اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

نوشته اصلی توسط arvinfx
    ....
    من دارم فکر میکنم اگه نیت فقط بالا بردن رطوبت هوا باشه میشه با یه کولر آبی کوچیک دست ساز گوشه خونه همینکارو انجام داد مصرفشم حدود 3 وات میشه یعنی هیچی.
    فقط نمیدونم از نظر فنی بیشتر خنک میکنه یا رطوبت وارد هوا میکنه
    من چند سال پیش واسه اتاقم یک کولر آبی ساختم...خوب رطوبت میده
    اینم لینک کلیپش...ببین...بخند...خوش باش
    http://www.aparat.com/v/xLzSq
    http://www.aparat.com/v/rPoHW
    هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد با پیزو الکتریک همراه ما باش(عکس و توضیح )

جواب ما رو کسی نداد!!!!!!!!!!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javad9899
        جواب ما رو کسی نداد!!!!!!!!!!!!
        اگه درست تنظم کنی با همون ترانس 35 ولت حدود 1 امپر میکشه
        اگه مقاومتو کم بزاری مصرف بالاتر میره
        اگه ولتاژ رو بالاتر ببری با مقاومت خیلی بیشتر هم میتونی جواب خوبی بگیری یعنی میتونی مصرف جریانتو کاهش بدی
        البته تا یه حدی بالاتر نبر 1047 و پیزو اسیب میبینن

دیدگاه

رامین کمک !!!! oo:
          کمک !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 :angry: :angry:
          من امروز رفتم جهان کیت اون پیزو قاب دار رو بخرم گفت 15 تومن ؟؟؟؟!!!!!!
          تو چند خریدی ؟؟؟ زیرش چی نوشته بود ؟؟؟؟؟ :eek:

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نا صر
            رامین کمک !!!! oo:
            چه ساعتی جهان کیت بودی؟ :biggrin: منم ساعت11 چهره بودم

دیدگاه

آقایون چرا قرار نمیزارید هم دیگه رو حضوری ببینید و باهم آشنا بشید؟
              منو ناصر هم دیگه رو دیدیم :mrgreen: اگه بیام تهران باید چند نفر دیگه رو ببینم :read: به خصوص آروین :smile: میخوام ترورش کنم :twisted: (شوخی)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نا صر
                رامین کمک !!!! oo:
                ناصرجان معذرت میخوام رفتم فاکتورو دوباره دیدم
                اون 2.5 سانتی که بدون قاب هست خریدم 6 تومن یعنی این

اون قابداره 15 تومنه
                زیرش نوشته GFN20

ماژول اماده ی چینیشم هست 35 تومن
                این یکی رو میگم

الانه که ناصر منو اعدام کنه

دیدگاه

عجب پس 15 تومن بوده من فکر می کردم 6 تومنه داره به من میگه 16 گفتم اول بیام بپرسم بعد برم با های ولتاژ به خدمتش برسم .
                  arvinfx من ساعت 4 تا 5 جمهوری بودم ای کاش می دونستم زود میومدم.
                  وعده دیدار هم طرح خوبیه فقط هر کی می تونه تو این هفته بیاد با هم دسته جمعی بریم جمهوری وقت های آزادشو تو پیغام خصوصی بگه تا با هم هماهنگ کنیم بریم یه سر هم گفتمان کنیم و بیشتر آشناشیم و هم جمهوری رو یه بررسی کنیم.

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                    بچه ها یه چیزی بگم ولی ضایعم نکنید.

این دستگاه حد اقلا 30 واته و راه اندازی و هزینه نگه داریش زیاده. البته ساختش جالبه .

