اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مسیریاب

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مسیریاب

نوشته اصلی توسط roboreza
    با تنها چیزی که توی مسابقات مشکل نداشتیم و همیشه خوب کار داد همین سنسور رنگ بود

خروجی این سنسور فرکانس هستش. و دوتا پایه برای کنترل داره که با این دوتا پایه میتونی مشخص کنی که مقدار R (قرمز) بیاد روی خروجی یا G (سبز) یا B (آبی) . مثلا اگه دوتا ورودی رو 0 کنی مقدار R را به صورت یه فرکانس توی خروجی میذاره. حالا اگه یکی رو 0 و اونیکی رو 1 کنی مقدار B و میذاری و اگه دوتارو 1 کنی مقدار G رو بهت میده. دیتاشیتش رو یه نگاهی بکن سوالی داشتی بپرس
    برای اینکه مقادیر رو بتونی بخونی باید با میکرو یه فرکانس متر درست کنی
    از LM311 هم استفاده نکردم. توی اون تاپیک هم نوشته بودم استفاده میکنم ببینم چی میشه بعد دیدم با خود میکرو بگیرم فرکانس رو بهتره
    اگه میخواید باتری بخری و اگه موتورات 600 یا 500 RPM هستند 5 سل بگیرید. خوب هم هزینه کنید چون خیلی فرقشه باتری که 1.5 آمپر بده با باتری که 15 آمپر بده

درسته مدار بیشتر از 1.5 آمپر جریان نمیکشه ولی موتورها خیلی بیشتر از این جریان میکشه. مخصوصا وقتی بهشون چسب میزنی. اصلا برای همینه که به جای LM317 از LM338 استفاده کردیم
    توی لحظه بک زدن هم موتورها جریان لحظه ای زیادی میکشه که اگه نتونی تامینش کنی سرعت تغییر جهت موتورات میاد پایین
    خوب تا اونجایی که از دیتاشیت فهمیدم S0 و S1 کنترل کننده مقیاس فرکانس خروجی هستش و S2 و S3 کنترل نوع فتودیودها هستن.
    حالا منظور از مقیاس فرکانس چیه و واسه خاطر چیه و کدوم حالتش به کار ما میاد؟
    تو تنظیم حالت خروجی، Clear چه کاری میکنه؟
    همون طور که تو قوانین شریف کاپ هم بود یه طرف خط قرمز و طرفه دیگه سبزه. الان ما از دو تا سنسور رنگ که یکیش روی حالت قرمز و اون یکی روی سبز تنظیم میکنیم. تا اینجا درسته؟ بعدش هم دو سنسور رو کنار هم و مثلا سمت راست بورد سنسور قرار میدیم؟

در مورد باتری هم قبول دارم که موتور ها جریان زیادی میکشن اما نمیتونن بیشتر از چیزی که L298 بهشون میده یعنی 2A واسه هر موتور جریان بکشن. مگه اینطور نیست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بهزاد سلمانی
      خوب تا اونجایی که از دیتاشیت فهمیدم S0 و S1 کنترل کننده مقیاس فرکانس خروجی هستش و S2 و S3 کنترل نوع فتودیودها هستن.
      حالا منظور از مقیاس فرکانس چیه و واسه خاطر چیه و کدوم حالتش به کار ما میاد؟
      تو تنظیم حالت خروجی، Clear چه کاری میکنه؟
      همون طور که تو قوانین شریف کاپ هم بود یه طرف خط قرمز و طرفه دیگه سبزه. الان ما از دو تا سنسور رنگ که یکیش روی حالت قرمز و اون یکی روی سبز تنظیم میکنیم. تا اینجا درسته؟ بعدش هم دو سنسور رو کنار هم و مثلا سمت راست بورد سنسور قرار میدیم؟

