب داده .
    اگه عکسهای بالا رو ببینی سیم پیچ ثانویه رو میبینی .

نحوه ی پیچیدنم خود نرم افزار میگه بهت
    اگه میخوای همینو بپیچی
    طبق عکسی که صفحه ی اول هست

نوشته برای ثانویه 2 رشته سیم شماره 35 رو 5 دور میپیچونی .به طور موازی 2 رشته سیم رو کنار هم میزاری میپیچونی دور هسته :biggrin:
    البته من تازه کارما ولی دیگه در نبود اساتید گفتم راهنماییت کنم. مسعود جان بیاد بهتر راهنماییت میکنه :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mr.emperatur
      سلام بر مهندسین گرامی
      آقا من دوتا سوال داشتم
      1- می خواستم بدونم که این مدار واقعا جواب میده یا نه؟
      2- نحوه ی سیم پیچی ترانسو می خواستم ،مخصوصا سیم پیچ ثانویه چجوریه و تعداد دورش چقدره؟
      اگه لطف کنید مثله اولیه که عکس بذارید خیلی ممنون می شم.
      باتشکر : :smile:
      سلام.مهندس نیستم ولی جوابهای شما رو میدونم.
      1- کدوم مدار ؟ اینجا بیشتر بحث کلی در باره سوئیچینگ و نرم افزار PI هست.
      2- نحوه سیم پیچی همراه با عکس تو تاپیکها هست البته من دیدم تو عکسها لب به لب قرقره سیم پیچیده شده که بهتره از دو طرف یکم فاصله بدین. تعداد دورش بستگی به نوع مدار و ولتاژ و و... داره.
      سیم پیچی ثانویه تقریبا مثل اولیه هست فقط ضخامت سیم و تعداد پیچیدن و ... فرق میکنه و بین اولیه و ثانویه چند لایه چسب داروخانه ای یا چسب مخصوص بپیچین.اگه بین هر لایه از اولیه و ثانویه هم چسب داروخونه ایب پیچیدن بهتره مثلا دور دوم و ... میتونید منظم تر بپیچیدن. موفق باشین.
      سلام عرفان جان من متوجه نشدم شما جواب دادی تازه دیدم ممنون :nice:

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط erfan_messi
      1 : سه سر نداره که . اون سر وسطی هیچی بهش وصل نیست دیگه :biggrin:
      2 : 000.-
      3: باشه لحیم میکنم (لحیم کردم همونه بازم)
      4 : 2رشته سیم 0.40 هست دیگه 5 دور (طبق گفته ی نرم افزار)
      سلام عرفان جان
      1: چرا سر وسطی هیچی بهش وصل نیست؟ اصلا سر وسطی رو از کجا آوردی؟
      4: پس اولیه چی؟ بازم میپرسم چرا اینقدر ترانس خالیه؟ به نظرم عجیبه من تا حالا روی 16/14 اینقدر خالی ندیدم.
      5: یکبار دیگه همینو خوب چک کن اگه چک کردی و به نظرت درست اومد یکی دیگه بپیچ اگه بازم مشکل داشتی بده مشخصات ترانسو یکی برات بپیچم
      با عکس
      6: موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
      سلام دوست من

سفل الکترونیک یه فروشگاه توی تهرانه
      الان شمارشو برات پیغام شخصی میکنم تا زنگ بزنی بپرسی ببینی کدوم هسته رو دارن
      سلام من سفل الکترونیک نمیشناسم اگه تو این کار هستن میشه شماره اش رو به من هم بدین. من تو تهران سلف الکترونیک رو تو پاساژ عباسیان و مغازه عرفان رو تو پاساژ امجد میشناسم که کارشون همینه و شماره هاشونو هم دارم اگه خواستین پیام شخصی بدم ولی سفل رو نمیشناسم.