من دارم فکر میکنم اگه نیت فقط بالا بردن رطوبت هوا باشه میشه با یه کولر آبی کوچیک دست ساز گوشه خونه همینکارو انجام داد مصرفشم حدود 3 وات میشه یعنی هیچی.
                    فقط نمیدونم از نظر فنی بیشتر خنک میکنه یا رطوبت وارد هوا میکنه
                    آب که گرمارو به سرما تبدیل نمیکنه
                    کولر اگه داخل اتاق باشه از لحاظ خنک کردن هیچ فرقی نمیکنه
                    ولی مطمعنم اشتباه حساب کردید
                    من قبلا حساب کردم که بخار ساز خیلی توان مصرف پاین تری داره
                    یک دهم و اینجورا بود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bardiya3
                      آب که گرمارو به سرما تبدیل نمیکنه
                      کولر اگه داخل اتاق باشه از لحاظ خنک کردن هیچ فرقی نمیکنه
                      تا اونجایی که من میدونم تبخیر آب یک فرآیند گرما گیره .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                        تا اونجایی که من میدونم تبخیر آب یک فرآیند گرما گیره .
                        تبخیر آب سرد رو به صورت تجربی دیدم که باعث کاهش دمای محیط میشه
                        تبخیر آب به صورت معمولی و با ایجاد حرارت طبیعتا موجب افزایش گرمای محیط میشه
                        اما کولر با ایجاد تبخیر توسط عبور باد یعنی تبخیر اجباری دمای محیط رو کم می کنه
                        ولی حجم بخار پیزو خیلی خیلی بیشتر از یه کولره
                        یکی از دوستان من برای یه جا 12 تا پیزو رو با هم استفاده کرد و وقتی دستگاه روشن میشد اینگار ابر تولید می کرد نه بخار فکر نکنم 300 تا کولر هم بتونه همیچین بخاری رو تولید کنه.

sigpic

دیدگاه

پاسخ : بیاتو و تا پایان ساخت دستگاه بخار سرد &#1576

سلام
                          من قرار بود یه هفته پیش بیام و نتایج را بزارم که خب گفتم کار را به یه جاهای خوب برسونم و بعد بیام .
                          خب من اول یه PCB برای کار طراحی کردم و دادم بزنن . لینک دانلود PCB و شماتیکش را میزارم . لینک :
                          http://uploadbaz.com/repckxwy243k
                          خب برای این برد من از این مدار سه تا قرار دادم . تغذیه را هم یه آداپتور سویچینگ 48 ولت 2 آمپر گرفتم که دیگه صافی و یکسوساز نخواد .

همونطور که در شماتیک میبینیم من با مقاومت R1 یک مقلومت RT و با خازن C2 یک CT موازی کردم تا در عمل برای تغییر مقدار اینها راحت تر باشم و در صورت کنده شدن پد یکی از اونها یکی دیگه برای مونتاژ وجود داشته باشه . اینم عکس PCB البته اینجا پلیگانش را پاک کردم که واضح تر باشه :

اینم تصویر فعلی برد

اول یه پرانتز باز کنم برای آب بندی پیزو ازنوع بدون قاب بزرگ میتونید از یک بسته نوار تفلن و درب نوشابه استفاده کنید . مراحل زیر :
                          مواد لازم (درب آب معدنی را باید تقریبا از وسط بایه اره ببرید

درب آب معدنی را به اندازه سیم های پیزو سوراخ کنید .

درب آب معدنی را تا وسط داخل تفلن کرده پشتش را چسب آکواریوم ریخته(به بدنی پشتی تفلن) سپس به پایین فشار دهید .

سیم پیزو را تاحدی که درعکس دیده میشود داخل کرده سپس با چسب حرارتی آن را محکم کنید .

سپس به بدنه تفلن از داخل چسب آکواریوم ریخته و پیزو را به داخل فشار دهید

پشتش را هم برای احتیاط بیشتر چسب مالی کنید

بعد همه این کار ها را کردم دیدم اصلا زیر آب نمیره و میاد روی آب :mrgreen:. برای همین تفلن ها را باز کرده اطرافش ساچمه ریختم که سنگین بشه و پوشش سفید را بستم . البته این فقط برای تست هست و در فیلمی که میذارم جواب دادنش را میبینیم .
                          اینم فیلم کار کردن مدار . حدود یک ربع داشت کار میکرد من یک دقیقش را گرفتم
                          http://www.aparat.com/v/SGFUs

خب همونطور که توی فیلم میبینیم مدار به خوبی داره کار میکنه و حتی به نظرم خیلی زیاد هم داره بخار میکنه .
                          خب قطعاتی که به کار بردم را در تصویر زیر گذاشتم . خازن 6.8نانو خازن 1.8 نانو(1.5 نانو جواب نداد!) سلف 100 میکرو هانری از نوع دایره ای تهیه شده از چهره . این رو تاکید کردم چون نه با سلف 100 میکرو و نه با 100 میلی از نوع استوانه ای به هیچ وجه جواب نمیداد و فقط آب را میلرزوند . سلف L1 حتما باید از همین سلف ها باشه .