در مورد باتری هم قبول دارم که موتور ها جریان زیادی میکشن اما نمیتونن بیشتر از چیزی که L298 بهشون میده یعنی 2A واسه هر موتور جریان بکشن. مگه اینطور نیست؟
      درسته اونا برای مقیاس فرکانس خروجی هستند.
      اگه سرعت میکرو خیلی بالا باشه و بشه باهاش فرکانس های بالا رو اندازه گیری کرد مقیاس 100درصد بهتره چون تفاوت بیشتری رو بین رنگ ها قائل میشه. اما توی این میکرو های معمولی بهتر از 20 درصد استفاده بشه. من از 20 درصد استفاده کردم
      اون clear هم روشنایی رنگ رو مشخص میکنه
      من یه سنسور طرف راست و یکی طرف چپ گذاشته بودم. برای کالیبر طوری روبات رو میذاشتم که یکی از سنسورا روی سبز و اون یکی روی قرمز باشه. بعد یه دکمه میزدم تا عدد های سنسورارو توی یه متغییر ذخیره کنه. و هر موقع رسید به اون عدد ها تصمیم بگیره که از کدوم طرف باید بره
      l298 رو هم درست میگی بیشتر از 2 آمپر نمیده و اگه از 298 استفاده کنی باتری c بالا هم یه جورایی بی فایده میشه. اصلا نباید از 298 استفاده کنی چون جریان لحظه ای موتورها رو نمیتونه تامین کنه و ...
      برای همین من خودم از پل h یا 6203 برای درایور موتور و از lm338 برای رگولاتور موتوها و از اون باتری ها استفاده میکنم
      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
        درسته اونا برای مقیاس فرکانس خروجی هستند.
        اگه سرعت میکرو خیلی بالا باشه و بشه باهاش فرکانس های بالا رو اندازه گیری کرد مقیاس 100درصد بهتره چون تفاوت بیشتری رو بین رنگ ها قائل میشه. اما توی این میکرو های معمولی بهتر از 20 درصد استفاده بشه. من از 20 درصد استفاده کردم
        اون clear هم روشنایی رنگ رو مشخص میکنه
        من یه سنسور طرف راست و یکی طرف چپ گذاشته بودم. برای کالیبر طوری روبات رو میذاشتم که یکی از سنسورا روی سبز و اون یکی روی قرمز باشه. بعد یه دکمه میزدم تا عدد های سنسورارو توی یه متغییر ذخیره کنه. و هر موقع رسید به اون عدد ها تصمیم بگیره که از کدوم طرف باید بره
        l298 رو هم درست میگی بیشتر از 2 آمپر نمیده و اگه از 298 استفاده کنی باتری c بالا هم یه جورایی بی فایده میشه. اصلا نباید از 298 استفاده کنی چون جریان لحظه ای موتورها رو نمیتونه تامین کنه و ...
        برای همین من خودم از پل h یا 6203 برای درایور موتور و از lm338 برای رگولاتور موتوها و از اون باتری ها استفاده میکنم
        پس یعنی پایه های S2 و S3 رو مستقیم به میکرو وصل کردی؟ که تو هر لحظه هر کدوم از سنسورا به صورت مستقل بتونن قرمز و سبز رو تشخیص بدن؟
        از atmega128 استفاده کردی که ورودی خروجی زیاد در اختیار داری؟

دیدگاه

به نظرم اگه رباتت بیشتر از 1.5A نمیکشه از همین ارزونا بخر. هر چقدر هم کیفیتش کم باشه واقعا صرف نمیکنه هشتاد هزار تومن بدی واسه چهار تا باتری. بازم ببین هر جور صلاحته. یه خورده به فکر جیبت باش. :job:
          جیب و بیخی !!! :surprised: :mrgreen:
          رباتم واسه 3 4 آمپر طراحی شده ! حیفه که از تواناییاش استفاده نکنم ! ربات مثل بچه است واسه ما!
          ما باید بهش میدون بدیم تا خودشو نشون بده ! باید واسش امکانات فراهم کنیم ! :twisted: :eek: :mrgreen: :read:
          اسمم را پدرم انتخواب کرد !
          نام خوانوادگی ام را یکی از اجدادم !
          دیگه بسه راهم را خودم انتخواب خواهم کرد !
          اینم لینک من :
          http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg585767#msg585767

دیدگاه

نوشته اصلی توسط رامین اسدیان
            جیب و بیخی !!! :surprised: :mrgreen:
            رباتم واسه 3 4 آمپر طراحی شده ! حیفه که از تواناییاش استفاده نکنم ! ربات مثل بچه است واسه ما!
            ما باید بهش میدون بدیم تا خودشو نشون بده ! باید واسش امکانات فراهم کنیم ! :twisted: :eek: :mrgreen: :read:
            بله دیگه اینم بچه ماست. :biggrin: فقط ماله من تا به راه بیوفته و تاتی تاتی بره کلی خرجش کردم. :angry: :angry: :nice:
            الان ربات های من شدن مثل سیر تکامل انسان (داروین) از 8051 شروع شده تا یه چندتا با AVR و آخریش رو هم که به کمک رضا و دوستای گلی مثل شما میسازم. :job:
            البته هیچ وقت پشیمون نشدم، چون خیلی تجربه تو این زمینه مخصوصا تو الکترونیک بدست آوردم. بازم از همه کسایی که کمک هاشون رو از ما دریغ نمیکنن متشکرم. مخصوصا از اقا رضای گل. :agree:

دیدگاه

بله واقعا آقا رضا خیلی زحمت میکشن ! :job:

کسی نمیدونه از کجای تبریز میشه lm338 پیدا کرد ؟؟؟
              فقط ین 1 دونه ic مونده که لحیم کاریش بکنم و رباط راه بیافته
              اینم لینک من :

دیدگاه

پس یعنی پایه های S2 و S3 رو مستقیم به میکرو وصل کردی؟ که تو هر لحظه هر کدوم از سنسورا به صورت مستقل بتونن قرمز و سبز رو تشخیص بدن؟
                از atmega128 استفاده کردی که ورودی خروجی زیاد در اختیار داری؟
                بله s2 و s3 رو مستقیم به میکرو وصل میکنی تا به سنسور بگی که R یا G یا B رو بذاره توی خروجی
                و S2 و S3 سنسور سمت راستی رو به S2 و S3 سنسور سمت چپی وصل کردم.

اما خروجی هر سنسور رو به صورت مجزا به پایه های میکرو دادم. مثلا S2 و S3 هر دوتا سنسور رو 0 میکنم و خروجی RED هر دوتا رو میخونم و میریزم توی دوتا متغییر جدا بعدش میرم سراغ G و ...

از 16F877A استفاده کردم PIC هستش. چون سنسور هامو مالتی پلکس کردم تعداد خیلی کمی از پایه های میکرو گرفت. کلا سنسور های کف و سقف با هم 13 تا پایه از میکرو رو گرفت . و بقیه پایه ها هم برای سنسور رنگ و LCD و این چیزا

اضافه شده در تاریخ :
                بله واقعا آقا رضا خیلی زحمت میکشن ! :job:

کسی نمیدونه از کجای تبریز میشه lm338 پیدا کرد ؟؟؟
                فقط ین 1 دونه ic مونده که لحیم کاریش بکنم و رباط راه بیافته
                ما مخلصیم :nerd:

LM338T استفاده کن. از جوان میتونی بگیری
                http://javanelec.com/search.aspx?s=lm338
                AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                  ما مخلصیم :nerd:

LM338T استفاده کن. از جوان میتونی بگیری
                  http://javanelec.com/search.aspx?s=lm338
                  مدار lm2576 من ولتاژ کم میده
                  البته به جای1n5817 از 1n5819 استفاده کردم و واسه سلف هم 150uHگذاشتم
                  کمکم کنیین :angry: :cry2:

منبع هم 1 امپر

خروجی 2576 ولتاژش کمه
                  اینم لینک من :

دیدگاه

مدار lm2576 من ولتاژ کم میده
                    البته به جای1n5817 از 1n5819 استفاده کردم و واسه سلف هم 150uHگذاشتم
                    کمکم کنیین :angry: :cry2:

منبع هم 1 امپر

خروجی 2576 ولتاژش کمه
                    خوب علتش اینه که جریانی که منبع میده کمه و چون مدارت بیشتر از یک آمپر میکشه برای جبران کم بودن جریان از ولتاژت کم میشه. باید جریانت از منبع تغذیه اگه قابلیتش رو داره زیاد کنی. اگر نه میتونی با استفاده از ترانزیستور های قدرت تقویتش کنی.

دیدگاه

اگه مشکل از منبع باشه میبرم دانشگاه تستش می کنم
                      دلایل دیگه چی ؟
                      ایشالا جور میشه با این فشار درسای دانشگاه به ربات نمیرسم اصلا
                      از اون ور هم دلم لک زده به اینکه حرکت مردن ربات و ببینم :nice:
                      اینم لینک من :

دیدگاه

خب ترک خروجی آیسی رو که رفته به مدار قطع کن تا از رگولاتورت جریان کشیده نشه بعد ولتاژ خروجی اونرو بگیر ببین بازم کمه یا نه
                        AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                          خب ترک خروجی آیسی رو که رفته به مدار قطع کن تا از رگولاتورت جریان کشیده نشه بعد ولتاژ خروجی اونرو بگیر ببین بازم کمه یا نه
                          این دیگه کار من نیسسسسسس
                          :angry:
                          اینم لینک من :

دیدگاه

این دیگه کار من نیسسسسسس
                            :angry:
                            چرا
                            ترک خروجی رو نمیدونی کدومه یا نمیتونی قعطش کنی

AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                              چرا
                              ترک خروجی رو نمیدونی کدومه یا نمیتونی قعطش کنی

نه ! نمیخوام قطع کنم !
                              اینم لینک من :

دیدگاه

نه ! نمیخوام قطع کنم !
                                با کاتر یه خط بکش روش فوقش بعدش دوباره یه قلع میزنی بهش. حالا چی شد هنوز نفهمیدی مال کجاشه؟
                                AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X