اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مرجع کامل طراحی و ساخت منبع تغذیه سوئیچینگ توسط نرم افزار PI Expert

نوشته اصلی توسط ms2000
    سلام خب شما تیک بایاس رو نزدی برای همین نرم افزار بدون بایاس بهت مدار داده. خب توان مورد نظر شما زیاد نیست و میشه بدون بایاس هم کار کنی گرچه بهتره بایاس هم بذاری ولی فعلا شما بدون بایاس اول نتیجه بگیر بعد که نتیجه گرفتی و کمی با ترانس پیچی آشنا شدی بایاس هم بپیچ.موفق باشی.
    منظورت از تیک بایاس همون Use bias هست ؟؟؟
    اگه اینه . آره اینو نزدم :biggrin:

اضافه شده در تاریخ :
    مسعود جان اینم عکسها

لایه ی اول سیم پیچ اولیه

لایه ی دوم

بعد سیم پیچ ثانویه و هسته

فقط من یه کمی توی لایه ی دوم سیم پیچ اولیه مشکل دارم که زیاد مثل لایه ی اول تمیز در نمیاد :cry:

مسعود جان یه سوال :
    حتما باید همون تعداد دوری که توی نرم افزار گفته زده بشه ؟
    چند دور کمتر بیشتر مشکل حادی ایجاد میکنه :question:

دیدگاه

سلام خدمت همه بچه های سویچینگ مخصوصا ecar که واقعا بعداز دیدن این تاپیک منم به فکر ساخت منبع تغذیه سویچینگ انداخت
      دوست عزیز من همه مراحلی و که توضیح دادی خوندم الان یه مدار طراحی کردم با PI Expert 8 که با ولتاژ ورودی 195-265 و خروجی 36 ولت 5 آمپر و بدلیل محدودیت انتخاب IC فقط میتونم از TOP250YN استفاده کنم و یه مداری پیشنهاد داده بم که نمیدونم اگه هزینه کنم و بسازم جواب مطلوب میگیرم یا نه
      فایل طراحیمو میذارم اگه زحمتی نیس یه نگاه بس بنداز و برای ساخت راهنماییم کن
      هدفم ساخت یه منبع تغذیه متغیر برای آزمایشگاهمه آیا این طراحی جواب میده که وقت و هزینه بذارم؟!
      اگه تغییری نیاز داره راهنماییم کنید که اگه بشه شروع کنم برای ساخت

http://www.mediafire.com/?1xvb1qi9lfbcaz7
      ممنون
      درایور شبکه و nRF24L01
      کاتالوگ محصولات
      کنترلر CNC شش محوره برای پرینتر 3D و Pick n Place
      شبیه ساز تک تیرانداز و سیبل دیجیتال با پردازش تصویر
      فروش اسیلوسکوپ GWinstek GOS-630FC

دیدگاه

مسعود جان اندوکتانس اولیه دراومد 1560 میکرو هانری (ماله نرم افزار 1515 بود)
        با فاصله ی هوایی 2 لایه چسب پلاستیکی (هر هسته 1 لایه)

حالا طبق اون روشی که گفتی برای نشتی . پایه های ثانویه اتصال کوتاه میکنم ولی بازم همون عدد 1560 برام نمایش داده میشه . فقط کم کمتر میشه

دیدگاه

کسی نگاهی به مدار من نمیندازه؟! :cry2:
          درایور شبکه و nRF24L01
          کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan_messi
            مسعود جان اینم عکسها
            .....
            فقط من یه کمی توی لایه ی دوم سیم پیچ اولیه مشکل دارم که زیاد مثل لایه ی اول تمیز در نمیاد :cry:

مسعود جان یه سوال :
            حتما باید همون تعداد دوری که توی نرم افزار گفته زده بشه ؟
            چند دور کمتر بیشتر مشکل حادی ایجاد میکنه :question:
            سلام عرفان جان برای اینکه لایه دوم اولیه رو هم تمیز بپیچی میتونی وقتی لایه اول اولیه تموم شد یک لایه چسب کاغذی روش بزنی اگه میخوای حرفه ای تر بپیچی دو سر قرقره رو کمی خالی بزار بعد سیم ها رو بپیچ بعد با چند لایه نازک چسب پارچه ای پرش کن که لایه بعدی که میپیچی یک قسمتش مثل این نباشه که میره تو چاه. چنددور کمتر یا بیشتر مشکل حادی ایجاد نمیکنه و چرا خب میخوای کمتر یا بیشتر بپیچی؟ موفق باشی.