اما تنها مقاومت مدار متاسفانه 2.2 کیلو جواب داده و به هیچ عنوان قصد جواب دادن با مقاومت دیگری را ندارد . همونطور که در شکل زیر میبینید من سه تا ترانزیستور بستم برای هر کدوم یه مدل سلف L2 را پیچیدم . حتی یک بار 5 دور تا 20 دور را هم تغییر دادم . فاصله سیم ها را هم همینوطور فقط در میزان بخار و گرم شدن ترانزیستور موثره و بخار فقط با مقاومت 2.2 در میاد . برای تغییر مقاومت در مدار فعلی به جای خازن C2 دو تا 6.8 نانو سری کردم و تونستم مقاومت را تا 5 کیلو بیارم بالا ولی میزان بخار و پرتاب آب توی این حالت کاهش محسوس داشت (تکه سمت راست برد)

در تیکه سمت چپ یه مقاومت 3.3 کیلو 5 وات با 10 کیلو 2 وات موازی کردم که شد 2.4 کیلو . چون مقاومت 2.2 کیلو 5 وات هم توی این مدار گرم میشه این کار را کردم . ولی باز هم بعد از یک ربع کار کردن ترانزیستور (حتی با هیت سینک به این بزرگی ! )و مقاومت ها گرمای زیادی دارن و حتی سلف ها هم داغ میشن . احساس میکنم این بایاس داره به پیزو هم زیاد فشار میاره . چون آب را به شدت به بالا پرتاب میکنه .
                          یه سوال هم دارم . معیار کارکردن درست یک پیوز چیه ؟ یعنی کارکرد بهینه چطوریه ؟ به طوری که هم عمرش کم نباشه هم حداکثر بخار را بده . من الان با تغییر سلف L2 و خازن C2 و مقامت به مدارات مختلفی میرسم که در همه ی اونها پیزو به طور چشمی داره بخار خوبی تولید میکنه . ولی وقتی هر کدوم را با دیگری مقایسه میکنی میبینی مثلا مدار شماره 1 بیشتر از مدار شماره دو بخار تولید میکنه و خب قطعا هرچی بیشتر هم بهتر نیست ! چون ممکنه پیزو زود خراب بشه .
                          برای افزایش مقاومت مدار چکار میتونم بکنم؟. من حتی خازن C2 را 1.8 نانو گذاشتم . در این حالت هم بیشتر از 5 کیلو نمیشه گذاشت ضمن اینکه بخار هم کاهش محسوسی داره . با سلف هم که ظاهرا رابطه نداره اصلا !

یه سوال هم از آقای چمنی دارم اگر . دیدم توی چند صفحه پیش گفتن اگه مدار بخواد صنعتی بشه باید پیزو توی کلکتور باشه و در بیس اسیلاتور قرار بگیره . خب من هم اول میخواستم همین کار را بکنم . آقا ناصر هم روی یه همچین مداری کار کرده . من بیشتر توی پیدا کردن ماسفت یا ترانزیستور فرکانس بالا مشکل داشتم . حتی درایو ماسفت فرکانس بالا هم پیدا کردم . لطفا یک ماسفت که واقعا تو فرکانس 1.6 کار کنه معرفی کنید تا انشالله یه مدار صنعتی هم درست کنیم . من خودم برام هزینش مهم نیست .

دیدگاه

بابت حجم زیاد عکس ها عذر میخوام . یادم رفت کم حجم کنم الان هم نمیشه پست را ویرایش کرد (نمیدونم چرا oo .
                            ضمنا یادم رفت از آقا ناصر باز هم تشکر کنم . به هر حال این تنها مداریه که تا الان جواب گرفتم و طرح ایشون هست . ممنون آقا ناصر . توی شماتیک هم اسم شما را به عنوان طراح نوشتم . :rolleyes:
                            یه چیز دیگه ، توی PCB برای سلف L2 جای زیادی تعبیه کردم . اون سه تا سوراخ بالا و سه تا سوراخ پایین به هم وصله گفتم شاید اندازه ها کم و زیاد بشه .