اضافه شده در تاریخ :
      ..................نوشته برای ثانویه 2 رشته سیم شماره 35 رو 5 دور میپیچونی .......
      سلام سیم 35 تو قرقره جا نمیشه سیم 0.35 منظوره.موفق باشی
      ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام من سفل الکترونیک نمیشناسم اگه تو این کار هستن میشه شماره اش رو به من هم بدین. من تو تهران سلف الکترونیک رو تو پاساژ عباسیان و مغازه عرفان رو تو پاساژ امجد میشناسم که کارشون همینه و شماره هاشونو هم دارم اگه خواستین پیام شخصی بدم ولی سفل رو نمیشناسم.
        اشتباه تایپی بود خو :cry:

اضافه شده در تاریخ :
        نوشته اصلی توسط ms2000
        سلام عرفان جان
        1: چرا سر وسطی هیچی بهش وصل نیست؟ اصلا سر وسطی رو از کجا آوردی؟
        4: پس اولیه چی؟ بازم میپرسم چرا اینقدر ترانس خالیه؟ به نظرم عجیبه من تا حالا روی 16/14 اینقدر خالی ندیدم.
        5: یکبار دیگه همینو خوب چک کن اگه چک کردی و به نظرت درست اومد یکی دیگه بپیچ اگه بازم مشکل داشتی بده مشخصات ترانسو یکی برات بپیچم
        با عکس
        6: موفق باشی.

سلام مسعود جان

1 : خوب چیزی ندارم وصل کنم . خالیه کلا
        4 : خوب اولیه زیر ثانویه پیچیده شده دیگه. که روی اولیه 3 لایه چسب زدم
        این عکس هم فقط سیم پیچ ثانویه هست
        5 : 2 تا پیچیدم همینه

اینم مشخصات ترانس من
        اولیه 121 دور سیم 0.11 در 2 لایه
        ثانویه 5 دور سیم 0.40 دو رشته
        بین هر لایه سیم هم 3 دور چسب کاغذی میزنم

دیدگاه

سلام
          طراحی من برای منبع 30V/5A این ترانس رو میده:

اون سیم های 0.45mm و 0.5mm که سیم مسی معمولی هستند، این 50um چه نوع سیمی هست؟؟

دیدگاه

سلام مسعود جان

1 : خوب چیزی ندارم وصل کنم . خالیه کلا
            4 : خوب اولیه زیر ثانویه پیچیده شده دیگه. که روی اولیه 3 لایه چسب زدم
            این عکس هم فقط سیم پیچ ثانویه هست
            5 : 2 تا پیچیدم همینه

اینم مشخصات ترانس من
            اولیه 121 دور سیم 0.11 در 2 لایه
            ثانویه 5 دور سیم 0.40 دو رشته
            بین هر لایه سیم هم 3 دور چسب کاغذی میزنم
            الان مشکلت دقیقا چیه؟ ترانسو روی برد هم امتحان کردی؟ خوب بود؟ فایلتم بذار ببینم.موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط faraday
            سلام
            طراحی من برای منبع 30V/5A این ترانس رو میده:

اون سیم های 0.45mm و 0.5mm که سیم مسی معمولی هستند، این 50um چه نوع سیمی هست؟؟

اون فویل مسیه که بعضی از مغازه های فروش سیم لاکی در ضخامت های مختلف دارن.شما اگه تجربه ای در ساخت سوئیچینگ ندارین از توانهای پایین شروع کنید نه از 150 وات.موفق باشین.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
              الان مشکلت دقیقا چیه؟ ترانسو روی برد هم امتحان کردی؟ خوب بود؟ فایلتم بذار ببینم.موفق باشی.
              مشکل اینه که اندوکتانس نشتی رو میده 1300 میکرو هانری
              بزارم روی برد پس ؟
              دیگه آی سی ندارما :cry:

دیدگاه

ببخشید من سوالات ابتدایی میپرسم همش
                منظور از ETD 39/20/13 اینه که از هر کدوم از این سه شماره میشه استفاده کرد؟ من تو دیتاشیت فقط مشخصات ETD 39 رو پیدا کردم