اضافه شده در تاریخ :
            نوشته اصلی توسط Bastam (بسطام)
            سلام خدمت همه بچه های سویچینگ مخصوصا ecar که واقعا بعداز دیدن این تاپیک منم به فکر ساخت منبع تغذیه سویچینگ انداخت
            دوست عزیز من همه مراحلی و که توضیح دادی خوندم الان یه مدار طراحی کردم با PI Expert 8 که با ولتاژ ورودی 195-265 و خروجی 36 ولت 5 آمپر و بدلیل محدودیت انتخاب IC فقط میتونم از TOP250YN استفاده کنم و یه مداری پیشنهاد داده بم که نمیدونم اگه هزینه کنم و بسازم جواب مطلوب میگیرم یا نه
            فایل طراحیمو میذارم اگه زحمتی نیس یه نگاه بس بنداز و برای ساخت راهنماییم کن
            هدفم ساخت یه منبع تغذیه متغیر برای آزمایشگاهمه آیا این طراحی جواب میده که وقت و هزینه بذارم؟!
            اگه تغییری نیاز داره راهنماییم کنید که اگه بشه شروع کنم برای ساخت

http://www.mediafire.com/?1xvb1qi9lfbcaz7
            ممنون
            سلام یکی میگفت اگه میخواد کسی سوئیچیگ رو شروع کنه از توان های پایینتر شروع کنه من نمیدونم شما چقدر تجربه دارین تو این کار. من خودم هم از توانهای پایین حدود سه وات شروع کردم (گرچه من هیچوقت توان بالا نیازم نبود و نساختم).یکی میگفت که فلایبک تا حدود صد وات یا کمی بالا و پایینتر خوبه. نمیدونم این حرف چقدر درسته پس اگه اینطوره چرا مثلا آی سی هایی هست که بالاتر هم جواب میده با همین توپولوژی؟ خودتون تحقیق کنید و اساتید سایت هم دراین موردنظر بدن. در مورد متغییر کردن خروجی میدونم که با تغییر مقاومت میشه خروجی رو کمی تغییر داد ولی اینکار رو اگه برای تغییرات زیاد انجام بدی آیا بازم منبع خوب جواب میده یا نه؟ فکر نکنم.من دیدم دوستان در همین تاپیک ها از تغییرات کوچک در خروجی به وسیله تغییر مقاومت صحبت میکردن نه تغییرات بسیار زیاد.بازم خودتون یک تحقیقی بکنید یا اساتید جواب بدن.
            در ضمن فایلتون رو دیدم برام عجیب بود که چرا فاصله هوایی این مقدار رو تو مشخصات هسته زده بود خودم چند بار به نرم افزار عدد دادم 36 ولت و 5 آمپر که هیچکدوم همچین مقداری برای گپ نداده بود. فکر نکنم همچین مقداری گپ بخواد.
            در نهایت شما چرا مدار را در حالت اوپن فریم گرفتین? مگه نمیخواهین بعدا براش یک باکس دربسته تهیه کنید? وقتی در حالت اوپن میگیرین خیلی بالاتر میره. من نقشه یک مدار رو براتون گذاشتم یک نگاهی بکنید در حالت آداپتوره:
            http://www.4shared.com/file/XYnZs5P-/TOPSwitch-GX_36V_36a_2.html
            در ضمن با یکسری تغییرات کوچک بعضی ها میان پاور کامپیوتر رو به منبع تغذیه متغییر تبدیل میکنن که اینم راهیه.

اضافه شده در تاریخ :
            مسعود جان اندوکتانس اولیه دراومد 1560 میکرو هانری (ماله نرم افزار 1515 بود)
            با فاصله ی هوایی 2 لایه چسب پلاستیکی (هر هسته 1 لایه)