دیدگاه

ممنون atakh ولی این آب بندی اشکال داره. بلخره از بقل زیر پیزو میره. این پیزو ها رو با این واشر ها میتونی به راحتی زیر ظرف رو سوراخ کنی و با فشار کم ببندیش زیر ظرفت و مطمعا باش هیچوقت آب ازش عبور نمیکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط atakh
                                بابت حجم زیاد عکس ها عذر میخوام . یادم رفت کم حجم کنم الان هم نمیشه پست را ویرایش کرد (نمیدونم چرا oo .
                                ضمنا یادم رفت از آقا ناصر باز هم تشکر کنم . به هر حال این تنها مداریه که تا الان جواب گرفتم و طرح ایشون هست . ممنون آقا ناصر . توی شماتیک هم اسم شما را به عنوان طراح نوشتم . :rolleyes:
                                یه چیز دیگه ، توی PCB برای سلف L2 جای زیادی تعبیه کردم . اون سه تا سوراخ بالا و سه تا سوراخ پایین به هم وصله گفتم شاید اندازه ها کم و زیاد بشه .
                                سلام جناب atakh خسته نباشید
                                ممنون از تست مدار و عکس ها و نتایج بسیار خوب و عالی
                                و ممنون از اینکه این قدر به من لطف دارید.
                                چند تا نکته به ذهنم رسید که باید بهش اشاره کنم و از دوستان می خوام که اگه جایی رو اشتباه گفتم اصلاح نمایند.
                                همه ی مداراتی که برای پیزو به کار رفته اند پیزو بین بیس و کلکتور قرار دارد اما چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!
                                اول اینکه سیگنالی که به دوسر پیزو اعمال میشه تقریبا یک موج سینوسی هست با فرکانس 1.6 مگاهرتز و دامنه حدود 150 ولت پیک تا پیک،
                                که این موج به این راحتی ها توسط اسیلاتورهای معمولی ساخته نمی شود.
                                دوم فکر می کنم که خود پیزو یک فرکانس دقیق دارد که باید حتما در آن فرکانس سیگنال اعمال شود و اگر اندکی مقدار فرکانس جابه جا شود عملکرد پیزو مختل خواهد شد و ممکن است هر پیزو کمی با پیزوی دیگر متفاوت باشد پس وجود فیدبک فرکانسی نیز لازم است
                                سوم برای پیزو باید ولتاژ بالا و مناسب ایجاد شود ( دامنه ای بالای 150 ولت پیک تا پیک )
                                اگر این سه شرط را دقیق بررسی کنیم می فهمیم که تحت هیچ شرایطی نمی شود پیزو را به کلکتور و یا امیتر انتقال داد من تا به حال حدود 10 مدار مختلف برای پیزو را دیده ام که همگی آنها مثل مدار ما پیزو را در بیس قرار داده بودند حتی مدارهای بخار آب سرد صنعتی و همچنین نوع کوچک خانگی را دیده ام که انها هم مداری مشابه مدار ما داشت و پیزو بین بیس و کلکتور بودو البته در بررسی بیشتر متوجه شدم به دلیل شرایط فرکانسی و ولتاژی پیزو حتی اگر پیزو در کلکتور و یا امیتر استفاده شود باز هم راندمان بالاتر نخواهد رفت و این کار یک اشتباه است زیرا برای درست کار کردن آن مدار حتما باید فیدبک فرکانس ، ولتاژ بالا در حدود 200 ولت و همچنین یک درایور فرکانس بالا و یک ترانزیستور فرکانس بالا قرار بگیرد تا شاید مدار درست کار کند. اما این مدار با چند المان ساده و استفاده از خود پیزو نوسانی ایجاد می کند با دامنه بالای 150 ولت و همچنین یک فرکانس بالا و دقیق و ثابت و البته طبیعتا کمی هم حرارت ناشی از فرکانس بالا پس بهترین راه ایجاد تغییرات در این مدار و گرفتن پاسخ مناسب است.

sigpic

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X