تو جمهوری سیم لاکی پیدا میشه یا فقط باید از پامنار خرید؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط faraday
                  ببخشید من سوالات ابتدایی میپرسم همش
                  منظور از ETD 39/20/13 اینه که از هر کدوم از این سه شماره میشه استفاده کرد؟ من تو دیتاشیت فقط مشخصات ETD 39 رو پیدا کردم

تو جمهوری سیم لاکی پیدا میشه یا فقط باید از پامنار خرید؟
                  سلام تا جایی که من میدونم 20 و 13 اندازه های اضلاع دیگشه. شما برو سلف یا عرفان یا ... بگو etd 39 میخوام بعد اگه چند نوع داشت با یک خط کس اندازه اضلاع دیگشو بگیر ببین کدوم 20 و 13 است ولی به احتمال زیاد یک نوع داریم و اونم همونیه که شما میخوای. من یادم نیست که تو جمهوری سیم لاکی داشت یا نه خودت از همین مغازه سلف یا مغازه های دیگه بپرسی احتمالا بهت بگن.موفق باشی.
                  عرفان جان به کجا رسیدی تونستی ترانسو درست بپیچی یا نه؟ اگه نه فایلی که PI برات داده رو بده ببینم اگه وقت شد برات یکی بپیچم ببینم چه اعدادی درمیارم.با عکس برات میذارم.مموفق باشی.

دیدگاه

مسعود جان اینم فایل PI :

http://www.mediafire.com/download.php?c2mrp097h6drrmo

دیدگاه

این سویچ پیدا میشه؟ TOP254 ?

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        این سویچ پیدا میشه؟ TOP254 ?
                        سلام، فک کنم از خانواده topswitch فقط شماره 250YN تو بازار هست،من 250 رو گرفتم

اضافه شده در تاریخ :
                        چون مشکل حل شد ویرایش کردم

دیدگاه

مسعود جان مدار رو تست کردم خروجی 0 ولت .
                          ترانس گرم میشه :cry:

دیدگاه

پاسخ : 4- ساخت ترانس

نوشته اصلی توسط ecar

عکس 5: آغاز سیم پیچی بوبین. سیم ها باید بدون فاصله منظم پیچیده شوند.
                            در این پست که مربوط به اولین صفحه این تاپیک هست نرم افزار جهت پیچیدن سیم رو clockwise گفته ولی به نظرم در عکس خلاف جهت عقربه های ساعت هست، یا من اشتباه میکنم؟
                            بوبین منم clockwise باید پیچیده شه مثل این عکس بپیچم؟

دیدگاه

جهت پیچیدن مهم نیست
                              مهم اینه پایه های رو درست متصل کنی و اولیه و ثانویه در یک جهت پیچیده بشند ...

دیدگاه

کمک برای پیچیدن یک ترانس

من از توضیحات نرم افزار متوجه نشدم که بوبین باید ایستاده باشه یا خوابیده

Primary Winding (Section 1)
                                Start on pin(s) 4 and wind 12 turns (x 4 filar) of item [5] in 1 layer(s) from left to right. On the final layer, spread the winding evenly
                                across entire bobbin. Finish this winding on pin(s) 2,3.
                                Add 1 layer of tape, item [3], for insulation.

ولی وقتی با توجه به توضیحات سیم پیچی که گفته 4 رشته سیم رو از پایه 4 شروع کرده و 12دور پیچیده و سیم پیچی رو در یک لایه در پین های 2و3 تمام کنیم ،
                                وقتی 12دور بپیچیم و به سمت دیگه برسم اونجا دیگه پایه 2 و3 وجود مداره که و بوبین این شکلی میشه

اگه بخوام رو سیم پیچی برگردم هم دو لایه میشه که گفته باید در یک لایه سیم پیچی باشه...
                                یعنی حتما باید بوبین خوابیده باشه با ایستاده نمیشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X