حالا طبق اون روشی که گفتی برای نشتی . پایه های ثانویه اتصال کوتاه میکنم ولی بازم همون عدد 1560 برام نمایش داده میشه . فقط کم کمتر میشه
            در رابطه با این که گفتی:"منظورت از تیک بایاس همون Use bias هست ؟؟؟
            اگه اینه . آره اینو نزدم "
            بله منظورم همون بود.
            من نمیدونم شما با چه روشی اندوکتانس رو میگیری اگه با اسکوپ که من یاد ندارم و باید دوستان دیگه کمک کنن ولی وقتی که با اندوکتانس سنج بگیری و دو سر ثانویه و یایاس (که شما البته بایاس نداری) رو اتصال کوتاه کنی (با سیم کوتاه) بعد اندوکتانس دو سر اولیه میشه اندوکتانس نشتی.
            ساخت سوئیچینگ-داریور ال ای دی- لامپ و پروژکتور ال ای دی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
              سلام یکی میگفت اگه میخواد کسی سوئیچیگ رو شروع کنه از توان های پایینتر شروع کنه من نمیدونم شما چقدر تجربه دارین تو این کار. من خودم هم از توانهای پایین حدود سه وات شروع کردم (گرچه من هیچوقت توان بالا نیازم نبود و نساختم).یکی میگفت که فلایبک تا حدود صد وات یا کمی بالا و پایینتر خوبه. نمیدونم این حرف چقدر درسته پس اگه اینطوره چرا مثلا آی سی هایی هست که بالاتر هم جواب میده با همین توپولوژی؟ خودتون تحقیق کنید و اساتید سایت هم دراین موردنظر بدن. در مورد متغییر کردن خروجی میدونم که با تغییر مقاومت میشه خروجی رو کمی تغییر داد ولی اینکار رو اگه برای تغییرات زیاد انجام بدی آیا بازم منبع خوب جواب میده یا نه؟ فکر نکنم.من دیدم دوستان در همین تاپیک ها از تغییرات کوچک در خروجی به وسیله تغییر مقاومت صحبت میکردن نه تغییرات بسیار زیاد.بازم خودتون یک تحقیقی بکنید یا اساتید جواب بدن.
              در ضمن فایلتون رو دیدم برام عجیب بود که چرا فاصله هوایی این مقدار رو تو مشخصات هسته زده بود خودم چند بار به نرم افزار عدد دادم 36 ولت و 5 آمپر که هیچکدوم همچین مقداری برای گپ نداده بود. فکر نکنم همچین مقداری گپ بخواد.
              در نهایت شما چرا مدار را در حالت اوپن فریم گرفتین? مگه نمیخواهین بعدا براش یک باکس دربسته تهیه کنید? وقتی در حالت اوپن میگیرین خیلی بالاتر میره. من نقشه یک مدار رو براتون گذاشتم یک نگاهی بکنید در حالت آداپتوره:
              http://www.4shared.com/file/XYnZs5P-/TOPSwitch-GX_36V_36a_2.html
              در ضمن با یکسری تغییرات کوچک بعضی ها میان پاور کامپیوتر رو به منبع تغذیه متغییر تبدیل میکنن که اینم راهیه.
              ممنون فایلتونو نگاه میکنم برای متغیر کردنش از lm317 استفاده میکنم و برای تهویه فن میذارم پس open frame زدم
              مشکل دیگه هم دارم اینه که هر هسته ای پیدا نمیشه باید EE یا EI انتخاب کنم
              بازم از نظرتون ممنونم

اضافه شده در تاریخ :
              یه سوال دیگه از دوستان دارم
              اونم اینه که فرکانس سویچینگ مثلا 68K با 132K چه فرقی میکنه؟!
              کلا فرکانس بالاتر چه مزیتی و معایبی داره ، فرکانس پایین چی؟!
              درایور شبکه و nRF24L01
              کاتالوگ محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                در رابطه با این که گفتی:"منظورت از تیک بایاس همون Use bias هست ؟؟؟
                اگه اینه . آره اینو نزدم "
                بله منظورم همون بود.
                من نمیدونم شما با چه روشی اندوکتانس رو میگیری اگه با اسکوپ که من یاد ندارم و باید دوستان دیگه کمک کنن ولی وقتی که با اندوکتانس سنج بگیری و دو سر ثانویه و یایاس (که شما البته بایاس نداری) رو اتصال کوتاه کنی (با سیم کوتاه) بعد اندوکتانس دو سر اولیه میشه اندوکتانس نشتی.
                مسعود جان با ال سی متر اندازه گیری میکنم :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Bastam (بسطام)
                  ممنون فایلتونو نگاه میکنم برای متغیر کردنش از lm317 استفاده میکنم و برای تهویه فن میذارم پس open frame زدم
                  مشکل دیگه هم دارم اینه که هر هسته ای پیدا نمیشه باید EE یا EI انتخاب کنم
                  بازم از نظرتون ممنونم
                  سلام. من فکر کردم میخواهین خود فیدبک رو با تغییر مقاومتش کم و زیاد کنید.
                  بله در مورد هسته حرفتون درسته مخصوصا اگه شهرستان باشی.
                  ولی بازم به نظر من شما از توان پایین شروع کنی و وقتی مسلط شدی بری توان بالاتر بهتره.ممکنه اگه یهو بری روی توان بالا به مشکلات زیادی بخوری.
                  در مورد فرکانس من شنیدم تو فرکانس بالا هسته کوچکتر میتونه باشه و ... البته اثر پوستی هم در فرکانس بالا ...

اضافه شده در تاریخ :
                  مسعود جان با ال سی متر اندازه گیری میکنم :biggrin:
                  سلام یعنی شما با ال سی متر اندازه گرفتی در حالتی که ثانویه و بایاس اتصال کوتاه بود(با سیم کوتاه) و نبود در هر دو حالت اندوکتانس اولیه یکی بود؟ نمیشه که!!! دستگاه چیه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                    سلام یعنی شما با ال سی متر اندازه گرفتی در حالتی که ثانویه و بایاس اتصال کوتاه بود(با سیم کوتاه) و نبود در هر دو حالت اندوکتانس اولیه یکی بود؟ نمیشه که!!! دستگاه چیه؟
                    مسعود جان الان باز ادازه گیری کردم
                    دسگاه هم همون ویکتور 6243+ هست

اولیه 1515 میکرو هانری شد
                    اولیه با اتصال کوتاه 1315 میکرو هانری میده .
                    اینارو باید از هم کم کنم ؟

دیدگاه

مسعود جان الان باز ادازه گیری کردم
                      دسگاه هم همون ویکتور 6243+ هست

اولیه 1515 میکرو هانری شد
                      اولیه با اتصال کوتاه 1315 میکرو هانری میده .
                      اینارو باید از هم کم کنم ؟
                      سلام نه نباید از هم کم کنی باید وقتی بایاس و ثانویه اتصال کوتاه میشه اندوکتانس اولیه رو اندازه بگیری و عددی که نشون میده میشه اندوکتانس نشتی. با عکس بذار ببینم چه کردی و چطوری اندازه میگیری؟

دیدگاه

رنج اندازه گیری روی 2 میلی هانری هست

دیدگاه

[color=red][b]رنج اندازه گیری روی 2 میلی هانری هست
                          ...........
                          .......
                          سلام عرفان جان 1- چرا ثانویه سه تا سر داره؟ 2- یکبار دو تا پراب ال سی مترت رو بهم اتصال کوتاه بده ببین چه عددی نشون میده 3- با این روش که اتصال کوتاه دادی ثانویه رو شاید اتصال کوتاه ایجاد نشه یک سیم دور یک پایه لحیم کن یا بپیچون بعد به پایه دیگه همینطور.4- چرا اینقدر قرقره خالی داره؟؟؟؟ من تا حالا ترانسی نپیچیدم که اینقدرش خالی باشه اونم 16/14؟؟؟

دیدگاه

سلام بر مهندسین گرامی
                            آقا من دوتا سوال داشتم
                            1- می خواستم بدونم که این مدار واقعا جواب میده یا نه؟
                            2- نحوه ی سیم پیچی ترانسو می خواستم ،مخصوصا سیم پیچ ثانویه چجوریه و تعداد دورش چقدره؟
                            اگه لطف کنید مثله اولیه که عکس بذارید خیلی ممنون می شم.
                            باتشکر : :smile:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ms2000
                              سلام عرفان جان 1- چرا ثانویه سه تا سر داره؟ 2- یکبار دو تا پراب ال سی مترت رو بهم اتصال کوتاه بده ببین چه عددی نشون میده 3- با این روش که اتصال کوتاه دادی ثانویه رو شاید اتصال کوتاه ایجاد نشه یک سیم دور یک پایه لحیم کن یا بپیچون بعد به پایه دیگه همینطور.4- چرا اینقدر قرقره خالی داره؟؟؟؟ من تا حالا ترانسی نپیچیدم که اینقدرش خالی باشه اونم 16/14؟؟؟
                              1 : سه سر نداره که . اون سر وسطی هیچی بهش وصل نیست دیگه :biggrin:
                              2 : 000.-
                              3: باشه لحیم میکنم (لحیم کردم همونه بازم)
                              4 : 2رشته سیم 0.40 هست دیگه 5 دور (طبق گفته ی نرم افزار)

دیدگاه

سلام با تشکر به خاطر این تاپیک بسیار خوب
                                من قصد دارم یک منبع 30V/5A بسازم، در طراحی با نرم افزار PIExpert 8، شش مدار پیشنهاد شده که در آنها از 4 ترانس زیر استفاده شده است:

EE40 , EER35 , EER40, ETD 39/20/13

کدام یک از این ترانس ها در ایران موجود هستند؟
                                در صفحه اول این تاپبک گفته شده که سلف ها رو میشه از سلف الکترونیک تهیه کرد ولی من آدرس فروشگاه اینترنتی پیدا نکردم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X